Kaksipiirisen kaasukattilan laite ja toimintaperiaate

Kaksipiirisen kaasukattilan laite ja toimintaperiaate – suunnitteluominaisuudet

Sen suunnittelun ominaisuuksien tunteminen auttaa ymmärtämään kaksipiirisen kaasukattilan toimintaperiaatteen.

 • Kaksipiirisen kaasukattilan laite ja toimintaperiaate – suunnitteluominaisuudet
 • Rakennuslaite
 • Samankaltaisuus muihin malleihin
 • Toimintaperiaate
 • Lämmitystila
 • Kuuman veden annostelu
 • Yhdistettyjen lämmönvaihtimien ominaisuudet
 • Kaksipiiristen kattiloiden laite
 • Tekniset tiedot
 • Kuinka kaksipiirinen kattila toimii

Se sisältää useita yksiköitä, jotka myötävaikuttavat jäähdytysnesteen lämmitykseen ja vastaavat käyttövesipiiriin siirtymisestä.

Laitteen keskeytymätön toiminta on mahdollista vain, jos kaikki komponentit toimivat harmonisesti. Yleiset tiedot pääkomponenteista riittävät ymmärtämään kaksipiirisen kaasulämmityskattilan toimintaperiaatteen.

Jotkut yleiset tiedot

Kaksipiirinen kaasukattila, jonka toimintaperiaatetta tarkastelemme nyt, voi selviytyä kahdesta tehtävästä kerralla: ensinnäkin se lämmittää ja ylläpitää tiettyä veden lämpötilaa lämmitysjärjestelmälle ja toiseksi lämmittää kantoaaltoa käyttää kotitaloustarkoituksiin. Siten sinulla ei ole vain lämpöä kotona, vaan myös kuumaa vettä. Tämä on olennainen ero kaksipiirisen kattilan välillä kaikista muista. Voidaan helposti päätellä, että mallissa on kaksi tehokasta lämmönvaihdinta, joista jokainen suorittaa oman tehtävänsä. Lisäksi kaksipiirinen kaasukattila voi olla eri kapasiteettia. Nykyään markkinoilla on 12-35 kW malleja. Tämä riittää 350-400 neliömetrin suuren huoneen lämmitykseen. Useimpien mallien tuottavuus vaihtelee 8-12 litraa minuutissa..

Miten kattila palvelee kahta piiriä kerralla?

Suurin ero kaksipiirisen kattilan ja vastaavan yhden piirin välillä on kyky tarjota huoneeseen samanaikaisesti lämmitys ja lämmin vesi. Päälämmönvaihdin lämmittää sijaintinsa vuoksi jäähdytysnestettä niin, että koko huoneen lämmitysjärjestelmä voi toimia täydellisesti. Toissijainen on vastuussa tilojen toimittamisesta tarvittavan määrän kuumaa vettä..

Kaksipiirisen kattilan toimintaperiaatteen toiminnan vakaus voidaan varmistaa vain täydellisellä huollettavuudella ja kunkin komponentin toiminnan koordinoinnilla..

Rakenteellisesti kaikki kaksipiiriset kattilat sisältävät sellaisia ​​elementtejä kuin:

 • lämmönvaihtimet, kaksi kappaletta;
 • polttokammio, johon poltinlohko on pakollinen;
 • suojavarusteet;
 • ohjausjärjestelmä.

Jotta ymmärrettäisiin tarkalleen, miten kaksipiirinen kaasukattila on järjestetty ja sen toimintaperiaate, jokaisen tällaisen rakenteen merkittävää osaa on tarkasteltava yksityiskohtaisemmin..

Erot yksipiiriseen

Perusero näiden kahden laitteen välillä on se, että yksipiiristä kattilaa käytetään vain huoneen lämmittämiseen. Jotta se lämmittäisi vettä, siihen tehdään erityinen muutos, mutta veden syöttöhetkellä kattila lakkaa toimittamasta lämpöä vesihuoltojärjestelmään.

Jokapäiväisessä elämässä tämä ei ole erityisen kätevää, varsinkin jos talossa asuu paljon ihmisiä..

Edut

Kaksipiirisen kattilan edut ovat samat kuin erot yksipiirisen kattilan kanssa. Vaikka on olemassa itsenäinen lämmitysjärjestelmä, kaikilla ei ole kuumaa vettä. Siksi kaksipiirinen kaasukattila on taloudellinen ja yhdistetty lämmitys kattilan kanssa. Ne on suunniteltu pitämään talo lämpimänä pitkään..

Tiedoksesi! Tämän laitteen seinälle kiinnitysmenetelmä on kätevä ja kompakti.

Samankaltaisuus muihin malleihin

Vaikka kaksipiirinen seinälle asennettava kaasukattila on kaukana yksinkertaisuudesta, tarkemmin tutkimalla sen koostumukseen sisältyvien komponenttien toimintaa, kaikki ei ole niin pelottavaa. Tämän tyyppiset laitteet muistuttavat kaasun hetkellistä vedenlämmitintä (tämä koskee erityisesti polttimen ja lämmönvaihtimen läsnäoloa). Kaikki muut yksityiskohdat on lainattu seinälle asennetusta yksipiirisestä kattilasta. Merkittävä positiivinen rooli on sisäänrakennetulla putkistolla, joka koostuu paisuntasäiliöstä, kiertovesipumpusta ja turvaryhmästä.

Kun tutkitaan kaksipiirisen kaasukattilan toimintaperiaatetta, on tärkeää muistaa, että kuuman veden syöttöjärjestelmän veden sekoittaminen jäähdytysnesteen kanssa ei missään tapauksessa saa olla sallittua. Lämmitysjärjestelmän sisällä olevan nesteen täyttämiseksi on erillinen putki, joka on osa piiriä. Kuuman veden valmistamiseen käytetään tiettyä tilavuutta lämmönsiirtoa, joka liikkuu toisiolämmönvaihtimen sisällä.

Lämmitystila

Kaksipiirisen kattilan toiminta lämmitystilassa ei eroa yksinkertaisen hetkellisen lämmittimen toiminnasta.

Polttimen ensimmäiseen käynnistykseen liittyy riittävän pitkä käyttöaika, mikä mahdollistaa lämmityspiirin lämpötilan nostamisen vaadittuihin arvoihin.

Kun optimaalinen tila on saavutettu, kaasun syöttö pysähtyy.

Jos asunnossa on ilman lämpötila -anturi, automaatio itse seuraa lukemiaan.

Kaksipiirisen kattilan kaasupolttimen tilat voidaan vaihtaa erityisellä säästä riippuvalla automaatiolla, joka valvoo lämpötilaa talon ulkopuolella.

Toimiva poltin nostaa vähitellen jäähdytysnesteen lämpötilaa, jonka kiertoa pumpun sisällä tukee kiertopumppu. Kaasukattilan kolmitieventtiilin toimintaperiaatteen ansiosta veden annetaan päästä päälämmönvaihtimen sisälle normaalikäytössä.

Palamistuotteet voidaan poistaa spontaanisti tai erityisen tuulettimen avulla (pääsääntöisesti se on varustettu kaksipiirisen laitteen yläalueella).

Kattilan teho

Yksi keskeisistä kohdista lämmityskattilan valinnassa on tarvittavan tehon määrittäminen. Jos lähestymme tätä täysin vastuullisesti, on otettava huomioon jokaisen huoneen lämpöhäviö, jos puhumme asunnosta tai rakennuksesta kokonaisuudessaan, jos kattila valitaan yksityisen talon lämmitykseen. Laskelmissa otetaan huomioon seinien materiaalit, niiden paksuus, ikkunoiden ja ovien pinta -ala, niiden eristysaste, lämmittämättömän huoneen olemassaolo / puuttuminen alla / yläpuolella, katon tyyppi ja kattomateriaali. Maantieteellinen sijainti ja joukko tekijöitä otetaan huomioon.

Tällainen laskelma voidaan tilata erikoistuneesta organisaatiosta (jopa GorGazissa tai suunnittelutoimistossa), jos haluat, voit hallita sen itse tai voit seurata vähimmän vastarinnan polkua – laske se keskimääräisten normien perusteella.

Minne lämpö lähtee kotoa

Minne lämpö lähtee kotoa

Kaikkien laskelmien tulosten perusteella normi johdettiin: 10 neliömetrin alueen lämmittämiseen tarvitaan 1 kW lämmitystehoa. Tämä standardi sopii huoneisiin, joissa on 2,5 m: n katto ja seinät ja joissa on keskimääräinen lämmöneristysaste. Jos huoneesi kuuluu tähän luokkaan, jaa lämmitettävä kokonaispinta -ala 10: llä. Saat tarvittavan kattilan tehon. Lisäksi voit tehdä säätöjä – lisätä tai pienentää tuloksena saatua lukua todellisten olosuhteiden mukaan. Lämmityskattilan tehoa on lisättävä seuraavissa tapauksissa:

 • Seinät on valmistettu materiaalista, jolla on korkea lämmönjohtavuus, eikä niitä ole eristetty. Tiili, betoni kuuluvat tähän luokkaan varmasti, loput – olosuhteiden mukaan. Jos valitset kattilan asuntoon, sinun on lisättävä tehoa, jos asunto on kulmikas. Sillä “sisäiset” lämpöhäviöt niiden kautta eivät ole niin kauheita.
 • Ikkunat ovat suuria eivätkä tarjoa ilmatiiviyttä (vanhat puukehykset).
 • Jos huoneen katot ovat yli 2,7 m.
 • Jos yksityisen talon ullakko ei ole lämmitetty ja huonosti eristetty.
 • Jos asunto on ensimmäisessä tai viimeisessä kerroksessa.

Vähennä suunnittelutehoa, jos seinät, katto, lattia ovat hyvin eristettyjä, energiaa säästävät kaksinkertaiset ikkunat on asennettu ikkunoihin. Tuloksena on tarvittava kattilan teho. Kun etsit sopivaa mallia, varmista, että laitteen maksimiteho ei ole pienempi kuin kuvasi.

Kuuman veden annostelu

Kuumavesijärjestelmä käynnistyy vain, kun vesihanan vesihana käännetään suoraan.

Virtauksen syntyminen provosoi kolmitieventtiilin toimintaa: tällä tavalla lämmitysjärjestelmä käynnistetään.

Samanaikaisesti liekki ilmestyy kaasupolttimeen, jos se oli vielä sammutettuna.

Yleensä kestää muutaman sekunnin ennen kuin kuuma vesi tulee ulos hanasta..

On myös tärkeää ymmärtää, miten kaksipiirinen kattila lämmittää vettä..

Kuten edellä on mainittu, lämmitysjärjestelmä kytkeytyy pois päältä, kun se kytketään päälle..

Koko tämän toimenpiteen säätö suoritetaan kolmitieventtiilin ansiosta, joka ohjaa tietyn määrän lämmitettyä vettä toisiolämmönvaihtimeen (toissijaisessa ei ole liekkiä lainkaan).

Tuleva lämmönsiirto alkaa lämmittää lämmönvaihtimessa kiertävää vettä.

Huolimatta siitä, että piiri on monimutkainen jäähdytysnesteen pienen kiertokierroksen vuoksi, kaksipiiriset kaasukattilat, joissa on erilliset lämmönvaihtimet, erottuvat huollon ja korjaamisen helppous..

Yhdistettyjen lämmönvaihtimien ominaisuudet

Yhdistetyt lämmönvaihtimet tarjoavat kattilalaitteille seuraavat edut:

 • Tehokas käyttövesijärjestelmä.
 • Sisäinen yksinkertaisuus.

Samanaikaisesti kalkin muodostumisen todennäköisyys kasvaa. Erillisillä lämmönvaihtimilla on kuitenkin enemmän etuja, mikä selittää niiden suuren suosion. Suunnittelun monimutkaisuuden vuoksi asteikko katoaa lähes kokonaan. Kun käyttövesi on käynnissä, jäähdytysnesteen kierto lämmitysputkien sisällä pysähtyy. Jos tämä prosessi viivästyy pitkään, se voi johtaa talon lämpötasapainon rikkomiseen. Tässä tapauksessa kaksipiirinen kaasukattila toimii, kuten kesällä, kun lämmitystä ei tarvita..

Venttiilin kiristämisen jälkeen kolmitieventtiili laukeaa, minkä jälkeen kaksipiirinen kattila siirtyy valmiustilaan. Joissakin malleissa jäähdytetty jäähdytysneste alkaa lämmetä välittömästi. Kaksipiirisen kattilan käyttö vain lämmitykseen jatkuu hanan seuraavaan avautumiseen asti. Yksittäisten muutosten suorituskyky voi olla 15-17 l / min: tähän vaikuttaa suoraan kattilalaitteen teho.

Lämmönvaihtimen materiaali

Kaksipiirisen kaasukattilan valintaan voi vaikuttaa myös materiaali, josta lämmönvaihdin on valmistettu. Tämä voi olla:

 • Ruostumaton teräs. Ei huono vaihtoehto kestävyyden kannalta, mutta sillä on melko alhainen lämmönsiirto, mikä vähentää kattilan tehokkuutta. Tällaisen lämmönvaihtimen hinta on kuitenkin korkea..
 • Cink -teräs. Tämä on halvin lämmönvaihtotyyppi, mutta myös lyhytikäisin..
 • Kupari. Erinomainen vaihtoehto lämmönsiirtoon (kattiloilla on korkea hyötysuhde) ja kestävyys, mutta hinta on korkea. Mutta tämä ei pelota ketään – se on suurempi kuin kyky maksaa vähemmän kaasusta käytön aikana. Tästä syystä useimmat hyvät kaksipiiriset kaasukattilat on varustettu kuparilämmönvaihtimella..

  Tältä ensisijainen lämmönvaihdin näyttää kaasuseinäkattilassa.

  Tältä ensisijainen lämmönvaihdin näyttää kaasuseinäkattilassa.

Kaksipaikkaisen kaasukattilan valitseminen tälle parametrille ei ole niin vaikeaa. Kupari näyttää olevan paras vaihtoehto. Ei ilman haittoja – korkea kemiallinen aktiivisuus ja alhainen sulamispiste – mutta ne on jo pitkään opittu kompensoimaan. Kattilan automaatio valvoo, ettei ylikuumenemista esiinny. Kemiallinen aktiivisuus neutraloidaan käyttämällä kemiallisesti neutraaleja materiaaleja lämmitysjärjestelmässä – käyttämällä polymeeriputkia – polypropeenia tai ristisilloitettua polyeteeniä.

Teräksinen versio lämmönvaihtimesta

Halvin ja näin ollen halutuin lämmönvaihtimen materiaali on teräs. Siksi kotimaiset valmistajat käyttävät sitä aktiivisesti lopputuotteen kustannusten alentamiseksi. Toisin kuin valurauta, hauraus on sille epätavallista..

Valurautaan verrattuna teräs on paljon kevyempää, mutta kupariin verrattuna se ylittää merkittävästi painonsa ja tekee kattilarakenteesta raskaamman..

Teräksinen lämmönvaihdin lämpenee ja jäähtyy nopeasti. Mukavuuden lisäksi tämä johtaa kielteisiin seurauksiin – metallin “väsymyksestä” tulee vaurioiden syy. Teräksen haittana on myös alttius korroosiolle..

Kaksipiirisen kaasukattilan laite ja toimintaperiaate

Käytön aikana teräksen lämmönvaihtimen sisä- ja ulkopuoli altistuvat korroosiolle. Ajan myötä tämä johtaa sen tuhoutumiseen.

Kuparityyppinen lämmönvaihdin

Materiaalilla on monia positiivisia ominaisuuksia – korroosionkestävyys, pieni tilavuus, alhainen hitaus. Pienen painonsa ja pienen painonsa vuoksi kuparia käytetään aktiivisesti kevyiden seinäkiinnityskattiloiden valmistukseen..

Kaksipiirisen kaasukattilan laite ja toimintaperiaate

Korroosionkestävyys on yksi käyttöveden lämmittämiseen tarkoitettujen lämmityslaitteiden tärkeimmistä ominaisuuksista

Nykyaikaisten lämmityslaitteiden valmistajat ovat pitkään kieltäneet mielipiteen kuparilämmönvaihtimien hauraudesta – niissä polttimen teho pienenee 30%, mikä vähentää lämpövaikutusta metalliin ja vaikuttaa hyvin toiminnan kestoon.

Valurautakattilat

Valuraudan tärkein laatu, joka on huomattava, on hitaus. Materiaali lämpenee pitkään ja jäähtyy pitkään, mikä lisää lämmönsiirron tehokkuutta.

