Ravsyre til innendørs planter

Ravsyre til innendørs planter: påføring og behandling, egenskaper

Ravsyre er et uerstattelig stoff som har mange fordelaktige egenskaper og brukes i plantevekst og stell av planter. Det har en gunstig effekt på jordens mikroflora, fremmer vekstakselerasjon og full utvikling av avlinger, bedre assimilering av næringsdressinger, letter tilpasningsprosessen til planter på et nytt sted, øker produktiviteten, samt motstand mot forskjellige vær og klimatiske forhold..

Syren fikk navnet sitt tilbake på det syttende århundre, da den ble oppnådd ved å destillere rav. Dette stoffet finnes hos mennesker og dyr, i planter og brunkull, i matvarer og kosttilskudd. I levende organismer kommer ravsyre inn med mat og brukes på “behovene” til organer som produserer vital energi. Mange idrettsutøvere bruker dette stoffet på anbefaling fra sine mentorer for å øke aktivitet og utholdenhet under kraftig trening og andre økte belastninger. Den kan kjøpes på apotek eller blomsterbutikk hvis du trenger den for å ta vare på plantene dine. Når du bruker syre som biostimulant for forskjellige planter (inkludert innendørs blomster), bør du ikke frykte for familiemedlemmer eller våre mindre brødre. Ravsyre er giftfri og trygt for mennesker rundt.

Bruk av ravsyre i avlingsproduksjon

Bruk av ravsyre i avlingsproduksjon

I plantevekst har stoffet lenge blitt verdsatt og blir ofte brukt på grunn av dets mange positive egenskaper. Verdien av ravsyre, som ikke er gjødsel, består av flere punkter:

 • I mange plantevekster bidrar stoffet til å øke hastigheten og bringe modning og høsting nærmere;
 • For å oppnå ønsket resultat trenger du en veldig lav konsentrasjon og minimale behandlingskostnader;
 • Det stimulerer utviklingen av jordbakterier og forbedrer plantelivet, ettersom bakterier fornyer og forbedrer jordens sammensetning, og hjelper også plantevekster med å absorbere nyttige næringsstoffer;
 • Fremmer akselerert biologisk behandling av dressinger;
 • Øker aktiviteten og spredningen av fordelaktige mikroorganismer i jorda;
 • Det er en vekststimulerende for jordbruksplanter;
 • Øker avlingenes motstand mot plutselige temperaturendringer, alvorlig vanning og langvarig tørke, utvikler utholdenhet og immunitet;
 • Forbedrer motstanden mot ulike klimatiske forhold og værendringer;
 • Øker mengden og kvaliteten på avlingen;
 • Når du bruker ravsyre i like deler med kaliumhumat, øker stoffets effektivitet flere ganger; disse to komponentene er perfekt kombinert med hverandre og har et enormt energipotensial for de fleste anlegg.

Bruk av ravsyre ved omsorg for innendørs blomster

Bruk av ravsyre ved omsorg for innendørs blomster

Syren vil være nyttig og effektiv for innendørs planter. Den brukes til vanning og sprøyting, til bløtlegging og som tilleggsmat. Dens fordeler:

 • Fremmer helbredelse og fullstendig gjenoppretting av syke kulturer, som har begynt å miste sine dekorative kvaliteter, vitalitet og grunnleggende ytre egenskaper;
 • Hjelper med å tilpasse innendørs planter i korte dagslys timer med lav belysning, og øker også motstanden mot høye eller lave lufttemperaturer;
 • Gjenoppretter innendørs avlinger etter stress fra transplantasjon, beskjæring, skade, sykdom eller endring i voksende beliggenhet;
 • Fremmer rask spiring av frø og dannelse av nye røtter i stiklinger;
 • Øker avlingsresistensen mot sopp, bakterier og forskjellige andre smittsomme sykdommer.

En løsning av ravsyre brukes til å behandle rotdelen av innendørs blomster når en voksen plante transplanteres eller deles i divisjoner. Sprøyting med denne løsningen i lav konsentrasjon anbefales for svake og usunne representanter for floraen som et vekststimulerende middel. Under påvirkning av stoffet vil kulturene begynne å skaffe seg det tapte sunne utseendet og begynne å danne mange nye skudd..

