Sundew

Rosyanka - kotihoito. Auringonkasvien viljely, elinsiirto ja lisääntyminen. Kuvaus, tyypit. Kuva

Lihansyöjä -suvun kasveja on lähes kaksisataa eri lajia ympäri maailmaa, joista yksi on lihansyöjäkasveja (drosera). Erityisen rakenteensa ja selviytymiskykynsä ansiosta hän pystyy kasvamaan lähes kaikissa olosuhteissa ja kaikilla mantereilla. Ainoa poikkeus on Etelämanner. Aurinkokukka voi kasvaa jopa suolla, lähes ilman ravinteita, koska se saa ne hyönteisiltä. Tämän vuoksi auringonkukkaa kutsutaan ansalaitokseksi..

Kuvaus laitoksesta

Aurinkokunnan ulkonäkö ei muistuta lainkaan hyönteisloukkua.

Aurinkokunnan ulkonäkö ei muistuta lainkaan hyönteisloukkua. Eri lajien kasvit eroavat vain lehtien muodosta ja koosta, mutta niillä on yhteistä – ohuet pehmeät villit, joissa on tahmean nesteen pisaroita, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin tavallinen kaste. Kun hyönteinen istuu lehdellä sammuttaakseen janonsa “kasteella”, se tarttuu heti ja tulee kuin halvaantuneeksi. Heikoilla yrityksillä päästä pois tahmeasta vankeudesta hyönteinen luo tärinää, joka antaa jonkinlaisen signaalin kasville ja lehti käpristyy saaliin mukana.

Saatuaan tarvittavan ravinnon aurinkokukka muutaman päivän kuluttua avaa jälleen lehdet odottamaan uutta uhria. Totta, jos tahrojen päälle tulee pieniä roskia tai sadepisaraa, kasvit eivät reagoi. Tämä luonnollinen yksilö voi kasvaa paitsi luonnossa myös tuntea olonsa kotoisaksi..

Kastepisara on kukkiva kasvi, joka kukkii keväällä vaaleanpunaisilla tai valkoisilla kukilla, jotka muuttuvat myöhemmin siemenlaatikoiksi. Jotkut lajikkeet pystyvät pölyttämään itsensä.

Aurinkoista hoitoa kotona

Aurinkoista hoitoa kotona

Sijainti ja valaistus

Rosyanka tarvitsee pitkäaikaista valaistusta monta tuntia – noin 14 tuntia kesällä ja noin 8 tuntia talvella. Suoraa auringonvaloa ei suositella auringonpaisteelle, joten on suositeltavaa kasvattaa kasvi ikkunalaudalla talon itä- tai länsipuolella. Kylmällä kaudella lyhyillä päivänvaloilla voit täydentää kasvien valaistusta loistelampulla.

Lämpötila

Aurinkokaste on erinomainen ja kestää helposti pakkasen ja jopa pienet pakkaset. Talvella aurinkokunta voi olla 5–12 asteen lämpötilassa, mutta kesällä lämpötilajärjestelmä riippuu sen tyypistä. Esimerkiksi 18 astetta riittää eurooppalaisille lajikkeille, mutta afrikkalaisille lajikkeille täydellisen mukavuuden luomiseksi – noin 30 astetta..

Ilman kosteus

Huoneessa, jossa aurinkokunta pidetään, on tarpeen ylläpitää korkea kosteus (noin 70%).

Huoneessa, jossa aurinkokunta pidetään, on tarpeen ylläpitää korkea kosteus (noin 70%). Tämä voidaan tehdä myös käyttämällä terrariumia, johon ruukkukasvi asetetaan. Kasvi saa tarvittavan kosteuden, jos terraario on peitetty kannella tai ruiskuttamalla säännöllisesti auringonkukkaa, mutta kansi auki. Säilyttääkseen kosteuden astiassa pitkään, sen pohja on peitetty kostutetulla sammalla..

Kastelu

Kukkaruukun maaperä on kostutettava päivittäin sprinklerilaitteella ja aurinkokukka kasteltava kerran viikossa. Kosteuden puutetta tai liikaa maaperässä ei saa sallia. Kuivana kasvi alkaa kuihtua, ja liiallisella kosteudella juuret mätää.

Kasteluvedenä on käytettävä sade-, sulatettua, puhdistettua tai tislattua vettä, mutta ei missään tapauksessa vesijohtovettä.

Maaperä

Koska auringonkukka luonnossa kasvaa köyhillä maaperillä, joissa ei ole käytännössä lainkaan ravintoaineita, sen juuriosa on erittäin heikosti kehittynyt.

Koska auringonkukka luonnossa kasvaa köyhillä maaperillä, joissa ei ole käytännössä lainkaan ravintoaineita, sen juuriosa on erittäin heikosti kehittynyt. Kotona kasvattamiseen tarvitset pienen kukkakapasiteetin (noin 10 senttimetriä) ja hiekka-turve-maaperän seoksen, jossa on pieni määrä sammalta, mikä auttaa säilyttämään kosteuden.

Pukeutuminen ja lannoitteet

Aurinkokukka ei vaadi lisäravintoa, koska se saa pääruokansa hyönteisiltä. Tärkeintä on, että hyönteiset kärpästen tai hyttysten muodossa istuvat joskus auringonkukan lehdillä.