Tällaista hitautta voidaan pitää sekä positiivisena että negatiivisena ominaisuutena – jos kadulla on voimakas lämpeneminen, kattila ylläpitää korkeaa lämpötilaa lämmitysjärjestelmässä pitkään..

Kaksipiirisen kaasukattilan laite ja toimintaperiaate

Valurautakattila painaa kaksi kertaa enemmän kuin teräs, joten kattilan rakenne on tehty poikkileikkaukseksi, joten se on kätevä toimittaa, asentaa ja korjata

Valurauta altistuu kuivalle ja märälle korroosiolle. Jälkimmäinen edistää ruosteen ilmaantumista, mutta paksujen seinien vuoksi korroosioprosessi venyy pitkään.

Valurautakattiloiden haittapuolia ovat materiaalin hauraus, joka ilmenee virheellisen käytön seurauksena – lämpötilan lasku, mekaaniset vauriot kuljetuksen ja asennuksen aikana.

Asetukset

Kun suunnittelet omakotitalon lämmitystä, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin lämmitysjärjestelmien ominaisuuksiin:

Kaksipiirinen kaasukattila: toimintaperiaate, ohjeet ja kaavio

 • Virta. Se lasketaan ottaen huomioon rakennuksen lämpöhäviö ja ilmamäärä.
 • Mahdollisuus säätää lämpötilaa. Kaksipiiriset kaasukattilat pystyvät pitämään jäähdytysnesteen lämpötilan tarkasti määritetyissä rajoissa.
 • Energiariippumattomuus. Kaksipiiristen kattiloiden haittapuoli on niiden riippuvuus sähköstä. Ohjausyksikön, antureiden ja pumpun toiminta edellyttää tietyn parametrin virran kytkemistä. Itsenäiset virransyöttöjärjestelmät pystyvät tasoittamaan tämän miinuksen: keskeytymättömät virtalähteet, aurinkopaneelit, itsenäiset generaattorit polttomoottoreilla.

Tekniset tiedot

Kattilat luokitellaan kulutetun polttoaineen tyypin mukaan. Se voi olla joko butaania tai metaania. Molemmat elementit palavat hyvin ja tuottavat lämpöä. Myös energiankulutuksessa on eroa. Eri tyypit, joilla on sama lämmöntuotanto, eroavat kaasun kulutuksessa.

Kattilat eroavat ilmanvaihtokapasiteetista. Joillakin on riittävä luonnollinen ilmanvaihto, toiset tarvitsevat erikoisyksikön. Siellä on myös varakeräin, jossa lämmin vesi on jo lämmitetty ja oikeaan aikaan liikkuu putkien läpi ja klassinen itse asiassa lämmittää sen haluttuun lämpötilaan.

Toimintaperiaate ja spesifisyys

Monet kaasulaitteiden omistajat eivät edes ajattele, miten kaksipiirinen kaasukattila todella toimii. He uskovat virheellisesti, että veden ja lämmityspiirin lämmitys tapahtuu samanaikaisesti. Itse asiassa kaikki ei näytä niin ruusuiselta..

Työtunnit

Kaksipiirinen kaasukattila ei voi toimia samanaikaisesti kahdessa tilassa, mikä varmistaa lämmitys- ja käyttövesijärjestelmien toiminnan. Tämän vahvistaa kolmitieventtiilin läsnäolo laitteessa

Normaalitilassa kattila toimii jatkuvasti vain järjestelmässä kiertävän jäähdytysnesteen lämmittämiseksi. Tässä tapauksessa lämpötila -anturi valvoo kytkentätaajuutta ja liekin palamisen voimakkuutta. Samanaikaisesti polttimen kanssa käynnistetään myös kiertovesipumppu, jos lämmitysjärjestelmän toiminta ei perustu lämmönsiirtimen luonnolliseen kiertoon.

Viestinnän yhdistäminen

Seinäkattilan alaosassa oleva tila on tarkoitettu kaasun syöttöön, kylmän veden liitäntään sekä käyttövesijärjestelmän ja lämmityspiirin ulostuloihin

Itse asiassa, kun jäähdytysnesteen lämpötila saavuttaa ennalta määrätyn arvon, anturi lähettää signaalin polttimen toiminnan vähentämiseksi. Kattila on passiivisessa tilassa, kunnes lämpötila laskee asetettuun arvoon. Sitten automaattisesta anturista lähetetään jälleen komento polttoaineen syöttöventtiilin aktivoimiseksi.

Kaavio kaksipiirisen kattilan toiminnasta

LKV-järjestelmän läsnäolo vaikeuttaa hieman kaksipiirisen kaasukattilan toimintaa. Polttimen lämmittämä lämmönsiirto, joka liikkuu lämmönvaihdinta pitkin, lämmittää levylämmönvaihtimen, jonka läpi vesi virtaa vesijohdosta.

Työsuunnitelma

Rakennekaavio kaksipiirisestä kaasukattilasta, jossa on sekä biterminen että kaksi tavanomaista lämmönvaihdinta. Ensimmäisessä vaihtoehdossa ei tarvitse käyttää kahta lämmönvaihdinta

Kaksipiirisen mallin samanaikainen käyttö lämmitys- ja käyttövesitilassa on mahdotonta. Kun käyttövesihana avataan, kolmitie termostaattiventtiili pysäyttää jäähdytysnesteen kierron lämmitysputkien läpi. Kattila siirtyy veden siirtämiseen piiriin pitkin levylämmönvaihtimella, joka lämmittää vettä kotitalouksien tarpeisiin.

Kun lämmintä vettä kulutetaan merkittävästi pitkään aikaan, lämmitykseen keskittyvä kattilan toiminta voi halvaantua. Ongelma voidaan ratkaista kahdella tavalla – asentaa tehokkaampi lämmityslaite tai sisällyttää järjestelyyn epäsuora lämmityskattila.

LKV-järjestelmän aktiivisen käytön ansiosta on mahdollista asentaa kaksipiirinen kattila, jossa on sisäänrakennettu kattila. Tässä tapauksessa polttoaineen kulutus kasvaa hieman johtuen siitä, että lämmitysjärjestelmän jaksojen välisellä tauolla polttimen energiaa käytetään veden lämpötilan ylläpitämiseen lisäkaasulämmittimessä.

Tietty määrä kuumaa vettä sisäänrakennetussa kattilassa mahdollistaa käyttövesijärjestelmän käytön ilman lämmityspiirin sulkemista. Tämän seurauksena molemmat järjestelmät toimivat vuorotellen, mutta nesteessä ei ole ylikuumenemiskerrointa ja lämmönvaihtimen käyttöikä pitenee..

Normaali kattila

Kattila, jossa on sisäänrakennettu vakio kattila, ei ainoastaan ​​tarjoa riittävää varavettä kuumaa vettä, vaan auttaa myös välttämään lämmityspiirin pitkäaikaisen pysähtymisen

Sisäänrakennetun vakio-kattilan avulla voit saada halutun lämpöisen kuuman veden milloin tahansa, jonka syöttö tapahtuu automaattitilassa. Vaikka läpivirtausvesijärjestelmä kestää useita minuutteja veden lämmittämiseen haluttuun lämpötilaan.

Kaasukattiloiden suoritusmuodot kahdelle piirille

Kaasulaitteiden toiminnan erityispiirteet määräytyvät suurelta osin lämmittimen version mukaan. Nykyaikaisia ​​kattiloita on saatavana kahdessa muodossa: lattia- ja seinäasennus.

Suunnitteluvaihtoehtoa valittaessa sinun on keskityttävä lämmitetyn alueen kokoon, käyttövesijärjestelmän käyttöön. Sinun on ymmärrettävä, että seinään asennettavat kattilat ovat pienempiä, mutta samalla niillä on paljon vähemmän tehoa..

Seinään asennettava kattila

Seinään asennettava kaksipiirinen kaasukattila erottuu pienestä koostaan ​​ja modernista suunnittelustaan, mutta se on tehokas vain silloin, kun lämmitetään pienen alueen huoneita, joissa on kohtuullinen kuuman veden kulutus

Seinään asennetun kaksipiirisen kattilan valinta voi olla perusteltu, jos lämmitettävä pinta-ala on enintään 200 m2 ja käyttövesijärjestelmän kokonaistuottavuus on enintään 14 l / min..

Vaikka seinälle asennettavan kattilan pienet mitat näyttävät olevan etu, ne piilottavat itse asiassa monia haittoja. Tiiviys saavutetaan käyttämällä ohuempia lämmönvaihdinputkia. Lyhyemmän käyttöiän lisäksi ne tukkeutuvat todennäköisemmin..

Lattia-asennuksissa käytetään massiivisempia ja luotettavampia valurautaisia ​​lämmönvaihtimia. Tämä ei ainoastaan ​​lisää lämmittimen luotettavuutta, vaan myös pidentää sen käyttöikää..

Kaksipiiristen laitteiden edut ja haitat

Kaksipiirisen lämmitysyksikön edut ovat seuraavat:

 • Taloudellinen polttoaineen kulutus. Vertailusuunta on kaksipiirisen kattilan tai yksipiirisen kattilan käyttö epäsuoran lämmityskattilan kanssa..
 • Kompaktit mitat. Suurin osa kaksipiirisistä kattiloista on seinään asennettavia lämmityslaitteita. Ne on helppo sijoittaa sekä kodinhoitohuoneisiin että pieneen keittiöön..
 • Monipuolisuus. Sinun ei tarvitse ostaa lisälaitteita ja ratkaista ongelmia sen yhteensopivuuden kanssa kattilan kanssa.

Yhdessä yksikössä hetkellinen vedenlämmitin, lämmitin ja kiertopumppu on jo yhdistetty yhdeksi automatisoiduksi järjestelmäksi..

On selvää, että etujen lisäksi on myös haittoja:

 • Lämmityksen ja käyttövesipiirin samanaikainen toiminta on mahdotonta. Tältä osin merkittävä kuuman veden kulutus voi johtaa talon lämpötilan laskuun..
 • Seinään kiinnitettyjen mallien tehorajoitukset. Kompaktit seinään asennettavat kattilat eivät polttimen pienimmän koon vuoksi pysty tarjoamaan vaadittua lämpötilajärjestelmää maksimipään yläpuolella. Samanlainen haitta on havaittavissa, kun vedenottokohdat sijaitsevat etänä..
 • Herkkyys veden laadulle. Toissijainen levylämmönvaihdin vaatii kulutetun veden laatua. Epäpuhtauksien läsnäolosta tulee syy käyttää välineitä sen kovuuden vähentämiseksi ja jäähdytysnesteen puhdistamiseksi.

Toinen kriteeri kaksipiirisen kattilan arvioinnissa on sen hinta. Kaksipiirisen lämmittimen hinta on korkeampi kuin yksipiirisen analogin hinta.

Jos kuitenkin harkitsemme lämminvesijärjestelmän olemassaoloa ja tapoja ratkaista ongelma, kun asennetaan yksipiirinen kattila, silloin kun epäsuora lämmitys sisältyy kattilan asennuskaavioon, kaksinkertaisen piiri on pienempi.

Kaasupolttimet osana kaksipiiristä kattilaa

Kaasukattilan poltin on vastuussa tarvittavan lämmön määrän saamisesta, mikä voi varmistaa lämmitysjärjestelmän oikean toiminnan jokaisessa lämmitettävän esineen huoneessa. Lisäksi vesi kuumennetaan vaadittuun lämpötilaan ja se toimitetaan oikeassa tilavuudessa kuumana. Lämpöenergiaa voidaan saada polttamalla sopivat määrät polttoainetta. Tätä varten poltin sijoitetaan polttokammioon, jossa kaasun lisäksi ruiskutetaan ilmaa, mikä auttaa ylläpitämään liekkiä..

seinään asennettava kaasukattilalaite

Valitusta tilasta riippuen polttimet voidaan ehdollisesti jakaa yksitasoisiin, monitasoisiin ja simuloida. Ensimmäisessä versiossa laite toimii vain kahdessa tilassa – “käynnistys” ja “pysäytys”, on erittäin taloudellinen, edullinen ja yksinkertainen. Kaksikerroksiset polttimet voivat toimia täydellä tai osittaisella teholla. Sen edut voidaan täysin ymmärtää keväästä alkaen, jolloin lämmitystarvetta ei ole, ja siksi laitetta ei ole järkevää käyttää täydellä teholla. Moduloivaa poltinta pidetään kalleimpana, ja sen avulla voit säätää ja säätää kattilan tehoa. Jälkimmäinen on taloudellinen ja kestää melko pitkään..

Rakenteellisesti polttimet ovat auki ja kiinni. Ensimmäisessä tapauksessa ilma, jota ilman polttoaineen täydellinen palaminen ei ole mahdollista, syötetään huoneesta, jossa kattila sijaitsee. Tällainen järjestelmä on varustettu savupiipulla, jonka avulla saadaan luonnollinen veto..

Ilmakehän lämmityskattilat on varustettu perinteisellä metalliputkella, kun taas turboahdetut mallit on varustettu koaksiaalisella savupiipulla. Ne voidaan asentaa pystysuoraan, mutta usein ne sijaitsevat kulmassa – tämä vaihtoehto on kytketty yhteiseen akseliin, jonka kautta savu ja palamistuotteet poistetaan kokonaan.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä turboahdettuihin kaasukattilamalleihin, joihin on asennettu suljetut polttokammiot. Happi tulee niihin väkisin, ja siksi niitä pidetään luotettavampina eivätkä ne aiheuta vaaraa työprosessissa, mikä tekee niistä kysynnän asuintiloissa. Savupiipun lisäksi he tarvitsevat erityisen kanavan – sen kautta kammioon syötetään happea.

Turbo -kattiloissa tarvitaan koaksiaaliputket savun poistamiseksi ja raikkaan ilman saamiseksi kadulta. Joissakin malleissa on kaksi tällaista elementtiä, lisäksi ne on varustettu ilman syöttöputkella.

Kaikki edellä mainitut mallit on välttämättä varustettu tuulettimilla, jotka edistävät savua, sekä automaatiota ja monitasoista suojajärjestelmää..

Mitkä ovat kaasukattioiden lämmönvaihtimet

Kaasukattilan lämmönvaihdin on vastuussa lämmön vastaanottamisesta siirtääkseen sen myöhemmin veteen. Jos puhumme kaksipiirisestä kattilasta ja sen toimintaperiaatteesta, niin on ensisijainen ja toissijainen lämmönvaihdin. Ensimmäinen sijaitsee polttimen yläpuolella ja sitä edustaa putki, jossa on kylkiluita, kaareva käärme. Lämmönvaihtimessa vaadittuun lämpötilaan lämmitetty vesi siirtyy kolmitieventtiiliin, minkä jälkeen se siirtyy lämmitysjärjestelmään. Toissijaista lämmönvaihdinta edustaa koko aaltojen kaareva levyjärjestelmä, jotka kaikki on yhdistetty yhteen lohkoon, jossa on myös 4 reikää. Kaksi niistä suorittaa vesivirran, 2 muuta vastaa lämmityspiiriin syötettävän jäähdytysnesteen liikkeestä.

Kahden lämmönvaihtimen järjestelmää kutsutaan kaksinkertaiseksi. Markkinoilla on lämmityslaitteita, jotka käyttävät bitermistä lämmönvaihdinta. Sille on ominaista monimutkainen kokoonpano. Sen valmistuksessa käytetään kuparia, elementtiä itse edustavat toisiinsa sijoitetut putket: lämmönsiirto liikkuu ulompaa pitkin, sisäinen palvelee veden liikettä, jonka avulla varmistetaan kuuman veden saanti.

Tällaisilla lämmönvaihtimilla varustetut kaasukattilat ovat vaikeita käyttää, jälkimmäisten kalkinpoisto on vaikeaa. Tällaiset lämmityslaitteet ovat kuitenkin kysyttyjä, koska ne ovat pienikokoisia ja lämmittävät vettä erittäin nopeasti..

Kuinka kattilaa ohjataan

Tällaisten lämmityslaitteiden vakaan ja turvallisen toiminnan varmistamiseksi on parempi valita automaatio. Se ohjaa yksittäisten komponenttien veden lämpötilaa, pitää jäähdytysnesteen lämpötilan oikealla tasolla ja on vastuussa kaksipiirisen kattilan toimivaltaisesta toimintaperiaatteesta. Mahdollisesti vaarallisissa tilanteissa kattila sammuu automaattisesti – samanlainen ilmiö näkyy, jos:

 • paineen lasku kaasujärjestelmässä;
 • jäähdytysnesteen suurin lämmitys;
 • vetovoiman puute.

Nykyään markkinoilla olevissa kaasukattiloissa käytetään pääasiassa “älykästä” ohjausta, jonka ohjelmiston avulla voit valita jonkin käytettävissä olevista toimintatiloista.

