Sisal – hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Sisal fiber: hva er det?

Sisalfibre er helt biologisk nedbrytbare, de er laget av soyaprotein blandet med gelatin. Sisalfiber, modifiserte soyaproteinharpikser og kompositter er preget av høy motstand mot mekanisk og termisk belastning. Det er en svært fornybar energiressurs.

Sisaltekstur absorberer lett maling og tilbyr det største utvalget av fargede farger av alle naturlige fibre. Null plantevernmidler eller kjemisk gjødsel brukes i landbruket når man dyrker sisal.

Historien om utseendet til sisal

Sisal ble også laget av indianere i Mellom -Amerika. Etter erobringen av regionen av spansk og portugisisk, ble materialet eksportert til andre land. Imidlertid tok storskala fabrikkproduksjon form først på begynnelsen av 1800-tallet. Indonesia og Filippinene er de viktigste sisalfiberproduserende landene. I 1893 brakte en amerikansk forsker av tysk opprinnelse Richard Hindorf råvarene for produksjon av sisal til Tanzania. Samtidig kom det til Brasil. På veldig kort tid har disse to landene blitt ledende makter i produksjonen av sisal. Produksjonen toppet seg på 1970 -tallet. Da var produksjonen av dette materialet 800 000 tonn per år. Med populariseringen av moderne syntetiske stoffer ble sisal gradvis glemt. Produksjonen falt kraftig, og i dag overstiger dette tallet ikke 200 000 tonn per år..

Plantehemmelighet

Sisal er hentet fra de lange smale bladene på en plante som tilhører slekten Agava, mer presist, navnet lyder slik: Agava sisolana. Nå oftere og oftere blir navnet forenklet og planten kalles også sisal. Gode ​​fullverdige agavebusker vokser fra 5 til 7 år. Det var i denne perioden at størrelsen på bladene når to meter. En torn vokser helt på spissen av det skarpe bladet. Bladene er tette, som sverd. En agave -rosett kan inneholde opptil 250 blader av forskjellige lengder.

Interessant fakta! I det siste året av sin 10-årige eksistens blir en lang pil med en blomst kastet ut i midten av roset av blader, noen ganger når størrelsen 6 meter. Etter dette visner planten gradvis og dør. Denne typen agave gir ikke frø, siden planten tilhører hybrider. Du vet allerede hva sisal er, la oss nå se hvor sterke tråder er hentet fra blader..

Sisal fordeler

Lerretet er utstyrt med en rekke positive egenskaper. La oss legge merke til de viktigste:

 • materialet er svært pustende;
 • lerretet er ikke elektrifisert og akkumulerer ikke støvpartikler på overflaten;
 • sisalfibre absorberer perfekt lyd;
 • stoffet, til tross for tekstur, tåler store mekaniske belastninger;
 • sisal regnes som et ganske billig materiale og er i mellompriskategorien;
 • materialet er fullstendig biologisk nedbrytbart.

Sisal fiber egenskaper

 • Sisalfiber er holdbar, krever ikke spesiell omsorg, den er holdbar og pålitelig;
 • Sisalfibre er antistatiske, de tiltrekker seg ikke eller absorberer støvpartikler;
 • Fibrene suger ikke opp fuktighet;
 • Tekstur er lett å male, siden den absorberer maling godt;
 • Fibre har god lydabsorbering og slagfasthet.

Sisal fiber kjemisk sammensetning:

 • Cellulose – 65%,
 • Hemicellulose – 12%,
 • Lignin – 9,9%,
 • Voks – 2%

Sisal kjemiske egenskaper

 • flekker godt;
 • i de fleste tilfeller er ikke redd for solens stråler.

Fysiske egenskaper til sisal

 • styrke;
 • Slitestyrke;
 • gode ytelsesdata.

Hvordan høstes sisal

Først kuttes sisalbladene med en veldig skarp kniv. Fjern deretter alle torner fra bladene. Bladene behandles på en spesiell maskin som skiller sisalfibrene fra den myke delen. Fibrene vaskes i vann for å fjerne eventuell gjenværende myk sisal -del. Disse restene kan brukes videre som gjødsel. Sisalfibrene sendes deretter til tørking. Etter at fibrene er tørre, blir de sortert, rengjort, bearbeidet og pakket for videre bruk ved fremstilling av forskjellige produkter..

