Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Mayevsky -nosturilaite

Kuinka tyhjentää ilma hanasta? Sen toiminta perustuu ilmalukon ilmausperiaatteeseen sulkuventtiilin avaamisen hetkellä..

Mayevsky -venttiilin venttiili on suunniteltu samalla tavalla kuin tavanomainen venttiili, toisin sanoen hermeettinen liitäntä kaasumaisesta tai hydraulisesta aineesta, jossa on korkea paine normaaleissa olosuhteissa olevaan väliaineeseen, avautuu ja sulkeutuu. Mayevsky-venttiilin modernin suunnittelun historiallinen prototyyppi on tavallinen satula-tyyppinen vesihana.

Mutta käytettäessä tavanomaista vesijohtoa lämmitysjärjestelmästä tapahtui hallitsematon veden vuoto. Tätä varten tarvittiin hanan erityinen muotoilu, joka vaikeuttaisi tai eliminoisi kokonaan lämmitysverkon nestehukan. Tämä ongelma ratkaistiin keksittämällä Mayevsky -nosturi, johon tehtiin lukuisia parannuksia.. Mayevsky -nosturin rakenne

Mihin Mayevsky -nosturi on asennettu?

Vesihana on asennettu lämmityspatterien yläosaan. Se voidaan varustaa automaattisella tuuletusaukolla tai käsikäyttöisellä.

Kun venttiili avataan puoli kierrosta, ilma poistuu järjestelmästä ja tekee jäähdytysnesteelle tilaa. Tätä laitetta käytetään kaikenlaisiin paristoihin, myös vanhoihin näytteisiin.

Ilmalukkojen ulkonäkö voi johtua useista syistä:

 • lämmitysjärjestelmiä asennettaessa;
 • korjaustöiden aikana, kun neste poistetaan järjestelmästä;
 • kun asennat uuden jäähdyttimen;
 • jos ilma vuotaa järjestelmään käytön aikana;
 • fysikaalisen ilmiön seurauksena (vesi päästää ilmakuplia korroosioprosessien aikana);

Jälkimmäinen tapahtuu usein alumiini -paristojen kanssa kaupunkirakennuksissa..

Mayevsky -nosturin historiasta

Viime aikoina tällaisia ​​tuuletusaukkoja ei ole käytetty pattereissa. Sen sijaan he käyttivät tavanomaisia ​​vesihanoja. Tämä johti hallitsemattomaan teollisuusveden ottamiseen lämmitysjärjestelmästä, mikä edellytti uusien laitteiden kehittämistä, jotka vähentäisivät veden kulutusta merkittävästi. Tämä laite toimi Mayevsky -venttiilinä..

Mikä on Mayevsky -nosturi

Lämmitysjärjestelmien ilman ruuhkautumisen ongelma yritettiin ratkaista 1900 -luvun alussa. Tätä varten hanoja käytettiin aktiivisesti – ne selvisivät ilman poistamisesta, mutta niitä käytettiin usein paitsi aiottuun tarkoitukseen myös veden poistamiseen lämmityspiiristä muihin tarkoituksiin..

Hallitsematon jäähdytysnesteen tyhjennys aiheutti vahinkoa lämmitysverkolle, koska se voi aiheuttaa ylimääräisten ilmalukkojen muodostumisen ja paineen muutoksen putkissa. Lisäksi pattereihin tulevan veden korkean lämpötilan vuoksi myös sitä käyttävät ihmiset voivat kärsiä..

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Keksijä Ch.B. Mayevsky, jonka nimen mukaan ilma -aukko on nimetty, ei keksinyt itse tuuletusaukkoa, vaan menetelmän sen osien tiivistämiseksi. Mayevsky ehdotti nosturin kartion osien yhdistämistä kartioksi. Tämä mahdollisti lämmitysverkkoyksikön tiiviyden pitämisen kiinni -asennossa. Lisäksi tämä muotoilu teki hankalaksi veden keräämisen lämmittimestä..

Mayevsky -nosturin nimittäminen

Ilma on kevyempää kuin vesi, joten sitä kertyy tilan lämmitysjärjestelmän ja pattereiden huippukohtiin. Tämä tapahtuu useista syistä:

 • putket eivät täyty tarpeeksi nopeasti vedellä;
 • syötetty järjestelmä oli osittain tyhjä;
 • vedessä on paljon liuennutta happea.

Joskus ilman kerääntyminen aiheuttaa lämmitysjärjestelmän erityisen laitteen, kun joillekin alueille muodostuu, nousee putkien silmukoita.

Vuonna 1931 valtion suunnittelukomitea päätti, että alhaisemman jakelun tapauksessa järjestelmiin on asennettava tavalliset hanat ilman poistamiseksi. Mutta heidän kauttaan talojen asukkaat eivät ainoastaan ​​poistaneet ilman ruuhkia, vaan usein tyhjensivät kuumaa vettä, joka tässä tapauksessa oli lämmönsiirtimen rooli, ja käytti sitä sitten kotitaloustarpeisiin – esimerkiksi lattian pesuun. Tätä ei voida hyväksyä rakennusten puhtaanapidon ja keskuslämmitystekniikan kannalta. Siksi he alkoivat asentaa Mayevsky -nostureita pattereihin, mikä vaikeutti merkittävästi jäähdytysnesteen epäasianmukaista käyttöä.

Automaattinen CM

Automaattiset CM: t ovat käteviä yksityisissä taloissa, joissa on yksilöllinen lämmitys, koska ne poistavat ilmalukot ja säätelevät painetta itse. Tämän laitteen sisällä on kammio, joka on varustettu uimurilla. Se puolestaan ​​on kytketty neulaventtiiliin, joka sijaitsee solmun yläosassa..

Kun ilmarako ylittää asetetun rajan, venttiili avautuu hetkeksi, jolloin ilma pääsee poistumaan järjestelmästä. Sitten uimurin toiminnan vuoksi se palaa takaisin lähtöasentoon estäen veden virtaamisen ulos..

AKM: n tärkein plus on, että sinun ei tarvitse korvata säiliötä putkien sisään joutuneen ilman tyhjentämiseksi, koska vesi ei virtaa ulos. Venttiili sulkeutuu automaattisesti heti, kun jäähdytysnesteen taso nousee. Automaattiset mallit ovat kuitenkin kalliimpia kuin mekaaniset..

Tuuletusaukot ovat:

 • suoraan;
 • kulmikas;
 • jäähdytin.

Mayevsky -venttiili: kuinka käyttää

Mieti, miten Mayevskyn hanaa käytetään tai yksinkertaisemmin ilmaa? Mayevsky -nosturi tarjoaa melko yksinkertaisen prosessin ilman poistamiseksi lämmitysjärjestelmästä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen hetkeen, kun polttoainepumppu asennetaan lämmitysjärjestelmään jäähdytysnesteen kiertonopeuden lisäämiseksi. Muista kytkeä se pois päältä ennen kuin ilmaat ilmaa. Ensinnäkin piirin sisäisen paineen alentamiseksi ja toiseksi ilmakuplien sekoittamisen pysäyttämiseksi koko jäähdytysnesteen tilavuudessa.

Pieniä sääntöjä noudattaen voit suorittaa itsenäisesti työtä kertyneen ilman poistamiseksi järjestelmästä:

 • käytä pientä astiaa ja kuivia rievuja, jotka on asennettava Mayevsky -hanan ulostulon alle;
 • valmistele avain venttiilin säätöruuvin kääntämiseksi;
 • Ota turvallisuussyistä mukaasi säädettävä tai avoin avain, jotta venttiili voidaan kiristää jäähdyttimeen.

Mayevskyn nosturi kuumavesijärjestelmässä kolonnin tai kattilan avulla

Mayevskyn nosturi kuumavesijärjestelmässä kolonnin tai kattilan avulla

Kun asetat avaimen (tai asetat ruuvimeisselin) säätöruuvin päähän, sinun on suoritettava sujuvasti avaustoiminto (ruuvin ruuvaaminen auki), kunnes ilma suihkuttaa. Pidä ruuvia tässä asennossa, kunnes neste tippuu ulos jäähdyttimestä. On toivottavaa, että se valutetaan valmistettuun astiaan. Kierrä sitten ruuvia varovasti sisään, kunnes neste lakkaa kokonaan ulos. Tätä varten pyyhi venttiilin runko kuivalla liinalla ja tarkkaile venttiilin ulostuloa. Jos nestevuotoja ei havaita, venttiili suljetaan ilmatiiviisti..

Tapauksissa, joissa venttiilin avaamisen jälkeen havaitaan veden virtaavan rungon kierreliitännän alta, kiristä lankaa varovasti jakoavaimella, kunnes tippojen muodostuminen lakkaa kokonaan. Ne auttavat myös sinua oppimaan ilmaamaan ilmaa lämmityspatterivideoista ja Internetistä löytyvistä ohjeista.

Missä tapauksissa Mayevsky -nosturi on asennettava

Avoimissa järjestelmissä ilmanvaihtoaukon rooli suoritetaan yleensä avoimella paisuntasäiliöllä.

Asennus vaaditaan:

 • lämmitysjärjestelmissä, joissa putkia ja lämmityslaitteita tuuletetaan usein:
 • suljetuissa lämmitysjärjestelmissä;
 • kaksiputkisissa vaakajärjestelmissä – kuvaus;
 • pyyhekuivaimissa jne..

Kun järjestelmä on pystysuunnassa monikerroksisessa rakennuksessa (useampi kuin yksi kerros) ylemmän kerroksen jäähdyttimissä, myös sulkuventtiili on asennettava.

Ottaen huomioon Mayevsky -nosturin alhaiset kustannukset, luotettavuus ja käytännöllisyys, sen asennus on perusteltua kaikille lämmitysjärjestelmän laitteille. Tämä parantaa lämmityslaitteiden lämmönsiirron tehokkuutta ja alentaa lämmityskustannuksia erityisesti omakotitalojen itsenäisissä järjestelmissä..

Automaattinen venttiili

Automaattinen ilmanpoistoventtiili

Mayevskyn hanoja ei käytetä keskuslämmitysjärjestelmissä lämmönsiirtonesteen huonon laadun vuoksi.

Se johtaa hanan nopeaan tukkeutumiseen ja usein puhdistettavuuteen..

Keskuslämmitysjärjestelmissä voimakkaita vesisokkeja esiintyy usein kymmenissä ilmakehissä, mikä voi johtaa hanojen rikkoutumiseen..

Keskusjärjestelmässä käytetään erityisiä automaattisia ilmanvaihtolaitteita..

Ilman ruuhkautumisen syyt

Ilmatukosten ilmaantuminen johtaa siihen, että patterit lämpenevät huonommin, mikä puolestaan ​​johtaa epämiellyttäviin elinoloihin. Tämä ilmiö on mahdollinen, kun:

 • uuden lämmitysjärjestelmän asennus;
 • veden tyhjentäminen putkistoista ja korjaustöiden suorittaminen;
 • lämpöpatterien asennus;
 • korroosion ilmentyminen putkien metallissa;
 • piirin paineenpoisto.

Mayevskyn automaattinen nosturi: laajuus

Nykyaikaisiin lämmitysjärjestelmiin on asennettu automaattinen Mayevsky -venttiili. Miten se eroaa muista nosturityypeistä? Ensinnäkin Mayevskyn automaattinen nosturi erottuu sen toimintaperiaatteesta. Laitteen automaattinen versio näyttää metallisylinteriltä, ​​ja sen sisällä on uimuri, joka on kiinnitetty venttiilillä sylinterin yläosaan – tällainen laite automaattiseen Mayevsky -venttiiliin. Ja miltä sen toiminta näyttää??

Useimmat nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät on varustettu automaattisella Mayevsky -hanalla

Kun ilmaa kerääntyy sylinteriin, kuuman veden taso alkaa laskea, kelluke laskee, painaa venttiiliä ja reikä aukeaa.

Lisäksi ylimääräinen ilma poistuu, sylinterin ilmanpaine laskee ja samalla jäähdytysnesteen taso nousee. Uimuri nousee ylös ja sulkee reiän. Tämä venttiili toimii automaattisesti ja vain tarvittaessa. Asiantuntijat suosittelevat tämän automaattisen Mayevsky -venttiilin asentamista vain niihin lämmitysjärjestelmän paikkoihin, joissa ilmenee usein tukoksia, mutta on joitain vivahteita. Tämä automaattinen hana on suunniteltu niin, että se on erittäin oikukas ja vaatii korkealaatuista ja puhdasta jäähdytysnestettä. Toisin sanoen tämä on loistava muunnelma Mayevsky -hanojen loistavista tyypeistä, nämä koneet eivät sovellu keskitettyihin lämmitysjärjestelmiin..

