Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

Polypropeenin ominaisuudet

Yksi muoviperheen monista materiaaleista, polypropeeni, on kahden kaasun, eteenin ja propeenin, polymeroinnin tuote, joka on sekoitettu tietyssä suhteessa. Tämän seurauksena saadaan rakeita, joista ekstruusiomenetelmällä saadaan erilaisia ​​tuotteita..

Vedenjakelutuotteet on valmistettu PPR -luokan muovista, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 • käyttölämpötila -10 -+90 astetta;
 • muovin sulaminen alkaa 149 asteessa;
 • nimellispaine 1,5-2,5 ilmakehää.

  Valokuva - lasikuituvahvisteinen polypropeeni

  Annetut parametrit sopivat kylmän veden syöttöön, mutta tarve laajemmalle ominaisuuksille on ilmeinen. Siksi niiden vahvistamiseksi käytetään tiettyjä teknologisia menetelmiä..

Yksi niistä on lasikuitu- tai alumiiniseinävahvistus. Tätä varten valmiin putken päälle levitetään lasikuitu- tai alumiinifoliolankakerros ja sitten toinen polypropeenikerros..

Tämä rakenne mahdollistaa polypropeeniputkien hankkimisen, jotka soveltuvat käytettäväksi jopa lämmitys- ja käyttövesijärjestelmissä..

Valokuva - alumiinilla vahvistetut polypropeenituotteet

Kardinaali menetelmä polypropeenituotteiden vahvistamiseksi on metallikerroksen asennus. Tätä varten käytetään nauhan muodossa olevaa alumiinifoliota..

Se kierretään työkappaleen kierreviivaa pitkin liimakerrosta pitkin, toinen liimakerros levitetään metallikalvon päälle. Ulkokuori on valmistettu samasta polypropeenista.

Tällaiset tuotteet soveltuvat käytettäväksi vesijohtojärjestelmissä, joissa on kohonnut paine jopa 6 ilmakehään..

Putket eroavat toisistaan

Ennen asennusohjeiden kuvaamista on määriteltävä materiaalit, tyypit ja sovellukset. Putkien valintaa hinnan tai rautakaupan saatavuuden perusteella ei voida hyväksyä. Väärä valinta on täynnä vaikeuksia asennuksen jälkeen. Näitä voivat olla vuodot, halkeamat ja muodonmuutokset. Tämä johtaa siihen, että järjestelmä on uusittava ja siitä aiheutuu lisäkustannuksia.

Hydrauliset laskelmat määrittävät putken mitoitusristikon. Tiedonsiirto eroaa toisistaan ​​ja vaatii erilaisia ​​putkien halkaisijoita. Halkaisija -alue 16-110 mm kattaa lähes kaikki asennusvaihtoehdot ja tarpeet. Käytäntö osoittaa, että asunnon tarpeet täytetään putkilla, joiden halkaisija on enintään 50 mm, poikkeukset ovat harvinaisia. Suuremman halkaisijan pääputket. Ne vaativat erityistä lähestymistapaa asennukseen, ja niitä esiintyy harvoin kodin käsityöläisen työssä..

Polypropeeniputkien väri vaihtelee. Värien ja sävyjen väreillä ei ole mitään tekemistä suorituskyvyn kanssa, eivätkä ne vaikuta mihinkään. Niitä ei pitäisi ottaa huomioon. Tämä on valmistajien vakioratkaisu, joka auttaa heitä tekemään tuotteista tarttuvampia ja kirkkaampia yleistä taustaa vasten. Ainoa tapa valita putki, jolla on tietty väri ja tehtävä, on ostaa valkoinen tuote lämmitykseen. Väri mahdollistaa sovittamisen mihin tahansa sisustukseen.

Jos putkessa on värillisiä raitoja, ne kantavat kaikille ymmärrettävää informaatiotaakkaa. Sininen palkki osoittaa tuotteen käyttöä kylmän veden tarjontaan. Punainen raita osoittaa tarkoituksen kestää korkeita lämpötiloja käytön aikana. Värikoodit ovat likimääräisiä ja kantavat vain vähän tietoa. Tiettyjä tuotteita ei edes rasiteta tällaisella merkinnällä. Putkien viiva auttaa määrittämään kuorman, ominaisuudet ja tulee vertailupisteeksi, kun saumat yhdistetään. Linja on kätevä opas asennuksen aikana.

Aakkosnumeerinen merkintä sisältää suurimman osan tiedoista. Sinun on etsittävä sitä tuotteen ulkoseinästä. Täällä kannattaa osoittaa erityistä varovaisuutta ja perehtyä siihen, mitä valmistaja kirjoitti..

Polypropeeniputkessa on PPR -merkintä, joka on kansainvälinen polypropeenimerkki. Nimitykset PPRC, PP-B, PP-N, PP-3 ja muut löytyvät materiaalin tyypistä. Käyttäjän mukavuuden vuoksi käytössä on erilainen merkintäjärjestelmä, jossa otetaan huomioon tyyppi, nesteen paine ja pumpattavat lämpötilat. Käytännössä käytetään neljää putkityyppiä: PN-10, PN-25, PN-16 ja PN-20. Putken suorituskyky ja suurin käyttölämpötila riippuvat kuvasta. PN-25: tä käytetään lämmitystarpeisiin ja se kestää 95 asteen lämpötiloja.

Toimintaominaisuudet riippuvat suoraan putken seinämien paksuudesta. Paksut seinät kestävät korkeita lämpötiloja ja korkeita paineita.

Polypropeenilla ja sen eduilla on merkittävä haitta – ylikuumenemisen yhteydessä havaitaan merkittävä lineaarinen laajentuminen. Rakennuksen sisällä olevat kylmävesiputket eivät tunne laajentumistekijän negatiivista vaikutusta. Kuumavesiputket voivat tuntea ongelman merkittävämmin, kokea muodonmuutoksia, rasitusta rakenteen sisällä, pitkien osien taipumista.

Polypropeeniputkien vahvistusta käytetään vähentämään lämpölaajenemista. Vahvistettu lasikuidulla ja alumiinilla. Lasikuituvahvike sijaitsee putken seinämän paksuuden keskellä, ei vaikuta juottamiseen.

Alumiinivahvikkeita on kahdenlaisia. Ensimmäisessä tapauksessa kalvokerros sijaitsee tuotteen ulkoseinän vieressä. Vaihtoehto on ajaa alumiinikerros keskeltä alaspäin. Molemmat tyypit eroavat asennuksen ja suunnittelun suhteen..

Molemmat vahvistusvaihtoehdot mahdollistavat putkien laajenemisen vähentämisen merkittävästi lämmityksen aikana. Vahvistusmateriaalikerroksesta tulee este diffuusiota vastaan ​​(hapen tunkeutuminen sen sisällä olevan putken pinnan läpi).

Hapen molekyylien tunkeutuminen ja niiden pääsy veteen putken sisällä aiheuttaa useita kielteisiä seurauksia: merkittävä lisääntyminen kaasunmuodostuksessa, korroosioprosessien esiintyminen, mikä on erittäin vaarallista kattilalaitteille. Luotettava lujitekerros vähentää merkittävästi negatiivisia vaikutuksia putkiin ja viestintään yleensä. Vahvistettuja putkia käytetään laajalti lämmitysjärjestelmissä. Vesiputket valitaan tavallisella lasikuituvahvikkeella, jolla ei ole merkittävää vaikutusta diffuusioon..

Putket myydään vakiokokoisina pituuksina 2 m ja 4 m. Myyntipisteet leikkaavat putkia 1 metrin kerrannaisina. Putkiin lisätään erikoiskomponentteja: kierreliittimiä toisen tyyppisiin putkiin vaihtamiseen, tulpat, liittimet, paisuntasaumat, ohituslenkit jne..

Erilaisten rakenneosien ja kulutustarvikkeiden avulla voit valita vaihtoehtoja minkä tahansa monimutkaisen järjestelmän kokoamiseen. Kulutustarvikkeet ja osat ovat edullisia, minkä ansiosta voit tehdä ostoksen tarvittavalla marginaalilla asennukseen ja käyttöön.

Putkien tyypit

Monet ihmiset kaipaavat tätä hetkeä, mutta turhaan. Putkien liittämisen laatu ja mahdollisuus juottamalla riippuu suoraan niiden tyypistä. Tässä muutamia tärkeimpiä kohtia:

 1. Putken halkaisija.

 2. Seinämän paksuus. Putken lämmitysaika riippuu siitä. Mitä paksumpi seinä, sitä kauemmin putken lämmittäminen tai korkeamman lämpötilan asettaminen kestää.

 3. Ulkoinen tai sisäinen vahvistus. Tämä on erittäin tärkeä vaihe, josta monet ovat hiljaa. Jotkut putket on vahvistettu metallilla lujuuden lisäämiseksi. Tämä suojaus voi sijaita sekä putken sisällä että sen ulkopuolella. Kun työskentelet tällaisten putkien kanssa, on otettava huomioon hienovaraisuuksia..

Katso myös taulukko merkintöjen vaatimustenmukaisuudesta..

Merkintä

Soveltamisala ja ominaisuudet

PN 10

Kylmän veden syöttöön lattialämmitysjärjestelmissä jopa 45C. On ohuet seinät.

PN 16

Käytetään korkeapainevesiputkissa ja matalapaineisissa lämmityslinjoissa.

PN 20

Yleiskäyttöinen putki. Vedensyöttö, jonka lämpötila on enintään 85 ° C

PN 25

Lämmin käyttövesi, lämmitys. Veden syöttö jopa 95C. Vahvistettu kalvolla.

Jälkimmäisen tyyppisiä putkia käytetään muoviputkien liittämiseen metalliin.

Putkimerkit

Nyt he tuottavat monenlaisia ​​tuotteita, jotka kaikki eroavat jossain määrin ominaisuuksista, ominaisuuksista ja siten tarkoituksesta. Tuotemerkkejä on 4, numerot osoittavat enimmäispaineen (ilmakehän), jonka ne kestävät.

Polypropeeniputkien juottaminen omin käsin: asennussäännöt, vinkit, virheet

 1. PN 10. Materiaali, jolla on eniten budjettikustannuksia. Se selittyy ei liian erinomaisilla ominaisuuksilla. Nämä putket ostetaan kylmän veden syöttöön, poikkeustapauksissa – putkistojen asentamiseen “lämpimän lattian” järjestelmiin, jos maksimilämpötila ei ylitä 45 °.
 2. PN 16. Nämä ovat suosituimpia korkeapaineisen kylmän veden syöttöputkia sekä matalan lämpötilan lämmitystä, koska suurin sallittu lämpötila on 60 °.
 3. PN 20. Yleismateriaali, jota voidaan käyttää kylmän tai kuuman veden syöttämiseen sekä itsenäisiin lämmitysjärjestelmiin, joissa ei ole vesivasaran vaaraa. Gf-PPR PN 20 -luokassa on lasikuituvahviste. Jäähdytysnesteen lämpötila ei saa nousta yli 80 °.
 4. PN 25. Nämä ovat kestävimpiä putkia, joita voidaan käyttää kylmän tai kuuman veden syöttämiseen taloissa (huoneistoissa), joissa on mikä tahansa lämmitysjärjestelmä. Al-PPR PN 25: lle on ominaista ulkoinen alumiinivahvike, PERT-Al-PPR PN 25-sisäinen. Suurin lämpötila – 90-95 °.

Vahvistettujen mallien pienempi lämpömuutos (kolmesta viiteen kertaan) on syy, miksi niitä suositellaan kuumavesiputkien asentamiseen. Uusimmat polypropeenituotteet (PN 25) ostetaan useammin lämmitysjärjestelmien asentamiseen sekä tällaisten putkistojen liittämiseen metalliin.

Mitä polypropeenituotteita valita

Matalapaineisissa kylmän veden syöttöverkoissa PN16-tuotteet ovat käytännöllisimpiä. Ne kestävät helposti jopa 2 ilmakehän painetta jopa +40 asteen lämpötiloissa. Tämä riittää kestämään omakotitalon vesijärjestelmän kuormitusta tai kasvihuoneessa tai vihannespuutteessa olevaa kastelujärjestelmää..

Tuotemerkin PN20 polypropeenituotteet kestävät paremmin erilaisia ​​vaikutuksia, joita pidetään yleismaailmallisina ja joita voidaan käyttää muun muassa lämmitykseen jäähdytysnesteen lämpötilassa jopa 95 astetta.

Luotettavimmat vesiputket ovat kuitenkin alumiinilla tai lasikuidulla vahvistettuja PN25 -putkia..

Juottavien polypropeeniputkien erityisyys

Juotosprosessi suoritetaan materiaalin voimakkaiden kestomuovisten ominaisuuksien vuoksi. Polypropeeni pehmentää kuumennettaessa – saa samanlaisen tilan kuin muovailuvaha.

Yleinen kuvaus tekniikasta

Materiaalin palauttaminen normaalilämpötilaan edistää sen rakenteen kovettumista normaaliin tilaan. Näistä ominaisuuksista on tullut tärkein juotostekniikka, jota teknisellä kielellä kutsutaan polyfuusiohitsaukseksi..

Muoviputkien juottaminen

Muovipohjaisten vesielementtien juotostekniikka on yleistynyt. Tekniikka on yksinkertainen ja vaatii minimaalisia ponnisteluja ja rahaa

Käytännössä hitsattavien osien liittämiseen käytetään kahta tapaa:

 1. Muff.
 2. Suoraan.

Kytkentämenetelmä. Hitsaustekniikka osoittaa, kuinka voit juottaa polypropeeniputkia muotoillulla osalla – holkilla tai putkella, jonka ulkohalkaisija on suurempi. Yleensä tätä menetelmää käytetään juottamaan muoviputkia, joiden halkaisija on enintään 63 mm..

Kahden osan hitsausperiaate perustuu tässä tapauksessa siihen, että osa putkesta sulatetaan ulkokehää pitkin ja osa liittimestä sisäaluetta pitkin. Sitten molemmat osat kiinnittyvät tiukasti.

Polypropeeniputkien liitosjuotos

Kytkimen juote: 1 – muoviputki, 2 – liitin (tai liittimen pistorasia), 3 – juotosraudan lämmityselementti, 4 ja 5 – metallisuuttimet (aihiot)

Suora tapa. Menetelmä perustuu samaan periaatteeseen sulattaa pienet muoviputkien osat ja yhdistää ne sitten. Mutta tässä versiossa kaksi samanhalkaisijaista putkea toimivat tukielementteinä, ja ne on liitetty päätypintoihin.

Tämä ensi silmäyksellä yksinkertainen menetelmä polypropeenin juottamiseksi vaatii sauma -alueiden korkean tarkkuuden käsittelyn ja kahden osan tarkan asennuksen akseleille niiden juottamisen aikana..

Suora juotto polypropeeniputkia

Suora juotos: 4 – juotosraudan lämmityselementti, 5 – sulatettavan putken alue. Tätä muoviputkien hitsaustekniikkaa käytetään harvoin kotitaloudessa.

Ilmoitettujen “kuumien” tekniikoiden ohella harjoitellaan myös “kylmän” juotostekniikkaa. Tässä aktiivisena juotoskomponenttina käytetään erityistä liuotinta, joka voi pehmentää polypropeenin rakennetta. Tämä tekniikka ei kuitenkaan eroa suuresta suosiosta..

Juotoskoneen valinta

Ennen kuin päätät polypropeeniputkien juottamisesta, sinun on valittava sopiva kone. Ensimmäinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on:

 1. Virta. Kotona käytetään putkia, joiden halkaisija on enintään 50 mm. Laite, jonka teho on 0,7 kW, riittää niiden juottamiseen. Jos aiot juottaa osia, joiden halkaisija on enintään 75 mm, lopeta valinta yksiköllä, jonka teho on 1 kW.
 2. Lämmityselementin tyyppi – levy tai sylinteri. Ensimmäinen vaihtoehto on helpompi työskennellä, kannattaa pysähtyä kokematon putkimies.
 3. Suuttimien määrä ja niiden koot. Valitaan useita halkaisijoita, jotka vastaavat käytettyjen osien mittoja.
 4. Valmistaja. He suosivat tunnettuja valmistajia, jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa laadukkailla tuotteilla.

Hitsauskoneiden laatu määräytyy osan lämmityslämpötilan virhearvon mukaan. Tšekkiläisiä soittimia pidetään parhaina, mutta ne ovat kalleimpia. Venäläiset laitteet ovat halvempia. Asentajalle, joka käyttää niitä omiin tarkoituksiinsa, tämä on kannattavin vaihtoehto. Kiinalaisilla tuotteilla on takuuaika, mutta ei enempää.

Juotoskoneet putkien hitsaukseen

Sekä kytkentä että suora tekniikka edellyttävät muoviputkien juottamista erityisillä hitsauskoneilla. Rakenteellisesti juotostekniikka on jotain sähkörautaa..

Laitteiden perusta on massiivinen metallinen lämmityselementti, jonka pinnalle on asennettu irrotettavat suuttimet – eri halkaisijoiden metalliset aihiot. Tällaista juotosrautaa kutsutaan hitsausraudaksi..

Juotosrauta (

Tältä näyttää polypropeeniputkien juotin (“rauta”). Yksinkertainen puoliautomaattinen sähkölaite, jonka ansiosta muovi on juotettu

Päkihitsauksessa juotoskoneiden rakenteet ovat monimutkaisempia. Yleensä tällaiset laitteet sisältävät paitsi lämmityselementin myös järjestelmän hitsattavien osien keskittämiseksi..

Suorahitsauslaitteita, kuten itse tekniikkaa, käytetään pääsääntöisesti harvoin kotitaloudessa. Ensisijainen käyttö – teollisuus.

Suorahitsauskone

Monimutkaisempi laite, jonka avulla hitsattavien osien tarkka keskitys suoritetaan uudella lämmitys- ja juotosprosessilla. Käytetään suoran hitsaustekniikan kanssa

Juotosrautojen lisäksi isäntä tarvitsee myös:

 • sakset – putkenleikkuri polypropeeniputkille;
 • rakennusteippi;
 • lukkosepän aukio;
 • partakone vahvistetuille putkille;
 • merkki tai lyijykynä;
 • pinnan rasvanpoistoaine.

Koska töitä tehdään korkean lämpötilan laitteilla, on ehdottomasti käytettävä paksuja työkäsineitä..

Polypropeenihitsaus

Tärkeä varoitus! Polymeerimateriaalien hitsaustyöt on suoritettava huoneen hyvän ilmanvaihdon olosuhteissa. Kuumennettaessa ja sulatettaessa polymeerejä vapautuu myrkyllisiä aineita, joilla on tietyissä pitoisuuksissa vakava vaikutus ihmisten terveyteen..

Juotostekniikka muoviputkille

Menetelmä polypropeenin hitsaamiseen on yksinkertainen, mutta se vaatii työn tarkkuutta ja tarkkuutta. Sinun tulisi myös välttää yleisiä virheitä, kuten riittämätön tai liiallinen lämmitys.

Ensimmäinen askel on valmistautua työhön:

 1. Asenna halkaisijaltaan aihiot lämmityslevylle.
 2. Aseta juotoslämpötilan säädin 260 ° C: een.
 3. Valmistele pariutuvat osat – merkitse, viista, rasvaa.
 4. Kytke juotosasema päälle.
 5. Odota, kunnes käyttölämpötila saavuttaa – kytke vihreä merkkivalo päälle.

Työnnä samanaikaisesti liitososat (putkiliitin) juotosaseman aihioihin. Tässä tapauksessa polypropeeniputki työnnetään yhden aihion sisäalueelle ja holkki (tai muotoillun osan hylsy) asetetaan toisen aihion ulkopinnalle..

Yleensä putken päät työnnetään aiemmin merkityn viivan reunaa pitkin ja holkki työnnetään kiinni, kunnes se pysähtyy. Kestävät polypropeeniosat lämmitetyillä aihioilla, sinun tulee muistaa tärkeä tekniikan vivahde – valotusaika.

Jos aikaviive ei ole riittävä, on olemassa vaara, että materiaalin diffuusio on vähäistä, mikä vaikuttaa risteyksen laatuun. Jos osia altistetaan liikaa, tuoterakenteen muodonmuutosten vaara on suuri. Tämä on täynnä tartunnan laadun heikkenemistä..

On suositeltavaa käyttää taulukkoa, joka osoittaa optimaalisen ajan arvon putkille, joilla on erilaiset tekniset parametrit..

Polypropeeniputkien juotosaikataulu

Putken nimellishalkaisija, mm Lämmitysaika optimaaliseen diffuusioon, sek Osien juotosaika, sek Osien jäähdytysaika, min
kaksikymmentä 5-8 kahdeksan 2
25 7-11 kymmenen 3
32 8-12 12 4
40 12-18 kaksikymmentä 5

Kun osat on pidetty aihioilla optimaalisen ajan, ne poistetaan ja lämmitetyt osat yhdistävät ne nopeasti. Liitosprosessi on suoritettava tarkasti, nopeasti (aikataulussa taulukossa) ja juotettavien osien suuntaus huomioiden.

On sallittua tehdä pieniä säätöjä akseleita pitkin (1-2 sekunnin kuluessa), mutta ei ole hyväksyttävää pyörittää osia toisiinsa nähden..

Juotettu muoviputki liittimellä

Tältä hitsattu rakenne näyttää – polypropeeniputken katkelma. Juotoksen korkeasta laadusta kertoo ominainen sauma kohdassa, jossa putki tulee liittimeen.

Kaikkien polypropeeniputkien juottamiseen käytetty aika voidaan säätää työolosuhteiden ja materiaalimittarien mukaan.

Jos esimerkiksi asennus suoritetaan ympäristön lämpötilassa, joka on nollan alapuolella, tietyt nopeudet nousevat luonnollisesti 50%: iin nimellisarvosta. Jokaiselle erikseen otetulle epätyypilliselle olosuhteelle lämmitysaika valitaan testijuotosmenetelmällä.

Pistorasian hitsaus

Tämä periaate on suosituin sen yksinkertaisuuden ja saatavuuden vuoksi. Saman halkaisijan omaavien putkien liittämiseen käytetään erityistä osaa – liitintä. Sen sisähalkaisija on hieman pienempi kuin hitsattavien putkien ulkohalkaisija..

Hitsaus tapahtuu lämmittämällä ja sulattamalla putken ulkopinta ja kytkimen sisäpinta. Sitten putki työnnetään holkkiin, toimenpide toistetaan toisen osan kanssa ja liitäntä on valmis.

Kylmä hitsaus

Kylmähitsaus (liimalla) on toinen liitäntä. Putkeen levitetään erityinen liima, joka sisältää vahvaa liuotinta. Se pehmentää putkien pintoja ja ne voidaan asettaa toisiinsa.

Tämän menetelmän suuri haitta on tuloksena olevan liitoksen heikko lujuus ja tiiviys. Myös haittapuoli on kuivumisaika – päivä tai enemmän. Tässä kylmähitsaus menettää lämpöä.

Kotona on suositeltavaa käyttää liittimiä liittimillä. Tämä menetelmä ja harkitse tarkemmin.

Työn spesifisyys negatiivisissa lämpötiloissa

Asennustyöt matalissa lämpötiloissa sisältävät muutoksia tärkeimpiin aikaväleihin työkappaleiden lämmittämiseksi ja kiinnittämiseksi. Mutta asennusominaisuudet eivät rajoitu tähän. Pakkasen vaikutus polymeeriin vaikuttaa materiaalin kovuuteen – se haurastuu, mikä vaikeuttaa leikkaamista, vaatii enemmän huomiota kuljetuksen aikana.

Haurausongelma ratkaistaan ​​vain työn tarkkuudella. On parasta leikata lämmitetyssä huoneessa. Sallittujen lämpötilojen raja-arvot ovat alueella 0- + 5 ℃. Alhaisemmat nopeudet johtavat kiteytymisprosesseihin, joita polymeerimateriaalit eivät ohita. Tällaisissa olosuhteissa on suuri riski, että putket alkavat murentua..

Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

Aihioiden leikkaaminen lämmitetyssä huoneessa

Lämpöaltistusta koskevat ohjeet perustuvat huoneolosuhteisiin. Mitä pienempi lämpömittarin lukema, sitä kauemmin polypropeenin lämmittäminen kestää. Käytännön perusteella päälliköt suosittelevat, että tuot materiaalin ensin +20 ℃ ja käytät sitten standardoitua ajastinta. Samaan aikaan laitetta on mahdotonta lämmittää yli + 260 ℃, koska tämä voi vaikuttaa negatiivisesti putkien laatuun..

On olemassa mielipide, että kaikkia standardeja, kun työskennellään kylmässä, on nostettava 50 prosenttiin. Tämä ei koske lainkaan sitoutumisaikoja. Elementtien liittäminen tähän on suoritettava nopeutetussa tilassa, jotta nopea jäähdytys voi mahdollistaa täysimittaisen polymerointiprosessin. Viive tässä tapauksessa johtaa siihen, että solmu on heikkolaatuinen, ei kestä kauan varhaisen paineen poistamisen vuoksi..

Kuinka kauan kestää lämmittää?

Saumojen lämmitysaika riippuu muovin merkistä, putken halkaisijasta ja sen seinien paksuudesta..

Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

Sauman lämmitysaika putken seinämän paksuuden mukaan.

Maksimilämmitysajan rajoittaminen estää osien ylikuumenemisen, mikä johtaa sisäisen helmen muodostumiseen, mikä vähentää liitoksen tehokasta poikkileikkausta.