Hvordan høstes sisal

Hvordan sisal tørkes

Sisal behandling

Sisalfiber er en av de mest brukte naturfibrene, og produksjonen av sisal er ikke dyr. Derfor brukes den i mange industriområder. Sisalfibre brukes til å lage garn til tau- og tekstilproduksjon eller makulering for papirprodukter.

Sisal fiber er helt biologisk nedbrytbart. Det er et svært slitesterkt materiale med lite vedlikehold og minimal slitasje. Sisal brukes ikke til stoffproduksjon, da fiberen er for tøff.

Sisal er lett å farge, derfor har den et stort utvalg av farger – den største av alle naturlige fibre.

Sisalfiber brukes til produksjon av tau, mål, fiskegarn, i produksjon av vaskekluter, poser, tepper. Sisal brukes noen ganger i bilindustrien. Sisalfibre inneholder cellulose (ca. 65%), hemicellulose (12%), lignin (ca. 10%), voks (2%).

Hvordan fiber oppnås?

Agave vokser i et varmt subtropisk klima med en gjennomsnittlig voksende temperatur på + 25 ° C. Mannens blader samles, kuttes av med en lang machete nær bunnen av utløpet, deretter bankes de av, og den tette delen deles i små deler. Innsiden av bladene inneholder utrolige lange og sterke fibre..

hvordan sisal lages

Det er for eksempel noen plantasjer i Tanzania, hvor alle manipulasjonene fremdeles utføres for hånd. I mer avanserte land brukes dekortiseringsmaskiner til dette formålet, som bryter og knuser bladene. Imidlertid trekkes lange fibre ut av hendene på arbeiderne..

Deretter vaskes råfiberen grundig for å skille plantens rester og henges til tørk på lange stativ med strukket tau. Deretter kjemmes fibrene ut for hånd med børster. Bladmassen brukes også. Det er tørket og befruktet. På bildet er sisal trukket ut fra innsiden av et agaveblad. Det viser seg en lang bunt med separate sterke tråder.

Sisal produksjonsteknologi

Sisal produseres hovedsakelig i tropiske land – Brasil, Tanzania, Kenya, Mexico, også i Kina.

 1. De enorme kjøttfulle bladene på agaven kuttes med en skarp kniv, tornene fjernes og sendes til en spesiell maskin som ligner en presse. I den skilles fibrene fra den myke delen.
 2. De resulterende råvarene vaskes i vann og sendes til tørk i solen.
 3. Fibrene blir deretter sortert, renset, kjemmet og pakket for senere bruk..

Sisal -produksjon regnes ikke som kostbar. Til tross for naturligheten er kostnadene i markedet relativt lave. I en håndverksbutikk for et nøste som veier 100 g, betaler du litt mer enn 100 rubler.

Sisal er laget av agave. Planten høstes en gang i året. Under gunstige værforhold kan avlingens mengde imidlertid øke til tre. Agaveblader brukes som råvarer. I lengden når de vanligvis 1,5-2 meter. Vekten av hvert blad varierer fra 500 g til 1500 g. Råvarer kokes og bindes og dynkes i vann i 8-12 timer. Dette fjerner pektin og klorofyll. Deretter tørkes bladene i 10 timer. Deretter blir de kjemmet og delt inn i fibre. Hva slags fiber det er og hva den fremtidige sisalen blir – bestemmes av klassifiseringen. Den er basert på to parametere – farge og grovhet. Brasilianske fibre “Superior” er anerkjent som den beste karakteren. De er myke, glatte og har en lys kremfarge. Fra sorterte fibre og deretter laget til sisal.

Bruk og bruk av Sisal Fiber

Sisalfibre: egenskaper, fordeler og bruksområder

Siden antikken har sisal vært det ledende materialet for landbruksgarn på grunn av sin styrke, holdbarhet, strekkevne og stabilitet. Sisal ødelegges praktisk talt ikke i saltvann, derfor brukes det til produksjon av fiskenett og tau.

– Brukes i skipsfartsindustrien for fortøyning av småbåter og forskjellige forankringer.

– Ofte brukt som fiberkjerne i heis ståltråd.

