Kuinka Maslenitsaa juhlitaan Venäjällä

Maslenitsaa vietetään Venäjällä

Maslenitsa on yksi vanhimmista venäläisistä kansanpäivistä. Sen ydin on talven kuluminen ja kevään kohtaaminen. Miten tätä upeaa vappua pitäisi juhlia? Miten sinun pitäisi onnitella? Mihin merkkeihin kannattaa kiinnittää huomiota? Mikä on oikea tapa leipoa pannukakkuja? Kuinka arvata? Ehkä tämä julkaisu pystyy vastaamaan kaikkiin näihin kysymyksiin..

Pääsiäinen ja kaikki siihen liittyvä

Vanhin ikivanha venäläinen loma on Maslenitsa. Hänellä on yleensä omat perinteet ja tavat. Vuonna 2016 tätä juhlaa vietettiin 7. -13. Tämä loma tarkoittaa jäähyväiset kylmälle ja pitkälle talvelle sekä kevään tervetuloa. Vanha venäläinen loma tuli meille muinaisesta pakanallisesta kulttuurista ja pystyi säilyttämään merkityksensä kristinuskon hyväksymisen jälkeen Venäjällä.

Shrovetide on loma, joka muodostaa kalenterimme liikkuvan osan. Tämän loman ajanjakso riippuu pääsääntöisesti kristittyjen tärkeimmän loman päivästä – pääsiäisestä. Ortodoksisen pääsiäisen mukaan pääsiäisen viettäminen tulisi aloittaa 56 päivää ennen pääsiäistä. Juustoviikko – tai kuten tavalliset ihmiset kutsuvat voi -viikoksi, tämä on viimeinen viikko ennen paastoa. Tämä aika valmistelee suuren paaston aikaa..

Mitä tulee kristilliseen merkitykseen, se on omistettu tärkeimmälle päämäärälle – sovinnolle lähimmäisten kanssa, kaikkien rikosten anteeksiantamiseen ja valmistautumiseen parannuksentekoon Jumalan luo. Upean Maslenitsa -loman jatkaessa kaikkien ortodoksisten kristittyjen ei tulisi kirkon peruskirjan mukaan syödä lihaa, mutta he saavat syödä maitotuotteita ja kalaa..

Pääsiäisen perinteet ja tavat

Venäjällä

Maslenitsan lomalla on omat venäläiset perinteensä. Tällaiselle lomalle, kuten Shrovetide, ihmiset alkavat pääsääntöisesti valmistautua edellisen viikon puolivälistä. Tuolloin kaikki ihmiset alkoivat siivota kotejaan – kellarista ullakolle: he pesevät pöytiä, lattioita ja penkkejä, uusivat uunien kalkin, valmistavat astioita lomalle, pyyhkäisivät kaikki roskat pihaltaan ja läheltä portti. Ihmiset ostivat myös etukäteen pääsiäisen viettoon erilaisia ​​tuotteita: eri lajikkeiden jauhoja pannukakkujen, piirakkojen tai lankojen paistamiseen, piparkakkuja, suolattua kalaa, pähkinöitä ja makeisia lapsille, kerättyä kermaa, maitoa, smetanaa ja lehmän voita . Pääsiäispäivää edeltävää lauantaita kutsuttiin Pikkuhaudalle. Tänä päivänä ihmisillä oli tapana muistaa kuolleita vanhempiaan. Näihin tarkoituksiin leivottiin erityinen herkku – pannukakut. Sitten heidät asetettiin niin kutsutun jumalattaren, katon tai nukkumapaikan päälle tai vietiin hautausmaalle ja asetettiin kuolleiden haudoille, jaettiin köyhille kirkoissa. Pääsiäisjuhlat alkoivat maanantaina ensi viikolla. Öljyviikko aina

Oli aina vuoden hauskin. Jokaisella viikonpäivällä oli oma nimi: maanantai – kokous, tiistai – leikki, keskiviikko – gourmet, torstai – juhla, perjantai anoppi, lauantai – illallinen, sunnuntai – anteeksianto, jäähyväiset tai anteeksiantopäivä.