Å transplantere rikelig innendørs planter og store blomster (busker og trær) er svært sjelden på grunn av fare for skade på røtter, delikate skudd eller andre overjordiske deler. Denne prosedyren forårsaker ikke bare stress for innendørs kjæledyr, men kan også forårsake uopprettelig skade på utseendet. Naturligvis vil det etter en tid være nødvendig å oppdatere jordblandingen i blomsterpotten, og vanlig gjødsel vil ikke redde situasjonen. Da vil en svak løsning av ravsyre komme til unnsetning, som introduseres ved vanning og hjelper til med å normalisere jordens mikroflora, hvoretter innendørs blomster vil begynne å absorbere godt de introduserte næringsrike dressinger..

Metoder og metoder for behandling av planter med ravsyre

Metoder og metoder for behandling av planter med ravsyre

Konsentrasjonen av den tilberedte løsningen avhenger av formålet, hvilke deler av anlegget som skal behandles, og i hvilken mengde. Siden de fordelaktige egenskapene til en slik løsning bare beholdes i tre dager, bør du ikke tilberede en overflødig mengde av den..

Ravsyre i form av et pulver eller en tablett kombineres med vann ved en temperatur på ca. 35-40 grader, omrøres til den er fullstendig oppløst, og bringes deretter til den nødvendige konsentrasjonen med kjøligere vann (med en temperatur på omtrent 20 grader). Oftest brukes en veldig svak løsning av ravsyre til innendørs planter. For å få det, må du først forberede en én prosent løsning. Dette vil kreve en liter vann og ett gram av stoffet. Etter hvert som du oppløser pulveret (eller tabletten) og får en høykonsentrert løsning, må du ta omtrent 200 ml av det og tilsette opptil 1 liter (eller opptil 10 liter) med vanlig romvann. Den resulterende væsken kan brukes til å behandle skuddene eller rotdelen for å stimulere veksten, samt suge frøene.

 • To prosedyrer for sprøyting av den overjordiske delen av avlingene med et intervall på en måned anbefales for å gjenopprette den vitale aktiviteten til svekkede og syke prøver.
 • En løsning av ravsyre må brukes ved transplantasjon av planter for å suge rotkragen og hele rotsystemet. Når du transplanterer blomster sammen med en jordklump, anbefales det å vanne med en løsning etter transplantasjon direkte under roten eller fukte jordklumpen ved å spraye.
 • Med stekemetoden for forplantning anbefales det å senke de avskårne stikkene i et kar med en svak løsning til en dybde på 2-3 cm og la stå i den i 3 timer for å stimulere rotdannelse. Etter metning med løsningen må stiklingene tørkes litt og kan plantes umiddelbart i bakken.
 • Løsningen påvirker også plantematerialet effektivt. Før plantingen må frøene dynkes i den i 12 eller 24 timer, og deretter tørkes litt. Denne prosedyren øker og akselererer spiring..

Ravsyre i den svakeste konsentrasjonen mister ikke sine grunnleggende egenskaper og har en gunstig effekt på vekst og utvikling av avlinger. Et overskudd av et stoff utgjør ingen trussel eller negative konsekvenser for planter. De tar selv volumet av stoffet som er nødvendig for dem, og overskuddet brukes av jordmikroorganismer. Det er veldig viktig å huske at ravsyre ikke er gjødsel og ikke kan erstatte den. Topp dressing for innendørs blomster er veldig nødvendig, og syre vil bare gjøre dem lettere å assimilere..

I planteindustrien anbefales “rav” -løsningen å brukes til å dyrke landområdet umiddelbart etter planting av avlinger om våren, før blomstring (omtrent midt i sommersesongen) og før høsting. Hyppigere bruk vil ikke gi noen meningsfull fordel.

Ravsyre – gjødsel for planter (video)

ravsyre &# 127793; Gjødsel for planterRavsyre �� Plantegjødsel