Sofabord i tre

Gjør-det-selv salongbord i tre

Salongbord – en integrert del av enhver stue eller kontor. Selve ideen om et lavt bord stammer fra østlige land, og vandret deretter til Europa. En gang ble bordet ansett som et symbol på luksus og var hovedsakelig laget av dyre treslag. I dag kan du i møbelbutikker finne både tre- og glassmodeller av alle størrelser og farger. I denne artikkelen lærer du hvordan du lager et salongbord av tregreiner og hager med egne hender. Et trebord med en original form vil gi glede til interiøret ditt, samt hjelpe til med å bli kvitt ulemper med fordel.

Materialer:

– grener og drivved med forskjellige diametre og former;

– snekker lim;

– selvskruende skruer;

– sag;

– sandpapir;

– kniv;

– lakk;

– bark;

– småstein;

– epoksyharpiks.

DIY salongbord mesterklasse

  • Ta opp en tykk hake til bunnen av bordet. Fjern barken og sand med sandpapir. For sliping, bruk først et grovkornet sandpapir, og gå deretter til et finkornet..
  • Lag jevne kutt slik at det ferdige produktet er stabilt og bordplaten kan festes jevnt på bunnen.

DIY salongbord mesterklasse

  • Alle velger form og design på bordplaten uavhengig. For eksempel kan du tegne et tre på et brett og lage en fresing eller brenning av en sti. Mer kompleks innredning – legg ut et tre fra ekte grener.
  • Finn en gren med mange gafler. Del den i grener og skrell av barken. Etter det, sag av de avrundede sidene slik at grenen viser seg å være flat..
  • Forbered selve benkeplaten. Hvis du brukte et kutt av tre eller massivt tre, slip overflaten.

gjør-det-selv-salongbordfotoGjør-det-selv salongbord bilde

  • Fest kvistene til benken og kutt av overflødige ender. Etter det kan du begynne å lime grenene med trelim..
  • Fest nå bordplaten til basen.
  • For å få kantene på bordet til å se attraktive ut, sikre barkstykker eller limkvist.

gjør-det-selv salongbord av skrapmaterialer

  • I tillegg til et tre laget av grener, må småstein limes til benkeplaten. Hvis du stikker LED -strimler under småsteinene, så lyser bordet om kvelden.
  • For å gjøre overflaten på benkeplaten helt glatt, helles den med epoksyharpiks.

hvordan lage et salongbord med egne hender foto

Et salongbord av skrapmaterialer er klart. Designet viste seg å være virkelig kreativt, så møbelproduktet vil kortfattet passe inn i interiøret i en leilighet eller et landsted. Sofabordet er ikke bare designet for å plassere aviser og blader. Du kan plassere en vase, et fotografi eller andre gjenstander på bordplaten, i tillegg vil dette møbelet bli et praktisk sted for kaffetid.