Tärkeimmät tietysti olivat Maslenitsan viimeiset 4 päivää, joita kutsuttiin mellakoivaksi Maslenitsaksi tai leveäksi. Ennen näiden päivien alkua oli välttämätöntä mennä ottamaan hyvä höyry ja peseytymään venäläisessä kylpylässä, siten puhdistumalla menneen vuoden onnettomuuksista ja vaikeuksista. Kaikissa taloissa ihmiset lopettivat työskentelyn ja menivät tapaamaan toisiaan. Maslenitsa -juhlan aikana katettiin valtavia ja ravitsevia pöytiä, jotka olivat täynnä maitoa ja jauhoja, sekä erilaisia ​​kipuja kalasta, munista, kvasista, piirakoista ja oluesta. Tässä juhla -ateriassa pannukakkuja on täytynyt olla pöydällä – Tämä on pakanallinen auringon symboli. Häntä pidettiin muistojuhlan pakollisena ominaisuutena..

Pääsiäisen perinteet ja tavat

Kuinka leipoa pannukakkuja Shrovetidelle

Tällainen loma, kuten Shrovetide, on aina ajoitettu vastaamaan valtava määrä erilaisia ​​rituaaleja, jotka liittyvät vastasyntyneiden – tai yksinkertaisemmin, tänä vuonna naimisiin menneiden puolisoiden – kunnioittamiseen. He olivat takali kukkuloilta erityisillä jäädytetyillä nahoilla, rullattu lumessa, istutettu ylösalaisin äkeille. Yhdessä tämän kanssa tärkein juhlatoiminta oli tietysti ratsastus liukumäillä – kelkoilla, lemmikkinahoilla, jäisillä seuloilla tai kouruilla, kaatuneilla penkeillä. Pohjois -Volgan kylissä, Maslenitsan juhlan aikana korkeimmalla paikalla, asetettiin erityiset rinnakkaispylväät nuorille, jotka ajavat pareittain. Lisäksi älykkäät nuoret ratsastivat hevosilla, siirtyivät kylästä kylään tällä tavalla, lauloivat, melivat ja soittivat harmonikkaa. Samaan aikaan hevosia koristivat moniväriset nauhat, kauniit kukat ja soivat kellot. Maslenitsan juhlaviikolla monissa Uralin ja Siperian kasakka -siirtokunnissa sekä Krasnojarskin alueella, Tulan, Siperian ja Penzan maakunnissa, sellainen peli kuin Lumikaupungin ottaminen oli suosittu. Tällainen perinne, kuten kaupunkien ja linnoitusten rakentaminen tiheästä lumesta, on ollut tiedossa 1700 -luvun alusta lähtien. Maslenitsa -viikon viimeisenä päivänä maamme maakunnissa pidettiin hyvästit Maslenitsaan. Joillakin alueilla oli rituaali polttaa Maslenitsan kuva, ja toisilla lankojen muodossa. Viimeistä sunnuntaita ennen suurta paastoa kutsutaan anteeksiannon sunnuntaiksi. Tänä päivänä, iltaisin jumalanpalveluksen jälkeen, kaikissa kirkoissa suoritettiin ja suoritetaan erityinen anteeksiantamisriitti tähän päivään asti, jolloin seurakunnan jäsenet ja papit alkavat pyytää toisiltaan anteeksiantoa päästäkseen suureen paaston päivään. puhdas sielu, yrittää sovittaa yhteen kaikkien naapureiden kanssa.

