Gartnerassistenter fra en vanlig matbutikk

Gartnerassistenter fra en vanlig matbutikk

Når de besøker en vanlig matbutikk, kjøper mange erfarne sommerboere varer som hjelper til med å bekjempe skadelige insekter på sommerhuset og forebygger forskjellige sykdommer, og brukes også som en del av dressinger og infusjoner tilberedt av egne hender.

Det viser seg at de mest vanlige produktene som hver husmor har i huset, kan brukes til å øke utbyttet. Dette er meieriprodukter, salt, natron, tørr sennep, gjær og mer. Mange interessante ting kan sies om fordelene med hvert produkt separat..

Hvilke produkter kan være nyttige i hagen

Saltoppløsning er en utmerket profylaktisk behandling mot soppsykdommer.

Salt i hagen

Bekjempende pepperrot. Å bli kvitt det i hagen er rett og slett ubrukelig. Dens seige og dype røtter fortsetter å vokse selv med fullstendig ødeleggelse av hele den enorme busken og det meste av rotsystemet. Men bordsalt kan takle det. For å gjøre dette må du kutte alle bladene helt og dryss kuttene med rikelig med salt..

Saltoppløsning er en utmerket profylaktisk behandling mot soppsykdommer. Selv før knoppene begynner å åpne, anbefales det å sprøyte alle frukttrærne.

Løk lider ofte av løkfluer eller mugg. For å forhindre disse problemene er det nok å utføre en enkelt sprøyting med saltoppløsning (for en bøtte vann – 100-150 gram salt).

Den samme saltoppløsningen kan brukes til å mate rødbeter. Første gang på det første stadiet av planteutvikling, og andre gang – 2-3 uker før høsting.

Natron i grønnsakshagen

Natron i grønnsakshagen

Dette produktet regnes generelt som universelt i landet og i hagen – det kan hjelpe i nesten alt.

Når du dyrker druer, anbefales det å sprøyte med en brusløsning (70-80 gram brus per bøtte vann). Under modning av frukten vil slik sprøyting redde avlingen fra grå råte, og vil også øke sukkeret..

Den samme brusløsningen vil beskytte frukttrær mot invasjon av larvspiser..

Brus sprøyting fra 1 liter vann og en teskje brus vil bidra til å beskytte agurker mot mugg og for tidlig gulning – fra 5 liter vann og en teskje brus.

Som et forebyggende tiltak er det nødvendig å behandle stikkelsbær- og ripsbusker med et middel laget av brus (1 ss), aspirin (1 tablett), flytende såpe (1 teskje), vegetabilsk olje (1 ss) og vann (ca. 5 liter) ).

Dryssing av kålblader med en tørr blanding av natron, mel og pollen kan bidra til at plantene ikke blir invadert av larver..

Før såing anbefales det å suge frøene i en kompleks næringsoppløsning, som også inneholder brus.

Sennepspulver i hagen

Sennepspulver i hagen

Nesten alle skadedyr i hagen er redd for dette produktet. Sennep er et must for de som velger økologisk jordbruk.

Tørr sennep er førstehjelp i kampen mot snegler. Det er nok å strø sennepspulver jevnt mellom grønnsaksavlinger..

I kampen mot kålbladlus hjelper en kompleks løsning, der sennepspulver også er tilstede.

Sennepsinfusjon er et utmerket forebyggende tiltak for frukttrær og busker fra mange skadedyr. Den tilberedes fra en bøtte med vann og 100 gram sennep og tilføres i to dager. Før bruk må løsningen filtreres og fortynnes med vann i like store mengder. For hver bøtte med den ferdige løsningen må du helle omtrent 40 gram flytende såpe.

Det anbefales å spraye frukttrær med denne løsningen 2-3 uker etter blomstringens start og busker – i den første uken i juni..