– I landbruket som pakkemateriale (tau, hyssing).

– I bilindustrien

– For produksjon av belter, tepper, badetilbehør, tøfler, servietter

– For produksjon av varer til dyr (sengetøy, “riper”, stropper)

– Brukes i tepper som et uavhengig materiale, og sammen med ull for mykhet.

– Ved produksjon av emballasje for blomster (garn, bånd, esker)

– For blomsterdekorasjon.

– Som materiale for ulike typer håndarbeid.

Sisal er et veldig populært materiale blant nålekvinner, siden det er veldig billig, det er enkelt å feste det, det ser veldig vakkert ut i et ferdig produkt, bruken er veldig bred. Det brukes til å lage baser for malerier og paneler, topiary, pakkingskasser, forskjellige suvenirer, samt sisal for å dekorere forskjellige typer dekorasjoner. Sisal er mye brukt i produksjon av dukker og leker. Et stort utvalg av farger lar deg lage uvanlige håndlagde mesterverk uten mye penger..

Sisal og produkter fra den

Emballasje, hyssing, tau og tau er standardapplikasjoner for materialet. Få mennesker vet at vaskekluter, madrasser og til og med dart er laget av sisal..

Sisal

Needlewomen bruker sisal til å lage applikasjoner, toving leker, pakke inn bøker og notatbøker. Materialet brukes på forskjellige rammer, malt med matfargestoffer, satt inn i paneler og gobeliner.

Sisal

Noen arbeidsklær er laget av grov og slitesterk sisalfiber. Mange vaskekluter for bad og badstuer er laget av dette materialet..

Sisal er et virkelig funn av en fisker. De sterkeste garnene er kun laget med sisal. En rekke innleggssåler, sømtråder og fibre for å sy store varer er også laget av dette multifunksjonelle produktet..

Enhver husmor som bruker sisal kan være sikker på at hun bruker et naturlig lerret som ikke forårsaker allergi og varer lenge nok. Sisal er en universell ting for mange områder av livet.

Sisal i interiøret

For å dekorere favoritthuset, tyr mange husmødre til forskjellige triks. De lager originalt håndverk med egne hender ved hjelp av forskjellige materialer. Du bør ta hensyn til dette materialet, som er et vesentlig element for å lage dekorative ornamenter / håndverk..

Denne typen stoff kan brukes som fyllstoff for å lage forskjellige kar i kombinasjon med dekorativt glass, jord og stein, eller som en ytterfolie. Fyllstoffet bør brukes som en fibrøs sisal, og en limt eller fibrøs versjon kan brukes som omslag. På denne måten kan du oppnå effekten av en “myk” komposisjon..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Element som en del av innredningen

Ved å bruke et slikt element kan du lage en festlig innredning. Servietter som er pakket inn i en sisalduk og kuttet i tynne strimler ser vakrere ut. I tillegg kan nålekvinnen lage uvanlige ringer eller dekorere basene på ethvert kjøkkenutstyr..

Merk! Hvis fibrene er plassert i en ball, kan nålekvinnen enkelt lage det mest originale volumetriske anhenget eller dekorasjonen på et tynt ben.

Brukes til å lage madrasser

Brukes til å lage madrasser

Sisal – hva slags materiale er det og hvorfor brukes det i madrasser? Naturfibre er ideelle for å lage ortopediske madrasser. Nylig har denne typen stoff blitt aktivt brukt i mange spektra..

Merk! For produksjon av et ortopedisk produkt lages lag ved hjelp av tørre fibre. De er også impregnert med latex..

Disse elementene har forskjellige tykkelser. På grunn av sin høye styrke fordeler sisal -laget kroppsbelastningen jevnt over hele lengden. Dermed oppnås en unik ortopedisk effekt. Hvis eksperter brukte i produksjon av madrasser naturlig sisalmateriale, vil produktene variere i følgende:

 • Slitestyrke;
 • varighet;
 • helseforbedrende effekt;
 • fuktmotstand;
 • tåler tung belastning.

Sisal deksel

Moderne sisalgulv har en strukturell og karakteristisk veving som er litt grov og grov å ta på. For å øke styrken til sisalbelegget, legges en ull- eller jutetråd og en latexunderlag til tråden. Når du kommer inn i rommet der sisalbelegget er plassert, kan du høre den karakteristiske plantelukten.

