Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet – typer, installasjon

Hva er en vanntrykkregulator, hva er prinsippet for driften

En regulator, eller vanntrykkreduksjon (WFR), er en spesiell reguleringsanordning for rørleggerarbeid som holder vanntrykket i det normale området. Plutselige trykkendringer kan ikke bare ødelegge dyrt utstyr, men også skade reparasjoner i en leilighet eller et hus, noe som fører til nye kostnader. Reduksjonsmekanismen er i stand til å redusere væsketilførselen til normalt nivå og forhindre vannhammer.

Det er to typer WFD -design, som er forskjellige i reguleringsretningen:

 1. fra deg selv – jobber i en rørledning installert på VVS -grenen;
 2. til deg selv – jobber på motorveien mot rørleggerarmaturene.

Operasjonsprinsippet for begge typene er å endre ventilseksjonen. Ved et stabilt trykk som ikke overstiger normen, holdes serviceventilen åpen. Mindre overspenninger fremkaller automatisk ventillukking, noe som reduserer hodet og reduserer risikoen for brudd på dreneringsrørene.

Girkasse enhet:

 • messing eller stålhus med lokk og plugg;
 • justeringsbolt for innstilling av mekanismen;
 • mutter for å fikse bolten;
 • stempelstang med sylinder;
 • mekaniske fjærer;
 • en membran med fordelerring eller stempel i en mekanisk modell;
 • arbeidsventil, bestående av en skrue og en pakning;
 • tetning og spjeldkammer for pluggen.

Girkasser, avhengig av produsent og formål, er også komplett med tilleggselementer – luftventiler, filter, trykkmåler, kuleventil.

Varmt og kaldt vann regulatorer er statiske og dynamiske. Førstnevnte holder det justerte trykknivået konstant, sistnevnte er designet for kontinuerlig vannforsyning og -strøm. Reduksjoner brukes i husholdnings- og industriell kommunal vannforsyning, på pumpestasjoner og i brannvesen, samt på vannstasjoner og gjenvinningsstasjoner.

Hvorfor montere en girkasse?

Integrering av trykkregulatorer i vannforsyningssystemet løser problemet med å beskytte et privat hus mot flom, noe som forlenger levetiden til husholdningsapparater betydelig.

Varmvarmere, dobbeltkretser, kjeler og andre enheter er programmert for bruk i bestemte vanntrykkområder.

Trykkfall i vannforsyningssystemet i hjemmet påvirker driften av utstyret negativt, deaktiverer det ofte. Tåler ikke koblinger, sveisesømmer og rørskjøter (spesielt i slitte vannrør).

Er det absolutt nødvendig?

En bolig- eller to-etasjes boligbygning er oftest utsatt for påvirkning av over-tillatelig trykk i vannsystemet. Når vannet stiger til de øverste etasjene i høyhus, mister trykket sin styrke, og plutselige trykkstøt blir mindre farlige.

Når du installerer en vanntrykkreduksjon i en individuell bygning, testes ikke vannvarme- og oppvarmingsenheter (kjeler, slagtekyllinger) lenger for styrke med vannhammer. Varigheten av arbeidet deres blir lengre.

I hvilke tilfeller må du sette det?

Det anbefales å installere girkassen i følgende tilfeller:

 1. Veldig lavt vanntrykk i vannforsyningssystemet.

I dette tilfellet kan det lave vanntrykket føre til feil på noen husholdningsapparater, for eksempel den automatiske maskinen. Og badekaret vil ta lang tid, noe som vil føre til ubehag, spesielt hvis en person har det travelt med å jobbe. En reduksjonsenhet med en pumpe vil bidra til å løse en så ubehagelig situasjon, som øker vannstrømningshastigheten betydelig..

 1. Stadig skiftende vanntrykk

Situasjonen skjer ganske ofte. Når ventilen åpnes, er vanntrykket av samme intensitet, og etter noen sekunder svekkes det. I dette alternativet er det nesten umulig å justere ønsket vanntemperatur..

 1. Kraftig vanntrykk

Dette problemet oppstår vanligvis i leiligheter i 1. etasje i bygårder. Høyt vanntrykk er nødvendig for å nå de øverste etasjene. Men beboerne som bor under kan oppleve nødssituasjoner, for eksempel kan de tilkoblende delene av vannforsyningssystemet sprekke og lekkasje oppstå..

I tillegg til å regulere vanntrykket, beskytter trykkreduksjonen også husholdningsapparater som er koblet til vannforsyningsnettet mot sammenbrudd: kjeler, varmtvannsberedere, oppvaskmaskiner, dusjkabiner, etc..

Hvor skal det være plassert i vannforsyningssystemet?

I hus med individuell design med sentral vannforsyning plasseres en trykkreduksjon umiddelbart etter den første avstengningsventilen og et filter for rengjøring av store urenheter.

Deretter er en tilbakeslagsventil, en vannmåler festet og det er en innvendig rørledning. Etter filterelementet er installasjonssekvensen til enhetene ikke strengt regulert, enhetene kan byttes ut.

Slik fungerer en trykkreduksjonsventil?

Prinsippet for driften er ganske enkelt. Den er basert på utjevningskrefter, det vil si at en fjær med en ventil motsetter membranen. Hvis vann slås på i rommet, faller derfor utgangstrykket og ventilen åpnes, og trykket øker til kreftene til membranen og fjæren blir de samme..

Regulatoren fungerer ved å utjevne innsatsen til arbeids- og utøvende deler

Slik fungerer en standard regulator?

Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

Regulatorens driftsprinsipp er ganske enkelt å forstå. Vann ved trykk aktiverer den indre ventilen og beveger den.

Lukkeren til enheten beholder posisjonen takket være den innebygde fjæren. Hvis vanntrykket stiger, komprimeres den indre fjæren, noe som får ventilskiven til å bevege seg mot setet til reduksjonsenheten og derved redusere vanntrykket..

Hvis vanntrykket har redusert, eller i utgangspunktet var ubetydelig, åpner regulatorventilen og frigjør strømmen i rørledningen.

Hovedprinsippet for WFD er autonom drift. Dette betyr at det ikke er nødvendig å koble ekstra utstyr eller mekanismer til det. Det er nok å installere reduktoren i rørledningssystemet, og det vil begynne å regulere vannføringen..

En like viktig funksjon av girkassen er beskyttelse mot vannsjokk som kan skade varmeenheter.

Trykkregulatorene er pålitelige og enkle å betjene. De trenger ikke å være koblet til noen energikilde. Enhetsoppsett er like enkelt som påfølgende vedlikehold.

Hvilke oppgaver løser enheten?

Leilighetens vanntrykkregulator løser en rekke komplekse problemer. Så det lar deg:

 1. Beskytt rørledningen og rørleggerutstyret som er koblet til den mot en kraftig økning i vanntrykket i rørledningen. Under drift av ledninger kan vanntrykket i den overstige normalverdien og til og med nå det maksimalt tillatte nivået. Oftest lider beboere i bygninger i flere etasjer av dette problemet. I slike bygninger, for å heve vann til de øvre etasjene, er det nødvendig å øke væsketrykket betydelig. Som et resultat kan integriteten til motorveien og noen dyre rørleggerarmaturer bli kompromittert..
 2. Beskytt VVS og rørledning mot vannhammer, noe som også kan forårsake betydelig skade på verktøyene.
 3. Reduser inntakshodet til innstilt verdi. Hvis innløpstrykket er litt høyere enn den nødvendige verdien, kan det hende at rørleggerarmaturene ikke fungerer som de skal, eller til og med svikter. Så for eksempel har en øyeblikkelig varmtvannsbereder innebygd beskyttelse som blokkerer driften av enheten i tilfelle feil verdi av inngangstrykket. Problemer kan oppstå med lagringskjeler. Hvis sikkerhetsventilen ikke fungerer som den skal, tømmes varmt vann forgjeves. Dette vil føre til overforbruk av både vann i seg selv og elektrisitet..
 4. Reduser vannforbruket. Trykket påvirker hvor mye væske som vil strømme ut av kranen på en gitt tid. Hvis du reduserer denne indikatoren, kan du spare mye på vann. For hus på landet er dette problemet mer presserende. Tross alt vil reduksjon av væskeforbruk redusere mengden avløpsvann. Derfor vil tjenester til kloakk trengs sjeldnere..
 5. Reduser faren for flom på grunn av linjeproblemer. Så hvis det oppstår en lekkasje, vil vannet flyte med lav hastighet, noe som vil redusere konsekvensene av en slik feil..
 6. Reduser støy i vanninntak. Hvis vannstrømmen har et høyt trykk, fører dette til generering av støy i blandere og kraner. Stabilisering av hodet lar deg redusere støy eller eliminere det helt.

Installering av en trykkregulator i rørledningen løser mange problemer. Spesielt gjelder dette eliminering av en økning i væsketrykk, noe som kan føre til ødeleggelse og funksjonsfeil i rørleggerarmaturer, siden kranene i leiligheten er designet for trykk opptil 5 minibanker.

Hvis trykket overstiger disse verdiene, er det viktig å installere en vanntrykkregulator i leiligheten.!

Anvendelsesområder for WFD

 • Hovedvannforsyningssystemer – som inkluderer:

  – Vannforsyning for offentlige tjenester – leiligheter, private hus.

  – Kommersielle foretak – butikker, kontorlokaler.

  – Industrielle virksomheter er fabrikker, industrianlegg og så videre.

 • Brannslukningssystemer der det er avgjørende å opprettholde et stabilt og konstant trykk i systemet.
 • Vanninntakssystemer som gir vann til hele landsbyer og byer, krever at trykket i rørene holdes på et konstant nivå.
 • Pumpestasjoner (sentralvarmestasjon og andre), som består av et vanlig kaldt og varmtvannsforsyningssystem for befolkningen.
 • Vannings- og meliorasjonssystemer som brukes i landbruks- og husdyranlegg.

VIKTIG! For å unngå overoppheting og svikt i trykkregulatoren. Ikke bruk WFD for kaldt vann i varmtvannsforsyning.

Designfunksjoner

Strukturelt er WFD delt inn i stempel og membran. Stempelmodeller slites praktisk talt ikke ut, men selv med dette er de mindre pålitelige, fordi mekanismen deres er følsom for rusk og forurenset vann.

Membranreduktoren er derimot upretensiøs i drift på grunn av membranen som skiller arbeidet i to kamre. Den forseglede delen inneholder hovedmekanismene. Ved riktig overholdelse av bruksanvisningen vil girkassen fungere lenge og pålitelig, men det er nødvendig å hele tiden overvåke membranens integritet.

Funksjoner og formål

Hovedformålet med regulatoren er å optimalisere trykket og holde det på samme nivå, for å forhindre dannelse av belastninger og hydrauliske støt i vannforsyningssystemet. Dette tilveiebringes ved en midlertidig avbrudd av væsketilførselen når trykket stiger over den innstilte hastigheten..

Enheten er en sikkerhetsinnretning med inn- og utløpstråder. Den kan utstyres med en trykkmåler slik at du kan måle trykket i vanntilførselen, og en skrue for å justere trykket på væsken.

For å levere kaldt vann må regulatoren være installert:

 • på nytte- og teknologiske rørledninger;
 • i brannslukningsanlegg;
 • på hovedrørledningen på pumpestasjoner;
 • ved vannpåfyllingspunkter;
 • i vannings- og meliorasjonssystemer.

Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

Årsaker til installering av trykkregulator:

 • Trykk øker ofte over 3 atmosfærer. Dette skjer vanligvis i gamle bygårder..
 • Brudd på telleren og tåking av glasset som følge av en kraftig økning eller reduksjon i trykket, samt dårlig kvalitet på enheten.