Pääsiäisen perinteet ja tavat

Merkkejä Shrovetide

Shrovetide 2018: lla on omat ominaisuutensa. Perinteen mukaan Maslenitsa on välttämättä suoritettava erittäin meloa ja runsaasti. Ihmisten ei pitäisi säästää ruoan tarjoamisessa. Sitä pidetään, kun vietät Shrovetidea, joten vuosi kuluu. Jos emännän pannukakut osoittautuivat reheviksi ja kauniiksi, tuleva vuosi on rikas sato ja vauras. Ja jos pannukakut tarttuvat eivätkä onnistu, on vain yksi ongelma odottaa ensi vuonna. Mitä enemmän pannukakkujen emäntä voi leipoa Shrovetidelle, sitä rikkaampi hän on kotonaan. Jos pannukakkuja ei ole tarpeeksi, sato on huono. Jokainen emännän paistama pannukakku on aina yhdistetty aurinkoon. tästä syystä yksi pannukakku on yksi aurinkoinen päivä. Ja mitä enemmän pannukakkujen emäntä leipoo, sitä aurinkoisempia päiviä tulee ensi vuonna. Shrovetiden keskellä anopin on ehdottomasti kutsuttava vävyään pannukakkuja varten. Ja jos pannukakut voivat miellyttää häntä, koko vuoden hän ja hänen anoppinsa voivat elää yhteisymmärryksessä ja rauhassa. Jos loman aattona sataa, niin syksy on täynnä sieniä, mutta jos se on karua kylmää, kesä ei ole kovin kuuma ja sato on hyvä. Kaikki, jotka säästävät Shrovetidella herkkuja, menevät rikki vuoden päästä. Uskottiin, että odottamattomat vieraat tuovat taloon Shrovetide -onnea. Jos heität pois vanhat tavarat Shrovetidella, sinulla on uusia asioita tänä vuonna. Jos Shrovetiden henkilö voi antaa sinulle anteeksi, hän voi päästää jotain uutta henkilökohtaiseen elämäänsä..

Pääsiäisen perinteet ja tavat

Ennustaminen Shrovetide

Tässä puhumme siitä, miten Shrovetidea vietetään Venäjällä. Pääsiäispäivänä ihmiset ihmettelivät ensimmäistä paistettua pannukakkua. Hänen mukaansa he päättivät, mitä henkilöä odottaa vuoden aikana ennen seuraavaa hautauspäivää:

 • Jos pannukakku kääntyi hyvin helposti, niin ensi vuonna tyttö menee naimisiin.
 • Jos pannukakku tarttui pannuun, tyttö asuu vanhempiensa talossa kolme vuotta..
 • Jos pannukakun reunat ovat sileät, avioliitto on onnellinen.
 • Pannukakun reunat osoittautuivat repeytyneiksi ja epätasaisiksi – tytön tulisi miettiä, haluaako hän mennä naimisiin henkilön kanssa.
 • Jos pannukakun keskellä on vähän lämpöä, aviomies on uskollinen.
 • Jos lämpö on puolella, hän arvaa naapureita.
 • Kuinka monta reikää tulee pannukakkuun, niin monia lapsia perheeseen syntyy.
 • Siitä tuli ruusuinen ja kaunis pannukakku – siellä on paljon terveyttä ja vaalea – sairauteen.
 • Liian ohut pannukakku puhuu helposta elämästä ja lihava – kovasta työstä.

Sunnuntain alkaessa Shrovetide-viikolla emännät leipoivat pannukakkuja erilaisilla täytteillä ja kohtelivat ohikulkijoita heidän kanssaan. On sellainen merkki – se, joka ottaa ensimmäisenä pannukakun (nainen tai mies), on samaa sukupuolta ja lapsi syntyy.

 • Jos kaikki pannukakut puretaan heti emännältä, onnellinen kohtalo odottaa häntä..
 • Kuinka monta pannukakkua jää jäljelle, niin monta vuotta tyttö on naimaton.