Hva er sisal taktekking 4 43 Byggeportal

Et slikt vellykket tillegg av komponenter gir belegget følgende kvaliteter: • ull – mykhet • sisal gir styrke • latexunderlag forlenger levetiden. Sisal-belegg har et karakteristisk utseende: en enkel geometrisk vev, tråd med lav haug og en ramme som er forsvarlig festet rundt omkretsen.

Hva er sisal taktekking 5 39 Byggeportal

Den totale tykkelsen på belegget når 5 mm, og mengden av den sammensatte tråden i form av ett gram per kvadratmeter er 1500. Det overveldende flertallet av husmødre foretrekker sisalprodukter for sine antistatiske egenskaper og enkelt vedlikehold av beleggene: det er nok til å riste ut eller fjerne med en våt fille støv eller skitt og sisal teppe ser ut som nytt. For sisalbelegg, foretrekkes tørre rom og gulv. Sisal -trekk er tilgjengelig i naturlige nyanser: grå, beige, mørk grå, terrakotta. Det edle rolige fargeskjemaet på dette gulvbelegget tillater bruk av sisal på soverom, stuer, ganger og kontorer..

Hva er sisal taktekking 6 33 Byggeportal

Matting på gulvet

Ekte tauhåndverkere kan veve kurver, koppunderlegg og en varm vannkoker. Og hvor holdbare og holdbare sisal -tepper er.

Plantefiberhorn kommer i delikate, naturlige nyanser:

 • beige,
 • sump,

sisal teppe

Et slikt belegg har ikke bare en dekorativ funksjon, men bevarer også gulvet perfekt. Tross alt, som vi beskrev tidligere, lar sisal luft passere gjennom og absorberer ikke støv..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Gulvmatte – fordeler

 • grå,
 • grønn,
 • brune toner.

Slike matter ser ikke lyse ut, men verdige. Takket være dette er de egnet for ethvert hus, leilighet. For å oppnå dette viktige elementet i innredningen, brukes to metoder: manuell, mekanisert.

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Hva er teknikken som brukes til å lage tepper

Håndlagde tepper kalles kilim eller sumac. Kilimene er de samme på utsiden og innsiden. Sumakh er et lerret med langsgående tråder av tråd. Produksjonsprosessen er møysommelig og kompleks.

Det mest økonomiske alternativet er å kjøpe en matte, som er produsert på en mekanisert måte. I dag kan du finne matter i alle lengder. For å få et slikt teppe brukes metoden for å veve naturlige tråder eller tau med forskjellig tykkelse og tetthet i et rutemønster.

Hvordan sisal brukes i håndarbeid

Hva sisal er laget av, vet du allerede. La oss nå se på hvordan bearbeidede fibre for håndarbeid ser ut. De selges i håndverksbutikker. De kan kjøpes i ruller med pressede ark eller i nøster. Ferdige ark er dyre, så ofte lager håndverkere dem selv. Hvordan du gjør det, les videre.

bearbeidede sisalfibre

Du må ta to glass eller speil, det viktigste er at overflaten på basene for liming er glatt og jevn. Deretter spreder vi PVA på det nedre glasset i et jevnt lag med en pensel. Deretter legges sisaltrådene ut i hvilken som helst rekkefølge. Du kan etter eget skjønn gjøre arket luftig eller tett. På slutten plasseres et andre glass. Det er lurt å klemme de to flatene sammen med noe tungt. Du kan legge et par bøker. Etter en stund fjernes glassene, og selve det resulterende arket er perfekt skilt fra overflaten..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Leker og boliginnredning

Sisal leker er laget med ramme og rammeløs teknologi. Hvis det er et lite leketøy, blir det ganske enkelt rullet opp eller satt sammen av separat rullede deler. Det er bedre å gjøre omfattende håndverk på en ramme. Dette vil redusere materialforbruket og gjøre produktet mer stabilt..

Med litt innsats kan du gjøre alle kjedelige gjenstander til dekor. For håndverk, bruk unødvendige retter, plast- og glassflasker, blomsterpotter, leker for barn, hagetilbehør. Hvis det ikke er noe tilgjengelig, lag en trådramme med ønsket form og dekorér håndverket med sisal.

