100 -jalkainen esite

100 -jalkainen esite

Scolopendrium -esite (Asplenium scolopendrium) kuuluu laajaan monivuotisten saniaisten ryhmään. Kasvitieteellisessä luokittelussa hänet hyvitetään sukulaisuudeksi Kostenetsin perheeseen. Yleisessä sanonnassa voit usein kuulla nimen “peurokieli”. Kasvi tulee Euraasian maista, joissa se asuu pääasiassa vuoristoalueilla. Saniainen kiipeää kalkkikiviä tai piiloutuu kapeisiin kallioisiin rotkoihin.

Esitteen kuvaus

Lyhennetty, tasainen juurakko, joka on peitetty paksulla vaahtikerroksella, toimii perustana tiheiden lehtipuiden muodostumiselle. Nahkaisen wai: n pituus on noin 60 cm kypsissä yksilöissä. Kupera laskimo näkyy selvästi pinnalla. Lehdet ovat vyön muotoisia. Levyjen leveys on 3-7 cm lajikkeesta riippuen. Arkin pohja näyttää sydämeltä. Lehdet, joilla levyjä pidetään, ovat kasvaneet pienillä ruskeilla karvoilla, joilla on vihertävä sävy. Kääntöpuolella pitkulaiset itiöt on ryhmitelty. He istuvat pareittain kohtisuorassa suunnassa päälaskimoon nähden. Soria pidetään tärkeänä lisääntymiselimenä.

Sileiden lehtien lisäksi on saniaisia, joissa on aaltoileva tai halkaistu fronds. Kukkien viljelijät kasvattavat tonteillaan eri lajikkeita ja hybridit 100 -jalkaisesta lehdestä. Luetellaan joitain niistä ja kiinnitetään huomiota tärkeimpiin ominaisuuksiin:

  • “Crispa” – lehdet, joissa on taitettu reuna, joka antaa pensaille “kiharaa” ja lisää visuaalisesti tilavuutta;
  • “Undulata” – koristeltu lehdillä, joissa on aaltoilevat reunat, ja levyt näyttävät olevan aallotettuja pääsuonen pituudelta;
  • “Marginatum” – on kapea, jaettu teriin vayami, jossa on kihara reuna;
  • “Lacerata” – erottuu muiden leveiden lehtien lajikkeiden taustalla, joiden kärjet eivät ole aallotettuja koko kehällä;
  • “Cristatum” – lehtien yläosa on kampa, ja muu pinta on kiinteä ja sileä;
  • “Ramosum” – tämä laji on kysyntää enemmän kuin muut, koska se on haarautunut leviäviä lehtiä;
  • “Ramo Cristatum” – kasville on ominaista kiharat, rehevät lehdet.

Skopendra -esitteen hoito kotona

Skopendra -esitteen hoito kotona

Esite on mukautettu kotiviljelyyn edellyttäen, että kasvi on asianmukaisesti hoidettu ja sopiva mikroilmasto on luotu..

Sijainti ja valaistus

Suorat säteet ovat haitallisia saniaiselle. Kotona he asettavat pensaat pois ikkunasta ja valitsevat tummennetun kulman. Jos kukkaruukkua ei ole mahdollista suojata auringolta, voit pitää kasvin ikkunalaudalla rakennuksen pohjoispuolella..

Lämpötila

Kasvullisen prosessin jäädyttämisen aikana lehtiset ruukut siirretään viileään huoneeseen, ja kun vihreyden voimakas kasvu alkaa, ne palautetaan takaisin lämpöön. Kesällä kukkaviljelijöitä kehotetaan noudattamaan 20–250 ° C: n lämpötilaa. Talvella lämpömittari ei saa laskea alle 120C.

Kastelu

Esilehtinen sadanjalkainen viljely

Poron kieli on kasteltava usein ympäri vuoden. Substraatin kuivuminen vaikuttaa negatiivisesti viljelmän kehitykseen. Kostutettu, mutta ei märkä rakenne – maaperän seoksen optimaalinen tila. Ylimääräinen vesi johtaa juurimädään ja taimen kuolemaan. Kastelun epäonnistuminen aiheuttaa monia lehtisairauksia..