Työn järjestys

Suositeltava tekniikka polypropeeniputkien juottamiseen sisältää useita vaiheita.

Vaihe 1 – hitsauskoneen valmistelu

Laite on asennettava tasaiselle pinnalle niin, että siihen on helppo päästä käsiksi. Ennen työn aloittamista sinun on määritettävä, mitkä halkaisijaltaan olevat putket juotetaan, ja valmistele tarvittavat lämmityselementit. Laitteen suunnitteluominaisuudet mahdollistavat useiden lisälaitteiden käytön samanaikaisesti.

On suositeltavaa asentaa kaikki tarvittava ennen laitteen lämpenemistä. Laite lämpenee tasaisesti, joten lämmityselementin sijainti ei vaikuta suuttimen lämpötilaan. Ne on kiinnitetty tavalla, joka on kätevin työssä. Lisälaitteiden asentamiseen käytetään erikoisavaimia. Haluttu lämpötila asetetaan laitteen ohjauspaneelista, polypropeeniputkille se on 260 °. Laite käynnistyy ja lämpenee, mikä kestää noin 10-15 minuuttia.

Alhaisissa lämpötiloissa hitsaus on kielletty. Lisäksi polypropeeniputkien juotosaika riippuu huoneen lämpötilasta: lämmössä se laskee, kylmässä se kasvaa.

Vaihe 2 – putken valmistelu

Kappale leikataan suorassa kulmassa putkileikkurilla tai erityis saksilla. Leikkauskohta puhdistetaan ja rasvan kanssa puhdistetaan saippualla tai alkoholiliuoksella. Yksityiskohdat kuivuvat hyvin. Jos töitä tehdään PN 10-20 -merkkisten putkien kanssa, hitsaus voidaan suorittaa. Jos PN 25, alumiinin ja polypropeenin yläkerrokset on puhdistettava lisäksi. Työt suoritetaan parranajokoneella tarkasti, mutta hitsaussyvyyteen asti, joka voidaan määrittää hitsauskoneen suuttimen koon mukaan.

Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

Vaihe 3 – osat lämpenevät

Elementit asetetaan halutun halkaisijan omaavien laitteiden kiinnikkeisiin. Putki työnnetään holkkiin hitsaussyvyyttä osoittavaan vasteeseen asti ja liitin asennetaan tuurnalle. Osien kuumennusaikaa noudatetaan tarkasti. Se on erilainen kullekin putkityypille, arvot löytyvät erityisestä taulukosta

Vaihe 4 – hitsauselementit

Lämmitetyt osat poistetaan laitteesta ja liitetään toisiinsa varmalla nopealla liikkeellä, tarkkaillen elementtien kohdistusta. Kun liität osia, niitä ei voi kiertää akselia pitkin tai taivuttaa. On myös välttämätöntä varmistaa tiukasti, että putki menee syvyyteen, joka määritetään liittimen pistorasian sisärajalla..

Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

Vaihe 5 – liitännän jäähdytys

Lämmitettyjen osien on annettava jäähtyä, mikä on erityisen tärkeää ohutseinäisille putkille. Osien muodonmuutoksia ei voida hyväksyä, sillä ne voivat johtaa putken sisäisen ontelon tiivistymiseen

Kun osat ovat täysin jäähtyneet, on tarpeen puhaltaa tai siirtää vettä niiden läpi varmistaaksesi, että ne ovat kelvollisia..

Asennustöiden vaiheet

Polypropeenijärjestelmien alhaiset kustannukset kompensoivat PPR -hitsauksen monimutkaisuus. Vain teräs- ja kupariputkista valmistetut putkistot, jotka on kypsennettävä kaasupolttimella, on vaikeampi asentaa. Johdotus metalli-muovi- ja polyeteenimateriaaleilla on helpompaa, mutta kalliimpaa.

Lämmityssarja PPR -liittimistä

Polypropeenista valmistettujen vesijohto- ja lämmitysputkien luotettavaan ja kauniiseen juottamiseen suosittelemme työskentelyä seuraavassa järjestyksessä:

 1. Piirrä vesi- ja lämmitysjärjestelmä, siirrä moottoriteiden ulokkeet tilojen seinille.
 2. Valmistele tarvittavat työkalut ja varusteet. Ammattimainen hitsauskone (aka juotosrauta tai “rauta”), jossa on sarja suuttimia, on parempi vuokrata kuin ostaa.
 3. Leikkaa järjestelmän aihiot ja hitsausosat sopivissa olosuhteissa – pöydällä.
 4. Kiinnitä valmiit osat paikoilleen ja liitä ne yhteen. Liitä vesi- ja lämmityslaitteet.

Huomautus. Kaavion laatiminen ja reittien merkitseminen seinille antaa sinun valita komponentit – t -paidat, mutkat, liittimet ja määrittää ostettavien putkien määrän selkeästi.

yleistä tietoa

Polypropeenista valmistettujen juotosputkituotteiden lämpötilajärjestelmä riippuu suoraan käytetystä polymeeristä. Käytännössä käytetään 4 tyyppisiä materiaaleja:

 • PN10, käytetään teknisten tuotteiden käyttöön enintään +40 C: n lämpötiloissa;
 • PN16 käytettäväksi +60 С;
 • PN20 käytetään vesihuoltoon +80 С – +95 С;
 • PN25 yli +95 С käyttötiloille.

Lämpötilan ylläpitämisen lisäksi polypropeeniputkien hitsaaminen omin käsin riippuu paineesta, jonka tietyn merkinnän omaavat putkien tekniset tuotteet kestävät.

Ensimmäistä tyyppiä käytetään kylmän veden syöttöön tarkoitettujen teknisten tuotteiden asettamisessa. PN20-merkittyjä putkituotteita pidetään yleismaailmallisina ja ne on tarkoitettu kylmän ja kuuman veden syöttöön, mutta kun otetaan huomioon, että +95 C: n vaikutus on lyhytaikainen. Jos lämpötilaa ei noudateta, ne menettävät kireytensä ja muodonmuutoksensa vaikutuksesta.

Mitä asennustöissä tarvitaan

Työskentely polypropeeniputkien kanssa koostuu aihioiden leikkaamisesta, päätyreunojen valmistelusta asennusta varten, elementtien lämpökäsittelystä ja liitoksen muodostamisesta. Hankkeen toteuttaminen vaatii pienen joukon juotosvälineitä:

 • mittauslaitteet, penkki- ja merkintämateriaalit (lyijykynä, merkki);
 • rullaputkileikkuri tai erityiset sakset;
 • rievut rasvanpoistoaineella;
 • laitteet tiettyjen polypropeeniputkien juottamiseen;
 • paksut käsineet luistamattomalla pinnoitteella.

  Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

  Asennussarja polypropeeniputkille

Leikkuutyökalun on oltava mukava ja käyttökelpoinen. Terä tarkistetaan vikojen, teroittumisen varalta. Jos mahdollista, puutteet korjataan, jos ei, uudet sakset ostetaan

On myös tärkeää seurata leikkauksen suorakulmaisuutta, jonka on oltava puhdas ja tasainen. Tällaiset vaatimukset eivät sisällä sahanterän (sahan, palapelin) tai hiomakoneen käyttöä

Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

Jotta tiivis ja luotettava yhteys polypropeenityynyjen välille, on valmisteltava työreunat. Prosessi sisältää pölyn, lian, porsien, kosteuden ja rasvanpoistopintojen poistamisen. Voit tehdä tämän käyttämällä valmista yleistä rakenneyhdistettä tai alkoholia (etyyli, isopropyyli).

Mihin hakea?

Polypropeeniputket ovat monikäyttöinen tuote kotitaloudessa.

Voit tehdä niillä seuraavaa:

 • Putkijärjestelmä. Kylmän veden syöttöön sopii vahvistamaton ohutseinäinen tai paksuseinäinen putki. Se on halpa, helppo asentaa, kestää jopa 45 asteen lämpötilan veden kuljetuksen.
 • Kuuman veden syöttöjärjestelmä. NP20- tai NP25 -merkittyjen putkien kautta voit syöttää kiehuvaa vettä turvallisesti. Propeeni alkaa sulaa vain 170 asteessa.
 • Keskitetty lämmitysjärjestelmä mökissä, talossa tai maalaistalossa. Tätä varten sinun on valittava halkaisijaltaan suuret lasikuituputket. Ne ovat luotettavia eivätkä vaadi monimutkaista irrotusta. Tällaisten putkien juotos sammuu räjähdyksellä. Lasikuituputkien lämpöä johtava venymä on 10 kertaa pienempi kuin ilman sitä – vain 1,5 cm..
 • Vesilämmitteinen lattia. Jos kuumavesiputkistoista ei tule tarpeeksi lämpöä, asennetaan lattialämmitysjärjestelmä. Tällaisen lattian haittana on, että putkea ei voida rullata pienellä askeleella. Plus – järjestelmän ylläpidon ja sen käyttöiän taloudellisuudessa. Vesilämmitteisen lattian käyttöikä on noin 50 vuotta. Tässä tapauksessa järjestelmä voidaan asentaa suoraan lattian tasoitukseen..
 • Taloustavarat. Putkipalasista voit tehdä hyödyllisiä asioita eteiseen, parvekkeelle, autotalliin, työpajaan, lastenhuoneeseen. T -paitojen, liittimien ja putkikappaleiden avulla kootaan kaikki geometrisen muotoiset esineet – hylly kengille, jalusta kukille, vaatteiden ripustin, kuivausrumpu tai roskakori. Kaikki, jolla on tarpeeksi mielikuvitusta ja muu materiaali. On kätevää koota leikkikenttiä, keinut, talot pienille lapsille. Jos lisäät verkon, saat suuren tavoitteen lasten jalkapallolle..
 • Sisustuselementit. Kulmien ja sovittimien avulla voit koota loft-tyyppisen kirjahyllyn. Eri halkaisijoiden lyhyet leikkaukset sopivat valokuvakehysten tai peilien, lamppujen, kukkaruukkujen ja maljakoiden luomiseen.

Perustyötavat

Kun otetaan huomioon, että liitoksen laatu riippuu suurelta osin kosketusalueesta, eri liitäntämenetelmiä käytetään eri halkaisijoiden putkille..

Polypropeeniputkien juottaminen on mahdollista:

 • kytkimen (muun liitososan) avulla. Sitä käytetään tuotteisiin, joiden halkaisija on enintään 63 mm, sekä ohutseinäisille;
 • suoraan, puskasauma – malleille, joiden halkaisija on suuri, paksuseinäiset.

Molemmissa tapauksissa tiivis liitos varmistetaan kuumennetun muovin diffuusiolla.

Työtä varten käytetään erityistä lämmityslaitetta, joka nostaa muovin lämpötilan halutulle tasolle.

Tärkeää: toinen asennusvaihtoehto vaatii huomattavaa ammattitaitoa ja sitä käytetään pääsääntöisesti vain tuotannossa. Kotona käytetään kytkentä (sovitus) juotosmenetelmää.

Prosessin pääkohdat esitetään mestariluokassa..

Käytetyt laitteet

Pääehto putkilinjojen tiukalle ja laadukkaalle liimaukselle on samanaikainen lämmitys samaan lämpötilaan, ns. Polyfuusiohitsaus. Vaihtoehtoista lämmitystä ei voida hyväksyä, koska muovin jäähdytysaika lämpötilaan, jossa molekyylidiffuusio pysähtyy, on 6 … 15 sekuntia.

Näin ollen työtä varten käytetään erityistä hitsauslaitetta, jossa on parilliset lämmityssuuttimet. Sen “suosittu” nimi on “hitsausrauta”, ilmeisesti muodon samankaltaisuuden vuoksi. Lisäksi laitetta kutsutaan usein juotosraudaksi..

Tässä laitteessa lämpö siirtyy tuurnasta suuttimiin, jotka on valittu putken nimellishalkaisijan mukaan.

Teollisissa olosuhteissa ei käytetä pöytälevyjä vaan lattialla seisovia hitsauskoneita..

Koska halkaisijaltaan suurilla putkilla on vastaava paino, käytetään myös erityisiä kiinnityslaitteita niiden pitämiseksi halutussa asennossa hitsauksen aikana. Tämän laitteen pitäisi myös mahdollistaa tuotteen siirtäminen täsmälleen akselia pitkin lämmitettyjen kappaleiden pätevää yhdistämistä varten..

Lisäksi työ vaatii työkaluja polypropeeniputkien merkitsemiseen ja leikkaamiseen..

Tavalliset sakset tai rautasaha eivät anna niin tarkkaa ja tasaista leikkausta, joten on parempi olla käyttämättä niitä..

Halkaisijaltaan suurille putkille käytetään erityyppistä leikkuria – liikkuvalla leikkuupyörällä.

Jotta putki sopisi paremmin liittimeen, se on viistettävä. Tämä voidaan tehdä manuaalisesti, mutta se on helpompaa – viistotyökalun avulla.

Tuotteille, joiden halkaisija on pieni, voit käyttää käsimallia.

Vahvistuskerroksen puhdistus suoritetaan parranajokoneella tai trimmerillä.

Putkien ominaisuudet, jotka on otettu huomioon asennuksen aikana

Muoviputkien juotosmenetelmän oikean valinnan kannalta on otettava huomioon paitsi niiden halkaisija myös seinämän paksuus. Siksi ennen työn aloittamista on tarpeen selvittää valitun tuotteen todellinen seinämän paksuus merkitsemällä ja mittaamalla (todentamista varten).

Normaalikäyttöä varten on merkinnän mukaan tarpeen selventää normatiivisen asiakirjan tiedot.

Yleensä termoplastisten paineputkien tekniset tiedot on standardoitu standardilla GOST R 52134-2003. Jokaisella tuotannolla on kuitenkin omat vivahteensa, eikä tämä standardi toimi lainkaan ulkomaisille valmistajille. Siksi on parempi selventää sallittu lämpötila -alue (käyttö- ja hätätilanne), ne eivät saa ylittää juotoslämpötilaa.

Lisäksi saatujen tietojen mukaan on tarpeen selventää lämmityksen kesto, kun hitsataan valmistettuja muoviputkia ja lämmityslämpötila, sekä osien jäähdytysaika..

Taulukko määrittää myös hitsatun hihnan leveyden – eli lämmitetyn osan pituuden – ottaen huomioon myös seinämän paksuuden kasvun nimellisulkohalkaisijan kasvaessa. Sen pitäisi olla sama putkille ja liittimille, koska diffuusio (materiaalihiukkasten välinen läpäisy molekyylitasolla) vaaditaan koko raja -alueelle. Voit määrittää taulukosta hitsatun hihnan leveyden (putken kiinnityssyvyyden) ja viisteen koon.

Suurin syöttösyvyys (hitsaushihnan todellinen leveys) ilman kuorimista.

Muovityypin tietojen perusteella asetetaan hitsauslaitteen vaadittu lämmitystaso, tarkemmin sanottuna lämmityselementit – parilliset suuttimet.

Joissakin tapauksissa polypropeeniputkien juotoslämpötila ei ole 200 … 220 astetta, mutta noin 260 astetta, tämä on tarkistettava valmistajalta tai myyjältä.

Piirrä kytkentäkaavio

Putkilinjojen ja vesijohtolaitteiden liittämisvaiheessa sinulla on oltava lämmitys- ja vesihuoltohanke käsillä. Jos kytkentäkaaviota ei ole vielä kehitetty ja linjojen halkaisijoita ei ole määritetty, suosittelemme, että luet ensin oppaan lämmitysjärjestelmän valitsemiseksi omakotitaloon.

Leningradin asunnon suunnittelu yksikerroksisessa talossa

Esimerkki yksiputkisesta lämmitysjärjestelmästä yksikerroksisessa talossa

Ennen kuin ostat ja hitsaat polypropeenielementtejä, siirrä järjestelmä todellisiin olosuhteisiin:

 1. Merkitse pattereiden ääriviivat tai asenna kaikki lämmityslaitteet etukäteen.
 2. Levitä kynällä tai tussilla seinien sisäpintoihin vesipistorasioiden, hanojen, jakeluputkien ja muiden varusteiden asennuspisteet.
 3. Yhdistä merkityt kohdat viivoilla pitkän kiskon ja rakennustason avulla ja aseta sitten muoviputket niitä pitkin.
 4. Selvitä tarvikkeiden tarve – t -paidat, kytkimet ja haarat putkistojen haarojen ja kierrosten mukaan.

Tärkeä vivahde. Mutalukot on sijoitettava oikeaan asentoon – vaakasuoraan, “nenä” alas. Valitse sopivat suorat osat vesisuodattimien asennusta varten.

Kun ulkonemat on piirretty seinille, on helppo laskea, kuinka monta polypropeeniputkea tarvitaan, riittää mitata viivojen pituus mittanauhalla. Älä unohda muovisia putkikiinnikkeitä.

Vesijohtojärjestelmän kytkentäkaavio seinälle

Seinämerkinnät auttavat näkemään tulevan järjestelmän todelliset ääriviivat

Kun ostat liittimiä ja putkia, ota huomioon useita suosituksia:

 • muoviputkien juottaminen suoritetaan upottamalla jokainen päätypinta muotoillun elementin sisään 14-22 mm: n syvyyteen (halkaisijasta riippuen), mikä tarkoittaa, että kunkin suoran osan pituus kasvaa 3-5 cm;
 • lämmitys- ja käyttövesijärjestelmässä polypropyleeniä pidennetään lämmityksen vuoksi, joten linjojen taivutusten välttämiseksi sinun on ostettava erikoisvarusteita – kompensointisilmukoita;
 • muiden putkilinjojen ylittämiseen käytä PPR -ohituselementtejä;
 • kuumaa vettä ja jäähdytysnestettä varten ota putket, jotka on vahvistettu alumiinifoliolla, basaltilla tai lasikuidulla.

  Kompensointisilmukka PPR -järjestelmille

Kompensointisilmukat asennetaan pitkille siivoille tai nousuputkille, jotka on kiinnitetty kiinteillä tuilla (esimerkiksi hyppyjohdin naapuriasuntojen kahden metalliputken väliin). Ilman PPR -venymän kompensointia putki kummassakin tapauksessa taipuu miekalla lämmityksen vuoksi.

Hyödyllisiä neuvoja. Jos aiot aloittaa polypropeenin hitsaamisen ensimmäistä kertaa, osta ylimääräiset 2-3 metriä putkea ja muutama varaliitin. Suorat liittimet helpottavat liitosten laadun tarkistamista, joten harjoittele ja juota muutama liitos.

Yhteyden merkintä

polypropeeniputkien juottaminen

Seuraava vaihe on merkitä yhteys. Lävistysvyön pituus on mitattava ja tehtävä merkintä lyijykynällä tai tussilla. Tämä on paikka, jossa putki työnnetään lämmitysholkkiin. Jokaiselle halkaisijalle on asetettu oma ilmaisin, ja sitä on noudatettava. Tarvittaessa lisätään lisämerkki, jos osien suhteellisella sijainnilla on merkitystä.

Juotosrauta polypropeenille ja muille työkaluille

Pienet hitsauskoneet on suunniteltu polypropeenin liittämiseen, jonka koko on 20-63 mm (ulompi). Suurempia putkistoja käytetään harvoin kotitalouksien viestinnässä. Sinulle sopii minkä tahansa muotoisen polypropeeniputkien juotin – pyöreä tai litteä kaari raudan muodossa.

Juotosraudat ja suuttimet PPR -putkille

Erilaisia ​​hitsauskoneita ja teflon -suuttimia

Viite. Helpoin tapa on vuokrata lämmitin, jossa on suuttimet. Vuokrahinta per päivä on 4-8 USD. e. riippuen asuinalueesta ja laitteen alkuperäisestä hinnasta.

Juotosraudan lisäksi tarvitset PPR -putkien merkitsemiseen ja hitsaamiseen joukon työkaluja ja lisävarusteita:

 • sekuntikello;
 • sakset leikkaamiseen – vaaditaan, sahat ja hiomakoneet eivät sovellu;
 • parranajokone – laite alumiinilla vahvistettujen putkien vastakkain;
 • mittauslaitteet – mittanauha, neliö, viivain;
 • merkki tai lyijykynä;
 • rasvanpoistokoostumus – lakibensiini, bensiini “galosh”, nefras, alkoholi (asetoni ei sovellu);
 • lumput;
 • suojakäsineet.

  Putkiston asennustyökalu

Tässä on luettelo työkaluista, joita tarvitaan erityisesti PPR -putkien juottamiseen. Johtojen kiinnittämiseksi seiniin ja paristojen kytkemiseen tarvitset avainsarjan, poran, vasaran ja ruuvimeisselit.

Kaikilla hitsauskoneilla on epämiellyttävä ominaisuus – juotosrauda roikkuu jalustan pistorasiassa ja liikkuu vapaasti sen mukana pöydällä. Kokeneiden käsityöläisten neuvot: kiinnitä jalusta pöytälevyyn kahdella itsekelausruuvilla ja kiinnitä lämmitin ruuvilla kuvan osoittamalla tavalla.

Hitsauskoneen kiinnitys pöydälle

Polypropeenin juotosraudat

On käsin ja mekaanisia juottimia. Kotitalousympäristössä käytetään kuitenkin ensimmäistä vaihtoehtoa. Tämä johtuu suunnittelun yksinkertaisuudesta, helppokäyttöisyydestä ja pienistä mitoista.

Tee-se-itse-juotto polypropeeniputkista suoritetaan käyttämällä kahdenlaisia ​​laitteita:

 • xiphoid -juotosrauta;
 • lieriömäinen.

hitsaaja polypropeenille

Lieriömäinen juotosrauta juotin pp -putkelle

Miekan juotosrauta tuuma ja holkki pp -putken hitsauskoneelle

Korvat ja hihat kahden tyyppisille juotosraudoille. Juotosraudan mitat polypropeenille

Juotosraudan kärjen koot

Juotosraudat eroavat lämmityselementin muodosta. Xiphoid -laitteiden levyssä on useita reikiä, mikä mahdollistaa erilaisten lisälaitteiden asentamisen, jotka koostuvat kahdesta osasta: tuurnasta ja holkista. Ne on suunniteltu lämmittämään viestinnän päätyosia. Joten liitoselementti työnnetään karan päälle, holkki on suunniteltu lämmittämään putken päätyosaa.

Tuotteiden lämmitys suuttimien avulla on suoritettava samanaikaisesti. Kun tutkitaan polypropeeniputkien keittämistä koskevaa kysymystä, on käytettävä laitteita, jotka sisältävät teflonpäällystettyjä suuttimia. Näin vältetään sulan materiaalin tarttuminen metalliin..

Lieriömäiset laitteet eroavat rakenteeltaan xiphoid -laitteista, mikä johtuu sylinterin muodossa olevasta lämmityselementistä. Tässä tapauksessa käytetään puristustyyppisiä suuttimia. Ne asetetaan metallisylinterille, tiukasti kiinni. Tällaisten suuttimien molemmilla puolilla on kara ja holkki. Juotosperiaate on sama kuin xiphoid -analogin tapauksessa..

Hitsauskoneiden valintakriteerit

 1. Virta. Jos haluat käyttää viestintää, jonka halkaisija on enintään 75 mm, sinun on ostettava laite, jonka kapasiteetti on enintään 1000 W. Sen ominaisuudet riittävät varmistamaan korkealaatuisen sauman. Kuitenkin jokapäiväisessä elämässä juotosmenetelmää käytetään useammin putkien kiinnittämiseen, joiden halkaisija on enintään 50 mm. Tässä tapauksessa voidaan käyttää yksiköitä, joiden kapasiteetti on enintään 700 W. Lisäksi on muistettava, että käynnistysvirrat ovat paljon suurempia, kun ne on kytketty päälle, joten on varattava tehovaraus (20-30%).
 2. Lämmityselementin tyyppi: levy, sylinteri. Jokapäiväisessä elämässä he käyttävät ensimmäistä vaihtoehtoa, sen kanssa on helpompi työskennellä. Tämä on tärkeää, jos ei ole kokemusta tämän tyyppisistä asennustöistä..
 3. Suuttimien määrä, tyyppi ja koko. Määritä, mitkä tuotteet on juotettava. Viestinnän halkaisija otetaan huomioon. Yksinkertaisimmissa malleissa on mahdollista juottaa samanaikaisesti 2-3 putkea ja jopa enemmän, sama määrä liittimiä. Tässä tapauksessa lämmityselementissä on 2-3 reikää.
 4. Valmistaja.

Rakennusmarkkinoilta löydät eri maissa valmistettuja laitteita: Venäjä, Kiina, Turkki, Tšekki. Viimeinen vaihtoehto on kalliimpaa, tällaiset laitteet ovat korkealaatuisia ja luotettavia. Hitsauskoneissa voi olla virhe lämpötilan mittauksessa. Tämän seurauksena todellinen indikaattori ei usein vastaa määritettyä.

Tšekkiläinen tekniikka voittaa tämän kriteerin mukaan, tällaisten juotosrautojen virhe on minimaalinen. Jokapäiväisessä elämässä aloittelijoiden tulisi kuitenkin käyttää venäläisiä tai kiinalaisia ​​malleja, koska ne ovat halvempia, vaikka ne eroavat merkittävästä virheestä, joka joissakin malleissa on 10 °.

