Hvordan dyrke sopp hjemme

dyrking av sopp hjemme. Hvordan dyrke sopp i poser hjemme

Champignon i dag har blitt den typen sopp som er tilgjengelig for dyrking hjemme. Tiden mellom å plante myceliet i underlaget og få de første fruktene er minimal. Det kreves ingen spesielle forhold for soppdyrking. Det er nok bare å gi et kjølig rom med høy luftfuktighet. En kjeller eller kjeller er greit.

Champignon kan dyrkes både til personlig bruk og til salgs. Men det er viktig å vite at underlaget for deres vekst når det er vått, utstråler en ganske sterk lukt. Det er ikke tilrådelig å oppbevare det i et boligområde..

Hvor og på hvilken sopp vokser?

Det aller første og viktigste trinnet i vellykket dyrking av sopp er riktig forberedelse av underlaget.

Det aller første og viktigste trinnet i vellykket dyrking av sopp er riktig forberedelse av underlaget. Den må tilberedes med høy kvalitet i samsvar med alle trinn..

Soppsubstratet består av:

 • 25% kompost (hvete og rughalm)
 • 75% hestemøkk

Det er erfaring med å dyrke champignon basert på kyllinggjødsel eller kumøkk, men du bør ikke forvente et høyt utbytte i dette tilfellet..

Underlaget tilberedes i et åpent rom på gaten eller i et godt ventilert rom, siden ammoniakk, karbondioksid og fuktighet vil frigjøres under gjæringen. Ytterligere tilsetningsstoffer per 100 kg underlag er:

 • 2 kg urea
 • 2 kg superfosfat
 • 5 kg kritt
 • 8 kg gips

Som et resultat får vi nesten 300 kg av det ferdige underlaget. Med en slik masse kan du fylle et mycel med et areal på 3 kvadratmeter. m.

Hvis det tas en beslutning om å tilberede kompost basert på kyllinggjødsel, vil proporsjonene være som følger:

 • 100 kg halm
 • 100 kg søppel
 • 300 l vann
 • Gips
 • Alabaster

Fremgangsmåten for å forberede substratet er som følger.

 1. Halm dynkes i en stor, romslig beholder.
 2. Halmen legges i vekslende lag med gjødsel. Det skal være 3 lag halm og 3 lag gjødsel.
 3. Halm i ferd med å legge i lag fuktes med vann. Tre lag halm (100 kg) vil ta omtrent 300 liter.
 4. Under legging av lagene tilsettes gradvis urea (2 kg) og superfosfat (0,5 kg) i små porsjoner.
 5. Bland godt.
 6. Tilsett kritt og resten av superfosfat, gips.

Det resulterende substratet får stå i forfallsprosessen. I dette tilfellet vil temperaturen i blandingen stige til 70 grader. Etter 21 dager vil komposten være helt klar for videre bruk..

Plantemateriale

anskaffe mycel (mycel) bare av høyeste kvalitet.

Når du kjøper plantemateriale, bør du ikke spare. Derfor skaffer de seg bare mycel av høyeste kvalitet (mycel). Den må dyrkes under spesielle laboratorieforhold. I dag presenterer mycelprodusenter to typer plantemateriale:

 • Kompostmycel
 • Kornmycel

Kornmycel produseres i plastposer. Oppbevar den i omtrent 6 måneder ved en temperatur på 0 til 4 grader. Kornmycel brukes med en hastighet på 0,4 kg per 100 kg underlag (mycelområdet er 1 m2).

Kompostmycel selges i glassbeholdere. Holdbarheten avhenger av temperaturen. Ved null grader kan det vare i omtrent et år, men hvis temperaturen er på 20 grader, må myceliet brukes innen 3 uker. Kompostmycel brukes med en hastighet på 0,5 kg per 1 kvadratmeter substrat. Utbyttet er mye lavere enn for korn..

Et godt forberedt underlag vil sikkert fjære når det presses. Før mycelium legges inn i det, må det gjennomgå en pasteuriseringsprosess (varmebehandling). Etter oppvarming avkjøles substratet til 25 grader. Et mycel på 1 kvadratmeter legges med ca 100 kg underlag med et lag på omtrent 30 cm.

Plante mycel og ta vare på mycel

Plante mycel og ta vare på mycel

De tar et stykke mycel på størrelse med et kyllingegg og legger det i underlaget ca 5 cm. Hver porsjon mycel plasseres i en avstand på 20 cm fra hverandre. Bruk et forskjøvet arrangement for landing.