Kattilat, joissa on hetkellinen lämmitin ja sisäänrakennettu varastointikattila

Laite on suunniteltu siten, että käyttöveden toisiolämmitin toimii lämmitysvälineen lämmityksen ja kuuman veden välisen tauon aikana kattilassa. Toisin sanoen, kun lämmönsiirto saavuttaa asetetun lämpötilan, poltin ei sammu, vaan se lämmittää vettä käyttöveden saamiseksi. Tässä tapauksessa kolmitieventtiili kytkee lämmönsiirtovirtauksen, kuten tavanomaisessa hetkellisessä lämmittimessä. Molemmat piirit toimivat vuorotellen optimaalisessa tilassa, ja kattilan lämmitetty vesi syötetään välittömästi kuluttajille. Luetelluista kolmesta asennustyypistä tämä on edullisin kaksipiirinen kattila..

Säiliössä olevan jäähdytysnesteen ja veden esilämpötilan ylläpitää automaattinen laite, joka voidaan ohjelmoida seuraavalle 7 päivälle. Tämän jälkeen laite valmistaa kuumaa vettä vaadittuun lämpötilaan määritettyyn aikaan. Tällaisten kaasukattiloiden haitta on korkeat kustannukset, jotka ovat perusteltuja lisääntyneestä mukavuudesta käytön aikana ja tehokkuudesta..

Kaikkien kaksipiiristen laitteiden yhteinen haitta on lämmönvaihtimien alttius saostumalle asteikon työpinnoilla.

Kaksipiiristen kaasukattiloiden pitkäaikaista käyttöä varten on erittäin suositeltavaa järjestää kuumavesihuoltoon menevän kylmän veden puhdistus ja lämmitysjärjestelmän täyttö.

Tätä varten suodattimet – mudankerääjät on asennettava paluuputken kylmän veden ja jäähdytysyksikön tuloaukkoon. Siksi ennen kaksipiirisen kaasukattilan liittämistä sinun on ostettava seuraava sarja:

 • 2 mesh -suodatinta;
 • 4 palloventtiiliä vedelle;
 • 1 palloventtiili kaasulle;
 • 5 liitosmutteriliitäntää (amerikkalainen);
 • 2 mutkaa 90º.

Kaksipiirinen kattilaputkisto

Alla on esitetty tyypillinen kaavio, jonka mukaan kaksipiirinen kaasukattila kytketään lämmitysjärjestelmään, kaasuputkeen ja vesihuoltoon. Sen elementtisarja on esitetty kaavamaisesti, oikea tapa asentaa öljypohja on vaakasuorassa asennossa, kun tulppa on alaspäin. Pystysuoraan asennettu suodatin ei suorita tehtäväänsä.

Haihtuvat ja haihtumattomat kattilat

Haihtuvan tyyppisen kaksipiirisen kaasukattilan toimintaperiaate ei käytännössä eroa haihtumattomista kattiloista. Ne toimivat sähköllä toimivien komponenttien ansiosta. Tämä on kiertovesipumppu, automaatio (yksikön robottien täydellinen hallinta), tuuletin palamistuotteiden poistamiseksi. Haihtuvien kaksipiiristen yksiköiden käytössä on tällaisia ​​haittoja:

 • tällaiset laitteet ovat herkkiä jännitehäviöille verkossa, joten sinun on lisäksi ostettava jännitteenvakaaja;
 • jos sähkölinjassa on vikoja eikä valo syty, kattila ei toimi. Tässä tapauksessa sinun on hankittava generaattori tai keskeytymätön virtalähde..

Haihtumattomissa kattilamalleissa jäähdytysneste kiertää luonnollisella tavalla konvektioperiaatteen mukaisesti. Tällaisen yksikön normaalia toimintaa varten lämmitysjärjestelmän putkien on oltava halkaisijaltaan suurempia. Ja myös tässä tapauksessa paisuntasäiliön on oltava auki. Lisäksi lämmitysjärjestelmän putkilinja on suunniteltu hyvässä liikkeessä kulmaan. Palamistuotteiden poistojärjestelmä toimii luonnollisen vedon periaatteella. Tätä varten asennetaan savupiippu, jonka on oltava vähintään 4 metriä korkea..

Haihtumattomat laitteet tarvitsevat jatkuvaa ilmansaantia, koska ne on varustettu avoimella palotilalla. Tämä tarkoittaa, että huone on tuuletettava säännöllisesti. Mutta tietysti tämän kaksipiirisen kattilan kiistaton etu on, että sähkön puute ei vaikuta sen toimintaan millään tavalla..

Seinään asennettavan kaksipiirisen kaasukattilan laite

Kattilalaitteiden tyypit

Seinään asennettavan kaksipiirisen kaasukattilan laite

Nykyaikaiset kattilalaitteet esitetään suuressa valikoimassa. Hänellä ei ole vain erilaisia ​​valmistajia, vaan myös merkittäviä suunnittelu- ja toiminnallisia eroja. Jos harkitsemme kaasulaitteita, niin ne ovat

Lisäksi jokainen tyyppi sisältää erilaisia ​​malleja. Suunnitteluominaisuuksista riippuen ne voivat olla:

Jos ensimmäisiä käytetään yksinomaan tilojen lämmitykseen, jälkimmäisten toiminnot mahdollistavat tarvittavan määrän kuuman veden valmistamisen. Lisäksi tämä kyky ei millään tavoin vaikuta huoneen lämmitykseen..

Kaasulaitteiden laite

Kaikissa lämmityskattiloissa on samat peruskomponentit ja ne eroavat pääsääntöisesti yksityiskohdista. Jos tarkastelemme niiden piirustuksia, ne kaikki koostuvat lämpöeristetystä kotelosta, jonka sisällä on:

Seinään asennettavan kaksipiirisen kaasukattilan laite

Mitä tulee polttimeen, sen muoto ja rakenne ovat erilaiset eri polttoainetyypeillä toimivissa laitteissa. Esimerkiksi kaasumalleissa se on kammio, jossa polttoaine poltetaan lämmön ja hapettumistuotteiden vapautuessa.

Sen päätehtävänä on tuottaa lämmönsiirtimen lämmittämiseen tarvittava energia.Polttimen yläpuolella on lämmönvaihdin – tämä on säiliö, jossa on lämmönsiirto..

Seinää pitkin nousevat palamistuotteet siirtävät lämpöä veteen, joka sitten jakautuu lämmitysjärjestelmän putkien kautta. Tässä tapauksessa jäähdytetyt palamistuotteet tulevat savupiippuun ja poistetaan ulkopuolelta..

Lämmönsiirtolaitteen suunnitteluominaisuuksista riippuen laitteet erotetaan:

 • kaksinkertaisella (levy)
 • bithermin kanssa

Seinään asennettavan kaksipiirisen kaasukattilan laite

Tarkastellaan kunkin ominaispiirteitä. Kaksoislämmönvaihdin koostuu kahdesta. Yksi koskee lämmityspiiriä, se koostuu kupariputkista ja -levyistä, joiden pinta on peitetty erityisellä suojakerroksella, joka suojaa korroosiolta. Sen päätehtävä on siirtää lämpöä.

Toinen valmistelee käyttöveden. Se koostuu levyistä, ne siirtävät lämpöä lämmitettyyn ympäristöön. Sen suunnittelusta hän sai nimen – kilpi.

Kiteinen lämmönsiirtolaite on putki putkessa. Lisäksi sen sisäosaa käytetään kuuman veden valmistamiseen ja ulkoosaa huoneen lämmittämiseen..

Sytytysvaihtoehdolla on merkittävä rooli myös kaasulaitteissa. Tämä laite vastaa polttoaineen polttamisesta. Sytytys voi olla kahta tyyppiä:

Seinään asennettavan kaksipiirisen kaasukattilan laite

Tässä tapauksessa on otettava huomioon ilmavirtaus polttokammioon. Vaihtoehtoja on useita. Ulkoilmaa syötetään huoneesta. Suljetuissa kennoissa voidaan käyttää sekä luonnollista että pakotettua ilmanvaihtoa.

Useimmista kaasulaitteista välttämättä käytettävistä laitteista on vielä harkittava automaatiota. Se ohjaa laitteen kaikkien yksiköiden toimintaa ja uusimmissa malleissa suoritetaan mikroprosessorijärjestelmillä. Tämän avulla voit hallita laitteen toimintaa asettamalla vaaditun ohjelman, kaikki muu tapahtuu automaattisesti.

Kannattavaa ja kätevää

Tarkasteltaessa toimintaperiaatetta ja kaksipiiristen kaasukattiloiden laitetta voimme tehdä johtopäätöksen niiden käytöstä:

 1. Ensinnäkin niiden avulla voit säästää rahaa ja välttää vedenlämmityslaitteiden ostamisen
 2. toiseksi, vaikka toisiopiiri epäonnistuu, ne voivat toimia lämmitystilassa, jolloin niitä voidaan käyttää kylmänä vuodenaikana
 3. kolmanneksi tämän piirin vaihtaminen maksaa vähemmän kuin vastaavan bitermisen yksikön korjaaminen.

Siksi kaksipiirisen kaasukattilan käyttö ei ole vain kätevää sen toiminnallisuuden kannalta, vaan myös hyödyllistä.

Hyödyt ja haitat

Kaksipiiristen järjestelmien etuja ovat seuraavat:

 1. Polttoainetehokkuus. Koska kaksipiirinen kilpailija on yleensä yhdistelmä “yksipiirinen kattila + BCS”, maakaasun kulutus on toisessa tapauksessa suurempi..
 2. Kompaktit mitat. Ottaen huomioon, että valtaosa kaksipiirisistä kattiloista käytetään seinään asennettavassa suunnittelussa, käy ilmi, että tällaiset järjestelmät voidaan sijoittaa paitsi yksityisten talojen takahuoneisiin myös pienien huoneistojen tavallisiin keittiöihin, joissa ne voivat ottaa tilaa enintään keittiön kaappi.
 3. Valmis ratkaisu. Kaksipiirisen kattilan tapauksessa sinun ei tarvitse ostaa lisälaitteita ja miettiä niiden yhteensopivuutta. Lämmitin, hetkellinen vedenlämmitin ja kiertovesipumppu on jo yhdistetty yhteen laitteeseen. Ja kaikki on automatisoitua!

Ihanteellisia kattiloita ei kuitenkaan ole, on myös haittoja:

 1. Kahden piirin samanaikaisen toiminnan mahdottomuus. Kun kuuma vesi kytketään päälle, lämmitysjärjestelmä on venttiilin tukossa. Siksi suuri kuuman veden kulutus voi johtaa huonelämpötilan laskuun..
 2. Seinään asennettavat kattilat, erityisesti pienikokoiset, joissa on pieni poltin, eivät aina pysty lämmittämään vettä vaadittuun lämpötilaan säilyttäen samalla vahva pää. Lämpötila eri poistoasemissa voi vaihdella – mitä kauemmaksi vesihana on kattilasta, sitä kylmempää vesi on, kun se avataan samanaikaisesti kaikissa kohdissa.
 3. Toissijainen lamellipiiri on melko herkkä virtaavan veden laadulle. Tämä vaatii joko säännöllistä puhdistusta kemikaaleilla tai erityisen kovan veden huuhteluaineen asentamista..

Kustannuskysymystä tarkastellaan tarkoituksella erikseen, koska se on sekä miinus että plus. Kaikkien kaksipiiristen kattiloiden kustannukset ovat aina korkeammat kuin yksipiiriset. Mutta jos vertaamme sitä kattilaan, johon on kytketty epäsuora lämmityskattila, kaksipiiri tulee jo halvemmaksi.

Hinta

Kaksipiiristen kaasukattiöiden markkinat ovat erittäin laajat, mutta täällä on myös keskeisiä toimijoita, joiden tuotteet ovat hyvin tunnettuja ja luotettuja..

Ferroli -tavaramerkki on laajalle levinnyt italialaisten valmistajien keskuudessa. Keskimääräinen Fortuna Pro -malli Venäjällä maksaa 23-30 tuhatta ruplaa kapasiteetista ja alueen jakelijasta riippuen.

Kattila mallit Vaillant

Saksalaiset Vaillant-kattilat nauttivat ansaitusta suosiosta kuluttajien keskuudessa

Tehtaat, kuten Vaillant ja Viessman, lupaavat saksalaista laatua. Vaillant TurboFit -malli 24 kW: lle maksaa 40-45 tuhatta ruplaa, Viessman Vitopend on hieman halvempi – noin 35 tuhatta ruplaa samalla teholla.

Slovakian yrityksen Protherm tuotteet ovat yhtä suosittuja. 24 kilowatin Jaguarin hinta vaihtelee noin 30 tuhatta ruplaa.

Markkinoiden valtava valikoima kattilalaitteita pakottaa sinut huolellisesti lähestymään valintaa. Kun olet laatinut projektin ja määrittänyt tehoparametrit, jatka mallin valintaa. Älä kiinnitä huomiota koviin lausuntoihin vaan todellisiin ominaisuuksiin – lämmönvaihtimen materiaaliin, kiertovesipumpun tehoon, palamiskammion pakotetun vedon esiintymiseen. Elektroninen täyttö voidaan tarkistaa vain toiminnalla, joten vaadi takuuvelvoitteiden läpinäkyvyyttä. Lähesty valintaa varovasti ja anna sen olla kotona lämmin.

Kuinka ostaa kattilan lämmönvaihdin?

Lämmönvaihtimen tilaamiseksi sinun on tiedettävä laitteen nimi, tavaramerkki, kattilan teho ja sen versio: suljettu tai avoin polttokammio. Jos tämä malli on tuntematon asiantuntijoillemme, sinun on ilmoitettava kattilan lämmönvaihtimen työosan pituus ja sen liitäntä.

Sinun on ostettava kattilan lämmönvaihdin, puhdistettava tai huuhdeltava kattilan lämmönvaihdin, olemme palveluksessasi riippumatta sijainnista Ukrainan alueella. Jos sinulla on vaikeuksia kattilan mallivalikoiman määrittämisessä – ota kuva lämmönvaihtimesta mittojen mukaan ja lähetä se yrityksen sähköpostiosoitteeseen.

Kuinka voit vaikuttaa lämmönvaihtimen käyttöiän pidentymiseen??

Ensimmäinen ja tärkein tekijä, joka vaikuttaa lämmönvaihtimen käyttöikään, on veden laatu, joka vaikuttaa lämmönvaihtimeen eri tavoin sen suunnittelusta riippuen. Kiteisen lämmönvaihtimen laite kestää lyhyen käyttöiän käytettäessä lämmönsiirtoainetta, jossa on paljon kalsiumia, magnesiumia ja muita kemiallisia alkuaineita ilman ylimääräisiä vedenkäsittelysuodattimia.

Korkeat lämmityslämpötilat ja alhainen lämmönsiirtonopeus johtavat kovuussuolojen ja asteikon kertymiseen.

Kattiloissa, joissa on ensiö- ja toisiopiiri, lämmityspiirin lämmitysväliaine kuumennetaan aluksi, mikä edistää lämmön siirtymistä toisiolämmönvaihtimeen, korkea lämmönvaihtosuhde ja pehmeämpi lämmönsiirto vaikuttavat vähemmän vieraiden hiukkasten saostumiseen molempien piirien lämmönvaihtimissa.

Toinen tekijä lämmönvaihtimien käyttöiän pidentämisessä on lämmönvaihtimen oikea -aikainen huuhtelu ja kattilan huolto, jolloin asiantuntija voi määrittää lämmönvaihtimen likaantumisasteen ja korjata ja puhdistaa lämmönvaihtimen aikaa huuhtelemalla lämmönvaihdin ilman lisäkustannuksia uuden lämmittimen ostamisesta..

Nykyaikaisessa tekniikassa kattiloita valmistettaessa voidaan käyttää kuparin, teräksen, alumiinin ja valuraudan lämmönvaihtimia. Saranoitujen kattiloiden kaasulämmönvaihtimet on valmistettu vain kuparista, tämä koskee ensisijaisia ​​ja bitermisiä, toisiolämmönvaihtimet ovat ruostumatonta terästä.

Kuparilämmönvaihtimien positiivisia ominaisuuksia ovat kompakti, korroosionkestävä ja suhteellisen pieni koko mahdollistaa asennuksen pienikokoisiin saranakatiloihin. Kuparilämmönvaihtimet voivat pienen kokonsa vuoksi siirtää enemmän lämpöä kuin teräs ja valurauta.

Toissijainen lämmönvaihdin – tyypit ja materiaalit

Miten kaksipiirisen kattilan lämmönvaihdin on järjestetty?