  Fordeler med å bruke regulatoren:

  1. gjør det mulig å øke levetiden til husholdningsapparater ved å optimalisere trykket i forbrukerlinjen;
  2. vannforbruket faller når trykket synker til normalt;
  3. beskyttelse av vannforsyningsnettet mot hydrauliske støt;
  4. reduksjon av støy;
  5. reduserer risikoen for sammenbrudd av utstyr under plutselige trykkstøt.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Girkassen anbefales ikke å installeres hvis den private husstanden har et fullverdig vannforsyningssystem. Her fungerer reléene, sammen med den hydrauliske akkumulatoren, som en regulator, det vil si at de optimaliserer trykket og fuktige hydrauliske støt. Og det er ikke nødvendig å installere en reduksjonsenhet hvis vanntilførselen er vanlig i en bygård. I dette tilfellet inkluderer vannforsyningssystemet en pumpestasjon, en hydraulisk akkumulator, en trykkregulator og andre nødvendige enheter. De betjenes av verktøy.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Driftsprinsipp

  En trykkreduksjon er en ventil som holder og regulerer trykket. Kraften i strømmen endrer strømningsområdet, kobler ventilpluggen til setet og lukker eller åpner deretter væskepassasjen uavhengig. Økningen i trykket bidrar til fullstendig eller delvis blokkering av passasjen.

  Prinsippet for drift av enheten er basert på optimalisering av kreftene til to typer utstyr under vanntrykk. Fjærmembranen virker på nettrykket i vannforsyningen på den ene siden, og fjæren virker på membranen på den motsatte siden. Når trykket stiger over det tillatte nivået, trykker vannet på membranbroen, noe som igjen tvinger ventilen til å bevege seg.

  For at enheten skal fungere skikkelig, anbefales det å installere regulatoren strengt i henhold til et bestemt opplegg, som er angitt i enhetens tekniske dokumenter..

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Installasjon

  Reglene som fastsetter kravene til vannforsynings- og avløpssystemer indikerer at installasjon av vanntrykkregulatorer utføres ved innløpet etter avstengnings- og reguleringsventiler før registreringsenhetene. I dette tilfellet gir girkassen full beskyttelse for alle hydrauliske husholdningsapparater, inkludert vannmåler og filtreringsenheter..

  For å optimalisere og måle trykket i hovedvannforsyningen og for å unngå feil i vannforsyningssystemet, anbefales det å installere en spesiell reduksjonsenhet. Enheten for leiligheten lar deg også unngå mulig skade på utstyr på grunn av hydrauliske støt..

  Reduktoren er montert på stigerøret bak doseringsenheter og et rengjøringsfilter. Det anbefales på det sterkeste at vannforsyningen er horisontal og reduseringen mellom de to stengeventilene. Trykkregulatoren installeres vertikalt, da horisontal eller skrå installasjon ikke er tillatt.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Prosessen med å installere en girkasse er ikke annerledes enn å installere en vannmåler eller et rengjøringsfilter. Retningen på vannstrømmen indikeres med en pil på enhetens kropp, og trykkmåleren eller plasseringen er plassert på toppen av regulatoren..

  Før du installerer girkassen, må arbeidet startes med å stenge vannet, og om nødvendig installeres innløpsventiler der et mekanisk rengjøringsfilterelement er tilkoblet. Vi må heller ikke glemme kulventilen, som er montert på membranbeholderen til regulatoren..

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Grundig tetting av alle skjøter utføres. For ikke å skade girkassen, er det tilrådelig å utføre alle forseglingsoperasjoner med slep, for å unngå dannelse av lekkasjer..

  Enheter for private husholdninger er designet for å utføre samme funksjon som for leiligheter. Pumpestasjoner brukes bare til vannforsyning av private hus. Reduksjoner installeres på det punktet hvor hjemmenettverket er koblet til rørledningen. Du bør også ta vare på rengjøringsfilteret, som er montert ved innløpet til hjemmeledningen. Før trykkregulatoren på pumpestasjonen og etter, er stengeventiler installert.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Justering

  Den mest optimale trykkverdien regnes som 2-4 kg / cm2. Siden det er veldig vanskelig å oppnå dette, er det nødvendig å forstå prosessen med å justere trykkreduksjonen..

  Ulike regulatormodeller er forskjellige i hastighet. Ved lekkasje reduseres hodeenergien med 1,5-1 bar. Etter en stund stiger hodet og blir litt under den statiske verdien. Det optimale utløpsvannhodet bør være mer enn 1,5 kg / cm2 mindre enn innløpet. Ellers vil dette føre til en langsom bevegelse av vann i vannforsyningen..

  Produsenten gjør det første oppsettet av enheten. Husholdningsregulatorer må ha et standardtrykk på 3 atmosfærer. I tilfelle arbeidstrykket i vannforsyningssystemet ikke faller sammen med denne verdien, må du uavhengig justere parametrene.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Girkassens justering er avhengig av manometeret. Vri på justeringsskruen til manometeret viser testverdiene. Denne skruen er montert på kompensatorlegemet. Du kan rotere den med en unbrakonøkkel. Når du svinger i retning av økende eller synkende trykk, blir fjæren svekket eller komprimert, noe som presser på stempelet eller ventilen.

  Hvis det ikke finnes en manometerkontakt i regulatoren, monteres den separat på vanntilførselsdelen. Trykkbelastningen i nettverket må tilsvare nøyaktighetsklassen for trykkmåler og måleområde. En feil i parameterne vil føre til en forringelse av ytelsen til husholdningsutstyr..

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Justeringsprosessen er som følger:

  • ventilåpning;
  • stenging av alle vanninntakspunkter;
  • innstilling av nødvendig trykkverdi;
  • åpne vanninntakspunkter og kontrollere trykkindikatoren på manometeret.

  Girkassen justeres når nettverket går og det er vanntrykk. Dermed kan du merke forskjellen i parametere på trykkmåleren etter at du har skrudd av justeringsskruen. Justeringsprosessen anbefales ikke hvis det ikke finnes en manometer, da dette kan føre til feil i enhetens fabrikkinnstillinger..

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  hovedparametere

  • Innløpsdiameter. Ideelt sett bør den matche størrelsen på vannrørene;
  • Det maksimale begrensningstrykket der driften av enheten er garantert i lang tid uten sammenbrudd;
  • Gjennomstrømning (målt i kubikkmeter per time);
  • Justerbart trykkområde;
  • Driftstemperaturområde, som bestemmer enhetens evne til å fungere ved høye og lave temperaturer

  Girkasse klassifisering

  Generell maskinbyggingsreduksjon. Denne typen utstyr er en uavhengig enhet som brukes i maskindrev. De tekniske egenskapene oppfyller kravene som er vanlige for forskjellige applikasjoner. Konstruksjonelle generelle maskinbyggende girkasser kan variere.

  Spesielle girkasser er designet for bil, luftfart og andre høyt spesialiserte næringer. Fra navnet er det klart at enhetene i denne gruppen må tilsvare spesifikasjonene og parameterne for en bestemt applikasjon..

  Girkasser kan klassifiseres i henhold til følgende kriterier:

  • Etter typer gir og antall trinn;
  • Ved plasseringen av aksene til inngangs- / utgangsakslene i rommet og i forhold til hverandre;
  • Ved festemetode.

  Hva er?

  Nå produserer produsentene følgende typer vanntrykkreduksjoner i rørleggeranlegg.

  1. Mekanisk. De vanligste er billige og tar et minimum av plass. Består av et karosseri og en fjærventil. Justerbar med en justeringsbolt som endrer kompresjonskraften til fjæren eller membranen.
  2. Automatisk. De er en modifisert variant av mekaniske. De har en innebygd bryter. De er installert i vannforsyningssystemer, hvor trykket tilføres av en ekstra kompressor (pumpe). Når trykket synker til et visst nivå, starter en slik reduktor automatisk pumpen for å øke vanntrykket til det nødvendige nivået..
  3. Elektronisk. Vises relativt nylig, de er en kombinasjon av en automatisk girkasse med en innebygd pumpe. Krever strømforsyning for drift, kontrollert av programmet.

  Ved utformingen av selve ventilen er de delt inn i følgende.

  1. Gjengjeldelse. Den billigste, basert på et fjærbelastet stempel, som lukker tverrsnittet av vannforsyningen. Ulempen med disse: de utfører dårlig funksjonalitet ved høy vannhastighet gjennom røret.
  2. Membran. Den er basert på en fjærbelastet membran som er installert i et separat forseglet kammer. Mer pålitelig, siden justeringsmekanismen ikke kommer i kontakt med vann, beholder sin funksjon ved høy vannhastighet (i gjennomsnitt opptil 3 m3 * t), men er dyrere enn stempelet.
  3. Elektrisk. Ventilposisjonen avhenger av trykkavlesningen fra den elektroniske sensoren og aktiveres elektrisk

  Spur girkasse

  Spur girkasse

  Spiralgirkasse – den vanligste i bransjen og brukes oftest til å endre parametere for rotasjon og dreiemomentoverføring. Avhengig av typen mekanisme og designens spesifikasjoner, brukes de på mange områder, selv om de er mest brukt i metallurgi, maskinteknikk, i elektrisk utstyr og biler. Designfunksjonene gir forskjellige variasjoner, og gir optimale arbeidsforhold for hver type mekanisme individuelt. Designet, uavhengig av modifikasjon, inkluderer følgende elementer: et hjul, et sett med lagre, et hus, et smøresystem, et gir, en drivende og drevne aksler. En slik mekanisme er veldig støyende, siden det oppstår et slag under kontakten mellom tennene på sjaktene. Men samtidig er overoppheting av mekanismen utelukket på grunn av mangel på friksjon mellom delene.

  Planetarisk reduktor

  Planetarisk reduktor

  Planetgirkassen fungerer på grunnlag av overføring av dreiemoment på en planetarisk måte. Et planetgir -tog har et solutstyr i midten, et ringutstyr i periferien, og satellitter og en bærer. Tre satellitter er plassert mellom ringgiret og solutstyret. Bæreren forbinder satellittene, som roterer på aksene. Dreiemomentet under bevegelse vil økes så mange ganger det er færre tenner per solutstyr sammenlignet med en krone.

  Vinkelgirkasse

  Vinkelgirkasse

  Vinkelgirkassen gir overføring av roterende bevegelser fra en aksel til en annen ved hjelp av tannhjul og koblinger. Mekanismen er uunnværlig i tilfeller der det er strukturelt påkrevd å arrangere driv- og drivakselen i en vinkelrett stilling i forhold til hverandre. Dreiemoment og vinkelhastighet justeres ved å endre dimensjonene på girene eller clutchen. Det er smale og brede typer fasede girkasser. Mekanismen har, sammenlignet med den sylindriske, lavere effektivitet og hyppigere fastkjøring av tennene under bevegelse.

  Ormen utstyr

  Ormen utstyr

  Ormgirkassen tillater akselen å rotere i forskjellige retninger på grunn av sin unike design. Denne funksjonen forårsaker overoppheting ved økte belastninger, selvbremsing og griping, derfor må mekanismen drives med en gjennomsnittlig belastning uten å nå grenseverdiene..

  Blant fordelene fremhever vi en høy effektivitet på opptil 94%, et stort girforhold ved bruk av ett trinn, det er ingen støy under kjøring og motstand mot ugunstige arbeidsforhold..

