DIY alpinslide

DIY alpinsklie: trinnvise instruksjoner om hvordan du lager en steinhage

Et alpinsklie i hagen eller på bakgården lar deg realisere drømmen om en harmonisk oase der dyreliv og livløs natur er perfekt kombinert med hverandre. Dekorativiteten til steinhagen består av et helt sammensatt ensemble av utilgjengelige og kalde steiner og frodig blomstring av grønne områder med sin egen spesielle energi. Kunstig opprettede fjellsider, dekorert med rolig grønt, lar deg føle deg som en erobrer av fjelltopper og nyte deres unike skjønnhet.

Det finnes mange typer alpinsklier, og du kan velge hva som er mer egnet når det gjelder ressurser og preferanser. Men for å lage en “glede” i hagen din i form av en steinhage er ikke bare å legge ut flate steiner på territoriet, du må bruke mye tid, tålmodighet og krefter på å oppnå et komplett bilde og oppnå en høy -kvalitetsresultat. Det er flere grunnleggende regler som anbefales å tas i betraktning når du arrangerer et alpinsklie på egen hånd..

Velge et sted for et alpinsklie

Det første du skal begynne med er å velge et sted på stedet som objektet skal reises på. “Ansiktet” til alpinskredet skal se i retning sørøst eller sørvest, og “fjellskråningen” (hvis slikt er planlagt) – i sørretning. Tomten må være solrik og åpen. Objektet på det kan ikke se ensomt og adskilt ut. Tvert imot, det bør være i harmoni med alle nærliggende objekter og kulturer i nærheten. Den ideelle beliggenheten for en steinhage anses å være et rekreasjonsområde eller et område i nærheten av en boligbygning. Denne dekorative strukturen vil tiltrekke seg oppmerksomhet og beundring..

Antall materialer

For å få liv i prosjektet trenger du mange forskjellige naturstein.

Etter at du har valgt et sted og vurdert det tilgjengelige området for arbeidet, kan du starte prosjektplanen. Det er nødvendig å gjenspeile skissene og skissene til den fremtidige strukturen, arbeidssekvensen og selvfølgelig den foreløpige mengden materialer som brukes..

For å få liv i prosjektet trenger du mange forskjellige naturstein. Antallet deres avhenger av omfanget og typene av alpinsklien. For eksempel, for et høyt multi-level lysbilde, trenger du store steinblokker med en naturlig uregelmessig form (uten ekstra behandling), som vil bli brukt til å simulere en juv, klippe, fjellskråning eller platå. Behandlede steiner i form av et rektangel er nødvendige for konstruksjonen av en støttemur. Du kan heller ikke klare deg uten steinsprut, grus, pukk, sand og sement..

Når du bygger en steinhage med blomsterhage (stein), antas det at et slikt landskap er bygget i mange år og ikke krever hyppige endringer, så det vil være nødvendig med mindre steinmaterialer for det. Men ved å skape en lettelse fra kunstige uregelmessigheter, vil steiner bli brukt mye mer.

For å lage et naturlig og harmonisk objekt, anbefales landskapsdesignere å velge steiner i et gitt område og alltid av samme rase for konstruksjon. Minste vekt på en stor stein bør ikke være mindre enn tretti kilo, og den totale vekten av gigantiske steiner på stedet begynner med et merke på fire hundre kilo. Den totale gjennomsnittlige vekten av lite “stein” materiale (pukk eller grus) for en steinhage – 300-500 kg.

Det er nødvendig å foreløpig vurdere måter å transportere stein og andre tunge gjenstander rundt på stedet. Alle egnede transportmidler vil spare tid, energi og helse. Du kan bare begynne arbeidet på byggeplassen når du allerede har alle nødvendige verktøy og materialer tilgjengelig.

Hovedstadiene i arbeidet

Hovedstadiene i arbeidet

Alt arbeid består av tre hovedtrinn, men før du går videre til dem, må du først markere territoriet, i henhold til den utarbeidede planen, evaluere det foreløpige resultatet og om nødvendig korrigere det ved å gjøre små endringer. Ved hjelp av et tau eller hyssing, trepinner og lyse bånd, må du skissere konturene til det alpine lysbildet og skissere de største elementene. Etter det kan du gå videre til den første fasen..

  1. Tomten må ryddes, et dreneringslag må legges (hvis stein er planlagt), planlagte kunstige uregelmessigheter og steinheller må opprettes, en kanal må legges for den fremtidige bekken (eller annen type reservoar) og støtteveggene av steinhagen må reises.
  2. Arbeidet består i å arrangere store steiner i form av en planlagt sammensetning eller ensemble og i å forberede jordlaget for å plante vegetasjon.
  3. Scenen som krever smak, kreativ tenkning og fantasi er dekorasjon. Den består i å plante planter, plassere ekstra tilbehør og plassere lite steinmateriale (grus og stein).

Dreneringslagkonstruksjon

Drenering av høy kvalitet bidrar til å forhindre stagnasjon av vann og råte i plantens rotsystem, kontrollerer erosjon og krymping av jord og opprettholder en moderat varme i jorda i lavsesongen. Det mest passende materialet for drenering er småstein (stor) eller ødelagt rød murstein.

