Sykdommer av aprikos og kampen mot dem. Bilde

Hvordan aprikos kan skade og hvordan man behandler virus- og soppsykdommer. Bilde

Synet av en blomstrende aprikos er fantastisk, det samme er forventningen om en søt honningfrukt. Et tre omgitt av omsorg kan glede deg med en god høst. Det viktigste er å ikke gå glipp av øyeblikket for plantesykdom, å gjenkjenne det og ta de nødvendige tiltakene.. Sykdommer hos aprikoser er av to typer: viral og sopp, som kan skilles med foto og ytre tegn.

Virussykdommer i aprikos. Bilde

Årsakssaken til en virussykdom er en levende mikroorganisme. Den er så liten at den ikke engang har en mobilstruktur..

Årsakssaken til en virussykdom er en levende mikroorganisme. Den er så liten at den ikke engang har en mobilstruktur.

Tenk på sykdommene forårsaket av viruset:

1. Plomme kopper. Symptomer: Innrykkede flekker vises på aprikosfrukter, stripene blir brune, kjøttet er tørt. Tidlig modning av frukt er karakteristisk, timingen forskyves med 2 uker, mens smakligheten lider.

2. Aprikos kopper, ring. De første tegnene vises allerede tidlig på våren: veksten av skudd bremser, bladene blir mindre, formen er forvrengt, og en del av grenene tørker opp. Under modning dannes rødbrune hevelser på fruktene, som ligner flekker og ringer. Fruktfall er karakteristisk.

3. Viral visning. Det kan gjenkjennes av dette fenomenet: under blomstring dukker unge blader opp. Om sommeren kan du se lysegrønne flekker på bladene, tykne og vri seg på bladplaten. Massen i nærheten av fruktsteinen blir brun og dør gradvis av.

Forebyggende og terapeutiske tiltak for virussykdommer:

– ta bare sunne planter for planting;

– inokulering bør utføres i toppen av skuddet;

– rettidig gjødsling;

– Vær oppmerksom på forholdsregler ved beskjæring og podning: behandle både hender og verktøy etter hvert tre;

– hvitvasking av stammen med en løsning av kalk og kobbersulfat er et utmerket forebyggingsmiddel.

Soppsykdommer hos aprikoser

Årsaken til en soppsykdom er en sopp, hvorfra først alle deler av treet blir brune og deretter dør, for eksempel blomster, skudd og frukt..

Årsaken til en soppsykdom er en sopp, hvorfra alle deler av treet, som blomster, skudd og frukt, først blir brune og deretter dør.

Vurder noen av sykdommene forårsaket av sopp:

1. Moniliose. Symptomer: sykdommen begynner med blomster, deres umiddelbare visning, og sprer seg deretter til løvverk, skyter. Sprekker dannes på tykke grener. Som et resultat tørker alt.

Oftest utvikler sykdommen seg i kjølig, regnvær, når vinden eller insektene bringer soppsporer på blomstene. Det kan starte fra kontakten til en sunn del med det berørte området. Sykdommen fører til at mer enn halvparten av avlingen dør. Hvis planten ikke blir behandlet, vil sykdommen gjenta seg neste år, derfor sprayes det i henhold til et bestemt opplegg ved bruk av spesielle preparater..

2. Clasterosporium er et perforert sted. Forløpet av sykdommen: brune flekker vises på bladene. På disse stedene faller bladene deretter ut slik at hull blir igjen. Runde flekker vises på skuddene, som deretter sprekker. Etter at tannkjøttet renner fra dem.

Clasterosporium er et perforert sted. Sykdomsforløpet: brune flekker vises på bladene. På disse stedene faller bladene deretter ut slik at hull blir igjen. Runde flekker vises på skuddene, som deretter sprekker.

Treet er utsatt for infeksjon om høsten og våren. Forebyggende og terapeutiske tiltak:

– kutte, samle og brenne alle infiserte skudd og grener om høsten;

– på våren av knoppene eller på høsten etter bladfall, spray med en løsning fremstilt av Bordeaux -væske eller kobbersulfat.

3. Valsa -soppen er en smittsom sykdom som oppstår når en infeksjon kommer inn i plantens åpne sår..

Valsa -soppen er en smittsom sykdom som oppstår når en infeksjon kommer inn i plantens åpne sår.

Karakteristiske trekk ved sykdommen: det ser ut som en vekst, et sår med en karakteristisk oransje fargetone.

Behandlingsmetoder inkluderer å løsne jorda nær stammesirkelen, ikke utføre årlig beskjæring for å forhindre spredning av infeksjon. Det er også viktig å behandle med spesielle preparater.

Karakteristiske trekk ved sykdommen: det ser ut som en vekst, et sår med en karakteristisk oransje fargetone. Behandlingsmetoder inkluderer å løsne jorda nær stammesirkelen, ikke utføre årlig beskjæring for å forhindre spredning av infeksjon. Det er også viktig å behandle det med spesielle preparater.

Les også: Gjødsling om våren for frukttrær

En blomstrende sunn hage er et vanskelig arbeid, men hyggelig, som vil takke deg med sine gaver. Når du kjenner funksjonene til aprikos sykdommer og hvordan du håndterer dem, kan du enkelt dyrke vakre trær med egne hender som vil bære frukt godt.