  Bølgereduksjon

  Bølgereduksjon

  Bølgereduksjonen er strukturelt forskjellig fra andre typer og inkluderer et fast gir, et fleksibelt element med tenner og en bølgegenerator i midten av mekanismen. Under rotasjonen av det indre elementet fanger det fleksible giret med tennene samtidig flere tenner på det faste giret, noe som skaper høy stivhet med lav tilbakeslag. Mekanismen gir et høyt girforhold, kompakt størrelse, høy kinematikknøyaktighet og jevn kjøring, motstand mot økt arbeidsbelastning.

  Akselmonterte girkasser

  Akselmonterte girkasser er enheter med hul utgangsaksel. De er montert direkte på akselen – uten ekstra tilkoblinger og gir. Fordelen med akselmonterte girkasser er mer kompakte dimensjoner og relativt lav vekt.

  Push-on monteringsmetoden er generelt gjeldende for orm og noen andre typer girkasser. Unntaket er den sylindriske koaksialgruppen utstyr, hvis designfunksjoner gjør en slik installasjon vanskelig..

  Med en skarp dynamikk i belastningen på utgående aksel (oftest i unormale situasjoner) kan fravær av kobling forårsake for tidlig feil på drivutstyret. Derfor krever driften av girkassen at det opprettes driftsforhold med en jevn belastning. Valgfritt – ekstra drivbeskyttelse.

  Hypoid

  To tilkoblede gir i en 45 graders vinkel brukes til å overføre dreiemoment til AWD- og RWD -kjøretøyer.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Monteringsmetoder for girkasser

  Fotfester brukes ofte med legeringshus for å maksimere enhetens lettere vekt. Huset har spesielle områder for rask feste av girkassen til basen.

  Ved bruk av flensfester monteres girkassen med en flens på huset. Utgangsakselen passerer gjennom denne flensen.

  Tilbehøret med en dyse kobler girkassen til betjeningsmekanismen gjennom en hul utgangsaksel. Denne akselen skyves på enden av akselen på arbeidsmekanismen..

  Typer og enhet

  I dag er markedet representert av et stort utvalg av trykkregulatorer for bruk i hjemmet og industrien..

  Avhengig av de tekniske egenskapene, er girkasser klassifisert i henhold til:

  • arbeidsmekanisme: stempel eller ventil;
  • arbeidsmekanisme: membran eller fjær;
  • gjennomstrømning: industriell (over 16 m3), kommersiell (3 – 15 m3), husholdning (mindre enn 3 m3);
  • kroppsmateriale: støpejern, rustfritt stål, messing, nikkel eller forkrommet;
  • festemetode: flens eller gjenget tilkobling;
  • type arbeidsflyt;
  • kroppsstørrelse og type flensforbindelser.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Spakflensregulator er designet for å optimalisere trykket før og etter installasjonsstedet, samt for å stabilisere trykkspenninger. Reduksjonsspak reduserer trykk, støy, vibrasjon, øker levetiden til husholdningshydraulisk utstyr.

  Designfunksjoner:

  • støpejern eller stålkropp;
  • et deksel utstyrt med en kjerteltetning;
  • lager;
  • spak for å støtte tilgangskontroll med støtter og last;
  • membranaktuator.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  I disse enhetene er arbeidsmekanismens posisjon i forhold til salen forskjellig. Trykkregulering innebærer å beregne massen og velge plasseringen av lasten på spaken.

  Husholdningsvannstrykkregulatoren er en husholdningsapparat fra Pascal sikkerhetsventilanlegg. Den er designet for å redusere støy, vibrasjon og trykk og øke levetiden til hydrauliske enheter. Installasjon av regulatorer fører til en reduksjon i energiforbruk, kostnader til offentlige vannforsyningssystemer.

  En direktevirkende trykkregulator er en trykkstabilisator som bruker energien i strømmen.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Designfunksjoner:

  • kropp med flenser;
  • stengel og foringer;
  • hovedventil;
  • membranventil;
  • impulsrør.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Honeywell vanntrykkregulator reduserer overtrykket i vannforsyningssystemet, stabiliserer nettverksparametrene og sparer vannforbruk. Stille drift av girkassen skjer på grunn av konstant hode gjennom strømningsområdet. Prinsippet for drift av enheten er basert på de motsatte kreftene i membranen og fjæren når den utsettes for et for sterkt trykk.

  Produsenten produserer kombinerte versjoner av filterelementer med reguleringsfunksjon og spyleventil. Filteret gir foreløpig vannrensing fra faste partikler, og forbedrer dermed kvaliteten, øker levetiden til vannforsyningssystemet og husholdningsapparater.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Enhetsenhet:

  • kropp med gjenget tilkobling og manometerkontakt;
  • justeringsknapp utstyrt med en skala;
  • en justeringsfjær, som fungerer som en arbeidende kropp;
  • utøvende deler – ventil og membran.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Et stempel eller en mekanisk regulator er en av de vanligste typene mekanismer som er designet for å redusere trykket. Denne populariteten skyldes de lave kostnadene i forhold til andre typer regulatorer. Består av et justerbart stempel drevet av fjærkraft og ventiltrykk.

  Prinsippet for drift av en stempelgirkasse er basert på en endring i den nominelle boringen, som følge av at vannstrømmen endres. Hvis trykket er utilstrekkelig, kan ventilen åpne for hele den nominelle boringen i rørledningen..

  Instrumentet er fabrikkinnstilt til fabrikkens trykkinnstilling på 3 bar. Hvis det er behov for å senke trykket i rørledningen, bruk en skrutrekker til å vri justeringshodet med urviseren. En sving bidrar til en ½ bar endring i motstand.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Huset til stempeltrykkregulatoren er laget av ikke-jernholdig metall eller rustfritt stål og består av følgende elementer:

  • arbeidselement – stempel;
  • vår;
  • justeringsskrue;
  • o-ringer.

  For å unngå et økt støynivå, anbefales det i tillegg å installere en luftavlastningsventil, en sump og en trykkmåler på ledningen..

  For å holde vanntemperaturen på samme nivå, er det nødvendig både i varmtvannsforsyningssystemet og i kaldtvannsforsyningssystemet å stille de samme trykkverdiene på trykkmåleren.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Stempelutformingen har flere betydelige ulemper. For det første frykten for forurenset vann? Derfor, hvis det er sand og rust i vannet, bør systemet være utstyrt med fine og grove filterelementer. For det andre, tilstedeværelsen av bevegelige elementer som slites ut raskt. Som et resultat svikter utstyret..

  Membranregulatoren består av en elastisk membran støttet av en fjær. I dette tilfellet er regulatoren delt inn i to deler: den første delen er i kontakt med væsken, og den andre er utstyrt med en fjær og kommer ikke i kontakt med det flytende mediet. På grunn av fjæren virker membranen på ventilen og øker dermed rørets nominelle diameter. Siden membranen er elastisk. kammeret er “tvunget” til å passere mekaniske urenheter som ikke påvirker hovedfunksjonene til girkassen. Enheten reguleres av en justeringsskrue.

  Membranmekanismen krever ikke rengjøring; reparasjonen innebærer bare bytte av membranen. Enheten er ikke utstyrt med eksterne bevegelige deler. Sammenlignet med stempelmekanismen anses membranregulatoren å være mer pålitelig i drift. Men denne enheten har en høy pris, et stort antall bevegelige deler og kompleksiteten ved å bytte ut mekanismen..

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Spakflensjusterere

  Direktevirkende hydraulisk spakenhet opprettholder det innstilte trykket oppstrøms og nedstrøms installasjonsstedet eller regulerer strømningshastigheten (differansetrykk).

  Regulator strukturelle elementer:

  • kropp (støpejern, stål);
  • lokk med pakningsboks;
  • spindel med to ventiler;
  • et spaksystem med belastning og støtter for å opprettholde gjennomstrømningsmodusen;
  • membranaktuator.

  Membran trykkregulator

  Membran trykkregulator “etter seg selv” med pilotkontroll

  Modeller av spakjusterere “før” og “etter seg selv” kjennetegnes av arbeidslegemets posisjon i forhold til salen. Ventilene, som åpner passasjen under belastningen, er designet for å regulere trykket nedstrøms installasjonsstedet. I en reduksjonsventil som avlaster trykket oppstrøms installasjonsstedet, lukker ventilen setegangen under påvirkning av en vekt. Justering av trykket til regulatoren inkluderer beregning av massen og valg av plassering av vekten på spaken.

  Mekaniske ventiler for vann

  Mekaniske eller stempelvanntrykksreduksjoner er den vanligste typen regulator. Populariteten skyldes den laveste kostnaden blant lignende enheter. Trykkreguleringen i vannforsyningssystemet utføres ved hjelp av et fjærbelastet stempel, som endrer rørets strømningsområde. Vanntrykkregulatorer har et innstillingsområde for utløpstrykket – 1-5 atm.

  Stempelreduksjonsdiagram

  Stempelreduksjonsdiagram

  Den største ulempen med en mekanisk vanntrykkregulator er tilstedeværelsen av bevegelige deler som er utsatt for slitasje, noe som fører til utstyrssvikt. I tillegg er en stempelreduksjon for et vannforsyningssystem svært følsom for forskjellige mekaniske urenheter i vann, som er tilstede i husholdnings- og industrilinjer..

  Husholdnings vanntrykkregulator RDV

  Industrielle, kommersielle og husholdnings trykkregulatorer av merket RDV produseres av den russiske produsenten av sikkerhetsvannforsyningsbeslag LLC Pascal fra Tatarstan. Husholdningsvannreduksjoner RDV bidrar til å redusere trykk, støy og vibrasjoner, øke levetiden til det hydrauliske utstyret til rørledninger og beslag. Installasjon av RDV -regulatorer reduserer energiforbruket, sparer kostnader for kommunal vannforsyning.

  Husholdningsvannreduksjoner RDV bidrar til å redusere trykk, støy og vibrasjoner, øke levetiden til hydraulisk utstyr for rørledninger og beslag

  Husholdningsvannreduksjoner RDV bidrar til å redusere trykk, støy og vibrasjoner, øke levetiden til hydraulisk utstyr for rørledninger og beslag

  Direktevirkende vanntrykkregulator RDV

  Flensventilen av pilottypen har designet RDV, en industriell vanntrykkreduksjon. Driftsprinsippet er å redusere og opprettholde et gitt trykkregime ved å bruke energien i nettverksstrømmen.

  Enhetsdesign RDV 150-1G:

  • kropp med flenser (innløp-utløp);
  • føringsbøsninger og stilk;
  • hovedventil;
  • pilotventilhus med mekanisme og membran (hovedkomponentens kontrollkomponent);
  • membran;
  • impulsrør.

  Industriell vanntrykkreduksjon med pilotflensventil

  Industriell vanntrykkreduksjon med pilotflensventil

  Når trykket i rørledningen stiger over den innstilte verdien, tenderer vannstrømmen gjennom røret til pilotventillegemet. Det fjærbelastede elementet åpner kanalen, mediet kommer inn i kammeret over membranen. Den buede membranen dekker regulatorens strømningsområde. Et trykkfall foran ventilen returnerer fjæren til sin opprinnelige posisjon, membranen åpner enhetens passasje.

  Forskriftskrav til trykkregulatorer

  Hovedreguleringen for normene for vannforsyning til bygårder og private hus er SNiP 2.04.2-84. Dokumentet indikerer at for hver etasje bør trykket øke med 0,4 bar (eller 0,4 atmosfære). Og minimumsinnløpstrykket for første etasje bør tas som 1 atmosfære (resten av trykket tilføres av sirkulasjonspumpen selv, med tanke på vannforsyningen til de øvre etasjene). Nøyaktige normer:

  • for kald tilførsel – fra 0,3 til 6 atmosfærer målt fra innløpskanalen;
  • for varm forsyning – fra 0,3 til 4,5 atmosfærer.