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Hvilke håndverk kan lages av sisal:

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Sisal håndverk

Ved hjelp av ruller i forskjellige farger kan du klippe figurer med saks. For eksempel vil slike fantastiske epler dekorere kjøkkenmøbler. Du kan klippe blomster og lime dem på en blomsterpotte.

sisal epler

Disse robuste rullene kan klippes og sys for store håndverk. For eksempel vil en prinsessekjole vise seg fra en kjegle, det vil forbli å sy dukkens hender og ansikt fra stoffet. På grunn av materialets hardhet vil håndverket stå perfekt på hyllen i barnehagen. En grønn kjegle dekorert med små detaljer vil være et nyttårs håndverk.

sisal juletre

Og fra selve trådene kan du vri små kuler og stikke dem på bunnen. Du får et originalt juletre, som på bildet ovenfor..

Sisal gryter

Sisalfibre kan brukes til å lage blomsterpotter i forskjellige farger og former. For å gjøre dette kan du bruke en metallramme, som først er dekket med en film, og deretter påføres sisalfibre på toppen og festes med tråder og lim. Du kan bruke en skum- eller plastpotte, som sisalen er festet til med lim og tråd som matcher fargen. Gryten kan pyntes med noen dekorative ting eller brukes sisal i flere farger

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Sisal tauhåndverk

Håndverkere håndlaget har funnet en måte å bruke selv stikkende strenger som sisal. I tillegg til den allerede nevnte kattemoro, kan du lage slike små kurver til bagateller. Det er nok å plukke opp en tett bunn, for eksempel fra bølgepapp, og ved hjelp av sterkt PVA -lim feste tauet i en sirkel og vikle det rundt basen, for eksempel en blikkboks.

sisal tau håndverk

Ørene skapes på slutten av arbeidet ved å bøye et tett sisaltau med fingrene. Ikke glem å la enden stå ledig på bordet i begynnelsen av arbeidet. Dette er musens hale. Det eneste som gjenstår er å feste pappøyene og en knappnese. Barten kan sys med en nål med svart nylontråd.

Sisal julehåndverk

I dag er det vanlig å selge originale produkter til nyttår / påske. Men det er mye hyggeligere hvis du lager vakre komposisjoner med egne hender. Hvis du ønsker det, kan du lage et juletre.

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Juleprodukter

For å gjøre dette må du forberede følgende:

 • Sisal nøste av grønn (eller annen) farge;
 • Dobbeltsidig tape;
 • Wire (3 mm i diameter);
 • Saks, tråd;
 • Spyd av tre;

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Verktøy for produkter

 • Stå;
 • Lim;
 • Gips, vann;
 • Skum base;
 • Dekorasjoner (snøfnugg, stjerner, perler, blonder, paljetter).

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Trinnvis trinn

En buet krone lages ved hjelp av en ledning. Trådstykker skal kuttes til en lengde som tilsvarer halvparten av kjeglens høyde. Delene må sikres på toppen av kjeglen. Sisalfiberen skal strekkes jevnt, justert slik at det ikke er hull.

Kjeglen må limes med tape. På denne måten kan sisalen fikses. Dette elementet skal settes på sisal og pakkes inn i en spiral. Du kan fikse delen med en tråd.

For å gi stativet styrke må du bruke gips. En tørr gipsblanding tas, som fortynnes med vann. Den ferdige massen må helles i stativet. Et trespyd av nødvendig lengde er også satt inn her..

Når blandingen stivner, legges kjeglen på spydet. Nå må du dekorere treet med tilbehør. Ovenfra kan du henge lyse perler, bånd, stjerner.

Dette er et interessant og uvanlig stoff som lar needlewomen oversette originale ideer til virkelighet. Et originalt håndlaget produkt vil organisk passe inn i ethvert interiør.

