Typer sukkulenter med bilder og navn

Sukkulenter: foto og navn. Plantekatalog for florium

Upretensiøs og lett å ta vare på, sukkulenter brukes til å dekorere hagetomter, alpine sklier og dekorere vinduskarmer. Vant til ekstreme temperaturer, tolererer lett mangel på vanning, sterkt sollys eller langvarig delvis skygge – ideell for en nybegynner eller ikke for oppmerksom gartner. Sukkulenter varierer i form på bladene og størrelsene, så vi foreslår at du ser på bildene med navnene fra katalogen. Denne artikkelen vil også vise deg hvordan du kan ta vare på disse unike plantene..

Sukkulenter: foto og beskrivelse

Agave

Amerikansk agave og dronning Victoria agave er varianter av denne planten. Harde, tette blader av grønt, mørkegrønt eller grønt med gulaktige striper. Kanten av bladet er skarp. Bladene vokser i en sirkel fra det sentrale bladet. Anlegget krever en temperatur på 8 til 21 grader, vanning en gang i måneden og uten direkte lys. Amerikansk agave blomstrer sjelden, dronning Victoria er ikke en blomstrende plante.

Amerikansk agave og dronning Victoria agave er varianter av denne planten. Tøffe, tette blader ze

Adenium

Den har en trelignende stamme og mange små blader. Elsker varme og fuktighet. Bladene på planten sprøytes en gang om dagen, vannes hver tredje til fjerde dag. Komfortabel temperatur er ikke lavere enn 12 grader. Blomstrer sjelden og gir ut mange rosa små blomster.

Adenium Den har en trelignende stamme og mange små blader. Elsker varme og fuktighet. Spray plantens blader en gang om dagen

Adromiscus

En plante med tykke, luftige, flekkete blader, elsker vanning og lett delvis skygge.

AdromiscusAdromiscus -bilder

Aloe

Tynne, skarpe, mørkegrønne blader vokser i en sirkel. Det krever ikke spesiell omsorg. Planten er kort, blomstrer sjelden. Det finnes flere varianter av aloe: aloe-trelignende, knebøy, brettet vifte, variert, spinnende. En rekke som aloe squat har helbredende egenskaper..

Aloe Tynne, skarpe, mørkegrønne blader vokser i en sirkel. Det krever ikke spesiell omsorg. Planten er kort, i fargenBilde av aloe

Anacampseros

Ampeløs saftig. Fiolette skudd med små, kjøttfulle grønne blader. Elsker fuktighet og solrik farge. Vever godt. Blomstrer voldsomt, rosa blomster med riktig form.

Anacampseros Ampelous saftig. Fiolette skudd med små, kjøttfulle grønne blader. Elsker fukt og salt

Aptenia

En kort, noen ganger klatrende plante med kjøttfulle avrundede blader og små blomster. Krever rikelig med vanning og god belysning. Temperaturen bør holdes på et nivå som ikke er lavere enn 18-20 grader.

Aptenia En liten, noen ganger klatrende plante med kjøttfulle avrundede blader og små blomster. Krever obi

Argyroderma

En ørliten flerårig plante bestående av to kjøttfulle grågrønne blader som vender mot hverandre og danner en slags bolle. Den blomstrer hvert par år. Blomsten er sammenlignbar i størrelse med en plante og har rosa eller hvite kronblad. Vanning mens jorden tørker om sommeren og en gang i måneden om vinteren. Topp dressing om sommeren. Unngå direkte sollys.

Argyroderma En liten flerårig plante bestående av to kjøttfulle grågrønne blader som vender mot hverandre

Brigamia

En ganske høy saftig med en trelignende stamme og mørkegrønne store blader. Den tåler sommerhøye temperaturer opp til 30 grader. Temperaturen om vinteren skal ikke være lavere enn 15 grader. Krever høy luftfuktighet og bladsprøyting. Moderat belysning, fôring med fosforgjødsel. Blomstrer om vinteren.

Brigamia En ganske høy saftig med en trelignende stamme og store mørkegrønne blader. Ok neBilder fra Brigamia

Gasteria

Flerårig urt med grønne blader samlet i rosetter. Sorter: Armstrong Gasteria med runde, harde blader, acutifoliate Gastria flekket, vorte, liten. Høy temperatur og lys og lav luftfuktighet er gode forhold for gastria. Når den blomstrer, vises en pil, på slutten av den er det flere klokkeformede blomster. Planten transplanteres hvert annet til tredje år..

Gasteria Flerårig urt med grønne blader samlet i rosetter. Sorter: Armstrong Gasteria med runde, harde blader, acutifoliate Gastria flekket, vorte, liten. HøyBilder fra Gasteria

Graptopetalum

En plante av den fete familien, den har mellomstore, tøffe. Tette blader med en skarp kant. Bladene samles i rosetter eller busker. Tåler lett lys og varme om sommeren. Om vinteren, i hvileperioden, tåler den et temperaturfall på opptil 5 grader. Vanning sjelden: om sommeren, en gang hver 15. dag, om høsten og vinteren – en gang i måneden. Det begynner å blomstre det andre året, det kan blomstre hele sommeren.