  På bildet er det en redusering for å redusere vanntrykket

  Basert på disse dataene, fremmes også forskriftskravene for vanntrykkreduksjoner beskrevet i GOST 12678.Og de tekniske nyansene ved installasjonen reguleres av posisjonen til GOST 2874 (for vannreduksjoner i systemer med temperaturer fra +5 til +75 grader Celsius).

  Innstilling av trykknivå

  Etter at enheten er installert, justeres den for å stille det nødvendige trykket. Denne prosedyren utføres ved null vannføring. Derfor er det nødvendig å lukke innløpsventilen og åpne utløpsventilen. Girkassen har en justeringsskrue. Enheten er utstyrt med en spesiell nøkkel, som justeringen utføres på. For å øke trykket i vannforsyningssystemet, skrues skruen med en skiftenøkkel med urviseren. Deretter er det nødvendig å sakte skru ut justeringsskruen i motsatt retning til trykket når 3 atmosfærer.

  Enheten installeres umiddelbart etter vannmåleren, hvis tilgjengelig. I mangel av en vannmåler monteres enheten før den første grenen av vannforsyningssystemet. Hvis det ikke er noe grovfilter ved innløpet til vannforsyningen, blir det installert foran girkassen uten feil.

  Reduktoren er en automatisert enhet for vannforsyningsnettet. Det er ingen spesifikke krav til vedlikehold og pleie. Du må konfigurere den 1 gang etter installasjonen. Med videre drift, hver sjette måned, kan du justere trykket uavhengig om nødvendig. Avhengig av kvaliteten på det medfølgende vannet, må enheten fjernes en gang i året eller 2 år og rengjøres med vannrørmidler som løser opp saltansamlinger. Alternativt kan du legge til olje i justeringsbolthullet for effektiv ventildrift..

  Når du velger en enhet som stabiliserer vanntrykket i vannforsyningssystemet, bør kjente produsenter foretrekke. Det er ønskelig at konstruksjonen inkluderer en trykkmåler.

  Stell og vedlikehold

  Trykkreduksjonen er en helautomatisk vannforsyningsenhet. Krever bare et engangsoppsett, ytterligere, hver 3. – 6. måned, foretas en justering (utført uavhengig, og ikke av representanter for administrasjonsselskapet).

  Det anbefales å fjerne ventilen helt hver 12. – 24. måned for å rengjøre den fra akkumulerte salter. Skylling utføres med spesielle løsningsmidler for VVS -rør (vannrør, ikke kloakkrør). Du må også smøre ventilen, hvis det er teknisk mulig (oftest tilsettes olje i hullet under justeringsbolten).

  Typer regulatorer er delt inn i henhold til kontrolltypen.

  Den elektroniske regulatoren er designet for å slå på lavt pumpeutstyr når du tar vann fra vannforsyningsnettet. Installert i leiligheter, private hus og sommerhytter. Den elektroniske enheten sørger for at pumpen slås av for å unngå inaktiv drift, forhindrer vannhammer på grunn av den elektroniske kontrolleren og rapporterer endrede verdier for strømning og trykk.

  Utstyret kjennetegnes ved sin stille drift. Installasjonen utføres inntil det første merket for vanninntakspunktet. Før det settes i drift, er det viktig å fylle pumpeenheten med vann.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Konstruktive deler:

  1. ramme;
  2. lokk;
  3. polymerforinger for tilkobling av en elektrisk kabel;
  4. grenrør for tilkobling til vannledningen;
  5. membran;
  6. elektronisk bord;
  7. elektronisk sensor i et beskyttende hus.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Automatiske regulatorer er utstyrt med spesielle reléer som lar deg regulere vanntrykket. Utstyret er en kompakt enhet med membran og et par fjærer. Kompresjonsnivået og retur til opprinnelig posisjon justeres med muttere. Et spesielt relé fungerer som en trykkstabilisator i vannforsyningssystemet, og automatiserer også kontrollprosessen til pumpestasjonen.

  Typer regulatorer på installasjonsstedet på rørledningen:

  • Reduksjoner “opp til seg selv”, det vil si at de optimaliserer trykket i vannforsyningen før regulatoren. De opprettholder automatisk den justerte vanntrykkparameteren ved å endre den nominelle passasjen gjennom ventilen, som er i åpen posisjon til det innstilte trykket i nettverket er innstilt. Denne typen girkasse anbefales installert på pumpestasjoner og varmeanlegg..
  • Reduksjoner “etter seg selv” stabiliserer vanntrykket og optimaliserer trykket i hovedledningen. Montert bak enheten i husholdningsrør.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Flyter

  Vanntrykkregulator

  Flytende vannreduksjon

  Påliteligheten og upretensiøsiteten til den flytende WFD er sikret av fullstendig fravær av bevegelige deler i den. Hva påvirker holdbarheten.

  Nedstrømstrykket stabiliseres av mange smale indre kanaler. Fordelt over hvilket, blir det kaotiske innkommende vanntrykket først slukket ved å passere gjennom mange svinger. Kommer til en gitt parameter og fusjonerer deretter til en utgangskanal.

  Bruken av en gjennomstrømningstrykkregulator er som regel redusert til vanningssystemer for personlige tomter.

  Automatisk

  Vanntrykkregulator

  En automatisk trykkregulator er strukturelt analog med en membranhøytrykksslange. Tilstedeværelsen av to skruer for å endre driftstrykkområdet i vannforsyningssystemet skiller det fra membranen.

  Driften av enheten sikres av en membran og to fjærer, hvis kompresjonskraft reguleres av spesielle muttere. Med et svakt innkommende vanntrykk svekkes membranen. Når innløpstrykket øker, komprimeres membranen, noe som fører til en nedgang i utløpskanalen..

  En automatisk trykkregulator er inkludert i den automatiske WFD, som aktiverer fjærene på membranen. Ved lavt trykk lukker fjærene kontaktene og driver pumpen. Oppgaven er å opprettholde trykket i systemet på et gitt nivå.

  Elektronisk

  Elektronisk vanntrykkregulator

  Elektronisk vanntrykkregulator

  Dette er en sofistikert enhet av helautomatisk type med stille drift, som gir fullstendig beskyttelse av systemet mot vannhammer..

  Det elektroniske displayet viser gjeldende informasjon om egenskapene til vannføringen i husholdningsrørene. Den elektroniske mekanismen overvåker kontinuerlig vanntrykket i rørledningen ved hjelp av en bevegelsessensor.

  Pumpestasjonen som er inkludert i enhetssettet, slås på automatisk når et signal fra sporingssensorene mottas. Med tørrvannsforsyning tillater ikke elektronikken at pumpen slås på.

  Takket være en gjennomtenkt elektronisk mekanisme vil denne enheten tilfredsstille alle brukerens behov i automatisk modus..

  Tekniske egenskaper for populære RFE -modeller

  Regulator type Tilkoblingsdiameter (tommer) Trykkreguleringsområde (Bar) Gjennomstrømning (m³ / time) Nominelt vannforbruk (m³ /)
  Med filter og trykkmåler 1/2 2-5 1,40 0,95-1,27
  Med filter og trykkmåler 1/4 2-5 2,44 1,70-2,27
  Flytbegrensning 1/2 2-4 1,98 0,95-1,27
  Membran 1/2 0,5-7 1,85 0,95-1,27
  Membran 3/4 0,5-7 2,60 1,70-2,27
  Stempel 1/2 1-4.5 1,60 0,95-1,27
  Stempel 3/4 1-4.5 2,61 1,70-2,27
  Stempel 1 1-4.5 3,34 2,65-3,53
  Stempel 1 ¼ 1-4.5 4.89 4,34-5,79
  Stempel 1 ½ 1-4.5 7,85 6,78-9,00
  Stempel 2 1-4.5 10.8 10.6-14.1
  Stempel med trykkmåler 1/2 0,5-5,5 1.6 0,95-1,27

  Når du skal justere og fjerne standardinnstillinger?

  Inngangseffekten tilsvarer ikke alltid standard 5,0 – 6,0 bar. Hvis trykket i forsyningsnettverket er vesentlig forskjellig fra standarden, vil vanntrykket etter reduseringen være forskjellig fra fabrikkinnstillingene..

  Som et eksempel kan du vurdere en regulator satt til 3,0 bar med et innløpstrykk på 5,0 bar. Det vil si for en forskjell på 2,0 bar.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Forresten, det er denne verdien, forskjellen mellom inn- og utløpstrykket, som er den faktiske verdien av justeringen av fjærbelastningen på ventilen.

  Hvis inngangshodet er 2,5 bar, er utgangen bare 0,5 bar, noe som er veldig lavt for normal bruk. Tilpassing kreves.

  Hvis innløpstrykket er 7,0 bar, vil utløpstrykket være 5,0 bar, noe som er mye. Tilpassing kreves.

  Et avvik fra standardene kan være under følgende betingelser:

  • vannforbruket overstiger kapasiteten til sentrale nettverk og pumpestasjoner betydelig, hodet vil være lavt;
  • øvre etasjer i høye bygninger, lavt trykk;
  • nedre etasjer i høye bygninger vil trykket være høyt;
  • feil drift av boostpumpene i bygningen, kan hodet være lavt eller overvurdert.

  I slike situasjoner er det nødvendig å justere girkassen på nytt. En endring i innløpsvannstrykket kan også skje under langvarig drift av vannforsyningsnett. Inkludert på grunn av en nedgang i strømningsområdet for rør i bygningen på grunn av dannelse av avleiringer og korrosjon.

  Justering kan være nødvendig mer enn én gang, ved langvarig bruk av vann.

  Girkasser er utsatt for slitasje som resulterer i vannlekkasje. De kan repareres, noe som krever demontering. Etter at du har montert enheten, må du justere den..

  Hvordan velge riktig vanntrykkregulator

  For å velge en pålitelig enhet for å justere vanntrykket, må du vite noen parametere som bør vurderes:

  • Båndbredde. For husholdningsbruk anbefales 0,1-0,15 m³ / time, for kommersiell bruk – 0,2-0,3 m³ / time, for industriell bruk – over 0,3 m³ / time.
  • Tillatt trykktap. Med et lite vannforbruk regnes det som normen 1-2,5 Bar, med et gjennomsnitt-2-5 Bar, med en økt-4-7 Bar.
  • Diameter på strømningsområdet. Målt i tommer og avhenger av destinasjonen. For boligbygg bør diameteren være ½ til “, for industribygninger, til 2”.
  • Tilkoblingsmetode. Det er en flens og gjenget (kobling) tilkobling av deler som er forskjellige i type festing og kostnad.

  Hvis du har et valg – å installere en vanntrykkregulator eller ikke, er svaret utvetydig – å installere. Enheten begrunner kostnaden fullt ut, og forbrukerne merker seg mange fordeler med WFD -installasjonen:

  • pålitelig og holdbar motstand av rørleggerarbeid mot hydrauliske belastninger og trykkfall;
  • langsiktig bevaring av rørleggerutstyr i et hus, leilighet eller i et foretak;
  • økonomiske besparelser på grunn av redusert vannbruk;
  • mangel på støy i rørledningen og under driften av reduktoren;
  • stabilt utløpstrykk uavhengig av innløpsnivå.