Tuonapäivän vieton aikaan monet ihmiset harjoittivat ennustamista kihlatuilleen. Kaikkina pääsiäisillanä ikkunasta ripustettiin puhdas pyyhe. Samaan aikaan tyttö, joka ripusti sen ulos, sanoi seuraavan lauseen: supistunut, pukeutunut, näy, näytä itsesi, kuivaa itsesi pyyhkeelläni. Ja aamun alkaessa pyyhe tarkistettiin. Jos pyyhe osoittautui kuivaksi, tytön ei ollut tarkoitus mennä naimisiin ensi vuonna. Mutta jos pyyhe oli märkä, se tarkoitti, että tytön tulisi valmistautua häihin. Mitä kosteampi pyyhe, sitä nopeammin häät järjestetään..

ennustaminen karnevaaleilla

Ennustaminen voikakulla.

Kuten näette, ennustamisen Shrovetidella pitäisi olla hauskaa ja ikimuistoista. Voit myös kertoa omaisuuksia piirakalla.

 1. Sinun pitäisi leipoa kakku ja kun se on vielä kuuma, sinun on peitettävä se liinalla..
 2. Sitten sinun on otettava veitsi ja upotettava se kasteveteen.
 3. Seuraavaksi sinun on poistettava lautasliina ja pyyhittävä veitsi sillä sanomalla seuraavat sanat: sekä vesi veitsestä että ohuus talosta. Syömme bojaaria ja kuninkaallisia piirakoita. Tai – ystäväpiirakka, avaa minulle lupaus.
 4. Sitten sinun tulee ripotella kakku pyhällä vedellä ja tehdä veitsi työntämällä siihen toive.
 5. Jos veitsi pysyy suorana, kaikki pysyy ennallaan. Jos veitsi kallistuu hieman suuntaan, toive varmasti toteutuu. Veitsi kääntyi hieman vasemmalle puolelta – toive toteutuu. Jos veitsi putoaa, olet tänä vuonna pulassa..

Ennustaminen henkilökohtaiseen elämään ja rakkaus pannukakkuja varten.

Tämän ennustamisen toteuttamiseksi kaikki tytöt kokoontuvat yhteen ja leipovat pannukakkuja. Pannukakut ovat täynnä sinappia ja hunajaa (voit myös kaataa sinappia lihan päälle), kondensoitua maitoa, vadelmia ja punaista kaviaaria. Pannukakkujen paistamisen jälkeen joku, joka ei osallistu ennustamiseen, kutsutaan avuksi. Tämän henkilön pitäisi katsoa pannukakkuja katsomatta niitä. Jokainen tyttö ottaa ensimmäisen kohtaamansa pannukakun ja tarkistaa, millaista täytettä sen sisällä on. Jos tyttö kohtaa pannukakun hunajalla, hän todennäköisesti menee pian naimisiin. Jos saat pannukakun, jossa on kondensoitua maitoa, odota lapsen syntymää, sinappia – katkera erottaminen rakkaastasi, vadelmilla – intohimoinen ja odottamaton rakkaus. Jos tyttö kohtaa pannukakun, jossa on punaista kaviaaria, vuosi on hänelle kannattava, mutta rakkauden osalta mitään hyvää ei tapahdu.

Pääsiäisviikko: perinteitä ja tapoja

Öljyviikko alkaa maanantaina. Tähän päivään asti ihmiset tekivät keinut ja liukumäet, keittivät pannukakkuja ja lapset tekivät Maslenitsa -nuken oljista, koristivat sen ja pukeutuivat. Sitten he kokoontuivat väkijoukkoon ja kävelivät onnellisina kadulla laulaen ja tanssien, ja niin, talosta toiseen. Muista hoitaa omistajia erilaisilla makeisilla ja pannukakkuilla. Päivän ensimmäinen pannukakku oli muistomerkki. Näin iltapäivä meni. Sitten lapset menivät kävelylle ulkona ja alamäkeen laulaen hauskoja lauluja. Tähän liittyi myös joitain merkkejä: lapsi, joka voi liukua kauimpana, saa hyvän pellavasadon tulevana vuonna..