Vi strikker en sisal loofah

Den enkleste måten å lage et slikt håndverk på er å lage et langt rørformet lerret av naturlig agavefiber. Når du spør sisal i butikken hva det er, trenger du ikke forklare, du kan bare be om tråd til en vaskeklut. I begynnelsen av arbeidet strikker de en ring med luftsøyler av passende størrelse. Vanligvis støpes det rundt 40 løkker. Deretter strikkes det seks til syv rader med standard enkle heklepinner. Dette vil tillate produktet å beholde sin form i fremtiden, samt holde svampen inne hvis du vil sette den inn. Hele gjenværende lengde strikkes med langstrakte løkker eller søyler med en eller to hekler, slik du vil. Etter å ha strikket hele lengden – ca 30-40 cm, avslutt med seks rader med enkle løkker. I tillegg kan du lage håndtak for en vaskeklut eller sy en svamp inni. Det ferdige produktet vaskes før første gangs bruk med vanlig såpe og dynkes i noen minutter i kokende vann, noe som vil gjøre det litt mykere..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Andre typer sisal loofahs

Et veldig pent og nyttig håndverk laget av naturlig agavefiber vil være et alternativ for mer erfarne strikkere. En skrubber i form av en ball eller koralsvamp ser flott ut og passer perfekt i hånden din. Et slikt produkt kan brukes av barn til å vaske sine skitne føtter og hender. For å lage en slik modell må du ringe 50-60 luftsløyfer. Deretter strikker de fem rader med enkelt hekling – du skal ikke klippe tråden. Deretter sys det resulterende båndet inn i en ring og trekkes sammen til en fantasikule. Du kan strikke en loofah i form av en vott, slik at det er mer praktisk å bruke den til selvmassasje eller som minileker for barn.

Så, vi studerte sisal -materialet, hva det er og hva som kan gjøres fra det. Det gjenstår å ønske våre lesere kreativ suksess og ubegrenset inspirasjon i arbeidet sitt. Ikke glem å spare på dyre blomstersett ved å lage og farge sisalfibre i passende farger på egen hånd. Og viktigst av alt: før du bruker produkter laget av dette materialet, bør de alltid være litt gjennomvåt i såpevann eller doppet med kokende vann..

Sisalfiber er en av de mest brukte naturfibrene og er veldig lett å dyrke. Den kommer fra sisal -planten, som offisielt er kjent som agave sisalana. Hvert blad på planten inneholder en rad med lange, rette fibre som kan fjernes i en prosess som kalles dekortisering. Fibre kan spinnes i en bekk for å få tekstiler eller fruktkjøtt fjernet for å lage papirprodukter..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Kreative tips for å lage topiary

Topiary kan være en unik gave til venner og kjære, og det faktum at den er laget med egne hender og med en sjel, vil tilføre en overraskelse en spesiell sjarm. Når du lager et dekorativt element, vil håndverkskvinner gjøre det eksklusivt, men for dette må du drømme litt.

Hvordan designe et kastanjetre av lykke:

 • Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Et tre kan få en spesiell funksjon, for eksempel et smakstilsetning. For dette brukes naturlige elementer med aroma. Dette kan være te, kaffebønner, tørket sitrusskall (mandarin, appelsiner, elvemunning), kanelparaplyer.

 • Som trestamme kan du bruke en myk leketøy, som liksom holder en ball med høstens gaver i potene. Et pinnsvin eller ekorn vil se spektakulært ut.
 • Små dyrfigurer kan limes til individuelle elementer for å gi inntrykk av at et ekorn eller pinnsvin holder en mutter eller eikenøtt i potene. Etter samme prinsipp kan du plassere figurer av insekter og fugler på ballen..
 • Formen på “kronen” trenger i prinsippet ikke å være rund. Hvis du endrer den vanlige formen, kan du oppnå effekten av unikhet. For eksempel kan en topiary være basert på en sylinder, kjegle, pyramide, hjerte eller annen form..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Lykkens tre er et spesielt element, og håndlaget gjør det til å beholde sjefen til mesteren. Som materiale kan du bruke alle gjenstander, knapper og bånd, perler og perler, og noen ganger vil helt uventede ting bli brukt her..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Sisal ball topiary

Nylig har topiary laget av en rekke materialer vært veldig populær. Mesterne gikk ikke forbi oppmerksomheten og sisal, som er vakker i arbeidet. Små kuler vrides fra fibrene for hånd. De skal ikke være tette, men luftige. Alle detaljene er limt til skumballen en etter en, og håndverket er dekorert med ekstra dekorative elementer. Disse kan være blomster eller perler, små kunstige epler eller pærer.

sisal topiary

Basen på stammen til et slikt tre styrkes med en løsning av gips eller alabaster. Slik at den ikke er synlig, etter tørking, legges sisalfibre ut på den frosne blandingen i fri rekkefølge.