Det øverste jordlaget med en tykkelse på ti til tjue centimeter (avhengig av typen steinhage) må fjernes forsiktig og spres rundt omkretsen av gropen. Glatt deretter den resulterende overflaten og rengjør den grundig for all vegetasjon og røtter. Hvis den fremtidige steinhagen antar en flat avlastning, er tykkelsen på dreneringslaget 10 cm, med ytterligere konstruksjon av uregelmessigheter på territoriet – 20 cm drenering.

Etter å ha lagt et ti centimeter dreneringslag, er det dekket med fruktbar jord og overflaten er nøye planert. Et tykt (20 cm) dreneringslag fungerer som hovedplattform for bygging av forskjellige åser og uregelmessigheter og er derfor ikke dekket med jord.

Funksjoner på enheten til et alpint sklie på flere nivåer

Funksjoner på enheten til et alpint sklie på flere nivåer

En steinhage på flere nivåer er den vanskeligste typen og krever mye tålmodighet og ansvar i konstruksjonen. Dens pålitelighet og holdbarhet avhenger av kvalitetsarbeidet når du lager denne strukturen..

Den første steinraden, som er støtteveggen, legges ut langs omkretsen, plasserer dem så tett som mulig til hverandre og dypes ned i bakken med omtrent ti centimeter. For pålitelighet og styrke ved tilkobling av steiner, anbefales det å bruke en sementmørtel eller fliselim..

For full utvikling av fremtidige plantasjer er det veldig viktig å forberede jorden, som vil ligge i bunnen av steinhagen og bidra til å opprettholde moderat fuktighet, samt forhindre erosjon. Det anbefales at det fjernede jordlaget som er spredt langs gropens kanter blandes med torv eller humus, samt med fine småstein eller grovkornet sand (i like store mengder). Den resulterende blandingen må legges på avløpet, tampes godt og helles med rikelig med vann for rask krymping..

Etter at det første nivået tørker, går de videre til konstruksjonen av det andre. Et lag med knust stein eller grus påføres jordoverflaten, og en annen terrasse med stein legges ut, fest dem med en pålitelig løsning. Det må tas i betraktning at det må stå et sted mellom steinene for reservoarets fremtidige seng. Terrassen på andre nivå er dekket med jord, vannes rikelig og får krympe.

For hvert nytt nivå reduseres arealet på den neste terrassen gradvis. I finalen stilles det ut en egen stein, som skal bli toppen av steinhagen. Høyden på alpinsklia avhenger av landområdet som brukes til basen. For å bygge en meter lang struktur trenger du omtrent 10 kvadratmeter land.

For å fullføre prosessen med nedsenking av jord, samt for å tørke løsningene fullt ut, får objektet stå i ca 10-15 dager. Først etter det kan du fortsette med å dekorere, plante planter og ordne reservoaret. Planter anbefales å plantes, fra toppen og gradvis til bunnen av bakken..

Enheten til små steinhager

Enheten til små steinhager

Alpinske sklier med en høyde på omtrent hundre centimeter vil kreve mindre innsats og mengde materialer. Byggeavfall (for eksempel murstein eller stein) kan brukes som en kjerne og et pålitelig grunnlag for en struktur. Med deres hjelp er konturene til lysbildet angitt (rett på toppen av det viktigste dreneringslaget), og deretter helles en jordblanding på toppen, som vil være motstandsdyktig mot erosjon og krymping. Dens sammensetning: hagejord, ekspandert leire, biter av rød murstein og fint grus. Gjennomsnittlig tykkelse på dette laget er 50-60 cm. Det neste laget er igjen drenering, bestående av de minste småsteinene eller knust stein, som store steiner legges på eller steinheller legges, og begraver dem med omtrent førti prosent i jorden. Overflaten på steinhagen er dekket med fruktbar jord med en tykkelse på omtrent 20 cm. Sammensetningen av denne jordblandingen skal være lett, løs og næringsrik og svare til blomsteravlingens preferanser..

Den siste krympingen av lysbildene tar omtrent 20-25 dager. Etter det kan du plante mange planter, ordne forskjellige dekorative detaljer og små steiner. Store steinblokker på et slikt minisklie anbefales ikke å bruke, med mindre de er plassert ved foten av konstruksjonen..

Landskapsarbeid av steinhager

Hovedplantene til de alpine lysbildene er urteaktige og halvbuske arter med lav høyde. I det naturlige miljøet i fjellskråningene finner du hovedsakelig lave arter og varianter. Vegetasjonen i den opprettede steinhagen bør se så naturlig og troverdig ut som mulig. Og for å opprettholde sin attraktivitet gjennom hele året, anbefales det å velge vinterharde (eviggrønne) og barsk avlinger. Fargen på grønt løv eller nåler passer godt til steinsammensetninger.

Planter for en steinhage bør preges av slike grunnleggende egenskaper – upretensiøsitet, kuldebestandighet og tørkebestandighet. For å opprettholde relieffets dekorativitet og skape en harmonisk komposisjon, anbefaler erfarne blomsteroppdrettere og landskapsdesignere å plante blomster og løvfrukter i et rutemønster..

DIY alpinsklie (video)

Hagearbeid &# 127775; DIY Alpine slide ➡ Master class av hitsadTV expertLandskapsarbeid av hagen �� DIY alpinsklie ➡ Mesterklasse av ekspert hitsadTV