Kasteluvettä puolustetaan 24 tuntia, kunnes siinä ei ole klooriepäpuhtauksia, jotka korjataan juurijärjestelmän vieressä olevassa maaperässä. Koska saniainen mieluummin kasvaa kalkkikivellä, ne ottavat nesteen, jonka kovuus on normaali..

Ilman kosteus

Useimmille kaupunkiasuntoille on ominaista alhainen ilmankosteus, ja esite tarvitsee jatkuvaa kosteuden lähdettä. Ilman ruiskutusta lehdet kuihtuvat ja menettävät turgoripaineen. Yrttien huuhtelu lämpimän suihkun alla on hyödyllistä. Kosteuden lisäämiseksi lavat, joissa on paisutettua savea tai kiviä, asennetaan lehtikukkaruukun lähelle, jossa kaadetaan vähän vettä. Jos käden ulottuvilla ei ole paisutettua savea, voit laittaa ämpäri tai purkit kylmää vettä lattialle, jolloin kasvi imee juuri niin paljon kosteutta kuin kestää.

Ylikuivattu ilma vahingoittaa nuoria versoja varsinkin alkuvaiheessa. Jos versot eivät saa tarvittavaa määrää kosteutta, ne odottavat myöhemmin kuihtumista ja kuolemaa..

Maaperän koostumus

Esite istutetaan kalkkityyppiseen maaperään

Esite on istutettu kalkkityyppiseen maaperään, jossa on runsaasti ravinteita. On tärkeää, että alusta on hengittävä. Ruoppa ostetaan kaupasta tai kootaan käsin. Ota 1 osa hienonnettua männynkuorta, 2 osaa lehtimaata ja 1 osa hiekkaa. Säiliön pohja on peitetty tyhjennysmateriaalilla nesteen tyhjentämiseksi.

Yläpukeutuminen

Saniainen levitetään erittäin huolellisesti saniaisten pensaiden alle. Menettely suoritetaan keväällä tai kesällä lehtimassan aktiivisen kasvun aikaan. Riittää, että taimet lannoitetaan kerran 3-4 viikossa monimutkaisilla seoksilla saniakasveille. On suositeltavaa lisätä vain puolet valmistajan ohjeissa ilmoittamasta määrästä..

Siirtää

Nuorena lehtiset pensaat siirretään vuosittain maalis- tai huhtikuussa, jotta ne eivät haittaa juurien kasvua. Uusi kukkaruukku on valittu yhtä kokoa suurempi kuin edellinen. Kun pensas kääntyy 3-4-vuotiaaksi, kasvukausi on jo hitaampi eikä juuret kasva niin voimakkaasti. Siksi kasvi saa istuttaa vain kerran 2-3 vuodessa. Apikaalisia silmuja ei saa peittää maaperällä..

Esitteiden levitysmenetelmät

Esitteiden levitysmenetelmät

Kulttuurilajeja skolopendrovy -esitteestä huoneen olosuhteissa lisätään jakamalla. Istutettaessa pensaat on jaettu useisiin terveisiin osiin. Toinen tapa toistaa esite on kylvää kypsiä itiöitä syksyllä. Jälkimmäinen menetelmä on kuitenkin työläs eikä aina tuota tuloksia..

Taudit ja tuholaiset

Esite vastustaa useita vaarallisia sairauksia ja hyönteisiä. Toisin kuin muut koristeelliset lehtipuut, se pystyy palauttamaan kuihtuneet lehdet ja kasvattamaan tuoreita vihreitä uudelleen, jos juuristo ei ole täysin kuollut. Kestää vähän aikaa, ennen kuin nuori kasvu ilmestyy maahan lepäävistä lepäävistä silmukoista. Tämä voidaan estää pitkittyneeltä kuivuudelta, juurakon kuivumiselta, huoneen ilman lämpötilan laskemiselta kriittisen tason alapuolelle tai palovammoilta lehdille..

Jos lehtien pensaat ovat menettäneet visuaalisen ulkonäkönsä, maaosa on katkaistu kokonaan, jotta kasvi voi hankkia uusia lehtiä. Kuitenkin, jos juuret kuolevat ja hajoavat, mikä tapahtuu, kun poiketaan kastelujärjestelmästä, saniaisen pelastaminen ei ole käytännössä mahdollista..

Asplenium- tai Centipede -esite.Asplenium- tai Centipede -esite.