Milloin kaivaa hyasintteja talveksi?

Milloin kaivaa hyasintteja talveksi?

Jotta hyasinttien mukulat olisivat valmiita talvehtimiseen, on tarpeen antaa niille aikaa toipua kukinnan päättymisen jälkeen. Heinäkuun alussa tai puolivälissä kasvit alkavat asteittaista lehtien kuolemaa. On erittäin tärkeää pidentää vihreiden lehtien ikää kukinnan jälkeen mahdollisimman pitkään. Tämä auttaa kyllästämään sipulit ravinteilla, mikä on erittäin hyödyllistä täydelliseen varastointiin koko talvikauden ajan. Kokeneet viljelijät suosittelevat kasvien hoidon jatkamista myös ilman kukkia..

Alueilla, joilla on lämmin ilmasto (erityisesti talvella), hyasintti -mukuloita ei tarvitse kaivaa vuosittain. Lapset on poistettava vain aikuisesta kasvista ajoissa paksuuntumisen välttämiseksi, koska se vaikuttaa kielteisesti kukintaan. Tiheissä istutuksissa kukinta ei välttämättä tule tai pysähtyy hyvin nopeasti.

Viileänä kesänä ja ankarana talvena, jossa on vakavia pakkasia, on välttämätöntä siirtää hyasintteja, koska mukulat voivat kuolla syvästi jäätyvässä maaperässä. Lisäksi elinsiirto edistää vielä aktiivisempaa ja rehevämpää kukintaa seuraavalla kaudella. Myös istutettaessa voit suorittaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä kasvien maanalaisen osan kanssa. Tarvittaessa sinun on käsiteltävä juurekset erityisillä valmisteilla, jotka auttavat pääsemään eroon sairauksista ja mahdollisista tuholaisista. Jos sipulit ovat jo tartunnan saaneet tai vaurioituneet, tämä on loistava tilaisuus hävittää ne..

Hyasinttien korjuulle on suotuisa aika lehtien kuivumisen ja kuivumisen aikana.

Hyasinttien korjuulle on suotuisa aika lehtien kuivumisen ja kuivumisen aikana. Ei ole suositeltavaa ohittaa tätä hetkeä, koska ilman mukuloiden antenniosaa maassa on erittäin vaikea löytää. Ne sijaitsevat suurilla syvyyksillä ja ilman lehtivihkoa löytyvät vain kevään versojen ilmestymisen aikana..

Kokeneet kukkaviljelijät neuvovat poistamaan sipulit maasta hyasintin maanpäällisen osan täydellisen kellastumisen ja juurijärjestelmän kuoleman jälkeen. Tänä aikana mukulan keskimääräisen koon tulisi olla halkaisijaltaan vähintään 5 cm. Jos ne poistetaan aikaisemmin, istutusmateriaali on erittäin heikkolaatuista tai ei sovellu jatkokylvöön..

On erittäin tärkeää, että hyasintin lehdet kuivuvat itsenäisesti ja vähitellen kukinnan jälkeen, mutta varsi voidaan leikata pois heti kukkien kuihtumisen jälkeen. Kasvien lehtimaisen osan luonnollinen kuivuminen päättyy ennen 10. heinäkuuta.

Kun kasvatetaan hyasintteja sisäkasveina, lehtien hoito jatkuu heinäkuun loppuun asti, ja kastelu vähenee asteittain. Kukkaruukku kasvien kanssa sijoitetaan tämän jälkeen viileään huoneeseen ilman suoraa auringonvaloa ja sen jälkeen, kun sipulin ilmaosa on täysin kuivunut, se poistetaan kukkasäiliöstä, puhdistetaan ja kuivataan perusteellisesti..

Kuinka säilyttää hyasintti kukinnan jälkeen (video)

Kuinka säilyttää hyasintti kukinnan jälkeenKuinka säilyttää hyasintti kukinnan jälkeen