Maslenitsa -viikon toisen päivän – tiistain – nimi oli flirttailu. Tämä päivä on tarkoitettu nuorille. Yksi tai kaksi viikkoa ennen Shrovetiden alkua järjestettiin pääsääntöisesti monia häitä. Ja kun pääsiäinen alkoi, kaikki nuoret menivät alamäkeen ja menivät sitten hemmottelemaan pannukakkuja mihin tahansa taloon. Ne nuoret tytöt ja kaverit, jotka eivät olleet vielä olleet proomussa, etsivät tänä päivänä morsiamen ja sulhasen itselleen. Tiistaina naimattomat tytöt tekivät usein ennustamista kihloilleen. Oli välttämätöntä ottaa pannukakku, mennä kadulle hänen kanssaan ja hoitaa tätä pannukakkua ensimmäiselle miehelle, jonka hän tapasi, samalla kun hän kysyi hänen nimeään. Uskottiin, että juuri tätä kihlatun tytön tulevaisuutta kutsuttaisiin..

Keskiviikon, tai kuten sitä myös kutsuttiin, gourmetin, piti olla perheviestintä. Tänä päivänä vävy tuli äitinsä luo pannukakkuja varten pukeutuneena samaan aikaan, aivan kuten hääpäivänä. Tämä oli edellytys, joka auttoi tuomaan koko perheen yhteen. Naimattomat ja naimattomat nuoret ratsastivat iloisesti liukumäkiä pitkin, tutustuivat toisiinsa ja juttelivat. He pilkkasivat nuoria kavereita, jotka eivät olleet naimisissa tänä vuonna, ja voidakseen jättää heidät rauhaan, kaverit joutuivat maksamaan pannukakkuilla ja erilaisilla makeisilla.

Pääsiäinen tiistaina, tai – Razgulyay, oli yksi ensimmäisistä päivistä, jolloin kaikkien ihmisten oli poikkeuksetta pitänyt pitää hauskaa. Joukko ihmisiä kokoontui perheiden kanssa ja järjesti nyrkkeilyjä, keskusteli, piti hauskaa ja jopa taisteli lumisista kaupungeista. Jopa tänä päivänä päätettiin toimittaa Maslenitsan kuva korkeimmalle vuorelle..

ennustaminen karnevaaleilla

Perjantaina sitä kutsuttiin myös-puolueen anoppi. Tällä kertaa anoppi itse tuli tapaamaan nuoria. Ja nuoret puolestaan ​​kohtelivat häntä pannukakkuilla. Mutta anopin oli kuitenkin etukäteen lähetettävä vävyilleen kaikki herkulle tarvittavat ainekset-ja jauhot, voi ja jopa paistinpannu. Tämä kokous oli kunnia vaimon perheelle, ja kaikilla vierailla ja läsnäolijoilla oli hauskaa tänä päivänä sydämeni pohjasta.

Ihmiset kutsuivat lauantaita – Zolovkan kokoontumisia. Tänä päivänä oli tapana, että vastasyntyneet kutsuivat kaikki sukulaisensa käymään heidän luonaan. Pääsiäispäivänä näyttelyn pääelementit olivat jo vuorella olevan variksenpelätinpoltto.

Ja ihmiset kutsuivat sunnuntaita Shrovetide -viikolla – anteeksi. Maanantaina alkaa yksi vuoden tiukimmista paastoista. Se kestää tasan neljäkymmentä päivää. Ennen tämän viestin alkua sen piti puhdistaa sielusi täysin erilaisista epämiellyttävistä vaikeuksista. Ja jokaisen henkilön kanssa, jonka kanssa oli varauksia tai riitaa, oli välttämätöntä tehdä rauha ja pyytää anteeksiantoa. Ja vastauksena heidän olisi pitänyt sanoa tämä: Jumala antaa anteeksi. Viimeisenä päivänä ennen paaston alkua sallittiin juoda erilaisia ​​alkoholijuomia, koska suuren paaston aikana oli välttämätöntä luopua kokonaan sekä liharuokista että makeisista sekä erilaisesta viihteestä ja intiimistä suhteesta..

ennustaminen karnevaaleilla

Shrovetide terveisiä.

