Loch smalbladet

Hvordan vokse et smalt eiketre eller russisk oliventre

Denne planten finnes i form av en busk eller et lavt tre. Tilhører slekten Lokh (Elaeagnus), familien Lokhovyh (Elaeagnaceae). Fødestedet til den smalbladede sugeren er Nord-Amerika og også Kina. Dette er en lyseglad plante. Jorden kan være hvilken som helst. Jordfuktigheten bør være moderat. Den vokser opp til 10 meter i høyden og lever opptil 60 år. Kan plantes med stiklinger eller grener, også med frø..

Beskrivelse av treet

Loch er et løvfellende, underdimensjonert tre med en bred og spredende krone. Barken er rødbrun i fargen, det er torner, den når 3 centimeter i lengde. Stammen, i vekstperioden, får en buet form. Treet produserer unge skudd i puberteten med en sølvfarget fargetone. Har et kraftig og sterkt rotsystem.

Løvverk. Bladformen er oval, minner om laurbær, innsnevret ved bunnen og spiss på toppen. Bunnen er hvit, og toppen er grågrønn. Overflaten er dekket med skalaer. På treet holdes bladene av stiklinger, hvis lengde er 4-7 cm.

Det smalbladede eiketreet. Foto, planting og omsorg, frukt. Russisk oliventre

Blomster. Treet blomstrer med enkle, små blomster. Den indre delen er orangegul, den ytre delen er sølvfarget. De har en sterk aroma og mye nektar. Blomstringen faller i juni, varer opptil 20 dager.

Frukt. Fra august til september begynner fruktene å modnes. Det er en oval eller sfærisk drupe med en søt smak og rødgul farge. Fruktens vekt er omtrent 3 g, lengden er 1 cm. Modningsprosessen er ujevn, men de fruktene som allerede er overmoden, er fortsatt på grenene i lang tid. For full modning trenger frukten av sugeren en lang varm periode. En plante som har blitt 3-5 år gammel begynner å blomstre og bære frukt.

Hvor vokser gåsetreet

I naturlig natur kan denne planten finnes i Kaukasus, Ukraina og vidden i Sentral -Asia. I Russland vokser den smalbladede elgen i sin europeiske del. Han elsker skog-steppe og steppe, og foretrekker også elvebredder. På de forlatte territoriene i Kasakhstan dannet hele kratt av slike busker og begynte til og med å bli kalt “tugai -skoger”.

Hvor vokser gåsetreet

Planten er motstandsdyktig mot tørke, vokser på hvilken som helst jord, forakter ikke engang saltvann og dårlig jord. Suger som vokser i sandjord produserer mange eventyrlige røtter. De er upretensiøse for forholdene i byen, de forholder seg rolig til den støvete forurensede luften. Men alvorlig frost, om vinteren, er vanskelig å bære.

Planten vokser raskt nok. For hvert år vokser den med 1 meter. Etter 4 års eksistens slipper treet sideskudd.

Fruktene av den smalbladede sugeren

Utad ligner de dadler og har en astringent, søt smak, og er veldig næringsrik. De er enkle å montere takket være de tynne lange stilkene. De kan lagres i lang tid. Selv romtemperatur gjør at de kan oppbevares gjennom hele vinteren..

Sammensetningen av frukten inkluderer: fiber, salter, fosforsyre og kalium, tannin (et stoff med en astringerende effekt), proteiner 10%, vitaminer, opptil 40% sukker. Frukten har et rødt bein og kjøtt. De kan brukes både ferske og frosne og tørkede. Ved hjelp av tørr frukt tilberedes infusjoner og medisinske avkok, og frosne brukes til å dekorere desserter.

Fruktene av den smalbladede sugeren

Slike frukter er av betydelig verdi i vitenskapelig medisin. En slik medisin som pshatin er laget nettopp av frukten av sugeriet. Det hjelper med mage- eller tarmproblemer. På grunn av sine sammentrekkende egenskaper har disse fruktene funnet anvendelse i folkemedisin, mot fordøyelsesbesvær, og hjelper også mot grå stær. Et avkok av slike frukter er godt å bruke for forkjølelse, frysninger, luftveissykdommer. Også brukt som et effektivt middel mot betennelse i munnhulen, ved skylling.

Du kan også bruke fruktene til mat. Godt å legge til i brødbakst, supper og mer. Passer både fersk og hakket.

Stell og landing

Å ta vare på en slik plante er ganske enkel. Hvert år trenger du bare å mate den og løsne jorda nær stammen. Fortynn med våren, fortynn med vann og tilsett urea, mullein og aminnitrat. Påfør nitroammofosk i begynnelsen av høsten. Om vinteren må unge trær dekkes godt. På våren beskjæres tørkede grener. Om sommeren utføres en hårklipp to ganger (i begynnelsen og på slutten av sommeren).

Du kan forplante den på hvilken som helst måte: frø, lag, stiklinger. Men stiklingene kan slå rot først etter det andre leveåret. Såing av frø er den mest pålitelige måten. Allerede i det første leveåret dukker det opp frøplanter her og vokser opp til 1 meter.

Stell og landing

Før planting er det lurt å velge et sted og forberede bakken. Området må beskyttes mot vinden slik at vindkast ikke ødelegger den unge planten. Jordsmonnet er ønskelig litt surt og nøytralt. Kalk vil hjelpe med høy surhet.

Plantering bør gjøres i den siste måneden av høsten eller tidlig på våren. Mellom setene kreves en avstand på 2-3 meter, dybden på fossa er opptil en halv meter. Før planting skal sand, fruktbar jord og kompost legges i gropen, og bunnen skal dekkes med småstein eller små steiner (en slags drenering). For sunn vekst og utvikling kan tre aske tilsettes i jorden; nitrogengjødsel og dobbelt superfosfat vil ikke forstyrre. I de første dagene (3-4) er god vanning nødvendig.

Hvor er tøffeltreet påført

Bladene, blomstene, barken og frukten brukes til medisinske formål. Skjørbuk, hjertesykdom, ødem og kolitt, for alle disse plagene anbefales avkok og infusjoner laget av sugerblomster. Medisinske infusjoner fra plantens blader kan hjelpe mot gikt under et angrep av revmatisme og helbrede sår.

Bladene og barken på planten er naturlige fargestoffer for skinn, de gir svart og brun farge. Frukt av treet kan konsumeres og brukes i matlaging. Ulike musikkinstrumenter kan lages av tre, og sugen fungerer også som et materiale for produksjon av møbler og alle slags snekkerprodukter..

Hvor er tøffeltreet påført

Dette er en fantastisk, myk plante. Honning fra nektar av sugerblomster viser seg å ha en vakker ravfarge og har en fantastisk aroma og behagelig smak. Treet kan brukes til enkeltplantinger, så vel som gruppering. Hårklipp er godt egnet for landskapsarbeid i alle områder. Kan virke for å styrke jorda.

Ser flott ut som en prydplante på grunn av sølvfargede blader, lys bark, gule blomster og røde frukter.