Phoenix -kämmen

Phoenix -kämmen

Phoenix -palmu kasvaa luonnollisesti Aasian ja Afrikan tropiikissa. Sen toinen ja yleisempi nimi on taatelipalmu..

Phoenixin mitat ovat varsin vaikuttavia. Tavaratilan korkeus voi olla kymmeniä metrejä. Sen puoli metriä höyhenpeitteisiä lehtiä afrikkalaiset käyttävät usein kudonta- ja rakennusmateriaalina: ne reunustavat talojen kattoja. Hedelmät – taatelit – ovat maukkaita ja ravitsevia. Kasvi alkaa tuoda ne aikaisintaan 10. elinvuotena. Yhdestä tällaisesta kämmenestä saadaan jopa koko sentti makeita päivämääriä vuodessa. Paikalliset käyttävät niitä tuoreina, kuivattuina tai kuivattuina ja myös vievät niitä..

Tiettyjä jättiläispalmuja kasvatetaan ruukkuna tai kasvihuonekasvina. Suosituin kotieläinlajike on Finger Phoenix (Phoenix dactylifera). Tällainen kasvi löytyy usein Pohjois -Afrikan maista. Sen lehdet ovat harmaanvihreitä, kaarevat päät. Kun se venyy, tällaisen kasvin runko paljastuu. Laji kasvaa nopeasti.

Phoenix -kämmenhoito kotona

Phoenix -kämmenhoito kotona

Sijainti ja valaistus

Feeniksipalmu kuuluu valoa rakastavalle, mutta kykenee sietämään varjoa normaalisti. Nopeampaa ja tasaisempaa kasvua varten on suositeltavaa kääntää se aurinkoon eri puolilta..

Optimaalinen lämpötila

Feeniksellä ei ole selvää lepoaikaa. Hän on tyytyväinen tasaiseen ja suhteellisen korkeaan lämpötilaan ympäri vuoden – 20 asteesta ylöspäin. Haluttaessa talvella voit siirtää ruukun kasvin kanssa viileään huoneeseen, mutta luonnokset ja kylmät ikkunalaudat ovat hänelle vasta -aiheisia..

Kastelu

Talvella phoenix -palmu kastellaan vain kevyesti, mutta samalla he yrittävät olla kuivattamatta maata. Kuivassa maaperässä kasvin lehdet voivat kuihtua ja säilyttää tämän asennon. Keväästä syksyyn se on tyytyväinen harvinaiseen mutta runsaaseen kasteluun pehmeällä vedellä. Lehdet voidaan kostuttaa lisäksi suihkuttamalla tai pyyhkimällä. Jos mahdollista, he antavat hänelle kerran viikossa suihkun ja peittävät maan kalvolla. Palmu voidaan säännöllisesti ruokkia erikoislannoitteilla..

Kosteustaso

Phoenix -kämmen

Taatelipalmun ilmankosteus ei ole liian tärkeä, eikä sitä tarvitse lisätä.

Siirtää

Alle 5 -vuotiaat nuoret yksilöt on siirrettävä vuosittain. Ne vaativat tilavan kapasiteetin. Jotta juuret eivät vahingoitu, kasvi siirretään uuteen ruukkuun. Kuuden kuukauden välein maaperän yläkerros on suositeltavaa korvata uudella. Aikuinen kämmen on istutettava uudelleen kahden vuoden välein. Suurelle tämä tehdään 5-6 vuoden välein. Juurien pituus voi toimia ohjeena. Korkeamman ruukun tarve syntyy, jos juuret alkavat näkyä tyhjennysreikissä.

Maaperä

Phoenix -kämmenen maaperän koostumuksen pitäisi muuttua sen kasvaessa. Pohja on sekoitus yhtä suurista osista humusta, lehtimaata ja turvetta sekä puolet hiekasta. Muutaman vuoden kuluttua turvepitoisuus kasvaa. Korkeintaan 15 -vuotiaat kasvit tarvitsevat 3 osaa, vanhemmat – 5. Voit käyttää yleistä tai erikoistunutta kaupallista pohjamaalia. Jotta vesi ei pysähdy juurissa, kannattaa huolehtia viemärikerroksesta.

Phoenix -palmun leviäminen

Phoenix -palmun leviäminen

Helpoin tapa tehdä tämä on yksinkertaisesti istuttaa päivämäärän siemenet maahan. Aiemmin ne tulisi liottaa useita päiviä, joskus vesi vaihdetaan. Itämisprosessin nopeuttamiseksi voit kaataa kiehuvaa vettä luun päälle. Maaperänä voidaan käyttää hiekkaa, sphagnum -sammalta ja turvetta tai sahanpurua. Vähintään 25 asteen lämpötilassa taimet ilmestyvät parin kuukauden kuluttua. Samoista siemenistä voi tulla sekä pieni puu, jossa on leviävä kruunu että korkea ja hoikka. Kruunun muodostaminen ei ole mahdollista – leikkaamalla ylemmät lehdet voit tuhota kasvin.

Kasvavat vaikeudet

Kaikista kämmentyypeistä päivämääriä pidetään kaikkein tuholaisille kestävimpinä. Kasvin sairaudet johtuvat yleensä epäasianmukaisesta hoidosta. Liian kuivan maaperän tai kovan veden vuoksi phoenix -lehdet voivat muuttua keltaisiksi. Tummat täplät niissä ovat merkki kylmyydestä ja vesistä. Tässä tapauksessa sinun on tarkastettava juuret ja poistettava rappeutuneet alueet..

Kuivauslehtien kärjet osoittavat kuivaa ilmaa tai lämpötilan muutoksia. Leikkaa ne pois, jätä ohut kuiva reuna. Mutta rungon pohjassa olevat tummuvat ja kuivuvat lehdet ovat vain ikämerkki..

Päivämäärä – taatelipalmun viljely – Artyom Panarin # päivämäärä # palmutaloPäivämäärä - taatelipalmun viljely - Artyom Panarin # päivämäärä # palmutalo