Lieriömäinen laite

Tämäntyyppisessä juotosraudassa polypropeeniputkille on lämmityselementti sylinterin muodossa. Suuttimet asetetaan sen päähän ja puristetaan ruuveilla reunoja pitkin, jotka ovat osa niiden suunnittelua. Matriisin etäisyys sylinterin reunasta ei rajoitu mihinkään (ei ole erityistä reikää), joten voit asettaa minkä tahansa etäisyyden juotosputkille lähellä seinää. Työkalun runko jatkaa lieriömäistä muotoaan, mikä tekee siitä paljon pienemmän kuin muut mallit.

Tällaiset muoviputkien hitsauskoneet ovat parhaita, jos viestintä on irrotettu monimutkaisesti: haarautuminen kattilahuoneessa, lämpimien lattioiden liittäminen keräimeen, juottaminen kapeisiin aukkoihin jne. Putkiliitos, joka on jo liitetty järjestelmään toisella puolella. Mutta haluttaessa he voivat myös työskennellä paikallaan, jolle valmistaja tarjoaa pienen saranoidun levyjalan.

Juotosputket vaikeissa paikoissa

Kun asennat monimutkaisia ​​putki- tai lämmitysjärjestelmiä, juotospisteeseen pääsy voi aiheuttaa ongelmia. Kuinka juottaa polypropeeniputkia vaikeasti saavutettaviin paikkoihin?

Valmisteluprosessissa koko verkko on ehdollisesti jaettava ehdollisesti erillisiin solmuihin, jotka voidaan yhdistää työpöydälle, minkä jälkeen valmiit oksat hitsataan järjestelmään kahdesta tai kolmesta kohdasta. Seuraavia alueita voidaan pitää vaikeina asentaa:

 • katto putket;
 • paikoissa, joissa juotosraudan sijoittaminen on mahdotonta.

Paras tapa välttää vaikeudet tässä tapauksessa on estää niiden syntyminen. Tätä varten sinun on harkittava kokoonpanojärjestystä, tekemällä monimutkaisia ​​kokoonpanoja työpöydällä, ei käsilläsi. Jos tämä ei ole mahdollista, on parempi käyttää sähköliittimiä..

Yleensä tällainen vaikeus johtuu suunnitteluvirheistä. Suunnittelijan tärkein edellytys on asennuksen valmistettavuus.

Juotamme ensimmäisen liitoksen

Polypropeenihitsaustekniikka näyttää melko yksinkertaiselta – putken pää ja liitos lämmitetään samanaikaisesti juotosraudalla ja liitetään sitten manuaalisesti. Tässä on saalis – pienimmästä poikkeamisesta teknologisista vaatimuksista yhteys muuttuu epäluotettavaksi..

Tärkeä kohta. Epäonnistuneen liitoksen parantaminen tai korjaaminen on mahdotonta – viallinen osa katkaistaan, yhteys palautetaan lisäämällä uusia liittimiä ja jatkamalla putkea (tarvittaessa). Siksi aloittelijoiden tulisi harjoitella ennen vastuullista juottamista..

Kuinka polypropeenin hitsauskone toimii

Juotoslämmittimien säätimet ja toiminnalliset elementit

Kuinka juottaa putket oikein polypropeenivalmistajien ohjeiden mukaisesti:

 1. Leikkaa putket oikeilla mitoilla saksilla. Jos PPR on vahvistettu alumiinilla, ajele päätykappale. Tavoitteena on poistaa kalvon yläkerros ja säätää ulkohalkaisija muotoillun elementin sisäosan mukaan.

  Kuoriva alumiinivahvike

 2. Jätä 14–22 mm: n etäisyys päästä (katso alla oleva taulukko) ja piirrä pintaan merkki, joka osoittaa upotussyvyyden. Jos putken asento on tarpeen kiinnittää liittimeen, merkitse molemmat tuotteet asianmukaisilla merkinnöillä

  Kuinka merkitä juotosyvyys putkeen

 3. Käynnistä juotoslaite, aseta lämpötila +260 ° C ja odota, kunnes lämmitysilmaisimet sammuvat. Kostuta rätti lakibensiinillä ja rasvaa sulatettavat pinnat..
 4. Liu’uta putki ja liitin suuttimen profiileihin samanaikaisesti. Upota putken pää merkkiin, ei syvemmälle. Pidä määrätty lämmitysaika taulukon mukaisesti.

  Lämmitysaika polypropeeniliittimille

 5. Vedä samalla hitsattavat elementit pois lämmittimestä ja työnnä putken pää nopeasti liittimeen (merkkiin asti, ei vasteeseen asti). Laitteesta irrottamisen ja telakoinnin välinen enimmäisaika on 3 sekuntia

  PPR -putkistojen lämmitys ja liittäminen

 6. Pidä liitoksesta käsillä muutaman sekunnin ajan (täsmälleen taulukossa). Arvioi liitännän laatu – sisäkanava ei saa olla sulan tukossa.

Huomautus. Polypropeenivalmistajat suosittelevat voimakkaasti, etteivät ne pyöri elementtejä oman akselinsa ympäri asennuksen / irrotuksen / telakoinnin aikana. Liitin ja suutin vedetään ulos juotosraudasta ja liitetään vain suoralla liikkeellä.

Kuten taulukosta on helppo nähdä, laitteessa olevien osien upotussyvyys ja pitoaika riippuvat putkilinjan halkaisijasta. Jos määräaika ylittyy, polypropeenisula peittää osan virtausalueesta. Alilämmityksen yhteydessä liitokselle tehdään painetestaus, mutta 1-2 vuoden kuluttua se alkaa vuotaa.

Muoviputken kulun hitsaus

On suositeltavaa suorittaa hitsaustöitä ympäristön lämpötilassa, joka on vähintään +5 ° С. Jos joudut kypsentämään polypropeenia kylmässä tai 30 asteen lämpötilassa, lämmitysaikaa on säädettävä 50% suuntaan tai toiseen – valmistajan suositus. Käytännössä on parempi suorittaa useita testiliitoksia ja määrittää suljinnopeus empiirisesti..

Lämmitys polypropeenia

Polypropeeniputkien juottaminen omin käsin: asennussäännöt, vinkit, virheet

Juotosraudalle on asennettu sopivan halkaisijan suuttimien sarja. Laite on liitetty verkkoon, tarvittaessa lämpötila on 260 °. Arvossa ei ole poikkeamia, vain eri merkkien käsittelyaika vaihtelee. Kaikki suositukset voidaan lukea etukäteen laitteen passista. Se lämpenee 10-15 minuuttia. Polypropeeniputkien juottaminen itse ja niiden valmistus suoritetaan myös useissa vaiheissa..

 1. Putki ja liitososa asetetaan samanaikaisesti: ensimmäinen merkkiin asti holkkiin, toinen karan sisään.
 2. Tämän toimenpiteen suorittamisen jälkeen lämmitysaika kirjataan, joka on erilainen jokaiselle halkaisijalle. Kaikki ylivalotukset aiheuttavat tuotteen muodonmuutoksia..
 3. Ajan päätyttyä molemmat osat, jotka hieman kiertyvät, poistetaan lämmityselementeistä, työnnetään nopeasti toisiinsa, korjataan välittömästi tarttuvuus (1-2 sekuntia), sitten ne nostetaan merkkiin. Tässä vaiheessa osien kiertäminen ei ole enää sallittua. Muussa tapauksessa muovin epätasainen jakautuminen uhkaa, sillä se on täynnä sauman eheyden rikkomista.
 4. Pidä liitäntää, kunnes se jäähtyy, välttäen pienintäkään siirtymistä.
 5. Järjestelmätesti aloitetaan 1-2 tunnin kuluttua..

Polypropeeniputkien juottaminen omin käsin: asennussäännöt, vinkit, virheet

Yllä olevassa taulukossa on joitakin huomautuksia:

 • juotettaessa ohutseinäisiä putkia PN 10, lämmitysaika lyhenee puoleen ja liitososa lämmitetään “sääntöjen mukaisesti”, keskittyen pöytään;
 • kylmässä huoneessa (ulkona), jossa lämpötila on alle 5 °, lämpenemisaika kaksinkertaistuu.

Tässä tapauksessa alustava käytäntö ei vahingoita, se säästää sinut avioliitosta ja mahdollisista vuodoista. Koulutusta ja täydellistä testiä varten voit ottaa edullisimmat tuotteet kokeellisen juottamisen suorittamiseen.

Osien asettaminen pöydälle

Paras laatu putken juotto tulee mukavissa olosuhteissa, kun hitsauskone on kiinnitetty pöydälle. Tästä johtopäätös: sinun on jaettava lämmitys- / vesihuoltoverkko osiin, jotka voidaan tehdä erikseen ja sitten yhdistää toisiinsa.

Valmiiden järjestelmäelementtien kokoaminen PPR: stä

Yritä tehdä maksimaalinen hitsaustyö pöydällä ja muodostaa valmiita osia

Polypropeeniputkien osien merkitseminen ja hitsaaminen:

 1. Asenna vesi- ja lämmityslaitteet – kattila, puskurisäiliö, jakotukit, sekoittimet ja niin edelleen.
 2. Katkaise linjat erillisiksi osiksi niin, että osien liitokset ovat sopivissa paikoissa. Kiinnitä putkikiristimet – salvat (muutoin – pidikkeet) merkittyjä reittejä pitkin

  Muovipidikkeiden kiinnitys seinään

 3. Laske suorien putkien pituudet kunkin liitosparin välillä. Kolme mittaa otetaan huomioon: nettopituus, upotus liittimeen ja etäisyys putkilinjasta seinään

  Etäisyys PPR -polvesta seinään

 4. Mittaa ja leikkaa suorat kappaleet kokoon, aseta raja ja ohjainmerkit.
 5. Poista rasva kaikista päistä ja jatka hitsausta.

  Putkijärjestelmän kappaleiden muodostaminen

  Osiin jakaminen aiheuttaa suurimman vaikeuden. Annetaan esimerkki: kaksiputkinen alempi lämmitysjako on jaettu pitkiin vaakasuoriin osiin ja patteriliitäntöihin. Ensimmäinen on putki, jossa on hitsattu tee ja liitin, toinen on haarautunut elementti useista haaroista ja haaraputkista, joka päättyy kierteiseen sovittimeen hanalle.

Asennamme satulat vesijärjestelmään

Tätä putkilinjan osaa käytetään ylimääräisen haaran luomiseen, ja tarve asentaa se syntyy pääsääntöisesti johdotuksen korjauksessa.

Pienempi liitin on juotettu halkaisijaltaan suurempaan putkeen, jolloin voit asentaa haaran nykyisestä johdotuksesta 90 asteen kulmassa.

Tätä varten tarvitset:

 • Olemassa olevan putken seinään päällikön on porattava halutun halkaisijan reikä, poistettava porat ja viistot.

  Kuva - putken seinän poraus satulan asentamiseksi

 • Liittyvät osat lämmitetään juotosraudalla perinteistä tekniikkaa käyttäen.

  Kuva - pariutuvien osien lämmittäminen

 • Satula (liitos) sopii tiukasti putken reikään.

  Kuva - satulan asennus juotettaessa

Tämä tapa luoda lisää haaroja vesihuoltojärjestelmään polypropeeniputkista mahdollistaa verkon kehittämisen jatkamisen vähiten työläästi..

Kun tiedät kuinka juottaa polypropeenia oikein, voit helposti asentaa minkä tahansa pituisia ja monimutkaisia ​​putkistoja.

Hitsaamme alueita epämiellyttävissä olosuhteissa

Kokoonpano paikan päällä alkaa hitsattujen osien kiinnittämisestä kiskoihin, jotka on asennettu seinälle. Ensimmäinen osa on kiinnitettävä jäykästi siten, että putki ei liu’u salpojen sisään tai lepää seinää vasten toisen pään kanssa. Irrota sitten juotosrauta jalustasta ja hitsata liitos painon mukaan.

Neuvoja. Kokoonpanotyöt tehdään parhaiten avustajan kanssa, tarvittaessa hän pitää kiinni yhdestä putkesta tai ottaa sinulta hitsauskoneen, kun molempia käsiä tarvitaan lämmitettyjen osien nopeaan liittämiseen. Jos kukaan ei auta, sinun on luotava luotettava tukipiste ensimmäiseen osaan, jotta elementit eivät liiku leikkeissä.

Muovilinjojen hitsaus seinän lähellä

Tässä hitsaus suoritetaan ilman erityisiä vaikeuksia – juotosraudan kärki on helppo laittaa putkiin

Kuvaamme useita tekniikoita polypropeenin hitsaamiseksi vaikeasti saavutettavissa olevissa paikoissa:

 1. Jos ensimmäistä osaa ei voida kiinnittää, pyydä avustajaa pitämään putkea. Lämmityksen lopussa anna juotin nopeasti hänelle ja liitä elementit.
 2. Jos “rauta” lämmitin lepää seinää vasten, yritä vapauttaa hitsattavien putkien päät pidikkeistä.

  Osien yhdistäminen hankalassa paikassa

 3. Vaihtoehto kaksi: etsi sopivampi juotospaikka, lisää putkilinjan pituutta kytkimen avulla ja siirrä siten liitäntäkohta.
 4. Jos osia ei voida siirtää erilleen lämmittimen leveydelle, ruuvaa 2 samanlaista kiinnityssarjaa “rautaan” ja aseta molemmat osat karan toiselle puolelle, kuten kuvassa.

  PPR -liittimien lämmitys juotosraudalla paikallaan

 5. Kokeneet esiintyjät keittävät yhden liitoksen syvälle kapealle alueelle, jossa laite ei mene mihinkään asentoon: poista lämmitetty suutin karan pihdeillä ja aseta se liitettävien osien väliin.

Huomautus. Jälkimmäistä menetelmää pidetään melko riskialttiina – irrotettu suutin jäähtyy nopeasti, sinun on voitava arvata tarkasti valotusaika. Virheille ei ole tilaa – kun sauma virtaa, sinun on tehtävä osa järjestelmästä uudelleen ja poistettava tulvien seuraukset.

Suorita kokoonpanotöiden päätyttyä painetesti – täytä putkistoverkko vedellä, pumppaa suurin käyttöpaine ja jätä se 1 päiväksi. Katso lisätietoja asennuksesta ja vahvistuksesta toisesta opetusvideosta:

Alumiinilla vahvistettujen putkien liitäntä

Sääntöjä on noudatettava, kun hitsataan polypropeeniputkia vahvikkeilla. Vahvistettu kerros on valmistettu alumiinista tai lasikuidusta.

Niitä käytetään asennettaessa järjestelmiä, jotka siirtävät vettä korkeassa lämpötilassa, koska lämmitetyn nesteen vaikutuksesta materiaalin lineaarinen laajeneminen ja putkilinjan taivutus tapahtuvat..

Juotettaessa alumiininen suojamateriaali on poistettava. Lisäksi tämä kerros vaikuttaa liitoksen laatuun, ja hitsausaika riippuu polypropeeniosien kuumennusjaksosta..

Vahvistetuille putkistoille on ominaista suurempi halkaisija. Siksi vakiosuuttimien käyttäminen lämmitystyökalussa ilman tuotteiden esivalmistelua ei toimi..

Se suoritetaan irrottamalla osat. Sitä ei sovelleta lasikuituvahvisteisiin tuotteisiin. Ne on kytketty samalla tavalla kuin vahvistamattomat putket..

Puhdistus suoritetaan eri tavoilla, koska polypropeenituotteiden vahvistamiseen on monia tekniikoita. Hoitoa käytetään useammin parranajokonetta käytettäessä. Se on metallilaite holkin muodossa, jossa on terät.

Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

Työkalu liukuu putken pään yli ja pyörii poistamaan alumiinisuojakerroksen. Prosessi suoritetaan, kunnes jäljelle jää vain yksi muovi..

PP -putket voidaan valmistaa, kun vahvistettu kerros on seinämän paksuuden keskellä. Tässä tapauksessa käytetään pinnoitustyökalua. Tämä työkalu on hyvin samanlainen kuin parranajokone. Veitsien erilainen järjestely ja järjestely.

Työkalun avulla voit tasoittaa päät ja poistaa 2 mm vahvistuskerrosta, joka sijaitsee putken seinämän paksuuden keskellä. Tämän käsittelyn ansiosta on mahdollista suorittaa korkealaatuinen juotos..

Ulkosuojaus

Polypropeeniputkien juottaminen omin käsin: asennussäännöt, vinkit, virheet

Putki työnnetään parranajokoneeseen ja sitten pyöritetään poistamalla häiritsevä metallikerros. Käsittely on valmis, kun tuote lepää työkalun pohjaa vasten. Tässä tapauksessa alustavaa merkintää ei tarvita. Valmis, lämmitetty putki työnnetään liitoselementtiin, kunnes se pysähtyy: millimetriä suojaamatonta materiaalia ei saa jättää ulkopuolelle.

Menetelmät polypropeeniputkien liittämiseksi

Putkilinjan kokoaminen polypropeenista valmistetuista aihioista suoritetaan kahdella tavalla: suoraan ja lisäkytkentäelementtien avulla eri tarkoituksiin. Ensimmäinen vaihtoehto koskee elementtejä, joiden halkaisija on yli 40-63 mm, koska tuotteilla on melko paksut seinät

Tässä on tärkeää noudattaa useita ehtoja:

 • samat mitat poikkileikkauksessa, paksuus;
 • päätyreunojen täsmällinen sattuma;
 • tiukka kohdistus.

  Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

  Pistorasiahitsausta käytetään ohutseinäisille (enintään 4,5-5 mm) tuotteille, joiden ulkohalkaisija on 16-40-63 mm. Tällaiset aihiot ovat merkityksellisiä vesihuoltojärjestelmän ja lämmitysjärjestelmän asentamisessa asuinalueelle. Tässä moottoriteiden kokoamiseen käytetään lisäliittimiä, joista yksi tai kaikki haaraputket on valmistettu kestomuovista polymeeristä. On syytä huomata, että käytettyjen osien sisä- ja ulkohalkaisijoiden on oltava arvoltaan lähellä toisiaan, mutta ne eroavat toisistaan ​​suuremmassa suunnassa toisen koon hyväksi..

Kuinka juottaa polypropeenia oikein – ohjeet

Sinun on toimittava johdonmukaisesti, tässä tapauksessa virheen todennäköisyys pienenee.

ohjeet polypropeeniputkien juottamisesta

Vaiheittaiset ohjeet polypropeeniputkien juottamiseen

 1. Valmista huone. Koska juotteen aikana vapautuu myrkyllisiä aineita, tehokas ilmankierto on varmistettava.
 2. Leikkauksen jälkeen viestinnän reunat käsitellään trimmerillä tai viistotyökalulla. Viistot on tehty, mikä helpottaa putkien liittämistä.
 3. Materiaalit poistetaan rasvasta: puhdistetaan pölystä, käsitellään lakibensiinillä. Sinun on jatkettava työskentelyä, kun pinta on täysin kuiva..
 4. Kytke juotin päälle, kun lämpötila on asetettu halutulle tasolle (+ 260 ° C).
 5. Kun juotosraudan rungon vihreä valo syttyy, voit jatkaa juottamista. Holkki-suuttimeen on asennettu putki, karaan asennetaan liitin.
 6. Samaan aikaan 2 tulevan putkilinjan elementtiä lämmitetään: muotoiltu osa, putki.
 7. Yllä olevassa taulukossa ilmoitetun ajan odottamisen jälkeen putki ja muotoiltu elementti poistetaan suuttimista ja liitetään toisiinsa. Tässä tapauksessa osat on pidettävä paikallaan. Tietoliikenne on liitetty ennalta piirrettyyn pitkittäisviivaan. Pienin vielä kiinteytymättömän polypropeenin syrjäytyminen johtaa molekyylisidosten tuhoutumiseen. Tulevaisuudessa tämä voi aiheuttaa vuotoa.

Juotosohjeet

Prosessin loppuun saattamiseksi tarvitaan ohjeita polypropeeniputkien oikein juottamisesta. Suunnittelussa olevassa juotoskoneessa on oltava lämmitysalusta, jossa on reikiä suuttimien kiinnittämistä varten. Useimmissa tapauksissa mukana tulee lisävarusteita sisältävä sarja, jos ei, ne voidaan ostaa erikseen. Laitteen mekanismi on samanlainen kuin silitys. Ainoa ero on kahden markiisin läsnäolo. Kotelon pinnalle on asennettu termostaatti, joka voi säätää lämpötilan.

Ennen kuin kytket lämmityselementin päälle, sinun on aktivoitava juotostilan tila. Tämän tehtävän suorittamiseksi sinun on asennettava jalusta ja asetettava halutun halkaisijan suutin. Yleensä pohjapinnassa on kaksi kosketinta suuttimien kiinnittämistä varten. Jos putket ovat halkaisijaltaan pieniä, suutin on asennettava nokan reunaan.

Seuraavaksi sinun on liitettävä juotoslaite verkkoon. Telttojen indikaattorit kannattaa laittaa 260 asteeseen. Tuloksen saamiseksi sinun on odotettava, koska tämä lämpötila saavutetaan 20 minuutissa. Kun kotelon valo sammuu, tämä tarkoittaa, että laite on käyttövalmis..

Prosessin peruskäsitteet

Juotos on hyvin yksinkertainen materiaali. Siksi, jos olet päättänyt putkiston materiaalista, sinun on tiedettävä joitakin polypropeenin ominaisuuksia. Tämä on tarpeen putkien käyttäytymisen hallitsemiseksi, jotta odottamattomia tilanteita ei synny. Käydään siis läpi kaikki tarvitsemamme käsitteet.

Ennen muovituotteiden juottamista sinun on tiedettävä, että tällainen materiaali voi menettää lujuutensa ja kovuutensa 140 asteen lämpötiloissa. On syytä huomata, että putkia valmistavien yritysten ohjeet sisältävät tietoja enimmäisindikaattorista – 95 astetta.

Huomio! Älä käytä muoviputkia kuumavesijärjestelmissä. Tässä tilanteessa on suositeltavaa antaa etusija galvanoidulle tai kuparille.

Tähän mennessä on suositeltavaa asentaa polypropeenituotteita lauhkeaseen ilmastoon, koska tällaisissa olosuhteissa muovi kestää myös lämpimien virtojen kuljetuksen.

Lämpöpidennyksen järjestäminen

 • Vahvistettujen polypropeenituotteiden asennus suoritetaan. Tällaisilla putkilla on pienempi termisen venymisen riski. Lisäksi tällainen laite kestää korkeampaa painetta..
 • Voit asentaa erityisiä paisuntasaumoja – nämä ovat U -muotoisia suoria mutkia. Tämän yksityiskohdan ansiosta tuote säilyttää suoran linjan myös venytyksen jälkeen..

Huomio! Lämmitysjärjestelmälle paras vaihtoehto olisi käyttää kahta menetelmää samanaikaisesti. Laajentuminen ei puutu vahvistetuille tuotteille, se on yksinkertaisesti pienempi kuin yksinkertaisten putkien.

Muoviputkien juottaminen riippuu raudoituksen läsnäolosta tai puuttumisesta. Vahvistusprosessissa on tällaisia ​​ominaisuuksia:

 • Jos vahvike on valmistettu lasikuidusta, asennustyöt eivät eroa yksinkertaisista malleista.,
 • Jos kyseessä on alumiinirunko, pintojen puhdistus on välttämätöntä. Sinun on myös suoritettava partakoneen irrotus.

Vahvistetut putket asennetaan parhaiten käyttöveden syöttöön tai lämmitykseen. Jos asennat tällaisia ​​tuotteita kylmää virtaa varten, vaikutus näkyy vain vesihuollon kustannuksissa.

Laitteen perusmallit voivat lämmittää jopa 800 wattia. Kotitalouskäyttöön tämä teho on liian suuri. Virran merkkivalo voi vaikuttaa laitteen lämmitysnopeuteen, mutta juottaminen ei sovellu tähän. Edullisten juotosraudojen mukana toimitetaan kiinnikkeet tärkeimmille halkaisijoille. Jos vaadittua kokoa ei ole saatavilla, voit ostaa sen erikseen.

Älä säästä rahaa korkealaatuisista lisäosista, kuten liittimistä ja muoviputkista. Laitteen muoto ja kiinnitystavat voidaan vaihdella. On syytä huomata, että lähes kaikki prosessiin tarvittavat työkalut löytyvät kotona..

Lisäksi mukavin komponentti on sakset muoviputkien leikkaamiseen. Niiden avulla voit leikata tarkemmin ja tasaisemmin. Tämä laite voi merkittävästi lyhentää prosessin suorittamiseen kuluvaa aikaa..

Huomio! Ennen kuin ostat juotosraudan, sinun on tutustuttava sen sarjan osiin, koska monissa malleissa on putkenleikkuri tai mittanauha.

Kuinka hitsata putkia käsin?

Käytä työssä erityistä hitsauslaitetta polypropeeniputkille. Tasaisella lämmityselementillä, nimeltään “rauta”, parilliset sovitinholkit on kiinnitetty putken halkaisijaan. Juotettavien osien reunat leikataan tarkasti 90 ° kulmassa, ne on viistetty, mikä helpottaa liittämistä.

Lisäksi reunat ja viereinen 15-20 mm: n alue puhdistetaan pölystä, lastusta ja muista epäpuhtauksista. Tätä varten käytetään orgaanisia liuottimia, kuten alkoholia tai trikloorietaania. Kun valitset liuotinta, noudata valmistajan ohjeita..

Viistojen parametrit ja irrotusvyöhykkeen leveys valitaan liitettävien elementtien halkaisijan perusteella..

Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

Uran ja kuorinnan parametrit halkaisijasta riippuen.

