Azalea forplantning

Azalea forplantning

Reproduksjon av en azalea, i tillegg til å vedlikeholde og ta vare på den, er imidlertid ganske vanskelig. Etter å ha studert det, lært alle triksene og lært hvordan du oppnår resultater, kan du trygt være stolt av deg selv. Siden vedlikehold, omsorg og reproduksjon av denne blomsten er kunsthøyden for enhver gartner.

Den etablerte planten vil vise seg å være helt tilpasset forholdene dine, og dens levetid og vakre blomstring er allerede en belønning i seg selv, noe som er verdt en slik innsats. Først må du utsette skuddene som var igjen etter beskjæring av azalea eller kuttet av unge stiklinger som begynner å lignificere spesielt for reproduksjonen..

Hver skyte må ha minst 5 blader. Deretter er det nødvendig å plassere dem i seks timer i en sammensetning med et plantevekststimulerende middel, for eksempel rot eller heteroauxin. Umiddelbart før planting må skuddene dynkes i en svak løsning av kaliumpermanganat. Nå kan du plante dem, 3-4 stykker i en liten gryte eller en liten plastkopp til en dybde på 1,5 centimeter.

For å gjøre dette, ordner vi et lite drivhus over hver kjele.

Jorden brukes best på samme måte som for voksne planter, men azalea slår godt rot i bakken fra løvfellende planter. En nødvendig betingelse for forankring av en ung plante er opprettelsen av et mikroklima. For å gjøre dette, ordner vi et lite drivhus over hver kjele..

I slike tilfeller kan du bruke en vanlig glassburk med liter volum eller bygge en ramme av kobber- eller aluminiumstråd, som du kan legge en plastpose på. Nå må du mørkere de resulterende drivhusene. En svart klut er best egnet for dette, siden azalea slår rot i absolutt mørke..

Det er også viktig å opprettholde den optimale temperaturen for planterot, ikke lavere enn 18-20 grader Celsius. I løpet av denne perioden krever azalea ikke hyppig vanning. Men hvis jorda er tørr, er det nødvendig å fukte den med avgjort vann litt varmere enn romtemperatur..

Roteringsprosessen til denne blomsten tar lang tid.

Roteringsprosessen til denne blomsten varer lenge nok, minst to måneder, og noen ganger tar det lengre tid. Så snart det blir merkbart at skjæringen har begynt å vokse, er det nyttig å temperere den unge planten. Fjern forsiktig drivhuset for å beskytte mot direkte sollys.

I begynnelsen bør herding ikke vare mer enn en time. Du må fortsette til azalea er fullstendig forankret, og gradvis øke tiden. Så snart du sørger for at stilken er helt inngravert, har du en ung azalea foran deg..