Lys for planter

Lys for planter. Belysning av blomster og planter

Det er vanskelig å overvurdere viktigheten av belysning for innendørs planter, så vel som for andre. Selv om det ville være mer riktig å snakke om lys for dem. Tross alt kan belysning gis på kunstige måter, for eksempel ved bruk av fytolamper, lysdioder og andre enheter. Lyset fra spesielle lamper, hvis de selvfølgelig brukes riktig, vil være ganske nok til at planten kan utvikle seg og glede øyet. Men selv vanlige belysningsenheter, for eksempel en gulvlampe, lampe eller bordlampe, hvis anlegget er godt plassert, kan godt være en ekstra belysningskilde. Dette gjelder spesielt på mørke steder i rommet eller om vinteren..

Når du vet hvordan planten forholder seg til lys, kan du velge et sted for planten der den kan føles mest naturlig og utvikle seg godt. Tenk på betydningen av lys for de vanligste innendørs plantene.

  • Skygge-elskende planter. Disse inkluderer: aglaonema, aspidistra, gelksin, sansevieria, som også kalles gjedens hale eller svigermors tunge. Selvfølgelig er det ikke mange planter som elsker skygge. Men betydningen av skyggeelskende betyr ikke at de må plasseres i det lengste hjørnet av rommet. Disse plantene utvikler seg godt på lettere steder – i delvis skygge..
  • I tillegg til dem, føler de seg bra i delvis skygge: dracaena kantet eller velduftende, bregne, eføy, scindaptus, tolmia, fatshidera, fatsia, dvergficus, philodendron, fittonia.
  • Planter som azalea, anthurium, asparges, begonia, bromeliader og druer elsker diffust sollys. Positivt i sterkt lys, men uten direkte stråler av Dieffenbachia, Zygocactus, Columney, Oxalis, Monstera, Peperomia, Lily, Ivy, Spathiphyllum, Scindapsus, Philodendron, Fuchsia, Chlorophytum, Cyclamen. For mange planter som har prydblader eller blomstrer, er denne belysningen best. En vinduskarme vil være å foretrekke for disse plantene. Men det må huskes at hver 0,5 meter fra lyskilden reduserer intensiteten med det halve..
  • Solen på vinduskarmen er egnet for agapandus, akasie, bougainvillea, bouvardia, liliathropus, hibiscus, jasmin, zebrin, kaktus, sukkulenter, callistemon, coleus, sitrusfrukter, oleander, pasjonsblomst, pelargoner, roser, epiphyllum. Selv om disse plantene elsker solen, er det bedre å unngå direkte sollys og skygge.
  • Strålende sol, men igjen, i små doser vil ikke skade whiteperone, gynure, gloxinia, zebrina, capsicum, codiaum, apical cordilina, kufei, touchy, julestjerne, sansevieria, saintpaulia, tradescantia, gummibærende ficus, chlorophytum, chlorophytum.

Selvfølgelig er det mange flere planter som foretrekker visse forhold. Men her er plantene som oftest finnes i leilighetene våre eller som blomsteroppdrettere foretrekker å avle. Og det bør forstås at belysning for et anlegg er like nødvendig som vanning og luft..