Lämmityslämpötila asetetaan ottaen huomioon valmistajan suositukset ja huonelämpötilan korjaukset. Hitsauslaitteen lämmittämisen jälkeen valmistetut reunat asetetaan holkkeihin ja alkavat kuumentua. On suositeltavaa tarkistaa sähkölämmittimen todellinen lämpötila kosketuslämpömittarilla tai pyrometrillä..

Ulkopuolella putken osiin tai liittimiin kohdistuu pitkittäisriskejä. Niiden avulla voit yhdistää elementit tarkasti ilman siirtymistä. Kun lämmitykseen tarvittava aika on pidetty, molemmat osat irrotetaan sovittimen hihoista ja asetetaan välittömästi toisiinsa, jotta riskit osuvat.

Tässä asennossa pidetään kiinni hitsauksen ajaksi, kun taas osat on kiinnitettävä tukevasti. Kahden osan reunojen pehmennetyt pintakerrokset tunkeutuvat vastavuoroisesti ja muodostetaan uusia molekyylisidoksia. Kun hitsausaika on kulunut, liitettyjen elementtien on jäähdytettävä luonnollisesti ilman, että ne upotetaan veteen tai puhaltaa kylmää ilmaa. Tällainen isku johtaa lämpömuutoksiin ja uusien sidosten katkeamiseen..

Putkilinjan osan (tai koko järjestelmän) hitsauksen päätyttyä ne testataan nesteen käyttöpaineessa. Jokainen liitos tarkastetaan huolellisesti, jos havaitaan vesipisaroita tai hikoilua – liitos hylätään ja se on juotettava uudelleen.

Juotoksen aikana esiintyvien fysikaalisten ilmiöiden ymmärtämisen parantamiseksi on aikakaavio puristusosien lämpötilan ja paineen muutoksista..

Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

Lämpötila- ja painekaavio hitsauksen eri vaiheissa.

Kaavion aika-asteikko on annettu epälineaarisessa asteikossa, puristus- ja jäähdytysaikojen todellinen suhde voidaan ottaa taulukosta.

Vaadittu työkalu

Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

Ei ole vaikeaa hitsata polypropeeniputkia tällä laitteella omin käsin, ja jokainen aloitteleva käsityöläinen voi tehdä sen. Tämän instrumenttisarjan kustannukset vaihtelevat kahdeksasta neljääntoista tuhanteen ruplaan. Mutta kertaluonteista työtä varten ei ole suositeltavaa ostaa tällaista laitetta. Tämä ei ole taloudellisesti perusteltua. On parempi vuokrata se mistä tahansa asennusyrityksestä..

Muoviputkien hitsauslaite myydään usein yhdessä halkaisijaltaan erilaisten suuttimien kanssa (jotta eri osien putket voidaan liittää), jotka on päällystetty teflonilla. Tarvitsemme myös seuraavan työkalun työhön..

 1. Putkenleikkuri. Tämä työkalu täydentää myös kuvatun laitteen pakettia..
 2. Parranajokone. Tämä kiinnitys on tarkoitettu vahvistettujen putkituotteiden vahvistuskerrokseen..
 3. Viivotin.
 4. Rasvanpoistoaineet.
 5. Asennus.
 6. Hyvin teroitettu veitsi.
 7. Merkki ja rätit.
 8. Tiedosto.

Juotospöytä polypropeeniputkille

Putken halkaisija, mm Lämmitettävän osan pituus, mm Juotosjakson kesto, sekuntia
Putken altistuminen juotosraudan suuttimeen Kun liität putkilinjan osia Kun polypropeeni kovettuu
16 12 4-5 4 120
kaksikymmentä neljätoista 5
25 15 6-7 6
32 16 kahdeksan 240
40 kahdeksantoista 10-12
50 kaksikymmentä kahdeksantoista

PP -putkien lämmitys- ja pitoaika tietyssä juotosraudan lämpötilassa takaa sauman korkean laadun. Heikko lämmitys ei pehmennä viestintää. Tässä tapauksessa putkien kiinnittäminen on mahdotonta..

Alumiinivahvisteisilla putkilla työskentelyn ominaisuudet

Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

Vahvistetut polypropeeniputket

Polypropeenilla on lämmin laajentuminen, joka rajoittaa materiaalin käyttöä olosuhteissa, joissa on korkea lämpötila ja muuttuu sen indikaattoreissa. Haitta korjattiin vahvistamalla putkia alumiinilla tai lasikuidulla. Ensimmäisen tapauksessa juotosten ja linjojen käytön aikana ei ilmene vaikeuksia.

Metallivahvike voidaan asentaa tuotteen sisäpuolelle tai ulkokuoren alle. Ulompi kerros alumiinifoliolla on poistettava ennen juottamista. Tähän on kolme syytä:

 • tarvitaan lisälämmitystä;
 • metalli-muovi-aihioiden ulkohalkaisija on suurempi kuin ilman vahvistusta tai lasikuitua;
 • alumiini ja polymeeri muodostavat heikon sidoksen hitsauksen aikana.

Työn suorittamiseen käytetään parranajokonetta – onttoa duralumiinisylinteriä, jonka sisällä on terät. Lisäksi käytön helpottamiseksi voidaan asettaa irrotettava sauvan muotoinen kahva. Leikkauksen paksuus ja käsitellyn alueen syvyys on rajoitettu etukäteen, joten parametreja ei tarvitse seurata.

Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

Sisäinen irrotus suoritetaan siten, että alumiini ei pääse suoraan kosketuksiin kuljetettavan nesteen kanssa. Tämä voi johtaa sähkökemiallisten prosessien aktivoitumiseen, lujitekalvon tuhoutumiseen, putken irtoamiseen, kosketuskokoonpanon paineen poistamiseen. Täällä pinnoitinta käytetään työkappaleiden valmisteluun hitsausta varten. Tämä laite on rakenteeltaan samanlainen kuin parranajokone, vain terät sijaitsevat sisäpäässä..

Polypropeeniputkien juotosohje: tekniikka ja vaiheittaiset vaiheet polypropeeniputkien juottamiseen

Juotosputket vahvistuksella

Kylmäveden tiedonsiirron käyttölämpötila vaihtelee välillä -10 … + 90 ° С. Jäähdytysnesteen vaikutuksesta putkilinja taipuu, koska siinä on voimakas lineaarinen laajentuminen. Tämä tarkoittaa, että lämmitykseen sinun on käytettävä putkia, jotka eroavat sopivista ominaisuuksista..

kuinka juottaa vahvistettua polypropeenia

1 – leikkaa tarvittava putken pituus. 2 – irrota vahvike ompelukoneella. 3 – suunnan merkitseminen. 4 – putken ja liittimen lämmitys. 5, 6 – putken liittäminen liittimeen ja kiinnitykseen.

Joten korkeissa lämpötiloissa altistumisessa käytetään lasikuidulla tai alumiinilla vahvistettuja tuotteita. Tällaiset putket ovat monikerroksisia tuotteita: ohut kerros lasikuitua levitetään polymeerituotteen päälle ja peitetään PP -kerroksella. Edut:

 • lineaarisen laajenemisen suhteellinen vakaus, jopa korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta, tuotteen geometria muuttuu hieman;
 • kyky kestää jopa 10 atm: n painetta, vertailua varten kerrostaloissa viestintään vaikuttavat vähemmän voimakkaasti (6-8 atm);
 • vahvistuskerroksen vuoksi putkilinjan käyttöikä kasvaa;
 • putket, joissa on sisäinen vahvistus, kestävät korkeita lämpötiloja, jolloin klassinen viestintäversio alkaa sulaa.

Vahvistettujen putkien juotostekniikka ei poikkea vahvistamattomien viestimien liittämistavasta ainoalla poikkeuksella: valmisteluvaiheessa tuotteiden päät on puhdistettava vahvistuskerroksesta, jota varten he käyttävät päällystystyökalua, parranajokonetta. Valmistuksen jälkeen putket rasvatetaan, lämmitetään sitten juotosraudalla ja yhdistetään.

Leikkaavat sakset

Tätä työkalua kutsutaan myös rullaputken katkaisijaksi. Sitä valmistetaan useimmiten kahdessa muunnoksessa:

 • putkille, joiden ulkohalkaisija on 16 mm – 40 mm,
 • putkille, joiden ulkohalkaisija on 16-110 mm.

PCB -juotosäännöt virheiden välttämiseksi

 • Polypropeeniputken halkaisija valitaan kokotaulukon mukaan;
 • valmistele ennen työskentelyä kaikki tarvitsemasi, koska hitsaus suoritetaan nopeasti, asennukseen ei ole aikaa valmistautua, juotosrauta kytketään päälle, kun viestintä on jo katkaistu;
 • hitsauskone on kiinnitettävä tukevasti vaakasuoralle pinnalle, sauman laatu riippuu tästä, tällaiset yksiköt on varustettu erityisillä telineillä, mutta jotkin mallit eivät ole tiukasti asennettuja, joten ne on kiinnitettävä lisäksi;
 • polypropeenin sulamispiste on paljon alhaisempi kuin hitsauskoneen asetuksissa asetettu arvo, tämä ero johtuu tarpeesta pehmentää putki nopeasti, + 260 ° C: n lämpötilaa pidetään riittävänä;
 • lämpötilajärjestelmää ei saa muuttaa käytettäessä suurempia tuotteita, kun PP -putket on juotettu, lämmityslämpötila ei muutu kommunikaatioiden halkaisijan kasvaessa, yllä olevasta taulukosta näet, että tuotteiden mitat määräävät vain materiaalin lämmityksen kesto;
 • sinun on ohjattava ilmaisua: punainen valo osoittaa, että lämmityselementti on kytketty päälle, vihreä valo tarkoittaa, että asetettu lämpötila on saavutettu;
 • usein käyttäjät ohittavat materiaalin rasvanpoistovaiheen, mutta pöly, vesipisarat leikkausalueella voivat aiheuttaa sauman heikkenemisen, koska materiaalin rakenne muuttuu huokoisemmaksi;
 • kun asennetaan monimutkaisen kokoonpanon putkilinja, putket on yhdistettävä eri kulmista, niitä myös pyöritetään toisiinsa nähden; jotta tuotteiden kohdistaminen ei häiriintyisi, on suositeltavaa ensin määrittää tiedonsiirron tarkka sijainti, sitten niiden esiasennus suoritetaan (ilman juotosrautaa), tässä vaiheessa on tarpeen piirtää merkintänauha keskilinja 2 yhdistetyn osan kautta.

On pidettävä mielessä, että ohutseinäiset putket lämpenevät nopeammin. Tämä tarkoittaa, että juotosraudan käyttöaika lyhenee 2 kertaa. Jos tutkit kysymystä, missä lämpötilassa tällaiset putket juotetaan, sinun on muistettava, että tämän parametrin arvo ei riipu tuotteen mitoista. Ohutseinäiset viestinnät on kytketty toisiinsa samassa lämpötilajärjestelmässä kuin paksuseinäiset.

Virheiden vaikutus hitsauksen laatuun

polypropeeniputkien väärä juotos

Näin tapahtuu, jos PP -putkien juotos ei ole oikein!

Yleisimmät juotosprosessin rikkomukset:

 • pinnat eivät ole rasvattomia, minkä seurauksena sauman laatu heikkenee;
 • putken ja liittimen leikkauskulma ei vastaa 90 °;
 • putken riittämätön syveneminen liittimeen tai päinvastoin viestintä työnnetään muotoiltuun elementtiin, kunnes se pysähtyy, minkä seurauksena sisään muodostuu suuri sauma, joka estää nesteen virtauksen;
 • lämmitystekniikan rikkominen: putket olivat suuttimissa liian vähän tai päinvastoin pitkään, molemmissa tapauksissa ommelliitännän laatu on heikko;
 • vahvistettuja putkia liitettäessä päätyosan vahvistuskerrosta ei poistettu kokonaan, minkä seurauksena tämä materiaali estää polypropeenin sulamisen, tällainen sauma on hauras tai se ei toimi ollenkaan;
 • liittämisen jälkeen osien asentoa korjattiin, mikä johti sauman luotettavuuden heikkenemiseen; tällaisten seurausten välttämiseksi on välttämätöntä kestää putken ja asennuksen jälkeinen aika varmistaen osien liikkumattomuus.

Kuinka juottaa PP -putket ilman juotinta

Kun harkitaan polypropeeniputkien hitsausmenetelmiä, ei aina ole mahdollista käyttää erityistä juotinta. Tässä tapauksessa valitaan muita vaihtoehtoja, kuten:

 • kaasunpolttaja;
 • puristusholkki;
 • kylmä hitsaus.

  Polypropeeniputkien juottaminen: DIY PP -hitsausohjeet, kaaviot, vivahteet ja virheet

  Jos käytetään poltinta, polypropeenia ei voida lämmittää tasaisesti. Tämän seurauksena saumaliitäntä näyttää huolimattomalta, jolloin sauman luotettavuus heikkenee. Ajan myötä tälle alueelle voi ilmestyä vuoto. Tätä menetelmää voidaan käyttää viimeisenä keinona ja vain kylmän veden syöttöjärjestelmiä asennettaessa..

  Puristusholkki

  Puristusholkki tarjoaa luotettavan tietoliikenneyhteyden, ja sitä käytetään hitsauskoneen täydellisenä korvaajana. Tällaisen elementin hinta on kuitenkin korkea. Tämän seurauksena kustannukset kasvavat, koska putkien reitittämiseksi koko huoneeseen tarvitaan suuri määrä puristusliittimiä..

  polypropeenin liimaus

  Kylmähitsaus on myös tehokasta. Tässä tapauksessa käytetään kaksikomponenttista epoksiyhdistettä. Tämän materiaalin avulla voit saada luotettavan yhteyden ilman erikoislaitteita..

Viestinnän korjaamiseksi sinun on levitettävä liimaa tuotteiden puhdistettuihin ja rasvattomiin pintoihin. Sitten putki ja liitin yhdistetään tiukasti. Liima kovettuu 10 minuutissa. Täydellinen kovettuminen kestää 1 tunnin. Tätä vaihtoehtoa voidaan käyttää vain kylmävesijärjestelmän asennuksessa..

Kuinka kauan kestää polypropeeniputken lämmittäminen juotosraudalla? Mikä on PP -putkien hitsausaika??

Aluksi olisi tarpeen ymmärtää itse polypropeeniputkien juotosprosessi ja erityisesti lämpötilaparametrit, joissa polypropeeni sulaa. Polypropeeniputket sulavat, samoin kuin PP -liitososat (jäljempänä polypropeeni) alkavat vähintään +260 asteen lämpötilassa.

Ennen työn aloittamista on varustettava juotin polypropeenille (hitsauskone) suuttimilla, jotka vastaavat liitettävien elementtien halkaisijaa. Nämä suuttimet ovat “tuurnat” (holkki sisäpinnan lämmittämiseen) ja “holkki” (ulkopinnan lämmittämiseen)

Mihin lämpötilaan polypropeeniputket voidaan juottaa?

Kiristettyä tuurnan ja holkin kiristetyssä rautarenkaassa, kytketään se päälle vähintään 260 asteen lämpötilassa (joissakin laitteissa asetetun lämpötilan asteikko on 200 – 240 – 280 astetta ohittamalla 260 -merkin. Tässä tapauksessa asetamme sen välille 240 ja 280. Tosiasia on, että termostaatti sammuttaa lämmityksen väylän lämpötilassa 260 astetta, kun taas inertiaalinen lämmitys “saavuttaa” juotosparin lämpötilan muutaman minuutin kuluttua jopa 270-280 astetta.

Useimmissa nykyaikaisissa juotosraudoissa on ääni- / valomerkki työvalmiudesta. Tämä tarkoittaa, että juotospari (tuurnan / holkin) on saavuttanut esiasetetun lämpötilan ja on käyttövalmis..

Nyt määritämme lämmitysajan putken halkaisijan mukaan. On olemassa tällainen taulukko, joka on johdettu empiirisesti ja joka ei ole ristiriidassa polypropeeniputkien ja -lisävarusteiden valmistajien suositusten kanssa, ja se näyttää eri halkaisijoiden putkien likimääräisen lämmitysajan “vertailu” ympäristön lämpötilassa (huoneen lämpötila) – 20-24 Celsius astetta.

Polypropeeniputki, kun se on kiinnitetty täysin hitsauspäähän (tuurnalla tai holkilla ei ole väliä), lämmitämme sen koosta riippuen seuraavalla kerralla –

 • 16 millimetrin polypropeeniputkea on lämmitettävä 5 sekuntia;
 • 20 millimetrin polypropeeniputkea on lämmitettävä 6 sekuntia;
 • 25 mm: n polypropeeniputkea tulee lämmittää 7 sekuntia;
 • 32 millimetrin polypropeeniputkea on lämmitettävä 8 sekuntia;
 • 40 mm: n polypropeeniputkea tulee lämmittää 12 sekuntia;
 • 50 millimetrin polypropeeniputkea on lämmitettävä 20 sekuntia;
 • 63 millimetrin polypropeeniputkea on lämmitettävä 30 sekuntia;
 • 75 mm: n polypropeeniputkea on lämmitettävä 30 sekuntia;

Mutta se ei ole kaikki. Kun hitsataan polypropeeniputkia, on olemassa sellainen asia kuin “hitsausaika” Hitsausaika on ajanjakso, jonka aikana on tarpeen pitää liitetyt elementit kiinteässä asennossa ja samalla muuttaa niiden asentoa toisiinsa nähden..

PP -elementtien taatun hitsauksen aika riippuu jälleen suoraan niiden halkaisijasta ja keskittyy seuraavaan arvoon sekunneissa –

 • 16 millimetrin polypropeeniputken hitsausaika on 6 sekuntia;
 • 20 millimetrin polypropeeniputken hitsausaika on 6 sekuntia;
 • 25 mm: n polypropeeniputken hitsausaika on 10 sekuntia;
 • 32 mm: n polypropeeniputken hitsausaika on 10 sekuntia;
 • 40 mm: n polypropeeniputken hitsausaika on 20 sekuntia;
 • 50 millimetrin polypropeeniputkelle hitsausaika on 20 sekuntia;
 • 63 millimetrin polypropeeniputken hitsausaika on 30 sekuntia;
 • 75 millimetrin polypropeeniputken hitsausaika on 30 sekuntia;

Nyt, jotta liitos ei pystyisi muuttumaan tai muuttamaan sen suuntaa ja sen resurssi oli pitkä, on pidättäydyttävä mekaanisista vaikutuksista juotettavaan yksikköön (taivutus, vetäminen). “jäähdytysaika” ja sen pitäisi olla vähintään –

 • putkille, joiden halkaisija on 16-25 mm. vähintään 2 minuuttia;
 • putkille, joiden halkaisija on 32-50 mm. vähintään 4 minuuttia;
 • putkille, joiden halkaisija on 63 ja 75 mm. vähintään 6 minuuttia.

Tietenkin, kun olet hankkinut kokemusta hitsaamisesta polypropeenilla, opit kokeellisesti määrittämään liitettävien polypropeenielementtien kuumennusasteen ja käsi ymmärtää miltä tuntuu putken kuumennusaste jopa rautakahvan läpi. Ja mikä on propeenikerroksen “helmi / helmi”, joka saadaan oikein juottamalla liitettävien elementtien risteyksessä, tässä se on –

Mihin lämpötilaan polypropeeniputket voidaan juottaa?

Kuitenkin kodin käsityöläiselle, joka ottaa ensimmäiset askeleet tässä asiassa, yllä olevat tiedot ovat erittäin hyödyllisiä.

Hitsausaika s

Jotta voit laskea polypropeeniputkien juotosajan oikein, sinun on valmistauduttava prosessiin:

 • juotosraudan tai raudan työosaan on asennettava sopivan kokoinen aihio;
 • juotin käynnistyy;
 • lämmityksen tulisi saavuttaa vähintään 260 astetta – tämä on optimaalinen tila;
 • Vihreä anturi osoittaa lopullisen lämmityksen.

Nyt meidän on laskettava aika. Periaatteessa tämä on tehtävä kokonaan ennen asennuksen aloittamista..

Asentajan suurin virhe on väärin valittu aika tällaiselle polypropeeniputkien juottamiselle. Taulukko, joka kuvataan alla, auttaa laskemaan sen oikein. Mutta on otettava huomioon myös muita tekijöitä:

 • ympäristön lämpötila;
 • juotosraudan lämpötila;
 • putki on esilämmitettävä;
 • laskea liittimien ja putkien halkaisija oikein.

Juotostyyppien valinta

Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

Kun työskentelet putkien kanssa, joiden poikkileikkaus on enintään 63 mm, valitaan useimmiten juotosmenetelmä, johon kuuluu elementtien, kuten liittimien ja pistorasioiden käyttö. On huomionarvoista, että molemmissa tapauksissa tällaisen lisäkomponentin käyttö kytkiminä on pakollista. Jos liitettävät elementit ovat halkaisijaltaan yli 63 mm, käytetään useimmiten puskumenetelmää.

Jos halkaisija ei ylitä 40 mm, tällaiset putket hitsataan käyttämällä kannettavaa sähköhitsauslaitetta. Jos rakenteen poikkileikkaus ylittää 49 mm, elementtien liittäminen suoritetaan keskitetysti suunnitellulla laitteella.

Polymeerielementtejä liitettäessä käytetään lämmitysmenetelmää, joka suoritetaan hitsatun yksikön suuttimilla.

Jos valinta pysäytettiin pistorasiamenetelmällä, on ensin suoritettava valmistelutoimenpiteet:

 • Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

  On tarpeen ottaa sähköinen juotosrauta, jolla dielektriset putket hitsataan, ja sijoittaa se tasaiselle pinnalle. Seuraavaksi siihen on kiinnitettävä sopivan kokoiset plug-in-lämmittimet erityisavaimilla. Ennen lämmityksen aloittamista on huolehdittava siitä, että laitteessa on sopivat suuttimet;

 • He alkavat asentaa laitetta valitsemalla sopivan lämpötilan polypropeeniputkien liittämistä varten.

Ei voida hyväksyä, jos sähkötuotteita kytkettäessä ulkoilman lämpötila ei vastaa optimaalista tilaa. Tähän kohtaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Jos kesällä ja ulkona on voimakasta lämpöä, komponenttien lämmitysaikaa on lyhennettävä. Päinvastaisessa tilanteessa, kun ulkoilman lämpötila on matala, liitettävät elementit on lämmitettävä tavallista pidempään. Putkien hitsaukseen sopivan lämpötilan määrittämiseksi on tärkeää ottaa huomioon kaikki vivahteet..

Ensimmäinen hitsaus aloitetaan 5 minuutin kuluttua siitä hetkestä, kun hitsausyksikkö kytkettiin päälle lämmetäkseen. Samaan aikaan, kun seuraava hitsausprosessi sähköhitsauslaitteella on päättynyt, on tarpeen poistaa muovipartikkelit sen työpinnoista..

Lämpötilan vaikutus PP -putkien ja liittimien liitosprosessiin

Jos puhumme polypropeeniputkien liittämisen erityispiirteistä, juottamista edeltävä pakollinen menettely on elementtien lämmittäminen tiettyyn lämpötilaan. Tämän ehdon noudattaminen antaa riittävän joustavuuden vastaavien elementtien muovimassoille. Kun polypropeeniputkien juotos on saatu päätökseen, voidaan havaita sellainen ilmiö kuin polypropeenimolekyylien diffuusio. Toisin sanoen hitsattujen elementtien rakenne muuttuu molekyylitasolla, joten materiaalin kovettumisen jälkeen sauma -alueen muovit saavat vahvat siteet..

Valittu lämpötilajärjestelmä on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joista polypropeeniputkien liitettyjen pintojen lujuus riippuu. Jos lämmityslämpötila osoittautui riittämättömäksi, se päättyy useimmiten siihen, että juotosprosessin aikana ei ole mahdollista varmistaa riittävä diffuusio. Tämän seurauksena putken rungon ja liittimien molekyylit eivät pysty saavuttamaan liitososia, mikä vaikuttaa negatiivisesti liitoksen laatuun. Kuormien vaikutuksesta juotos tuhoutuu tai lyhyen ajan kuluttua vuoto havaitaan käytetyssä rakenteessa.

Jos liitetyt elementit ovat päällekkäin, saatat kohdata elementtirungon vakavan muodonmuutoksen. Tätä taustaa vasten hitsatut osat menettävät geometriansa tai sisäosaan voi muodostua liikaa helmiä. Tämän seurauksena tuotteen sisäreiän halkaisija pienenee hitsausalueella..

Lämpötilan valinnan ominaisuudet

Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

Kun työskentelet polypropeeniputkien kanssa, on tärkeää varmistaa lämmitys 255-265 celsiusasteeseen sauma-alueella. Lämpötilajärjestelmää valittaessa on kiinnitettävä huomiota useisiin lisäparametreihin:

 • halkaisija;
 • ympäristön lämpötila;
 • lämmityksen kesto.

Käytännössä on mahdollista havaita suora yhteys kytkettyjen elementtien halkaisijan ja niiden lämmityksen keston välillä..

Erityistä huomiota on kiinnitettävä ulkolämpötilan nostamiseen. Tämä johtuu siitä, että asennustöiden aikana muodostuu välttämättä pieniä keskeytyksiä, jotka liittyvät tarpeeseen poistaa elementit lämmityshitsausyksiköstä ja suorittaa niiden kytkentätelakka. Tuotteen alhaisissa lämpötiloissa tapahtuvan jäähdytyksen aiheuttamien vaikutusten minimoimiseksi on toivottavaa altistaa polypropeenirakenteet kuumennukselle pidemmäksi aikaa. Suositeltava aikaväli on 2-3 sekuntia, ja joissakin tapauksissa tämä ongelma ratkaistaan ​​empiirisesti.