Graptopetalum En plante av jumbo-familien, har mellomstore, tøffe. Tette blader med en skarp kant. Sobr forlater

Dorstenia

En plante med en trelignende stilk og lange, smale, lysegrønne blader. Planten er termofil, tåler lett høye temperaturer. Krever høy belysning ved lav luftfuktighet. Vanning om sommeren hver 10. dag, om vinteren hver tredje uke. Blomster ser ut som grønne bokser.

Dorstenia Plante med en trelignende stilk og lange, smale, lysegrønne blader. Planten er termofil, lett

Zamioculcas

Flere stilker, tykkere nederst og tynne på toppen, og mange grønne tette ovale blader. Anlegget kan nå en og en halv meters høyde. Lojal mot høye temperaturer, men tåler ikke direkte sol og overdreven vanning. Vanning bør ikke utføres mer enn en gang i uken om sommeren og en gang hver tredje uke om vinteren. Vokser godt i lette, løse jordarter. Blomstrer sjelden. I blomstringsperioden slipper den en pil, på slutten av den er det en mellomstor blomst.

Zamioculcas Flere stilker, tykkere under og tynne over, og mange grønne tette ovale blader

Conophytum

En lavvoksende plante, bestående av akkreterte, avrundede tette blader med en farge fra grønngrå til mørk brun. Den tåler ekstreme temperaturer, lav luftfuktighet og sterkt sollys. Vanning er moderat, hver 15-20 dager. Den blomstrer på sensommeren eller høsten. Når den blomstrer, fra krysset mellom bladene, slipper den en pil og en liten gul blomst.

Conophytum En lavvoksende plante bestående av pålitelige, avrundede, tette blader med en farge fra grønngrå til mørk brun. Den tåler ekstreme temperaturer, lav luftfuktighet og lyse salter.

Cotyledon

En plante med en trelignende stilk og mange tykke blader. Den kan bli opptil to meter høy. Cotyledon er ikke redd for ekstreme temperaturer og tørr luft. Når du drar, må du prøve å ikke overfukte jorden, vanning er sjelden. Blomstring er sjelden, hovedsakelig zamoi. Blomster er i form av stjerner med svake farger.

Cotyledon-plante med en trelignende stilk og mange tykke blader. Den kan bli opptil to meter høy. Cotyledon er ikke redd for ekstreme temperaturer og tørr luft. Når du drar, må du prøve å la være

Forynget

Det antas at dette anlegget krever lite eller ingen vedlikehold. Består av mange små, stive blader, samlet i en rosett, hvis diameter kan nå 20 centimeter. Elsker lys sol og lav luftfuktighet. Temperaturen om sommeren er opptil 30 grader, om vinteren opptil 5 grader. Når du vanner, prøv å forhindre at vann kommer inn i utløpet og samler seg ved plantens bunn. Blomstrer om sommeren og kaster ut lange, tynne blader med små blomster.

Forynget Det antas at dette anlegget praktisk talt ikke krever vedlikehold. Består av mange små, stive blader, samlet i en rosett, hvis diameter kan nå 20 centimeter. Elsker lys sol og lav fuktighetFoto saftig Molodilo

Oscularia

Flerårig busket plante. Bladene er grønngrå, små, kjøttfulle. Planten tåler godt varm, tørr luft og lys sol. Vanning er moderat, jorden bør tørke ut mellom vanningene et par centimeter i dybden. Vokser godt i lett jord. Blomstrer om sommeren, små rosa blomster.

Oscularia er en flerårig busket plante. Bladene er grønngrå, små, kjøttfulle. Planten tåler godt varm, tørr luft og lys sol. Vanning er moderat, jorden bør tørke ut mellom vanningene i et par sa

Sedum

En flerårig plante av jerseyfamilien. Ulike typer steinavlinger har størrelser fra dverg 8-10 cm til 1 meter. Bladene er små, tette. Den tåler lett temperaturendringer; om sommeren er temperaturer opp til 30 grader tillatt. Sterkt sollys og lav luftfuktighet er bra for denne saftige. Om sommeren vannes sedum rikelig en gang i uken, i hviletid – en gang hver to til tre uker. Unngå fuktstagnasjon. Planten blomstrer sjelden, blomstene ligner stjerner.

Sedum En flerårig plante av bastardfamilien. Ulike typer steinavlinger har størrelser fra dverg 8-10 cm.

Sansevieria

Sukkulent plante med tette lansettformede blader. Noen arter kan nå en høyde på 1,5 meter. Bladene samles i flere biter i en stikkontakt. En helt upretensiøs plante. Komfortabel temperatur 16-25 grader, tåler lett tørr luft, lys sol og sporadisk vanning. Når du vanner, må du sørge for at det ikke kommer vann inn i midten av utløpene. Planten blomstrer med små blomster med en sterk lukt.

Sansevieria En saftig med tette lansettformede blader. Noen arter kan nå en høyde på 1,5 meter. Lee

Stapelia

Flerårig saftig med mange forgreningsstammer. Romtemperatur om sommeren, lav luftfuktighet og sterkt sollys vil skape forhold for god planteutvikling. Om sommeren vannes slipwayen hver 12.-15. Dag; om vinteren trenger du ikke vanne den. Transplantasjon om våren annethvert år. Blomstene er store med en ubehagelig lukt.

