Reproduksjon av epiphyllum

Epiphyllum. Reproduksjon. Bilde

Epiphyllum er en stueplante som tilhører kaktusfamilien. Hans hjemland er tropisk og subtropisk Amerika og Mexico. Planten har ikke blader av det vanlige utseendet, i stedet for dem har epiphyllum bladlignende stilker av en mørkegrønn farge med denticles eller nåler langs kantene.

Epiphyllum våkner tidligere enn andre blomster, det begynner å blomstre helt i begynnelsen av våren. Denne egenskapen og noen andre fordeler med epiphyllum som et husplante gjorde den til en av de mest populære og favorittplantene blant blomsteroppdrettere. Imidlertid vet ikke alle nøyaktig hvordan de skal reprodusere denne blomsten. Men alt viser seg å være like enkelt som å skalle pærer.

Planting og transplantasjon av planten utføres tidlig på våren. Men stiklingene må forberedes på forhånd, kuttes om høsten og settes i vann, akkurat i tide til våren vil de være klare til planting i bakken.

Hvorfor er det bedre å lage stiklinger om høsten? Saken er at det anbefales å kutte epiphyllum regelmessig, nemlig en gang i året, før hvileperioden, det vil si etter fullstendig blomstring, som skjer om høsten. Beskjæring utføres for kosmetiske og oppstrammende formål. Dette bidrar til å danne en vakker frodig busk av planten, fjerne overflødige unge skudd som forhindrer epiphyllum i å blomstre, og tar bort styrken. På dette tidspunktet er det en unik mulighet til å skaffe sunne levedyktige stiklinger for videre forplantning. Du må fortsatt beskjære dem, og for ikke å kaste dem kan du ta vare på deg og få en ny plante. Selv om den neste blomsten hjemme er overflødig, kan du gi den til en nabo, bekjente eller noen andre, nesten ingen vil nekte en så flott gave.

Tips og triks om hvordan du forplanter epiphyllum riktig fra stiklinger

Og nå mer om reproduksjonen av epiphyllum. Kuttede stiklinger må først tørkes i skyggen i en til to dager. Når en tynn skorpe vises på skjærestedet, legg den i en beholder med vann og prøv å gi den plass. Det skal være nok vann, overflødig fuktighet truer det ikke. Etter en stund vil røtter vises på håndtaket, men du kan ikke transplantere dem umiddelbart, men vent til begynnelsen av våren, røttene vil bli sterkere på dette tidspunktet, og det vil bli lettere for dem å tilpasse seg jorda.

Nå noen få ord om plantingen av epiphyllum. Potten for denne blomsten er ikke veldig stor, 10 cm i høyden vil være nok. Siden om et år vil det være nødvendig å foreta en transplantasjon, så vil en slik kapasitet være nok for denne gangen. Men selv med den påfølgende transplantasjonen er det ikke nødvendig med en veldig stor gryte for epiphyllum, og transplantasjonen er nødvendig i større grad for å endre jord.

For den første plantingen av planten, det vil si fra vann til jord, kan du bruke jord fra en blanding av jord for kaktus med torv i like store mengder. Dette vil være det beste alternativet for rotutvikling. Og allerede et år senere, under den sekundære plantingen, erstatt jorda med en ren blanding for kaktus. Forresten, den unge epiphyllum vil ikke blomstre umiddelbart, men bare etter to år. Men blomsten er veldig stor og lys – fra rosa til rød. I tillegg er epiphyllum i stand til å glede andre med sin blomstring ganske lenge..