Sinun on myös oltava erittäin varovainen, kun valitset lämmityslaitteen lämpötilan, joka on yli 270 celsiusastetta suhteellisen lyhyen lämmitysjakson taustalla. Kun juotetaan polypropeeniputkia, joilla on tällaiset parametrit, on olemassa vaara, että materiaalin ylemmät kerrokset kuumenevat kirjaimellisesti korkeisiin lämpötiloihin hetkessä, eikä runko kuumene tarpeeksi. Telakointi näissä olosuhteissa voi aiheuttaa liian ohuen läpinäkyvän kalvon.

Lämmitysohjeet, valotusajan arvo

Kun ratkaistaan ​​ongelmaa liitettyjen polypropeeniputkien lämmitysparametreista, on kiinnitettävä huomiota osien halkaisijoihin, jotka löytyvät vastaavasta taulukosta. Lisäksi riippuen siitä, mitkä polypropeeniputken mitat ovat, on tarpeen muuttaa lämmityksen kestoa, jolloin lämmityselementin esivalittu lämpötila pysyy muuttumattomana. Hylsyn korkean luotettavuuden varmistamiseksi on noudatettava seuraavia kriteerejä:

 • lämmityksen kesto;
 • aika, jonka aikana liitos on kiinnitettävä;
 • tauon kesto, jonka jälkeen liitettävien elementtien hitsausta voidaan jatkaa.

Tekijät, jotka voivat vaikuttaa työn laatuun

Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

Niistä vivahteista, jotka on otettava huomioon luotaessa polypropeeniputkien hitsausliitosta, on korostettava tarvetta valmistaa hitsausvyö, jonka pituuden tulisi olla optimaalinen. Useimmiten se on sama koko kuin sylinterimäisten suuttimien syvyys, joita käytetään hitsauslaitteen lämmityselementissä. Tarvittavan liitoksen koon varmistamiseksi on tarpeen kiinnittää polypropeeniputki perusteellisesti elementin runkoon..

Tapauksissa, joissa hitsaus suoritetaan negatiivisissa lämpötiloissa, on suositeltavaa käyttää lämmintä materiaalia, jota varten se on pidettävä lämpimässä huoneessa jonkin aikaa ennen työtä..

Ennen töiden suorittamista hitsauslaite on lämmitettävä 283 celsiusasteen lämpötilaan ja tarkka tila määritetään ottaen huomioon ympäristön lämpötila. Tällä tavalla voidaan estää merkittävä lämpöhäviö sillä hetkellä, kun liitettävä elementti toimitetaan laitteesta alueelle, johon liitäntä tehdään. Optimaalisen lämmitysarvon ja sen keston määrittämiseksi suoritetaan esilämmitys, joka kerta kun säädetään ilmaisimia yhdestä kahteen sekuntiin.

Joitakin ominaisuuksia lämpötilan pitämiseksi

Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

Polypropeeniputkihankkeen kehittämisen aikana on otettava huomioon myöhemmän vaiheittaisen asennuksen ominaisuudet. Ei ole toivottavaa sijoittaa hitsauslaitteistoa liian kauas paikasta, jossa yhteys lämmitettyjen elementtien kanssa luodaan. Joissakin tapauksissa voi tapahtua virheitä, joiden vuoksi on vaikea päästä suoraan hitsauspaikkaan.

Tässä tapauksessa ei ole muuta tehtävää kuin lämmittää elementit kaukana laitteesta. Kaikki tämä johtaa lämpöhäviön syntymiseen sillä hetkellä, kun hitsattavat elementit toimitetaan niiden liitäntäkohtaan, jossa sinun on käytettävä aikaa tarkkaan sijoittamiseen holkkiliitoksen osaan. Jos laiminlyömme nämä vivahteet, usein ei ole mahdollista antaa riittävää lujuutta saumalle..

Jos hitsaus suoritetaan väärässä järjestyksessä, seurauksena on lopullisen liitoksen muodostamisen mahdottomuus. Tämä voi johtua siitä, että elementtien välissä ei ole tarpeeksi tilaa lämmityselementin asettamiseksi sinne. Tällaisissa tilanteissa putkilinjan sijainnin muodonmuutoksia tulisi välttää suuremman aukon saavuttamiseksi. Kun olet päättänyt luoda helpommat olosuhteet laitteen sijoittamiselle tulevan liitoksen paikalle, on mahdollista huonontaa houkuttelevaa viestintää, ja tämän lisäksi järjestelmän yksittäisissä osissa on staattinen jännitys..

Kuinka juottaa oikein diffuusiomenetelmällä – vaiheittaiset ohjeet

Juotosprosessi perustuu osan pinnan sulamiseen tiettyyn syvyyteen. Jos tässä tilassa kaksi osaa yhdistetään ja jäähdytetään, materiaali palaa alkuperäiseen tilaansa ja saa alkuperäisen rakenteen.

Kuva - juotospolypropeenituotteiden sarja

Liitoksen toteuttamiseen kuuluu seuraavien teknisten toimintojen tuottaminen:

 1. Leikkaa tarvittavan pituinen putki erityisillä saksilla.
 2. Viiste 45 astetta molemmista päistä.
 3. Puhdista ja rasvaa hitsattavat pinnat työkappaleen ulkopuolelta ja liittimen sisäpuolelta.
 4. Asenna tarvittavan kokoiset suuttimet juotosraudalle.
 5. Kytke juotosrauta päälle ja lämmitä pariutuvat osat ohjeiden mukaisesti.
 6. Irrota osat juotosraudasta ja kiinnitä ne haluttuun asentoon. Pidä, kunnes se on täysin jäähtynyt.

Lämmitysajan ylläpitämiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Hyvän yhteyden saamiseksi on välttämätöntä, että sulan muovikerroksen alle jää kiinteä pohja. Tämä mahdollistaa osien sovittamisen koaksiaalisesti. Jos osat ylikuumenevat ja muovi pehmenee täyteen paksuuteensa, niiden yhdistäminen on mahdotonta, ne yksinkertaisesti rypistyvät.

Siksi työkaluvalmistajat suosittelevat aikavälejä jokaiselle koolle erikseen..

Kuva - taulukko aikaväleistä juotettaessa polypropeeniputkia

Alla olevasta taulukosta käy ilmi, kuinka kauan kestää kunkin kokoonpanovaiheen laadullinen suorittaminen. Kuten näette, olosuhteet ovat melko vaikeat.

Kun teet juottamista omin käsin, on tärkeää koota useita testiliitoksia ennen työn aloittamista, jotta tunnet tilapäisten materiaalien keston.

Osien liittämisessä on myös kiinnitettävä huomiota asennuksen tarkkuuteen aksiaalisuunnassa. Ohjaamiseen ja korjaamiseen on vain muutama sekunti..

Diffuusiohitsaus sähköisellä juotosraudalla

Sähköinen juotin

Tällä putkien liitäntämenetelmällä käytetään erilaisia ​​lisävarusteita ja erityistä sähkölämmityslaitetta (juotin).

Se toimitetaan irrotettavalla suutinparilla, jonka mitat vastaavat putkien ulkohalkaisijoita ja liitososien sisähalkaisijoita.

Lue polypropeenituotteiden suosituimmista halkaisijoista ja muista ominaisuuksista täältä.

Suutinpari on kiinnitetty sähköisen juotosraudan lämmityselementtiin ja sen avulla lämmitetään 260 ° C: n lämpötilaan. Liitososat työnnetään lämmitettyihin suuttimiin muutaman sekunnin ajaksi. Tästä johtuen suuttimien kanssa kosketuksissa olevien polypropeenielementtien pintojen kuumeneminen ja osittainen sulaminen..

Sen jälkeen putki ja lisäelementti poistetaan nopeasti suuttimista ja työnnetään toisiinsa. Tämän seurauksena osien sulatetut pinnat tunkeutuvat toisiinsa (diffuusio)..

Jäähdytyksen jälkeen ne muodostavat täysin monoliittisen liitoksen..

Tämän menetelmän edut:

 • helppo juotosprosessi;
 • lisäelementtien alhaiset kustannukset;
 • edullinen sähköisen juotosraudan hinta.

Haitat:

 • sähkölaitteen käytön vaikeuksia vaikeapääsyisissä paikoissa.

Polypropeeniputkien diffuusiohitsaus on yleisin tapa asentaa itse kotona.

Putkien liittäminen sähköliittimillä

Sähköasennus

Sähköliittimet ovat erilaisia ​​erityismuotoisia liitososia, joiden sisällä on sisäänrakennetut sähkölämmittimet, joissa on ulkoiset koskettimet.

Asennuksen aikana putket työnnetään ja kiinnitetään kiinteästi sähköasennukseen. Hitsauslaite on kytketty sähköasennuksen ulkoisiin koskettimiin johdoilla, joka syöttää siihen virtaa esiasetetussa automaattitilassa tietyn ajan.

Sisäänrakennetun sähkölämmittimen toiminnan seurauksena sähköliitännän sisäpinta sulaa osittain ja PP-putki juotetaan liitososan kanssa..

Tämän menetelmän edut:

 • nopea ja teknisesti yksinkertainen putken hitsausprosessi.

Virhe:

 • varusteiden ja hitsausyksikön korkeat kustannukset.

Rakennusyritykset käyttävät polypropeeniputkien juottamista sähköasennuksella suorittaessaan suuria töitä. Kotona tätä menetelmää ei käytännössä käytetä..

Hitsausohjeet hitsatuille satuloille

Hitsattuja satuloita käytetään seuraavien haarojen asentamiseen putkilinjasta, kun korjataan olemassa olevia järjestelmiä.

Ensin sinun on porattava muoviputken seinä Fusioterm -poralla.

Kun käytät Stabi -yhdistelmäputkia, poista reikään jäänyt alumiini Fusioterm -viistotyökalulla.

Hitsattavan istuimen hitsaajan / työkalun on saavutettava vaadittu käyttölämpötila 260 ° C.

Hitsattavien pintojen on oltava puhtaita ja kuivia.

Hitsattavan satulatyökalun lämmitysnippa työnnetään muoviputken seinässä olevaan reikään, kunnes työkalu ulottuu putken ulkoseinään. Hitsausistuimen nippa työnnetään sitten lämmitysholkkiin, kunnes istuimen pinta saavuttaa työkalun kaaren. Elementtien lämmitysaika on 30 sekuntia..

Hitsauslaitteen poistamisen jälkeen hitsattava satulanippa työnnetään nopeasti lämmitettyyn reikään. Sitten satula tulee painaa tarkasti ja tiukasti pyörimättä muoviputken lämmitettyä ulkopintaa vasten..

Hitsattu satula kiinnitetään putkeen 15 sekunniksi. 10 minuutin jäähdytyksen jälkeen liitos voidaan ladata kokonaan. Vastaava haaraputki hitsataan pistorasiaan tavalliseen tapaan

Esimerkkejä valmiista putkistoista, jotka on valmistettu hitsatusta polypropeenista

Lopuksi haluaisin myös ilmoittaa metalli-muoviputkien ja polypropeeniputkien lämpölaajenemiskertoimet:

– metalli-muoviputkille (PEX-AL-PEX) = 2,6 * 10-5

-metalli-muoviputkille, joissa on vahvistava etyleenivinyylialkoholikerros (PEX-EVOH-PEX) = 2,1 * 10-5

– Polypropeeniputket, ilman lujitusta (PP) = 15 * 10-5

– Polypropeeniputkille, joissa on alumiinivahvistuskerros = (PP ALL-PP) = 3 * 10-5

No, hieman selvyyttä näissä numeroissa:

Kun ympäristön lämpötila tai nesteen lämpötila putken sisällä muuttuu 10 celsiusastetta, putken jokainen metri pidentyy tai lyhenee:

– PEX-AL-PEX = 0,26 mm

– PEX-EVON-PEX = 0,21 mm

– PP-ALL-PP = n 0,3 mm

– PP = 1,5 mm

Vaiheittaiset ohjeet

Tee-se-itse-diffuusiohitsausprosessi suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Vaihe 1

Leikkuri

Putkenleikkuri

Käyttämällä mittanauhaa, merkintää ja erityistä putkenleikkuria tai -sahaa mitataan ja katkaistaan ​​tarvittavan kokoinen putki. Ennen sitä on suositeltavaa tehdä putkesta koeleikkaus varmistaaksesi, että työkalu on terävä..

Päätyviiste poistetaan putkiosan päästä ja kaikki porat poistetaan.

Jos putken halkaisija on yli 40 mm, sen pää on leikattava 35-45 °: n kulmassa, jotta juottamisen aikana ei muodostu pisteitä. Sitten valitaan tarvittavan kokoonpanon liitososien elementti..

 • Vaihe 2

Liitetyt osat tarkistetaan mahdollisten ulkoisten vikojen varalta. Tässä tapauksessa putken on sovittava tiukasti ja loppuun asti liitososaan ilman välystä ja vääristymiä. Suurella jälkivälillä valitaan toinen lisäelementti.

Liitettävät pinnat käsitellään rasvanpoistonesteellä.

Putken päässä on merkki, joka merkitsee liitoskappaleen sisäänmenosyvyyden ottaen huomioon noin 1 mm: n raon, joka on välttämätön estämään putken sisähalkaisijan kaventuminen sen päätyreunaan puristumisen vuoksi juottaminen.

Myös osien suhteellinen sijainti suhteessa toisiinsa on merkitty..

 • Vaihe 3

Sähköiset juotosraudat

Valitse sopiva halkaisijaltaan haluttu lämmityssuutinpari, joka sisältyy sähköisen juotosraudan sarjaan.

Niiden pinnat puhdistetaan rasvanpoistonesteellä rievulla ja varusteiden vapaa pääsy niihin tarkistetaan ilman suurta välystä.

 • Vaihe 4

Sähköistä juotinta valmistellaan työtä varten. Tätä varten valitut suuttimet kiinnitetään sen lämmityselementtiin, juotin asennetaan jalustalle ja kytketään sähköverkkoon.

Tarvittava lämmityslämpötila on asetettava juotosraudan termostaatista.

 • Vaihe 5

Aseta putket

Asetamme putket juotosraudan suuttimiin

Kun juotosrauta on lämmitetty haluttuun lämpötilaan, kuten sen termostaatin automaattinen sammutus osoittaa, liitetyt polypropeeniosat työnnetään suuttimiin muutamaksi sekunniksi.

Jos osia on vaikea sovittaa suuttimiin, niiden lievä aksiaalinen pyöriminen on sallittua. Tässä tapauksessa ensin liitoskappale asetetaan sisäsuuttimeen ja sitten putken pää työnnetään ulkosuuttimeen..

Lämmityksen jälkeen ne poistetaan päinvastaisessa järjestyksessä. Tämä tehdään, koska liitososalla on suuri seinämän paksuus ja se vaatii pidempää lämmitystä..

 • Vaihe 6

Laitamme osat toisiinsa

Aseta osat tasaisesti toisiinsa

Tarvittavan kuumentamisen jälkeen osat poistetaan juotosraudoista ja työnnetään tasaisesti toisiinsa, kunnes aikaisemmin merkillä levitetyt merkit yhtyvät. Osien aksiaalinen pyöriminen toisiinsa nähden ei ole sallittua tässä tapauksessa.

Tuloksena olevan yhteyden kohdistusta on seurattava.

 • Vaihe # 7

Liittämisen jälkeen osat on pidettävä kiinteässä asennossa muutaman sekunnin ajan yllä olevan juotosparametritaulukon mukaisesti..

Voit käyttää putkilinjaa 50-60 minuutin kuluttua juottamisesta..

Jos ilmenee liitäntävikoja, tämä putken osa katkaistaan ​​ja osat juotetaan uudelleen.

Eristysmateriaali putkille

Lämmitysputkien eristysmateriaalin valinta: yleiskatsaus saatavilla olevista materiaaleista, mihin parametreihin on kiinnitettävä huomiota ensin.

Perustaidot polypropeeniputkien asentamiseen

Ennen suoraa asennusta on tarpeen suunnitella putkien sijainti ja hitsausjärjestys. Tämä ei tarkoita suunnittelua ja

tiettyjen yksityiskohtien laskeminen – on sanomattakin selvää. Kyse on nimenomaan järjestyksestä, jossa järjestelmään lisätään liittimiä ja putkia – tarkan suorituksen varmistamiseksi

toimii se on erittäin tärkeää!

Tosiasia on, että osien tai kokoonpanojen juottamiseksi asennettuihin putkiin tarvitaan tärkeä ehto. Jos alat juottaa kaikki putkiston yksityiskohdat epäröimättä

tästä vivahteesta, niin jossain vaiheessa tulee tilanne, jossa muokkaaminen on fyysisesti mahdotonta.

Ehto on: hitsauksessa vaaditaan vähintään yhden juotettavan osan (putki tai liitos) isku! Toisin sanoen juotettavien osien on sallittava

siirrä ne kauemmas toisistaan ​​vähimmäisetäisyydellä päästäksesi juotosrautaan ja kiinnitä ne sitten toisiinsa ilman esteitä.

Vähimmäisetäisyys, jonka putken ja liittimen tulee liikkua toisistaan, on noin 7 senttimetriä (riippuen juotosraudasta ja suuttimista). Muutto muun muassa

putken tai liittimen tulee mahdollistaa putken liittäminen liittimeen 1,5-2 senttimetriä (putken halkaisijasta riippuen). Tämän seurauksena käy ilmi, että tarvitsemme osien kulun

9 senttimetriä (7 + 2).

Kaksi asennettua vesisyöttölaitetta hitsataan toisiinsa

Tarvittavan iskun antaa juotettavan vesijohdon vasen puoli. Useiden kulmien vuoksi ennen jäykkää kiinnitystä (tässä tapauksessa vesimittari), tällainen muotoilu

sallii "kävellä" kulma, johon aiot tehdä viimeisen sauman.

Siksi on niin tärkeää suunnitella kaikkien osien kokoamisprosessi yhdeksi kokonaisuudeksi: jotkut solmut voidaan juottaa erikseen ja sitten "pokeria" lisätä järjestelmään. Yksinkertaisesti sanottuna,

on parempi lisätä asennettuun järjestelmään kokonaisuus useista osista (putki, kulmat, liittimet) yhdellä juotoksella, jossa on tarvittava rako, kuin juottaa jokainen osa välittömästi

kunnon paikka.

Moniosainen monimutkainen solmu on helpompi hitsata erikseen ilman liikkumisrajoituksia. Tärkeintä on, että koottu yksikkö voidaan varmasti laittaa päälle

paikka. On tapauksia, joissa erikseen koottu monimutkainen osa ei yksinkertaisesti sovi fyysisesti paikalleen muiden putkien, rungon jne. Vuoksi..

PP -putkien erillinen asennus

Nyt tarkastelemme joitain tekniikoita erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi putkilinjan asennuksessa PP -putkesta.

Kaikenlaisille vaikeille käänteille ja ääriviivoille 45 asteen kulma toimii hyvin. Liittämällä ne eri muunnelmiin voit ohittaa minkä tahansa halkaisijan putken

tai jäljitetyn jäljen vaadittu poikkeama. Nämä kulmat ovat edullisia verrattuna 90 asteen kulmiin, koska useimmissa tapauksissa niiden avulla voit tehdä ääriviivoja, siirtymiä ja

muuttuu kompaktimmaksi.

4 kulman ohitus 45 astetta

Erityisistä ääriviivoista huolimatta neljä 45 asteen kulmaa (neljännen kulman rooli on tee) antaa enemmän "joustavuus" ohitusta muodostettaessa. Vaihtamalla

kulmien välinen etäisyys, voit muuttaa taivutusastetta (ohita halkaisijaltaan putki tai muu este).Esimerkkejä 45 ° PP -kulmien käytöstä

Vesimittarilla varustetun juotetun vesijärjestelmän telakoinnin aikana saatat kohdata pari haittaa: juotosraudan täyteen käyttöön on vain vähän tilaa (esimerkiksi isku 9, katso yllä) ja

vesijäämien esiintyminen itse mittareissa. Jälkimmäinen tosiasia voi pilata hitsauspaikan, koska juotosraudan suuttimen tulon ja lähdön aikana syntyy tietty tyhjiö, minkä vuoksi

jäljellä oleva vesi mittarista juoksee juotospaikkaan. Tällaisissa tapauksissa jaetut liittimet ovat hyödyllisiä..

Kokoontaitettavia polypropeeniliittimiä (siirtyminen metallista PP: ksi) pidetään kaukana luotettavimmista elementeistä, joten tällaisia ​​kokoonpanoja tulisi käyttää vain paikoissa

mahdollinen pääsy. Kokoontaitettavan kytkimen laatuun vaikuttaa laipan koko, joka painaa liitosmutteria – sen on oltava vähintään seuraavan halkaisijan

suurempi kuin metallikierteen liitetty halkaisija. Jotkut valmistajat lisäävät myös lasikuitua kytkimen muoviholkkimateriaaliin – tämä lisää sitä

vahvuus.

Irrotettava PP -liitin

Asennuksen aikana on vältettävä putkien fyysistä rasitusta kaikin mahdollisin tavoin: liiallinen taivutus, putken kiertyminen (erityisesti!) Jne. Erilaisten putkikierrosten aikana

sinun on jätettävä 5-10 millimetriä tilaa seinille vapaata pelaamista varten.

Ja nyt muutama sana lämpölaajenemisesta. Kun käytetään polypropeeniputkia talon sisäisissä vesijohto- ja lämmitysjohdotuksissa, suoria putkiosia harvoin

tapaukset ylittävät 2 m. Siksi useimmissa tapauksissa lineaarisella kertoimella ei ole väliä! Lämpöraon saavuttamiseksi riittää vetäytyminen 5-10 mm: n kulmissa

käyttämällä suoria putkia enintään 1 metri.

Vahvistamaton polypropeeni muuttaa pituutta noin 10 mm. 1 metriä putkea kohti, kun lämpötila muuttuu 70 astetta. Tämä tarkoittaa, että mittari segmentti ilman

vahvikkeita voidaan käyttää kuumalla vedellä, jolloin molemmille puolille jää 5 mm: n leikkaus. välys seiniin.

Tyypillisiä virheitä

Putkityön aloittelijat ja itseoppineet käsityöläiset, jotka haluavat säästää rahaa ammattimaisten asentajien palveluissa, tekevät usein samoja virheitä. Ensi silmäyksellä nämä ovat pieniä asioita, mutta ne johtavat siihen, että järjestelmä epäonnistuu nopeasti..

Kiirehtiä liikaa. PP -putkien hitsaaminen vaatii nopeutta. Mutta tämä koskee vain osien liittämisnopeutta, kun ne ovat vielä kuumia. Muuten kiireellä on kielteisiä seurauksia. Useimmiten aloittelevat käsityöläiset eivät yksinkertaisesti anna juotosraudan lämmetä haluttuun lämpötilaan. Tämän seurauksena osien “tarttuvuus” on huono. Hitailla asentajilla on toinen ongelma – ne lämmittävät osat haluttuun lämpötilaan ja säätävät sitten pitkään ennen putken asettamista liittimeen. Näiden muutamien sekuntien aikana tuotteiden lämpötila laskee ja samalla diffuusion laatu heikkenee..

 • Luota juotosraudassa olevan lämpömittarin lämpötilalukemiin. Jos laite on vanha tai häikäilemättömältä valmistajalta, vaaditut 260-270 astetta näytöllä voivat näkyä toimintahäiriön vuoksi. Suuttimien todellinen lämpötila on usein tämän parametrin alapuolella. Vakuutuksen osalta se on tarkistettava kosketuslämpömittarilla. Tällainen laite on halpa, ja kotitaloudessa siitä on hyötyä paitsi juotosraudan kanssa työskentelyyn.
 • Ylikuumenna propyleenituotteet. Aloittelijoille saattaa tuntua, että mitä kauemmin lämmität, sitä parempi yhteys on. Itse asiassa näin ei ole. Jos sulatat muovin liikaa, putkeen muodostuu taipuma. Se estää nesteen vapaan virtaamisen putkilinjan läpi tai tukkii putkiosan kokonaan..
 • Hitsaa putket ulkona kylmällä säällä. Alhaisissa lämpötiloissa osat jäähtyvät liian nopeasti, samoin kuin liitos. Heillä ei ole aikaa tarttua turvallisesti.
 • Älä puhdista putkia ja suuttimia pölystä ja rasvasta. Se vaikuttaa myös negatiivisesti yhteyden laatuun..
 • Älä leikkaa putkia ristiin alumiinivahvikkeella. Alumiinin ja propeenin sulamislämpötila ja -aika ovat erilaisia. Vaikka alumiini on korroosionestomateriaali, se voi aiheuttaa putkien vuotamisen.
 • Asenna kaikki putkilinjan osat kerralla lattialle (pöytä, maa). Tällaista konstruktoria ei voi enää asentaa järjestelmän mukaisesti..
 • Käytä ohutseinäisiä putkia kuumaputkistamiseen. Ne eivät kestä korkeita lämpötiloja, venyvät ja puhkeavat ajan myötä..
 • Leikkaa putket rautasahalla tai palapelillä puhdistamatta leikkausta hiomapaperilla.
 • Yritä nopeuttaa putken jäähdytystä kylmällä vedellä tai ilmalla.

Virheitä juotettaessa polypropeeniputkia

On noudatettava polypropeeniputkien hitsaussuosituksia ja noudatettava kaikkia ohjeiden vaiheita.