Shrovetide on sama ihana loma, kun on tapana onnitella kaikkia sukulaisiasi. Olemme keränneet sinulle kauniita karnevaaliterveisiä. Kaikki ihmiset poikkeuksetta juhlivat pääsiäisjuhlaa! Kaikki kävelevät ja pitävät hauskaa: juovat, syövät, toivovat toisilleen terveyttä! Mitä enemmän pannukakkuja syöt tänään, sitä enemmän kohtalo vapauttaa vuosia! Me polttamme talvisen variksenpelätyksen ilman pahuutta, koska jopa ilman talvea – elä, yritä!

Pääsiäispäivänä toivotan sinulle iloa! Olkoon sinut palkittu tekojesi mukaan! Elä hyvin, tuntematta suruja! Ystävällinen ja hauska! Vietämme kovan talven pannukakkujen, munkkien, piirakoiden ja juuston kanssa! Pääsiäinen on talven loppu, kevään ja rakkauden alku! Toivomme, että juot tänään, jaat pannukakkuja ystäviesi kanssa, tanssit tänä päivänä ja otat vastaan ​​uusia vieraita!

♦ Toivotan teille iloa jouluaattona, olkoon se palkittu liiketoiminnasta! Et tiedä suruja, elät hyvin, iloisesti ja ystävällisesti. Ihme loma on tullut meille, merkitse se tarpeen mukaan!

♦ Vietämme talven pannukakkujen, munkkien, juuston ja piirakoiden kanssa, Maslenitsa – talven loppu, rakkauden ja kevään alku. Toivon sinun juopuvan tänä päivänä, jaa pannukakkuja ystävän kanssa ja tanssi ja laula tänä päivänä, kaikki uudet vieraat.

♦ Kaikki viettävät pääsiäistä, kaikki kävelevät: syövät, juovat, toivottavat toisilleen terveyttä! Mitä enemmän välähdyksiä syöt tänään, sitä enemmän kohtalo vapauttaa vuosia! Poltamme talvisen variksenpelätyksen ilman pahantahtoisuutta, Loppujen lopuksi elä ilman talvea, yritä! Mutta kevään aika antaa hänelle valtaistuin!

♦ Riippumatta siitä, kuinka paljon syömme Juustoviikolla, kaikki menee tulevaan käyttöön – anna vain aikaraja! Joten, syö runsas – vatsa ei näy! Syö varalla! Shrovetiden kanssa!

♦ Shrovetide on voita, vodkaa, pannukakkua. Älä säilytä vanhoja ruplaa ennen kesää. Anna reseptin ja hankala, Emme ole tyhmiä. Ota puoli litraa soodaa ja jauhoja. Vodka – vehnästä, öljy – lehmistä. Kuinka et voi juoda täällä? No ole siis terve!!!

♦ Juhlien melu ei laannu, katu on kirkas … Voi, kuinka leveä Hän tuli käymään! Ja minulla oli tietenkin sana tähän loistavaan aikaan: Ole onnellinen, terve! Shrovetiden kanssa!

♦ Hyvää joulua, ystävät! Kaikki sukulaiset ovat kokoontuneet tänään, Tämä on kansallinen juhlapäivä, Kukaan ei ole nälkäinen tänään. Paistamme pannukakkuja yhdessä, koko juustoviikon ajan, ja kävelemme, pidämme hauskaa, laulamme lauluja, kerromme tarinoita.

♦ Onnittelut jouluaattona! Kodikkuutta ja lämpöä! Joten elämä on täyttä ja iloista! Kun kylmä talvi antaa kevään, anna surujen mennä sulanut vesi. Herääkö onnellisuus kuin kevätkukka ja ilo ja hauskuus kanssasi!