Kaasukattilan toisiolämmönvaihdin on kiinteä osa kaikkia kaksipiirisiä laitteita. LKV -piirissä voi olla erilainen käyttöveden tuotonopeus lämmityslaitteen tehosta riippuen..

Toissijaisen lämmönvaihtimen valinta kaasukattilaan on tehtävä huolellisesti, jotta se voi toimia keskeytyksettä pitkään..

Jos käyttövesihana on suljettu, jäähdytysneste pääsee ensisijaiseen lämmityspiiriin. Toissijaisen lämmönvaihtimen toimintaperiaate on seuraava: kun käyttövesihana avataan, kolmitieventtiili ohjaa lämmönsiirtimen virtauksen ensiöpiiristä toisiopiiriin; kylmä vesi alkaa virrata sisään ja sekoittua lämmitetyn nesteen kanssa, ja sitten lämmin vesi tulee ulos hanasta.

Toissijaiset lämmönvaihtimet on valmistettu seuraavista:

 • kupari;
 • rakenteellista terästä.

Kuparilämmönvaihtimella on seuraavat edut:

 • pitkä käyttöikä;
 • erinomainen lämmönjohtavuus;
 • alhainen alttius korroosiolle.

Haittana on sen kallis hinta..

Teräksiset lämmönvaihtimet ovat yleisempiä, koska niillä on seuraavat edut:

 • riittävä lämmönjohtavuus;
 • halpa hinta.

Haittapuoli on terästuotteen alttius syövyttäville prosesseille. Tässä tapauksessa sinun on kuitenkin kiinnitettävä huomiota materiaalin laatuun. Hyvämaineiset kaasukattilavalmistajat valmistavat lämmönvaihtimia korkealaatuisesta rakenteellisesta teräksestä, jossa on korroosionestopinnoite. Tällaiset piirit voivat kestää riittävän kauan ilman rikkoutumista..

Huomautus! Toissijainen lämmönvaihdin on alttiimpi tukkeutumaan suolakertymiin alhaisen lämmityslämpötilan (30-60 ° C) vuoksi. Useiden tukosten välttämiseksi ja piirin käyttöiän pidentämiseksi on ehdottomasti asetettava suodatin kylmän veden sisääntuloon..

Toissijaisten lämmönvaihtimien lajikkeet

Kun valitset kaksipiiristä kaasukattilaa, on tärkeää kiinnittää huomiota piirien suunnitteluominaisuuksiin. Niitä on kahta tyyppiä:

 • lamellimainen;
 • kuori ja putki.

Levy- ja kuori- ja putkityyppejä käytetään erillisten lämmönvaihtimien kanssa.

Erillisen lämmittimen lisäksi on lämmönvaihdin, joka tarkoittaa veden ja lämmityspiirien yhdistettyä laitetta.

Lamelliset ääriviivat

Levylämmönvaihdin koostuu useista metallilevyistä, joissa on suulakepuristetut kanavat. Ne kerätään peilikuvana muodostamaan eristettyjä kanavia nesteiden liikkumista varten. Levyt valmistetaan leimaamalla ohutlevy, jonka paksuus on 1 mm. Kanavat ovat yleensä tasasivuisia kolmioita, joiden kulmat ovat erikokoisia. Mitä terävämpi kulma, sitä nopeammin vesi liikkuu. Mitä tyhmempi se on, sitä hitaampi kiertokulku..

Median liikkeen kaavion mukaan levyt ovat moni- ja yksipäästöisiä. Ensimmäisessä variantissa jäähdytysneste voi muuttaa suuntaa useita kertoja, mikä mahdollistaa riittävän tehokkaan tuottamisen. Toisessa tapauksessa nesteiden liikesuunta ei muutu..

Liitäntämenetelmän mukaan levylämmönvaihtimet ovat kokoontaitettavia ja juotettuja. Irrotettavat levyn ääriviivat yhdistetään elastisilla kumitiivisteillä. Kanavien tiiviyden varmistamiseksi ne on kiristettävä metallisiteillä. Suunnittelu sisältää kaksi massiivista laattaa – kiinteät ja siirrettävät.

Ensin kiinnitetään tangot, joihin levyt kiinnitetään. Mitä enemmän niitä on, sitä enemmän lämpöä syntyy. Siirrettävä levy asennetaan viimeisenä. Mutterit asetetaan tasoitteiden päälle ja puristetaan tiukalle. Kokoontaitettavien levyjen ääriviivojen etuna on, että ne voidaan purkaa, puhdistaa tai poistaa tarpeettomia osia.

Haittana on suuri paino ja koko..

Juotetut lämmönvaihtimet hitsataan levyistä argonilmakehässä – tämä välttää korroosiota hitsausalueilla. Näitä muotoja ei pureta, joten niitä on vaikeampi puhdistaa kuin kokoontaitettavia. Niiden etuna on pienempi koko ja suhteellisen kevyt paino..

Kuori ja putki

Kuori- ja putkipiirit ovat rakenteeltaan yksinkertaisempia, mutta vähemmän tehokkaita, joten ne ovat kooltaan suurempia. Merkittävän materiaalinkulutuksen vuoksi kotitalouksien kaasukattilat on varustettu tällaisilla lämmönvaihtimilla vähemmän ja vähemmän. Kuori- ja putkipiirien rakenne on kuitenkin luotettavampi ja kestää vakavia kuormia käytön aikana. Siksi ne on pääasiassa varustettu teollisuusyksiköillä..

Nämä lämmönvaihtimet ovat putki, johon asetetaan monia pieniä putkia. Lämmitetty vesi liikkuu niitä pitkin, joka syötetään sitten hanoihin.

Huomautus! Vaippa- ja putkilämmönvaihtimien hyötysuhde on pienempi kuin levylevyjen.

Kaksipiiristen lämmityskattiloiden päätyypit

Kaksipiiristen kaasulaitteistojen järjestelmän suunnitteluominaisuudet on jaettu kahteen tyyppiin:

 1. Seinälaitteet.
 2. Lattiayksikkö.

Mitä tulee kattiloiden edelleen jakamiseen alalajeihin, on malleja, joissa:

 1. Suljettu polttokammio.
 2. Avaa polttokammio.

Tuotteen seinälle asennettava versio on suunniteltu lämmittämään huoneita, joiden pinta-ala on enintään 200 m 2. Ne ovat kooltaan pieniä ja voidaan sijoittaa mihin tahansa talon huoneeseen.

Avoimella kameralla varustetut seinämallit ovat melko harvinaisia ​​kotikäytössä. Tällaisen yksikön hinta on melko alhainen, kun taas laitteet pysyvät haihtumattomina. Nämä ovat tärkeimmät kriteerit samankaltaisten asennusten valinnalle..

Tyylikkään muotoilun ja toimivuuden tarjoavat vaihtoehdot suljetulla kammiolla.

Asennus on myös erittäin herkkä veden laadulle, koska kaikki prosessit tapahtuvat ohutseinäisissä putkissa, jotka epäonnistuvat nopeasti, kun hanaveden laatu on heikko..

Kuinka kaksipiirinen kaasukattila toimii: laitteen ja liitäntöjen kuvaus

Lattialämmityskattiloilla lämmitetään suuria tiloja, joiden koko on yli 200 m 2. Avoimen polttokammion asennuksen suunnittelu edellyttää erillisessä huoneessa, niin sanotussa kattilahuoneessa, olevia laitteita. Tällaisten mallien lämmönvaihdin on valmistettu valuraudasta. Tällä materiaalilla on erinomaiset lämpöominaisuudet, se on kestävä, korroosionkestävä, kestävä käytössä.

Seinän tyyppi

Saranoidun kattilan etu on asennuksen helppous, kyky asentaa se huoneeseen, jossa sitä käytetään. Kompakti lattiatyyppiin verrattuna.

Haitat:

 • alhainen tehokkuus;
 • pienen talon lämmitys, pienen alueen tilat.

Lattiatyyppi

Näkymä toimii kaksi yhdessä -periaatteella. Auttaa tarjoamaan tilan lämmityksen ja kuuman veden. Molemmat piirit ovat toisistaan ​​riippumattomia. On malleja, joissa on sisäänrakennettu “Talvi-kesä” -tila.

Haitat:

 • suuri alue laitteiden asennusta varten;
 • monimutkainen asennus.

  Lattiavaihtoehto

Ensisijainen

Tämän luokan laitteita käytetään lämmön siirtämiseen suoraan polttoaineen polttokammioon..

Huomio! Ensisijaisia ​​lämmönvaihtimia käytetään erittäin vaativissa olosuhteissa, joten niiden on oltava erittäin laadukkaita materiaaleja..

Valmistusmateriaali

Kattilan lämmönvaihdin on valmistettu kestävistä materiaaleista, jotka johtavat lämpöä hyvin, eivät ole alttiita korroosiolle ja ovat riittävän paineenkestäviä. Koska sinun on otettava huomioon materiaalin hinta, valinta on pieni.

Teräs

Kattilan lämmönvaihdin: toiminto, tyypit, toimintaperiaate, valmistajat

Teräksinen lämmönvaihdin on halvempi hinnaltaan, mutta vähemmän kestävä

Tämä on helposti saatavilla oleva materiaali. Teräs on erittäin vahvaa, mutta se soveltuu hyvin käsittelyyn. Hinta ei ole korkea. Tämän vaihtoehdon etuna on korkeiden lämpötilojen kestävyys. Teräs on taipuisaa eikä halkeile kuumennettaessa, ei muodostu edes alueilla, jotka ovat kosketuksissa polttimen kanssa.

Kiinteän polttoaineen tai kaasukattilan teräksinen lämmönvaihdin on altis korroosiolle. Vesi putkien sisällä ja palamistuotteet kattilakammiossa tuhoavat materiaalin. Tämä vaikuttaa kestävyyteen. Teräsmalli painaa paljon, mikä lisää polttoaineen kulutusta elementin lämmittämiseen.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu lämmönvaihdin, joka kestää korroosiota ja kestää vähintään 50 vuotta.

Valurauta

Materiaali kestää paljon korroosiota paremmin kuin teräs, se ei pelkää ruostetta ja happoanhydridien vaikutusta. Käyttöikä saavuttaa 50 vuotta. Valurauta on kuitenkin hauras seos ja voi haljeta lämpötilan vaikutuksesta. Vaurioiden välttämiseksi valurautainen putkimainen lämmönvaihdin on huuhdeltava: jos käytetään tavallista vettä, kerran vuodessa; jos pakkasneste – sitten kerran 2 vuodessa; jos tislattu neste – kerran 4 vuodessa.

Valurautaelementin paino on vielä suurempi, joten lämmitykseen on käytettävä enemmän polttoainetta ja aikaa.

Kupari

Kupari on jalometalli, joka ei syövytä minkäänlaista. Se on kemiallisesti inertti, kestää hyvin painetta. Kupari johtaa lämpöä paremmin, joten itse elementin ja virtaavan nesteen lämmittämiseen tarvitaan vähemmän polttoainetta. Kuparimallin paino on pieni, mitat ovat kompakteja ja kehittyneellä työpinnalla.

Haittana on korkea hinta. Lisäksi kuparilämmönvaihdin on liian herkkä korkeille lämpötiloille. Löytyy useammin ulkomaisten valmistajien kattiloista.

Lämmitysyksiköiden edut ja haitat suljetuilla uuneilla

Suljetut kaksipiiriset kaasukattilat (turboahdetut) soveltuvat yksityisten mökkien, huoneistojen ja pienten toimistojen lämmitykseen. Tällaisilla yksiköillä on useita etuja avoimeen tulipesään (ilmakehä) varustettuihin malleihin verrattuna:

 • älä kuluta happea huoneesta, jossa ne sijaitsevat;
 • on taloudellinen polttoaineen kulutus;
 • ei ole tarvetta varustaa polttohuonetta;
 • ei tarvita täysimittaista savupiippua.

Suljetun kaksipiirisen kaasukattilan haittoja ovat:

 • täydellinen riippuvuus sähköstä;
 • korkeampi hinta.

Kriteerit kaksipiirisen kaasukattilan valitsemiseksi-http://oteple.com/kriterii-vybora-dvuxkonturnogo-gazovogo-kotla/ Tutustu lattiakaasukattioiden perusputkistoihin

Avoimien ja suljettujen polttokammioiden yksiköiden vertailu

Verrattuna ilmakehään, turboahtimet on helpompi asentaa, esimerkiksi seinälle asennettavat mallit voidaan sijoittaa jopa pieneen keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Palamistuotteiden poistamiseksi riittää, että suljetut yksiköt asentavat koaksiaalisen savupiipun, joka suorittaa kaksi toimintoa kerralla: se ottaa palamisprosessiin tarvittavan ilman kadulta ja poistaa sitten savun väkisin. Näin ollen hiilimonoksidin tunkeutuminen asuintilaan on poissuljettu..

avoimen ja suljetun tulipesän vertailukaavio

Kaasukattilan asentaminen avoimeen uuniin on hankalampaa ja kalliimpaa, koska se vaatii erityisen tuuletustilan, joka on varustettu paloturvallisuusstandardien mukaisesti, varaamisen. Tarvitset myös laitteen täysimittaiseen pystysuoraan sijoitettuun klassiseen savupiippuun.

Tästä voidaan päätellä, että turboahdettu kaksipiirinen yksikkö on mukavampi ja turvallisempi, kun sitä käytetään asuinalueella. Suljettujen kaasukattiloiden suorituskyky on 90% ja avoimen tulipesän mallien hyötysuhde on alhaisempi – 84%: sta 91%: iin.

Kaksipiiristen kattiloiden laite, jossa on suljettu polttokammio

Suljetun tulipesän kaksipiirisen yksikön suunnittelussa on seuraavat pääosat:

 • kaasunpolttaja;
 • kiertovesipumppu;
 • kolmitieventtiili;
 • paisuntasäiliö;
 • lämmönvaihdin lämmitysjärjestelmään;
 • lamelli -käyttövesipiiri;
 • koaksiaalinen savupiippu.

Suljetut kaksipiiriset kaasukattilat toimivat seuraavan periaatteen mukaisesti:

 • koaksiaalisen savupiipun ulomman putken kautta palamisprosessin ilma pääsee polttimeen, jossa se palaa kaasun mukana;
 • polttimen lämpö lämmittää lämmönvaihtimen ja siinä olevan lämmönsiirtimen, ja kiertovesipumppu puolestaan ​​tislaa nesteen lämmitysjärjestelmän läpi;
 • kuumaa vettä tuotetaan seuraavasti: kun käyttövesihana avataan, kolmitieventtiili sulkee lämmitysjärjestelmän, minkä vuoksi ensimmäisessä piirissä lämmitetty vesi alkaa virrata toiseen piiriin lämmittäen sitä; kun kylmä vesi tulee käyttöveden lämmönvaihtimeen putkilinjasta, se lämpenee ja jättää hanan jo lämpimäksi;
 • kaasun palamistuotteet pakotetaan ulos koaksiaaliputken sisäputken kautta erityisellä tuulettimella.

LKV-hanan sulkemisen jälkeen kolmitieventtiili ohjaa lämmitysvälineen uudelleen lämmitysjärjestelmään.

kaksipiiriset kattilaliitännät

Kaksipiirisen kaasuyksikön putkisto sisältää seuraavat liitännät:

 • 1 – jäähdytysnesteen syöttö lämmitysjärjestelmään;
 • 2 – valmistetun kuuman veden ulostulo hanasta;
 • 3 – kaasu;
 • 4 – kylmän veden syöttö putkilinjasta;
 • 5 – lämmityslähtö (paluu);

Huomautus! Toissijaisen lämmönvaihtimen käyttöiän pidentämiseksi on suositeltavaa asentaa suodatinjärjestelmä kylmän veden syöttöön.

Mikä on biterminen lämmönvaihdin?

Kaksipiirinen kaasulämmityslaite kahden piirin sijasta voidaan varustaa yhdellä bitermisellä lämmönvaihtimella. Se sijaitsee polttimen yläpuolella ja koostuu kahdesta putkesta, joista toinen on sijoitettu toiseen – LKV -putki sijaitsee lämmitysputken sisällä. Lämmönsiirtimen ja kuuman veden virtaus virtaa matkan varrella. Tämä rakenne eliminoi lamellipiirin tarpeen ja lisää yksikön tehokkuutta..

Huomautus! Kiteisen lämmönvaihtimen haittana on kalkin muodostuminen putkien seinille, minkä seurauksena se hajoaa nopeammin..