Vialliset solmut järjestelmissä näkyvät seuraavista virheistä:

 • Lika- ja rasvakalvoa ei poisteta liitettävien osien pinnalta.
 • Putkituotteiden leikkaamista ei suoriteta suorassa kulmassa.
 • Putken pää ei sovi tiukasti liittimeen.
 • Aikaviivettä ei havaita, kun lämmityselementit ovat juotosraudalla.
 • Vahvistettua kerrosta ei poisteta kokonaan tuotteista.
 • Osien korjaaminen kestää kauemmin kuin määritetty aika.

Laadukkaissa materiaaleissa ulkoinen vika ei välttämättä ole näkyvissä ylikuumennettaessa, mutta muodonmuutos tapahtuu edelleen sisällä. Se johtaa poikkileikkauksen pienenemiseen.

Siksi apuohjelmien käytön aikana verkon kaistanleveys pienenee. Käytävän kaventaminen aiheuttaa myös tukkeutumisen nopeammin. Tämä estää myös veden liikkeen..

Jos leikkausta ei tehdä suorassa kulmassa, putkituotteet yhdistetään viistotasoon. Tämän seurauksena elementit eivät ole linjassa. Se on erityisen havaittavissa muokattaessa pitkiä osia..

Tämän vuoksi koko prosessi on usein purettava ja suoritettava uudelleen. Jos kohdistus on häiriintynyt, tuotteen asettaminen uriin on vaikeaa.

Muista rasvattaa pinnat ennen juottamista. Muuten ilmestyy niin sanottuja hylkäyssaaria. Tällaisilla alueilla polyfuusiohitsaus suoritetaan huonosti tai sitä ei tapahdu lainkaan..

Perepay

Juotosraudan elementtien liiallinen altistuminen määrätyn ajan kuluessa johtaa siihen, että niiden pinta ylikuumenee ja liittämisen jälkeen liiallisen voiman mukana putken kanava on tukossa sulalla muovilla. Jos tällainen virhe ilmenee useissa lämmitys- tai vesiputkien liitoksissa, järjestelmä ei voi toimia normaalisti. Tämän tilanteen välttämiseksi sinun on ehdottomasti noudatettava kunkin putkityypin ja halkaisijan ohjeissa määritettyjä aikavälejä ja suoritettava useita pieniä osia..

Lisäksi sinun on aina merkittävä selvästi lyijykynällä etäisyys, johon putki syvenee, halkaisijaltaan 20 mm. se on yleensä 14-17 mm.

Virheet polypropeeniputkien hitsauksessa

Matala lämmitys, väärä kulma ja muita virheitä

Monet aloittelijat tekevät melko suuren määrän virheitä, joihin kuuluvat seuraavat:

 1. Juotettaessa likaisten elementtien seinien läheisyyteen tai linjaan jääneen veden kanssa samanaikaisesti lian tai vesijäähdytyksen vuoksi muovi ei liity kunnolla ja sen jälkeen liitos vapauttaa paineen.
 2. Riittämätön putkien syvennys suurempiin hylsyihin. Usein ilmenee pienellä virheellä hanojen asennuksessa – jos sen venttiiliä ei käännetä pienellä kulmalla, ilma -alueella ei ole poistoaukkoa, mikä estää kiinnitetyn alueen täydellisen upottamisen reikään.
 3. Jos liitettyjä elementtejä ei lämmitetä riittävästi, muovilla ei ole yhtä rakennetta ja liitos vapauttaa paineen. Tämä vika voidaan määrittää siten, että halkaisijaltaan suurella varusteiden reunalla ei ole hamea.
 4. Kun elementtejä yhdistetään manuaalisesti, yksi akseli tulee säilyttää – muuten vääristymät johtavat riittämättömään tiheyteen ja paineenpoistoon.
 5. Liitoskohdan viereinen alue on myös pidettävä jonkin aikaa paikallaan, kunnes se jäähtyy kokonaan.

Polypropeeniputkien hitsaus

Riisi. 11 Menetelmä polypropeeniputkien korjaamiseksi kuumentamalla korjatun putken pintaa suuttimella

Jotta polypropeeniputkien juottaminen vaikeapääsyisiin paikkoihin olisi korkealaatuista, sinun on valittava oikea juotin-mallin tulee tarjota kätevä pääsy ja vaadittu lämmityslämpötila ilman PPR: n tarttumista. Kätevyyden vuoksi kaikki työt on jaettu kahteen vaiheeseen – ensin pitkät ketjut asennetaan kätevään paikkaan ja sitten ne siirtyvät seinille liittämällä osat painon mukaan.

Vesiputkien kiinnitys Talon ja huoneiston lämmitys Putkistojen korjaus Putkiliittimet Arvostele tämä tekijäPutkien asennus

Putkien asennus

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Nimi *

Sähköposti *

Sivusto

Kommentti <tekstialan automaattinen täydennys ="uusi salasana" id ="cedf77f78b" nimi ="cedf77f78b" cols ="45" rivit ="kahdeksan" maksimi pituus ="65525" vaaditaan ="vaaditaan" paikkamerkki ="Kommentti"> <textarean tunnus ="kommentti" aria-piilotettu ="totta" nimi ="kommentti" automaattinen täydennys ="uusi salasana" tyyli ="pehmuste: 0! tärkeä; clip: rect (1px, 1px, 1px, 1px)! tärkeä; sijainti: ehdoton! tärkeä; white-space: nowrap! tärkeä; korkeus: 1 pikseli! tärkeä; leveys: 1 pikseli! tärkeä; ylivuoto: piilotettu ! tärkeä;" tabindex ="-1">

 1. Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

  Aleksei 22.8.2018 klo 17:53

  Hän lämmitti koko talon kaasukattilasta Leningradka -järjestelmää käyttäen. Kun juotettiin polypropeeniputkia, joissakin paikoissa saatiin pieniä tukkeja, vähensin kaikki juottamisen vivahteet täällä, enkä enää kohdata tätä ongelmaa.

  Vastata

 2. Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

  Andrey 02.02.2018 klo 17.31

  Hyvää päivää kaikille. Muusta en tiedä, mutta minulle tämä artikkeli on erittäin hyödyllinen. Olen mukana asuntoremontissa ja joudun usein juottamaan polypropeeniputkia vaikeasti saavutettaviin paikkoihin. Niin kauan kuin työskentelen, tämä ongelma on aina ollut ajankohtainen. Ja tässä artikkelissa kaikki selitetään hyvin yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi. Olen yllättynyt, etten itse ajatellut tehdä niin. Kiitos paljon, helpotit työtäni.

  Vastata

 1. Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

  Asentaja 04/05/2018 klo 09:48

  Hienoa, Aleksei, että materiaalistamme oli hyötyä! Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita suoraan kommentteihin, vastaan ​​ehdottomasti ja se on hyödyllistä muille lukea!

  Vastata

 • Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

  Maxim 30.3.2018 klo 20.54

  Minulle henkilökohtaisesti tämä artikkeli osoittautui erittäin hyödylliseksi. Minun tarvitsee vain juottaa polypropeeniputkia vaikeasti saavutettaviin paikkoihin. Työntekijöiden palkkaaminen on kallista, joten päätin tehdä sen itse. Mietin pitkään, miten se tehdään oikein. Kiitos kehotuksesta ja tärkeintä on, että kaikki on selitetty selkeästi ja yksinkertaisesti. Itse en olisi koskaan arvannut, olisin sekaisin ja sitten minun olisi tehtävä kaikki uudelleen.

  Vastata

 • saatat pitää myösMitkä putket ovat parempia vesihuoltoon, metalli-muovi tai polypropeeni.

  Mitkä putket ovat parempia vesihuoltoon, metalli-muovi tai polypropeeni.

  0424 Mitkä putket sopivat paremmin metalli-muovin tai polypropeenin putkistoon Voidaan katsoa, ​​että polymeeriputket ovat syrjäyttäneet kokonaan metalliset putket kotitaloussovelluksistaPolypropeeniputket - tyypit, erot, ominaisuudet.

  Polypropeeniputket - tyypit, erot, ominaisuudet.

  0347 Polypropeeniputket – lajikkeet ja tekniset ominaisuudet Keinotekoisista kestomuovimateriaaleista valmistetut putket ovat käytännössä syrjäyttäneet kaikki metallikilpailijatPutkipidike - kiinnittimen tyyppi, mitat, pidikkeiden välinen etäisyys.

  Putkipidike - kiinnittimen tyyppi, mitat, pidikkeiden välinen etäisyys.

  012.9k. Putkipidike – tyypit ja muotoilu, mitat, etäisyystaulukko Tavallisesta ja vahvistetusta polypropeenista, polyvinyylikloridista, metallimuovista valmistettuja putkistoja käytetään laajastiKuinka hitsata putki vedellä.

  Kuinka hitsata putki vedellä.

  010,4 kt. Kuinka hitsata putki vedellä – useita todistettuja vaihtoehtoja Jokaisen pätevän asiantuntijan on ratkaistava useita vaikeita tehtäviä hitsaustöitä suoritettaessa.Putkien vaihto kylpyhuoneessa - putkimateriaali, työkalut, ohjeet.

  Putkien vaihto kylpyhuoneessa - putkimateriaali, työkalut, ohjeet.

  09.7 kt. Putkien vaihtaminen kylpyhuoneessa ja wc: ssä – putkimateriaalin valinta, työkalut, asennusmenetelmät Nykyaikaiset polymeeriputket korvaavat kalliimmat, vaikeasti asennettavatLiittimet polypropeeniputkille.

  Liittimet polypropeeniputkille.

  011.7k. Liittimet polypropeeniputkille – valikoima ja liitäntävaihtoehdot Polypropeeniputket ovat johtavassa asemassa kylmässä ja kuumassa käytössäMetalli-muoviputkien asennus on täydellisin ohje runetissa.

  Metalli-muoviputkien asennus on täydellisin ohje runetissa.

  014.5k. Metalli-muoviputkien asennus-putkityypit, työkalut, tekniikka Metallimuovista valmistetut putkilinjat ovat korkeiden fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi löytäneet laajan sovelluksenMikä on SDR -putket - esimerkki polyeteeni- ja PP -putkista.

  Mikä on SDR -putket - esimerkki polyeteeni- ja PP -putkista.

  116 kt. SDR -putket mikä se on – dekoodaus ja optimaalisen putken valinta Polymeeriputkia käytetään laajalti kylmän ja kuuman veden syöttöjärjestelmissä

  Varotoimenpiteet

  Työ PPR: n asennuksen aikana on vaarallista, ja se on suoritettava noudattaen tarkasti valmistajan ilmoittamien putkialueiden hitsausta koskevia turvallisuusmääräyksiä ja teknisiä standardeja..

  Kun suoritat hitsaustöitä, sinun on noudatettava yleisiä sääntöjä:

  1. Suojaa putket mahdollisilta iskuilta tai vaurioilta.
  2. Älä käytä putkia, jotka leikkaavat tai halkeilevat leikkuureunassa.
  3. Älä hitsaa likaisia ​​putkia tai liittimiä.
  4. Leikkaa osat vain erityisillä saksilla.
  5. Hitsauksen jälkeen putket ja liittimet voidaan taivuttaa korkeintaan 5 astetta. Taivutusta vaativissa tilanteissa käytä 140 C kuumaa ilmaa suoran liekkilämmityksen sijaan.
  6. Vältä hitsaustarvikkeiden kosketusta kemikaalien kanssa.
  7. Älä käytä kartiovaihteistoja liitäntöihin välttääksesi liian kiristämistä.
  8. Suorita tiiviystesti asennuksen jälkeen.

  Vinkkejä aloittelijoille

  • On välttämätöntä irrottaa viiste putkesta. Jos sitä ei poisteta, sinun on korjattava tämä hetki. Muussa tapauksessa materiaalin kerääntyminen on vaarassa. Muovivuoto voi heikentää liimauslujuutta.
  • Älä käännä tuotetta, kun asetat sen sovitinlaitteeseen. Jos et noudata tätä normia, voit häiritä materiaalin rakennetta ja edistää aaltojen muodostumista.
  • Putkien ja liittimien asennus on suoritettava lähelle, eli pysäytintä. Tämä vaatimus on erityisen akuutti alumiinivahvikkeita käytettäessä..
  • Teflon-päällystettyä suutinta ei tarvitse yrittää puhdistaa muovijäämistä. Tämän työn suorittaminen metallilaitteilla on erityisen vasta -aiheista. On parasta käyttää karkeaa kangasta, jossa on aktiivinen juotosrauta..

  Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

  Vaihtoehto hitsaukselle

  Joissakin tapauksissa, esimerkiksi kylpyhuoneen tai muiden huoneiden vaikeasti saavutettavissa olevissa paikoissa, hitsaustöitä ei voida suorittaa. Juotosprosessi voidaan korvata liimaamalla putki liittimeen orgaanisella liuottimella. Sillä on erittäin voimakas pehmentävä vaikutus, mutta samalla se on erittäin haihtuvaa.

  Liima muoviputkille

  Kun olet voidellut putken pään ja kytkimen sisäontelon, muovi pehmenee hetkeksi, voit muodostaa liitoksen. Käänteinen polymerointi alkaa muutamassa sekunnissa.

  Tämä menetelmä soveltuu kuitenkin paremmin PVC -putkille, jotka ovat vähemmän alttiita kestomuoville..

  Jos tämä vaihtoehto ei jostain syystä sovellu, on sallittua käyttää ylikuormitettua sytytintä juotosraudan sijasta putkille, joita EI PAINE. Tämä yhteystapa näkyy alla olevassa video -opetusohjelmassa. On tärkeää ymmärtää: juottamisen tasaisuutta ei saavuteta juuri osien vuorottelevan lämmityksen vuoksi, joten tekniikkaa ei voida käyttää kriittisiin liitäntöihin.

  Analyysi suosituimmista virheistä polypropeeniputkien hitsauksessa

  Polypropeeniputkien juottaminen: hitsaussäännöt ja virheanalyysi

  Ulkopuolelta näyttää siltä, ​​että polypropeeniputkien hitsauksessa ei ole mitään erityisen vaikeaa: lämmitä, liitä, jäähdytä – se on tehty. Käytännössä käy kuitenkin ilmi, että tässä asiassa on monia tärkeitä kohtia, jotka vaikuttavat putkien ja liittimien liitoksen laatuun. Näiden vivahteiden laiminlyönti johtaa erilaisiin virheisiin, jotka aiheuttavat tukoksia, putkivuotoja ja muita ongelmia. Osa virheistä havaitaan vain muutama kuukausi putkilinjan käytön aloittamisen jälkeen, kun mahdolliset päälliköt ovat jo kadonneet..

  Polypropeenista valmistettujen putkien ja liittimien hitsauksessa käytetään useimmiten lämpöpolyfuusio -menetelmää. Sen ydin on lämmittää hitsattavat osat tiettyyn lämpötilaan ja liittää ne nopeasti. Osien lämmittämiseen käytetään erityistä laitetta, jota kutsutaan yleisesti “juotosraudaksi”. Muoviputkien juotosprosessi esitetään selkeästi videossa:

  Jotkut muoviputkien juottamiseen tarkoitettujen lämmittimien valmistajat asentavat kaksi lämmityselementtiä kerralla yhteen laitteeseen. (Tämä on tyypillistä edullisille kiinalaisille ja turkkilaisille malleille). Jokaiselle niistä on erillinen kytkin, ja kunkin tällaisen elementin teho riittää tietyn halkaisijan omaavien putkien ja liittimien lämmittämiseen. Älä käytä kahta lämmityselementtiä samanaikaisesti, jotta muovi ei ylikuumene, verkko ylikuormitu eikä tuhlaa ylimääräistä energiaa. Toinen lämmitin on käytettävä varaosana, jota tarvitaan ensimmäisen rikkoutumisen yhteydessä.

  Jos hitsaaja on varustettu kahdella lämmityspiirillä, ne voidaan kytkeä päälle samanaikaisesti työn alussa, jotta työkalu lämpenee nopeammin. Sitten yksi piireistä on poistettava käytöstä.

  Lämmitetty putkimateriaali säilyttää muovisuutensa jonkin (hyvin lyhyen) ajan. Näiden sekuntien aikana sinun on yhdistettävä elementit ja korjattava yhteys poistamalla vääristymät. Vasta kiinnitysvaiheen lopussa, kun materiaali menettää kimmoisuutensa, voidaan liittää putket pöydälle.

  Optimaalinen lämpötila polypropeeniputkien lämmitykseen pidetään 260 asteen lämpötilassa. Lämmitysprosessin aikana on välttämätöntä lämmittää putkimateriaali tarpeeksi voimakkaasti luotettavan liitännän varmistamiseksi. Tässä tapauksessa putkea ei saa ylikuumentaa, jotta se ei menetä muotoaan. Voit tehdä tämän seuraamalla lämmitysaikaa. Putkien halkaisijasta riippuen se voi olla:

  • 8-9 sekuntia putkille, joiden halkaisija on 20 mm;
  • 9-10 sekuntia putkille, joiden halkaisija on 25 mm;
  • 10-12 sekuntia putkille, joiden halkaisija on 32 mm jne..

  Jos putkea ei lämmitetä vaadittuun lämpötilaan, liitäntä on liian heikko, ajan mittaan muodostuu vuoto. Putken ylikuumeneminen voi johtaa painumiseen ja sen läpäisevyyden heikkenemiseen..

  On olemassa laitemalleja polypropeeniputkien juottamiseen lämpötilan säätönupilla tai ilman. Kyky muuttaa lämpötilaa määräytyi valmistajan markkinointinäkökohtien eikä käytännön tarpeen mukaan. Ammattilaiset suosittelevat lämpötilan asettamista oikein (260 astetta) ja muuttamatta sitä tulevaisuudessa keskittymällä lämmitysaikaan. Siksi vanhat “juotosraudan” mallit, joissa ei ole lämmityslämpötilan säädintä, sopivat erittäin hyvin polypropeeniputkien korkealaatuiseen hitsaukseen.

  Putket on lämmitetty ja kytketty, nyt on tärkeää jäähdyttää ne kunnolla. Kiinnitysvaiheen loppuunsaattamiseen kuluu yhtä paljon aikaa kuin lämmitykseen. Kokemattomilla käsityöläisillä on liian kiire, he pysäyttävät prosessin ennen muutamaa sekuntia, mikä aiheuttaa liitoksen muodonmuutoksen. Älä ajattele, että sekuntikello on ehdottoman välttämätön työskenneltäessä polypropeeniputkien kanssa. Kokeneet käsityöläiset laskevat lämmitys-jäähdytysajan automaattisesti ilman laitteita.

  Polypropeeniputkien hitsauksessa tehtyjen virheiden kirjo on melko laaja. Useimmiten nämä ovat:

  1. Saastuminen elementtien risteyksessä
  2. Pieni määrä vettä tarttui materiaaliin hitsausprosessin aikana
  3. Putkiosien pitkäaikainen paikannus
  4. Sopimattoman tai huonolaatuisen materiaalin käyttö
  5. Asennussääntöjen noudattamatta jättäminen jne..

  Näiden virheiden välttäminen ei ole vaikeaa, jos hitsauksen aikana havaitaan suorittajien tarkkuus, varovaisuus ja korkea ammattitaito..

  Virhe # 1 – lika ja vesi liitososissa

  Ammattiasentajan on pyyhittävä kaikki hitsatut osat ennen työn aloittamista mahdollisen lian poistamiseksi. Kiinnitä huomiota myös hitsaustilan lattian kuntoon, koska putket asetetaan lattialle ja lika pääsee takaisin niihin. Kun irrotat viallisen putken, löydät usein kirkkaan lian nauhan koko liitoksen pituudelta..

  Putkeen jäänyt vesi voi olla kohtalokasta liitokselle. Muutama tippa muuttuu höyryksi lämmityksen aikana, materiaali muuttuu ja menettää lujuutensa. Veden poistamiseksi putkesta riittää, että täytät sen suolalla tai työnnät rypistyneen leipämurun sisään. Työn päätyttyä putki on tietysti huuhdeltava perusteellisesti. Yhteys tällaisiin puutteisiin voi pysyä vakaana myös puristuksen aikana, mutta jonkin ajan kuluttua (joskus se voi kestää koko vuoden) vuoto tulee varmasti näkyviin. Samanlainen virhe ilmenee hitsattaessa vakautettuja putkia, jos kalvo poistetaan välikerroksesta huolimattomasti. Jopa pieni pala kalvoa risteyksessä heikentää merkittävästi asennuksen laatua..

  Ei vain putkien, vaan myös juotosraudan tulee olla puhtaita. Päällikön tulisi välittömästi poistaa sulan polypropeenin hiukkaset kaikista työkalunsa elementeistä, muuten ne putoavat seuraavaan putkeen.

  Virhe # 2 – väärä sijoitus

  Kun putken kaksi lämmitettyä osaa on yhdistetty, työnjohtajalla on vain muutama sekunti aikaa sijoittaa ne oikein toisiinsa nähden. Mitä lyhyempi tämä ajanjakso on, sitä parempi. Jos aikaraja ylitetään, muodonmuutos muuttuu peruuttamattomaksi ja liitoksen lujuus pienenee..

  Kokemattomat käsityöläiset yrittävät toisinaan poistaa välittömästi hitsausprosessin aikana ilmenevän taipumisen. Sinun ei pitäisi tehdä tätä, koska tällä hetkellä jäähtymätön liitos voi muodostua helposti. Liukastuminen on poistettava, kun liitäntä on jäähtynyt. Parempi vielä, älä ylikuumenna putkea, jolloin notko ei yksinkertaisesti näy.

  Virhe # 3 – väärin valittu materiaali

  Jos halpoja huonolaatuisia polypropeeniputkia valitaan asennettavaksi, taitavinkaan asennus ei suojaa kodin omistajia vaurioilta. On parasta ostaa putket ja liittimet samalta luotettavalta toimittajalta, valita hyvä yritys jne. Sääli maksaa kaksi kertaa.

  Toinen tällainen ongelma on yrittää yhdistää kaksi eri valmistajan laatuputkea. Tällaisten elementtien kemiallinen koostumus voi vaihdella, joten tällaiset putket käyttäytyvät eri tavalla kuumennettaessa. Näissä olosuhteissa on lähes mahdotonta luoda luotettavaa yhteyttä..

  Virhe # 4 – asennussääntöjen laiminlyönti

  Polypropeeniputkien hitsauksen huono laatu johtuu erilaisista virheistä liitoksen ja putken liittämisessä. Jos esimerkiksi putkea ei ole työnnetty kokonaan liittimeen, sen reunan ja liittimen sisärajoittimen väliin muodostuu rako. Tuloksena on paikka, jossa sisähalkaisija on suurempi ja seinämän paksuus on suunniteltua pienempi. Suunniteltu käyttöpaine tällaiselle osalle ei ole riittävän korkea, normaalikuormat voivat olla tässä liiallisia, mikä johtaa vuotoihin..

  On myös mahdotonta käyttää liiallista voimaa, kun putken lämmitetty reuna viedään liittimeen. Tällöin sisälle voi muodostua huomattava notko. Tämän seurauksena putkilinjan läpäisevyys on pienempi kuin lasketut indikaattorit, mikä vaikuttaa negatiivisesti putkilinjan toimintaan..

  Joskus tavallinen ihmisen laiskuus tai huolimattomuus tulee syyksi rikkomuksiin. Esimerkiksi putken juotosprosessissa vaurioitunut liitin on ehdottomasti vaihdettava uuteen. Jos tarvittavaa osaa ei ollut käsillä, huolimattomat käsityöläiset yksinkertaisesti juottavat liittimen päästä päähän putkella. Tällainen yhteys kestää jonkin aikaa, mutta ajan myötä vuoto -ongelma on vielä ratkaistava..

  Työn vivahteet: kuinka juottaa muoviputket ilman ongelmia

  Yllä oleva ohje kuvaa polypropeeniputkien hitsausta koskevia yleisiä määräyksiä. Mutta on mielenkiintoisia kohtia, jotka voivat hämmentää kokematonta mestaria..

  Työskentelemme työpöydällä ja “paikan päällä”

  Kaikkia tulevan putkilinjan solmuja ei voida juottaa kätevästi valmiille työpöydälle. Tietenkin suurin osa työstä on suoritettava siellä, eikä pointti ole lainkaan päällikön henkilökohtaisessa mukavuudessa – joten elementtien väärän liitännän riski on pienempi. Mutta joskus osia on juotettava “paikoilleen”, joten on parempi merkitä etukäteen tulevan viestinnän kaavio seinälle, lattialle tai kattoon, kiinnittää pidikkeet, jotka pitävät putket halutussa asennossa.

  Korjaamme hitsauskoneen

  Kun asetat ja irrotat lämmitettyjä elementtejä, pöytälevy, joka ei ole millään tavalla kiinnitetty, “rauta” nykäisee eri suuntiin. Tämä johtaa sekä sirpaleiden poistamiseen ja palovammoihin (yritettäessä pitää putoavaa laitetta kiinni) että sen rikkoutumiseen liittyvistä ongelmista..

  Siksi on parempi kiinnittää juotin työpöydälle tai työpöydälle millä tahansa saatavilla olevalla tavalla – käyttämällä “alkuperäistä” tai lisättyä rakenteen puristimeen, ruuveihin ja niin edelleen..

  Kuorinta vaaditaan!

  Yksi silmiinpistävistä esimerkeistä on alumiinilla vahvistettujen tuotteiden yhdistäminen ei seinän ulkopuolella, vaan keskellä..

