Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Hyödyt kukkien kudomisesta helmistä

Naisten, jotka vain valitsevat käsityölajin itselleen, tulisi tutustua helmikoristamisen etuihin, erityisesti kukkien tekemiseen:

 • pienten yksitoikkoisten toimintojen suorittaminen häiritsee ihanteellisesti jokapäiväisiä huolenaiheita, rauhoittaa;
 • aktivoi sormien hienomotoriset prosessit, mikä vaikuttaa positiivisesti aivojen toimintaan;
 • voit toteuttaa luovia ideoita, luoda ainutlaatuisia tuotteita;
 • mahdollistaa upean lahjan tekemisen kuluttamatta paljon rahaa.

Helmen avulla voit toteuttaa luovia ideoita

Tämän käsityön työpaikan varusteet eivät vaadi kuluja. Tarvitset mukavan tuolin, pöydän ja pöytävalaisimen, joka tarjoaa laadukkaan ja pehmeän valaistuksen. Helmiä varten sinun on valmisteltava paalumatto, jolle ne eivät rullaa, tai leveät astiat. Työ vaatii teräviä pihdit, sakset siiman leikkaamiseen, lanka.

helmikukkia

Materiaalit helmikoristeluun

Tämän tyyppisen käsityön merkittävä etu on sen helppo oppiminen. Internetissä esitetään suuri määrä yksityiskohtaisia ​​värimalleja helmistä aloittelijoille, joiden avulla voit ymmärtää elementtien valmistustekniikan. Opittuaan perusasiat käsityöläinen voi keksiä omia vaihtoehtojaan, herättää omat ideansa elämään

helmikukkia

Esimerkki helmistä tehdystä kukkakuviosta

Tarvikkeet kukkien tekemiseen helmistä

Kokeneet neulanaiset eivät tarvitse yksityiskohtaisia ​​selityksiä, suosituksia materiaalin valinnasta työhön. Heille riittää, että he näkevät valmiin tuotteen kuvan, jotta he voivat määrittää, kuinka monta helmiä tarvitaan tähän tuotteeseen, mikä materiaali sopii parhaiten toteutukseen. Aloittelijoiden on ensin valittava vaihtoehtoja, jotka sisältävät yksityiskohtaisia ​​tietoja..

Kukkien valmistuksessa käytetään:

 • helmet;
 • siima;
 • lanka;
 • langat;
 • kankaat;
 • paljetteja jne..

Kalastussiimaa voidaan käyttää helmien merkkijonon perustana. Mutta kukille, joissa terälehdet, lehdet on asetettava tiettyyn asentoon vakauden varmistamiseksi, käytetään yleensä erityistä ohutta kuparilankaa.

helmikukkia

Lanka jäykistää tuotetta

Kukanuppu tarvitsee varren. Tämä toiminto voidaan suorittaa hammastikulla tai vartaalla, langalla. Elementti on kääritty vihreään kankaaseen tai peitetty langalla. Voit myös käyttää värillistä paperia, teippiä.

Valikoima sisältää erikokoisia helmiä. Suurin luonnollisuus voidaan saavuttaa kutomalla kukkia halkaisijaltaan pienistä helmistä. Suuret helmet terälehdissä, lehdet eivät näytä kovin houkuttelevilta.

helmikukkia

Valitse lehdille halkaisijaltaan pienet helmet

Kudonnan yksityiskohdat

Yleensä mielestäni helmikoristelu on edullista monien muiden käsityötapojen kanssa. En sano, että se on kaunista – tämä on loppujen lopuksi makuasia, mutta helmien kudonnan käytölle on objektiivisempia kriteerejä. Esimerkiksi:

 1. Tämäntyyppinen käsityö kehittää hienomotorisia taitoja vuorovaikutuksessa pienten helmien kanssa. Tietenkin on hyödyllisempää kehittää lapsille hienoja motorisia taitoja, mutta jos muistamme, että aivojen kommunikoivat alueet ovat vastuussa hienomoottorista ja älykkyydestä, voimme sanoa, että käsityö ei vahingoita ketään aikuista – se tekee meistä älykkäämpiä ja älykkäämpiä.
 2. Käsityö rauhoittaa, varsinkin kun se liittyy pieneen yksitoikkoiseen työhön. Siksi monet naiset haluavat tehdä manuaalisia kirjontoja (muuten helmityöt ovat myös erittäin suosittuja).
 3. Helmetyö on harvoin hyödyllistä. Sinun on myönnettävä, että neulot todennäköisimmin käsineitä tai hattua ja teet helmistä vain jotain mukavaa. Tietenkin voit tehdä jotain hyödyllistä, mutta useimmissa tapauksissa puhumme nautinnosta ja estetiikasta..

