Beste grønn gjødselplanter: korsblomst

Beste grønn gjødselplanter: korsblomst

Siderata Er planter som hjelper til med å gjenopprette jordens fruktbarhet. De plantes i områder før og etter en grønnsak (eller annen) avling. De mest kjente siderater blant gartnere og sommerboere er korsblomst. De har sine egne fordeler fremfor andre planter..

Dette er de mest levedyktige og upretensiøse plantene. De trenger ikke jord av høy kvalitet, deres mineralsammensetning er ikke viktig for dem. Siderata fra korsblomstfamilien kan helbrede all jord. Rotsekresjonene deres avviser mange kjente skadedyr (for eksempel ertemøll og snegler), og forstyrrer også utviklingen av mange smittsomme sykdommer (for eksempel sen rødme).

Dessverre har de en ulempe – det er utsatt for de samme sykdommene som kål. Men ved å observere vekstrotasjon og vekslende beplantning kan dette unngås..

Siderata av korsblomstfamilien er plantet i områder der aubergine, tomater, paprika og poteter vil vokse. De mest populære sideratene er salatsennep, raps og reddik..

De beste siderater fra korsblomstfamilien

Ved hjelp av sennep er jorda strukturert til en dybde på tre meter

Sennep

Sennepsfrø kan kjøpes fra spesialforretninger til rimelige priser. De spirer raskt og vokser godt. Du må så sennepsfrø i august og september. Denne årlige urten er frostbestandig (opptil 5 grader under null). For hvert hundre kvadratmeter land er det nødvendig med omtrent 120 gram frø.

Sennep vokser veldig raskt. Du kan kutte den når veksten når omtrent 20 centimeter i høyden. Alle avskårne planter brukes videre til mulching av jord..

Ved hjelp av sennep er jorda strukturert til en dybde på tre meter. Denne grønne gjødselen normaliserer fuktighet og luftutveksling av jorda, forhindrer at den fryser om vinteren..

Voldtekt

Denne planten vokser dårlig på leire og vannet jord.

Denne planten vokser dårlig på leire og vannet jord. Voldtekt er kaldtbestandig og vil lett overleve små frost. Denne høye planten har veldig lange røtter, som hjelper til med å “ta” de nødvendige næringsstoffene fra jorden og gjøre dem til en lettere form for planter å assimilere..

En tomt på hundre kvadratmeter trenger omtrent 350 gram frø. For hver 50 gram frø ved såing, tilsett 150 gram tørr sand.

Det vil være mulig å kutte raps på en måned. I løpet av denne tiden vil sideraten vokse med nesten 30 centimeter..

Olje reddik

Reddik regnes som den mest upretensiøse korsblomstplanten.

Denne årlige grønn gjødsel har spredende grener. Reddik regnes som den mest upretensiøse korsblomstplanten. Det kan føles bra både i tørre perioder og med et sterkt fall i lufttemperaturen. Tåler perfekt skyggefulle vekstforhold. Den vokser veldig raskt og tillater ikke ugress å utvikle seg, selv hvetegress.

Reddik vokser på nesten hvilken som helst jord, reagerer positivt på rikelig vanning, men under spesielt varme og sultne værforhold kan den ved hjelp av rotsystemet oppnå nødvendig fuktighet for seg selv.

Hver hundre kvadratmeter land vil kreve omtrent fire hundre gram frø. Før såing må de blandes med tørket sand. Frø plantes etter høsting av de siste avlingene når det gjelder modning. Denne grønne gjødselen vokser så fort at den får tid til å bygge opp den nødvendige grønne massen..

Oljeradise er ideell for litt sur jord. Hun løsner perfekt på topplaget. Den inneholder nyttige komponenter som kalium, nitrogen og fosfor..

Raps (raps)

Denne sideraten elsker å vanne veldig mye.

Dette er den vanligste planten som alle kjenner fra tidlig barndom. Den vokser overalt, i et bredt utvalg av jordsmonn. Denne grønne gjødselen er veldig glad i å vanne. Med hver rikelig vanning får den grønne massen raskt styrke, og planten øker raskt i vekst..

Du kan så frø til midten av september. For hundre kvadratmeter land trenger de omtrent hundre og femti gram. Voldtekten når den nødvendige veksten på halvannen måned. Den inneholder kalium, nitrogen og fosfor. Denne grønne gjødselen beriker jorden perfekt..

Husk at et preparat med effektive mikroorganismer kan hjelpe grønningen. Det vil være nok å vanne med tilsetning av en løsning av EM -stoffet.