  Velg smart

  Når du velger vanntrykkregulator, vær oppmerksom på følgende:

  1. Maksimal arbeidstrykk for enheten (det må være 20-30% høyere enn maksimumet i systemet);
  2. Diameteren på innløpet og utløpet må nøyaktig stemme overens med diameteren på rørene i systemet;
  3. Jo større trykkjusteringsområde, desto bedre, men det er verdt å vurdere funksjonene i varme- eller vannforsyningssystemet;
  4. Sørg for at den oppfyller dine behov før du slår deg ned på en regulatorvisning. Alternativet som er egnet for et vannforsyningssystem kan ikke alltid brukes i et varmesystem;
  5. Når du velger en elektronisk regulator for tilkobling til en sirkulasjonspumpe, må du kontrollere kompatibiliteten.

  Valgkriterier

  For øyeblikket er det mange typer vanntrykkregulatorer for leiligheter og private hus, men kvaliteten oppfyller ikke alltid den deklarerte. Derfor må du kjenne noen kriterier for valg av enheter for å beskytte hydraulisk utstyr mot høyt trykk og vannhammer..

  Kroppene til enhetene er laget av dyre materialer som rustfritt stål, messing og bronse. Det anbefales å ta flere regulatorer og sammenligne vekten. Det er nødvendig å velge enheten som er tyngre og uten å falle med grater. Vær spesielt oppmerksom på leddsømmene. Regulatorer av lav kvalitet sprayes ofte på.

  Det er best å kontakte et spesialisert selskap for å kjøpe en kvalitetsenhet..

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Når du velger den optimale versjonen av regulatoren, er det nødvendig å ta hensyn til parametere som gjennomstrømning – vannforbruk per time (i m3) og regningsenhet, noe som gjør det mulig å redusere trykket i systemet. Lokal motstand generert på stedet påvirker ikke driften av hele vannforsyningssystemet vesentlig. Den justerbare regulatoren er avhengig av membranens følsomhet, og kvaliteten avhenger av graden av kompresjon av fjæren og materialet som produseres. Hvis det bare er en fjær, vil tuningsgrensen være en. Hvis produsenten har levert flere fjærer som er forskjellige i stivhetsgraden, vil enheten mer nøyaktig svare på eventuelle endringer i miljøforholdene..

  Vanligvis, under drift, genererer girkassen støy på grunn av kavitasjon, som oppstår på grunn av en økning i hodehastigheten ved inngangen til enheten. Hvis strømningsområdet er for smalt, er sannsynligheten for kavitasjon veldig høy. Derfor, når du velger en regulator, er det nødvendig å kjenne graden av kavitasjon og den regulerte hodehastigheten. Disse verdiene finnes i passet til enheten..

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Når du kjøper en trykkregulator, anbefales det ikke:

  • Kjøp en enhet på markedet, der alle deler er lagt ut på improvisert gulv. Dette betyr at utstyret er forfalsket og ganske billig..
  • Produktet må inneholde pass og kvalitetssertifikat. Ellers bør du avstå fra å kjøpe en tvilsom enhet..
  • Kjøp en enhet som er designet for andre driftsforhold.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Av design

  Når du velger mellom stempel- og membranutforming, bør den andre typen foretrekkes. De er mer pålitelige i drift, men i produktene av den første typen er stempelslitasje minimal. Stempelkonstruksjoner er ganske følsomme for kvaliteten på vannet som tilføres gjennom ledningen. Selv en liten sandpartikkel kan stempelet stramme.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Membranregulator vil vare mye lenger

  Membrantypen stiller ikke økte krav til vedlikehold. På grunn av deres design er kontakt med vann utelukket. Derfor kan du ikke være redd for etsende prosesser. Det eneste svake punktet er den bevegelige membranen..

  Merk følgende! Ved å foretrekke en regulator av membrantype, kan du sikre en stabil drift av vannforsyningen eller varmesystemet.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Tilkoblingstype

  Innenriks girkasser installeres oftest ved hjelp av gjenger, og industrielle girkasser installeres oftest ved hjelp av beslag. Når du velger en enhet, må du være oppmerksom på tilkoblingsdiameteren, som måles i tommer. 3/4 vanntrykkreduksjon kan passe deg". I andre tilfeller trenger du en 1/2 vanntrykkreduksjon" eller 2". Mål rørets indre diameter og velg riktig enhet.

  Temperaturregime

  Ikke alle modeller er egnet for varmtvannsforsyning. Varmtvannstrykkreduksjonen må være konstruert for drift ved temperaturer opp til 130 ºС. Kaldtvannstrykkreduksjon er kanskje ikke like varmebestandig.

  Materiale

  De beste vanntrykkreduksjonene er laget av praktiske, ikke-etsende materialer-forniklet eller forkrommet messing eller rustfritt stål..

  Reguleringsventil for vanntrykk

  En vanntrykkreduksjon er en enhet for å stabilisere og regulere trykkfall i væske i et vannforsyningsnett i byen og i produksjonen. Hva er en girkasse til? Den beskytter rørledningen mot unormalt høyt vanntrykk eller de skarpe fallene, og beskytter derved en rekke enheter mot trykkavlastning.

  Ved designfunksjoner er alle trykkreduksjonsreduksjoner delt inn i tre grupper:

  • Membran trykkreduksjon

  Reguleringsventil for vanntrykk

  Fungerer takket være en fjærbelastet membran i et forseglet girkammer, avhengig av fjærens kompresjonsgrad økes eller reduseres enhetens gjennomstrømning ved hjelp av en liten ventil.

  Membrangirkasser er gode for en bred båndbredde, som gjør at de kan brukes til både husholdnings- og industrielle formål. Fordelen med membrantrykkregulatorer er også isolering av arbeidsmekanismen fra det passerende mediet (vann, luft, andre væsker).

  • Stempel trykkreduksjon

  Stempel trykkreduksjon

  Det skiller seg positivt ut i enkelheten til arbeidsmekanismen, men i motsetning til membrantypen må stempelmekanismen periodisk rengjøres fra blokkeringer.

  Driften til stempelreduksjonen er basert på et fjærbelastet stempel, som regulerer vanntilførselen ved å lukke passasjekanalen. Justeringen av girkassen med en stempelmekanisme utføres av en ventil som bestemmer fjærens kompresjonsgrad.

  • In-line trykkregulator

  Reguleringsventil for vanntrykk

  Vann inneholder en labyrint av kanaler, under passasjen som det er en reduksjon i overflødig vanntrykk. Flow reducers er gode fordi de ikke har noen bevegelige deler som kan slites eller mislykkes, men de har også en ulempe: hvis vannet ikke passerer foreløpig filtrering, kan girkassekanalene bli tette.

  Honeywell vanntrykkreduksjon

  Honeywell vanntrykkreduksjon

  Honeywell -reduktorer er enheter som reduserer og stabiliserer det innkommende vanntrykket i vannforsynings- og varmesystemer. Den spesielle utformingen av regulatoren lar deg justere og stille inn ønsket og sikker verdi på trykket til det tilførte vannet.

  Det kan også beskytte rør og husholdningsapparater mot hyppige hydrauliske støt, noe som kan ha ødeleggende konsekvenser (lekkasjer, lufting, klemming av kaldt varmt vann).

  Det vil si at hvis vannforsyningssystemet ditt har en overvurdert verdi av vanntrykk, må du absolutt kjøpe og installere en regulator, men for å velge den riktig må du vite hvilke typer reduksjonsanlegg og hvilke funksjoner de har.

   Vurder hovedtypene girkasser basert på reduksjonsvirkningen:

  1. dynamisk trykkreduksjon – gir kontinuerlig regulering av en konstant vannføring, brukes ofte på hovedvannledninger, sjeldnere ved industrielle anlegg (eksempel: Honeywell D04F -1 / 2A);
  2. statisk redusering – fungerer under ujevnt vannforbruk, den såkalte, med lukkede kraner, er installert på hele leiligheten eller ved inngangen til et privat hus eller hytte – opprettholder en konstant verdi ved uttaket (eksempel: Honeywell D06F- 1 / 2A);
  3. en trykkregulator med et filter – ofte en statisk trykkregulator med et vaskefilter for grov vannrensing fra store urenheter større enn 50 mikron, preget av sin allsidighet og kompakte dimensjoner (eksempel: Honeywell FK06-1 / 2AA)

  Tappevann preges ikke bare av høyt trykk i hovednettverkene i byen, men også av en rekke mekaniske urenheter som kommer inn i vannet fra gamle rør og ineffektiv vannrensing når det tas fra reservoarer og store elver.

  For å unngå at mekaniske urenheter kommer inn i husholdningsapparater og varmeanlegg, er det nødvendig å installere et grovfilter for vannrensing fra suspenderte partikler, slike filtre kan kjøpes i vår nettbutikk med Honeywell -vannfiltre.

  Honeywell vaskefilter har en veldig kompakt størrelse, det er også ganske enkelt å installere i vannledningen, noe som gjør det til et av de mest populære mekaniske filtrene for grovvannsrensing..

  Honeywell vaskefiltre er mye brukt på industrielle anlegg, for rensing av vann i store mengder (mer enn 7-10 m3 / time), for slike formål brukes høytytende Honeywell F76S-serien vaskefiltre. I tilfeller der produktiviteten er mindre enn 5 m3 / t, installeres Honeywell FF06 siler.

  Funksjoner Honeywell D04FM:
  Innstillingsområde (bar) 1,5-6,0
  Statisk trykk PN 16
  Produksjon Tyskland
  Maks. middels temperatur 70
  Trykkreduksjon Ja
  Produktivitet m3 2.9
  Tilkoblingsdiameter (tommer) 3/4

  Honeywells vannregulatorer anses som veldig pålitelige, men prisen starter følgelig fra 1500 rubler for D04FM -modellen.

  Moderne girkasser er stempel og membran. Stempelet er svært slitesterkt. Men til tross for dette er girkasser av denne typen preget av lav driftssikkerhet..

  Dette skyldes arten av vannrensing og muligheten for korrosjon på elementene i produktet. Så hvis væsken kan inneholde små partikler av smuss og sand, noe som vil føre til fastkjøring av enheten. Den eneste veien ut er en vanntrykkregulator med filter.

  Valtek vanntrykkregulator

  Spesielt populær er de italienske ventilene for å senke trykket i vannforsyningssystemet Valtec, som er pålitelige og gleder seg over prisen (fra 800 rubler). Kanskje dette er mellomprissegmentet for regulatorer for bygninger i flere etasjer..

  Valtek vanntrykkregulator

  For langsiktig problemfri drift av vannforsyningssystemet, vannforbrukere, varmeutstyr, er et stabilt trykk i ingeniørsystemer nødvendig. Sentraliserte vann- og varmeforsyningsnettverk er preget av hopp i parametere, hydrauliske støt.

  Objektene som er koblet til dem, må være utstyrt med vanntrykkreduksjoner. I en bygård vil reduksjonsmaskinen beskytte hjemmenettverket, husholdningsapparater, VVS -inventar. Valtek reduksjonsutstyr utstyrer rørledninger med vann, trykkluft, andre væsker og gasser som ikke er aggressive mot materialene som brukes.

  Langt vanntrykkreduksjon

  Langt vanntrykkregulator

  Når du velger en vannregulator fra Far eller et annet selskap, bør du ta hensyn til dens tekniske parametere. Først og fremst gjelder dette verdien av inn- og utløpstrykket. Løsningen på dette problemet er ganske enkel..

   Du må finne ut hvilke krav som gjelder for enheten i en bestemt rørledning, samt studere instruksjonene til regulatoren. Det er i det produsentene angir de nominelle verdiene til arbeidstrykket:

  • Maks. Inntakstrykk: 16 bar.
  • Justerbar: fra 1 til 6 bar.
  • Innstilling: 3 bar.
  • Maksimal temperatur: 75 ° C.

