Feirer jul riktig

jul i russlands tradisjoner

Alle mennesker vet at det er mange høytider i den ortodokse religionen. Den lyseste av dem er imidlertid julen, som vanligvis feires lyst. Kristi fødsel er en ren familieferie. Å forberede jul anses som velsignet. I denne perioden anbefales det å glemme klager og sorger. Og hvis du er i et kull med noen, må du definitivt finne ut av det. Denne artikkelen vil fokusere på hvordan julen feires. Vi vil berøre alle punktene og forberede oss skikkelig på det.

Spesiell hendelse

I Det hellige evangelium kan du finne mye informasjon om denne hendelsen. På den tiden var den hellige jomfru Maria og hennes mann Joseph tilfeldigvis i Betlehem. De kom hit, da det ble utført en obligatorisk folketelling. Maria og Josef var ikke rike mennesker. Derfor var det ikke plass til dem på hotellet. Derfor, for å overnatte i denne byen, gikk de til en hule. Vanligvis kjørte hyrder storfeet sitt til dette stedet når været var dårlig. Det var der som Guds Sønn skulle vises. Og hans første vugge var en barnehage. I det øyeblikket da Kristus ble født, var det hyrder med storfe ikke langt fra hulen. Det var for disse menneskene at en engel sendt fra himmelen dukket opp i snøhvite klær. Som et resultat var enkle og ydmyke mennesker de første som visste om Frelserens fødsel for hele verden. Etter det utseendet bestemte hyrdene seg for å bøye seg for babyen. Etter dem kom de østlige vismennene for å tilbe og hadde med seg gaver. Det er verdt å merke seg at magi har ventet på denne hendelsen lenge. Og stjernen i Betlehem viste dem veien til babyen.

hvordan feirer du jul

Hvordan våre forfedre møtte Kristi fødsel

Hvis du er interessert i hvordan julen ble feiret i Russland, vil du også lese om dette i denne artikkelen. Så først og fremst er det verdt å merke seg at julen begynte å bli feiret først på 900 -tallet. Natten og dagen før jul ble vanligvis feiret beskjedent. Men selve julen og dagene etter ble det fylt med moro..

6. januar, julaften, tidlig på morgenen, gikk innbyggerne i forskjellige landsbyer for å hente vann. Mange trodde at på denne dagen blir det helbredende. Hun ble ikke bare vasket, men også eltet deig til julebrød på grunnlag. Til og med fyringen av ovnen på julaften skjedde på en spesiell måte. Som regel gjorde vertinnen dette. Brann ble tidligere utvunnet med slående gnister. Men før jul var sjeselen og steinen for å motta ild foran bildene i 10 dager. Før du fikk brannen, måtte vertinnen krysse seg selv 3 ganger og vende seg til den stigende solen for å slå ilden. Fra en gnist er det først verdt å tenne stangen og deretter smelte ovnen. Samtidig skal det være 12 stokker i ovnen, som ble valgt spesielt for denne dagen..

På bålet, oppnådd på denne måten, var det nødvendig å lage 12 retter, som skulle være magre. Listen over disse rettene inkluderer: kutia og uvar. Først av alt ble disse par rettene prøvd av kjæledyr, og barna måtte lage stemmer som ligner dyrenes stemmer. Dette ble gjort slik at det ikke skjedde noe ille med barna hele året.

1. juledag var det et symbol på høstingen i huset, som var et alter av bondeverktøy og et skår av rug. Eieren tok med seg en skive med rug inn i huset, og tok av hatten og hilste på vertinnen. Samtidig sa han: “Gud gi helse!” Vertinnen svarte “Gud hjelpe meg” og spurte: “Hva snakker du om?” Mannen svarte: “Zlato, slik at vi lever rikt hele året.” Med et skår måtte han stoppe midt i hytta og ønske familien helse og lykke. Etter det ble denne skiven plassert under ikonene. De bandt den opp med en kjede av jern, og ved siden av den var en plogskive fra plogen og en krage.

