Liviston håndflate

Palm Liviston - hjemmepleie. Dyrking av Livistons, transplantasjon og reproduksjon. Beskrivelse. Bilde

Livistona er en plante fra palmefamilien, hvis hjemland er landene i Øst -Australia og Ny -Guinea, Polynesia og Sør -Asia. Denne eksotiske planten er utbredt på steder med høy luftfuktighet – i sumpete områder og nær sjøen, på åkre og i fuktige skogområder. Denne viftepalmen vokser veldig raskt og krever ikke mye vedlikehold. Den upretensiøse Livistona har trettiseks forskjellige arter og varianter i slekten-sør, kinesisk, villedende, rundbladet, vakker og andre.

Liviston håndpleie hjemme

Liviston håndpleie hjemme

Plassering og belysning

Liviston -palmen anbefales å dyrkes i et lyst rom, men uten direkte sollys. En liten skygge av planten fra solen ved middagstid er tillatt. Det lysglade Liviston strekker kronen mot lyskilden, så det er lurt å av og til snu beholderen med planten. Dette vil tillate kronen å utvikle seg jevnt..

Temperatur

Livistona foretrekker å vokse og utvikle seg ved moderate temperaturer om sommeren og ved temperaturer fra 14-16 grader om vinteren, men ikke under 8 grader Celsius. Anlegget må tas ut i frisk luft, men bare til et område uten trekk og kraftige vindkast..

Luftfuktighet

Livistona er også en fuktighetselskende plante som trenger daglig sprøyting.

Livistona er også en fuktighetselskende plante, som vitalt trenger daglig sprøyting (opptil tre ganger om dagen) og en ukentlig vannprosedyre i form av en dusj. I tillegg anbefales det å tørke av palmebladene med jevne mellomrom med en fuktig svamp eller klut. For alle vannprosedyrer må du bruke varmt vann.

Vanning

For å opprettholde et høyt fuktighetsnivå i luft og jord, plasseres en blomsterpotte med et Liviston -palme på et brett med vann. Vanning utføres først etter at det øverste laget av jordblandingen har tørket i vår- og sommermånedene, men i den kalde årstiden blir planten veldig sjelden vannet. Med mangel på vanning visner palmebladene og blir flekkete. Overskudd av fuktighet er også uønsket..

Jorden

For å dyrke Livistons kreves et dreneringslag av ekspandert leire eller fint grus

For å dyrke Livistons kreves et dreneringslag av ekspandert leire eller fint grus. Hovedjordblandingen bør bestå av like deler mullein, sand og torvjord, samt to deler blad-, torv- og leirjord og humus, samt en liten mengde treaske.

Topp dressing og gjødsel

Liviston -palmen vokser veldig raskt og trenger derfor mange næringsstoffer i denne perioden. Topp dressing påføres en gang i uken i løpet av våren og sommeren. Organisk gjødsel eller spesiell balansert gjødsel beregnet på prydplante løvtrær er egnet som fullverdig toppdressing for et palmetre. Gjødsel brukes ikke fra oktober til mars. Mangel på næringsstoffer i jorda vil føre til gulning av løvet og langsom utvikling av palmetreet..

Overføre

En voksen Liviston-håndflate transplanteres en gang hvert 3-5 år.

Transplantasjonen av en voksen Liviston-håndflate utføres en gang hvert 3-5 år eller etter hvert som rotdelen vokser, som begynner å spire rett gjennom dreneringshullene. Anlegget liker ikke denne prosedyren, derfor anbefales det å bruke omlastingsmetoden (for å minimere forstyrrelser av anlegget).

Den nye potten skal ikke være mye større enn den forrige – dyp, men ikke bred. En sunn plante overføres sammen med en hel jordklump, og i et sykt palme er det nødvendig å sjekke røttenes kvalitet før du planter i en ny beholder. Alle råtne og skadede deler anbefales å fjernes.

Beskjæring

Det anbefales å beskjære palmeblader først etter at petiole er helt tørr. Du trenger ikke å kutte av de tørre spissene på bladene, siden resten av bladet bare tørker ut raskere..

Avl Livistons

Avl Livistons

Liviston -palmen formeres av frø, som blir sådd i slutten av februar – begynnelsen av mars. Frøplanter plantes i individuelle beholdere kort tid etter spiring. Transplantasjon av frøplanter vil tillate roten til plantene å utvikle seg uten å sammenflette og skade hverandre. For at en slik spire skal vise seg et vakkert palme, må det gå flere år..

Sykdommer og skadedyr

Tegn på utseende av edderkoppmidd er et spindelvev på en plante, skabb – klissete sekreter på blader og stilker, en melus – en hvit lo som ser ut som bomullsull. Kontrolltiltak – behandling med actellik eller såpevann.

Med mangel på ernæring og vanning – bladene blir gule eller blir flekkete.