  Driftstemperaturen er også viktig. Så noen modeller er i stand til å operere i temperaturer fra 0 til 40 grader. Slike enheter brukes bare i kaldtvannsforsyningssystemer. For varmrør er modeller som fungerer i området opptil 130 grader egnet.

  Men kostnaden for fjernvannsregulatoren starter allerede fra 2500 rubler.

  Trykkregulator RD-15

  RD-15 membranvannstrykkregulatoren har to arbeidskamre, som er atskilt med en membran. Dette gjør enheten enkel å vedlikeholde og driftssikker. Ett kammer er helt forseglet for å forhindre at vann kommer inn i det.

  Det er her hoveddelen av strukturelementene er plassert. Denne kretsen til vanntrykkregulatoren beskytter enheten mot korrosjon og anfall. Korrekt bruk av girkassen og membranets integritet sikrer lang levetid.

  Og kostnaden varierer fra 300 til 500 rubler og har forskjellige versjoner. Det er den mest brukte og har et samsvarsbevis.

  Parametere for RD-15 vannregulator:

  Parameternavn Betydning
  Nominell diameter DN [mm] 15
  Nominelt trykk [MPa] (kgf / cm2) 1.0 (10)
  Reguleringsområde [%] 40
  Øvre innstillingsgrense [MPa] (kgf / cm2) 0,4 (4)
  Betinget gjennomstrømning [m3] / t 1.6
  Regulatorvekt [kg] 0,35

  Hvordan velge en hytte?

  Valget avhenger av de tekniske parametrene til girkassene: deres kapasitet, pålitelighet og pris. Nedenfor er en komparativ beskrivelse av fordeler og ulemper ved enheter som er forskjellige i driftsprinsippet..

  Membran

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Maksimal permeabilitet for vann gjennom enheten er opptil 3 kubikkmeter i timen. Fjærstøttet indre membran, med økning i innløpstrykk – bøyninger.

  Forskyvningen overføres til ventilen, som lukker innløpet. Det rennende vanntrykket reguleres ved å endre åpningsdiameteren.

  Reduktoren er pålitelig og upretensiøs i drift. For mer nøyaktig justering og visuell observasjon av trykket, kompletteres det med en manometer. Ulempene med enheten inkluderer høye kostnader, lavere ytelse sammenlignet med analoger.

  Membranenheten til reduksjonsenheten er plassert i et forseglet kammer, er ikke utsatt for tilstopping og kan betjenes uten foreløpig vannrensing med et filter.

  Stempel

  Har en god evne til å passere vann – opptil 5 kubikkmeter i timen. Det mest enkle i konstruktiv forstand refererer til budsjettalternativene for enheter. Stabilisering av trykket i vannsystemet skjer på grunn av stempelets bevegelse.

  Når vanntrykket øker, virker det på våren. Stempelet beveger seg og lukker en del av passasjen, og følgelig vassdraget. Utløpstrykket er normalisert.

  Når vanntrykket synker, tvert imot: fjæren retter seg, og ventilen åpner innløpet litt. Volumet av det passerende vannet øker. For å spore justeringsprosessen, korrigere trykkavlesninger under drift, det er et sted på regulatorhuset for installasjon av en manometer.

  Til en relativt lav pris har modellen en alvorlig ulempe. Tilstedeværelsen av faste fraksjoner i vannsystemet deaktiverer enheten raskt, oftere er reparasjon eller utskifting nødvendig.

  Stempelreduksjonen er montert i tandem med et grovfilter. Dette forlenger driftstiden betydelig..

  Detaljer om stempeltrykksregulatoren i videoen:

  Labyrint

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  En av de enkleste girkassene i design og bruk. Innvendig bevegelig mekanisk del mangler.

  Hydrauliske støt (trykkstøt) som oppstår i et vassdrag slukkes på grunn av at vann passerer gjennom systemisk plasserte små kanaler (labyrinter).

  Denne typen regulator er installert rett foran innløpet til rørleggerarmaturer..

  Den primitive utformingen av enheten garanterer ikke fullstendig sikkerhet ved drift av vannutstyr, noe som begrenser bruken.

  Hvordan installere en vanntrykkregulator (reduktor) med egne hender

  Et diagram med en trinnvis installasjon av enheten er vedlagt instruksjonene for enhver vanntrykkregulator. Derfor vil installasjonen i en leilighet eller et privat hus ikke være vanskelig for noen som vet hvordan de skal holde en skiftenøkkel i hendene..

  I samsvar med bygningsreglene må trykkregulatoren være installert på innløpsrøret mellom stoppekranen og vannmåleren..

  Hvor installeres en vanntrykkregulator

  Et riktig valgt sted for installasjon av WFD garanterer sikkerheten til både husholdningsvannforsyningssystemet selv og alle filtre og vannmålere.

  Hvis du er sikker på at dette arbeidet er innen rekkevidde og ikke krever invitasjon fra en profesjonell rørlegger, kan du begynne.

  MERK FØLGENDE! Installer med justerbare gassnøkler, arbeid med hansker for ikke å skade huden på hendene.

  Installasjon i leilighet

  • Se etter alle PP -rørbeslag. Som vil være nødvendig i prosessen med installasjonsarbeidet.
  • Start med å inspisere enheten, installer pluggene på sidehullene på WFD. På hvilken du senere må installere trykkmålere.
  • Det er best å montere enheten på et horisontalt installert rør. I dette tilfellet vil WFDs vertikale posisjon sikres, slik at den fungerer uavbrutt..
  • Installere avstengningsventiler oppstrøms og nedstrøms for trykkregulatoren. I nødstilfeller, ved hjelp av kraner, kan du raskt stoppe vanntilførselen.
  • En pil merket på trykkregulatoren med en indikasjon på vannføringen vil ikke gjøre en feil i den riktige installasjonen. Med riktig plassering av WFD, bør pluggen for installering av manometeret være på toppen.
  • Det er bedre å installere et filter før innløpsvannet strømmer inn i trykkregulatoren, noe som gjør det mulig å forlenge perioden med uavbrutt drift av WFD.
  • For påliteligheten av tilkoblingene, bruk FUM -båndet, som vil utelukke enhver mulighet for lekkasje av strukturen..

  Vanntrykkreduksjonsstørrelse for leilighet

  For en leilighet er størrelsen på reduksjonsenheten i 90% av tilfellene ½", og i 10% av tilfellene størrelsen ¾".

  Størrelse 1/2" velges når opptil tre trekkpunkter brukes i leiligheten, størrelse 3/4" – når det er mer enn 3 trekkpoeng. I sistnevnte tilfelle, størrelse 3/4" sett selv om inngangen til leiligheten er 1/2", siden hvis reduksjonsenheten har utilstrekkelig strømningskapasitet, vil den ikke kunne gi det innstilte trykket etter seg.

  Manometer og justering av leilighetens girkasse

  Fabrikkinnstillingen til regulatoren for outlet -leiligheten er vanligvis 2 eller 3 bar. Hvis du vil endre denne verdien, er det mulig å gjøre det “for øyet”, eller bruke en manometer. De fleste produsenter produserer instrumentene sine med et hull for en manometer, men de inkluderer ikke en manometer. Det er veldig enkelt å kjøpe en manometer. Du trenger bare å vite typen girkasse, for et aksialt manometer eller radial, velg størrelsen på manometeret 1/4", diameteren på skiven til manometeret er praktisk for deg, trykkskalaen til manometeret for en leilighet på 6 bar eller 10 bar er ganske tilstrekkelig. Hele listen over trykkmålere for kjøp er her.

  Det er også noen få produsenter som har tatt vare på og inkludert en manometer med girkasse. Og vi gjentar at hvis du ikke trenger direkte finjustering, er det mulig å konfigurere enheten uten trykkmåler, og så kan du trygt kjøpe en girkasse uten et hull for en manometer.

  Teknisk sett er det veldig enkelt å konfigurere et instrument på nytt. Du trenger bare å snu med en nøkkel eller skrutrekker på et spesielt sted. Samtidig har noen produsenter, for eksempel Honeywell, en visuell overbygningsskala.

  Byggetype for vannregulator for husholdningsleiligheter

  Reduksjoner er stempel og membran. Hovedelementet som reduserer eller øker trykket inne i enheten er membranen eller stempelet. Det er forskjellige meninger om hvilke designgirkasser som er best egnet for en leilighet..

  Leilighetstrykkregulator med filter

  Noen produsenter produserer vanntrykkregulatorer kombinert med filtre og til og med kuleventiler samtidig. Denne kombinasjonen er veldig praktisk hvis du har liten plass i leiligheten der du installerer rørledningen, og filteret med girkassen ikke kan passe separat. Slike modeller er tilgjengelige fra produsentene Honeywell og Valtec.

  Reparasjon av vanntrykkregulator

  Formålet med reduksjonsenheten er å opprettholde det innstilte utløpstrykket så nøyaktig som mulig, uavhengig av endringer i innløpet og forbruksvannstrømmen. Dette er nødvendig for at forbrukere ikke skal føle ubehag med forskjellige grader av vanninntak, og på hvert tidspunkt for vanninntak, ved hjelp av beslag, ville det være mulig å uavhengig regulere vannstrømmen over et vidt område..

  Det er også viktig at reduksjonsventilen opprettholder innstillingstrykket selv i fravær av vannuttak (i ​​statisk modus), da dette sikrer problemfri drift av leilighetsrørledninger, beslag og enheter.

   Vedlikehold:

  1. Det anbefales å kontrollere innstillingene, responshastigheten og nøyaktigheten av å opprettholde trykket av regulatoren med et månedlig intervall. Kontroller driften av regulatoren ved å endre strømningshastigheten til vannet som passerer gjennom den – jevnt lukke ventilen installert på samme rørledning.
  2. Pulsvalglinjen bør rengjøres hvert sjette måned. For å gjøre dette, må delen der regulatoren er installert, slås av, tømmes, og impulsledningen skal blåses ut etter å ha blitt koblet fra regulatoren og rørledningen.
  3. Silen oppstrøms regulatoren rengjøres etter hvert som den blir skitten. Tilstopping av filteret bestemmes av avlesningene av trykkmålere som er gitt før og etter det, og sammenligner det faktiske trykkfallet over filteret med fallet på et rent filter.

  Regulatorreparasjon kan være nødvendig hvis det under drift eller vedlikehold ble oppdaget et avvik fra trykket på det punktet der impulsen tas fra den innstilte verdien. Gjør-det-selv-reparasjon av girkassen er upraktisk, det er lettere å bytte den ut med en ny, men du kan prøve de enkleste operasjonene.

  Mulige sammenbrudd og måter å eliminere dem på:

  Sammenbrudd Årsak Eliminering
  Regulatoren reagerer ikke på trykkendringer ved tilkoblingspunktet Impulslinjen er tett Blås ut med trykkluft eller vanntrykk etter å ha blitt koblet fra regulatoren
  Et fremmedlegeme har falt ned i strømningsbanen Rengjør pluggen og setet etter at du har fjernet regulatoren
  Aksjen satt fast Skala og bearbeid spindelen manuelt etter å ha demontert regulatoren og den hydrauliske aktuatoren
  Regulatoren er stengt hele tiden Det er ingen fjær eller justeringsmutter som fjæren holder stammen åpen Ingen kommentarer
  Regulatoren er åpen hele tiden Vanntrykk foran regulatoren, under innstilt trykk Endre innstillingstrykket med justeringsskruen eller vent til trykket stiger
  Membran sprakk Erstatning med original membran nødvendig
   De vanligste spørsmålene på reparasjonsfora:

  • rennende vanntrykkreduksjon hva du skal gjøre?
  • hvordan du rengjør girkassen?