Fjerne slektninger i disse dager æret hellig helligdagsritualet, som ble gjennomført på julaften. Familiens hode måtte strø halm på gulvet i hytta. Hay ble kastet på bordet der. Et lite skår ble også laget av høy. Det ble installert under bordet. Et røkelse ble lagt på toppen av dette sjokket. Jernverktøy var spredt rundt skiven. Hele familien måtte berøre disse instrumentene med bare føtter i sving. Forfedre mente at en slik ritual er bra for helsen..

Urens ånder ble også skremt bort den dagen. For å gjøre dette måtte ektefellene gå rundt på gården og huset med brød og hvitløk. De tok også valmue og honning med seg. Samtidig ble valmuen spredt i låven, og hvitløkbitene ble lagt ut i hjørnene. Etter det måtte et 7 år gammelt barn legge tre bakte rundstykker og en klype salt på høyet, som lå på bordet. Han måtte også installere et stort vokslys. Da alle disse seremoniene først ble utført, var det mulig å servere mat på bordet. Hele familien trengte å kle seg smart. Når alt i huset ble ryddet opp og forberedt, var det nødvendig å vente på at den første stjernen skulle vises på himmelen. Etter at den vises, kan du begynne å spise mat.

Som regel satt faren først ved bordet, etter ham moren, og deretter barna etter alder. Eieren tok en skje med kutya og leste en bønn for de avdøde slektningene. Forfedrene trodde at sjelen til deres slektninger til de døde den dagen strømmet til bakken og så alt som skjedde. Derfor er det på bordet og for dem tallerkener der det var en godbit. Under middagen skal ingen reise seg fra bordet. Men denne regelen var ikke viktig for vertinnen. Hun fikk lov til dette. Det var også umulig å snakke høyt, det var bare mulig rolig og stille.

feirer jul riktig

Etter skumring, en stund senere, ble stemmer fra barn og folk som sang julesanger hørt i gatene. I disse versene herliggjorde mennesker Kristus og ønsket eierne av husene lykke og helse. De glade eierne måtte på sin side presentere sangerne godbiter etter slutten av julesangen, som ble brettet til en spesiell pose..

Om morgenen etter de første slagene på klokken, skyndte alle mennesker seg til templer og kirker. Det ble holdt en festlig gudstjeneste der. Etter endt utdanning arrangerte unge mennesker morsomme ski- eller kaneturer fra fjellet. Dessuten ble denne leksjonen akkompagnert av morsomme sanger.

Ved lunsjtid var alle allerede hjemme og var ved middagsbordet, som var full av alle slags godbiter. Tradisjonelle retter inkluderte gelé, pattegris og stekt kylling. Det var også et svinekjøtthode med pepperrot og honningkaker..

Hvordan folk forbereder ferien i dag

Ganske ofte kan du høre uttrykket – vi feirer jul riktig. Og hva er skjult under denne setningen i dag? Det er verdt å forstå dette mer detaljert. Den kristne betydningen av ferien forstås i det faktum at Frelseren var inkarnert for å redde den syndige menneskeheten..

Alle familier tilbringer julaften i dag i bekymringer. De pynter huset og pynter juletrærne. Folk kjøper også gaver. De glemmer heller ikke det festlige måltidet. Som regel tilberedes festlige retter i dette tilfellet. Festbordet skal være dekorert i blått og hvitt. Disse to fargene er symbolene for denne datoen. Brukes som pynt: bjeller, lys og grankvister. Du kan også bruke glitter.

Gaver til jul bør være spesielle. Denne tiden regnes som oppfyllelse av alle ønsker. Derfor føler selv noen voksne seg som barn. Generelt bør gaven i det minste gjøre litt mellom alle. Det ser veldig rørende ut..

Det er verdt å merke seg at i mange fromme familier er det en skikk fra år til år å lage juleposer. Som regel gjøres dette på forhånd. Posene er for kristne. De putter alle slags søtsaker og frukt i dem. Det vil være flott å gi lykke til et barn som kommer hjem til deg med en vakker tekst som roser Kristus.

