Kjøpe blomsterfrø

Kjøp av blomsterfrø. Tips til en nybegynner blomsterhandler

Du må kjøpe frø til vårplanting om vinteren. Mange blomster plantes i jorden som frøplanter, og frø må sås i februar. Å kjøpe frø krever spesiell omsorg og forberedelse. For å få frøplanter trenger du et frø av høy kvalitet. Ved dårlig kvalitet kan det hende at frøene ikke spirer i det hele tatt, eller så vil frøplantene fra dem vise seg å være veldig svake og smertefulle..

Valget av frø bør nærmer seg veldig ansvarlig, noe kunnskap på dette området vil være helt nyttig og vil bidra til å unngå noen feil.

Hvordan kjøpe blomsterfrø riktig

Først av alt, når du velger frø, må du ta hensyn til emballasjen. Fargerik emballasje kan føre til et uimotståelig ønske om å kjøpe den ettertraktede posen. Men hva som vil være i denne vesken er det andre spørsmålet. Attraktiv emballasje er bare et markedsføringsspill for merkede produsenter, som er designet for å kjøpe dette eller det produktet. Derfor er det så viktig å studere selve emballasjen nøye..

Først og fremst bør papiret for pakking av frø være veldig tykt, ikke slippe inn lys og uten åpenbare skader. Bilder og beskrivelser må sees tydelig. Mange produsenter sparer ofte på kvaliteten på såpapir..

Hvordan kjøpe blomsterfrø riktig

Tilstedeværelsen av en strekkode og et hologram på blomsteremballasjen er nødvendig, samt navnet på produsentens selskap. Du kan ikke gjøre i denne saken uten en tydelig markert utløpsdato, fordi spiring av frø vil avhenge direkte av denne faktoren. Og tilstedeværelsen av et sertifikat er ikke avgjørende, frøene er ikke underlagt obligatorisk sertifisering..

Du kan ikke kjøpe frø fra markedet. Hver dag drar selgeren dem fra et sted til et annet, posene kan rynke, bli skitne og bli alvorlig skadet. Men hvis du kjøper frø hvert år fra en pålitelig selger, kan du risikere det..

Blomster kjøpes best i spesialforretninger. Kvalifiserte selgere vil alltid hjelpe med valg av kvalitetsfrø, fortelle deg om tidspunktet for planting, funksjonene i plantepleie.

I byer arrangeres det ofte utstillinger av forskjellige frø. Men ikke stol på en selger, kjøp frø fra forskjellige produsenter en pose om gangen. Tross alt kan ingen garantere den høye kvaliteten på disse frøene..

Du må være ekstremt forsiktig når du kjøper frø fra utenlandske produsenter. Overpriset merkeemballasje garanterer ikke et godt resultat. Spesielt må du være oppmerksom på de nederlandske produsentene. Ofte kan disse frøene utløpe, og noen ikke altfor samvittighetsfulle selgere holder bare en annen dato. Oversettelsen av så- og avgangsdatoene på disse posene er bokstavelig talt, så du bør huske at vi har forskjellige værforhold med Tyskland, og du bør ikke følge disse instruksjonene. De sjeldneste og høyeste kvalitetsfrøene blir brakt til oss fra England. Men de finnes ikke ofte i butikker, og prisene er veldig høye..

Vi dyrker kjøpte frø i hagen og grønnsakshagen

Det beste stedet å kjøpe frø er på avlsstasjoner. God frøkvalitet er garantert der. Men slike stasjoner er ikke så lett å komme til, spesielt siden de ikke er i alle byer..

Svært ofte er F1 -etiketten funnet på frøpakken. Dette er hybridfrø av den første generasjonen. Slike frø, selv om det ikke er billig, er av meget høy kvalitet, plantene viser seg å være sterke og sunne med rikelig og lang blomstring. Men disse frøene har en betydelig ulempe – de kan ikke produsere avkom. Hvis du tar risikoen og planter disse frøene på nytt, vil plantene vise seg å være veldig svake, de vil mangle de opprinnelige egenskapene. Men hvis du foretrekker å kjøpe forskjellige årlige høy kvalitet hvert år og nyte skjønnheten, er hybrider gode for dette..

Pelleterte frø

Belagte frø er veldig ofte på salg. Produsenter behandler slike frø med gjødsel og plantevernmidler. Noen er redde for å kjøpe dem, og tror at de kan være helseskadelige. Dette er en feilaktig oppfatning, fordi du ikke trenger å bruke penger på ytterligere sentralstimulerende midler når du kjøper allerede behandlede frø. Disse frøene er veldig motstandsdyktige mot forskjellige sykdommer. Dragee frø bør plantes bare i godt fuktet jord, men frøene bør ikke fuktes før planting..

Pelleterte frø

Elskere av eksotiske blomster må huske at ikke alle utenlandske planter er tilpasset de klimatiske forholdene i en bestemt region. De kan ganske enkelt ikke overleve under våre forhold. Det er bedre å foretrekke varianter som er optimalisert for vårt område. Da vil ikke et positivt resultat vente..

Du kan ikke fylle opp blomsterfrø for fremtidig bruk. Hvis du ikke bruker opp alle frøene, er det best å ikke bruke dem neste år. Åpnet emballasje gir frøene tilgang til lys, kvaliteten reduseres betydelig. Ingen kan garantere kvaliteten på slikt materiale for det neste året..

Du må alltid ta en veldig ansvarlig tilnærming til valg av frø, fordi skjønnheten til nettstedet ditt vil avhenge av det..