Bitermalipiirin työ suoritetaan seuraavasti:

 • kaasupoltin lämmittää ulkoputkessa virtaavan lämmitysvälineen asetettuun arvoon; kun haluttu lämpötila saavutetaan, poltin sammuu;
 • kun lämminvesihana avataan, nesteen kierto ulkoputkessa pysähtyy ja jäähdytysneste alkaa liikkua sisäelementissä lämmittäen siten kylmän veden syöttöputkesta tulevaa vettä; poltin toimii jatkuvasti;
 • lämminvesihanan sulkemisen jälkeen jäähdytysneste palaa lämmityspiiriin.

Kun lämmintä käyttövettä lämmitetään

Kun lämminvesihana avataan jossain talossa, toinen lämmönvaihdin kytketään päälle kaksipiirisessä kattilassa. Katsotaanpa, miten kaksipiirinen kattila toimii veden lämmityksessä:

 • Kun avaat käyttövesihanan, virtausanturi laukeaa. Ohjauskortti kytkee signaalinsa perusteella kolmitieventtiilin ohjaamalla lämmitetyn jäähdytysnesteen virtauksen toisiolämmönvaihtimeen. Kun käyttövesihana on auki, kolmitieventtiili on tässä asennossa, kiertovesipumppu ajaa pienen määrän jäähdytysnestettä muodostetun ympyrän ympäri. Hän siirtää lämpöä ja antaa sen toissijaiselle lämmönvaihtimelle.
 • Vähitellen toisiolämmönvaihdin lämpenee ja sen läpi kulkeva vesi lämpenee. Minuutin tai kahden kuluttua se saavuttaa asetetun lämpötilan. Esiasetettu lämpötila ylläpidetään säätämällä liekin korkeutta polttimessa. Mitä enemmän asentoja, sitä vakaampi lämmitys on.

  Kaksoislämmönvaihtimella

  Kaksoislämmönvaihtimella

 • Kun hana sulkeutuu, kolmitieventtiili kääntyy taaksepäin katkaistakseen toisiolämmönvaihtimen. Kaikki lämpö menee takaisin lämmitysjärjestelmään.
 • Toissijaisessa lämmönvaihtimessa veden kierto pysähtyy heti hanan sulkemisen jälkeen, mutta kiehumisvaaraa ei ole – loppujen lopuksi lämmitys on toissijaista ja maksimi lämmityslämpötila on enintään 80 ° C, mikä ei selvästikään riitä keittämistä varten.

Toiminta-algoritmi on yksinkertainen ja mutkaton, vaikka itse kaksipiiristen kattiloiden laite on varmasti monimutkaisempi (ja ne ovat kalliimpia) kuin yksipiiriset kattilat. Mutta ne tarjoavat myös vertaansa vailla olevaa mukavuutta..

Kolmitieventtiili Navien 13-40 30015423A

Kolmitieventtiili Navien 13-40 30015423A

Kesätila

Koska lämmityksen ei pitäisi toimia lämpimänä aikana, ja veden lämmittäminen on erittäin välttämätöntä, nykyaikaisissa kaksipiirisissä kattiloissa on kesätila. Laite siirretään siihen painamalla painiketta. Tässä tapauksessa kolmitieventtiili katkaisee lämmityslinjan ja kierto tapahtuu suljetussa piirissä kattilan sisällä..

Kaasukattilan kaukosäätimen paneelin avulla voit tehdä kaikki tarvittavat säädöt

Kaasukattilan kaukosäätimen paneelin avulla voit tehdä kaikki tarvittavat säädöt

Kuinka kaksipiirinen kattila toimii vain veden lämmittämiseen? Kaksipiirisen kattilan toiminta kesätilassa eroaa siitä, että kaasunsyöttö ja polttimen sytytys tapahtuvat, kun käyttövesihana avataan. Signaali ohjausmoduuliin tulee virtausanturista. Jos virtaus on riittävä (yleensä 2,5 l / min), annetaan komento syöttää kaasua polttimeen ja sytyttää se. Kaasun virtausnopeutta säädetään asetetun käyttöveden lämpötilan mukaan.

Kun kuuman veden virtaus on pysähtynyt, kaasu suljetaan ja poltin sammuu. Kiertopumppu käy jonkin aikaa (jälkikierrätystila). Tämä on tarpeen, jotta jäähdytysneste ei kiehu (ja kalkkia ei muodostu).

Kuten kaksipiirisen kaasukattilan toimintaperiaatteesta ilmenee, lämmitettäessä vettä lämmintä vettä varten lämmitysjärjestelmän jäähdytysneste ei kuumene. Monet pitävät tätä haittana ja pelkäävät jäätyä. Todellisuudessa kukaan ei huomaa näitä “sähkökatkoja”. Vaikka sinun pitäisi kaataa kylpyamme lämmintä vettä, se kestää vähintään 20 minuuttia, jopa 30 minuuttia. Mitään ei tapahdu pattereille tänä aikana – järjestelmän lämpöhitaus on liian korkea. Jopa pienellä jäähdytysnesteen määrällä tällainen “seisokki” on näkymätön.

Kattilalaite kahden piirin huoltoon

Kaksipiirinen kaasulämpögeneraattori eroaa yksipiirisestä analogista siinä, että siinä on yhden lämmönvaihtimen sijasta kaksi, niitä kutsutaan teknisesti ensisijaiseksi ja toissijaiseksi.

Ensimmäinen, eli ensisijainen lämmönvaihdin, joka sijaitsee suoraan liekin palamisalueella. Sen tehtävänä on lämmittää jäähdytysneste lämmitysverkon toimintaa varten. Toissijainen lämmönvaihdin vastaa käyttöveden toiminnasta.

Lämmittimen vakaa toiminta on mahdollista kaikkien sen osien koordinoidulla työllä. Tiedot tärkeimmistä toiminnallisista yksiköistä auttavat sinua ymmärtämään laitteen toimintaperiaatteen

Minkä tahansa kaksipiirisen laitteen rakenne sisältää seuraavat vakioelementit:

 • Polttokammio poltinlohkolla;
 • Lämmönvaihtimet;
 • Laitteiden ohjaus- ja suojalaitteet.

Ymmärtääksemme kaksipiirisen kaasukattilan laitteen ominaisuuksia, tarkastelemme yksityiskohtaisesti jokaista sen rakenneosaa..

Kaksipiiristen kattiloiden kaasupolttimien tyypit

Kaasukattilan poltin on vastuussa riittävän lämmön tuottamisesta lämmitys- ja käyttövesipiirin toimimiseksi. Lämpöenergiaa saadaan polttamalla polttoainetta. Poltin sijoitetaan polttokammioon, johon kaasun lisäksi ruiskutetaan ilmaa. Sitä tarvitaan palamisprosessiin.

Käyttöolosuhteista riippuen polttimet voidaan luokitella seuraaviin tyyppeihin:

 • Yksitasoinen poltin. Tällaisella polttimella varustettu yksikkö voi toimia vain kahdessa tilassa – “Stop” ja “Start”. Tällaiset kattilat ovat alhaisesta tehokkuudestaan ​​ja lyhyemmästä käyttöiästään huolimatta suosittuja yksinkertaisen suunnittelunsa ja alhaisten kustannustensa vuoksi..
 • Kaksikerroksinen poltin. Tällaisella polttimella varustettu lämmitin voi toimia täydellä ja puoliteholla. Sen edut ovat konkreettisia lämpimänä vuodenaikana, kun laitetta ei tarvitse käyttää täydellä teholla liian kylmän veden lämmittämiseksi..
 • Moduloiva poltin. Älykäs kattilajärjestelmä, jossa on samanlainen poltin, mahdollistaa tehon säätämisen ja säätämisen. Tällaiselle kattilalle on ominaista korkea käyttöikä ja tehokkuus, mutta samalla se maksaa suuruusluokkaa korkeammat hinnat kuin yksikerroksiset ja kaksitasoiset polttimet..

Polttimet on jaettu avoimiin ja suljettuihin malleihin. Kun poltin on auki, polttoaineen palamiseen tarvittava ilma tulee suoraan huoneesta, jossa kattila sijaitsee. Palamistuotteiden poistamiseen tarvitaan savupiippu, jonka on oltava riittävän luonnollinen.

Ilmakehän lämmitysyksiköt on yleensä varustettu tavallisella metalliputkella, turbiiniputket koaksiaalisella savupiipulla. Huoneen teknisistä olosuhteista riippuen savukanava sijoitetaan pystysuoraan tai rakennetaan kulmaan. Kulmavaihtoehdot tuodaan seinän läpi kadulle tai yhdistetään julkiseen savupiippuun.

Kaasunpolttaja

Kaasupoltin on kaksipiirisen kaasukattilan pääelementti, se vastaa polttoaineen polttamisesta ja tarvittavan lämpöenergian saamisesta

Turbiinikattilat on varustettu suljetuilla polttokammioilla, joihin ilma ei pääse spontaanisti. Ne ovat turvallisempia ja luotettavampia käyttää, mutta kalliimpia ja vaikeampia työskennellä. Kattilat, joissa on suljetut polttimet, tarvitsevat savupiipun lisäksi kanavan, jonka kautta palamiseen tarvittava happi syötetään kammioon.

Siksi turbiinikattilat on varustettu koaksiaaliputkilla, koska savunpoiston lisäksi ne imevät myös raikasta ilmavirtaa kadulta. Sattuu, että normaalikäytössä kaksi koaksiaalista savupiippua on kytketty suljettuun palotilaan. Lisäksi koko rakennetta on täydennetty ilmansyöttöputkella..

Kaikki tällaiset kattilomallit on varustettu tuulettimilla, jotka varmistavat savun liikkeen, monitasoiset suojajärjestelmät ja automaation. Lueteltujen laitteiden ja järjestelmien toimintaan tarvitaan sähköä. Niiden haittana pidetään epävakautta, mikä lisää käyttökustannuksia..

Erilaisia ​​lämmönvaihtimia kaasuyksiköille

Jos polttoainetta poltetaan polttimen avulla lämmön saamiseksi, lämmönvaihdin varmistaa, että tämä lämpö saadaan siirtymään edelleen veteen. Kuten jo mainittiin, kaksipiirisessä rakenteessa on ensisijaisia ​​ja toissijaisia ​​lämmönvaihtimia..

Ensisijainen lämmönvaihdin sijaitsee suoraan polttimen yläpuolella, ja se on käärmettä sisältävä putki. Liekin vaikutuksesta lämmönvaihtimen vesi lämpenee ja siirtyy kolmitieventtiilin läpi edelleen lämmitysjärjestelmän jakeluun.

Toissijainen lämmönvaihdin on aallotettu levyjärjestelmä, joka on koottu yhdeksi lohkoksi, jossa on kaksi reikäparia. Jokaisella reikäparilla on oma tehtävänsä..

Vesi syöttövedestä virtaa yhden parin läpi ja jäähdytysneste virtaa toisen läpi ja tulee lämmityspiiriin. Samanlaista levy- ja putkilämmönvaihtimien järjestelmää kutsutaan kaksinkertaiseksi.

Lämmönvaihdin

Ensisijaiset ja toissijaiset lämmönvaihtimet on yhdistetty yhdeksi järjestelmäksi, jonka oikean toiminnan takaa erityinen kolmitieventtiili

On lämmityslaitteita, joissa käytetään monimutkaisen kokoonpanon bitermistä lämmönvaihdinta kaksoisjärjestelmän sijasta. Tällainen lämmönvaihdin on valmistettu kuparista; se on pari putkea, jotka sijaitsevat toistensa sisällä. Jäähdytysneste liikkuu ulompaa putkea pitkin ja vesi liikkuu sisäputkea pitkin käyttöveden toiminnan varmistamiseksi.

Bithermal lämmönvaihdin

Lämmönsiirtimen ja vedenlämmittimen bitermiselle lämmönvaihtimelle on ominaista monimutkainen kokoonpano, kun yhden piirin putki asetetaan toisen piirin putkeen

Kattilalämmönvaihtimella varustettuja kattiloita on vaikeampi käyttää, koska molemmat lämmönvaihtimet on esitetty yhtenä yksikkönä, mikä vaikeuttaa kalkinpoistoa. Tällaiset lämmityslaitteet ovat kuitenkin kysyttyjä, koska ne eroavat toisistaan ​​pienillä kokonaismitoillaan ja korkealla veden lämmitysnopeudellaan..

Kattilan automaatio tai ohjausyksikkö

Kattilan automaatio vastaa turvallisesta ja vakaasta toiminnasta. Se valvoo kuumavesikomponenttien veden lämpötilaa, ylläpitää lämmönsyöttöjohtojen jäähdytysnesteen lämpötilaa. Kaasukattilan automatiikka ei salli lämmittimen toimintaa vaarallisissa tilanteissa.

Laite keskeyttää toiminnan tai ei käynnisty seuraavissa tapauksissa:

 • Alennettu paine kaasujärjestelmässä;
 • Vetovoiman puute;
 • Jäähdytysnesteen puuttuminen tai kriittinen ylikuumeneminen.

Ohjausyksikkö, joka ohjaa suojaus- ja prosessiautomaatiolaitteiden toimintaa, on esitetty kytkimillä, mikropiireillä tai niiden yhdistelmillä. Turvallisuuden ja lämpötilan hallinnan lisäksi se valvoo kiertovesipumpun ja tuulettimen toimintaa..

Nykyaikaiset kaasukattilat erottuvat älykkäästä ohjauksesta, jonka ohjelmistossa on erilaisia ​​toimintatapoja..

Kattilan suunnittelu ja toiminta

Kuinka kaksipiirinen kaasukattila toimii: laitteen ja liitäntöjen kuvaus

Tavanomaiset kaksipiiriset kaasukattilat asunnon lämmittämiseen sisältävät lämmönvaihtimen ja vastaavasti kaksi piiriä. Ensimmäinen piiri suljetaan lämmitysjärjestelmällä. Vettä ei tule toiseen (käyttövesipiiri) lämmitysjärjestelmän ollessa käynnissä. Tätä säädetään erityisellä venttiilillä. Kun käyttövesihana avataan, veden pääsy lämmitysjärjestelmään estetään. Tämän jälkeen jäähdytysneste syötetään käyttövesipiiriin ja sitä lämmitetään ensimmäisen lämmönvaihtimen jäähdytysnesteen avulla, ja lämmitys tapahtuu toisessa lämmönvaihtimessa. Sitten vesi menee hanalle. Kun käyttövesijärjestelmä on valmis, venttiili kytkeytyy takaisin.

Konvektiokattilat

Kiertoilmakonvektiojärjestelmät päästävät vesihöyryä, joka näkyy polttoaineen palamisen seurauksena. Höyryä ja palamistuotteita vapautuu ulkoiseen ympäristöön. Kondenssikattilat on järjestetty eri tavalla: vesihöyry ja palamistuotteet johdetaan lämmönvaihtimen läpi, jossa höyry pysyy kondensaatin muodossa vapauttaen käytettävissä olevan lämpöenergian.

Kuinka kaksipiirinen kaasukattila toimii: laitteen ja liitäntöjen kuvaus

Konvektiokattiloilla on useita etuja. Yksi niistä on höyryn vapautuminen, koska sen käyttö (tarkemmin sanottuna kondensaatti) uhkaa korroosiota. Näin voit säästää kalliissa materiaaleissa, joilla on korroosionesto-ominaisuuksia, mikä vähentää laitteen kustannuksia. Plussat sisältävät myös palamistuotteen tuoton savupiipun luonnollisen vedon alla.

Kondenssikattilat

Kuinka kaksipiirinen kaasukattila toimii: laitteen ja liitäntöjen kuvaus

Kondenssikattilat erottuvat positiivisesti kyvystään säästää energiaa höyrylämmön avulla. Mutta tässä on välttämätöntä täyttää tietyt ehdot. Tosiasia on, että lämmönvaihtimeen muodostuu lauhdetta alhaisessa lämpötilassa, minkä vuoksi jäähdytysnesteen on jäähdytettävä riittävästi tullessaan. Kondensoiva kaksipiirinen kaasukattila toimii siten, että varmistetaan vaadittu lämmitysaste. Tässä häntä auttavat melko suuret lämpöpatterit, jotka ovat kalliimpia..

On syytä huomata, että kattiloita on saatavana. Kiertoilma voi olla sekä avoin että suljettu, mikä eroaa myös kondensaatiosta, jossa käytetään suljettua palamista. Löydät loistavia vaihtoehtoja maailmanlaajuisilta valmistajilta. Erityisen suosittuja ovat tšekkiläiset lämmityskattilat, jotka ovat osoittautuneet parhaalta puolelta..

Kaksipiiristen kattiloiden laite

Kaasukattilalaite koostuu useista osista. Joten eri kattilat samalla nopeudella voivat lämmittää pienen tai suuren huoneen. Ne eroavat myös energiankulutuksesta. Mitä kattila koostuu ja mihin sen komponentit on tarkoitettu, kuvataan yksityiskohtaisesti alla..