  Tällaisten polypropeeniputkien juottamiseksi oikein on poistettava alumiinikerros – mutta miten tämä tehdään, jos se sijaitsee muovikerrosten välissä eikä ulkopuolella?

  Tätä varten on olemassa erityinen leikkaustyökalu, jonka avulla voit poistaa alumiinifolion kerrosten välillä..

  Kalvon “raaputtavat” leikkuureunat siirtyvät tuotteen keskelle. Tämä poistaa alumiinin ja jättää muovin paikoilleen – putki on valmis hitsausta varten..

  Valokuva näyttää miltä risteys näyttää valmiiden (oikealla) ja valmistelemattomien (vasemmalla) fragmenttien välillä. On selvästi havaittavissa, että ensimmäisessä tapauksessa tartunta osoittautui tiheäksi, toisessa tapauksessa delaminointi on selvästi näkyvissä. Lyhytaikaisella käytöllä tällä vialla ei ole väliä, mutta putkilinjoissa, joiden kautta syötetään kuumaa vettä (kattilasta tai lämmityskattilasta), paineenalennus ja tiedonsiirron häiriöt ovat mahdollisia.

  Kaavio kuvaa kahden näennäisesti hitsatun putken löysän liitoksen seurauksia, tuotteen delaminaatiota ja ulomman polypropeenikerroksen turpoamista käytön aikana..

  Tärkeää: Lasikuituvahvisteisia putkia ei tarvitse irrottaa! Tämä johtuu siitä, että polypropeenin hitsauslämpötila mahdollistaa lasikuidun sulamisen diffuusiopisteeseen asti..

  Oikea leikkaus

  Joskus käyttäjiltä tuntuu, että putken leikkaaminen vinosti – 45 asteen kulmassa – voi lisätä kosketusaluetta ja siten vahvistaa hitsia. Näin on itse asiassa, mutta tällaisella leikkauksella syntyy ongelmia:

  • osien kohdistuksen kanssa – putken osien liittäminen kytkimen sisään on vaikeaa, aukko syntyy väistämättä;
  • lämmitettäessä hitsattavia alueita – vino leikkaus ei salli tuotteen halutun palan asettamista kokonaan lämmityselementille. Toinen reuna lämpenee vähemmän ja toinen enemmän.

  Viimeistä solmua ei hitsata!

  Näin tapahtuu, jos kokematon hitsaaja laski virheellisesti putkilinjan fragmenttien pituudet ja sijainnin. Jos kahden viimeisen hitsatun elementin väliin ei ole mahdollista lisätä karaa, jossa on suuttimet ja liitin, voit ratkaista ongelman toisin – hitsata metalliset terät liitettäviin elementteihin.

  Tällaisen kierreparin ja mutterimutterin avulla voit kiinnittää lujasti ja laadukkaasti kaksi kappaletta ja samalla hitsata ilman ongelmia..

  Etkö jahtaisi halpaa, pop

  Yritys säästää rahaa ostaessaan putkia ja liittimiä on täynnä vuotoja ja putkien turpoamista tulevaisuudessa, joten on parempi ostaa tuotteita luotetuilta valmistajilta.

  On myös tarpeen luopua eri yritysten tuotteiden yhdistelmästä – pieni ero tavaroiden koostumuksessa tai tuotantotekniikassa johtaa joskus kriittisiin ongelmiin valmiissa viestinnässä.

  Parhaat koneet jopa 1000 W: n polypropeeniputkien hitsaamiseen

  Tällä ilmaisimella valmistetaan molempien muotojen (xiphoid ja lieriömäinen) hitsauskoneita. Niiden ominaisuus on yksi lämmityselementti sisällä, minkä vuoksi muotit kuumenevat ja putket hitsataan hitaasti..

  Laitteiden osalta kaikki riippuu kustannuksista: hyvin yksinkertaisissa malleissa on vain valon merkkivalo, virtakytkin ja lämpötilansäädin. Kalliimmissa on näyttö ja ne tukevat elektronisesti määritettyjä asetuksia tarkasti. Juotinten luokitus jopa 1000 W: n polypropeeniputkien juottamiseen auttaa sinua valitsemaan oikean työkalun.

  Voimassa 03-24-01 Gigant GPW-1000 Elitech SPT 1000 Kaliiperi SVA-1000T
  Teho, W. 1000 1000 1000 1000
  Paino (kg 3.5 1,3 0.9 1.0
  Suurin hitsaushalkaisija, mm 63 63 32 32
  Tyyppi laite laite juotin juotin
  Lämmittimen muoto xiphoid xiphoid lieriömäinen lieriömäinen
  Lämpötilan säädin digitaalinen mekaaninen mekaaninen mekaaninen

  Voimassa 03-24-01

  Premium -malli venäläiseltä valmistajalta, varustettu digitaalisella näytöllä ja elektronisella lämpötilansäätimellä. Ohjaus suoritetaan neljällä painikkeella kotelon oikealla puolella. Silitysraudassa on kolme reikää lisälaitteiden kiinnittämistä varten.

  +Hyödyt Inforce 03-24-01

  1. Voit asettaa lämpötilan välille 0 – 300 astetta ja se ilmoittaa aina senhetkisen arvon.
  2. Tukeva U-putkiteline.
  3. Sarja sisältää kaksi ruuvia suuttimien kiinnittämistä varten, joten voit asentaa kaksi paria kerralla.
  4. Suhteellisen kevyt malli, helppo kuljettaa ja työskennellä ojennetuilla käsivarsilla.
  5. Äänimerkki ylikuumennettaessa.
  6. Muistaa viimeksi asetetun lämpötilan ja lämmittää sen seuraavan kerran, kun se kytketään päälle.
  7. Hyvä kärjen peitto – ei muovista tarttumista.
  8. Sarja sisältää kuusi paria kytkimiä, joiden halkaisija on 20-63 mm, ja matkalaukun.

  -Miinukset Inforcesta 03-24-01

  1. Jos sinun on pidettävä juotosrautaa kahvassa kiinni hitsausta varten, tämä on hankalaa sen lyhyen pituuden vuoksi – sopii paremmin kiinteään työhön pöydällä.
  2. Laittaaksesi laitteen koteloon sinun on poistettava kaikki kiinnikkeet – se ei sovi miekkaan jääneiden kanssa.
  3. Lyhyt johto kiertyy nopeasti.
  4. Suuttimien vaihto suoritetaan kuusikulmion avulla, mikä hidastaa prosessia.
  5. Jalustan pystysuora kiinnike on kiinnitetty vaakasuoraan putkeen vain kolmella tapilla, joten se voi lentää pois ajan myötä.

  Lähtö. Hyvä kone eri valmistajien muoviputkien juottamiseen. Elektroniikka ylläpitää asetettua asteiden lukumäärää + -5 tarkkuudella, mikä auttaa olemaan palamatta päiden läpi ja saamaan sileät liitokset ilman taipumista. Tällainen juotosrauta on paras kiireettömälle hitsaukselle, jossa valmiiden viestimien esteettinen ulkonäkö on erittäin tärkeä..

  Gigant GPW-1000

  Yksinkertainen juotosrauta venäläiseltä valmistajalta, jonka teho on 1000 wattia. Siinä on mekaaninen lämpötilansäädin, kaksi diodia toiminnan osoittamiseksi, suorakulmainen jalusta pöydällä. Lämmityselementissä on kaksi reikää suuttimien asentamiseksi eri etäisyyksillä reunasta.

  +Ammattilaiset Gigant GPW-1000

  1. Lämpötilan säätö 0 – 300 astetta eri muoville.
  2. Mukana kuusikulmio ja ruuvitaltta muottien vaihtamiseen.
  3. Uritettu kumikahva sopii hyvin kuumalle säälle.
  4. Nopeasti nostaa käyttölämpötilan – 2-4 minuuttia.
  5. Kevyt 1,3 kg: n muotoilu helpottaa putkien kiinnittämistä katon alle.
  6. Siellä on tilava kotelo kuljetusta varten.
  7. Pohjassa on jo reiät pöydälle tai jakkaralle kiinnittämistä varten.

  -Miinukset Gigant GPW-1000: sta

  1. Huono jalusta, erittäin hauras (tinaa) – jos ruuvaat sen pöydälle, juotin heiluu edelleen, koska kiinnikkeessä on voimakas välys.
  2. Teflonkerros on ohut – pian oston ja ensimmäisten liitosten jälkeen muovi alkaa tarttua.
  3. Leveän miekan vuoksi on hankalaa juottaa paikoilleen.
  4. Joillekin käyttäjille ylikuumenemissuoja lakkaa toimimasta ja lämmityselementti sulaa.
  5. Kotelossa on lukot vain suurille lisälaitteille, loput riippuvat kuljetuksen aikana.

  Lähtö. Hitsauskone on hyvin yksinkertainen eikä sitä ole suunniteltu monimutkaisiin tehtäviin. Sen vuoksi sen hinta on yksi alhaisimmista. Se on täydellinen henkilökohtaiseen käyttöön, kun asennat lämmitys- tai vesijärjestelmän. Suuttimet 20-63 mm mahdollistavat minkä tahansa halkaisijaltaan tämän alueen vesijärjestelmän asentamisen.

  Elitech SPT 1000

  Kompakti tangon juotosrauta polypropeeniputkille, joiden halkaisija on 16-32 mm. Sen teho on 1000 W ja mekaaninen termostaatti. On metallinen jalusta pienen taittolevyn muodossa.

  +Hyödyt Elitech SPT 1000: sta

  1. Kevyt, 0,9 kg painava juotosrauta on kätevä manuaalitilassa pitkille käsittelyille.
  2. Tarttuu tukevasti, kun se asetetaan jalustalle.
  3. Sopii hyvin käteen sormien leikkausten vuoksi.
  4. Lämpö nousee nopeasti.
  5. Voi työskennellä jopa 6 vuotta satunnaisessa käytössä maassa ja kotona.
  6. Pidike ei liuku kädessä.
  7. Sarja sisältää työkalut lisälaitteiden kiinnittämiseen.
  8. Sopii erityisesti yläputken telakointiin.

  -Miinukset Elitech SPT 1000: sta

  1. Kotelo on hyvin pieni ja yksi suutin tuskin mahtuu sinne..
  2. Halutun lämpötilan asettaminen on vaikeaa-2 keillä muovi lämpenee pitkään ja 3 kelalla palaa.
  3. 20-30 liitoksen jälkeen muovi alkaa tarttua teflonpinnoitteeseen.
  4. Ei lisälaitteita suurten putkien käsittelyyn (halkaisijaltaan 40 mm ja enemmän).
  5. Jos yhden päivän aikana on tehtävä paljon työtä, tarvitaan taukoja, jotta lämmityselementillä on aikaa jäähtyä.
  6. Lisälaitteiden pidikkeitä ei ole – kuljetuksen aikana ne rullaavat laatikon päälle ja soivat.
  7. Kun kytkin on sylinterissä, laite ei sovi koteloon – suutin on poistettava jokaisen käytön jälkeen juottimen taittamiseksi.

  Lähtö. Tällainen hitsauskone on kätevä lämpimän lattian asentamiseen omakotitaloon. Kompaktin sauvan avulla on helppo ryömiä muiden viestintäalusten alle ja telakoitua paikan päällä. 16 mm: n liitin on ihanteellinen kapeiden putkien reititykseen lähellä toisiaan.

  Kaliiperi SVA-1000T

  Tangon juotosrauta venäläiseltä valmistajalta “Caliber”, jossa on kolme kenkäsuutinta ja teho 1000 wattia. Yläosassa on kaksi diodia, jotka osoittavat yhteyden verkkoon ja saavuttavat asetetun lämpötilan.

  +Plussat

  1. Laite ei ole iso, joten heidän on helppo päästä juottamaan wc: n takana tai kylpyammeen.
  2. Ei täytä muovia liikaa, kun se on asennettu oikein.
  3. Laadukkaat kiinnikkeet paksulla tarttumattomalla pinnoitteella.
  4. Lämpenee nopeasti.
  5. Vakaa jalustalla.
  6. Pitkä käyttöikä käytettäessä kotona ja maassa.

  -Miinukset

  1. Lämpötilansäädin tarttuu vaatteisiin ja muihin esineisiin – seurauksena asetukset sekoittuvat, eikä henkilö voi edes huomata tätä ja lämmittää seuraavia työkappaleita pitkään tai polttaa ne.
  2. Lyhyt virtajohto.
  3. Liitteet tulevat joskus naarmuuntuneiksi (jokaiselle ei ole erillistä pakkausta), mikä aluksi pilaa tarttumattomat ominaisuudet.
  4. Kotelossa on leveät raot, joiden kautta kuusikulmio voi pudota.
  5. Virhe pitää lämpötila 15 asteessa.
  6. Ensimmäisen kerran ostamisen ja kytkemisen jälkeen se voi tupakoida ja sitten se ohittaa.

  Lähtö. Tämä on paras laite polypropeeniputkien juottamiseen keittiössäsi tai kylpyhuoneessasi johdotuksen suorittamiseksi teräsviestinnän sijasta. Heille on kätevää työskennellä jopa aloittelijalle. Mallin etuna on sen 1 kg: n paino, joten juotosraudan pitäminen painossa ei vaikuta sauman laatuun..

  Asiantuntija PTP-1000

  Asiantuntija PTP-1000

  Juotosrauta on suunniteltu PP-, PVC-, LDPE-, HDPE -putkien liimaamiseen pistorasiamenetelmällä, lämmittää lisätyt osat sulamislämpötilaan myöhempää liittämistä varten. Asennetaan jalustaan ​​mukavaa työtä varten. Lämmityselementti lämmittää työtason ja kiinteät vaihdettavat päät. Voit korjata 2 liitettä samanaikaisesti. Matriisit koostuvat 2 osasta. Kone erottuu mukavasta kahvasta ja termostaatista, joka tarjoaa halutun lämpötilan ilman lämpötilan ja käytetyn putken mukaan. Putkityökaluja voidaan käyttää lauhkeassa ilmastossa, jonka suhteellinen kosteus on enintään 80%.

  Positiivisista asioista voidaan erottaa:

  • Erinomaiset kiinnikkeet;
  • Täydellinen lisävarustesarja.

  Negatiiviset kohdat:

  • Kotelon heikko laatu;
  • Polypropeenin tarttuminen on mahdollista;
  • Huono kanta.

  Työ korkeassa kosteudessa on kielletty.!

  ZUBR AST-800

  ZUBR AST-800

  Juotoslaitetta käytetään muoviosien hitsaamiseen. 800 W: n teho takaa laitteen nopean käynnistyksen ja hyvän liimausnopeuden. Tarttumattomat teflon-lämmityssuuttimet on suunniteltu eri halkaisijoille. Ei sulan muovin tarttumista. Hitsauslaitteen runko on varustettu merkkivaloilla, jotka varoittavat kytkemisestä ja lämmityksestä. Kaikki osat säilytetään metallirasiassa, mikä eliminoi niiden menetyksen kuljetuksen aikana. Kumikahva antaa hyvän otteen. Rakenteen vakaus varmistetaan mukana toimitetulla jalustalla.

  Tämän mallin ostajat korostavat seuraavia etuja:

  • Suuri joukko erinomaisia ​​vaihdettavia päitä;
  • Lämmittää hyvin;
  • On halpa hinta;
  • Luotettava käyttää.

  Huonot puolet huomataan myös:

  • Suuri ja raskas rakenne;
  • Kotelo lämpenee;
  • Kätevä neliömäinen jalusta.

  Bort BRS-1000

  Bort BRS-1000

  Hitsauslaite lämmitettävällä irrotettavalla holkilla on tarkoitettu synteettisistä materiaaleista valmistettujen osien ja PV-, PE-, PP- ja PVDF -liittimien liittämiseen. Lämmitysnipat ja akselilaatikot on valittava putkien koon mukaan. Ne kiinnitetään lämmityselementtiin jakoavaimella, jossa on tappi. Yksi lämmityselementti voidaan varustaa kahdella suuttimella. Kun kytket laitteen verkkoon, toinen tai molemmat lämmityselementit kytketään päälle. Lämmityksen jälkeen termostaatti katkaisee virran, taustavalo sammuu ja ilmoittaa, että juotosrauta on valmis työskentelemään. Pistorasiahitsaus käsittää pyöreän putken ja muotokappaleen päällekkäisyyden. Hitsaajalla on paljon negatiivisia ja positiivisia arvosteluja..

  Edut ovat:

  • Nopeuden säätö;
  • Ergonominen kahva;
  • Edullinen hinta;
  • Nopeasti irrotettava kansi.

  Miinuksista he huomaavat:

  • Kätevä virtanäppäin;
  • Huono salvan kiinnitys.

  CALIBER SVA-900T

  CALIBER SVA-900T

  Käsityökaluja ostetaan polypropeeniputkien ja pienten liittimien pistorasiahitsaukseen. On mahdollista työskennellä vain ilman syövyttäviä kaasuja. Rakenne on asennettu telineeseen. Runkoon on asennettu termostaatti ja lämmityselementti, jota yhdessä parillisten päiden kanssa pidetään tärkeimpänä työvälineenä. Sulamisaika riippuu putken ja liitoksen mitoista. Optimaalinen liimauslämpötila on 260 astetta. Säätö tehdään termostaatin nupilla..

  Ostajat arvioivat tätä mallia eri tavoin korostaen seuraavia etuja:

  • Suuri määrä irrotettavia päitä;
  • Nopea lämmitys;
  • Toiminnan yksinkertaisuus;
  • Yksityiskohtaiset ohjeet laitteen käytöstä.

  Subjektiivisia haittoja ovat:

  • Heikot jalat;
  • Raon olemassaolo urassa telineeseen kiinnittämistä varten;
  • Huono suojapinnoite joissakin lisälaitteissa.

  Kolner KPWM 800MC

  Kolner KPWM 800MC

  Muoviputkihitsauslaitteet on varustettu 6 erikoispinnoitetulla suuttimella, mikä helpottaa hitsausta. Laite kuluttaa 800 W virtaa, mikä osoittaa sen tehokkuuden ja luotettavuuden. Lämpenee heti 300 ° C käyttölämpötilaan. Liitteenä ovat putkistoon tarvittavat suuttimet, massiivinen jalusta juotosraudan vakauttamiseen ja kiinnittämiseen sekä säiliö laitteiden ja lisävarusteiden säilyttämistä varten. Juoton jälkeen liitäntää on pidettävä lyhyen aikaa hitsattujen elementtien yhdistämiseksi ja jäähdyttämiseksi. Siinä on pitkä, 2 metrin kaapeli. Runko on tehty keltaiseksi.

  Edut on huomattava:

  • Laitteen optimaalinen paino ja koko;
  • Automaattinen virrankatkaisutoiminto;
  • Kohtuullinen hintalappu.

  Juotosraudalla on vain yksi haittapuoli, joka on alustan epävakaus eikä vaikuta toimivuuteen. Jalusta voidaan tehdä käsin.

  Parhaat koneet yli 1000 W: n polypropeeniputkien hitsaamiseen

  Tämän luokan hitsauskoneiden teho on 1500-2000 W. Tämä laite erottuu nopeutetusta lämmityksestä, mikä lisää tuottavuutta – enemmän saumoja voidaan tehdä samanaikaisesti. Mitä tulee sauman tiiviyteen, laatu ei eroa vähemmän tehokkailla malleilla.

  Nämä polypropeeniputkien juotosraudat on yleensä varustettu kahdella lämmityselementillä, jotka voidaan kytkeä päälle samanaikaisesti tai vuorotellen, jolloin voit valita tarkemmin lämpötilan ja lämmitysajan sekä virrankulutuksen. Tällaiset mallit erottuvat rikkaammasta joukosta ja sopivat paremmin ammattikäyttöön..

  Voimassa 03-12-02 PATRIOT PW 205 Elitech SPT 1500 STURM TW7218
  Teho, W. 1700 2000 1500 1800
  Paino (kg 1.7 1,3 5.4 1.1
  Suurin hitsaushalkaisija, mm 63 63 63 32
  Tyyppi laite juotin juotin juotin
  Lämmittimen muoto xiphoid xiphoid xiphoid lieriömäinen

  Voimassa 03-12-02

  1700 W: n laite, jossa on kaksi vaihtokytkintä, jotka mahdollistavat toiminnan yhdessä kolmesta tilasta: 700 W, 1000 W, 1700 W. Toimitetaan kiinnikkeellä, joka voidaan asettaa vaakasuoraan pöydälle tai kiinnittää pystyasentoon, ja kiinnitysruuvipuristimella.

  +Hyödyt Inforcesta 03-12-02

  1. Mukava kumikahva – mukava pitää.
  2. Laajat mahdollisuudet valita lämpötila sekä vaihtokytkimillä että 0-300 asteen termostaatilla.
  3. Lämmityselementtien nopea lämmitys.
  4. Hyvä matkalaukkukapasiteetti.
  5. Mukana mittanauha, ruuvimeisseli, putkenleikkuri ja käsineet.
  6. Kaikki kotelon kiinnikkeet ovat kiinteitä eivätkä roiku kuljetuksen aikana.
  7. Kuusi suulaketta putkille, joiden halkaisija on 20-63 mm.
  8. Putkenleikkuri selviää täysin tehtävistään, eikä sinun tarvitse ostaa mitään ylimääräistä.
  9. Suuttimien hyvä pintapeitto.

  -Miinukset Inforcesta 03-12-02

  1. Tilava kotelo, jonka vuoksi on hankalaa kiivetä paikalleen kommunikaatiopiirin sulkemiseksi.
  2. Ei helpoin malli ja kädestä pitäen mestari väsyy nopeasti.
  3. On suuttimia, joissa on siruja, mutta tämä on harvinaista.
  4. Matkalaukku on hauras ja vaatii huolellista käsittelyä, muuten se muuttuu nopeasti.
  5. Lämmitin on kiinnitetty runkoon kannattimen kautta, ja pultin pää vaikeuttaa laitteen asettamista jalustalle.
  6. Aluksi asetettu lämpötila hyppää 260 asteeseen ja ylikuumenee liitin, joten sinun on ensin asetettava se 150 asteeseen ja nostettava sitten.

  Lähtö. Tämä on paras juotosrauda PP -putkille erittäin korkealaatuisten suuttimiensa ansiosta. Teflonpinnoite on paksu ja kestää kauan poistaa muovijäämät matriisista. Laite soveltuu hyvin usein käytettäväksi kohteissa, joissa on paljon työtä.

  PATRIOT PW 205

  Ilmeinen 2000 W: n juotosrauta, jossa on kolme reikää lämmittimessä muottien kiinnittämiseen eri etäisyyksillä reunasta. Varustettu kahdella virtakytkimellä ja termostaatilla kotelon oikealla puolella. Varustettu X-muotoisella jalustalla.

  +Hyödyt PATRIOT PW 205

  1. Lämpenee nopeasti ja pitää asetetun lämpötilan vakaana.
  2. Sileä putken leikkaus sarjan saksilla.
  3. Käsineet sarjasta, jossa on lämpöeristys lämpimien lisälaitteiden kiertämiseen.
  4. Kestävä rautapohja – ei sulaa ylikuumennettaessa.
  5. Termostaatti pitää tarkasti asetetun lämpötilan.
  6. Kevyt 1,25 kg ihanteellinen käsivarsityöhön.
  7. Mukana kuusi liitettä.
  8. Mukana on mittanauha ja metallikotelo.
  9. Tehovalinta kolmesta vaihtoehdosta säädettävällä kytkimellä.

  -Miinukset PATRIOT PW 205

  1. Suuttimet pyörivät jatkuvasti.
  2. Juotosraudan runko on valmistettu erittäin ohuesta metallista – huolimaton liike ja voit tehdä kolhuja.
  3. 63 mm: n putken matriisia ei työnnetä sille tarkoitettuun paikkaan – se lepää runkoa vasten.
  4. Mukana olevat sakset ovat heikkoja – ne katkeavat 10-20 leikkauksen jälkeen.
  5. Kahvan kiinnityspaikka runkoon on vahvistettava pulteilla, muuten se ensin taipuu ja sitten putoaa.
  6. Jalusta on heikko ja heiluva.
  7. Polttaa maalia rungossa lämmityselementtien vieressä.

  Lähtö. Tämä polypropeeniputkien juotoskone sopii hyvin sovelluksiin, joissa nopeus on etusijalla. Kahden lämmittimen teho on yhteensä 2000 W, joten putken pään ja liitoksen lämmittäminen vie vain vähän aikaa ja yhden työpäivän aikana on mahdollista tehdä suuri määrä liitoksia.

  Elitech SPT 1500

  Juotosraudan teho on 1500 W ja suulakkeet putkille, joiden halkaisija on 20-63 mm. Silitysraudan etuosa on teroitettu helpottamaan pääsyä ahtaisiin tiloihin.

  +Hyödyt Elitech SPT 1500: sta

  1. Lämpenee nopeasti asetetulle tasolle.
  2. Lisälaitteiden pinnalla ei ole muovijälkiä.
  3. Lämmittimen kompakti muoto helpottaa instrumentin asettamista kapealle tai muiden putkien alle.
  4. Mukana toimitettu työkalusarja ei ole kertakäyttöinen.
  5. Kolme kuusiopulttia useiden suutinparien asentamiseen kerralla ja eri halkaisijaisten putkien nopeaan asentamiseen.
  6. Jalusta on ristinmuotoinen ja vakaa, kierteessä on sivukiinnike pystyasentoon kiinnittämistä varten.
  7. Taso on varustettu kolmella solulla kaikkien lentokoneiden ohjaamiseen.