Mihin automaattinen hana on asennettava:

 • Nykyaikaisissa lämmitysjärjestelmissä;
 • Lämmitysjärjestelmät, joissa on korkealaatuinen jäähdytysnesteen puhdistus;
 • Paikoissa, joissa ilma esiintyy useimmiten;
 • Lämmitysjärjestelmän paikoissa, joissa on vaikea päästä järjestelmän palveluun;
 • Akussa, jolla ei ole vapaata pääsyä sen ylläpitoon;
 • Yksilöllinen lämmitysjärjestelmä, jossa on kierto;
 • Yksilöllinen lämmitysjärjestelmä alumiinipattereilla.

Ja vielä yksi vivahde – jos lämmitysjärjestelmässä on paljon ilmatukoksia, erityisesti yksittäisissä lämmitysjärjestelmissä, joissa on kierto järjestelmässä, sinun on ensin sammutettava sähköpumppu ja poistettava ilma järjestelmästä. On erittäin tärkeää tietää!

Hallinta ja eritelmät

Mayevsky -nosturia käytetään käsin – ruuvi avataan ja kiristetään ruuvimeisselillä tai erikoisavaimella.

Venttiili on suunniteltu käytettäväksi lämmitysjärjestelmissä, joiden paine on enintään 1,6 MPa.

Käytettäessä järjestelmissä, joissa on korkeampi paine tai joissa on voimakkaita iskuja, se ei ole riittävän luotettava – on olemassa vuotovaihtoehto.

Yhteystyyppi

Venttiilirunko, jossa on ulkokierre, kierretään jäähdyttimen tulppaan tai putkiliitäntään, kuten kytkentäventtiili, jossa on ulkokierre.

Suunnitteluominaisuuksia

Nosturin rakenne on melko yksinkertainen. Se koostuu rungosta, jossa on kalibroitu ohut reikä, ja siihen kierretty kartiopään lukitusruuvi. Kotelossa on reikä ilman poistoaukkoa varten.

Lukitusruuvin ulompi pää voidaan tehdä muodossa:

 • urapää ruuvimeisseliä varten;
 • nelisivuinen pää erityisavaimelle;
 • siipityyppiset kahvat ruuvin löysäämiseksi käsin.

Joissakin malleissa on erillinen liitäntälaatikko, jossa on ilmanpoisto kotelon sisällä.

Rungon ulkopuolella tehdään vakiokierre venttiilin asentamiseksi jäähdyttimen reikään tulpan (tulpan) sijasta.

Mayevsky -nosturilaite

Ilman vapauttamiseksi kierrä ruuvi auki puoli kierrosta (täysi kierros on mahdollista). Tämä avaa kalibrointiaukon, jonka läpi jäähdyttimen ilma pääsee ensin venttiilin rungon reikään ja sitten ulos.

Kun ilma on poistettu kokonaan, lukitusruuvi on kiristettävä vasteeseen asti..

Mayevsky -nosturien luokittelu

Tästä laitteesta on useita muunnelmia, tutustutaan jokaiseen niistä.

 1. Manuaalinen laite on alkeellisin versio nosturista, niin sanottu klassikko. Ilman vapauttamiseksi ruuvia kierretään, runko on valmistettu messingistä ja pää on muovia.
 2. Automaattinen laite on parannettu versio Mayevsky -nosturista. Ne on myös valmistettu messingistä, mutta muotoilu on tietysti monimutkaisempi. Nämä laitteet asennetaan suoraan akkuun ilman sovitinta, ja ne ovat ihanteellisia yksittäisille lämmitysjärjestelmille. Mitä tulee keskitettyihin järjestelmiin, joissa käytetään vanhoja valurautapattereita, ei ole suositeltavaa käyttää automaattisia laitteita täällä – muuten noin joka kuukausi sinun on purettava nosturi ja puhdistettava se liasta ja epäpuhtauksista, jotka ovat täynnä järjestelmä.

automaattinen ja manuaalinen Mayevsky -nosturi

 1. Manuaaliseen ilmaukseen tarvitaan varoventtiilillä varustettu venttiili. Suoran tehtävänsä lisäksi se suojaa johtoa myös putkiston sisällä tapahtuvilta äkillisiltä painehäviöiltä eli hydraulisilta iskuilta. Kun paine nousee yli 15 ilmakehän, venttiili aktivoituu ja vapauttaa ylimääräistä vettä. Jos lämmitysjärjestelmään käytettiin polypropeeniputkia, niin ilman tällaista venttiiliä putket voivat yksinkertaisesti räjähtää, jos tällainen vesivasara esiintyy.

Klassinen Mayevsky hana kierteellä

Valmistettu messingistä, erittäin korroosionkestävästä materiaalista. Asennetaan mihin tahansa putkilinjan osaan, jos putkisto on monimutkainen ja mutkainen.

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Monimutkainen lämmitysjärjestelmä vaatii Mayevsky -nosturin pystysuorien osien siirtymisestä vaakasuoraan

Aiheeseen liittyvä artikkeli: Lämmityspatterin termostaatti. Tässä artikkelissa kuvataan näiden laitteiden suoritusvaihtoehdot, niiden asentaminen sekä useita suosittuja termostaattimalleja hinnoilla ja ominaisuuksilla valinnan helpottamiseksi..

Asennettaessa jäähdyttimeen tai putkeen on tarpeen porata reikä ja leikata kierteet jäähdyttimen tai putken / noususeinän sisään.

Mayevsky -palloventtiili: toimintaperiaate

Hybridiverkot käyttävät palloventtiiliä. Toimintaperiaate on seuraava: ruuvin sijasta mallissa on kääntyvä pallo, jonka aukko on yhtä suuri kuin reikä. Venttiilin sisällä olevat tiivisteet ovat vastuussa luotettavuudesta suljetussa asennossa..

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Hyödyt ja haitat

Edut:

 • yksinkertainen rakenne;
 • kestävyys;
 • kompakti ja kyky asentaa jopa vaikeasti saavutettaviin paikkoihin;
 • luotettavuus;
 • pieni hinta;
 • tyylikäs muotoilu.

Haitat:

 • tarve vapauttaa ilma manuaalisesti – Mayevskyn hanat eivät toimi automaattisesti. Ne eivät sovellu kovin hyvin suurten järjestelmien täyttämiseen – ilman vuotaminen kestää hyvin kauan; paikoissa, joissa ilmaa kertyy jatkuvasti, on parempi asentaa automaattinen tuuletusaukko;
 • ei ole tarkoitettu käytettäväksi järjestelmissä, joiden paine on yli 1,6 MPa.

Mayevsky -nosturin asennuspaikat

Kuten edellä mainittiin, pystysuorissa järjestelmissä nämä elementit asennetaan akkuihin, jotka sijaitsevat yläkerrassa. Lisäksi ne on asennettu niihin järjestelmän elementteihin, jotka on kytketty ylemmän liitäntäpisteen alapuolelle..

Vaakasuorassa järjestelmässä kaikissa pattereissa on Mayevsky -nosturit.

Lattialämmitystä asennettaessa Mayevsky -hanoja ei ehkä asenneta ollenkaan, automaattiset hanat voidaan asentaa. Jos niitä käytetään, ne asennetaan lattialämmitysjärjestelmän kauimpana ylöspäin..

Kiinnitystekniikka

Mayevsky -venttiilin toiminta siinä muodossa, jossa sen pitäisi olla, voidaan varmistaa vain, jos se on asennettu oikein. Venttiilin on ennen kaikkea oltava halkaisijaltaan sopiva. Sen asennus tulee suorittaa vasta sen jälkeen, kun vesi on poistettu järjestelmästä. Ennen asennusta akun sivussa oleva pistoke irrotetaan ja Mayevsky -nosturi ruuvataan paikalleen.

Jos tämä laite on tarpeen asentaa valurautaakkuun, on pidettävä mielessä, että pistokkeessa ei ole reikää, joten se on esiporattava poralla, jonka istukkaan metallipora jonka halkaisija on 9 mm. Tässä reikässä leikataan lanka ja ruuvataan venttiili sisään. On kuitenkin pidettävä mielessä, että lanka voidaan katkaista vesivasaran aikana, joten on parempi asentaa automaattiset Mayevsky -nosturit, jotka on sovitettu tulppien laskeutumismitoihin.

Risteykseen on suositeltavaa asentaa silikoni- tai kumitiiviste sekä pellavakäämitys.

Valintavinkit ja hinnat

Osta venttiilit kaupasta, älä markkinoilta. Mieluiten sekillä. Vaikka niiden rakenne on yksinkertainen ja luotettava, viallisia tuotteita tapahtuu – ne voidaan vaihtaa. Älä osta terästuotteita (jos törmäät yhtäkkiä), ihanteellinen materiaali on messinki.

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Jos ruuvissa on kahva, ilman poistaminen on paljon helpompaa. Ja lapset mielenkiintoisessa iässä. Siksi, kun valitset tällaisen mallin, arvioi kohtuullisesti lasten käsien ikä ja leikkisyysaste..

Älä erehdy kotelon halkaisijan kanssa.

Mallivalikoima ja Mayevsky -nostureiden valmistajat: hinnat

Tällä hetkellä saniteettituotteiden markkinoilla esitetään suuri määrä Mayevsky -nostureiden malleja, sekä kotimaisia ​​että tuontituotteita, jotka käyttävät erilaisia ​​materiaaleja ja komponentteja. Kun ostat tätä tai sitä tyyppiä, voit ja sinun pitäisi myös ostaa metalliavain Mayevsky -nosturille. Avaimia on saatavana myös muovina.

Taulukossa on tietoja Mayevsky -nostureiden tyypeistä ja hinnoista:

tuotteen nimi Tavaramerkki Materiaali Hinta, hiero.
Mayevsky -nosturi Du 10, 15, 20 mm LLC “Promart”, Kazan kromiterästä 21-51
Mayevsky -nosturi Ru 16 mm ja DN 10, 15, 20 mm LLC “MetPromInteks”, Moskova kromiterästä 63.8
Mayevsky -hanan avain 5 mm, Meibes SX 11202 LLC “COMFORT.RU”, Moskova silumiini kahdeksantoista
Avain jäähdyttimen tulpille ja Mayevsky -hanalle LLC “MantechBryansk”, Bryansk polymeerimuovia 118
Manuaalinen Mayevsky -nosturi, DN 15 mm LLC “OK Resan”, Perm kromiterästä 152
Mayevsky-nosturi Demin Dokum Classik Art, DN 15-20 mm Heat Laboratory LLC, Rostov-on-Don messinki 138
Jäähdyttimen automaattinen tuuletusaukko PP “Termoklimat”, Jaroslavl ruostumaton teräs 259
Mayevsky -nosturi (automaattinen) “TECHNO-GROUP”, Kirov ruostumaton teräs 230
Palloventtiili, jossa Mayevsky -venttiili DN 15 mm (1/2 ″) LLC “TEKOM”, Krasnojarsk kromattu messinki 243
Tee Mayevsky -nosturilla LLC “Siberia GOST”, Omsk kromiterästä 596
Kolmitieventtiili Mayevsky -venttiilillä (G1 / 2 – G1 / 2) LLC “AQUA-KIP”, Moskova kromiterästä 245
Mayevsky -nosturi suodattimella DN 15 mm LLC “Promarmatura”, Barnaul kromattu messinki 474
Mayevskyn nosturin automaattinen RR 374 täysreikä, valurautapattereille LLC “SantehKlass”, Moskova kromiterästä 700

Hyödyllisiä neuvoja! Jos Mayevsky -nosturin ostaminen on välttämätöntä, muista koordinoida lämmitysjärjestelmän elementtien venttiilien asennuspaikkojen laskeutumismitat ostettujen parametrien kanssa. Jos ristiriitaisuuksia esiintyy, sovittimet ja kulutustarvikkeet on hankittava lisäosana.

Laite ja laitteen toimintaperiaate

Monille tutut Mayevskyn nosturit valmistettiin erikoisavaimen tai lukkosepän ruuvimeisselin ohjauksessa. Itse asiassa tällaisia ​​tuotteita ei voida kutsua automaattisiksi laitteiksi..

Suunnittelijat ovat parantaneet Mayevskyn nostureiden nykyaikaisia ​​prototyyppejä – automaattisia tuuletusaukkoja.

Mutta LVI -käytännössä Mayevsky -hanojen suunnittelussa on erilaisia ​​muunnelmia:

 • suora varaston käsikirja;
 • kulma sauva käsi;
 • kelluva pystysuora automaattivaihteisto.

Manuaaliset ja automaattiset vaihtoehdot eroavat hieman toisistaan, koska ensimmäinen voidaan asentaa lähes mihin tahansa asentoon ja jälkimmäinen yksinomaan pystyasentoon.

Manuaaliset mallit asennetaan perinteisesti suoraan patteripaneelien tai paristojen runkoon. Automaattiset tuuletusaukot on pääsääntöisesti suunniteltu asennettavaksi moottoriteille lämmitysjärjestelmän vaikeapääsyisiin paikkoihin.