Stapelia Flerårig saftig med mange forgreningsstengler. Romtemperatur om sommeren, lav luftfuktighet

Feit dame

En buskete plante med små, saftige blader i farger fra lysegrønn til rødbrun. Lettstelt anlegg, motstandsdyktig mot høye og lave temperaturer og tørr luft. Om sommeren er det nødvendig med rikelig vanning. Den tåler godt sollys. Blomstrer fra sensommeren til midten av vinteren. Det er mange varianter av bastarden: oval, steinete, sølvfarget, lymfatisk, etc..

Crassula En buskete plante med små, saftige blader i farger fra lysegrønn til rødbrun. Lettstelt anlegg, motstandsdyktig mot høye og lave temperaturer og tørr luft. Sommer tre

Hvordan ta vare på sukkulenter

Miniatyrplanter er ganske upretensiøse å ta vare på, men du må fortsatt følge noen regler. Sukkulenter er ørkenplanter, så de elsker tørt klima og temperatursvingninger. Selvfølgelig vil du ikke være i stand til å skape naturlige betingelser for deres vekst, siden i afrikanske land er temperaturfallene opptil 25 grader.

miniatyrplanter er ganske upretensiøse å ta vare på, men du må fortsatt følge noen regler. Sukkulenter er ørkenplanter, så de liker tørt klima.

Når du dyrker sukkulenter av noe slag, prøv å ventilere rommet og samtidig overvåke fuktigheten, siden disse plantene ikke liker veldig fuktig luft. Blomsterpotter er best plassert på vinduskarmer på sørsiden, siden sukkulenter elsker solen og god belysning er en integrert del av omsorgen for dem. Noen arter vokser ikke godt når de utsettes for direkte sollys, så du bør vurdere denne nyansen når du velger en rekke sukkulenter..

Sukkulenter er ørkenplanter, så de elsker tørt klima og temperatursvingninger. Selvfølgelig kan du ikke skape naturlige betingelser for deres vekst, siden i afrikansk

Avhengig av sesong, romtemperatur og fuktighet, må du planlegge sukkulenter for vann. Om vinteren anbefales det å vanne omtrent 2 ganger i måneden, og fra vår til høst er det mulig nesten hver uke, avhengig av tørking av jorda. Tørr jord i potten bør maksimalt forbli 3-4, så vær forsiktig så du ikke tørker ut røttene.

Les artikkelen: sukkulenter for et tropisk flora

Under naturlige forhold vokser sukkulenter i sandjord, slik at du kan velge en spesiell jordsammensetning som lar luft passere godt gjennom og ikke beholde fuktighet. Du kan kjøpe ferdig jord fra butikken og deretter tilsette næringsstoffer til den. Noen dyrkere anbefaler å legge til aktivt karbon i jorda, ettersom den absorberer fuktighet godt og beskytter plantens røtter mot forfall..

Under naturlige forhold vokser sukkulenter i sandjord, slik at du kan velge en spesiell jordsammensetning som lar luft passere godt gjennom og ikke beholde fuktighet. Du kan kjøpe en goth

Det er viktig å transplantere sukkulenter i tide, spesielt hvis plantene er unge. Det anbefales å plante voksne planter hvert annet år og unge planter årlig. Dette gjøres best om våren, men ikke under blomstring eller spiring..

Det er viktig å transplantere sukkulenter i tide, spesielt hvis plantene er unge. Det anbefales å plante voksne planter hvert annet år og unge planter årlig. Det er best å gjøre dette om våren, men ikke i løpet av

Sukkulenter trenger befruktning akkurat som andre planter, så du kan hente en spesiell formel i en blomsterbutikk. Sørg for at din saftige gjødsel inneholder en minimumsmengde nitrogen, da det forårsaker rotrot. Sukkulenter blir gjødslet om våren, mens konsentrasjonen av forbindelsene bør være lavere enn for fôring av andre planter. Om vinteren er det bedre å ikke gjødsle disse plantene, da de er sovende..

Sukkulenter trenger befruktning akkurat som andre planter, så du kan hente en spesiell formel i en blomsterbutikk. Hold gruver i din saftige gjødselSukkulenter katalog

Hvis du velger de riktige sukkulenter etter foto og navn fra katalogen, samt gir dem god omsorg, kan du organisere vakre blomster på vinduskarmen din. Sammensetninger av miniatyrplanter ser spektakulære ut i utformingen av en moderne leilighet, slik at du kan understreke den økologiske stilen i interiøret.

Hvis du velger de riktige sukkulenter etter foto og navn fra katalogen, samt gir dem god omsorg, kan du organisere vakre blomster på vinduskarmen din. Komposisjoner fra miniatyr s

Velg planter for floraen med de samme kravene til fuktighet og temperatur, og gjør det lettere å ta vare på dem. Det er ikke vanskelig å dyrke sukkulenter hjemme med egne hender, fordi disse plantene roter godt og kan glede seg med uvanlig blomstring.