  Hvis det renner, eller sorterer ut, men det er bedre å gå til søppelbunken. En billig enhet, men det avhenger av påliteligheten om du vil varme den eller ikke)

  Installasjon i et privat hus

  • Installasjonen av en vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet til et privat hus er ikke mye forskjellig fra en leilighet. Du må legge til en pumpe i vannforsyningskretsen som holder trykket i systemet.
  • Plasseringen av enheten er også valgt slik at trykkmålerens posisjon etter installasjonen er vertikal..
  • Installasjonsstedet for strukturen er vannforsyning fra et byvannforsyningssystem eller fra en brønn. Deretter plasseres en måler, etterfulgt av en trykkregulator.
  • Pumpen for å opprettholde trykket kommer som regel med enheten for et privat hus..
  • Ikke glem å installere et filterelement ved innløpet til husholdningsvannforsyningen.

  Trinn-for-trinn installasjonsinstruksjoner

  Enkel design og enkel regulering gjør at du kan utføre arbeid med å legge enheten inn i VVS -systemet uten å ha profesjonelle ferdigheter.

  Monterings- og justeringsregler

  Hvis du har ferdigheter til å jobbe med rør, kan du gjøre installasjonen av WFD selv. Nybegynnere bør ikke eksperimentere, det er bedre å invitere en rørlegger til ansvarlig arbeid.

  Installasjonen utføres i følgende rekkefølge:

  1. Vi kjøper et par produkter – for kaldt og varmt vann, gjerne en membrantype. Vi forbereder også verktøy og forbruksvarer for tetting – fum tape eller slep, smøremiddel. Skiftenøkler og tappeverktøy kreves.
  2. Vi slår av vannet i stigerørene, og gir beskjed til naboene på forhånd.
  3. Vi installerer en innløpsventil på røret etter måleren foran avstengningsventilen. Vi bruker gjenget metode.
  4. Først fikser vi grovfilteret, deretter girkassen.
  5. Vi tetter leddene.
  6. Installer om nødvendig en manometer. Vi plasserer den slik at skiven er godt synlig.
  7. Vi kobler regulatoren til kulventilen, tetning.

  Etter installasjon kobler vi til vannet, slår av kulventilene og tester utstyret.

  Trykkreduksjonsinstallasjonsdiagram

  Et av alternativene for å installere en trykkregulator i et vannforsyningssystem for leiligheter. Plasseringen av WFD mellom kulventilen og måleren anses som teknisk forsvarlig og den mest vellykkede.

  Sekvensen for å installere regulatoren i huset er den samme som for installasjon av leiligheter.

  De fleste trykkregulatorer er produsert og solgt med fabrikkinnstillinger. Trykket regnes som 3 bar. Hvis du trenger å redusere eller øke de angitte parametrene, kan du gjøre justeringen selv..

  Justere trykkreduksjonen med en skrutrekker

  Trykkreduksjoner har en annen design, derfor justeres også på forskjellige måter, i henhold til instruksjonene. Men vanligvis kreves et enkelt verktøy – enten en skrutrekker eller en skiftenøkkel.

  Eksempel på justering av DIY. I utgangspunktet settes et trykk på 6 bar på reduksjonsenheten med en trykkmåler, den må endres til 3 bar.

  Bildegalleri Bilde fra På delen av vannforsyningssystemet der justeringen finner sted, er det nødvendig å midlertidig avlaste trykket – slå av kranene Bruk en skrutrekker til å skru festeskruen for å løsne fiksering av justeringsmekanismen. , endre det effektive trykket (6 bar) til det nødvendige (3 bar), vri litt på den grønne med en skrutrekker, stram skruen godt, test deretter systemet og sørg for vanntilførsel – åpne kranene Trinn 1 – slipp trykk Trinn 2 – løsne skruen Trinn 3 – sett det nødvendige trykket Trinn 4 – stram skruen

  Som et resultat bør innløps- og utløpstrykket være annerledes. Ved inngangen, som opprinnelig – 4,5 bar, ved utgangen etter justering – 3 barer.

  Denne metoden er enkel, den utføres rett på stedet. Det er ikke nødvendig å fjerne enheten fra røret. Justering på bordet gjøres når en ny enhet installeres i stedet for en gammel enhet eller når girkassen er montert for første gang.

  En enhet uten trykkmåler er vanskeligere å vedlikeholde, siden det er umulig å kontrollere indikatorene. Vanligvis vridd tilfeldig, med fokus på resultatet. Men vi anbefaler fortsatt å bruke en midlertidig manometer, sette den inn i stedet for en plugg..

  Instrumentjustering

  Standardtrykket i vannsystemet er 2-4 atm, det virkelige trykket er alltid høyere. Fabrikkinnstillingen til trykkregulatorer tilsvarer i gjennomsnitt 3 atm. For en lengre levetid på girkassen, bør forskjellen i vanntrykk etter enheten ikke overstige 1,5 atm ved kontinuerlig drift..

  For å oppnå det nødvendige trykket justeres girkassen:

  1. ved hjelp av stoppventiler (kuleventil, ventil), stenger de av vannet i hjemmevannforsyningssystemet;
  2. ved hjelp av en flat eller krøllete skrutrekker, roter du justeringsskruen til ønsket vinkel;
  3. åpne innløpsventilen og samtidig ventilen på vasken eller badekarblanderen, overvåke innstillingsavlesningene på trykkmåleren;
  4. prosessen gjentas til de ønskede resultatene er oppnådd.

  I moderne modeller er det en knott og en trykkskala for justering av trykket. Avhengig av dreieretningen på knappen, er det en nedgang eller økning i vannstrømmen ved utløpet til enheten..

  Nødvendige verktøy og materialer

  For å installere ventilen trenger du:

  • Skiftenøkkel;
  • fum – tape eller slep;
  • spesiell pasta for forsegling av skjøter.

  Tilkoblingsdiagram

  Tenk for eksempel på installasjonsdiagrammet for enheten foran varmtvannsberederen i leiligheten..

  Arbeids prosess

  Hvert produkt designet for å frigjøre overtrykk er komplett med installasjonsinstruksjoner, som bør leses nøye før arbeidet starter. Før installasjonen må du også koble varmtvannsberederen fra nettverket og tappe vannet fra det. Ventilen skal plasseres på kaldtvannsforsyningen opp til stoppekranen. Ventilinstallasjonssekvensen er som følger:

  • merking av installasjonsstedet;
  • fjerning av en del av røret med en størrelse som tilsvarer lengden på enhetens kropp;
  • gjenging i ender av rør:
  • dekke den gjengede delen med slep eller fum tape;
  • skru ventilen på rørgjengen;
  • tilkobling til et annet rør et rør som fører til kloakksystemet.
  • stramme gjengetilkoblingen med en justerbar skiftenøkkel;
  • forsegling av krysset med en spesiell pasta;
  • sette enheten i samsvar med passverdiene (om nødvendig).

  Smøring av girkasse

  For å forhindre for tidlig slitasje av girkassekomponenter og redusere effekttap på grunn av friksjon, smøres lagre og gir.

  I girkasser med lav effekt og lav girhastighet utføres smøring ved sprut eller bruk av et oljebad. I den samme oljen, som helles i karosseriet, er ormen, hjulet (tannhjul eller snekkegir) og nedsenket delvis nedsenket.

  For smøring av høyhastighetsutstyr med høy effekt pumpes olje inn i inngrepssonen fra et oljebad. Lagrene smøres med en flytende eller tykk konsistens.

  Engasjement

  Ved ufrivillig inngrep har tannprofilen form som et ufrivillig. Involutt girkasse holder et konstant girforhold under kjøring.

  Ved Novikov -engasjement er tannprofilen skissert av en sirkel med en viss radius. Denne typen inngrep er effektiv ved overføring av store krefter fra girmekanismen..

  Girkassehus

  Hovedkravene til girkassehuset er stivhet og styrke, unntatt muligheten for feiljustering av akslene. I moderne produksjon av girkasser produseres to typer hus – delt og ett stykke.

  Det splitte etuiet har en base og et avtagbart deksel. Separate modeller av vertikale spiralformede girkasser har kontakter på 2-3 plan. For å forhindre oljelekkasje, er girkassehusets kontakter forseglet med tetningsmasse. Det anbefales ikke å installere pakninger mellom dekselet og basen, da de vil deformeres ved festing av festeboltene. Som en konsekvens kan setene til lagrene bli kompromittert..

  Huset i ett stykke brukes oftest til snekkegirkasser og andre typer lettvektsutstyr. Dette designet gir et avtagbart deksel.

  For produksjon av girkassehus brukes hovedsakelig støpejernsstørrelser SCH 10-15. Platestål brukes som regel sjeldnere når du fullfører storstilt drivutstyr på individuell bestilling. Det stålsveisede huset har en veggtykkelse på omtrent en tredjedel mindre enn girkasser i støpejern. Nylig blir aluminiumlegeringer i økende grad brukt til produksjon av skap..

  Modernisering av girkasser er en stabil trend

  Modellutvalget av produsenter inkluderer standard og moderniserte løsninger. De forbedrede enhetene beholder de samme dimensjonene og dimensjonene til tilkoblingene.

  Moderniseringen er basert på:

  • ISO -standarder.
  • Blokkmodulære strukturer.
  • Avanserte beskyttelsesmekanismer for girkasser.
  • Gearendringer.
  • Modernisering av girkassehus, fokusert på produksjon av monolitiske strukturer med lav vekt, preget av høy varmeoverføring.
  • Anvendelse av sprøytestøpeteknologi i produksjon av foringsrør fra aluminiumslegeringer.
  • Bruk av syntetisk olje for hele levetiden til girkassen.
  • Ingen behov for vedlikehold av drivmekanismer under driften.

  Den kontinuerlige moderniseringsprosessen bidrar til å forbedre de tekniske egenskapene til girkasser, utvide funksjonaliteten og variasjonen i design. I dag er produktene til store russiske produsenter ikke dårligere i kvalitet enn utenlandske kolleger..

  Hvordan sette opp en regulator med egne hender?

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Prinsippet for drift av enhetene er det samme, men regulatorene er forskjellige i utformingen..

  Inkludert er det forskjeller i ytelsen til justeringsskruene. Ulike verktøy kan være nødvendig for å rotere dem..

  For en mer nøyaktig innstilling kan du bruke en manometer. Noen enheter har spesielle gjengede steder for tilkoblingen.

  Forberedelse

  Avhengig av utformingen av justeringsskruen kan du trenge:

  • sekskant 4 eller 6 mm;
  • standard skrutrekker med et flatt bredt blad;
  • spesialnøkkel eller stållist med en tykkelse på ca 2 mm og en bredde på opptil 20 mm.

  For visuell kontroll av utløpstrykket etter reduksjonsventilen, kan du trenge en trykkmåler med en adapter for å koble til dusjslangen eller blanderen..

  Regulatoren justeres med lavest mulig vannføring gjennom ett kran.

  Konsekvenser av manglende regulering

  Hvis justeringen ikke gjøres, vil det fra det tekniske synspunktet ikke være noen farlige konsekvenser. Imidlertid er det veldig upraktisk å bruke vann fra en kran eller mikser med et for høyt eller omvendt svært svakt trykk..

  Vannvarmer sikkerhetsventiler

  I leiligheter der det er problemer med tilførsel av varmt vann, og i private hus og hytter der det i det hele tatt er fraværende, uten å installere en varmtvannsbereder, blir komfortabelt opphold nesten umulig. Men som i alle beholdere som inneholder vann under et visst trykk, er det fare for ødeleggelse av veggen hvis dette trykket overskrider den tillatte verdien. Husk ekspansjonstankene til individuelle varmekjeler eller til og med kjelene selv: overalt er det enheter som enten regulerer overskytende vanntrykk eller tømmer overflødig vann utenfor. Varmvarmere (kjeler) er intet unntak, der det er sikkerhetsventiler for varmtvannsberederen: en sikkerhetsventil og en trykkreduksjonsventil.

