Hvordan bruke torvtabletter riktig

Torvtabletter - hvordan du bruker det til dyrking av frøplanter. Instruksjon, video

Blant de mange oppfinnelsene og moderne innovasjoner innen hagebruk og blomsterbruk, har torvtabletter vunnet stor popularitet. Med deres hjelp kan du spire frømateriale, dyrke frøplanter av grønnsaker og innendørs blomster, rotstiklinger og blader av planter.

En torvtablett har ingenting med medisin å gjøre, den ligner bare en vanlig rund tablett. Hovedsammensetningen er vanlig torv, som inneholder et stort antall komponenter som er viktige for planter, inkludert mange mikroelementer. Denne praktiske enheten gjør gartnerens arbeid mer interessant og produktivt, og sparer også dyrebare timer og minutter..

Sammensetning og formål med torvtabletter

Sammensetning og formål med torvtabletter

Størrelsen på en tablett er 3 cm i høyden og ca 8 cm i diameter. Før bruk må den fuktes rikelig med vann, slik at den svulmer opp og blir større i volum. Etter at torven har absorbert tilstrekkelig mengde fuktighet, vil tabletthøyden øke med nesten 5-6 ganger. I denne formen kan torvtabletten brukes til dyrking av frøplanter og spiring av frø..

Denne enheten består av knust og sterkt komprimert torv, pakket inn i et fint maske av et spesielt materiale. Mange nyttige stoffer og sporstoffer fremskynder spiring av frø og frøplanter ved å skape de mest gunstige forholdene for hver enkelt for seg.

Positive sider av torvtabletter

Positive sider av torvtabletter

 • Frø av høy kvalitet under slike forhold har hundre prosent spiring, noe som er spesielt viktig når du spirer dyrt frømateriale..
 • Den myke strukturen av torv kan ikke skade selv den mest delikate rotdelen av noen planter, og når du transplanterer frøplanter i åpen mark, er det ikke nødvendig å fjerne planten fra torv “beholderen”.
 • Rotdelen og hele planten som helhet lider ikke av mangel på luft eller fuktighet, siden torv er et utmerket fuktighet og luftgjennomtrengelig materiale.
 • Bruk av torvtabletter krever ikke spesielle ferdigheter og evner, en nybegynner gartner og til og med et barn kan håndtere dem.
 • Dette er en flott mulighet til å dyrke planter hjemme i et lite område, siden denne enheten ikke tar mye plass og til og med sparer plass..
 • Prosessen med å dyrke planter i torvtabletter sparer tid og krefter.
 • Alle næringsstoffene som er nødvendige for plantene i tabletten gjør det mulig å fremskynde prosessen med dyrking..
 • Å transplantere planten i det åpne bakken sammen med tabletten avlaster plantene fra stresset de ofte opplever når de flytter til et permanent sted..

Applikasjonsfunksjoner

Før spiring av frøene må tabletten tilberedes eller aktiveres.

Før spiring av frøene må tabletten tilberedes eller aktiveres. For å gjøre dette, legg det i en liten beholder slik at hullet på masken er på toppen, hell deretter ca 150 ml vann på den og la den stå i en halv time for å hovne opp. Etter at tabletten øker flere ganger i høyden og absorberer tilstrekkelig mengde væske, må du helle ut vannet som er igjen i beholderen, og du kan plante frøplanter eller frø. Plantedybden avhenger av plantematerialet og plantetypen.

Torvtabletter med frø må plasseres i drivhusforhold med alle de gunstige komponentene – tilstrekkelig belysning, optimal temperatur og fuktighet. Av og til må tablettene fuktes til frøene spirer..

Fordelene med torvtabletter

 • Enkel å bruke på trange steder.
 • Gjør det mulig å holde seg ren når du planter og steller planter, sammenlignet med å dyrke planter i vanlig jord og krever ikke ekstra oppmerksomhet for å sette sammen eller kjøpe en potteblanding.
 • Tablettene tillater ikke overflødig fuktighet i roten av plantene, jordfuktigheten er veldig enkel og enkel å kontrollere.
 • Planter krever ikke fôring og befruktning, da torvtabletten inneholder alle nødvendige stoffer.
 • På grunn av torvstrukturen kan rotdelen av planter puste fritt, noe som bidrar til utvikling av sterke og hardføre frøplanter.

Torvtabletter. Hvordan bruke det riktig? (video)

Torvtabletter. Hvordan bruke riktig?Torvtabletter. Hvordan bruke det riktig?