Erilaisia ​​Mayevsky -nostureita

Tässä on esitetty erilaisia ​​Mayevsky -hanojen malleja, joita esiintyy useimmiten LVI -käytännössä. Sarja sisältää manuaalisia, automaattisia tuotteita sekä yhdessä varoventtiilin kanssa

Mayevsky -nosturin toimintaperiaate perustuu yksinkertaisimpien osien vuorovaikutukseen. Manuaaliset mallit edustavat itse asiassa tavanomaista neulaventtiiliä.

Tällaisen venttiilin elementit ovat:

 1. Metallinen kotelo.
 2. Kierteinen varsi suorilla urilla.
 3. Huppu kanavalla ilman poistoa varten.
 4. O-renkaan kumitiiviste.

Messinki on perinteisesti valittu materiaaliksi Mayevskyn nostureiden valmistukseen. Totta, erillinen mekanismin osa – korkki, jossa on ilmakanava – voidaan valmistaa nailonista, nailonista, korkean lämpötilan muovista.

Mayevsky -nosturi avaimet käteen -periaatteella

Tuuletusaukon muutos kotitalouksien lämmityspattereille. Rakentava vaihtoehto erikoisavaimelle. Kätevä ja käytännöllinen hana kotikäyttöön

Laitteen messinkirungossa on kierre alaosan ulkohalkaisijaa pitkin. Tällä rungon osalla venttiili kierretään lämmityspatterin tulpan istukkaan.

Manuaalinen nosturimekanismin toiminta

Se on yksinkertaista. Normaalitilassa säätösauvan ruuvi ruuvataan neulaosalla kokonaan tyhjennysaukon rengasmaiseen kuoreen.

Kun järjestelmä on tarpeen vapauttaa jäähdyttimen ilmalukosta, putkimies (tai asunnonomistaja) avaa ruuvin 2-3 kierrosta avaimella tai ruuvimeisselillä. Veden ja ilman tiheyden suuren eron vuoksi jälkimmäinen virtaa ensimmäisenä avatun poistoaukon läpi.

Lisäksi ilmavirta syöksyy varren pitkittäisten urien läpi ja tulee nailonkorkin alle. Sieltä ilmamassat poistetaan poistokanavan kautta. Heti kun ilmavirta on pysähtynyt ja vesi on valunut ulos, putkimies kiertää Mayevsky -hanan ruuvia kokonaan. Tämä viimeistelee ilmavuototoimenpiteen..

Kaavio Mayevsky -nosturilaitteesta

Mayevsky -venttiili on järjestetty hyvin yksinkertaisesti, koska viat sen kanssa ovat erittäin harvinaisia ​​ja laite toimii moitteettomasti

Ajoittain toimenpide ilman poistamiseksi piirin lämmityksestä toistetaan, koska koko ilmamäärää ei ole mahdollista vapauttaa kerralla..

Automaattisten tuuletusaukkojen toimintaperiaate

Koneen, Mayevsky -nosturin seuraajan, toiminta nähdään hieman eri tavalla. Samankaltaisen, mutta automaattisesti toimivan tuotteen toimintaperiaate eroaa merkittävästi manuaalisesta standardista. Automaattinen ilmanpoistoventtiili on sijoitettu lieriömäiseen runkoon. Sylinterin sisään on asennettu kelluva mekanismi.

Vivujärjestelmän avulla mekanismin uimuri on yhdistetty neulaan. Tässä mallissa varsi on pystysuora. Sen neulapää toimii venttiilinä, joka estää tai avaa sylinterin yläosan reiän. Ilma-vesi-väliaineen tulo on sijoitettu alaosaan.

Automaattinen ilmanpoisto

Automaattinen muutoskaavio: 1 – laitteen runko, 2 – kierteinen kansi, 3 – uimuri, 4 – suutin, 5 – pidike, 6 – kela, 7 – jousi, 8 – tiiviste, 9 – pistoke, 10 – O -rengas

Ilmanpoistosylinterin sisällä olevan veden läsnä ollessa kellua nostetaan paineella. Painevoima painaa venttiilin neulaosaa. Tämä puolestaan ​​sulkee ylemmän ulostulon.

Mutta heti kun ilma pääsee sylinteriin, vedenpainevoima kelluntaan heikkenee, venttiilin neulaosa liikkuu alaspäin. Ylempi kalibrointiaukko avautuu, jonka kautta ilma poistuu ulos. Kun ilmakupla katoaa, vesi täyttää pullon uudelleen. Venttiili kellutetaan “kiinni” -asentoon.

Kuinka asentaa ilmausmekanismi?

Mayevskyn käsinosturi on itsetiivistyvä laite. Tuote sisältää kumista valmistetun O-renkaan, joten muita tiivistysmateriaaleja ei tarvitse käyttää.

Perinteisesti tämän tyyppiset manuaaliset ilmanpoistoventtiilit asennetaan yhdessä jäähdyttimen liittimien kanssa (1 dm x ½ dm; 1 dm x ¾ dm). Kokoonpanotyökaluna käytetään kiintoavainta, joka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi holkkien ja tulppien kanssa..

Avain korkkeihin ja sulkimiin

Jakoavain putkikorkki jäähdyttimen liittimien ja tulppien asentamiseen. 1 – korkki, 2 – jäähdyttimen jalka, 3 – jäähdyttimen tulppa. Tätä työkalua ja osia käytetään usein asennettaessa hanoja, jotka poistavat ilmaa.

Mayevsky -venttiilien (tuuletusaukkojen) käyttö on sallittu vain standardeissa määritetyissä paineissa ja lämpötiloissa. Nämä arvot määräytyvät laitteen teknisten ominaisuuksien mukaan..

Ilmakanavan tekniset ominaisuudet

Vaadittavat toiminnalliset ominaisuudet on esitetty seuraavassa taulukossa:

Tekniset tiedot Sallittu arvo Yksiköt
Paine (toimii) kymmenen ATI
Lämpötila (maksimi) 120 ºС
Kulun halkaisija 25,4 tai 20,0 mm
Kierteinen halkaisija 25,4 tai 20,0 mm
Työympäristö vettä ja muita aggressiivisia nesteitä
Elinikä 20-25 vuotta
Vuotoluokka “A”

Käytön aikana häiriöitä laitteiden toiminnassa ei suljeta pois. Jäähdytysaineen kuljettamat pienet roskat ovat usein syy Mayevskyn nostureiden suorituskyvyn heikkenemiseen..

Jos hana on tukossa eikä enää toimi, on suositeltavaa suorittaa yksinkertainen huolto:

 1. Katkaise jäähdytin järjestelmästä sulkuventtiileillä.
 2. Tyhjennä akusta noin 1/3 vesimäärästä.
 3. Irrota laite paristokotelosta.
 4. Puhdista läpivientireikä ohuella (ei-metallisella) terävällä esineellä.

Lämmitysjärjestelmät eivät aina ole varustettu pattereilla, joissa on tulpat, joissa on valmiit reiät Mayevsky-hanoja varten. Tällaisissa tapauksissa tuuletusaukkojen liittimet on tehtävä käsin. Tässä asiassa ei ole odotettavissa erityisiä vaikeuksia. Sinun tarvitsee vain porata reikä venttiilin asennuskokoon ja katkaista kierre.

Ilmanvaihtoaukon asentaminen akkuun

Hanojen asentamiseen valurautapattereiden runkoon on kiinnitettävä erityistä huomiota. Se käyttää perinteisesti korkealaatuisia, luotettavia materiaaleja.

Reikä porataan metalliporalla poralla, ja lanka katkaistaan ​​hanalla. Tietenkin poran halkaisija valitaan 1 – 1,5 mm pienemmäksi kuin hanan asennuskoko, ja hana on täsmälleen samankokoinen..

Lämmitysjärjestelmään sisällyttämisen ominaisuudet

Ilmanpoistoventtiilien asennuksessa on erityispiirteitä, kun ne kierretään olemassa olevien jäähdytintulppien runkoon. Jäähdyttimen tulpat ruuvataan yleensä kiinni vasempaan kierteen.

Venttiili on kierretty oikealle, ja siksi putkimiehen on kiinnitettävä tulppa yhdellä avaimella ja samalla kiristettävä tuuletusaukko toisella. Mutta nämä ovat teknisiä pikkujuttuja, joista kokemattomien ihmisten kadulla pitäisi tietää..

Kaavioratkaisut Mayevsky -nosturien asennukseen

Ilmalukon muodostuminen on luontainen ongelma pakotetun kierron järjestelmissä. Ilman poistamiseksi ne on varustettu joko automaattisella tuuletusaukolla nousuputkessa (oikealla) tai Mayevsky -hanalla jokaisessa jäähdyttimessä (vasemmalla)

Tuuletuslaitteiden asennuksen kaaviossa on myös joitain ominaisuuksia. Joten jos jäähdytinjärjestelmä on rakennettu laitteiden pystysuuntaisen järjestelyn mukaisesti, ilmanpoistoventtiilit sijoitetaan yleensä ylimmän tason lämmityspattereille..

Mutta rinnakkaiskytkentäkaaviossa, jopa pystysuorassa rakenteessa, Mayevsky -hanat asennetaan alemman ja ylemmän tason lämmityslaitteisiin. Yleensä LVI -käytännössä asennus tehdään kussakin yksittäisessä tapauksessa ottaen huomioon mahdollisen ilman kertyminen järjestelmään.

Ilmanerotin Mayevsky -hanojen sijasta

Mayevsky -hanojen sijasta jokaiseen jäähdyttimeen tai nousuputken tuuletusaukkoon voidaan järjestelmään sisällyttää ilmanerotin. Sen toiminta perustuu Henryn lakiin, jonka mukaan ilma vapautuu vedestä ja poistetaan suljetusta piiristä.

Jos lämmitysjärjestelmä asennetaan vaakasuoran kaavion mukaisesti, jokainen lämmityslaite on yleensä varustettu tuuletusaukoilla. Lähes kaikki lämmitysjärjestelmän laitteet on suositeltavaa varustaa ilmanpoistoventtiileillä..

Todellisuudessa laitteisiin sovelletaan:

 • kaikki järjestelmän patterit;
 • kompensaattorit, ohitukset ja vastaavat laitteet;
 • tallentimet ja kelat;
 • lämmitysjärjestelmän ylemmän tason putkisto.

Jotkut piiriratkaisut mahdollistavat jopa Mayevsky -nosturin sijoittamisen pyyhekuivaimille. Muuten, myynnissä on pyyhekuivainmalleja, joiden malleissa on sisäänkäyntipaikka Mayevsky -nosturille..

Syyt ilman ilmestymiseen lämmitysjärjestelmään

Ilmaa lämmitysjärjestelmässä voi esiintyä useista syistä – johtuen putkien väärästä kaltevuudesta, järjestelmän paineenpoistosta, järjestelmän epätäydellisestä täyttämisestä jäähdytysnesteellä tai rakenteiden löysistä liitoksista, korjaustöiden aikana, metallikorroosion vuoksi, tyhjennyksen aikana vettä tai muuta jäähdytysnestettä.

Myös ilmanvaihdon syitä voivat olla putkien tukkeutuminen, paine putkilinjassa alle normaalin, järjestelmän suunnitteluvirheet, ilmanvaihtoaukkojen puuttuminen jakoputkessa tai järjestelmässä..

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Lämmitysjärjestelmän tuuletuksen seuraukset

 • Lämmitysjärjestelmä ei toimi kunnolla
 • Melu jäähdytysnesteen kierron aikana
 • Putkien tärinä, joka johtaa lopulta paineettomuuteen
 • Ilmatulpat hidastavat jäähdytysnesteen kiertoa tai pysäyttävät sen kokonaan
 • Jäähdyttimien ja putkien sisätilojen korroosio

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Mayevskyn nosturi sellaisena kuin se nyt on, ilmestyi jo 1900 -luvun 33. vuonna, ja sen tehtävänä on vapauttaa lämmitysjärjestelmä siihen joutuneesta ilmasta, mikä estää jäähdytysnesteen täyttämästä koko sisätilan akkuja ja moottoriteitä.

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Ilmaventtiilin asennustyökalut

Kuinka asentaa Mayevsky -hanan olemassa olevaan jäähdyttimeen? Mitä minun pitää tehdä? Jäähdyttimen korkki on irrotettava ja asennettava tähän paikkaan Mayevsky -venttiili tai ilmaventtiili, jonka ulkohalkaisija on sopiva. Ja tiivistämiseen on käytettävä kumi- tai silikonitiivistettä, joka on erityisesti suunniteltu lämmitysjärjestelmille..

Ilmaventtiilin asennustyökalut ovat edullisia, joten kenellä tahansa on varaa niihin.