Hänen kanssaan ei tule ongelmia kesällä. Yksi piireistä voidaan poistaa käytöstä milloin tahansa, joten se ei toimi ajan kuluessa, jolloin sitä ei tarvita. Liitäntä ei ole kovin erilainen kuin yksipiirinen. Ero on, että sinun on kytkettävä kolmitieventtiili kaksi- ja yksisuuntaisen sijasta.

Automaatio

Automaatiolla on energiansäästötoimintojen lisäksi useita positiivisia ominaisuuksia:

 • ylikuumenemisen puute;
 • pidentää käyttöikää;
 • vähentää kaasuräjähdyksen mahdollisuutta;
 • sähkön säästäminen;
 • yksikön automatisointi;
 • lyhyt työjakso;
 • sammutus odottamattomissa tilanteissa.

Poltin

Poltin on veden lämmityksen perusta. Se polttaa polttoainetta ja tuottaa siten lämpöä. Kun valitset polttimen kaksipiiriseen kaasukattilaan, kiinnitä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Tehokkuus – kuinka tehokkaasti kaasu poltetaan;
 • alhainen myrkyllisyys;
 • lämpöanturin toiminta;
 • hiljainen toiminta.

Koaksiaalinen savupiippu

Savupiippu on tarpeen palamistuotteiden, pääasiassa hiilidioksidin, poistamiseksi kattilasta. Savupiipun huono suorituskyky voi johtaa jätteen kertymiseen kotiin ja hiilimonoksidimyrkytykseen..

Koaksiaalinen savupiippu on kaksi eri halkaisijaltaan olevaa putkea, yksi toisen sisällä. Kun toinen putki imee palamistuotteita erityispuhaltimen avulla, toinen putki saman tuulettimen avulla imee ilmaa tarvittavan määrän palamista varten. Tällaisen savupiipun ulostulo voi olla suoraan seinässä ja vie vähän tilaa. Tällainen savupiippu estää palamistuotteiden pääsyn huoneeseen ja käyttää myös happea yksinomaan rakennuksen ulkopuolella..

Lämmönvaihdin

Lämmönvaihdin on juuri mekanismi, jolla vedenlämmitysjärjestelmä lämmitetään. Huolimatta siitä, että poltin lähettää lämpöä, toimintaperiaatteella pyritään säilyttämään ja siirtämään lämpöä ulkoiseen resurssiin. Karkeasti ottaen se on mekanismi palamisen vapauttaman lämmön lämmittämiseksi ja varastoimiseksi..

Pyöreä pumppu

Suunniteltu tasaiseen lämmönsiirtoon. Selvyyden vuoksi tavanomaisissa lämmitysjärjestelmissä huonelämpötila on korkeampi lämmönlähteen kohdalla. Toisin sanoen sen pitäisi olla kylmempi kattilan takahuoneessa kuin viereisissä. Tämä pumppu ohjaa lämpöä kauimpiin alueisiin, joten kun se palaa, se kestää vähemmän aikaa lämmetä ja aloittaa uudelleen putkien kautta.

Paisuntasäiliö

Tämä kattilan lisälaite tunnistettiin ja suunniteltiin ottaen huomioon lämmitettyjen kappaleiden fyysiset ominaisuudet. Säiliö on lisätty vesikapasiteettiin tai pikemminkin sen lämmitykseen. Jokainen fyysinen keho kasvaa kuumennettaessa, ja jotta putket eivät räjähtäisi suuremman energiankulutuksen vuoksi, keksittiin erillinen vesisäiliö..

Kaasuventtiili

Kaasuventtiilin läsnäolo on edellytys järjestelmän liittämiselle pääkaasuun. Se säätelee polttoaineen syöttöastetta, ja automaatiopiiri ohjaa sitä. Jos ilmenee toimintahäiriöitä, kaksipiirisen kattilan kaasunsyöttö katkaistaan ​​välittömästi.

Automaatiojärjestelmä

Kuinka kaksipiirinen kaasukattila toimii: laitteen ja liitäntöjen kuvaus

Kahden piirin lämmitysyksikön toimintatilojen automaattisen säätelyn kaavio on joukko antureita, jotka analysoivat solmujen tilaa ja tulo- ja lähtöreittien liitäntäpisteitä, ja toimilaite, joka tuottaa tarvittavat ohjaussignaalit:

 • Lämpötila -anturit (lukemiensa mukaan moduloitu poltin on säädetty);
 • Kaasulohkon anturit – valvovat polttoaineputken painetta;
 • Virtalähteen anturit – kytke kattila päälle ja pois päältä sähkökatkoksen sattuessa.
 • Itsediagnostiikkatyökalut.

Paisuntasäiliö

Kuumennettaessa vesi alkaa laajentua lämmitysjärjestelmässä ja ylipaineen kompensoimiseksi asennetaan paisuntasäiliöt. Kaikissa kattiloissa on poikkeuksetta niitä, mutta ne voivat poiketa muodosta ja koosta (kattilan tehosta riippuen).

Paisuntasäiliö koostuu 3 osasta:

 • tila lämmitysjärjestelmän vedelle;
 • kalvo;
 • typellä pumpattu tila.

Säiliö lämmitysjärjestelmän käytön aikana kalvon vuoksi neutraloi paineen muutokset, joten kattilan käytön aikana paine pysyy muuttumattomana.

LKV -järjestelmä

Suurin ero kaksipiiristen kattiloiden välillä on käyttövesijärjestelmä (LKV). Sen avulla saat kuumaa vettä lähes välittömästi. Tätä varten kattilassa on toissijainen käyttövesipiiri, joka koostuu levylämmönvaihtimesta, vedenvirtausanturista ja kolmitieventtiilistä. Pääanturi, joka ohjaa toisiopiirin käynnistymistä, on virtausanturi. Kun hana avataan, se lähettää komennon ohjauskortille ja sen puolestaan ​​kolmitieventtiilille, joka sulkee lämmitysjärjestelmän veden syötön ja ohjaa sen käyttöveden levylämmönvaihtimeen. Tämän seurauksena päälämmönvaihtimessa lämmitettävä lämmin vesi alkaa pumpata pumpun avulla “pienessä” ympyrässä kiertämään kattilan sisällä lämminvesivaraajan läpi ja lämmittämään siinä olevaa vettä..

Ohittaa

Se yhdistää pääpiirin suoran ja paluuputken. Ohitukseen on asennettu säädettävä ohitusventtiili, joka avautuu, kun ilmenee kriittinen paine, ja osa vedestä virtaa suorasta putkistosta paluuputkeen. Venttiili varmistaa, ettei vesivasaraa ole, kun pumppu käynnistetään, ja rajoittaa veden kiertonopeutta lämmitysjärjestelmässä.

Ohjauskortti ja anturit

Mikä tahansa kaasukattilan laite on, siinä on oltava ohjauskortti (lohko). Sen avulla voit asettaa tarvittavat kattilatilat, valvoa ja analysoida antureiden tietoja ja hallita automaattisesti kaikkia järjestelmän prosesseja. Taululla ei ole säätöjä ja asetuksia, kaikki asetukset tehdään tehtaalla. Ainoa asia, jonka käyttäjä voi muuttaa, on liittää ulkoinen lämpötila -anturi. Jos anturia ei ole, ohjausjärjestelmä ohjaa järjestelmän veden lämpötilaa ja käynnistää kattilan jäähtyessään.

Jos anturi on kytketty, se ohjaa jo kattilan ohjausjärjestelmää. Ulkoisen lämpömittarin liittämiseksi hyppyjohdin poistetaan levyltä ja ohjauslaitteen johdot kytketään sen sijaan. On olemassa yksinkertaisia ​​kalvoantureita, jotka asettavat vain huoneen maksimi- ja minimilämpötilan. On myös monimutkaisempia elektronisia antureita, joissa voit ilmoittaa paitsi lämpötilan myös kattilan käynnistys- ja sammutusajan. Esimerkiksi kattila ei toimi, kun olet töissä, mutta se käynnistyy tunti ennen paluuta..

Kattilan normaali toiminta, sen luotettavuus riippuu monista antureista ja ohjausjärjestelmistä, kuten:

 • kaasun paineanturi järjestelmässä;
 • liekinhallinta -anturi;
 • pakokaasun vedon anturi;
 • ensiöpiirin veden lämpötila -anturi;
 • ensiöpiirin hätäveden lämpötila -anturi;
 • vedenpaineanturi lämmitysjärjestelmässä;
 • lämmitysjärjestelmän varoventtiili;
 • LKV -virtausanturi.

Niiden ansiosta kattila voi toimia itsenäisesti koko kauden ilman keskeytyksiä ja häiriöitä..

Valitettavasti toimintaprosessissa ilmenee ongelmia, jotka eivät liity itse kattilaan, vaan johtuvat ulkoisista tekijöistä. Jos esimerkiksi kaasu suljetaan talosta, kattila havaitsee sen välittömästi ja sammuu. Sinun on käynnistettävä se manuaalisesti suorittamalla erityisiä komentoja.

Virheiden tai onnettomuuksien sattuessa kattilan toiminta lakkaa välittömästi ja antaa ehdollisen signaalin. Malleissa, joissa on elektroninen näyttö, virhekoodi näytetään numero- tai kirjainsarjan muodossa. Laitteissa, joissa on analoginen (mekaaninen) ohjaus, virhe ilmaistaan ​​merkkivalojen vilkkumisella.

Kaikkien kattiloiden passissa on taulukko, jossa on virhekoodit, niiden dekoodaus ja ohjeet onnettomuuden kuittaamiseen (poistamiseen). Tällaiset taulukot on helppo löytää Internetistä, varsinkin kun lähes kaikkien kattiloiden virhekoodit ovat samat..

Varastointikattila

Kattila on säiliö, sisällä on serpentiiniputki, jonka läpi kuuma vesi virtaa. Perinteiseen lämmönvaihtimeen verrattuna neste on staattista ja saa jatkuvasti lämpöenergiaa.

Kun vesi hukataan, tilavuus täyttyy jatkuvasti. Vesijohtoveden lämpötila on tasaisempi, suuruusluokkaa korkeampi verrattuna levylämmönvaihtimiin.

Kattila

Kuinka kaksipiirinen kattila toimii

Sama tapa lämmittää vettä tekee sen eri tavalla. Aivan kuten eri kapasiteetin kattilat lämmittävät tietyn määrän vettä eri aikoina, myös erityyppiset kattilat lämmittävät juoksevaa vettä, lämmittävät tilaa ja vapauttavat hiilimonoksidia eri tavoin..

Sisältää bitermisen lämmönvaihtimen

Kiteinen lämmönvaihdin on rakenteeltaan samanlainen kuin koaksiaalinen savupiippu. Tämä malli ei vaadi 3-tieventtiiliä. Tällaisen järjestelmän selvä etu ei ole vain sen tehokkuus, vaan myös sen pieni koko..

Tärkeä! Tulovedellä on valtava haittapuoli, koska kaksisuuntainen venttiili tukkeutuu todennäköisemmin altistettuna vedelle, joka sisältää paljon suolaa. Toisin sanoen, jos vesi on hyvin kloorattu, sen tukkeutumisen ja poistumisen mahdollisuus on paljon suurempi kuin kolmitiellä. Vaikka karkeasti ottaen tämä on vain viive, koska putket on puhdistettava perusteellisesti aika ajoin, mieluiten kerran kuudessa kuukaudessa.

Virtauslämmittimellä

Välitön lämmitin – veden jatkuva lämmitys käytön aikana. Jos haluat saada lämmintä vesijohtovettä, sinun on odotettava muutama sekunti, kunnes kylmä vesi valuu. Tällainen järjestelmä ei säästä aikaa, mutta kaasusäästöt ovat valtavat..

Huomautus! Tällaisessa vesijärjestelmässä oleva vesi lämmitetään vain silloin, kun sitä tarvitaan.

Sisältää hetkellisen lämmittimen ja vakiolämmittimen

Virtalämmitin ja kattila ovat ainutlaatuinen tandem. Toinen on suunniteltu säästämään energiaa ja lämmittämään vettä oikeaan aikaan, toinen lämmittää vettä jatkuvasti. Tällainen järjestelmä sopii vain silloin, kun kuumaa vettä tarvitaan jatkuvasti. Sillä on vain vähän etuja, joten se kattaa merkittävät taloudelliset kustannukset..

Kaksipiirisen kattilan liittämisen periaate

Yllä olevassa kaaviossa on tavanomaisesti esitetty itse kattila (pos. 1) ja siihen liitetty virtalähde (pos. 2) – kaasuputki tai virtajohto, jos puhumme sähkölaitteesta.

Yksi kattilassa suljettu kenneli toimii yksinomaan lämmitysjärjestelmää varten – yksiköstä tulee lämmitetty jäähdytysnesteen syöttöputki (kohta 3), joka lähetetään lämmönvaihdinlaitteisiin – patterit, konvektorit, lattialämmitys, pyyhekuivaimet jne. Jaettuaan energiapotentiaalinsa jäähdytysneste palaa kattilaan paluuputken kautta (pos. 4).

Toinen piiri on kuuman veden toimittaminen kotitalouksien tarpeisiin. Tätä kennelia syötetään jatkuvasti, ts. Kattila on liitetty putkella (kohta 5) kylmän veden syöttöön. Poistoaukossa putki (pos. 6), jonka kautta lämmitetty vesi siirretään veden kulutuspisteisiin.

Polut voivat olla erittäin tiukoissa asettelusuhteissa, mutta ne eivät leikkaa missään niiden “sisältöä”. Toisin sanoen lämmitysjärjestelmän jäähdytysneste ja vedenjakelujärjestelmän vesi eivät sekoitu keskenään ja voivat jopa edustaa kemian kannalta täysin erilaisia ​​aineita.

Kattilan käyttökaavio vain lämmitystilassa

Keltainen nuoli osoittaa kaasuvirran kaasupolttimeen (kohta 1), jonka yläpuolella ensisijainen lämmönvaihdin (kohta 3) sijaitsee. Kiertopumppu (kohta 5) varmistaa jäähdytysnesteen liikkeen putkien läpi lämmityspiirin paluuvirrasta lämmönvaihtimen kautta – syöttöputkeen ja takaisin piiriin (siniset nuolet, jotka siirtyvät punaiseen). Jäähdytysnestettä ei liikuta toisiolämmönvaihtimen (pos. 4) läpi. Niin kutsuttu “prioriteettiventtiili” on sähkömekaaninen venttiililaite tai kolmitieventtiili, jossa on servokäyttö (pos. 7), sulkee “pienen ympyrän” ja avaa “suuren”, eli lämmityspiirin kaikki sen patterit, lämpimät lattiat, konvektorit jne. NS..

Kaaviossa on mainittujen komponenttien lisäksi myös muut tärkeät osat kattilarakenteessa merkitty numeroilla: tämä on turvallisuusryhmä (kohta 9), joka sisältää yleensä painemittarin, varoventtiilin ja automaattisen ilmanpoistoputken, ja paisuntasäiliö (kohta 8). Muuten, vaikka nämä elementit ovat pakollisia kaikille suljetuille lämmitysjärjestelmille, niitä ei rakenteellisesti voida sisällyttää kattilalaitteeseen. Toisin sanoen ne ostetaan usein yksinkertaisesti erikseen ja “leikataan” koko järjestelmään.

Muutokset käyttöveden käynnistyksen aikana

Jos käyttövesihana avattiin, vesi alkoi liikkua putkea pitkin (siniset nuolet), johon virtausanturin (pos. 6) turbiini reagoi välittömästi. Ohjausyksikkö käsittelee tämän anturin signaalin, josta kolmitieventtiilille (pos. 7) lähetetään komento muuttaa venttiilien asentoa. Nyt “pieni” ympyrä on auki ja iso “suljettu”, eli jäähdytysneste juoksee toisiolämmönvaihtimen läpi (pos. 4). Siellä lämpö otetaan jäähdytysnesteestä ja siirretään kuumaan veteen, joka menee avoimeen kulutuspisteeseen. Jäähdytysnesteen kierto lämmitysjärjestelmässä on pysäytetty tällä kertaa.

Valintakriteerit

Ensinnäkin maallikko on kiinnostunut tehokkuudesta ja taloudellisuudesta, mikä valitettavasti johtaa lämmitetyn alueen tosiasian huomiotta jättämiseen. Nopeasti kuumenevat ja edulliset laitteet sopivat todennäköisemmin pieniin tiloihin lämmitettyjä huoneita.