  Vannvarmer sikkerhetsventil

  Varmtvannsberederens sikkerhetsventil selges som et sett til oppbevaringstanken til varmtvannsberederen og utfører tre funksjoner:

  • Lar vann passere til den ene siden og ikke til den andre.
  • Beskytter tanken mot overtrykk.
  • Tjener til å tappe vann fra tanken.

  Og hvis du ikke installerer en sikkerhetsventil? Dette skal i intet tilfelle gjøres! Hvis trykket i tanken overskrider de tillatte verdiene, kan det ødelegge trivielt og tro meg, eksplosjonen har en kraftig ødeleggende kraft. I tillegg, hvis det av en eller annen grunn tømmes vann fra stigerøret med kaldt vann, vil ikke vannet fra varmtvannsberederen gå ut takket være sikkerhetsventilen. Tenk deg at varmeren til tanken på dette tidspunktet ble slått på, som i fravær av vann raskt vil brenne ut og mislykkes..

  Sikkerhetsventilen er designet for å beskytte kjelen mot trykkfall som oppstår ved oppvarming av vann

  I mange tilfeller kan mange være bekymret for øyeblikket når det drypper vann fra sikkerhetsventilen. Dette er ganske naturlig og antyder at ventilen er i god stand og utfører sine funksjoner. Når det varmes opp, ekspanderer vannet i tanken og danner overtrykk, som frigjøres av ventilen. Og slik at vannet ikke drypper på gulvet, legg på ebden som lekkasjen oppstår, et dreneringsrør av polyvinylklorid og ta det med inn på toalettet. Men husk at på denne tiden, ved maksimal temperatur for oppvarming av vannet, øker trykket på tankens vegger sterkt, noe som ikke er kjelens beste driftsmodus..

  Derfor anbefales det å installere en temperaturøkomodus på varmtvannsberederen, som vil regulere og opprettholde temperaturen på vannet i varmtvannsberederen til det optimale nivået, der det ikke vil oppstå lekkasje fra ventilen. Denne skånsomme modusen vil øke levetiden til varmtvannsberederen betydelig..

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  En annen grunn til at vann kan strømme fra en vannvarmeventil er hvis små partikler av rusk kommer inn i det i form av småstein, sandkorn eller skala. Det kommer et øyeblikk at ventilen, etter å ha åpnet, ikke lenger kan lukke og det er en konstant vannstrøm. For å eliminere en slik plage, må du åpne og lukke ventilen manuelt flere ganger, og som regel begynner den å fungere. Men dessverre forblir søppelet fortsatt, derfor er det tilrådelig å sette et vannrensingsfilter før vannet kommer inn i varmtvannsberederen..

  Noen ganger må sikkerhetsventilen skiftes ut. Det er ingen problemer med dette, men ved utskifting er det nødvendig å ta hensyn til arbeidstrykket som er beregnet for hver tank og følgelig valg av en ventil som ikke overstiger dette trykket. Verdien av denne verdien er angitt på ventilhuset: for eksempel 0,6 MPa, 0,75 MPa og 0,8 MPa. Hvis du installerer en 0,8 MPa sikkerhetsventil på en tank som er designet for et trykk på 0,6 MPa, kan du etter en stund forvente store problemer: en eksplosjon av tanken.

  Hvordan demontere en enhet – trinn for trinn

  Mange RFE -eiere står overfor problemer med reparasjon eller vedlikehold. Du kan demontere og montere girkassen med egne hender, de fleste enheter har en enkel intern mekanisme og leveres med klare instruksjoner.

  Oftest demonteres girkasser for å redusere eller øke gjennomstrømningen og fjerne akkumulert rusk..

  Det anbefales å demontere WFD for vedlikehold hver sjette måned, eller når det blir skittent. Det er nødvendig å vaske de indre mekanismene med spesielle løsningsmidler for vannrør. Ventilen må smøres før montering, hvis mulig..

  Instrumenter

  En skiftenøkkel eller skrutrekkersett er nødvendig for å demontere og rengjøre vanntrykkreduksjonsenheten. Valg av verktøy avhenger av enhetens type og modell. Nesten alle enheter justeres manuelt, girkassene demonteres med en vanlig bred skrutrekker.

  Analyseprosess

  Ved demontering er det viktig å huske rekkefølgen på de indre delene, spesielt hvis det er et stempel eller elektronisk girkasse..

  Selve analyseprosessen består av flere trinn:

  • foto19116-9

   bruk en skrutrekker til å skru av husdekselet;

  • demontere den interne tilkoblingen, bestående av en stang og stempler;
  • fjern O-ringen og indre fjær;
  • rengjør og smør kroppen og dens indre elementer;
  • bytt tetningsmateriale.

  Kompetent drift etter installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vannforsyningssystemet er mettet (i større eller mindre grad) med kalsium-magnesiumfraksjoner.

  Over tid oppstår uunngåelige avleiringer i kammeret og den mekaniske delen av girkassen. Signaler om at enheten er tett, et gradvis fall i utløpstrykket.

  Med en liten innsnevring kan feilen utbedres ved å stramme justeringsskruen.

  Ved et betydelig fall i vanntrykket når du forlater regulatoren, er det nødvendig å utføre forebyggende tiltak. Ved å skru ut mutrene på begge sider, kobles enheten fra vannforsyningssystemet (innløpsventilen er stengt på forhånd).

  Bruk et sterkt trykk i 1-2 minutter. utføre en grundig spyling av girkassen. Både innløpet og utløpet til regulatoren er plassert under spylestrømmen. I de fleste tilfeller hjelper denne metoden, trykket går tilbake til det normale. Hvis profylakse ikke gir positive resultater, må enheten byttes ut..

  Merk følgende! Før du demonterer girkassen, må du kontrollere den eksakte årsaken til problemet. Først og fremst bør du skylle sumpen eller bytte kassett ved filtrene ved innløpet..

  Gjennomgang av de beste girkasseprodusentene

  Det er et stort utvalg av vannregulerende enheter fra forskjellige produksjonsselskaper på det russiske markedet. Noen av dem gjennom salgsårene har bevist sin autoritet og kompetanse innen produksjon av WFD.

  1. VALTEC. Et italiensk selskap med et offisielt representasjonskontor i Russland. Produksjonsprosessene er fullt automatiserte, noe som utelukker den menneskelige faktoren. Vi har vårt eget laboratorium for å teste funksjonaliteten til produkter.
  2. HONEYWELL. Bekymring fra Tyskland, som dukket opp i Russland for 45 år siden. Han fikk verdensomspennende berømmelse takket være moderne utvikling innen ingeniørkommunikasjon, energiressurser, oljeraffinering og romfartsindustri;
  3. ICMA. Selskapets hovedkontor og fabrikk ligger i Italia, hvorfra produkter for vannforsyning, oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg leveres til russiske byer. Ledelsen legger særlig vekt på råvarer og materialer som kundene verdsetter.
  4. AQUASFERA. Et kjent russisk selskap spesialiserer seg på produksjon og salg av kontroll-, avstengnings- og sikkerhetsventiler, og leverer også ventiler, beslag, filtre og rør til de fleste byer i Russland.
  5. WATTS. Et selskap fra USA med mange filialer i Europa, som er fokusert på produksjon av enheter for kontroll, behandling, forsyning og forbruk av vannressurser. Merkevareprodukter er beregnet for både bolig- og industrisektoren.

  Det er også verdt å merke seg slike ledende verdensmerker som FADO, DANFOSS, GIACOMINI, EDD, ALTAIS. Ingeniør- og kommunikasjonsproduktene til VALTEC -selskapet er spesielt etterspurt, som kjennetegnes ved stabile tekniske egenskaper, lang levetid og en rimelig pris. Du kan kjøpe VALTEC vanntrykkregulatorer fra oss, den offisielle representanten for merket.

  Tips og triks

  Når du installerer en trykkregulator for vann, må du følge følgende anbefalinger:

  • den automatiske ventilen må være på et oppvarmet og tilgjengelig sted;
  • enhetens kropp må være isolert fra ytre trykk;
  • pilen på regulatoren må svare til vannstrømningsretningen;
  • før du installerer enheten, er det nødvendig å fjerne smuss, slam og skala fra rørene;
  • installasjon av en sil vil sikre forbedret drift av enheten;
  • stengeventiler er installert for vedlikehold, demontering og utskifting.

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Vanntrykkregulator i vannforsyningssystemet - typer, installasjon

  Dårlig drift av trykkregulatoren kan bli lagt merke til hvis det er sammenkoblede trykkmålere eller vanninntakspunktet er før reduktoren.

  Vedlikehold av girkassen består i å skylle det innebygde filterelementet og selve girkassen. Hvis disse prosedyrene ikke gir noen resultater, kan det være mekanisk svikt eller slitasje på elementene. Tilstanden til mekanismen kan bare bestemmes når stammen er fjernet..

  Noen nyanser

  Men, hvordan justere vanntrykket i leiligheten hvis det er en budsjettreduksjon som ikke har en trykkmåler. Det er flere måter å løse problemet på:

  • Det første alternativet innebærer midlertidig installasjon av en manometer i systemet, som lar deg nøyaktig bestemme trykkverdien. Etter at justeringen av vannreduksjonen i leiligheten er utført, demonteres måleenheten og en plugg settes på plass.
  • Det andre alternativet er lettere å implementere. Det er ikke behov for installasjon og ytterligere demontering av måleenheten. Justering utføres utelukkende med øyet. Etter flere rotasjoner av hodet må du åpne mikseren og visuelt sette pris på trykkets kraft.

  Ulempen med den andre metoden er at det ikke er mulig å sette den eksakte verdien av hodet. I fremtiden kan dette forårsake funksjonsfeil i driften av husholdningsapparater og rørleggerarbeid. Faktum er at det er en norm for kaldt vanntrykk i en leilighet, der rørleggerarmaturer fungerer normalt. Men hvis trykket er for høyt eller lavt, vil dette føre til brudd på reglene for driften.

  vanntrykkregulator

  Vanntrykkregulator krets

  Ofte er det tilfeller der trykket i vannforsyningssystemet synker, årsaken er at filteret er tilstoppet eller vanntrykkregulatoren ved inngangen til leiligheten blir oksidert. For å løse dette problemet kan du banke lett på saken eller ta en hylsnøkkel og vri på justeringsskruen.

  Men hvis regulatoren ikke kan justeres, bør den ganske enkelt byttes ut..

  I forbindelse med slike funksjoner anbefaler eksperter å ta valget av enheten på alvor. Det er best å ta hensyn til moderne modeller som inkluderer en kontrollmålerenhet og er enkle å justere uten bruk av ekstra verktøy. Blant de populære merkene er Honeywell, Watts, Officine Riqamonti. Det vil også være nyttig å installere et filter, som beskytter girkassen mot tilstopping og dermed forlenger levetiden.

  Video:

  Video:

  Video:

  Video:

  Video:

  Trekke konklusjoner

  Så vi har demontert enheten til trykkreduksjonsventilen, dens formål og typer, installasjonsregelen og innstillingene. Det viktigste du trenger å vite er at vellykket installasjon bare er mulig med grundig teoretisk og praktisk opplæring, så vel som med riktig valg av enhet. Derfor, før du kjøper en vanntrykkregulator, bør du studere dette materialet..

  Ansvarlig tilnærming til virksomheten - garantert suksess