Påskeeggfarger (naturlig)

Eggfarger til påske hjemme

Tradisjonelt gis malte egg til påske til foreldre, slektninger og venner. Egg kalles fargestoffer som har samme farge – ingen mønstre.

Butikken selger nå kunstige farger til påskeegg. Men alt dette er kjemi. Imidlertid er det best å bruke naturlige fargestoffer som lenge har blitt brukt av våre forfedre. Det er bemerkelsesverdig at naturlige fargestoffer ikke gir en så lys farge, men de er helt trygge for menneskers helse..

Så i dag, i våre hender, vil vi fortelle deg hvordan du lager vakre påskeegg ved å farge dem med naturlige fargestoffer.

Så i dag, i våre hender, vil vi fortelle deg hvordan du lager vakre påskeegg ved å farge dem med naturlige fargestoffer..

  • Etter at egget er kokt, trenger det ikke å tørkes av for mye. Tvert imot vaskes egget med varmt vann, og tørkes deretter forsiktig av med en serviett..
  • For å unngå at eggene sprekker under tilberedningen, trenger de ikke kastes umiddelbart i kokende vann. Først må du holde dem ved romtemperatur, og deretter senke dem i varmt vann..
  • Så snart vannet koker må du småkoke eggene..

Naturlige fargestoffer for egg til påske hjemme

Så hva brukes som en naturlig farge på egg? Dette er frukt, skinn av grønnsaker, blader, urter. Disse produktene gir fargepigmenter som farger eggene. De mest brukte skinnene er løk- og beteskinn. De gir den mest mettede fargen..

Det er bemerkelsesverdig at egg kan farges direkte under koking. Men du kan også male etter at egget er kokt..

Så la oss se på de grunnleggende fargene som kan oppnås når du farger egg med naturlige midler..

Gule egg til påske

Gule egg til påske

For å gjøre egget gult, må du legge til kamille-, gurkemeie- eller løkskall. Hvis egget er brunt, blir fargen mer mettet..

oransje farge

Den oransje fargen på et egg oppnås når gulrotskall eller appelsinskall kastes i vannet..

Brune påskeegg

Brune påskeegg

Den brune fargen oppnås ved å legge til bjørkeblader. Men du kan også male egg med te..

For røde og rosa egg

For røde og rosa egg

For å få en rød farge må du legge kirsebærblader og bark til vannet. Den rosa nyansen brukes sjeldnere, siden du må tilsette blåbær eller tyttebær i vannet for å få den.

Du kan bruke andre komponenter i kombinasjon. Da vil du ha forskjellige nyanser av påskeegg som vil se enda vakrere ut..