Fermenterte melkeprodukter i hagen (kefir, myse)

Fermenterte melkeprodukter i hagen (kefir, myse)

Disse matvarene er rike på gunstige bakterier og sopp. Med deres hjelp kan du bekjempe andre soppsykdommer som påvirker planter..

Kefir -løsning (fra 10 liter vann og 2 liter kefir) brukes til sprøyting av agurkbusker for å forhindre gulfarging av løvet.

Den samme løsningen kan redde stikkelsbærbusker fra mugg.

Kefir deltar i den uavhengige utarbeidelsen av en løsning med effektive mikroorganismer.

En løsning på 10 liter vann, 500 milliliter kefir og 250 milliliter pepsi kan brukes til å sprøyte tomatbusker som et forebyggende tiltak mot sen rødme.

10 liter vann og 1 liter kefir er en utmerket toppdressing for tomatplanter og voksne tomatbusker.

I stedet for kefir i alle versjoner av infusjoner og profylaktiske løsninger, kan du bruke melkevassle.

Gjær i hagen

Gjær i hagen

Gjær, som mange husmødre bruker på kjøkkenet, er rett og slett et verdifullt funn for mange planter. De kan stimulere veksten av vegetabilske avlinger, bekjempe sykdommer og er i stand til å forbedre jordmikrofloraen. Oftest brukes gjær i sengene som gjødsel..

Du kan tilberede gjærgjødsel med fersk eller tørr gjær. Denne toppdressingen er egnet for alle hageplanter og avlinger..

Alternativ 1. Først tilberedes en grunnleggende mettet løsning på 5 liter varmt vann og en kilo gjær, og deretter må ytterligere 10 liter vann tilsettes til hver liter av den (like før bruk).

Alternativ 2. Hvis tørr gjær brukes, må du ta den i en mengde på 10 gram pluss 2 spiseskjeer granulert sukker og fortynne i en stor bøtte med varmt vann. Det er nødvendig å forlate infusjonsvæsken (ca. 2 timer). Før bruk, tilsett fem liter vann for hver liter ferdig løsning..

Toppdressing for poteter, tomater, paprika og auberginer tilberedes av vann (6 liter), gjær (200 gram) og sukker (ett glass). Denne blandingen infunderes i en uke, en aktiv gjæringsprosess finner sted. Toppdressing påføres sammen med vanning under hver grønnsaksbuske. Tilsett ett glass gjærinfusjon i en bøtte med vann.

Gjærgjødsel kan brukes til å vanne solanaceous frøplanter.

For å bekjempe sen rødme på tomater, sprayes med en løsning tilberedt av ti liter vann og hundre gram gjær.

Den samme løsningen vil beskytte jordbærbusker mot grå råte. Det anbefales å vanne buskene før blomstring..

Gjær finnes i ernæringsmessige og komplekse bionaster og EM -preparater.

Merknad for gartnere! Effekten av gjær kan bare manifesteres i den varme årstiden og i varm jord. Det er nødvendig å bruke gjærdressing ikke mer enn tre ganger i hele sommersesongen. Når du bruker gjærgjødsel, tilsett treaske til jorden, ettersom mengden kalium i sammensetningen minker.

Melk i grønnsakshagen

Melk i grønnsakshagen

Sprøyting av agurker med en løsning av vann (10 liter), melk (1 liter) og jod (10 dråper) vil beskytte dem mot meldugg.

Blader på agurkbusker blir ikke gule på lang tid hvis du sprayer dem med en løsning av vann (1 stor bøtte), melk (1 liter), jod (30 dråper) og flytende såpe (20 gram).

Pepsi eller Coca-Cola i grønnsakshagen

Denne væsken fungerer som agn for snegler. Den helles i små beholdere og legges i sengene..

Sprøyting med disse drikkene beskytter planter mot bladlus.

Bruke vanlige produkter i hagen (video)

SODA, sennep, salt, gjær naturgjødsel i hagen i hagen!SODA, sennep, salt, gjær naturgjødsel i hagen i hagen!