Mange vet ikke at topiary laget av baller også kalles lykketreet. Deres struktur skal ikke være løs eller gjennomsiktig. Ellers løser de seg lett opp. Sterkere produkter legger ekstra vekt på treverket. Ideell er middels tetthet..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Topiary fra baller

Når du lager fibrene til kulene, må du ta hensyn til lengden. I utgangspunktet bør denne verdien ikke overstige 38 cm. Hvis ballen er liten, må du ta det minste antallet fibre. For eksempel vil et produkt på opptil 15 cm blomstre regelmessig. Det anbefales ikke å bruke vått materiale. Våte, glatte fibre føyer seg ikke etter hverandre. Etter at de er farget i en annen farge, må du vente på at fibrene tørker..

Viktig! Hvis det ikke er tid til å vente, kan du ta en hårføner og tørke produktet.

Noen ganger begynner kluten å stikke i hendene, slik at du kan fukte den litt. Før arbeidet utføres, må materialet rengjøres for overflødige stoffer. Det anbefales å fjerne veldig tykke fibre, da de praktisk talt ikke krøller seg. Hvis du fortsatt må begynne å jobbe med slike fibre, må de utstående endene av produktet trimmes forsiktig med saks..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Produksjonsprosess

Ballen må vrides fra forskjellige sider for å unngå bretter. Du kan gi produktet stivhet ved hjelp av PVA -lim..

Topiary laget av sisal og blomster

Ved å ta produksjon av topiary med egne hender, må du se deg rundt og forstå hva annet som kan være nyttig i produksjonsprosessen. Den kan dekoreres ikke bare med dekorative elementer som er egnet for disse formålene, men også med frukt eller blomster. Det siste alternativet er mer å foretrekke, men med tiden har friske blomster en tendens til å falme og miste utseendet. Den eneste veien ut av denne situasjonen er å bruke sine tørkede eller kunstige ekvivalenter..

Du kan dekorere den luftige topiaren med nesten alle gjenstander, inkludert blomster, frukt og andre dekorasjoner.

I dette tilfellet må blomstene velges riktig, basert på følgende regler:

 • Det valgte alternativet må matche perfekt i farge og stil..
 • Det er bedre å velge små blomster slik at topiaren ikke ser for klumpete ut.
 • Det er bedre å fjerne blomsterstenglene før du installerer.

Valnøtt topiary

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

sisal hvit

Styrofoam ball med en diameter på 6-7 cm. Baller selges i kreative butikker, men hvis du ikke finner dem, kan du bruke både skumjulekuler og plastballer til et tørt barnebasseng.

tykke og noen tynne pinner til bagasjerommet

keramiske potter i hvitt med blank glasur

akrylmaling i hvite og gullfarger

organza bånd

2 skrivesaker gummibånd

svamp, trespyd, saks

en limpistol er hovedverktøyet for denne typen kreativitet (den billigste er også egnet)

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

 1. Koble pinnene – tynne rundt den tykke – og fest den resulterende fatet med gummibånd på begge sider.

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Bruk saks til å klippe et lite hull i styrofoamballen. Sett varmt lim i hullet og sett fatet inn i det.

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Bruk en limpistol til å forme kronen med muttere fra bunnen fra stammen. Prøv å plassere nøttene så nær hverandre som mulig..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Mal kronen hvit. For å gjøre dette, legg litt hvit maling på svampen, og etter å ha fjernet overflødig, påfør den på nøttene med blottingbevegelser..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

På toppen av det hvite, påfør litt gullmaling og gni kronen med en fille for å skape en antikk effekt.

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Bruk en grillspyd til å fylle ut hullene mellom nøttene med sisal. Det er ikke nødvendig å fikse det med lim..

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Fortynn gipset med vann til konsistensen av flytende rømme og hell den resulterende løsningen i plantemaskinen. Uten å vente på at løsningen størkner, senker du trestammen i den og holder den i oppreist stilling i 2-3 minutter.