Laatu -aggregaatin luomiseksi on analysoitava seuraavat indikaattorit:

 • neliö;
 • energia- ja rahoituskustannukset;
 • prosessiautomaatio (jotta energia- ja rahoituskomponentti eivät mene mihinkään);
 • energiaintensiteetti ja kaasun laatu (mitä kattila käyttää);
 • toiminnan ja korjauksen taloudellinen osa.

Kaksipiirisen kattilan liittäminen

Kaksipiirinen kattila voidaan valmistaa lattia- tai seinälle asennettavaksi. Seinälle asennettavan yksikön asennus on hieman helpompaa: sille ei tarvitse erikseen varustaa paikkaa, ja kaikki liitännät tehdään samalla tavalla.

Ennen kaksipiirisen kaasukattilan asentamista on välttämätöntä tilata hankkeen kehittäminen ja koordinoida se valvontaviranomaisten edustajien kanssa. Hankkeen hyväksymisen jälkeen työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kattilan sijoitus

  . Seinään asennetun kaksipiirisen laitteen asennus on suoritettava erityisillä kiinnikkeillä ottaen huomioon laitteen paino ja seinän materiaali. Onnettomuuksien välttämiseksi on varmistettava luotettavin kiinnitys seinään. Lattiakattilan asennus suoritetaan aiemmin valmistetulle ja vahvistetulle alustalle;

 2. Lämmityspiirin asennus

  . Lämmitysjärjestelmän liittämiseksi on käytettävä kattilan vastaavia tuloja ja lähtöjä..

 3. Kaasuliitäntä

  . Kaksipiirisen kaasukattilan liittämisen sähköverkkoon saa suorittaa vain asiantuntija, jolla on tarvittavat toleranssit. Liitäntäkaavio sisältää kaasuventtiilin, mittarin ja lämpösulkuventtiilin.

 4. Pakojärjestelmän asennus

  . Kaksipiirisessä kattilassa on yleensä suljettu polttokammio, joten kaasut poistetaan koaksiaaliputken kautta. Se asetetaan pistorasiaan ja viedään kadulle lähimmän seinän reiän kautta. Tällaisen savupiipun asennuskaavio ja sen kunnossapidon perusvaatimukset on esitetty kattilan ohjeissa;

 5. Sähköjohdotus

  . On erittäin suositeltavaa kytkeä sähköosa pistorasiaan jännitteenvakaajan kautta;

 6. Veden täyttö.

  Vesi tai erityinen jäähdytysneste kaadetaan kaksipiirisen kattilan lämmityslinjaan. Jos käytetään vettä, se on puhdistettava perusteellisesti. Liian kovan veden käyttö voi johtaa hydrauliryhmän ennenaikaiseen vikaantumiseen. Käyttövesi on kytkettävä käyttövesipiiriin sopivan laitteen, esimerkiksi hydraulisen varaajan, aiheuttaman paineen alla;

 7. Ensimmäinen aloitus

  . Kaksipiirinen kaasuyksikkö on teknisesti monimutkainen laite, joten vain erikoiskoulutettu insinööri voi määrittää sen oikein. Monet valmistajat antavat tuotteilleen takuun vain, jos valtuutetut asentajat ovat suorittaneet asennuksen ja käyttöönoton..

Kattila on autonomisen lämmitysjärjestelmän tärkein osa

Siksi sen asennukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kaksipiirisen kaasukattilan oikea liitäntä on avain sen luotettavaan ja ongelmattomaan toimintaan koko sen käyttöiän ajan

Kuinka kaksipiirinen kaasukattila toimii: laitteen ja liitäntöjen kuvaus

Asennusmenetelmä

Asennusmenetelmän mukaan kaasukattilat ovat lattia- ja seinälle asennettavia. Seinälle asennettavat – pienikokoiset yksiköt, pienen keittiökaapin kokoiset. Ne eivät vaadi erillisen huoneen varusteita, ne voidaan asentaa keittiöön tai muuhun sopivaan huoneeseen. Seinälle asennettavan kaasukattilan suurin teho on 30-35 kW. Tämä riittää yleensä lämmittämään huoneita, joiden kokonaispinta-ala on 250-350 neliömetriä. m.

Lattialla seisovat kaasukattilat ovat tehokkaampia, vastaavasti suurempia mittoja ja painoa. On malleja, jotka voivat seistä asuinalueella, toiset vaativat erillisen huoneen – kattilahuoneen. Asennusvaatimukset määrää kukin valmistaja erikseen, mutta yleensä etäisyys kattilan yläosasta kattoon, huoneen tilavuus ja ilmanvaihto on määritelty.

Seinään asennettavat kaasukattilat ovat kooltaan ja painoltaan suurempia, mutta tämä johtuu niiden suuremmasta tehosta

Seinään asennettavat kaasukattilat ovat kooltaan ja painoltaan suurempia, mutta tämä johtuu niiden suuremmasta tehosta

Tyypistä riippumatta kaasukattiloiden asennukseen vaaditaan sertifioitu projekti. Kaasumittari on välttämättä läsnä piirissä, joten jos sitä ei ole, se on ostettava. Yhteystyöt on suoritettava tämän tyyppiselle toiminnalle lisensoidulla kampanjalla. Vain tässä tapauksessa kattila otetaan käyttöön..

Kaksipiirinen kaasukattila on helppo valita asennusmenetelmän mukaan. Jos virtaa on riittävästi, he yleensä ottavat seinävaihtoehdon, jos eivät – lattia.

Kaasukattilan putkisto

Nykyaikaisilla kaasukattiloilla on hyvä automaatio, joka ohjaa kaikkia laitteen parametreja: kaasun paine, liekin läsnäolo polttimessa, paineen taso ja jäähdytysnesteen lämpötila lämmitysjärjestelmässä. On jopa automaatio, joka voi säätää työn säätietoihin. Lisäksi seinään asennettavat kaasukattilat sisältävät useimmissa tapauksissa sellaisia ​​tarvittavia laitteita kuin:

 • turvallisuusryhmä (painemittari, ilmausventtiili, hätäventtiili);
 • paisuntasäiliö;
 • kiertopumppu.

Kaikkien näiden laitteiden parametrit on ilmoitettu kaasukattioiden teknisissä tiedoissa.

Kun valitset mallia, sinun on kiinnitettävä huomiota niihin ja valittava malli paitsi tehon, myös paisuntasäiliön tilavuuden ja jäähdytysnesteen enimmäistilavuuden suhteen

Kytkentäkaavio seinälle asennetulle kaasukattilalle

Yksinkertaisimmassa tapauksessa kattilan putkisto sisältää vain sulkuventtiilit kattilan tuloaukossa – jotta korjaustyöt voidaan suorittaa tarvittaessa. Lämmitysjärjestelmän paluuputkeen asennetaan myös mudasuodatin mahdollisen lian poistamiseksi. Siinä koko vanne.

Kaksipiirisen kaasukattilan laite ja toimintaperiaate

Esimerkki seinään asennettavan kaasukattilan putkistosta (kaksipiirinen)

Yllä olevassa kuvassa on kulmapalloventtiilit, mutta tämä, kuten ymmärrät, ei ole välttämätöntä – on täysin mahdollista laittaa tavallisia malleja ja kääntää putket lähemmäksi seinää kulmien avulla

Huomaa myös, että öljypohjan molemmilla puolilla on hanat – tämä voidaan poistaa ja puhdistaa tyhjentämättä järjestelmää.

Yksipiirisen seinään asennettavan kaasukattilan kytkeminen on silti helpompaa-vain kaasua syötetään (kaasutyöläiset on kytketty), kuuman veden syöttö pattereihin tai vesilämmitteinen lattia ja paluu niistä.

Lattiakaasukattiloiden kytkentäkaaviot

Kaasulämmityskattiloiden lattiamallit on myös varustettu automaatiolla, mutta niissä ei ole turvaryhmää, paisuntasäiliötä eikä kiertopumppua. Kaikki nämä laitteet on asennettava lisäksi. Kiinnitysjärjestelmä näyttää tämän vuoksi hieman monimutkaisemmalta..

Kaksipiirisen kaasukattilan laite ja toimintaperiaate

Lattiakaasukattilan kytkentäkaaviot

Klassisen kattilaputkiston kahteen kaavioon on asennettu ylimääräinen hyppyjohdin. Tämä on niin sanottu “kondensaationestosilmukka”. Sitä tarvitaan suurissa järjestelmissä, jos paluuputken veden lämpötila on liian alhainen, se voi aiheuttaa kondensaatiota. Tämän ilmiön poistamiseksi ja hyppääjän järjestämiseksi. Sen avulla paluuputkeen lisätään tulovettä lämmintä vettä nostamalla lämpötila kastepisteen (yleensä 40 ° C) yläpuolelle. Voit tehdä tämän kahdella tavalla:

 • asennettaessa kiertovesipumppu, jossa on ulkoinen lämpötila -anturi koteloon (ja kuva on oikeassa yläkulmassa);
 • käyttämällä kolmitieventtiiliä (kuva alla vasemmalla).

Piirissä, jossa on kiertovesipumppu hyppyjohtimessa (kondenssipumppu), se tehdään putkella, jonka halkaisija on yksi askel pienempi kuin verkko. Anturi on kiinnitetty paluuputkeen. Kun lämpötila laskee alle asetetun lämpötilan, pumpun virtapiiri kytketään päälle ja kuumaa vettä lisätään. Kun lämpötila nousee kynnyksen yläpuolelle, pumppu sammuu. Toinen pumppu – itse lämmitysjärjestelmä, se toimii koko ajan kattilan käydessä.

Toisessa järjestelmässä, jossa on kolmitieventtiili, se avaa kuuman veden seoksen, kun lämpötila laskee (asetettu venttiilille). Tässä tapauksessa pumppu on paluuputkessa..

Toimintasäännöt

Kuten näette, kaasukattilan toimintaperiaate ei ole niin yksinkertainen, joten sitä käytettäessä on noudatettava useita sääntöjä..

Kuinka kaksipiirinen kaasukattila toimii: laitteen ja liitäntöjen kuvaus

 1. Laitteen ensimmäisen käyttöönoton saa suorittaa vain erikoistuneen laitoksen teknikko. Hän testaa koko järjestelmän oikeellisuuden..
 2. Monet ihmiset laiminlyövät vuosihuoltojen suorittamisen, mutta tämä ei ole sen arvoista. Epäpuhtauksien oikea -aikainen poistaminen polttokammiosta ja hiilikerrostumien poistaminen putkista mahdollistaa laitteen käyttöajan pidentämisen.
 3. On suositeltavaa välttää tällaisia ​​tilanteita, kun lämpötila nousee yli 90 astetta. Tämä voi olla haitallista laitteelle. Käytön aikana on suositeltavaa noudattaa 65-90 asteen aluetta.
 4. Paineen nousun välttämiseksi hätätilanteissa kattilan käytön aikana on liitettävä turvaryhmä, joka koostuu painemittarista, ilmauslaitteesta ja varoventtiilistä..
 5. Jos teknisen passin mukainen käyttöaika ylittyy käytön aikana, on turvallisuustarkastus suoritettava..

  Kuinka kaksipiirinen kaasukattila toimii: laitteen ja liitäntöjen kuvaus

Ensisijaisen lämmönvaihtimen korjaus

Vaihdin huononee huonolaatuisen jäähdytysnesteen tai materiaalien vuoksi, joista se on valmistettu, sekä muiden tekijöiden vuoksi. Paine, korkeat lämpötilat ja niiden erot johtavat halkeamiin, minkä vuoksi elementti alkaa toimia vähemmän tehokkaasti ja hajoaa ajan myötä. Lämmönvaihtimen käyttöikää voidaan pidentää syöttämällä puhdistettua vettä ja ylikuormittamatta kattilaa..

Halkeamien poistaminen on vaikeampaa kuin tukkeutuminen. Lämmönvaihdin on juotettu tätä varten. Juotos valitaan samasta materiaalista kuin yksikkö itse. Kattilan lämmönvaihtimet ovat yleensä kuparia, harvemmin valurautaa tai terästä. Koostumukseen lisätään alumiinia, piitä, mangaania, nikkeliä ja sinkkiä.

Vaurioitunut ensisijainen lämmönvaihdin

Vuotoja ensisijaisessa lämmönvaihtimessa voi esiintyä liekin, vesivasaran ja joissakin tapauksissa korroosion vaikutuksesta.

Muita juotosvaatimuksia:

 • sulamislämpötila vähintään 700 ° C;
 • riittävä viskositeetti;
 • sama juoksevuus kuin lämmönvaihtimessa.

Kupari-sinkki-juotoksia pidetään yhtenä parhaista. Niitä käytetään useimpien ei-rautametallien juottamiseen, joiden sulamispiste on korkeampi kuin itse apumateriaali. Ihmiskeholle juotokset, joissa on piitä tai tinaa, ovat turvallisempia – jopa puoli prosenttia.

On parempi välttää kupari-fosforimateriaaleja, ja jos juotat lämmönvaihtimet niiden kanssa, niin ilman kuormitusta, kuten iskuja tai tärinää. Hyvin valittu juote on puolet taistelusta.

Lämmönvaihtimet on juotettu kaasupolttimilla ja puhaltimilla. Ennen juottamista haluttu paikka puhdistetaan hienorakeisella hiekkapaperilla ja pyyhitään rievulla liuottimella ja lämmitetään sitten. Alue lämmitetään hiustenkuivaajalla tai heikolla taskulampulla / juotosraudalla. Tällä hetkellä tärkeintä on päästä lämpökäytävään ja ottaa huomioon myöhempi jäähdytys. Tuskin havaittavia vaurioita löytyy pienistä vihertävän sävyn kohdista..

Ennen lämmitystä vesi tyhjennetään ja sen jäämät poistetaan kompressorilla tai puhalletaan ulos joustavan letkun läpi. Letku on kiinnitetty kierretä pitkin, jos siinä on liitosmutteri ja tämä on sallittua suunnittelun ominaisuuksien mukaan. Jos jätät vettä, se vie osan lämpöenergiasta..

Juotos lämmönvaihtimelle

Juotoskelat: korkeissa lämpötiloissa materiaali kastaa alustan ja leviää sen päälle, putoaa pienimpiin rakoihin ja venyy, jolloin tuloksena on välikerros emäksen ja juotteen yhdistelmästä

Juotos on edullinen langan tai tangon muodossa: sulanut pää upotetaan juottamisen aikana hyvin virtaukseen, joka tarttuu siihen. Jos lanka putoaa itse lämmönvaihtimeen liian ajoittain tai löysästi, esilämmitys oli heikko. Työn jälkeen juotospaikka on joskus peitetty kuumuutta kestävällä maalilla – paremman eristyksen vuoksi.

Seuraavien kahden viikon aikana juotetun osan eheys tarkistetaan päivittäin. Kun havaitaan ensimmäinen vuoto, kannattaa ottaa yhteyttä päällikköön. Jos se ilmestyi kuukauden ensimmäisellä puoliskolla, se tarkoittaa, että juotos oli huonolaatuista..

Flux soveltuu sekä yleiseen että juotosvuogeeliin. Vältä hartsia, epätavallisia vaihtoehtoja, kuten aspiriinia ja paljon muuta.

Toissijaisen lämmönvaihtimen korjaus

Toissijaiset lämmittimet ovat usein tukossa, erityisesti mallit, joissa on kapeat kanavat. Ilman puhdistusta ne hajoavat ajan myötä ja lopulta epäonnistuvat. Yksikön sisällä oleva vaaka vähentää lämmönsiirtoa, minkä vuoksi kattila kuluttaa enemmän kaasua.

Saastuminen toissijaisessa lämmönvaihtimessa

Suurin osa saasteista muodostuu suolakertymistä, kalkkia ja ruostetta: toisiolämmönvaihtimen lisäksi ei haittaa tarkistaa myös lämmitys- ja käyttövesipiirit

Lämmönvaihtimiin liittyvät ongelmat ilmoitetaan kattilan näytöllä olevilla koodeilla. Tässä tapauksessa on olemassa toimintasuunnitelma.