Työkalut Mayevsky -nosturin asentamiseen:

 • Ruuvimeisseli;
 • Lämmitysjärjestelmien kumi- tai silikonitiiviste;
 • Ruuvi;
 • Jakoavain.

Jos asennat sen vanhaan lämmitysjärjestelmään (valurautaakkuilla), siellä käytetään hieman erilaista tekniikkaa. Vanhan valurautaakun pistokkeeseen porataan reikä ja katkaistaan ​​lanka. Ja sitten he asentavat Mayevskyn manuaalisen klassisen nosturin.

Neuvoja asian hyväksi

Ennen kuin päätät ilmanpoistolaitteiden ostamisesta, on suositeltavaa tutkia huolellisesti lämmityspiirin laitteiden asettelu..

Nosturin ohjaus avaimella

Pieniä erikoisavaimia on kätevä käyttää ahtaissa tiloissa, joissa ruuvimeisselin käyttöä haittaavat lähellä olevat muut esineet

Laitteisiin pääsyn vapaudesta riippuen on asennettava sopivan muunnoksen Mayevsky -nosturit.

Jos ruuvimeisselin kanssa työskenteleminen on vaikeaa, avaimet käteen -mallit sopivat paremmin, ja jos avainten kanssa työskentely on vaikeaa, automaattiset laitteet on järkevää sijoittaa. Huolellinen analyysi auttaa tehostamaan laitteiden ylläpitoa ja säästämään rahaa ostoksissa.

Tuuletusaukot putkistoissa

Automaattiset tuuletusaukot on perinteisesti asennettu putkistoihin paikkoihin, joissa ilmamassoja mahdollisesti kertyy. Jäähdyttimissä tällaisia ​​laitteita ei yleensä käytetä

Manuaaliset laitteet on suunniteltu yksinkertaisimmin esimerkiksi automaattisiin tuuletusaukkoihin verrattuna. Mutta kuten käytäntö osoittaa, yksinkertaisuus on luotettavuuden avain..

Jos lämmitysjärjestelmässä käytetään valurautapattereita, manuaaliset hanat ovat luotettavampia tällaiselle järjestelmälle kuin automaattiset koneet. Samaan aikaan rakenteen luotettavuusaste riippuu suurelta osin sen metallin (messingin) laadusta, josta tuuletusaukko on tehty..

Mayevsky polypropeenille

Mayevskyn nosturikokoonpano nylon -tulpalla. Rakenne, joka on erityisesti valmistettu asennettavaksi polypropeeniputkiin rakennettuun järjestelmään

Voit myös mainita kokemuksen Mayevsky -hanojen käyttöönotosta muoviputkiin rakennetuissa lämmitysjärjestelmissä. Tämä materiaali kestää melko luotettavasti paineen ja lämpötilan, mutta on heikko vesivasaraa vastaan..

Mayevsky-nosturin asentaminen yhdessä varoventtiilin tai täysimittaisen turvaryhmän kanssa lisää järjestelmän luotettavuutta tällaisissa tapauksissa. Ja yleensä piireille, joissa paineen vakaus on kyseenalainen, on suositeltavaa käyttää hanoja vakauttajina.

Esimerkkejä Mayevsky -nosturista (kuva)

2bd7b96034851f33c4ebde8608e30c6e

1Abr3Uer7OIhNq4SbWxI7RX4nzH1PFgTiYDuMvwYdagrk4mejYP3aYDY

34fc067c64414361962836d58e00a43f

203b5c0b-f1d1-11e6-b287-0800271b9ec8

250GBPG021d

18541-1024x1024

125587-Modernsys

2764711

9810671

137831812w640h640kuva

218348464w640h640seroekol3smaevsinij

258680100w640h640kuva1444815746731v

258686658w640h640kuva1444815667132v

c845d71500112590bb38ca0ce4d30e83

lepakko

itap194-1

CIMG4369

itap299-1

kranmaevskogonabatareefoto

maxresdefault

mt2000-3-8

Otoplenie

ruchnoy-kran-maevskogo-1-2-s-bokovym-otverstiem-dlya-razvozdushivaniya-1000x1340

kauppa14573

vozduhootvodchik-avtomaticheskiy-uglovoy

VT502NHs

Mayevsky -nosturi: tyypit ja laajuus

-1200x1500

--- ICMA-707710

12ITAP

Mayevsky -nosturin tyypit, laite ja toimintaperiaate

KM: ää on kahta päätyyppiä: mekaaninen venttiili ja automaattinen tuuletusaukko. Näiden laitteiden toimintaperiaatteet eroavat merkittävästi niiden suunnitteluominaisuuksien vuoksi. Katsotaanpa tarkemmin kunkin laitteen suunnittelua ja toimintaperiaatetta..

Mekaaninen nosturi

Mekaanista CM: tä käytetään laajimmin lämmitys- ja muissa hydraulijärjestelmissä, joissa on pakotettu kiertämään työnestettä..

Suunnitteluominaisuuksia

Mayevsky -mekaanisen nosturin rakenne on yksinkertainen ja luotettava. Laite koostuu seuraavista osista:

 • kotelot, joissa on tulo- ja poistokanavat;
 • kartioruuvi, joka toimii sulkuventtiilinä;
 • pyörivä osa.

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Suunnittelun mukaan mekaaninen CM voi olla:

 • jäähdytin – asennettu lämmityslaitteisiin;
 • perinteinen – käytetään kaikentyyppisissä suljetuissa hydrauliikkajärjestelmissä, joissa työväliaine pakotetaan kiertämään;
 • täydellinen – koostuu palloventtiilistä, jossa on integroitu KM.

Pään rakenneominaisuuksista riippuen kartioruuvi voidaan irrottaa:

 • ruuvimeisseli;
 • kuusio- tai neliöavain;
 • ilman työkalun apua, erityisellä kahvalla, joka on kiinteästi kiinnitetty kartioruuvin päähän.

Mayevskyn mekaaninen nosturi voidaan valmistaa seuraavista:

 • tulla;
 • messinki (kuparisinkkiseos);
 • valurauta;
 • ruostumaton seosteräs;
 • kuumuutta kestävä muovi.

Korkeiden käyttöominaisuuksien, pitkän käyttöiän ja edullisen hinnan vuoksi yleisimpiä ovat messinkiset mekaaniset Mayevsky -nosturit.

Mayevsky -mekaanisen nosturin toimintaperiaate

Koska ilman tiheys on paljon pienempi kuin minkä tahansa jäähdytysnesteen tiheys, jäähdyttimeen kertynyt höyry-ilmaseos liikkuu putkilinjojen läpi nopeammin kuin työväliaine, joten jos ilmakehän kanssa on mahdollista kommunikoida, se vapautuu spontaanisti . Se tapahtuu seuraavasti:

Kun ruuvi avataan, sen kartiomainen osa tulee ulos istuimesta ja avaa siten tulokanavan. Järjestelmän käyttöpaineen vaikutuksesta höyry-ilma-seos syöksyy tulokanavaan ja poistetaan lämmityspiiristä poistokanavan kautta. Järjestelmän ilmauksen jälkeen kartioruuvi kiristetään ja sulkee tulokanavan – järjestelmä on käyttövalmis.

Erot

Peruseroja on vain rungon ulkokierteen halkaisijassa: on tuotteita, joiden halkaisija on ½ “ja ¾” (15 ja 20 mm) “. On tuotteita, joiden halkaisija on 1 tuumaa.

Ruuvi voidaan irrottaa ruuvimeisselillä tai erikoisavaimella. Ruuvikannen muoto on neliö (toisinaan kuusi- ja kahdeksankulmainen pää) ja aukko litteäpäiselle ruuvimeisselille. Avain toimitetaan venttiilin mukana. On malleja, joissa on kahva ruuvin avaamiseen.

Merkintä osoittaa liitäntähalkaisijan millimetreinä; kierreparametrit on merkitty M10 × 1 – pituus 10 mm, metrinen kierreväli 1 mm.

Kuva Mayevsky -nosturista ja kuvaus sen lajikkeista

Jokaisessa lämmitysjärjestelmäprojektissa on erilainen työkappaleiden järjestely (paristot ja pyyhekuivaimet), joten rakenne ei aina salli Mayevsky -nosturin sijoittamista huollettavaan paikkaan. Mikä sai kehittäjät luomaan useita venttiilityyppejä.

Manuaalinen nosturimalli

Yleisin muutos, koska sillä on riittävän luotettava mekanismi, tärkeintä on, että siihen on vapaa pääsy, koska nosturi avataan litteällä ruuvimeisselillä tai erityisellä nelisivuisella avaimella Mayevsky-nosturille. Neulamekanismi toimii kahdessa versiossa, avaamalla vaakasuoraan luukun ilman läpäisemiseksi, ja mutterirungossa on reikä.

Mayevskyn käsinosturi

Mayevskyn käsinosturi

Kuinka automaattiset tuuletusaukot toimivat

Lämmityksen automaattisen tuuletusaukon toimintaperiaate on kellukkeen läsnäolo. Uimuri tukee neulaventtiiliä jousen läpi, järjestelmä asetetaan tiettyyn ilmanpaineeseen jäähdyttimessä, heti kun ilma ylittää sallitun arvon, venttiili avautuu ja ilmaa kaiken ylimääräisen ilman keskellä olevan reiän läpi venttiilin pää. Kun paine palaa normaaliksi, venttiili sulkeutuu. Tämän laitteen version asennus koskee vain vaikeasti saavutettavia lämmityslaitteita. Teollisessa mittakaavassa muita laitteita käytetään ilmassa olevien akkujen poistamiseen..

Mayevsky -nosturi automaattinen

Mayevsky automaattinen nosturi

Varoventtiili

Tämä on parannettu Mayevsky -käsiventtiili, jota on täydennetty korkeapaineanturilla. Sen työn ydin on estää lämmitysjärjestelmän ja sen työkappaleiden rikkoutuminen, jos jäähdytysnesteen paine ylittää 15 ilmakehää. Venttiili avautuu ja tyhjentää ylimääräisen veden akusta. Liiallinen paine voi muodostua vesivasaran vuoksi.

Sulakeilmauslaite

Sulakeilmauslaite

Mistä ilma tulee järjestelmästä??

Lämmitysjärjestelmän sisällä olevat ilmalukot näkyvät väistämättä seuraavissa tapauksissa:

 • kun asennetaan uusi lämmitysjärjestelmä;
 • jos järjestelmä korjataan ja vesi poistetaan siitä;
 • uusia pattereita asennettaessa;
 • kun ilmaa vuotaa järjestelmään sen käytön aikana;
 • kun ilmakuplia vapautuu vähitellen vedestä, mikä on luonnollinen fyysinen ilmiö;
 • syövyttävien prosessien läsnä ollessa, joihin liittyy tietyn määrän ilmaa. Alumiinipatterit ovat erityisen alttiita tällaisille prosesseille kaupunkiasunnoissa..

Kuinka valita oikea laite

Nykyään Mayevsky -nosturiin on laaja valikoima muutoksia ja malleja. On tiettyjä vivahteita, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota ostaessasi. Tärkein kestävyyden indikaattori on messinkipohja. Itse metallin lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota kierteen laatuun, venttiilin avausmekanismin helppokäyttöisyyteen, tiivistekumin läsnäoloon liittimessä. Tuloputken koko ulottuu 1, ½, ¼ tuumaa.

Nykyaikaiset laitteet on varustettu valmiilla muoviventtiilillä, mikä säästää omistajaa käytettävissä olevien työkalujen käytöstä. Mutta tällaiset mallit eivät ole täysin käytännöllisiä huoneissa, joissa lapsia on usein..

Venttiili mukavalla kahvalla

Valintakriteerit

Mayevsky -nosturi

Jos haluat päättää, onko Mayevsky -nosturin asentaminen tarpeen, mieti, pystyykö ilma poistumaan putkista ja pattereista yksin. Ota huomioon fysiikan lait: ilma voi poistua putkista ja pattereista vain ylöspäin. Tämän parametrin perusteella voit valita, mikä laite on parempi.

Sopivan mallin valitsemiseksi kannattaa harkita myös putkien materiaalia, vapaata pääsyä asennuspaikalle ja mekanismin huoltamisen vivahteita.

Tärkeimmät asiantuntijaneuvot valintaperusteista:

 • Taloissa, joissa on keskuslämmitys, on suositeltavaa asentaa manuaaliset mallit tai hanat sulakkeilla, jotka auttavat suojaamaan järjestelmää vesivasaralta. Automaattiset hanat tukkeutumisen estämiseksi voidaan asentaa kotijärjestelmiin, joissa puhdistettu lämmönsiirto kiertää.
 • Vain käsikäyttöiset hanat voidaan asentaa valurautaakkuihin, myös kotijärjestelmään..
 • Valitse muoviputkien mallit, joissa on sulake. Tämä suojaa mekanismia vesivasaran aiheuttamilta vaurioilta..
 • Vaikeasti saavutettavissa paikoissa kannattaa asentaa automaattinen malli tai käsinosturi, jossa on venttiili..
 • Kun ostat venttiiliä, on tärkeää kiinnittää huomiota materiaaliin, josta se on valmistettu. Messinkinen runkorakenne kestää pisimpään: tämä materiaali kestää korroosiota.
 • Tuotteen tyyppi, suurin kuormitus ja tietoliikennetyypin noudattaminen näkyvät mallin dokumentaatiossa, joten on tärkeää tutustua ohjeisiin ostettaessa.

