Hvordan velge en inngangsdør i metall

Hvordan velge en inngangsdør i metall

Med et spørsmål om hvordan man velger inngangsdører av metall i en leilighet, eget hus, rekkehus, før eller siden må nesten alle eiere av boligeiendom stå overfor.

Den ideelle døren gir pålitelig beskyttelse av boliger, ikke bare mot inntrengning av uautoriserte personer, innbrudd, men også mot kulde og støy. I tillegg utfører dørbladet en dekorativ funksjon, utfyller interiøret og eksteriøret i en bygning eller leilighet..

Hvordan velge en inngangsdør i metall

For forbedring av hjemmet foretrekker flere og flere mennesker i dag metalldører som er motstandsdyktige mot innbrudd. Ofte prøver salgsassistenter å selge dyre modeller. En høy pris betyr imidlertid ikke alltid utmerket kvalitet. Inngangsdører har blitt kjøpt i årevis, så sikkerhet og ytelse bør rettes spesielt. Vi vil snakke om de viktigste utvalgskriteriene nedenfor..

Europeiske og ukrainske standarder for innbrudd mot dør

Selskaper som driver med produksjon av dører må ta hensyn til normene i den europeiske standarden EN 1627 og DSTU EN 1627: 2014 basert på den (den forrige versjonen av dokumentet DSTU END 1627: 2004 var gyldig til 2016). Produksjonen av sertifiserte innbruddsdører inkluderer tester som innebærer påvirkning på strukturen til statiske og dynamiske belastninger. Etter styrke er metallinnbruddsbestandige dører delt inn i 6 klasser.

  1. RC1. Produkttesting har ikke blitt utført. Dørbladet blir slått ut av et spark, et trykk på skulderen.
  2. RC2. Designet tåler påvirkningen av fysisk kraft i 3-15 minutter (slag med skulder, ben), et forsøk på å hakke med improviserte midler – en kile, tang, skrutrekker.
  3. RC3. Dørene er motstandsdyktige mot innbrudd i 5-20 minutter ved bruk av metodene som ble brukt for forrige klasse, forsøk på å åpne med en brekkjern, håndbor.
  4. RC4. Den pansrede døren tåler et 10-30-minutters forsøk på å invadere lokalene ved hjelp av en håndborer, øks, meisel, baufil for metall, elektroverktøy.
  5. RC5. Produktet er motstandsdyktig mot tester med verktøyene som er oppført ovenfor, samt en stikksag, en sag i 15-40 minutter.
  6. RC6. Metallstrukturen tåler en 20-50 minutters sprekkprosess ved hjelp av en rekke verktøy, inkludert en kraftig slipemaskin, en slaghammer.

I de fleste tilfeller tilbyr butikker dører i 1. og 2. klasse, som er rimelige og ikke er i stand til å gi full beskyttelse av et boligbygg. For leiligheter, private boligbygg er det bedre å velge pansrede dører i 3. eller 4. klasse. I dette tilfellet er det lurt å kontakte produsenter som produserer sertifiserte produkter, for eksempel IDEAL. Du kan velge riktig modell direkte på nettstedet: https://dveri-ideal.com.ua/.

Hvordan velge en inngangsdør i metall

Når du velger et produkt, må du være oppmerksom på formålet (for en leilighet, et hus), kvaliteten på slottet, design.

Hvor mye koster pansrede dører

I gjennomsnitt koster en innbruddssikker, standardkompatibel, pansret dør, som er dekket av en garanti på opptil 10 år, omtrent 20 000 hryvnia. Prisen på den pansrede døren påvirkes også av modellen (standard eller skreddersydd), typen lås. I tillegg bør du ta hensyn til kostnadene ved levering og installasjon av dørkonstruksjonen..

Sikkerheten til huset eller leiligheten avhenger i stor grad av påliteligheten og kvaliteten på dører, så å kjøpe et sertifisert produkt er en rimelig beslutning og en berettiget økonomisk investering..