Reproduksjon av fioler. Del 2

Reproduksjon av fioler. Del 2

Hvis du allerede har valgt det nødvendige arket, må du nå rotere det. Hvis du bare har ett blad, og du bare trenger det for å trene, må du bruke vann til forankring. Dette bør gjøres av to grunner. For det første: Hvis du planter et blad umiddelbart i bakken, kan det hende at det ikke roter seg, noe som betyr at det vil forsvinne. For det andre: alle pågående prosesser vil være synlige i vannet, og hvis noe ikke fungerer, kan du alltid gripe inn og rette opp situasjonen..

Roter en fiolett skjæring i vann

For at bladet skal slå rot i vannet, bør lengden på skjæringen være omtrent fire centimeter. La meg forklare hvorfor. Det er ikke nødvendig lenger, for da vil stilken snu beholderen den står i. Du kan utdype det, men du trenger ikke. Jeg anbefaler heller ikke å velge et kortere ark. Ved forfall kan du ikke kutte den ødelagte kanten. Selv om du noen ganger bare har et bladblad, kan det også skje roting. Det er slike tilfeller.

Roter en fiolett skjæring i vann

Så du har valgt et stykke papir. Skjær kanten av skjæringen diagonalt for å øke arealet, så blir det flere røtter.

Finn riktig fartøy. Bedre med en smal hals, men en 50-100 gram plastkopp kan fungere. Hell kokt vann i et glass, senk stilken der. Pass på at håndtaket ikke hviler mot bunnen eller veggene i fartøyet, fordi det kan bøyes. Da blir det vanskeligere å plante det, og fremtidige røtter kan spire til siden. Det er et lite triks for å forhindre dette. Du kan kutte et hull i et stykke papir, legge det på en kopp, sette inn et håndtak der. Slik at selve bladet ikke berører vannet, og håndtaket ikke hviler mot glasset.

Legg deretter det fiolette bladet på et lyst, varmt sted. Det viktigste er at det ikke er utkast. Når røttene spirer fra en halv til en centimeter, plant kuttingen i bakken – vår neste artikkel handler om dette – roting av skjæringen i bakken.