En annen metode innebærer jevn fordeling (støv) av hele overflaten av substratet med mycel. Du må også fordype deg med ikke mer enn 5 cm..

Ytterligere handlinger er å gi de nødvendige betingelsene for engraftment og spiring av myceliet. Luftfuktigheten bør holdes på rundt 90%. Underlaget bør også holdes fuktig hele tiden. For å forhindre at det tørker ut, kan mycelium dekkes med papirark. Vanning av underlaget utføres gjennom papiret. En viktig betingelse for mycel engraftment er en konstant vedlikeholdt underlagstemperatur på et nivå på 22 til 27 grader. Eventuelle temperaturavvik fra normen må umiddelbart justeres..

Spiringstiden til myceliet er omtrent 7 til 14 dager. Etter denne perioden må substratet drysses med et foringslag av jord ca 3 cm. Det tilberedes uavhengig av en del sand og ni deler torv. Omtrent 50 kg foringslag vil bli konsumert per kvadratmeter mycel.

Dekklaget holdes på underlaget i tre dager, deretter reduseres lufttemperaturen i kjelleren eller kjelleren til 15-17 grader. Dekkjorden fuktes med en sprayflaske, og rommet ventileres konstant. Utkast er ikke tillatt.

Høsting

Prosessen med selvdyrking av champignon i en kjeller eller kjeller er ikke for komplisert og tidkrevende. Perioden fra planting til høsting av den første avlingen er 120 dager. Bare de soppene hvor platene under lokket ennå ikke er synlige, er egnet for å spise. De store soppene er overmodne, og mørkebrun plast er forbudt å bruke til mat. De kan forårsake forgiftning.

Soppen må ikke kuttes, men plukkes forsiktig med en vridende bevegelse. Den dannede fordypningen drysses med et dekkende underlag og fuktes.

Myceliet vil bære frukt i ca 2 uker. Antall avlinger høstet i denne perioden er 7. Fra en firkant av området høstes opptil 14 kg av avlingen.

Dyrking av sopp i poser

Dyrking av sopp i poser

For å dyrke champignon i store mengder til salgs gjennom butikkjeder bruker jeg polymerposer. Denne metoden har fått anerkjennelse i mange land. Med sin hjelp oppnås en stor høst..

 1. For fremstilling av posen brukes en polymerfilm. Kapasiteten til hver pose varierer fra 25 til 35 kg.
 2. Posene skal ha akkurat et slikt volum, slik at det er praktisk å jobbe med dem. I tillegg påvirker posene riktig plassering av antall sopp som vokser. De er vanligvis forskjøvet eller parallelt..
 3. Så når du installerer poser med en diameter på omtrent 0,4 m i et forskjøvet arrangement, vil bare 10% av det brukbare området gå tapt, mens deres vilkårlige installasjon gir tap på opptil 20%.
 4. Høyden og bredden på posene kan variere. Du må gå videre fra betingelsene og bekvemmeligheten ved arbeidet, så vel som de fysiske egenskapene til kjelleren (kjelleren).

Metoden for å dyrke sopp i poser er billigere, siden de ikke krever spesialmonterte hyller eller beholdere for å plassere dem. Hvis det blir nødvendig å bruke området i rommet så effektivt som mulig, kan det opprettes et system med flere lag for posene. Fordelen med denne metoden ligger også i hastigheten på å håndtere nye sykdommer eller skadedyr. Den infiserte posen kan enkelt fjernes fra friske naboer og ødelegges, mens hvis myceliet er infisert, må det fjerne hele området helt.

Det er viktig å huske at dyrking av sopp er en ganske arbeidskrevende prosess. Hvis det dyrkes champignon til salgs, er det umulig å klare seg uten bruk av landbruksmaskiner for å lette arbeiderne..

Erfarne soppplukkere kan liste opp et stort antall metoder de har testet for å dyrke sopp alene i en kjeller (kjeller). Hver metode har sine egne fordeler og ulemper. Det viktigste er overholdelse av dyrkingsteknologien, streng overholdelse av alle instruksjoner og krav. Resultat – oppnå ønsket resultat og oppnå en rik høst av sopp.

Hvordan dyrke sopp hjemme (hjemme)

Hvordan dyrke champignon hjemme. Del 1Hvordan dyrke champignon hjemme. Del 1