Se også: Gjør-det-selv luktfritt landstoalett

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Når gipset stivner, hell litt PVA -lim under treet og fordel det jevnt ved å vippe og snu plantemaskinen.

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

Spred mosen under treet og la topiaren tørke.

Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

 • Fest en organza -bue på bagasjerommet. Brett endene av tapen i to og kutt i en 45 graders vinkel eller singe. Fjern gummibåndene som holder. I stedet kan du knytte stammen med sisalfibre.
 • Money topiary – en lysestake med egne hender. Mesterklasse

  Mesterklasse om å lage topiary av mynter. Topiary – en lysestake i gave. Treet – lykke.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Materialer og verktøy:

  – stor og liten skumball; – mynter; – termisk pistol, saks; – lys, tykk aluminiumstråd; – sølvbånd;

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  – alabast; – vann; – en vase – et stativ for topiary; – løsningsburk, skje;

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Ideen om å lage min egen topiary – en lysestake laget av mynter kom til meg da en bekjent hadde med seg en flaske champagne fylt med penger. Dette var mynter i valører på 5 og 10 kopek fra 1974-1977. “Når jeg kjenner deg og din kreativitet, tror jeg at innholdet i denne flasken vil komme godt med,” sa han. Samlet som barn. Uten å nøle begynte jeg å lage en pengetopi, som jeg bestemte meg for å presentere for vennen min på bursdagen hans. Jeg ville glede og overraske ham! Og det er det som skjedde. Hvis du også har mynter, lag ditt eget “lykketre”. Og for enhver needlewoman – dette er en uendelig mulighet til å vise fantasien din.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Trinn-for-trinn-instruksjoner for å lage topiary:

  La oss starte med å forberede fatet. Ta en tykk ledning og bøy den bisarrt.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Pakk ledningen med sølvtape.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Vi installerer bagasjerommet i den tilberedte gryten. Vi legger biter av polystyren på bunnen av gryten, småstein kan brukes slik at stativet ikke sprekker etter å ha fylt det med alabaster. Vi fortynner alabasten til en tykk rømme og fyller stammen med denne løsningen i flere trinn. Vi venter på at løsningen herder, og fatet vil stå støtt.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Vi lager hull i kulene og legger dem på endene av fatet. Skjær en liten ball og legg halvdelen på en kvist. Dette blir lysestaken. Basen er klar. Du kan gå videre til neste trinn i arbeidet.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Vi tar mynter og ved hjelp av en varmepistol begynner vi å lime dem rundt ballens sirkel. Ikke glem sikkerhetsreglene med varmt lim.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Mynt for mynt, trinnvis, lim dem tålmodig og forsiktig på kronen (ballen) på treet vårt. Det er veldig lite igjen. Prøv å holde myntene under hverandre og ikke, du kan se hullene.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Her er en ball med penger. Ser imponerende ut.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Lim mynter på en liten ball.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Lim stativet for det fremtidige lyset med mynter. Som dette!

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Dekorer alabasten med mynter, la det være litt plass til en annen lysestake, og lim noen få kopek på bagasjerommet.

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Vi dekorerer også andre halvdel av ballen med mynter og limer den til ledig plass..

  Sisal - hva er det og hvordan man arbeider med det; sisal håndverksverksteder

  Montering av lys. Vi knytter en sløyfe og beundrer vår topiary – “Money tree”. Gaven er klar!

  Spørsmål og svar

  Hva kan erstatte sisal?

  Jute, sanitetslinne (slep), hamp – bastfiber fra hampestengler har lignende egenskaper.

  Hva er ulempene med sisal?

  Fra langvarig eksponering for fuktighet løsnes de vevde fibrene, de kan begynne å råtne. Gulvbelegg laget av dette materialet anbefales ikke for bruk på bad og kjøkken. I tillegg er sesalen ganske stikkende. Det brukes ikke til å lage klær, leker til små barn..

  Sisal har mange ansikter. Noen kjenner det som et materiale for håndarbeid, andre – som et mellomlag for madrasser, et sterkt tau eller en vaskeklut med anticellulittegenskaper. På grunn av sin styrke og naturlighet har sisalfiber fått stor popularitet over hele verden. Sisal egner seg godt til å forme. Fibrene er quiltet, presset, limt, inkludert hjemme.