♦ Helvetin punertava, pirun kaunis, Kuin aurinko keväällä. Tällainen höyry – kaikki näkevät kerralla, että kevät tulee pihalle. Shrovetiden kanssa!!!

♦ Näen unen, kun me kaksi juomme vodkaa aidan takana, kastamme pannukakut voihin, syömme hitaasti. Tässä on tällainen persilja, rakkauden kanssa, rakkaus!

♦ Mitä tulee tulenpäälliseen, tämän leivän minä leivon, niin että valoa riittää kaikkeen ja rakkaan ystäväni. Ja toivotan teille, että talossa olisi vaurautta. Joten elän aina, lannistumatta, onnellisesti ja rehellisesti!

♦ Polttamme variksenpelätin, ajamme talven pois. Juomme kanssasi ja syömme pannukakkuja. Onnittelen teitä tänään, toivotan teille hautauspäivänä, paljon pannukakkuja syötäväksi ja lämmittämään tulen lämmössä!

♦ Tämä loma toi iloa jokaisen kotiin, niin kauan odotettu makeus, kotona, pannukakkuihin kääritty aromi, tyttöjen naurun ympärille, kaverit. Joten juhlitaan Maslenitsaa yhdessä, leivomme pannukakkuja noin kaksisataa kappaletta, toivotan teille, veljet, onnea, älköön elämässä olko huonoa säätä!

♦ Hyvää joulua, ystävät! Kaikki sukulaiset ovat kokoontuneet tänään, Tämä on kansallinen juhlapäivä, Kukaan ei ole nälkäinen tänään. Paistamme pannukakkuja yhdessä, koko juustoviikon ajan, ja kävelemme, pidämme hauskaa, laulamme lauluja, kerromme tarinoita.

♦ Kansamme – annan sanani! – Pitkästä aikaa vuodesta toiseen ankaran talven lopussa Very Maslenitsa odottaa! Talvipäivä leikkaa pakkasella, kirottu kuin aurinko – keltainen ympyrä, ja minun on vielä sanottava: voin kanssa sinä, ystäväni!

♦ Suuri paasto pian, pian, ja pääsiäiseen asti emme syö liikaa suolakurkkua – Katso vain ympärillesi; Sillä välin on helppoa, vapaasti Maslenitsa ryntää tanssiin, mitä minä itse asiassa tänään Ja haluan onnitella sinua!

♦ Paratiisi koko suuren maan väestölle – Kaikki syövät pannukakkuja koko viikon ajan! Anoppi, anoppi, anoppi ja vävy-Kaikki vieraat soittavat! Älä unohda ottaa Kind -pulloa – se ei ole ilman syytä: Muista pidempään, jopa paaston päivinä, lämmin ryhmä, herkullista ruokaa … Yleensä Shrovetide! Olen johtamassa tähän!

♦ Olipa kerran venäläisiä (puhun miehistä), Syö Blinovia kermalla, taistelivat joukossa nyrkkiin. Ne ajat ovat menneet, emmekä riko järjestystä nyt; Me, hiljaa humalassa, sanomme ihmisille: Hei ihmiset! Shrovetiden kanssa!

♦ Loma Ja Zimushkan tapaamisella kevään kanssa on syvä merkitys, Siksi kansamme rakastavat kävellä väkijoukossa Maslyanalla! Ja yksinkertaiset toiveet lähetetään toisilleen lomalla: Anna perheen olla terve, ja talo on täynnä ja kodikas.

♦ Onnittelut jouluaattona! Kodikkuutta ja lämpöä! Joten elämä on täyttä ja iloista!

♦ Tänään on juhlava ja herkullinen päivä! Shrovetide, loma – päivä pannukakkuja! Tässä olen hänen kanssaan ja onnittelut! Laulamme kappaleita kukkoille. Ja sitten tulee suuri paasto, ja sitten ajattelemme iankaikkista. Ja tänään meillä on hauskaa, Maslenitsa on loma huolimattomille!