Mayevsky -nosturi

Mayevsky -nosturi

Mayevskyn hanoja venttiileillä ei saa asentaa huoneisiin, joissa on pieniä lapsia.!

Venttiilin valinta teknisten parametrien mukaan

Mayevskyn nostureiden vakiokoot ovat 15 ja 20 mm, ½ ″ ja ¾ ″ – putkien halkaisijat ja jäähdyttimien yläkohdat. Yksityisen kodin lämmityksen käyttöpaine on 10 bar, kerrostalossa – jopa 16 bar. Molemmissa tapauksissa laitteet on ostettava painevarauksella ottaen huomioon mahdolliset pudotukset ja vesihokit.

Vaihtoehtoiset vaihtovaihtoehdot

 • Veden taitto hanat. Ne asennetaan usein lämmitysjärjestelmän päätepisteeseen. Tällainen hana palvelee putkien täyttämistä vedellä ja tyhjentämistä. Jos lämmitys on itsenäinen, aseta tällainen hana järjestelmän alkuun, jotta voit suorittaa tarkastuksen ilmatukosten esiintymisen suhteen. Vedensyöttö on kytketty alkuventtiiliin ja tietty aika poistetaan viimeisestä hanasta kaiken ilman poistamiseksi. Tällainen järjestelmä eroaa pohjimmiltaan Mayevsky -nosturista ja sen toimintaperiaatteesta..

Vesiposti

Vesiposti

 • Jos omistaja jostain syystä ei halua asentaa Mayevsky -nosturia, seuraava toimenpide voidaan suorittaa. Löysää jäähdyttimestä tulevan ylemmän putken kierteet. Joten ilmaa tulee ulos ja samalla se suihkuttaa kaiken ympärilleen.
 • Jos järjestelmä ei tarkoita pumpun käyttöä, veden virtausnopeus on pieni. Tässä tapauksessa on mahdollista järjestää luonnollinen hapenpoisto. Joten pystysuora haara, jonka lopussa on tyhjä paisuntasäiliö, leikataan akun yläosaan putken alueella..
 • Kun käytät ionikattilaa, jossa on suljettu vesikiertojärjestelmä, Mayevsky -hana ei kestä kauan. Tosiasia on, että jäähdytysnesteeseen lisätään suolaliuosta ionien kiihtyvyyden lisäämiseksi kattilassa. Kun ilmaa vapautuu, suoloja kertyy venttiilin sisään, mikä johtaa nopeaan hajoamiseen. Ionikattiloissa on erikoislaitteita, jotka kestävät suolaa..

Tärkeä! Kaikki lämmitysjärjestelmän rakenteen muutokset, joita ei ole kirjattu GOST- tai SNiP -standardeihin, on sovitettava yhteen lämmityslaitteiden valtion palvelujen asiantuntijoiden kanssa. Muuten vaarannat paitsi itsesi myös kaikki ihmiset ympärilläsi..

Tulva talossa

Vesihanat

Edut: Vesihanat on helpompi löytää tilalta, myös maaseudulta. Tällaisten hanojen käyttö lämmitysjärjestelmän täyttöprosessissa helpottaa vesivuotojen paikallistamista astiaan, mikä vapauttaa tarpeen seurata jokaista hanaa jatkuvasti.

Haitta: tällaisten hanojen kautta kuluttajat usein jäsentävät vettä. Vesi suljetuissa lämmönjakelujärjestelmissä, jotka eivät ole hyväksyttävän huonolaatuisia terveysstandardien mukaan (ei sovellu kotitalouksien tarpeisiin), kun taas jäähdytysnesteen kulutuksen lisääntyessä sen laatu voi heikentyä entisestään, mikä edistää putkien nopeaa kasvua lisääntynyt korroosio.

Huoltovapaita vaihtoehtoja

Mayevskyn hanat ja vesihanat eivät ole automaattisia laitteita: henkilön on aktivoitava ne ja seurattava hetkeä, jolloin ne on suljettava. Kun käynnistetään suuria lämmitysjärjestelmiä tai laitteita, joissa ilmaa kertyy jatkuvasti, tällaisten laitteiden käyttö on hankalaa. Käytä tällaisissa tapauksissa:

Lämmitysjärjestelmät, jotka poistavat ilman kertymisen jäähdyttimeen

Lämmitysjärjestelmissä on aina laitteita ilman poistamiseksi linjoista – automaattiset tuuletusaukot tai avoimet paisuntasäiliöt. Jos vettä syötetään ylhäältä jäähdyttimen ylempään tulppaan, ilmaa voi kulkea tämän kulman läpi. Kuitenkin, jos veden nopeus ylittää 0,2-0,25 m / s, kuplia ei kellu ylävirtaan edes pystysuorassa putkessa (nousuputkessa), ja hanan läsnäolo jäähdyttimessä on hyödyllistä. Lisäksi alemmalla jakelulla (veden syöttö nousuputkien kautta alhaalta) nousuputket voivat jatkua ylemmän kerroksen pattereiden takana erityisillä ilmaputkilla, jotka menevät keskitettyihin ilmakeräimiin. Tämä rakenne on varsin tehokas, mutta putkien taloudelliset kustannukset kasvavat huomattavasti..

Mitä etsiä, kun ostat tuuletusventtiilin?

Lämmitysjärjestelmät ovat alttiita vesivasaralle. Tätä tapahtuu harvoin, mutta mahdollisuus on olemassa. Siksi on parempi valita mallit, joissa on turvaventtiili, joka on herkkä painehäviöille. Kun ilmaisin saavuttaa kriittiset tasot, venttiili avautuu ja vesi poistuu lämmityspiiristä.

Viite. Vesivasara on painehäviöitä, jotka johtuvat jäähdytysnesteen nopeuden jyrkästä muutoksesta. Tämä ilmiö johtaa halkeamien muodostumiseen, putkien, säteilijöiden repeämiin, minkä seurauksena jäähdytysneste virtaa ulos järjestelmästä ja tulvii tiloihin. Useimmiten PVC -putket vaurioituvat.

On parempi valita tuotteet, joissa on kumi- tai silikonitiivisteet. On myös paroniittitiivisteitä, mutta ne osoittautuivat huonommiksi. Lisäksi lanka voidaan vahvistaa liinavaatteella tai fum -teipillä.

Manuaaliset nosturimallit ovat yleismaailmallisia. Kun ostat niitä, on otettava huomioon etäisyys putkesta, johon venttiili asennetaan, seinään. Etäisyys jätetään sellaiseksi, että työkalua voidaan käyttää, varsinkin jos tämä vaatii ruuvimeisselin ja pihdit.

Koneet eivät sovellu kovin hyvin keskuslämmitysjärjestelmiin. Siellä jäähdytysnesteen puhtaus herättää kysymyksiä, joten laite on usein tukossa. Tällaiset mallit eivät ole kovin sopivia valurautapattereille. Jälkimmäisessä tapauksessa messinkikotelon manuaaliset mallit ovat osoittautuneet paremmiksi. Niitä voidaan käyttää myös höyrylämmitysjärjestelmissä..

Toisaalta AKM on kätevä ahtaissa tiloissa ja paikoissa, joihin on vaikea päästä. Niitä käytetään myös lattialämmitysjärjestelmissä, koska ilmalukon muodostumista on vaikea havaita..

Kun ostat, kiinnitä huomiota kierteen parametreihin. Sinun tulisi myös selvittää jäähdyttimen istuintyyppi. Valmistajat tarjoavat myynnissä KM -malleja, joissa on kahva sivupistorasialla, jotka ovat kätevämpiä kuin perinteisellä tavalla.

Myös solmua valittaessa otetaan huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • sallittu paine;
 • Työskentelylämpötila.

Miksi ilmaa kerääntyy vedenlämmityspattereihin?

Ei ole kysymyksiä ilman ulkonäöstä jäähdyttimien sisällä, kun lämmityselementit on juuri asennettu uusiksi tai niille on tehty suuria korjauksia. On vaikeampaa selvittää, mistä ilmalukot tulevat järjestelmän intensiivisen käytön aikana. Tämä johtuu usein asennuksen tai käytön virheistä..

Jos katat kaikki ongelmat, ilma lämmityksessä näkyy seuraavista syistä:

 • painovoimajärjestelmä ei ole putkien kaltevuuden mukainen;
 • akku on kiinnitetty kannattimiin, ei vaakasuoralle tasolle;
 • veden täyttö lämmitysjärjestelmään on tehty väärin;
 • solmujen paineettomuus, joidenkin lämmityselementtien huono liitäntä;
 • ilmanvaihdon tai sen rikkoutumisen automaation puute;
 • erillisen yksikön pienet korjaukset, joiden seurauksena järjestelmästä poistettiin paine;
 • suuri määrä ruostetta akkuosien sisään;
 • kaatamalla autonomiseen lämmitykseen uusi osa vettä, joka sisältää suuren ilmaseoksen.

Akun vaakasuoran asennon rikkominen johtaa sen usein tuuletukseen.

Tästä syystä on vaikea selvittää, että ilmaa ilmestyi akun sisään. Kuitenkin, kun tiedät ne, kannattaa ryhtyä toimenpiteisiin etukäteen ilmalämmityksen todennäköisyyden vähentämiseksi..

Kuinka tietää, onko akku ilmava

Merkkejä ilmalukon muodostumisesta ilmestyy välittömästi. Sinun ei tarvitse olla suuri asiantuntija täällä ymmärtääksesi, että lämmityspatterin ilmasta on päästävä eroon vuotamalla se.

Voit oppia ilmalämmityksestä seuraavilla merkeillä:

 1. Ilma toimii eräänlaisena lämpöeristeenä. Paikat, joissa se kerääntyy akun sisään, osat eivät lämpene jäähdytysnesteestä. Alueet voidaan tunnistaa helposti koskettamalla jäähdytintä kämmenelläsi.
 2. Ilman läsnäolosta ilmoittaa paristojen kupliminen lämmityksen ollessa päällä..
 3. Itsenäinen suljettu lämmitys on varustettu painemittarilla. Jos mittauslaitteessa näkyy paineen lasku järjestelmässä, sitä ei tapahdu ilman erityistä syytä. Luultavasti jossain paikassa ilmeni vuoto kokoonpanon paineettomuuden vuoksi. Luonnollisesti, kun jäähdytysneste virtaa ulos, ilma pääsee järjestelmään.

Jos jokin syy ilmenee, sinun on poistettava ilma huoneiston akusta, minkä jälkeen lämmitysteho palautetaan.

Tärkeä! Syy akun jäähtymiseen voi olla ruosteen tai lian tukkeutuminen jossakin syöttöputkessa. Jos Mayevsky -hanasta tyhjennettäessä voimakas vesivirta virtaa ilman ilmaa, ongelma ei ole tuuletus.

Kuinka paljon ilmaa on poistettava paristoista

Menettelyn kesto määritetään yksilöllisesti. Kaikki riippuu järjestelmästä, lämmitystyypistä, tuuletusasteesta. Yleensä prosessi katsotaan päättyneeksi, kun ilma lakkaa sihisemästä hanasta ja vesi virtaa tasaisena.

Ilmanpoistoprosessin katsotaan olevan valmis, kun vesi virtaa tasaisesti hanasta.

Jäähdyttimen ilmalukon poistamiseksi varovasti kaadetaan 3 ämpäri vettä hanan läpi. Kun jäähdytysnestettä on paljon, kaikki ilma poistuu varmasti.

Kuinka välttää ruuhkat

Ilmatukosten muodostumista on mahdotonta poistaa kokonaan 100% edes nykyaikaisessa lämmityksessä. Mutta voit vähentää niiden muodostumisen todennäköisyyttä, jos noudatat useita sääntöjä..

Oikean kaavion mukaan asennetulle lämmitykselle ilmanvaihtoa tapahtuu harvoin.

Ensinnäkin sinun on asennettava kaikki lämmityslaitteet oikein, valittava optimaalinen lämmitysjärjestelmä tietylle rakennukselle. Akut on sijoitettu ehdottomasti vaakasuoraan. Putkilinja on rinteillä. Jokainen jäähdytin on varustettu Mayevsky -nosturilla tai automaattiset tuuletusaukot on asennettu. Lisäksi solmu sijoitetaan lisäksi putkilinjan vaikeisiin osiin, joissa on tulpan muodostumisvaara.