Aurinkoa talvella

Marraskuusta helmikuuhun kasvi on lepotilassa. Tänä aikana aurinkokukka pudottaa lehtensä ja muuttuu passiiviseksi hyönteisiä kohtaan. On suositeltavaa pitää kukka viileässä paikassa, jossa on korkea kosteus ja kaukana lämmityslaitteista..

Ennen kasvien aktiivisen kehityksen alkamista (noin helmikuun viimeisellä viikolla) voit siirtää ja päivittää maaperän.

Sundew -lisääntyminen

Sundew -lisääntyminen

Siementen lisäys

Siemenet istutetaan hyvin kostutettuun sphagnum-sammaliin ja säilytetään hyvin valaistussa paikassa, joka on peitetty kalvolla yli 25 asteen lämpötilassa. Taimet näkyvät noin 25-30 päivän kuluttua. Kasvit, joissa on 3-4 täyslehteä, sopivat istutettavaksi maaperään. Kastepisara saavuttaa kypsyyden 3-4 kuukauden kuluttua.

Lisääntyminen jakamalla pensas

Kasvin pensas voidaan jakaa useisiin osiin yhdessä juuren kanssa ja istuttaa erillisiin astioihin. Tytärruusut istutetaan myös yksittäisiin kukkaruukkuihin. Uudessa paikassa nuoret versot ja erotetut osat juurtuvat nopeasti.

Lisäys pistokkailla

Pistokkaat voidaan sijoittaa veteen juurien muodostumista varten tai ne voidaan istuttaa välittömästi kosteaan maahan, joka on sphagnum -sammalta. Hyvään juurtumiseen maaperässä kasvi tarvitsee paljon kosteutta ja kasvihuoneolosuhteiden luomista.

Taudit ja tuholaiset

Koska aurinkokukka ruokkii hyönteisiä, tuholaiset eivät häiritse sitä lähes koskaan.

Koska aurinkorasva ruokkii hyönteisiä, tuholaiset eivät häiritse sitä lähes koskaan. Ainoa haitallinen hyönteinen tälle kasville on kirvat. Voit päästä eroon siitä suihkuttamalla erityisiä loisia sisältäviä aineita kukkiville huonekasveille..

Kukka on useimmissa tapauksissa sairas huonon hoidon vuoksi. Pohjimmiltaan tämä on kosteuden puute tai ylimäärä maaperässä ja sisätiloissa. Jos kastelua ei ole riittävästi ja ilma on kuivaa, tahmeat tipat auringonkukan lehdille voivat kuivua. On kiireellistä suihkuttaa ja nostaa kosteustasoa pitämällä kasvi terraariossa.

Liiallisella kosteudella hajoamisprosessi alkaa juuriosassa. Tämä johtuu ylimääräisen veden pysähtymisestä kasvien ruukussa. Tässä tapauksessa on parempi siirtää aurinkokukka uuteen maahan ja tutkittuaan juuret poistaa niiden vaurioituneet ja mätäneet osat. Tulevaisuudessa on suositeltavaa käyttää vain pehmeää vettä kohtuullisissa määrissä kasteluun..

Jos tauti on saanut kasvin aktiivisen kukinnan aikana, jalkojen poistaminen auttaa säästämään sen voimaa ja ohjaamaan ne taistelua vastaan.

Aurinkokannan parantavat ominaisuudet ja käyttö

Aurinkokannan parantavat ominaisuudet ja käyttö

Kastepisara kuuluu myrkyllisiin kasveihin, ja sinun on käsiteltävä sitä erittäin huolellisesti, mutta samalla sillä on paljon parantavia ominaisuuksia. Sitä käytetään kansanlääketieteessä ja virallisessa lääketieteessä. Kotona aurinkovoidetta voidaan hoitaa, mutta asiantuntijan kuulemisen jälkeen ja tiukasti ilmoitetulla annoksella. Hoidon valitseminen on vaarallista terveydelle.

Kasvi sisältää suuren määrän hyödyllisiä aineita, jotka auttavat monien sairauksien ja niiden seurausten hoidossa. Sekä tuoreita kasveja että kuivia raaka -aineita käytetään. Aurinkokannan perusteella valmistetaan tinktuureja ja voiteita, keittämiä ja liuoksia pakkauksiin. Luetteloon sairauksista, joita aurinkokunta voi parantaa, kuuluvat ripuli, astma, punatauti, tuberkuloosi, keuhkoputkentulehdus, vesipisaro, hinkuyskä, kuume ja monet ihosairaudet..

Kansanlääketieteessä käytetään kaikkia kasvin osia sekä sen mehua..

Kastepisaraa käytetään:

  • Kouristusten ja tulehdusten lievittämiseen.
  • Hermoston hoitoon.
  • Kuivattavana ja diureettisena aineena.
  • Kehon lämpötilan normalisoimiseksi.
  • Ateroskleroosin hoidossa.
  • Ruoansulatuskanavan hoitoon.
  • Monimutkaisessa hoidossa vilustumisen hoidossa, mukaan lukien yskä ja ENT -elimet.
  • Kallioiden ja syylien poistamiseen.

Huolimatta siitä, että auringonkukka on erittäin eksoottinen kasvi, sen hoito on melko yksinkertaista ja jopa aloitteleva viljelijä voi tehdä sen..

Sundew on lihansyöjälaji hyönteisille (video)

Sundew on hyönteisten lihansyöjäkasviSundew on hyönteisten lihansyöjäkasvi