Hvordan vokse en vakker og krevende plen

Hvordan vokse en dvergplen for late. Typer late plener

Sommerboere og blomsteroppdrettere kaller en “lat plen” en dekorativ plen eller eng som en rekke blomstrende urteaktige planter vokser på, og de trenger ikke å være særlig oppmerksom og tid til å ta vare. Slike dekorative komposisjoner består av lavvoksende planter med mange nyanser og farger under blomstring. De mest populære er kamille, periwinkle, tusenfryd, fioler, nelliker og kornblomster. Det er veldig viktig å vite hvordan du skal bygge en slik plen riktig, slik at den forblir fin og vakker i lang tid og ikke tar mye energi..

I dag, i private hjem, kan du ofte finne moderne hager med slike plener. De begynte å nyte stor popularitet, ikke bare blant sommerboere, men også veldig godt likt av blomster- og naturelskere. Spesialiserte butikkjeder tilbyr et bredt spekter av plenblandinger som består av omtrent ti prosent av blomstrende planter (hovedsakelig villblomster) og 90% av smalbladede planter (fra kornfamilien).

Hva er “lat plen”?

“Lat plen” er en ypperlig løsning for de som ønsker å ha vakre og velstelte planter på tomten, men uten vanlig slått og med minimalt med vedlikehold. Det er ingen hemmelighet at de fleste gartnere ikke har tid til å ta vare på plenene sine. Derfor består den late plenen av slike planter som ikke krever beskjæring og slått. Hovedoppgaven er å velge de riktige plantene, som, når de vokser, bare vil dekorere plenens område, og ikke ødelegge det..

Det er like viktig at urteaktige planter er klassifisert som svært motstandsdyktige mot tråkking. Tross alt vil plenen være et hvilested og plantene må tåle alle besøkende på deres territorium. Varianter av urteavlinger som formerer seg ved selvsåing og vokser veldig raskt og sprer seg over hele overflaten av landet, vil komme til unnsetning. Slike gress vil ikke tillate noen å ødelegge plenens dekorative utseende og bevare den estetiske appellen..

For at en blomstrende og vakker plen ikke skal bli bortskjemt av ugress, som dukker opp og vokser veldig raskt, spesielt etter kraftig regn, er det nødvendig å plante plantearter på bakken. Disse typer gress og blomster forhindrer at skadelig vegetasjon formerer seg og vokser på en dekorativ plen..

Typer av “late plener”

Typer av

Engplen

Engplenen består av en sammensetning av belgfrukter og frokostblandinger. Det anbefales å velge prøver med forskjellige fargenyanser under blomstring, som vil representere hele fargepaletten i det samlede bildet. På plener av denne typen ser selv ugress vakkert ut og passer inn i designkonseptet med verdighet..

Kløverplen

Kløverplen består av flere varianter av kløver. Vanligvis blir frø av en rosa og hvit variant av denne kulturen sådd på et valgt område. Plenen bør plasseres vekk fra grønnsaksbed og hagen generelt, siden kløver regnes som ugress og kan skade hele hagen med sin raske spredning. Denne urten vil vise alle sine dekorative kvaliteter i et område med god belysning og på all jord, bortsett fra sumpete. Du bør ikke velge en tomt for en slik plen i et skyggefullt område. En slik plen trenger ikke å bruke mye tid, fordi kløver er en tørketolerant representant for floraen og raskt voksende.

Maurisk plen

Den mauriske plenen tiltrekker vanligvis mange insekter med sin aroma og fargepalett. Blomstrende åkerplanter som kornblomster, valmuer, tusenfryd og mange forskjellige urter plantes på en slik plen. Disse plantene formerer seg veldig raskt og veldig snart vil et blomstrende teppe med forskjellige blomster tiltrekke og glede andres øyne..

Ugrasplen

En plen som ikke er gress, regnes som den mest holdbare og upretensiøse å ta vare på og vokse. Stedet for en slik plen må velges varmt og solrikt. Det høye dekorativitetsnivået understrekes av plantearter fra bakdekk som timian, liljekonvall, sedum, periwinkle og andre..

Plenblanding Lilliput

Plenblanding Lilliput

En av de mest populære gressblandingene for plener er Lilliput -blandingen. Mange europeiske forskere har jobbet i flere år for å lage en så universell sammensetning. Den inkluderer syv arter av saktevoksende urteaktige planter, som oftest finnes på enger som danner en dvergplen. Denne populære blandingen av enggress blir levert til landet vårt av Canada og mange europeiske land. Alle plantene i denne blandingen har høy motstand mot værforandringer og forskjellige klima. Det grønne gresset på plenen er behagelig for øyet selv i vinterhalvåret. Vedlikehold av en dvergplen er svært minimal. For å så en tomt på 1 kvadratmeter trenger du bare 25-30 gram frø.

Urteblandingen inneholder flere varianter og arter av svingel, engblågress, bøyd bøyd og rømning. Alle avlinger av avlinger er frost- og tørkebestandige, har dekorative kvaliteter, er upretensiøse i omsorgen og vokser raskt. Urter i blandingen velges på en slik måte at plenen forblir grønn og vakker i lang tid.

Fordeler med en dvergplen:

  • Denne dekorative sammensetningen er svært motstandsdyktig mot tråkking og tåler uforutsette påkjenninger..
  • Alle urteaktige planter i denne blandingen er tørke- og kaldtolerante arter..
  • En dvergplen kan arrangeres hvor som helst, selv i et skyggelagt område.
  • Sammensetningen av plantene som samles i blandingen skaper et silkeaktig og mykt dekke i hele plenen.
  • Det første året krever ikke dvergplenen beskjæring eller slått i det hele tatt.
  • De dekorative egenskapene til dvergplenen bevares hele året, selv om vinteren..

Denne typen plen har også en betydelig ulempe – det er en stor materialinvestering, siden blandingen “Lilliput” ikke er billig, og mengden frømateriale er nødvendig betydelig i forhold til andre typer plener. Når du kjøper denne urteblandingen, anbefales det å sjekke den foreslåtte sammensetningen av urteaktige planter. De bør alle tilhøre tynnbladet, saktevoksende eller prydkorn..

Lilliputian plen (video)

Lilliputian plenLilliputian plen