Vettä lisätään autonomiseen järjestelmään paluulinjan kautta. Tätä varten muodon alimmassa kohdassa on sulkuelementti. Jos autonominen järjestelmä on auki, pidä veden taso jatkuvasti paisuntasäiliössä.

Mukana toimitettu video auttaa poistamaan ilmaa lämmityspatterista:

Mihin laite asennetaan?

Laite on asennettu huoneverkon korkeimpiin kohtiin. Lisäksi ne ottavat huomioon lämmitysverkon asennuskaavion.

Pystysuuntainen jäähdytysnesteen syöttömenetelmä edellyttää, että KM on varustettu jokaisella jäähdyttimellä, joka sijaitsee viimeisessä kerroksessa, jossa on pienempi syöttö paluulinjan läsnä ollessa.

Ilmaventtiilejä tarvitaan myös kaikkialla laitteissa, joissa liitäntä on kokonaan tai osittain ylemmän liitäntäakselin tason alapuolella. Silloin hapen tukkeutumisen luonnollinen poistaminen on vaikeaa. KM -järjestelmän vaakasuorassa versiossa se sijoitetaan jokaiseen lämmityspatteriin.

Ilmaventtiilit asennetaan myös alueille, joissa putkistossa on mutkia. Joten esimerkiksi putken jyrkässä ylöspäin taivutuksessa ja sen jälkeen alaspäin laskeutumisessa lyhyelle segmentille muodostuu tasku. Tällä alueella tuuletus tapahtuu jatkuvasti. Nosturi asennetaan tänne sivuston yläosaan..

“Lämmin lattia” -järjestelmä vaatii useimmissa tapauksissa myös tämän laitteen asennuksen. Ilmaus on tehokkainta keräysryhmässä, joka nousee lattiatason yläpuolelle.

Lattialämmitysjärjestelmät ovat nopeasti saamassa suosiota yksityisten esikaupunkien ja kaupunkiasuntojen omistajien keskuudessa. Erityisessä artikkelissa kerromme sinulle, onko “lämmin lattia” mahdollista kytkeä lämmityksestä.

Mayevskyn hanoja käytetään myös pyyhekuivaimen varustamiseen kylpyhuoneessa. Tämä on tarpeen, kun järjestelmässä tuuletetaan säännöllisesti. Valmistaja tarjoaa reiän venttiilille lämmitetyissä pyyhekuivaimissa, jotka on liitetty alhaalta. Sivuliitännällä tätä putken osaa muutetaan hieman. Sitten tee, jolla on halutut kierreparametrit, istutetaan syöttöalueelle. Asenna laite suuntaamalla pistorasia pois seinästä.

On tärkeää! Jos ilmaa kerääntyy jatkuvasti putkiin, seuraavan korjauksen aikana kannattaa ostaa pyyhemallit, jotka on jo varustettu Mayevsky -nosturilla.

Kuinka asentaa Mayevsky -nosturi

Venttiili on asennettu akun päälle jäähdytysnesteen imuaukon vastakkaiselle puolelle, koska tämä on paikka, jossa ilmaa kerääntyy. On myös syytä pitää mielessä eri järjestelmien hienovaraisuudet..

Huomaa: Pystysuorassa lämmitysjärjestelmässä hanat tulee asentaa yläkerroksen paristoihin. Ne on myös asennettava kaikkiin lämmityselementteihin, jotka toimitetaan nousuputkeen liitäntäakselin alapuolelle. Vaakasuorassa järjestelmässä hanat asennetaan poikkeuksetta kaikkiin pattereihin..

Mayevskyn nosturi asennettuna pyyhekuivaimeen

Jos asennat Mayevsky -nosturin lattialla seisovaan akkuun, se on sijoitettava jäähdyttimen korkeimpaan kohtaan. Säätöruuvi osoittaa ylöspäin.

Kylpyhuoneessa on pääsääntöisesti pyyhekuivain, jota lämmittää sisällä oleva lämmönsiirto. Täällä he asentavat Mayevsky -nosturin pyyhekuivaimelle.

Tämän venttiilin puuttuminen tällaisessa järjestelmässä voi johtaa ilmalukkoihin, jotka pysäyttävät sekä lämmityspiirin että käyttövesipiirin kierton. Siksi tämän hanan läsnäolo pyyhekuivaimilla poistaa tämän ongelman..

Mayevsky -nosturin asennus

Kun asennat Mayevsky -nosturin pyyhekuivaimelle, se on sijoitettava tiukasti pystysuoraan käyttämällä erityistä teetä. Tee siirtää pystysuoran akselin vaakasuoraan asentoon. Tämä säännös täyttää ohjeessa määrätyt vaatimukset. Ilmanpoistoaukko on nimittäin suunnattava vastakkaiseen suuntaan seinää vasten ja kalteva alaspäin.

Lämmitysjärjestelmän ilmaus

Ilmaus on suoritettava välittömästi lämmitysjärjestelmän asennustöiden päätyttyä. Koska toimintaprosessissa ilmaa tulee joka tapauksessa pattereihin. Tämä tapahtuma on myös toteutettava järjestelmän mukana kesäkauden jälkeen. Loppujen lopuksi ilma voi kerääntyä myös vedyn vapautumisen vuoksi metallielementin syövyttävien prosessien aikana. Alumiinista valmistetuissa pattereissa, joissa ei ole erityistä pinnoitetta, tämän elementin vapautumista havaitaan jatkuvasti sisällä ja kemiallinen reaktio tapahtuu jäähdytysnesteen kanssa.

Mayevsky -nosturi pneumaattisissa järjestelmissä

Mayevsky -nosturin tekninen piirre on suunnittelun ainutlaatuisuus..

Nosturi MAevsky nesteen poistamiseen

Sitä voidaan käyttää paitsi ilman, myös nesteen poistamiseen. Nimittäin neste pneumaattisesta järjestelmästä, jossa ilmanpainetta nostetaan. Paineilman tuloon kompressorista järjestelmään liittyy suuri määrä vesihöyryä. Erityiset pakastuslaitteet ja erilaiset suodattimet poistavat ylimääräisen kosteuden. Pitkäaikaisen käytön aikana putkiin voi kertyä suuri määrä nestettä. Se kerääntyy pneumaattisten putkien alemmalle alueelle ja ruiskutetaan myös koko järjestelmään. Vesi ei saa joutua kosketuksiin toimivan pneumaattisen laitteen kanssa. Täällä pelastus osoittautuu Mayevskyn nosturiksi. Vain tässä tilanteessa se on asennettu piirin alaosaan. Verenvuoto alkaa päästä eroon vedestä ja päättyy ilman vapautumiseen. Sitten hana suljetaan ja järjestelmä suljetaan uudelleen..

Menettely nosturin asentamiseksi jäähdyttimeen

1. Ennen hanan asennuksen aloittamista vesi on tyhjennettävä järjestelmästä..

2. Irrota jäähdyttimen yläosassa oleva korkki.

3. Kierrä hana takaisin paikalleen. Venttiili on vakiona varustettu kumitiivisteellä, joka varmistaa sen asennuksen tiiviyden. Luotettavamman tiivistyksen saavuttamiseksi on suositeltavaa ruuvata FUM -teippi tai öljytyt pellavakuidut hanan kierteeseen.

Vihje: Venttiilin asennuksen aikana on suositeltavaa, että ilman poistoaukko on suunnattu hieman alaspäin. Tässä asennossa on helpompaa kerätä järjestelmästä poistuva vesi, joka alkaa tulla ulos ilman jälkeen..

Jos nosturi asennetaan vanhaan valurautaakkuun, jossa ei ole reikää, suoritetaan seuraava tarkistus. Valurautatulppaan porataan reikä, jonka halkaisija on hieman pienempi kuin venttiilikierre. Kierteitys suoritetaan valurautapistokkeen sisällä. Tämän jälkeen suoritetaan ilmanpoistoventtiilin asennus ja ruuvaus..

Vaiheittaiset ohjeet KM: n asentamiseksi järjestelmään

Ensimmäisessä vaiheessa valmistelevat työt suoritetaan. Asennus on suositeltavaa asentaa lämpimänä vuodenaikana, jolloin jäähdytysnesteen poistaminen lämmitysjärjestelmästä on todella mahdollista. Usein vanhoissa pattereissa ei ole erityistä reikää CM: lle, joten se on porattava.

 1. Ensimmäisessä vaiheessa putket ohjataan.
 2. Irrota jäähdytin koukuista ja tyhjennä vesi kokonaan.
 3. Putkien sisäänkäyntiä vastapäätä olevalle puolelle porataan reikä ylempään tulppaan, jonka halkaisija vastaa hankittua CM: tä.
 4. Sisäpuolella kierteet leikataan CM: ssä käytetyn mukaisesti. On pidettävä mielessä, että hanassa on oikeanpuoleinen kierre, joten tulpassa on vasenkätinen kierre. Toinen vaihtoehto on vaihtaa koko korkki kerralla..
 5. Sitten nosturi asennetaan laitteen ohjeiden mukaisesti..
 6. Akku palautetaan paikalleen.
 7. Viimeisessä vaiheessa putki yhdistetään.

Mayevsky -nosturin käyttö valurautapattereille

Mayevskyn nosturi valurautaakkuissa

Valurautapatterissa ei ole reikää vakioventtiilille tulpassa. On käsityöläisiä, jotka yrittävät asentaa venttiilin ilmalukon poistamiseksi poraamalla ja napauttamalla valutulppaa. Mutta tämä rakenne voi häiritä sellaista ilmiötä kuin vesivasara, kun paine nousee. Pääsy tästä tilanteesta on asentaa automaattinen tuuletusaukko, joka vastaa valurautaisen jäähdyttimen tulpan kokoa. Ja myös he eivät pelkää tukoksia..

Jos jäähdytysneste sisältää kiinteitä hiukkasia erilaisia ​​roskia, on heti hanan eteen asennettava mekaaninen standardisuodatin veden tyhjentämiseksi.

Nosturin asentaminen järjestelmään

Ensinnäkin sinun on suoritettava valmistelutyöt. Niiden luettelo vaihtelee jäähdyttimen tyypin mukaan. Mitä tulee yleisiin suosituksiin, ennen työn aloittamista on tarpeen tyhjentää kaikki jäähdytysneste järjestelmästä..

Laitteen asentaminen valurautaakkuun

Aluksi valurautapattereiden vanha muutos ei tarkoita, että erityinen reikä on läsnä lisälaitteille, jotka parantavat lämmitystehoa. Siksi sinun on hikoiltava hieman, jotta Mayevsky-nosturi soveltuu valurautapattereille..

Valurauta -akku - klassinen

Valurauta -akku – klassinen

 1. Irrota mukana toimitetut putket kokonaan akusta. Poista se seinäkoukkuista ja tyhjennä jäljellä oleva vesi kokonaan alareiän läpi.
 2. Määritä puoli, joka on vastapäätä sitä sivua, johon kuumaa vettä tulee.
 3. Nyt ylemmän tulpan keskelle sinun on porattava reikä, jonka halkaisija on sama kuin ostamasi hanan (on parempi ostaa vähimmäislangan halkaisija, jotta siihen on helpompi tehdä reikä). Kun olet tehnyt sisäänkäynnin, sinun on leikattava kierteet 1,5 mm: n välein.

Reiän tekeminen ilmaventtiilille

Reiän tekeminen ilmaventtiilille

 1. Kaikki, voit kiertää hanan valmiiseen reikään.

Valurautaakkuun asennettu nosturi

Valurautaakkuun asennettu nosturi

Huomautus! Keskuslämmitysjärjestelmässä on usein vesisokkeja, joten varoventtiilillä varustettu venttiili on ostettava. Tällaisissa järjestelmissä automaattisen tuuletusaukon asennus on epäkäytännöllistä sen toiminnan periaatteen ja jäähdytysnesteen saastumisen vuoksi. Tyhjennysreikä tukkeutuu usein. Sen puhdistaminen on melko yksinkertaista: sinun on otettava neula ja puhdistettava reikä, kunnes se on täysin likainen.

Tekniikka Mayevsky -nosturin asentamiseen valurautapatteriin

Minkä tahansa Mayevsky -nosturin mallin asennus alkaa järjestelmän vapauttamisesta jäähdytysnesteestä. Kun kaikki vesi on tyhjennetty järjestelmästä, työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Paristokotelon yläosassa oleva pistoke on irrotettava.
 • Asenna hana sen sijaan. Kun ruuvaat mallia sisään, sinun on huolehdittava reiän tiivistämisestä. Tätä tarkoitusta varten laite on varustettu kumitiivisteellä asennuksen tiiviyden varmistamiseksi. Tiivistyksen vahvistamiseksi hanalankaan kierretään pellavakuituja, jotka on kyllästetty öljyllä tai FUM -teipillä.

