Geraniumtransplantasjon

Geranium (pelargonium) transplantasjon. Hvordan transplantere geraniumer riktig

Enhver plante er ikke glad ved transplantasjon. Feil og forhastet transplantasjon fører ofte til et tragisk resultat og planten dør. Men hva om en transplantasjon bare er nødvendig, og du ikke kan klare deg uten den? Hvordan transplantere en plante riktig og riktig slik at den ikke opplever stress og ikke dør?

Geranium eller pelargonium krever også noen ganger en transplantasjon. En person som er profesjonelt engasjert i blomsterbruk eller en erfaren amatør, vil kunne gjøre dette uten vanskeligheter og unødvendige vanskeligheter, og være sikker på et positivt resultat på forhånd. For nybegynnere vil en slik oppgave være vanskeligere, siden uten å kjenne de grunnleggende reglene for transplantasjon, kan du gjøre en haug med feil. Vanlige spørsmål ser slik ut:

  • Når skal man transplantere?
  • Hvilket land å kjøpe?
  • Hva slags gryte å kjøpe?
  • Hva er stadiene av transplantasjon?
  • Når skal man transplantere pelargoner?

Når skal man transplantere pelargoner?

Når skal pelargoner transplanteres?

Mange dyrkere tror at hjemmelaganiumer ikke trenger en transplantasjon. Hun trenger bare å kutte grenene, og det er nok. I tillegg har den ikke blitt dyrket på flere år, og erstattet gamle busker med nye dyrket av stiklinger..

Imidlertid blir utendørs pelargoner fortsatt transplantert i en gryte om høsten og overført til forhold som er egnet for liv og vekst. Dette gjøres ved å overføre en stor jordkule til en passende gryte. Dermed beveger busken seg med minimal skade..

En annen årsak til transplantasjon kan være vannlogging av røttene og som en konsekvens plantesykdom og død. I dette tilfellet bør du ikke vente til høsten, men du må transplantere umiddelbart, uavhengig av tidsperioden.

Husmødre transplanterer noen ganger en blomst til en hagetomt om våren eller henger den i dekorative blomsterpotter på en balkongblokk for en vakker dekorasjon av utseendet på en leilighet.

En annen hovedårsak til å transplantere pelargoner er at gjengrodde røtter og en voksen busk trenger ekstra ernæring og en større volumetrisk gryte. En slik transplantasjon utføres vanligvis i de første månedene av våren for bedre roting..

Hvilket land å velge?

Hvilket land å velge?

Det produseres nå forskjellige spesialblandinger for dyrking av pelargonier. De har en løs, lett konsistens i sammensetningen med nyttige stoffer. Innendørs planter vil føle seg ganske komfortable i jorden som er oppnådd i hagen med en blanding av sand. Eller lag en blanding, som består av torv, humus, sand og torv. Fra ferdige jordsmonn er jord egnet for begonier.

For å glede pelargoner med god ernæring, er det en bevist oppskrift:

  • Humus – 2 deler
  • Sod land – 2 deler
  • Elvesand – del 1

Pelargoniumgryte

Pelargoniumgryte

Et av de viktigste og viktige aspektene ved god vekst og blomstring av pelargoner er en gryte i riktig størrelse. Det er lett for nybegynnere å gjøre en feil i det presenterte utvalget av former, farger og volumer. Men en regel bør tas i betraktning: en liten pott vil ikke la røttene vokse godt, blomsten begynner gradvis å visne og til og med gjødsel vil ikke redde den. Når det er merkbart at røttene kryper ut av dreneringshullene, er dette det første tegnet på at en akutt transplantasjon er nødvendig..

Hvis du ubevisst eller har det travelt, planter du pelargoner i en stor gryte, så kommer det ikke noe godt ut av det heller. Uten tvil vil mange skudd dukke opp, men deres overflod og trekking av saftene på seg selv vil ikke la planten blomstre. Derfor anbefales det å transplantere pelargoner i en gryte ikke mer enn den forrige med noen få centimeter. Hvis planten er plantet i en boks på balkongen, bør det ikke være mer enn 2-3 cm mellom buskene.

En viktig betingelse for alle geraniumpotter er god drenering av vann og tilstedeværelse av hull i bunnen..

Hvordan transplantere geraniumer riktig

Hvordan transplantere geraniumer riktig

Først og fremst legges drenering i bunnen av potten. De har vist seg godt som drenering: utvidet leire, rød murstein, ødelagte stykker fra leirgryter. Hvis det ikke er noe av alt det ovennevnte, kan du ta polystyren revet i små biter.

Planten vannes rikelig før transplantasjon for bedre fjerning av potten. Deretter tas den forsiktig ut med en jordklump og overføres til en ny gryte. De tomme kantene mellom rettene og pelargoniene er dekket med fuktet jord til tomrommet forsvinner. Den første vanningen etter transplantasjon utføres på den fjerde dagen..

Geraniumtransplantasjon hjemme (video)

Geraniumtransplantasjon / Transplantasjon av geraniumGeraniumtransplantasjon / Transplantasjon av geranium