Utbredelse av sitron

Formering av sitron ved stiklinger

For å få en førsteklasses, fruktbærende sitron, er det en enkel og pålitelig måte å lage den fra stiklinger. Det er egentlig ganske enkelt, selv en nybegynner kan håndtere det, noe som ikke kan sies om metoder som poding eller reproduksjon ved grener.

Skjæremetode

Slik reproduksjon kan utføres hele året, men det er fortsatt bedre å gjøre det i mars-april. Du må ta stiklinger fra en sitron, som allerede bærer frukt, og neste syklus av veksten er over – plantens vekstaktivitet er i sykluser, 3-4 per år. De må være noe herdet, og samtidig ganske fleksible, med en grønn bark. Før du kutter prosessen, må kniven desinfiseres, den kan antennes i brann, og den må være skarp. Kniven plasseres under arket og det skrives et skrått snitt. Stilken skal være med 3-4 blader, og lengden er 8-10 cm. Hvis snittet er øvre, må det være 1,5-2 cm høyere enn knoppen.

For planting av stiklinger er det best å bruke en blandet jord av sphagnummos og sand – like deler tas. Slik jord gir prosessen nødvendig fuktighet i riktig mengde og jevnt, og den holder seg fast i den. Hvis det ikke er sphagnum, kan høy myrtorv perfekt erstatte den. Men dette er bare et lag på toppen, og du trenger også en næringsrik.

Skjæremetode

Prosessen med å plante en sitronskjæring er som følger: bunnen av et kar, en eske, en gryte eller en blomsterpotte er dekket med et lag drenering, her kan du påføre utvidet leire, leireskår, porøs vermokulitt osv.; deretter et lag med næringsrik jord, dette er et fem centimeter tykt lag med identiske deler av torv og skogsmark med tilsetning av en sjettedel av sanden; deretter blandet mose (eller torv) og sand og så plantes skjæringen.

Hvis flere skudd plantes i en beholder samtidig, bør avstanden mellom dem være 5-6 cm, dette slik at bladene på skuddene ikke skygger for hverandre. På slutten av plantingen sprayes sitronspirer med varmt vann, jorden skal være fuktig under plantingen og plasseres i et drivhus. Det er veldig enkelt å lage av wire og polyetylen. Trådrammen er plassert på toppen av et kar der prosessene er plantet, og dekket med polyetylen, som slipper lys gjennom seg selv, det er all visdom.

Inntil skjæringen slår rot, trenger den systematisk sprøyting, to ganger om dagen med vann, litt oppvarmet. Det er bedre å velge et lyst sted for vedlegget, men det bør ikke være direkte stråler. For at forankringsprosessen skal finne sted normalt, er en romtemperatur på 20-25 grader ganske nok. Stilken slår rot på 3-4 uker.

Deretter må en liten sitronplante være vant til luften i rommet. Først åpner du det hjemmelagde drivhuset bare i en time og øker tiden gradvis. En til en og en halv uke, og du kan åpne potten helt. Etter en uke til, må den rotte sitronspiren transplanteres i en større 9-10 cm gryte med permanent næringsjord..

Deretter må en sitronplante gradvis læres til luften i rommet.

Transplantasjonsprosessen er den samme som for andre innendørs planter. Det er viktig å huske at rotkragen (krysset mellom stammen og roten) til planten ikke skal dekkes med jord. En slik transplantasjon er mer som en omlastning, her er det nødvendig å la bakken stå på røttene. Når et år har gått og sitronen blir eldre, må den transplanteres i en blomsterpotte 1-2 cm større enn den forrige. En sitron (egenrot) vokser fra stiklingene begynner å blomstre og bærer deretter frukt etter 3-3 4 år.

Du kan også forplante andre sitrusfrukter. Bare appelsin og mandarin er lite egnet her. Å formere dem ved stiklinger er litt problematisk. Disse fruktene tar mye lengre tid å slå rot (omtrent seks måneder), og det er ikke kjent om de vil slå rot eller ikke..