Tärkeää: Valurautalämmittimiin asennettaessa on suositeltavaa käyttää messinkistä valmistettua Mayevsky -hanaa. Tämä materiaali on lisännyt lujuutta.

Jos Mayevsky-nosturi on asennettava vanhaan valurauta-akkuun, johon ylempi tulppa on kiinnitetty tiukasti, eli sitä ei voida irrottaa, on valmisteltava paikka laitteen asennusta varten. Tätä varten valurautapistokkeeseen on porattava reikä. Sen halkaisijan tulisi olla hieman pienempi kuin hanan kierteen.

Sitten reikään leikataan kierteellä venttiilin kierteen mukainen kierre. Kun olet tarkistanut, että kierteet ovat oikein, venttiili voidaan asentaa takaisin. Älä unohda laitteen kierrettävän paikan pakollista tiivistämistä..

Sattuu, että Mayevsky -nosturi on vaihdettava. Vanhan laitteen irrottamiseen on käytettävä kahta säätöavainta. Toinen ruuvaa hanaa auki, ja toisen on pidettävä tällä hetkellä kiinni jäähdyttimen tulpasta. Tämä on välttämätöntä, jotta tulppa ei löysä hanaa irrotettaessa, mikä rikkoo akun tiiviyden..

Uudet ja vanhat Mayevsky -nosturit valurautapattereille, kuinka asentaa itse

Tiettyjen metallien, kuten alumiinin, läsnäolo lämmitysjärjestelmässä edistää vedyn vapautumista vedestä. Pääsääntöisesti järjestelmä on täynnä ilmaa pitkään käyttämättömyyden aikana, ja täyttöprosessin aikana se on syrjäytettävä vedellä. Kaikissa tapauksissa ilma tai kertyneet kaasut poistetaan järjestelmän yläpisteisiin asennettujen tuuletusaukkojen kautta, myös lämmityslaitteisiin. Ilman poistamiseksi pattereista käytettiin usein tavallisia vesihanoja, mutta kuluttajilla, erityisesti niillä, joilla ei ole lämmintä vettä, on samaan aikaan suuri houkutus käyttää niitä veden jäsentämiseen kotitalouksien tarpeisiin, mikä ei ole hyväksyttävää suljetut lämmönsyöttöjärjestelmät.

Jotkut asuntojen ja omakotitalojen asukkaat havaitsevat ongelman lämmityspatterien riittämättömästä lämmityksestä. Syy siihen, että akun pohja on kylmä ja yläosa on kuuma, voi olla tukkeutuminen, ilma järjestelmässä, venttiilin toimintahäiriö jne. Tarkastellaan tarkemmin kaikkia syitä ja menetelmiä ongelman ratkaisemiseksi. Lämmitysjärjestelmiin syötettävän lämmitysvälineen huonon laadun vuoksi tukkeutumisesta on tulossa hyvin yleinen syy huonoon lämmitykseen. Asia tulee erityisen ajankohtaiseksi lämmityskauden alkaessa. Yksityisissä taloissa järjestelmä on itsenäinen, ja tukkeutuminen voi tapahtua vain avoimen paisuntasäiliön kautta

Ehdot ilmanvaihtoaukkojen asentamisesta eri metalleista valmistetuille pattereille

Mayevskyn ilmanpoistoventtiili on asennettu kaikentyyppisille pattereille – bimetallille ja alumiinille, valuraudalle ja teräkselle. Alumiini korkeassa lämpötilassa, alumiini reagoi jäähdytysnesteen kemiallisten komponenttien kanssa ja vapauttaa vetyä. Et myöskään voi asentaa alumiinia ja kuparia yhteiseen järjestelmään, ne ovat antagonisteja, kupari -ionit tuhoavat vähitellen kevyen ja muovisen alumiinin.

Kaasumaiset väliaineet muodostavat ilmalukkoja jopa niissä lämmityslaitteissa, joissa metalli ei reagoi jäähdytysnesteen kanssa. Poistoventtiilin asennus on edellytys suljetulle silmukalle, joka on valmistettu mistä tahansa metallista, mukaan lukien putkiston solmu- ja kääntöosat sekä pyyhekuivaimet.

Huomautus! Mayevskyn nosturi vanhoja valurautapattereita varten ei ole edellytys, se vain optimoi koko lämmitysjärjestelmän toiminnan.

Ilmatulppien vapauttamisen aikana jäähdytysnesteen purkautumisesta aiheutuu suuri lämpöhäviö, vaikka reiän halkaisija olisi pieni – noin 15 mm. Pienellä halkaisijalla on mahdotonta valita sopivaa tuuletusaukkoa, joten voit asentaa palloventtiilit, jotka eivät “rikkoudu” vesivasaran aikana.

Mayevsky -nosturi valurautaakkuille

Mayevsky -nosturin asennus nykyaikaisiin järjestelmiin

Uuden sukupolven patterit on oletuksena suunniteltu kaikenlaisten laitteiden ja hanojen asentamiseen. Siksi venttiilin asennus on paljon helpompaa..

 1. Tyhjennä kaikki vesi.
 2. Irrota tulppa, joka sulki haluamasi reiän. Jos liittimen halkaisija on epätavallinen, se tarkoittaa, että sinun on irrotettava ydin kokonaan ja ostettava sopiva, koota kaikki elementit.
 3. Itse hana on ruuvattava siten, että tyhjennysaukko näyttää seinältä ja 45 astetta vaakatasosta alaspäin. Tämä on ihanteellinen paikka nesteen tyhjentämiseen tarvittavan säiliön sijoittamiseen..

Oikea hana -asento

Oikea hana -asento

Kuinka ilmaa ilma lämmitysjärjestelmästä?

Jos jäähdytysnestettä käytetään kiertovesipumpulla, se sammutetaan. Laitteen pysäyttämisen ja ilmanpoiston aloittamisen välillä on oltava vähintään 15 minuuttia. Tänä aikana happi nousee.

Valmista säiliö, jota tarvitaan veden keräämiseen. Ruuvaa hana auki ruuvimeisselillä, avaimella tai kahvan kierroksella, kunnes kuuluu tyypillinen suhina – merkki siitä, että ilmaa poistuu järjestelmästä. Kuitenkin vain odottaminen, kun suhina loppuu, ei riitä. On välttämätöntä, että vesi virtaa. Tämä tarkoittaa, että he pääsivät eroon korkista. Suihkun on oltava tasainen ja virtaava keskeytyksettä. Vasta sitten venttiili suljetaan..

Huomio! Joskus jopa toistuvan verenvuodon jälkeen muodostuu edelleen ilmalukkoja. Syy voi olla rikkoutuminen tai riittämätön kiertyminen.

Vivahteita käytön aikana

Jotta järjestelmään kertyneen ilman tyhjennys tapahtuisi ilman ei -toivottuja seurauksia, alla on yksityiskohtaiset ohjeet kaikista käsittelyistä..

 • Jos lämmönvaihtimen liike johtuu kiertovesipumpusta, se on kytkettävä pois päältä. Tämä tehdään 15 minuuttia ennen työn aloittamista. Tämä on tarpeen, jotta ilma lakkaa sekoittumasta veteen ja kerääntyy akun yläosaan..

Irrotettu pumppu

Irrotettu pumppu

 • Varastoi kuiva rätti ja tyhjä ämpäri, koska venttiilin avaamisen jälkeen sinun on odotettava, kunnes ilma lakkaa viheltelemästä ja sitten vesi. Voit sulkea venttiilin vasta, kun vesi alkaa virrata tasaisesti, ajoittaisesti..
 • Entä jos ilma ei lopeta verenvuotoa? Etsi vika tai löysä kierre huollettavan akun alueelta. Tämä voidaan tehdä paperilla. Jätä venttiili auki ja siirrä paperia 1 cm: n etäisyydeltä kaikista mahdollisista paikoista jäähdyttimessä ja siihen sopivissa putkissa. Kun olet löytänyt ilmavuotopaikan, vaihda vaurioitunut elementti.
 • Jos ilmanpoistojärjestelmää ei ole käytetty moneen vuoteen, venttiilin kierteet voivat hapantua. Sinun on käytettävä WD-40-tyyppistä rasvaa ja yritä sitten irrottaa se kevyesti napauttamalla hanasta.

WD-40 liuotinrasva

WD-40wd-40 liuotinrasva

Toiminnan ominaisuudet

Mayevsky -nosturin toiminta

Katsotaanpa, miten Mayevsky -nosturia käytetään työssä. Aseta ensin astia jäähdyttimen alle ja valmista kuiva rätti. Käännä lukitusruuvia erikoisavaimella tai yksinkertaisella ruuvimeisselillä. Tässä tapauksessa sinun on käännettävä vastapäivään ja puoli kierrosta. Ilma alkaa tulla ulos ja sitten vesi tulee ulos. On odotettava hetkeä, jolloin neste virtaa keskeytyksettä. Kiristä ruuvi.

Tapaus, jossa ilma on poistettu ja jäähdytin pysyy kylmänä, osoittaa järjestelmän tukkeutumisen.

Tukkeutuneen akun puhdistamiseksi sinun on haettava apua putkimieheltä.

Paristoja puhdistettaessa pumppu on sammutettava.

Huomautus: Jos lämmitysjärjestelmässä on pakotetun kierron periaatteella toimiva pumppu, se on sammutettava 10 minuuttia ennen ilmalukon vapauttamista. Kun pumppu on päällä, vesivirta kuljettaa ilmaa järjestelmän läpi eikä kerry akun yläosaan..

WD-40

Jos Mayevsky -hanan aukossa on tukos, voit yrittää puhdistaa sen itse terävällä esineellä. Lisäksi jos venttiiliä ei käytetä pitkään aikaan, säätöruuvia on vaikea kiertää mahdollisten korroosiomuodostumien vuoksi. Jos tällainen ongelma ilmenee, käytä työkalua, kuten WD-40-sprayvoiteluainetta. Se toimii hyvin nopeasti ja auttaa ruuvin irrottamisessa helposti.

Rasvaa ruuvi myös lämmitysjakson lopussa. Tässä tapauksessa kierre ei tuhoudu jäähdytysnesteen vaikutuksesta..

Säädettävä jakoavain Mayevsky -nosturin avaamiseen

Jos Mayevsky -nosturi on vaihdettava, sinun on käytettävä kahta säädettävää jakoavainta. Toinen avain pitää jäähdyttimen korkin ja toinen avaa hanan. Jos tätä ei noudateta, tulppa voi löystyä, kun avaat hanaa, mikä johtaa vuotoon.

Jos seuraat tätä laitetta, suoritat rutiinidiagnostiikkaa ja puhdistusta, se kestää pitkään ilman ongelmia..

Asennusmenetelmät

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Jos haluat asentaa Mayevsky -nosturin, sinulla on oltava erityisiä tietoja. Elementin on oltava samankokoinen kuin sisääntulo. Tiiviste on valmistettu silikonista tai kumista.

Tarvittavat työkalut:

 • säädettävä tai jakoavain;
 • FUM -nauha;
 • venttiili;
 • jäähdyttimen tulppa.

Laite on asennettu akun yläosaan ja asetettu jäähdyttimen pistokkeeseen.

Asennusjärjestys:

 1. Järjestelmä vapautuu vedestä, akun venttiilit tai nousuputket ovat kiinni.
 2. Irrota tulppa jäähdyttimestä avaimella.
 3. Uusissa paristoissa on tapit. Jos tulppia on, laite asennetaan siten, että reikä käännetään seinää vastapäätä alaspäin..
 4. Jos akku on vanha, pistokkeen osaan tehdään aukko, lanka katkaistaan.
 5. Ruuvaa Mayevsky -nosturi kiinni.
 6. Täytä jäähdytin vedellä ja tarkista vuodot.
 7. Jos vettä vuotaa, kiristä mutteri ja hana jakoavaimella.

Asennusvirheet

Ruuvi on kierrettävä auki puolitoista kierrosta. Jos avaat sen lujemmin, sitä on vaikea palauttaa: vedenpaine häiritsee, paljon nestettä valuu ulos.

Tulppa pidetään paikallaan säädettävällä jakoavaimella venttiilin vaihdon aikana. Muuten se poistuu akusta..

Jokaiseen akkuun on asennettu tuuletusaukot, rekisterit, U-muotoiset kompensaattorit silmukalla. Kiinnitä korkeimpaan kohtaan.

Mayevsky -hanan läsnäolo jäähdyttimessä lisää lämmitysjärjestelmän tehokkuutta. On suositeltavaa käyttää sitä, jos jäähdytysnesteessä ei ole ongelmia. Tämä elementti yksinkertaistaa lämmitysjärjestelmän huoltoa ja korjausta. Jos seuraat laitteen kuntoa, puhdista se, se kestää pitkään eikä aiheuta ongelmia.