Katsotaanpa tarkemmin toisiolämmittimen ongelmaa:

 1. Otamme toissijaisen lämmönvaihtimen ulos.
 2. Tarkastelemme liitoksia, sisä- ja ulkokierteitä. Viimeisen puhdistuksen jälkeen niiden kunto on saattanut huonontua. Tämä johtuu aggressiivisista hapoista. Vaihda kuluneet irrotettavat osat.
 3. Tarkistamme eheyden. Lämmönvaihtimen kanssa olisi voinut tapahtua vesivasara. Hyvin pieni fisteli (reikä) löytyy vain asiantuntijan toimesta.
 4. Tutkimme lämmönvaihdinta paremmin ja kutsumme tätä varten velhoa. Vaihda pahasti vaurioitunut yksikkö.
 5. Alussa saastuminen löytyy. Etsimme plakkia visuaalisesti sisäänkäyntireikistä. Puhallamme ilmaa osaan ja suuntaudumme myös äänen mukaan. Puhdistamme, jos lämmönvaihdin on tukossa. Kalkkipaloja voi pudota kevyen kolkuttamisen jälkeenkin..
 6. Sinun on valittava yksi kolmesta puhdistusvaihtoehdosta: kotona käytettävät korjaustoimenpiteet, kuten pesuaineet ja sitruunahappoliuokset, erikoisseokset tai ammattimainen puhdistus.

Huuhtele lämmönvaihdin ensin kylmällä vesijohtovedellä. Kaada sitten sitruunahappo laitteeseen ja laita ämpäriin vettä. Sen jälkeen – poista lämmönvaihdin ja täytä se vedellä läpinäkyvyyden tarkistamiseksi.

Jos se tulee hitaasti tai ei liiku, valmistele kylläinen etikkaliuos vedessä ja kaada se sinne. Huuhtele sitten kuumalla vedellä ja puhalla. Käytä ilmapumppua aina kun mahdollista. Tee muutama sykli etikan kanssa.

Ammattimainen puhdistus astiassa

Ammattimaisen puhdistuksen perustelujen joukossa on syytä huomata puhdistuksen suunnittelun haitta, saastumisen arvioinnin vaikeus, riippumattoman mekaanisen toiminnan aiheuttama vahinko.

Jos yllä olevat vaiheet eivät auta, kokeile erityistä puhdistusliuosta, kuten puhdistusgeeliä tai pienipitoista adipiinihappoliuosta. Jos tämäkään menetelmä ei toiminut, soita päällikölle tai tilaa ammatillinen puhdistus.

Häiriöt sarakkeen työssä ja niiden poistaminen

Jos vedenlämmitin vuotaa yhtäkkiä, joskus syy on tiivisteiden kuluminen. Koteloa irrotettaessa käy selväksi, oliko tämä olettamus perusteltu. Löydettyään fistelin lämmönvaihtimesta monet kuluttajat ovat kiinnostuneita ongelmallisen osan korvaamisesta. Vaikeus on kuitenkin siinä, että varaosan hinta saavuttaa 30% täysin uuden lämmittimen maksusta..

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-7.jpg

On paljon käytännöllisempää juottaa mekaaninen vika juotosraudalla. Juotos sulaa noin 200 asteessa. Tarkan arvon määrää tietyn osan merkki. Vaikka vesi kiehuu pitkään, se ei loukkaa laastarin eheyttä. Tämä ratkaisu on yhtä tärkeä venäjänkielisille ja ulkomaalaisille. Loppujen lopuksi rikkoutumisvaara on läsnä kaikkialla, vain käyttöikä vaihtelee, mutta vikoja ilmenee silti kaikissa malleissa.

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-8.jpg

Syy lämmönvaihtimien vikaantumiseen

Toiminta -aika määräytyy ensisijaisesti siitä, miten kaupungin vesihuoltovesi desinfioidaan. Venäjän alueella käytetään joko puhdasta klooria tai klooridioksidia. Kun kupariputken läpi virtaava vesi lämpenee, se johtaa voimakkaaseen kemialliseen reaktioon. Kuparikloridi on lujuudeltaan huonompi kuin puhdas metalli, ja siksi fistelit ilmestyvät melko nopeasti. Onnekkaimpia ovat kaupunkien asukkaat, joissa vesijohtovesi on otsonoitu.

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-9.jpg

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-10.jpg

Mutta tällaisia ​​siirtokuntia on edelleen hyvin vähän. Nykyaikaisen ratkaisun korkeat kustannukset eivät salli otsonoinnin nopeaa leviämistä. Lisäksi nyt valmistajat ovat alkaneet säästää kaikin mahdollisin tavoin. Ja jos aikaisemmin lämmönvaihtimien paksujen putkien kanssa ongelmia tapahtui melko harvoin, nyt käytetään huonolaatuista ohutta kuparia. Tuotteiden käyttöikä on lyhentynyt merkittävästi.

teploobmenniki-dlya-gazovoj-kolonki-obsluzhivanie-i-ustranenie-neispravnostej-11.jpg

DIY -lämmönvaihtimen vaihtoprosessi

Rahan säästämiseksi monet käyttäjät päättävät vaihtaa lämmönvaihtimen kaasukattilassa omin käsin. On heti huomattava, että sinun ei pitäisi yrittää ratkaista ongelmaa tiivistämällä näkyviin tuleva reikä – tämä pidentää lämmönvaihtimen käyttöikää enintään 2-3 kuukaudella. On parempi soittaa palvelukeskuksen asiantuntijoille tai ostaa uusi piiri ja vaihtaa se itse. Toimenpiteiden järjestys suoritettaessa korjauksia omin käsin on seuraava:

 • sammuta kaasu;
 • irrota laite sähköstä;
 • irrota kattila vesiliikenteestä ja valmistele ämpäri siltä varalta, että jäljellä oleva vesi valuu ulos;
 • irrota laitteen kansi ruuvimeisselillä;
 • tarkista ohjeiden kaavion mukaan, missä lämmönvaihdin sijaitsee;
 • irrota piiri ja vie se kauppaan ostamaan uusi tai ruuvaa heti huollettava osa, jos saatavilla;
 • liitä kaasukattila kaikkiin aiemmin irrotettuihin tietoliikenneyhteyksiin;
 • käynnistä jäähdytysneste järjestelmän tiiviyden tarkistamiseksi;
 • jos kaikki on kunnossa, sulje kattilan rumpu ja ruuvaa irrotetut pultit.

Kaasukattilan piirin vaihtaminen omilla käsillä on täysin mahdollista, mutta vaatii tarkkuutta ja selkeää järjestystä. Jos tämä manipulointi tuntuu liian monimutkaiselta, soita velhoon – hän säästää sinulle sopivan osan löytämisen vaivaa, tekee kaiken nopeasti ja antaa takuun työstään.

Huuhtelumenetelmät

On olemassa yksinkertaisia ​​muunnelmia, jotka ovat käytännössä maksuttomia, on budjettivaihtoehtoja, joilla on vähäinen investointi, ja ammattimaisia ​​- ne ovat paljon kalliimpia, mutta ne ovat erittäin tehokkaita..

Kuinka huuhdella kaasukattilan toisiolämmönvaihdin tavalla tai toisella? Ja kun on loogista käyttää niitä. Kaikki riippuu talletusten määrästä.

Yksinkertaisimmassa tilanteessa mekaaninen puhdistus riittää. BT: n reunat puhdistetaan ulkona. Työssä käytetään mitä tahansa kovaa harjaa, lastaa, kaavinta tai kaapelia. Tässä on erittäin tärkeää, ettet vahingoita levyjä..

Kattilan lämmönvaihdin: toiminto, tyypit, toimintaperiaate, valmistajat

Toinen menetelmä on pesu erityisessä koostumuksessa. Käytännössä se yhdistetään ensimmäiseen menetelmään ja seuraa heti sen jälkeen..

Osa asetetaan astiaan happoseoksen kanssa. Käytetyn hapon tyyppi: suolahappo tai sitruuna. Sopivat mittasuhteet: 100 grammaa / 10 litraa. Vesi.

Kattilan lämmönvaihdin: toiminto, tyypit, toimintaperiaate, valmistajat

Hapot voidaan korvata millä tahansa kalkinpoistoaineella. 30-40 minuutin kuluttua VT poistetaan astiasta. Jäljellä oleva asteikko poistetaan varovasti siitä..

Matkan varrella myös kela puhdistetaan. Tässä käytetään erityistä teräsharjaa..

Kolmas menetelmä on kemiallinen. Aggressiivisempia aineita pumpataan VT: n läpi käyttämällä erityistä pumppua. Se liitetään osan suuttimiin.

Tässä taulukossa on esitetty sopivat työvälineet:

Rahastot Kuvaus Suhde veteen: grammaa: litra Lämpötila

vettä

Tuotteen hinta (hiero)
Sitruunahappo Suosittu kansanlääke 100: 10-12 50-70 ° C 50-1 pussia.
Thermagent Active Monipuolinen neste, jolla on voimakas vaikutus 19 40-50 ° C 1500-10 kg säiliö.
STEELTEX Cooper Yksi tehokkaimmista lääkkeistä, mutta sopii kevytmetalliosien käsittelyyn 1: 6 – 1:10 40-60 ° C Kantavuus 1300-5 kg
Detex Keskity tehokkaiden biologisten aineiden kanssa. Puhdistaa täydellisesti teräs-, valurauta- ja kupariosat 200-500: 10 40-50 ° C 4900 – kanisteri 10 l.
Suolahappo Poistaa tehokkaasti pinttyneen kalkin 100: 10 50-70 ° C 50-1 kg

Letku asetetaan astiaan, jossa seos on melkein pohjaan asti, ja se on liitetty toisella puolella VT: hen ja toisella puolella pumppuun. Näin saadaan tarvittava kiertokulku. Toimenpide kestää 30-40 minuuttia. Sitten osa huuhdellaan perusteellisesti tavallisella vedellä..

Kattilan lämmönvaihdin: toiminto, tyypit, toimintaperiaate, valmistajat

Neljäs menetelmä ei sisällä komponentin uuttamista. Tämä on kaasukattilan toisiolämmönvaihtimen hydrodynaaminen huuhtelu. Mutta sen suorittavat vain ammattilaiset. Tämä edellyttää erityistä tekniikkaa ja turvallisuuskriteerien noudattamista.

Kattilan lämmönvaihdin: toiminto, tyypit, toimintaperiaate, valmistajat

Sen periaate on ajaa erityinen koostumus kattilajärjestelmän läpi voimakkaassa paineessa (1,5-2 bar). Työn tekee tehostin. Puhdistusnesteeseen lisätään hiovia elementtejä.

Tämä on tehokkain tapa poistaa varovasti kaikki saostumat ja kuurata osa kaupalliseksi..

Jos epäilet itsepuhdistuksen onnistumista, voit tilata tämän palvelun. Kaikki toimenpiteet suoritetaan päivässä. Niiden hintalappu määräytyy seuraavien tekijöiden perusteella:

 • alueella,
 • teho ja kattilan muutos,
 • yrityksen merkintä,
 • sovellettua tekniikkaa ja kemikaaleja.

Toimenpiteet eri merkkien malleille

Yleensä tässä on vähän eroja. Ne liittyvät tekniikan analysointiin ja tietyn puhdistusmenetelmän käyttöön. Käytettävissä olevat tiedot eri merkkien malleista näkyvät alla:

Ensimmäinen on Navien. Kaikki aineet soveltuvat BT: n huuhteluun, paitsi suolahappoliuos. Se pilaa paljon, jopa syövyttää pintoja..

Toinen on Ariston. Niitä huuhdeltaessa on käytettävä suurinta sallittua painetta, etenkin kun käytetään tehostinta. Yleensä kaikki valmisteet sopivat menettelyyn. Kevyelle kontaminaatiolle suositellaan etikkahappoa..

Kolmas on Baxi. Ei ole erityisiä kriteerejä. Se on suosittu brändi, jolla on palvelupisteitä monissa kaupungeissa. Tämä tekee palvelusta halvemman.

Neljäs on Vilant. Täällä on yleensä järjestetty kuparinen VT. Kevyelle saastumiselle – sitruuna- tai etikkahappo. Vakavimmissa tapauksissa Aquamax.

Viides – Beretta. Lievissä tilanteissa – suolahappo. Äärimmäisissä tapauksissa lääkkeet Descalex ja Remokal sekä Hydroflow -puhdistusjärjestelmä auttavat tehokkaasti.

Kuudes on Ferroli. Monissa tapauksissa sijoittaminen suolahapon koostumukseen auttaa. Tehokkaampi menetelmä: sama happo kuumennetaan tehostimessa 35-40 asteen lämpötilaan. Puhdistusprosessi alkaa. Tämä on budjettivaihtoehto. Kalliimpi liittyy erityisten lääkkeiden käyttöön.

Seitsemäs – Junkers. Yksinkertainen lika poistetaan suola- tai sitruunahapolla, millä tahansa kalkinpoistoaineella. Monimutkaisessa on pumpattava 50 asteeseen lämmitetty puhdistuskoostumus kiertopumpulla

Kahdeksas – Neva -sviitti. Sitruunahappoliuos valmistetaan oikean kaavion mukaisesti, uutettu VT asetetaan siihen 10-20 minuutiksi. Sitten se pestään perusteellisesti. Monissa tapauksissa tällä menetelmällä on haluttu vaikutus. Vaikeat tukokset poistetaan hydrokemiallisella menetelmällä käyttämällä tehostinta.

Yhdeksäs – Viessmann Vitopend 100. Kaikki kloridittomat tuotteet soveltuvat yksinkertaisiin ja monimutkaisiin ratkaisuihin. Antox 75 E on erityisen tehokas.

Kymmenes on Fondital Tahiti. Yksinkertaiseen kontaminaatioon käytetään mitä tahansa standardiliuoksia (hapot, kalkinpoistoaineet, erikoisvalmisteet). Jos vakioratkaisut eivät auta, Fondital Tahiti -kaasukattilan toisiolämmönvaihtimen tiiviste vaihdetaan. Jos negatiivinen toistuva tulos, VT itse muuttuu.

Kaikkien merkkien osien puhdistamiseen on universaali menetelmä – hydrokemiallinen. Tarvitaan tehostin ja pumppausjärjestelmä sekä erityiset reagenssit..

Mitä sinun on otettava huomioon kattilaa ostettaessa

Kattilaa ostettaessa on otettava huomioon sen huoneen neliö, jossa laite sijaitsee..

Jos alue on pieni, on suositeltavaa ostaa seinälle asennettavat kattilat – nämä ovat kannettavia laitteita, jotka eivät aiheuta sotkua huoneeseen ja jotka voidaan asentaa keittiöön, kylpyhuoneeseen tai erityiseen kattilahuoneeseen. Seinään asennettavat kattilat ovat kevyitä ja yleensä noin pienen kaapin kokoisia. Herää heti kysymys tehosta, jonka rajoitus on 30-35 kW. Tämä mahdollistaa lämmityksen luomisen 250-350 neliömetrin alueelle. Siten talon kvadratuurin perusteella voit määrittää tarvittavan kattilan. Jos huoneen pinta -ala on yli 350 neliömetriä, on järkevää valita kattila, jossa on lattia. Tämä on monimutkaisempi mekanismi, johon jokaisella valmistajalla on omat vaatimukset, jotka on täytettävä.

On tärkeää, että omistajalla on tuuletus huoneessa ja riittävän suuri alue, mukaan lukien huoneen korkeus, koska etäisyys kattilan yläosasta kattoon neuvotellaan aina

Kuinka kaksipiirinen kaasukattila toimii: laitteen ja liitäntöjen kuvaus

Käyttöönoton aikana asiantuntija laatii projektin – kaavion, jossa kaikki tarvittavat asennuksen parametrit on ilmoitettava.

On tärkeää tietää, että jokaisessa kattilassa on oltava kaasumittari, jonka asiakas ostaa erikseen. Jos mittari on ostettu aikaisemmin, on tärkeää näyttää se yrityksen edustajille.

Jos se täyttää vaaditut parametrit, asiantuntijat sallivat sen ehdottomasti asentaa ja kattilan käyttöönotto suoritetaan onnistuneesti. Voit asentaa kattilan itse, jos noudatat kaikkia tarvittavia vaatimuksia. Sinun on oltava erittäin varovainen, koska tällaisilla laitteilla on korkea palovaarallisuusluokka.

Pääasiassa on tarpeen opiskella:

 • rakennuksen tyyppi,
 • savupiippujen läsnäolo,
 • pannuhuone.

Voit ymmärtää tämän ongelman selvästi tutkimalla huoneen projektia.

Vinkkejä ja temppuja käyttöön

Yleisimmät suositukset ovat turvallisuusvinkkejä.

Huomautus! Asennuksen jälkeen on tarpeen seurata tarkasti mahdollisia toimintahäiriöitä ja hiilimonoksidipitoisuutta huoneessa. Väärin asennettu kattila voi olla hengenvaarallinen..

Kaksipiirisen kaasukattilan asentaminen on selvä etu sekä lämmitysjärjestelmälle että lämpimän veden saannille hanasta. Yksikön mukava käyttö edellyttää huoneen tilavuuden, vaaditun lämpötilan ja käyttöstandardien laskemista oikein..