  -Miinukset Elitech SPT 1500: sta

  1. Lyhyt johto vaatii kannatinliitännän – kun työskentelet korkealla, se vetää alas painon vuoksi.
  2. Erittäin ohuesta metallista valmistettu kansi – kansi taittuu taakse, salvat eivät pidä hyvin.
  3. Kuljetuksen aikana kaikki sisältö kaadetaan yhteen kasaan.
  4. Leikkurit voivat leikata vain enintään 40 mm putkien halkaisijoita.
  5. Käsineet ovat halpoja ja hajoavat nopeasti.

  Lähtö. Erinomainen vaihtoehto kenttätyötä tekevälle mestarille. Sarja sisältää kaiken tarvittavan veden syötön tai lämmityksen asentamiseen: mittanauha, putkenleikkuri, taso, käsineet. Teroitettu lämmitin helpottaa manuaalista käyttöä telakointiin ahtaissa tiloissa.

  STURM TW7218

  Teho 1800 W yhdellä käyttötilalla ja lämpötilan säätö 0-300 astetta. Lieriömäinen lämmityselementti on päällystetty tarttumattomalla pinnoitteella, jotta se pysyy puhtaana pidempään.

  +Hyödyt STURM TW7218

  1. Erittäin kevyt 1,1 kg: n malli mukavaan työskentelyyn kaikissa asennoissa.
  2. Kotelo on maalattu jauhemaalilla ja säilyttää normaalin ulkonäkönsä pitkään.
  3. Paksut alumiinikärjet.
  4. Lämpenee 2-3 minuutissa.
  5. Selkeä päälle- ja poiskytkentä – laite ei ylikuumene ja voit suorittaa juottamisen pitkään.
  6. Verkkokaapelin pistorasia kotelosta on varustettu tiivisteellä, jotta johto ei katkea pitkään tässä paikassa, mikä on yksi yleisimmistä vikoista muissa juotosraudoissa (ne on suljettu siellä).

  -Miinukset STURM TW7218

  1. Termostaatin merkintä ei vastaa todellisuutta, ja sinun on mukautettava itseäsi, jotta muistat missä asennossa laite kuumenee paremmin eri paksuisille ja eri merkkisille muoville.
  2. Juotosraudan voi kääntää helposti ympäri, jos sitä vahingossa kosketetaan kädellä tai jalalla.
  3. Kuljetuksen aikana suuttimet sekoitetaan ja vatkataan – on parempi kääriä ne kankaalla.
  4. Sarja sisältää vain 4 matriisia.
  5. Alkuperäisiä lisälaitteita on myynnissä vähän – jos ne irrotetaan, joudut ostamaan kalliita maahantuotuja.
  6. Putken kiinnitettävä puoli on hieman suurempi kuin vakiokoko, joten sitä on vaikea vetää ja se vaatii tottumista..
  7. Erittäin pieni ohje ilman työnkuvausta – aloittelijan on etsittävä lisätietoja.
  8. Lämmityssylinteri roikkuu – sinun on kiristettävä ajoittain.

  Lähtö. Kompaktin muodon, lyhyen tangon ja suuren tehon ansiosta heidän on helppo kytkeä johdot talon ympärillä olevasta kattilahuoneesta, syöttää syöttö alhaalta lämmityspatteriin, käyttää kattilaa takaa ja kytkeä kiertovesipumppu järjestelmä. Läpimitaltaan 16 mm: n suuttimen ansiosta sitä voidaan käyttää lattialämmityksen asennuksessa.

  Denzel DWP-2000

  Denzel DWP-2000

  Hitsauslaite yhdistää polypropeeni- ja metalli-muoviputket kotona. Käytön aikana 2 kiinnitysosaa kuumenee, pehmentyy ja telakoituu. Lämmityksen säätömahdollisuus. Toimitetaan kuuden vaihdettavan muotin kanssa osien liittämiseen halkaisijaltaan 20-63 mm. Teflonpinnoitetut suuttimet estävät muoviosien tarttumisen. Sopii kotitalouksiin ja puoliammattimaisiin tiloihin.

  Laitteella on seuraavat edut:

  • Laadukas kokoonpano;
  • Kätevä muotoilu;
  • Tilava säilytyslaatikko;
  • Luotettava metalliteline;
  • Ylimääräisten avainten puute;
  • Hyvät suuttimet.

  Puutteista voidaan mainita syöttökaapelin pieni pituus ja toimitettujen polypropeeniputkien saksien heikko laatu. Laitteella on korkea luokitus ja erinomaiset videoarvostelut, jotka löytyvät Internetistä..

  Sturm! TW7219

  Sturm! TW7219

  Hitsauskone on todellinen apu itseoppineille ja ammattilaisille. Sitä käytetään laajalti putkityössä, se liittää nopeasti ja luotettavasti putkijärjestelmät. Sulatettu materiaali ei tartu hitsauspintoihin. On 2 lämmityselementtiä, jotka voidaan kytkeä päälle erikseen. Suuttimien halkaisija vaihtelee 20-63 mm. Laite on varustettu erityisellä lämmityspaneelilla, joka on kiinnitetty kotelon uraan. Käsityöläisen on helppo työskennellä juotosraudan kanssa jalkatuen ansiosta. Merkkivalo ilmaisee koneen lämmityksen, sammuu automaattisesti, kun maksimilämpötila saavutetaan.

  Laitteen edut ovat:

  • Nopea lämmitys;
  • Runsaat laitteet;
  • Halpa;
  • Korkealaatuinen suuttimien pinnoite.

  Miinuksista voidaan huomata:

  • Laitteen suuri paino;
  • Heikot sakset;
  • Jalustan vapina;
  • Käsittele haurautta.

  Kun huollat ​​konetta, käytä vain alkuperäisiä kulutusosia ja lisävarusteita. Muuten laite voi rikkoutua..

  VALTEC ER-04

  VALTEC ER-04

  Putkityökalua käytetään polypropeeniputkien ja liittimien vastushitsaukseen. Pakattu metallilaatikkoon, jossa on seisova sänky, taso, eri halkaisijaltaan vaihdettavat lämmityselementit, sakset, mittanauha ja kuusiokoloavain muottien kiinnittämistä varten. Käyttöohje mukana. Sähköinen juotin kuumenee 10 minuutissa. Laitteen rungossa on merkkivalo lämmityksen kytkemiseksi päälle ja ohjaukseen, jonka astetta voidaan säätää.

  Hitsauslaitesarjalla on seuraavat edut:

  • Teho 1500 W;
  • Korkealaatuiset vaihtovinkit tarkkaan juottamiseen;
  • Mahdollisuus liittää erikokoisia osia;
  • Termostaatin läsnäolo;
  • Kätevä kuljetus rakennuslaatikossa.

  Puutteista mainitaan:

  • Lyhyt virtajohto;
  • Lisälaitteiden huono laatu;
  • Epämiellyttävä jalusta.

  DIOLD ASPT-4

  DIOLD ASPT-4

  Hitsauslaitetta, jonka nimellinen virrankulutus on 1500 W, käytetään laajalti jokapäiväisessä elämässä. Erilainen helppokäyttöisyys mahdollistaa putkilinjajärjestelmän nopean asennuksen mihin tahansa tarkoitukseen. Työ suoritetaan muovilevyjen polyfuusiohitsausmenetelmällä. Saumaton juotto takaa hyvän sidoslujuuden. Toimitussarja sisältää laitteen, jalustan, 6 vaihdettavan muotin (20, 25, 32, 40, 50, 63 mm) sarjan, ruuvin, hylsyavaimen, ruuvimeisselin, mittanauhan, käsineet, sakset, tekniset dokumentointi. Virtalähteenä vakio verkkovirta, jossa on sulakepistorasia.

  DIOLD ASPT-4: n edut ovat:

  • Ihmisarvoiset laitteet;
  • Ergonomia;
  • Korkea lämmitysnopeus;
  • Hyväksyttävä hinta.

  Mallin haitat:

  • Huono leikkuri;
  • Huonolaatuinen mittanauha ja käsineet;
  • Pieni kantolaukku.

  CANDAN CM-06

  CANDAN CM-06

  Laite polypropeeniputkien liimaamiseen on luotettava, helppokäyttöinen, vaatimaton kunnossapidossa. Se on edullinen. Käytetään putkityöhön putkien ja liittimien kanssa d 16-50 mm. Varustettu juottamiseen tarvittavilla työkaluilla ja pakattu metallikoteloon. On teflonkärkiä, joiden halkaisija on 20,25,32,40 mm, leikkuri, ristikkäinen jalusta, taso, avaimet, mittanauha. Kytkimissä on merkkivalot lämmityksen valvomiseksi. Termostaatti ylläpitää vaaditun lämpötilan. Kaksoislämmityselementin avulla voit asentaa 3 matriisia samanaikaisesti. Lämmönkestävä virtajohto kestää korkeita lämpötiloja.

  Laitteen positiiviset ominaisuudet ovat:

  • Luotettavuus;
  • Mahdollisuus pitkäaikaiseen käyttöön;
  • Helppokäyttöisyys;
  • Sarjan riittävyys.

  Ei haittoja, paitsi heikot sakset..

  Wester DWM 1500LE

  Wester DWM 1500LE

  Laite on suunniteltu liittämään kestomuoviputket mihin tahansa asentoon. Virtalähteenä vakio 220 V sähköverkko. Käyttöturvallisuustiedotteen mukainen teho on 1500 W. Soveltuu putkille, joiden halkaisija on enintään 63 mm. Hitsaajan ominaisuus on kyky kiinnittää eri seinämänpaksuisia osia. Säilyttää lämpötilan 0-300 ° C. 6 suutinta, jotka sopivat yleisimpiin putkiin.

  Mallilla on seuraavat edut:

  • Soveltuu tulo- ja lähteviin kuumavesi- ja kylmävesihuoltohaaroihin;
  • Metallikotelon ansiosta voit pakata epätäydellisesti jäähdytetyn juotosraudan;
  • Lämmitys on mekaanisesti säädetty;
  • LED -merkkivalo auttaa hallitsemaan koneen kuntoa visuaalisesti;
  • Kompakti koko mahdollistaa työskentelyn ahtaissa tiloissa.

  Hitsaajan haitat:

  • Heiluva pinnoitettu tinajalusta
  • Jäähdytystä varten tarvitaan tauko.

  Wert WPT 1600

  Wert WPT 1600

  Suuritehoiset laitteet suorittavat korkealaatuisen polypropeeniputkien liimauksen asentaessaan vesijärjestelmän asuin- ja muihin tiloihin. Alhaisesta hinnasta huolimatta malli ei ole huonompi kuin ammattimaiset laitteet. Juotin hitsaa luotettavasti rakenteita, joiden halkaisija on 20-40 mm, vuotoja saumassa ei oteta huomioon. Liitäntä tehdään päästä päähän eikä vaadi lisäosia. Mukana tulee jalusta koneen turvallista asennusta varten. On indikaattoreita lämmityksestä ja verkkoon liittämisestä. Laite on pakattu metallilaatikkoon, ja se koostuu itse koneesta, tuesta, suuttimista, kuusiokoloavaimesta, ruuvimeisselistä ja pultista.

  Tämän mallin edut:

  • Teho 1600 W (verrattavissa huippumalleihin);
  • Suuttimien teflon -suojapinnoite;
  • Budjetin hintalappu.

  Putkityökalun haitat ovat:

  • Tinasta valmistettu heikko jalusta;
  • Termostaatin puute;
  • Saksien puute.

  AQUAPROM ASP.1 / 6

  AQUAPROM ASP.1 / 6

  Juotin tekee hitsattuja liitoksia muoviosista. Laitteet kuuluvat kotitalousluokkaan, mutta 1,5 kW: n kokonaisteho riittää käytettäväksi paitsi kotona myös ammattikäyttöön. Suunnittelu koostuu kolmesta osasta: kahva, kotelo, jossa on termostaatti, lämmitysosa. Ennen juottamisen aloittamista laite on kytketty 220 V: n sähköverkkoon. Lämmitysmuoto on xiphoid. Sarja sisältää mittanauhan, muovilaatikon, avaimet 6 parin kiinnittämiseksi. Suuret päät myydään erikseen. Ennen tuotteen ostamista on suositeltavaa tutustua sen positiivisiin puoliin. Ostajat suosittelevat tätä laitetta kotikäyttöön.

  Sen edut ovat:

  • Alhainen hinta;
  • Hyvä teho;
  • Tarttumattomat vinkit.

  Kodinkoneiden haitat ovat vähäiset. Monet käsityöläiset valittavat epävakaasta jalustasta ja huonolaatuisesta kotelosta..

  Valmistelut vedenjakelujärjestelmän asentamisesta polypropeeniputkista

  On turvallista sanoa, että laadukas valmistelu johdotuksen kokoonpanoon määrää suurelta osin sen suorituskyvyn ja kestävyyden..

  Kytkentäkaavion valinta

  Tällä hetkellä putkistojen asentamiseen on kaksi pääjärjestelmää:

  Tee – sen avulla jokainen veden kuluttaja on kytketty keskiputkeen, joka on liitetty nousuputkeen. Tätä varten käytetään t -paitoja..

  Tällaisen järjestelmän haittana on se, että kun useita hanoja avataan samanaikaisesti, paine syöttöputkessa laskee jyrkästi ja veden virtaus kussakin heikkenee. Tämä vaikuttaa erityisesti jäsentämispisteisiin, jotka ovat kaukana nousuputkesta.

  Toinen negatiivinen seikka on, että jos nykyisten korjausten tarve ilmenee, sinun on katkaistava koko veden syöttöpiiri tällä kertaa.

  Kuva - vesijohdon teejohdotuksen periaate

  Teepiirejä käytetään huoneistoissa tai pienissä yksityisissä taloissa. Edut sisältävät helpon asennuksen ja suhteellisen alhaisen materiaalinkulutuksen..

  Keräimen kytkentäkaavio. Tämä menetelmä vesihuoltoverkon muodostamiseksi koostuu siitä, että syöttöputki johdetaan nousuputkesta vesihuoltojärjestelmän topografiseen keskustaan ​​ja päättyy kampauksen asentamiseen.

  Kampa on lyhyt haaraputki, johon on asennettu kierteiset ulostulot palloventtiilille. Siten muodostetaan jakeluyksikkö, josta johdotus suoritetaan kulutuspisteisiin..

  Tämän seurauksena on mahdollista sulkea mikä tahansa veden kulutuspiste erikseen. Muu järjestelmä toimii normaalisti samalla vesivirralla.

  Kuva - yksityiskohtainen kaavio vesijohdon keräimen johdotuksesta

  Lämpötilan toimintatavat

  Putkityökalujen valmistajat ilmoittavat jäähdytysnesteen maksimilämpötilan 95 asteessa. Materiaalin fysikaaliset ominaisuudet eroavat kuitenkin hieman tästä indikaattorista..

  Polypropeenin pehmeneminen alkaa ilmetä noin 140 asteen lämpötilassa, sulaminen tapahtuu 175. Kun otetaan huomioon nämä parametrit, voimme päätellä, että tämä materiaali sopii kaikkiin lämmitysvesiputkiin, höyryä lukuun ottamatta.

  Höyryputkien käyttölämpötila on täsmälleen 175 astetta.

  Näyttäisi siltä, ​​mikä voisi olla parempi? Mutta materiaalin erikoisuus on, että se alkaa pehmentyä 135 asteen lämpötilasta. Asettelut alkavat romahtaa, ohentua ja lopulta rikkoutua.

  Polypropeeniputkien valmistajat ilmoittavat virallisesti huomattavasti alhaisemman sallitun lämpötilan ja haluavat vakuuttaa tuotteitaan ja tehdä niistä kestävämpiä.

  On huomattava, että asianmukaisesti varustetussa asunnossa, jossa on riittävä seinien lämpösuoja, tällainen käyttölämpötila riittää.

  On huomattava, että lämmitysjärjestelmissä on suositeltavaa käyttää vahvistettuja polypropeeniputkia, joilla on useita etuja:

  1. Vedensyöttöelementtien lineaarisen laajentumisen vakaus lämpö- ja mekaanisten kuormien vaikutuksesta. Ne kestävät jopa 10 ilmakehän painetta ilman huomattavia muutoksia..
  2. Vahvistetun putken, joka on jatkuvasti paineen alaisena korkeassa lämpötilassa, käyttöikä on useita kertoja pidempi kuin vahvistamattomien tuotteiden.
  3. Molempien tuotteiden sulamislämpötila on sama, mutta samoissa olosuhteissa putki ilman lujitusta romahtaa, mutta vahvistettu ei..

  Asiantuntijan neuvoja

  Putkiliitosten maksimaalisen luotettavuuden varmistamiseksi asiantuntijat neuvovat noudattamaan seuraavia vaatimuksia:

  • on oikein aloittaa hitsaustyöt 10 minuutin kuluttua juotosraudan lämpenemisestä;
  • suorittaa hitsaus- tai juotostoimenpiteitä vain ympäristön positiivisissa lämpötiloissa;
  • hitsaamalla liitettyjen putkien osien on annettava jäähtyä estäen niiden siirtymistä toisiinsa nähden tai kiertymistä;
  • yli 6 mm: n paksuisten tuotteiden puskuhitsaus suoritetaan kaksoissaumalla. Pienemmällä seinämänpaksuudella sauma voidaan tiivistää yhdellä saumalla;
  • kaikkien juottamalla kiinnitettyjen rakenneosien on oltava samalta valmistajalta, koska ne voivat vaihdella raaka -aineen ainesosien koostumuksessa, mikä vaikuttaa negatiivisesti hitsin laatuun.

  Juotos vaikeapääsyisiin paikkoihin ja kulmiin

  Juotettaessa putkia, jotka sijaitsevat vaikeapääsyisissä paikoissa, esimerkiksi lähellä seinien tai kattojen pintaa, käytetään erityistä tekniikkaa, joka koostuu suorien ja liitososien peräkkäisestä lämmittämisestä juotoskoneella. Suoran osan laipan lämmittäminen kestää kauemmin, jotta sillä ei ole aikaa jäähtyä, kun työkappaleen vastine on toiminnassa.

  Polypropeeniputkien juottaminen omin käsin: täydelliset ohjeet

  Linjan sileys putkien kulmaliitosten paikoissa voidaan saavuttaa käyttämällä erityisiä kulmasovittimia ja -liittimiä. Tässä tapauksessa on tärkeää merkitä hyvin tarkasti etukäteen syöttöputkiin niiden syvyys kulmakappaleen runkoon.

  Muoviputkien liitäntä ilman juottamista

  Muoviputkia ei tarvitse hitsata, ne voidaan liittää erityisellä liimalla. Se levitetään pistorasiaan työnnettävän putkiosan koko aiemmin rasvattomalle pinnalle. Pistorasiassa sisäpinta myös rasvatetaan ja peitetään liimalla, mutta vain 2/3. Liiman sauman putkien pinta käsitellään hiekkapaperilla ennen rasvanpoistoa paremman tarttuvuuden saavuttamiseksi..

  Valmistettu putken osa työnnetään pistorasiaan, kunnes se pysähtyy ja pyörii 90 astetta. Tässä asennossa liimattavia osia on pidettävä 1 – 1,5 minuutin ajan, kunnes liima kovettuu..

  Liima kuivuu kokonaan muutamassa tunnissa..

  Septiseen säiliöön johtavat muoviset viemäriputket voidaan liittää puristusliittimellä. Tällä menetelmällä putkien yhdistämisprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

  • poistetaan putken yläkerros saastumiselta;
  • viiste lopussa;
  • löysää liittimen mutteria ja asenna putken pää siihen;
  • kiristä mutteri vastakkaiseen asentoon, tällä hetkellä putki puristetaan (puristetaan) holkilla.

  Liittimet kiinnitetään manuaalisesti tai avaimella. Käytetty voima ei saa olla liiallinen, muuten putket voivat haljeta..

  Levennetyssä menetelmässä käytetään erittäin joustavaa O-rengasta. Liitoksen tiiviys varmistetaan tiivisteen puristumisella pistorasian seinien ja putken sileän pään väliin.

  Suurten muoviputkien hitsaus

  Putkien liittämiseen halkaisijaltaan yli 50 mm ja seinämän paksuuden ollessa 4 mm tai enemmän käytetään puskujuotostekniikkaa, joka koostuu kahden segmentin päiden samanaikaisesta hitsaamisesta koko tasolle. Tämän hitsausmenetelmän vaikein asia on kohdistaa liitokset oikein ja varmistaa tarvittava osien välisen raon pituus..

  Polypropeeniputkien juottaminen omin käsin: täydelliset ohjeet

  Siksi halkaisijaltaan suurten putkien puskuhitsauksessa käytetään ohjaimia tai putkien keskitintä. Se tarjoaa korkealaatuisen ja luotettavan hitsaussegmenttien kiinnityksen.

  Itse työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  • putkien valmistelu ja reunojen irrotus;
  • elementtien kiinnittäminen putkikeskittimeen;
  • tuotteiden liitosten hitsaus.

  Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia PP -juotoksesta

  Voinko juottaa putkia yhdeltä valmistajalta ja liittimiä toiselta? Tietenkin se on mahdollista, mutta haluan varoittaa, että sekä liittimiä että putkia tulee käyttää laadukkaasti. Älä käytä nimeämättömien valmistajien osia. Ei-ammattimaiset kaupat myyvät usein eri yritysten putkia, ja varusteet ovat samat, nimettömältä valmistajalta. En suosittele tällaisen paketin käyttöä. Yleensä mikään ei estä juottamasta eri valmistajien putkia ja liittimiä, eri vahvikkeilla tai ilman liitännän eri puolilla.

  Polypropeeni tarttuu kiinnikkeisiin – mitä tehdä? Ensimmäinen vaihe on tarkistaa juotosraudan todellinen lämpötila – on täysin mahdollista, että se ei vastaa termostaatin lämpötilaa. Usein sulatettu muovi alkaa tarttua naarmuuntuneisiin suuttimiin, joten niitä ei saa puhdistaa metalliesineillä. Lisälaite voidaan puhdistaa paksulla paperilla tai pahvilla, mutta tämä ei yleensä anna pitkäaikaista vaikutusta. Jos suutin on alkanut aktiivisesti likaantua, järkevin tapa olisi ostaa uusi..

  Poistu kuitenkin tilapäisesti tilasta väliaikaisesti "tahmea" suutin voi. Jotta saumat eivät pilaannu ja suutin jätetään mahdollisimman puhtaiksi, irrota putki ja kiinnitys suuttimesta, niitä on pyöritettävä hieman..

  Voiko polypropeeniputkia taivuttaa? Et voi taivuttaa niitä asennuksen aikana eikä sen jälkeen. Jos putkea on taivutettava asennuksen aikana, on käytettävä ääriviivoja tai kulmien yhdistelmiä. Oikeudenmukaisuuden vuoksi on syytä huomata, että putken heikko kohta taivutuksessa on putken ja liittimen välinen liitos. Tämä taivutuspiste katkeaa murtamalla. Tämän varmistamiseksi riittää, että juotamme testirakenteen kulmasta ja kahdesta 50 cm: n putkiosasta ja yritä rikkoa tämä "pokeria" käsin.

  Polypropeeniputkien liitoksen taivutustesti

  Joskus on tarpeen juottaa solmu epätavallisella kulmalla. Muistutan teitä, että PP -kulmat ovat vain kahdenlaisia: 90 ja 45 astetta, en ainakaan ole tavannut muita. Mutta entä jos sinun on käännettävä putkea eri asteella? Tiedän kaksi tapaa:

  Kahden 45 ° kulman avulla voit tehdä minkä tahansa kulman muuttamalla kulmien kiertokulmaa toisiinsa nähden. Tämän menetelmän haittana on, että epätavanomaisen pyörimisen vuoksi liitäntä ei ole samassa tasossa..

  Toinen on kohdistaa putki ja kiinnitys väärin useisiin liitäntöihin. Älä unohda, että suoruus putken ja liittimen risteyksessä saa poiketa enintään 5 °.

  Kulma yli 90 astetta polypropeenilla

  Kuinka juottaa putket, jos se ei pidä hanaa? Hitsaus on ehdottomasti kielletty, jos juotettavalla alueella on vettä. Jos jostain syystä ei ole mahdollista sulkea vettä kokonaan, sinun on pysäytettävä se hitsauksen aikana. Internetissä on suositeltavaa liittää putki leivänmurulla, mutta ongelmana on, että muruset puristuvat välittömästi ulos putken uudesta paineesta. Siksi menetelmä toimii vain, kun osa on mahdollista avata juotospaikkaan ilman poistoa varten. Ja kun putket hitsataan yhteen, muruset ponnahtaa helposti ulos paineessa.

  Vinkki: jos hitsauksen aikana kuulit veden suhinaa suuttimessa – on parempi leikata ja tehdä solmu uudelleen! On parempi viettää ylimääräistä aikaa asennuksen aikana kuin korjata ja poistaa vuoto tulevaisuudessa, ja joukko ongelmia on ilmennyt.!

  Polypropeeniputkien asennus nykyisellä hanalla

  Tämä kuva osoittaa, että suodattimen korkki on irrotettu ja ylimääräinen vesi virtaa kankaasta alaspäin. Ja juotospaikassa leipämuru on tukossa. Avoimen suodattimen ansiosta meillä oli hieman yli minuutti aikaa juottaa, kunnes vesi puristi murun..