En viktig skikk på denne datoen er gratulasjonen til alle slektninger og venner. Dette gjøres som regel dagen før. Du kan ikke bare bruke postkort og SMS -meldinger. Ring dine nærmeste og uttrykk varme ønsker.

hvor du skal feire jul

Julaften eller den hellige kvelden

Kvelden som regnes som julaften kalles en helgen. Det er høytiden på ferien. For tiden, i Russland og i andre land, der julen feires på kvelden 6. januar, samles hele familien ved et stort bord. Samtidig trenger du ikke å være sen til middag. Måltidet begynner umiddelbart etter at den første stjernen dukker opp på himmelen. Vertinnen skal unne alle gjestene fastetider, som skal være 12. ved bordet, er det verdt å oppføre seg fromt. Rolige samtaler er tillatt. Samtidig huskes bare hyggelige hendelser i dem, og glemmer tristhet og problemer. Ingen alkoholholdige drikker serveres til måltidet 6. januar.

Hvordan feiret du jul i Russland?

Hva du skal lage mat?

Hva skal jeg lage til julaften? Dette spørsmålet stilles av alle uten unntak. Og her skal vi også snakke om det. Så den viktige retten denne kvelden er kutia. Den tilberedes av kokte hvetekorn, tørket frukt, valmuefrø og honning. Som i Russland serveres i dag en kjøttkraft til bordet – en kompott av tørket frukt. Det er også pannekaker og dumplings med magert fyll på bordet. Det kan også være følgende retter: vinaigrette, soppgodbiter, kålruller, borscht og syltet sild.

Men morgenen 7. januar, etter gudstjenesten, vil familien samles igjen ved festbordet med deilige retter. Her har vertinnen mye fantasi. Men blant de festlige rettene vil kutia fortsatt være viktig..

Hemmeligheter for matlaging kutya

Så, kutia er et viktig måltid til jul. Og dette har blitt nevnt mer enn en gang. Hvete i korn regnes som en ingrediens i denne retten. Det kjøpes på kvelden for en ferie på markedet eller i nærmeste supermarked. Kornene må fylles med vann. Deretter settes pannen på svak varme og stekes til det øyeblikket retten er klar. I dette tilfellet er det verdt å sikre at kornene ikke blir kokt ned..

Valmue bør fylles med vann ved romtemperatur. Den blir liggende i den i 25 minutter. Da er det verdt å male i en morter. Rosiner er også dynket i vann, og sukker må males til pulver. Du bør også steke nøttene i en panne. Og hvis du legger halva i kutya i stedet for sukker, blir det enda bedre.

Kornene som er kokt må avkjøles. Etter det må du blande alle ingrediensene sammen. Det er også verdt å tilsette varmt vann slik at retten ikke viser seg å være for tørr..

jul i russlands tradisjoner

Ærlig feiring av julen

Etter slutten av julaften kommer en fantastisk kveld, der det er veldig vanskelig å sovne. Og dette er ikke overraskende! Tross alt, en spesiell atmosfære overvelder sjelen. I Russland sov ikke folk heller. Folk kunne ikke sove ikke bare av denne følelsen, men også av de kristnes sang, som forherliget Kommet inn i Frelserens verden. Tradisjonelt, i Russland, om natten 6-7. Januar, arrangeres en høytidelig gudstjeneste, som mange troende samles til. Klokkene ringer for fullt og alle gratulerer hverandre med dette arrangementet. Og om morgenen 7. januar kan du begynne å ha det gøy med familie og venner.

Juletradisjoner

Jul i Russland har sine egne tradisjoner, og dette er det vi snakker om i rammen av denne publikasjonen. Så den kanskje viktigste juletradisjonen er julesanger. Denne tradisjonen har røtter i det gamle Russland. Som regel er det hovedsakelig barn som blir kristnet. De forteller folk den gode nyheten ved å komme hjem til alle. Denne tradisjonen symboliserer hendelsen da hyrdene i Betlehem informerte folk om at Kristus ble født. Eierne av husene presenterer de kristne for søtsaker og penger etter ønske. På den tiden ble det ansett at jo flere mennesker besøker huset, så vil året for eierne bli vellykket og lønnsomt på alle områder..

Det er verdt å snakke om en annen tradisjon som har gått tapt gjennom de mange årene med ateisme. Tidligere, før revolusjonen etter jul, var dørene til rike mennesker åpne. Og tiggerfolk for slike mennesker var de mest velkomne gjestene. Det ble antatt at Gud i sitt bilde besøkte huset til en rik mann..