Hvorfor tørker spissene på bladene på spathiphyllum og blir svarte?

Spathiphyllum: blir spissene på bladene svarte og tørre? Problemer med å vokse spathiphyllum

Spathiphyllum eller “Women’s Happiness” er en elegant og veldig vakker stueplante, som er veldig populær blant blomsteroppdrettere. Den tiltrekker seg oppmerksomhet med sine eksotiske blomster og kan dekorere ethvert rom. Det er veldig lett å ta vare på en plante, men noen ganger er det noen vanskeligheter og problemer når den vokser. Spathiphyllum mister sine dekorative kvaliteter på grunn av uttørking eller sverting av bladene. Når du kjenner årsakene til slike endringer i blomstens utseende, kan du takle dette problemet..

De negative endringene som begynner å skje med stueplanten og dens utvikling, er i de fleste tilfeller forbundet med feil livsforhold. Spathiphyllum er en tropisk plante, utseendet vil nødvendigvis reagere negativt hvis det er for mye eller mangel på fuktighet, luftfuktighet eller belysning. Tilstedeværelsen av plantens dekorative kvaliteter avhenger direkte av riktig pleie..

For full vekst og utvikling av spathiphyllum er det nødvendig å skape komfortable forhold. Sykdommer, hvis tegn er tørking eller sverting av blader, kan oppstå av flere årsaker. Det er veldig viktig å legge merke til sykdomsutbruddet i tide og ta alle nødvendige tiltak for å redde innendørsplanten, og for dette må du kjenne egenskapene til spathiphyllum og forholdene for dets naturlige opprinnelse.

En tropisk blomst trenger rettidig og riktig vanning, samt et passende nivå av luftfuktighet (ca. 70%). Anlegget vil beholde sin attraktivitet hjemme bare med moderat og regelmessig vanning og sprøyting av bladdelen. Det anbefales å fjerne overflødig fuktighet med en tynn klut eller et papirhåndkle. Overflødig fuktighet i jorda bør ikke tillates, da dette vil føre til råtning av rotsystemet og hele plantens død.

Hvorfor mørkner bladene av spathiphyllum

Hvorfor mørkner bladene av spathiphyllum

Tørr luft eller lav luftfuktighet

Spathiphyllum tåler tørr inneluft veldig smertefullt. Spissene på bladene begynner å tørke ut under slike forhold og endrer gradvis fargen til mørk. Plantens utseende gir et signal om at det er behov for presserende fuktighet i form av sprøyting fra en sprøyte. En tropisk plante under innendørs forhold krever et moderat fuktig miljø. Det er viktig å ta hensyn til i slike “vannprosedyrer” lufttemperaturen i rommet. Under kjølige forhold kan oversprøyting føre til at roten til planten dør..

Mangel på gjødsel og næringsstoffer i jorda

Svarte spisser av spathiphyllum blader kan signalere mangel på ernæring og fôring. Den nødvendige kvaliteten og mengden gjødsel vil bidra til å løse dette problemet. I perioden fra mars til september blir husplanten matet tre til fire ganger i måneden, og i de resterende månedene (og spesielt i hvileperioden) vil det være nok hver tredje dag. Toppdressingen skal inneholde alle nødvendige næringsstoffer for blomstrende innendørs planter..

Overforsyning av gjødsel

Et stort antall dressinger og deres hyppige påføring på jorda, samt en overflod av visse næringsstoffer, vil bare gi et negativt resultat. Når tørre spisser vises på bladene, bør gjødslingsfrekvensen reduseres, og gjødselens sammensetning bør revideres. Overflødige mineraler, for eksempel et husplante, skader og ødelegger de eksterne indikatorene. Som et redningstiltak er det nødvendig å raskt fjerne blomsten fra alle skadede blader og midlertidig stanse fôringen. Innendørs blomst vil gradvis komme seg.

Vannkvalitet og volumer under vanning

Vann for vanning av spathiphyllum bør bare brukes ved romtemperatur og må avregnes.

Vann for vanning av spathiphyllum bør bare brukes ved romtemperatur og må avregnes. Ikke bare tilstanden til bladene avhenger av mykheten i vannet, men også hele utviklingen av hele innendørsblomsten.

Vannmengder er også viktige. Et overflødig vann fører til stagnasjon i jorda og forfall av røttene. Den neste vanningen av planten anbefales først etter at det øverste laget av jorden har tørket helt. 1,5-2 timer etter vanning av planten er det nødvendig å tømme overflødig vann fra blomsterbrettet.

Manglende eller overdreven sollys og valg av voksested

En ugunstig effekt på planten, og som et resultat, sverting av bladene, har feil sted å plassere en innendørs blomst. Det optimale stedet for spathiphyllum er en vinduskarme på hver side av huset, bortsett fra nord. Direkte sollys og dårlig belysning påvirker kjæledyrets dekorative kvaliteter negativt. Det er nødvendig å beskytte det mot solbrenthet, og i høst-vinterperioden må du bruke ekstra belysning med lysrør.

Utilstrekkelig antall “vannbehandlinger”

Løvverket mottar nødvendig mengde fuktighet med regelmessig og rikelig sprøyting i de varme sommermånedene, og spesielt i varmt vær. Fra en slik ukentlig bading vil blomsten “kvinnelig lykke” se sunn og attraktiv ut..

Årsaker til gulning av spathiphyllum blader

Årsaker til gulning av spathiphyllum blader

Gule blader i spathiphyllum vises ikke bare på grunn av en slags sykdom, men planten kan på denne måten bruke all sin styrke på å forberede seg på blomstring eller gjenoppretting etter den. De samme endringene skjer med en gammel blomst, som ikke lenger har nok styrke på grunn av sin alder..

Det er nødvendig å finne ut hvilke blader som blir gule på blomsten – gamle ved basen eller unge, bare nye skudd. Når gamle blader blir gule, er det ingenting å bekymre seg for. Så blomsten blir kvitt ikke-levedyktige deler for å lede all sin styrke til foryngelse og utseendet på nye blader. Når gulhet vises på unge skudd, er det mest sannsynlig at du må ta hensyn til belysningen. Blad kan endre farge når de utsettes for direkte sollys. Solbrenthet er veldig farlig for denne stueplanten. Det er verdt å flytte spathiphyllum til et annet rom eller omorganisere det til et annet sted.

Når negative endringer vises i utseendet til ditt innendørs kjæledyr, bør du ikke få panikk. Hvis du i tide finner ut årsaken til visning og tørking av planten eller dens deler, kan blomsten reddes og gi den et nytt liv slik at den fortsetter å glede seg over sin eksotiske blomstring.

Spathiphyllum: problemer og løsninger (video)

Spathiphyllum: problemer og løsninger. Hvordan få Spathiphyllum til å blomstreSpathiphyllum: problemer og løsninger. Hvordan få Spathiphyllum til å blomstre