De vanligste problemene med aubergine frøplanter og løsninger

De vanligste problemene med aubergine frøplanter og løsninger

Denne grønnsaksavlingen anses som veldig lunefull og krever spesiell omsorg. Du kan dyrke det selv, men det vil kreve mye styrke og tålmodighet. Plutselig slutter plantene å vokse, så visner de, så dukker det opp noen flekker på bladene. Hvorfor og hvorfor alt dette skjer, la oss prøve å finne ut av det sammen. Det kan være flere problemer, og alle har sine egne individuelle årsaker..

Aubergineplanter vokser ikke

Aubergineplanter vokser ikke

Oftest skjer dette etter et dykk. Kanskje etter å ha transplantert planter fra en vanlig beholder i individuelle potter, ble delikate unge røtter skadet. For å unngå dette i fremtiden, bruk omlastingsmetoden slik at jordklumpen sammen med plantens røtter ikke blir skadet. Og den mest pålitelige måten å plante frø på er å så hvert frø umiddelbart i separate kopper, da er det ikke nødvendig å plukke i det hele tatt.

Hvis allerede voksne frøplanter har sluttet å vokse i separate beholdere, er det nødvendig å inspisere rotsystemets tilstand. Brune røtter indikerer mangel på plass i beholderen. Planten bør transplanteres i en større gryte så snart som mulig, sammen med en jordklump og næringsjord bør tilsettes.

Aubergine frøplanter visner

Hvis plantene visnet med riktig vanning og normalt vær, kan dette skyldes en av de vanlige årsakene.

Trege aubergineblader på dagtid blir vanlige om kvelden – dette er ikke noe problem i det hele tatt. Slik reagerer planten på sollys og høy lufttemperatur..

Hvis plantene visnet med riktig vanning og normalt vær, kan dette skyldes en av de vanlige årsakene:

Vannlogging av jorda

For eksempel fra vannlogging av jorda, noe som fører til forsuring. Dette kan bekreftes av den spesifikke lukten av jordsmonnet. Slike frøplanter kan reddes ved å ha raskt transplantert i større potter og byttet vanningssystem. Det anbefales å vanne plantene ofte, men i små porsjoner..

Ubalanse i luft- og jordtemperatur

En ubalanse i luft- og jordtemperatur kan forårsake store skader på frøplanter. Frøplanter på en dårlig isolert vinduskarme utsettes for trekk, jorden avkjøles, og den øvre delen av plantene er samtidig under sollys og varme.

Dette problemet kan løses ved å heve beholderne med frøplanter minst 15 centimeter over nivået på vinduskarmen og isolere vinduet godt.

Dårlig luftutveksling

Dårlig luftutveksling kan også påvirke plantens tilstand på denne måten. Dette skyldes rikelig vanning, tett jord, mangel på dreneringshull og fortykning av plantene. Plantehester har bare ikke nok luft.

Det er nødvendig å stadig løsne toppen av jorda, lage eller øke størrelsen på dreneringshull og redusere mengden vanning.

Overflødig fuktighet

Overdreven fuktighet skaper gunstige forhold for infeksjon med svartben. Frøplantene visner først, og faller deretter til bakken og dør.

Slike plantinger må sjekkes nøye og raskt bli kvitt alle infiserte planter. Utfør deretter forebyggende arbeid – dryss jorden under alle de resterende plantene med aske. Ask vil kunne ta opp all overflødig fuktighet fra jorda. Deretter utføres sprøyting med spesielle preparater for soppsykdommer (for eksempel “Previkur”) under streng overholdelse av instruksjonene.

Hypotermi

I herdingsperioden blir eggplantplanter vanligvis tatt ut til en loggia eller balkong. Hvis det er overeksponert i kulden, kan det visne av nedkjøling..

Som et tiltak for å redde plantene vil det være nok å vanne dem rikelig med vann oppvarmet til 30 grader.

De nedre bladene på auberginefrøene blir gule

De nedre bladene på auberginefrøene blir gule

Dette skyldes mangelen på noen betydelige stoffer i jorda. Planter kan ikke finne mat selv i jorden, så de fortsetter å utvikle seg og vokse til skade for bladene. Først blir de lysegrønne, deretter hvite, og deretter gule og tørre.

