Miksi orkidean juuret mätänevät ja kuivuvat

Orkidean juuret mätänevät ja kuivuvat - mitä tehdä? Orkidean juurien elvytys

Orkidean juuret eroavat toisistaan ​​väriltään – jotkut niistä ovat vaaleita, toiset tummia. Jotkut sisäkasvien ystävät väittävät, että tätä ominaisuutta voidaan käyttää erottamaan elävät ja kuolleet juuret. Itse asiassa monien kasvien juuristo voi olla täysin terve, mutta luonnollisesti tummanruskea. Päinvastoin, kevyet, terveen näköiset juuret leikkaamisen jälkeen ovat tyhjiä ja kuivia sisältä. Keltaisen tai ruskean kasvin maanalainen osa saa tällaisen “värin” substraatista, jossa se sijaitsee, joistakin maaperän ravinteista ja valon puutteesta. Yleensä puhuminen sisäkukan terveydestä keskittyen vain juurien väriin on väärin.

Tärkeimmät merkit orkidean juuriongelmista

 • Elinkelpoinen juuri on luja ja luja.
 • Kuollut juuri voi näyttää terveeltä, mutta puristuu helposti puristettaessa.
 • Terve juura, jolla on pieni nekroottinen alue, voi johtaa koko kasvin kuolemaan, koska siitä tulee vaarallisen infektion kantaja eikä se ole täysikokoinen osa kukkaviljelmää. Tällainen juuri ei pysty tarjoamaan kasville riittävästi ravintoa ja kaikkia tarvittavia ravintoaineita..
 • Juuriosan sataprosenttista terveyttä ei voida taata vain orkidean ilmaosan kauniilla ulkonäöllä. Juuritauti voi esiintyä alkuvaiheessa menettämättä kukan koristeellisuutta ja houkuttelevuutta. Tänä aikana on tarpeen ryhtyä toimiin pelastuksen saamiseksi. Myöhemmin kasvi voi kuolla..

Tärkeimmät syyt orkidean juurien kuihtumiseen

Tärkeimmät syyt orkidean juurien kuihtumiseen

 • Säännöllinen ja runsas kastelu, joka johtaa alustan järjestelmälliseen kastumiseen.
 • Riittämätön valaistus huoneessa.
 • Toistuva maaperän kuivuminen kukkaruukussa ennenaikaisen kastelun vuoksi, erityisesti kuumana kesäkautena.
 • Kasvien pitämisen perusedellytysten rikkominen.
 • Sieni- tai bakteeriperäiset sairaudet.
 • Huonekasvien ikä.

Kuinka pelastaa orkidea, jolla on kuolleet juuret

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on luoda kaikki tarvittavat olosuhteet laitokselle täydelliseen kehitykseen ja kasvuun. Jos ainakin yhtä kohtaa rikotaan, sinun on korjattava kaikki välittömästi..

Jos ongelmallisia juuria löytyy, on kiireellisesti löydettävä elävät vihreät silmut kasvin maanalaisesta osasta, josta uudet versot ilmestyvät ja uuden juurijärjestelmän kehitys alkaa.

Lepotilassa olevien munuaisten herättämiseksi on suositeltavaa käyttää tavallisen veden parantavaa voimaa. Sairastuneen kasvin juuret on upotettava vesisäiliöön 1-2 tunniksi ja sijoitettava valoisaan paikkaan (esimerkiksi ikkunalaudalle). Huoneen lämpötilan tulisi olla noin 20 astetta. Tämän vesitoimenpiteen jälkeen vesi on tyhjennettävä ja seuraavana aamuna kukan juurakko upotetaan jälleen vedellä täytettyyn astiaan..

Päivittäiset elvytyskylvyt voivat kestää kauan – kuukaudesta vuoteen. Kokeneet kukkaviljelijät neuvovat 2 kertaa kuukaudessa sen sijaan, että juuret kastettaisiin tavalliseen veteen, käytä kylpyä, jossa on kasvun stimulaattori. Liuos valmistetaan yhdestä litrasta vettä ja yhdestä tipasta stimulanttia (esimerkiksi “Epina”). Syksyllä ja keväällä tällaiset toimenpiteet ovat tehokkaampia ja antavat enemmän mahdollisuuksia pelastaa orkidea..

Pelastetun orkidean istutus

Pelastetun orkidean istutus

Kun uusia eläviä juuria ilmestyy, on suositeltavaa lopettaa kaikki ruokinta. Nuoret versot vahvistuvat muutamassa päivässä ja lisäävät kasvuaan hyvin nopeasti. Yksittäiseen kukkasäiliöön istutettavaksi sopii kasvi, jonka juuret ovat vähintään 5 cm..

 • Orkidean kastelu tulisi suorittaa vasta, kun substraatti on kuivunut. Kasteluveden määrät – kohtalainen.
 • Sopivin substraatti orkidealle on havupuiden kuori, puhdas sfagnumi ja puuhiili..
 • Hauraiden juurien eheyden ylläpitämiseksi kasvit tarvitsevat tukea ohuiden tikkujen muodossa. Ne upotetaan maaperän seokseen pottiin suurimpaan syvyyteen, ja sitten kukan versot sidotaan tukiin..

Voit myös elvyttää sairaan orkidean kasvihuonemenetelmällä. Kasvihuone voidaan valmistaa itse tai ostaa erikoisliikkeestä..

Phalaenopsis -orkidean siirto mätä juurilla (video)

Phalaenopsis -orkidean siirto mätä juurilla.Phalaenopsis -orkidean elinsiirto, jossa on mätä juuret.