Mitä tarvitaan ilman poistamiseen akusta

 • Uraruuvimeisseli
 • Pieni tilavuus – allas, kauha, kauha
 • Rätti

Kuinka ilmaa ilmaa

Menettely:

 • Aseta astia hanan alle keräämään virtaava vesi.
 • Lukitusruuvia kierretään vastapäivään 90-180 astetta.
 • Tyypillisen sihisevän äänen myötä akusta alkaa tulla ilmaa..
 • Heti kun vesi virtaa reiästä ja paine stabiloituu, ruuvi käännetään vastakkaiseen suuntaan. Tasainen virtaus tarkoittaa, ettei putkiin jää ilmaa.

Mayevsky -nosturi

Mayevsky -nosturi

Jos paristot eivät lämmenny tyhjennyksen jälkeen kokonaan, ne ovat tukossa. Ei ole syytä korjata ongelmaa itse, on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijoihin.

Vuotava ilma

Ilmanpoistoavain

Ilmanvaihtoavain yksinkertaistaa prosessia huomattavasti

Merkki järjestelmän tai lämmityslaitteiden tuuletuksesta on niiden pintojen heikko tai epätasainen lämmitys kuuman jäähdytysnesteen kierron aikana.

Ilmatulppien ilmaamiseksi sinun on:

 • valmistele pieni astia tai rätti järjestelmästä tulevan nesteen keräämiseksi;
 • järjestelmissä, joissa on pakkokierto, sinun on ensin sammutettava kiertovesipumppu;
 • ruuvimeisselin, erikoisavaimen tai kahvan avulla alamme irrottaa venttiilin lukitusruuvia, kunnes rungon reiästä poistuva ominainen ilman suhina tulee näkyviin;
 • odota, kunnes kaikki ilma poistuu ja yhtenäinen lämpöä kuljettava nestevirta alkaa tulla ulos, minkä jälkeen kierrämme ruuvia kokonaan;
 • varmista, että jäähdytysneste on lakannut virtaamasta kotelon poistoaukosta.

Palvelusäännöt

Tyhjennysventtiilin keskeytymätön toiminta on mahdollista vain, jos sen käyttöä koskevia sääntöjä noudatetaan:

 1. Vapauta ilma avaamalla hana. Jos ilmanpoisto ei pysähdy muutaman minuutin kuluttua, järjestelmässä on lisäimua. Tarkista kireys ottamalla ohut paperiarkki ja pyyhkimällä se kaikkien liitosten ympäriltä. Imupaikoissa arkki kiinnittyy liitokseen.
 2. Jos poistokanava on likainen, puhdista se ohuella neulalla tai langalla..
 3. Harvoin käytettäessä venttiili syöpyy ja lakkaa toimimasta. Tilanteen korjaamiseksi käsittele nosturia WD-40: llä. Ennaltaehkäisevistä syistä kauden päättymisen jälkeen langat on käsiteltävä silikonirasvalla..
 4. Nosturia ei voi korjata, ja se on vaihdettava, jos se rikkoutuu. Irrota jäähdyttimen tulppa käyttämällä säädettävää lisäavainta. Muuten itse jäähdytin voi vaurioitua..

Käytettäessä ionikattilaa, jossa on suljettu jäähdytysnesteen kiertojärjestelmä, hana ei kestä kauan. Tällaisen järjestelmän jäähdytysnesteeseen lisätään suolaliuosta kattilan ionien nopeuttamiseksi. Jos ilmaa vapautuu, suoloja kerääntyy venttiilin sisään ja vahingoittaa niitä. Ionikattiloissa on laitteita, jotka kestävät suolaa.

Kysymykset ja vastaukset

Majevskin nosturi räjäytettiin, useita asuntoja tulvii. Kuka on vastuussa: asunnon omistajat tai rahastoyhtiö?

Jos nosturi ei ollut nousuputkessa (tai tämä on ensimmäinen sulkulaite nousuputken jälkeen) ja se asennettiin ilman hyväksyntää, omistaja on vastuussa siitä Art. Venäjän federaation siviililain 210.

Jos paristot ovat kuumia ylhäältä ja hyvin kylmiä alhaalta, onko järkevää laittaa Mayevsky -hana ilmaa vapauttamaan?

Hanan asentaminen auttaa vain poistamaan ilmaa. Jos akku on kytketty väärin (tämä tapahtuu ylemmän liitännän yhteydessä) tai se on tukossa, tämä menettely ei todennäköisesti auta..

Mayevskyn hana vuotaa. Kuinka korjata?

Erityinen tiiviste vastaa venttiilin tiiviydestä, ja sen kuluminen voi olla syynä vuotoon. Tässä tapauksessa sinun on vaihdettava tiiviste tai koko venttiili. Jos kierteiden alueelle on ilmestynyt pisaroita, hana on kiristettävä jakoavaimella tiukemman istuvuuden saavuttamiseksi. Vuoto voi johtua tukkeutumisesta..

Avaan hanan, mutta ilmaa tai vettä ei ole. Mikä on syy?

Jos lämmitysjärjestelmä on hyvässä toimintakunnossa ja jäähdytysnestettä on riittävästi, syynä on hanan reiän tukkeutuminen. Se on puhdistettava tai hana on vaihdettava..

Mayevsky -nosturin asentaminen lämmitysjärjestelmään yksinkertaistaa huomattavasti sen toimintaa ja lisää työn tehokkuutta.

Asennusprosessi ei ole monimutkainen ja se voidaan tehdä helposti käsin. Sopivan venttiilimallin valinta vaatii kuitenkin jonkin verran tietoa, joten on parempi kuulla asiantuntijoita. Käytön aikana on tärkeää noudattaa sääntöjä ja suorittaa määräajoin ennaltaehkäiseviä huoltotoimenpiteitä, jotta mekanismi toimisi..

Laitteen asennus- ja käyttöohjeet

Tekniikka venttiilin asentamiseen lämmityspattereihin ei ole erityisen vaikeaa, jopa kokematon koti -käsityöläinen voi ottaa sen käyttöön.

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Tarvittavat työkalut ja materiaalit

Säädettävä tai jakoavain, FUM -teippi, venttiili, jäähdyttimen tulppa, jossa on reikä tuuletusaukon asennusta varten.

Liitäntäkaavio

Mayevsky -hana ruuvataan yleensä jäähdyttimen ylempään tulppaan, vastapäätä jäähdytysnestettä.

Työ käynnissä

Ennen työn aloittamista on tarpeen sulkea akkuliitännän venttiilit tai sulkea kerrostalon nousuputki. Tyhjennä sitten vesi. Käytännössä korkeiden rakennusten lämmitysjärjestelmää koskevat työt tehdään kesällä..

Sitten on tarpeen irrottaa kaihtimen tulppa jäähdyttimestä jakoavaimella ja kierrä uusi tulppa sisään. Pistokkeessa sinun on tarkistettava, onko tiiviste päällä, voit kiertää useita kierroksia FUM -teippiä langassa.

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Kierrä sitten Mayevsky -venttiili (ja tarkista myös tiivisteen olemassaolo).

Täytä jäähdytin tai järjestelmä vedellä ja tarkista vuodot. Jos liitännät vuotavat, kiristä mutteri ja hana jakoavaimella.

Jos sinulla on valurautapatterit, joissa on terästulpat, voit porata reiän ja napauttaa kierteen.

Kuinka tyhjentää

Käytön aikana laite ei vaadi huoltotöitä.

Hanan käyttö on hyvin yksinkertaista: ennen kuin avaat venttiilin ja vapautat ilman, sinun on asetettava ämpäri hanan alle, peitettävä hana rätillä (tai polyeteenillä). Likainen tai ruosteinen vesi voi suihkuttaa ilmaa ja suihkuttaa seinille, verhoille tai huonekaluille. Irrota ruuvi sitten yhdellä kädellä (ruuvimeisselillä, avaimella tai kahvalla) ja pidä kiinni rievusta toisella kädellä. Ilma tulee suhinaa, kun vettä alkaa tippua – kiristä ruuvi tiukasti.

Voit selvästi nähdä ilmaventtiilin käytön edistymisen videostamme:

Usein virheitä ja ongelmia asennuksen aikana

Ruuvi on kierrettävä auki puolitoista kierrosta. Tämä riittää. Jos ruuvaat ruuvin voimakkaasti auki, sitä on vaikea ruuvata takaisin paineen alaisena, eikä vettä kaadu niin vähän..

On suositeltavaa asentaa venttiili sellaiseen asentoon, että reikä on suunnattu seinästä alaspäin – kun vesi vapautuu, seinä ei roisku.

Kun vaihdat tuuletusaukkoa samalla kun irrotat sitä, sinun on pidettävä tulpasta toisella säädettävällä jakoavaimella, muuten se irtoaa akusta.

Video: Kuinka poistaa ilma akusta

| Kuinka poistaa ilma akusta |

Video: Mayevsky -nosturin asentaminen akkuun

| Mayevsky -nosturin asentaminen akkuun |

Asiantuntijan neuvoja

Vettä tulee verkkoon melko usein. Siksi on suositeltavaa asentaa tuuletusaukot jokaiseen lämmitysakkuun, rekisteriin, U-muotoisiin paisuntasaumoihin, joissa sarana on ylöspäin, ja järjestelmän korkeimpaan kohtaan..

Mayevsky -nosturi: toimintaperiaate, tyypit, oikea asennus

Ruuvi on kierrettävä auki puolitoista kierrosta. Tämä riittää. Jos ruuvaat ruuvin voimakkaasti auki, sitä on vaikea ruuvata takaisin paineen alaisena, eikä vettä kaadu niin vähän..

Jos haluat asentaa venttiilin vanhan valurauta-akun valurautapistokkeeseen, on parempi vaihtaa tulppa.

Reiän poraaminen ja langan katkaiseminen valuraudasta on erittäin ongelmallista sen erikoisuuden – suuren haurauden – vuoksi.

Ammattilaisten neuvoja

Muutamat ammattilaisten vinkit auttavat sinua tyhjentämään järjestelmän turvallisesti ja vähentämään liikenneruuhkien todennäköisyyttä:

 1. Vettä lisätään jäähdytettyyn itsenäiseen lämmityspiiriin aina alimmasta kohdasta matalassa paineessa. Kun olet täyttänyt, kytke kattila päälle, lämmitä jäähdytysneste 60 ° C: n lämpötilaan, ala ilmaa jokaisesta akusta Mayevsky -hanan kautta. Lisää tarvittaessa järjestelmään vettä kaikkien pattereiden huollon jälkeen..
 2. Mayevsky -nosturin tankoa ei voida täysin avata. Sitä on vaikea ruuvata takaisin juoksevan kuuman veden alle ja usein mahdotonta..
 3. Asunnon jäähdyttimen korkin avaaminen on ehdottomasti kielletty. Kaukolämpö toimii korkeassa paineessa. Jos pistoke irrotetaan, kaikki sen alla olevat huoneistot tulvivat..

Jos ilmanvaihtoon liittyy ongelmia, on parasta soittaa huolto -organisaation asiantuntija, jolla on oikeus sammuttaa nousuputki korjausta varten myös lämmityskauden aikana..

Tehdään yhteenveto

Joten Mayevsky -nosturin läsnäolo yksinkertaistaa huomattavasti käyttöä ja parantaa lämmityksen laatua yksityisessä ja kerrostalossa. Valinta- ja asennusalgoritmi on yksinkertainen ja sopii useisiin sääntöihin:

 • Oikean venttiilityypin hankkiminen edellyttää oman järjestelmän ymmärtämistä. Mayevskyn mekaaniset nosturit ovat universaaleja. Automaattiset sopivat vaikeasti saavutettaviin paikkoihin ja itsenäiseen lämmitykseen puhtaalla jäähdytysnesteellä.
 • Asennus koostuu tulpan irrottamisesta jäähdyttimen yläpuolelta ja ruuvattava venttiili sisään. Valmistelulla tarkoitetaan kierteiden tiivistämistä kuminauhalla ja / tai kumitiivisteillä..

Ennaltaehkäisy on myös tärkeää. Puhdistus ja mahdollinen vaihto ovat avain venttiilin ja koko lämmitysjärjestelmän luotettavaan toimintaan.

Yhteenveto

Jokaisella nestemäiseen jäähdytysnesteeseen perustuvien lämmityslaitteiden omistajalla on tietysti oikeus päättää itse, miten parhaiten muuttaa järjestelmää ja tehdäänkö se ollenkaan. Haluan kuitenkin huomata, että Mayevsky -nosturin käyttö lisää ensinnäkin koko asennuksen tehokkuutta ja toiseksi helpottaa akkujen huoltoa ja kolmanneksi se ei vie paljon rahaa sinulta, koska kuten huomasit, artikkelissa oleva taulukko osoittaa tuotteiden halpauden … Nyt tiedät, mitä Mayevsky -nosturi on, toimintaperiaate ja käytön vivahteet.