Det er presserende nødvendig å introdusere et komplekst mineralsk gjødsling i jorden, spesielt beregnet for dyrking av frøplanter. Selvfølgelig vil dette ikke redde gule blader, men da vil plantene vokse og utvikle seg normalt.

Lyse flekker dukket opp på auberginefrøplanter

Lyse flekker dukket opp på aubergineplanter

Den første årsaken er utseende av skadedyr, og den andre er en forbrenning. Skadedyr må håndteres ved hjelp av spesielle forberedelser. Bladforbrenninger forblir på grunn av overdreven belysning eller direkte sollys.

Hva må vi gjøre? For å unngå brannskader, anbefales det å skape skyggefulle forhold for frøplanter under utseendet av sterkt sollys.

Hvis en tørr kant vises på bladene langs hele kanten, indikerer dette mangel på kalium. Denne mangelen kan gjenopprettes ved hjelp av treaskeinfusjon, som introduseres under vanning. Tilsett 1 ss aske til 1 liter vann. Du kan også bruke et hvilket som helst kaliumtilskudd..

Overraskende vises de samme flekkene på bladene med et overskudd av gjødsel som inneholder kalium og kalsium. Da vil en rosa manganløsning komme til unnsetning. Den brukes til vanning. Berørte blader kan også sprøytes med en spesielt forberedt løsning. For å forberede den trenger du: 3 liter vann, 2 gram vitriol og samme mengde sitronsyre.

En av årsakene til bladskader kan være manglende overholdelse av vanningsregler. Ikke bruk kaldt vann til vanning. Temperaturen skal ikke være lavere enn 23-25 ​​grader..

Skader dukket opp på bladene til auberginefrøene

Skader dukket opp på bladene til auberginefrøene

Vanligvis blir slike skader på aubergineplanter igjen av forskjellige skadedyr som kan påvises med det blotte øye på bladets bakside. Det kan være midger, bladlus, edderkoppmidd, hvitfluer og soppknuter..

Sciarids er små midger som lever i det organiske laget av jorda. Larvene til dette skadedyret lever av røttene til unge planter..

Bladlus er et veldig lite insekt som kan skade ikke bare bladene, men også stilkene til frøplanter. Hun spiser plantesaft. Du kan legge merke til hennes opphold på aubergineplanter ved klebrig merker på baksiden av bladene..

En edderkoppmidd er et skadedyr som også lever av saften til en ung plante. Det forårsaker ikke bare skade, men vikler også deler av auberginefrøene med et klebrig spindelvev..

Whitefly – Dette insektet utgjør en dobbel fare, ettersom larver også er skadedyr. Hele denne familien foretrekker å ødelegge frøplanter, starter med de øvre unge bladene..

Skadedyrbekjempelse er ikke lett, men mulig. Selvfølgelig bør du ikke forsømme ulike forebyggende tiltak, som starter med behandling av frø og beholdere og slutter med jordbehandling og plantefôring. Da er sannsynligheten for utseende av skadedyr minimert..

Hvis vi snakker om et allerede oppnådd faktum (skadedyr ble funnet på frøplanter), må du skynde deg og ta avgjørende tiltak.

For å komme i gang, forbered en såpevann (fra vann og spon av vaskesåpe) og tørk av alle bladene på auberginefrøene på begge sider. Slik behandling vil ødelegge sporene til den skadelige soppen..

Behandle deretter plantene med spesielle insektdrepende preparater, og følg nøye doseringen angitt i instruksjonene. Du kan behandle frøplanter ved sprøyting eller vanning.

Hvis du er en motstander av kjemikalier, så bruk folkelige råd. For eksempel, behandle jordoverflaten med malt rød pepper. Dette vil ikke bare ødelegge skadedyr, men også skremme av alle andre skadelige insekter..

Hvorfor visner auberginebladene. Auberginesykdommer (video)

Hvorfor visner auberginebladene? AuberginesykdommerHvorfor visner auberginebladene? Auberginesykdommer