Yleisiä neuvoja ammattilaisilta

Aloittaminen on aina hieman pelottavaa, jännittävää, mutta kukkien kutominen helmistä aloittelijoille on hyvä alku käsityölle. Työn tulosta ei tarvitse odottaa kauan, mikä antaa kiinnostusta ja inspiraatiota (aloittelijoille tämä on erityisen tärkeää).

cveti-iz-bisera

8 ammatillista perusvärivinkkiä aloittelijoille:

 1. Ennen kuin aloitat tuotteen valmistamisen, tarkista materiaalin laatu – veden ja hajuveden reaktio, kirkas auringonvalo, mekaniikka. Käytä puuvillapehmusteita.
 2. Jos otat puuvillalankoja töihin, on järkevää käsitellä ne mehiläisvahalla lujuuden vuoksi..
 3. Jotta helmien kanssa työskentely olisi mukavampaa, käytä huopaa tai samettista lautasliinaa (pehmeä jalusta, jolla on myös sivut).
 4. Kun aloitat työn, ota enintään 1 m pitkä lanka.
 5. Kun työskentelet, poimi helmet neulalla.
 6. Säilytä helmiä erityisissä laatikoissa jakautumalla värin, tekstuurin, tyypin jne. Mukaan. Käsityöliikkeissä on tällainen vaihtoehto helppo löytää..
 7. Hienoa, jos voit valaista työalueen useilta puolilta.

Tämä on vain perusasiat, yksinkertaisin neuvo. Mutta kuinka tarkasti tehdä kukkia askel askeleelta, on viisaampaa oppia yksityiskohtaisista mestarikursseista.

Tärkeä valmistelu

Ensin sinun on varustettava työpaikkasi. Tykkään todella tehdä käsityötä mukavassa tuolissa, mutta helmien tapauksessa kaikki ei ole niin yksinkertaista – tarvitset kovan pinnan ja hyvän valon, muuten vaarannat näkösi ja väsyt. Siksi suosittelen, että työskentelet helmien kanssa pöydässä – se voi olla kirjoitus- tai ruokapöytä, tärkeintä on, että sinulla on vapaata tilaa ja pöytävalaisin, jossa on pehmeä valo..

Ei ole kovin kätevää ryömiä jokaisen helmen mukaan laukkuun tai laatikkoon. Käytä samettia tai veluurimattoa ripotellaksesi sen päälle joitain helmiä. Tällaisella matolla helmet rullaavat huonosti eivätkä sekoitu. Näin myös upean tavan yhdeltä neulanaiselta – hän yksinkertaisesti kaataa helmet vakaisiin kulhoihin ja vetää varovasti tarvittavan määrän helmiä sormellaan.

Valmistele työvälineet – helmet, terävät sakset, langat ja siima sekä erikoislanka helmille. Suosittelen myös tavallisten pienien lankaleikkureiden käyttöä langan leikkaamiseen..

Kudontatekniikat

Silmut, terälehdet ja kukat valmistetaan vain kahdella tekniikalla – rinnakkain ja ranskaksi. Ensimmäisen menetelmän avulla voit luoda pieniä elementtejä: laakson liljoja ja kelloja sekä auringonkukkia. Tällaisissa kudontamalleissa näytetään vain parillisten rivien kuvat, koska parittomat toistavat ne tarkasti.

Toinen vaihtoehto on ranskalainen tekniikka, jolle on ominaista kutominen kaarilla. Käsityöläinen luo elementtejä keskeltä alkaen – niin piirustus kuin tilavuus saadaan..

cveti-iz-bisera

Ranskalainen kudontatekniikka

Ranskalaisen kudonnan avulla voit tehdä:

 • pyöristää;
 • terävä;
 • kiukkuinen;
 • rosoinen;
 • aksiaaliset lehdet ja terälehdet.

Mitä lehtiä ja terälehtiä tulee, riippuu rivien määrästä. Niiden kirjoittaja päättää oman harkintansa mukaan. Ruusunuppu saadaan käyttämällä erikokoisia elementtejä, jotka tekevät kukasta rehevän ja mahdollisimman luonnollisen jne..

Ranskalainen tekniikka

Helpoin tapa tehdä kukka helmistä aloittelijoille on kutoa se ranskalaisella tekniikalla. Sitten kerron sinulle, kuinka voit kutoa tiettyjä kukkia, mutta nyt annan kuvauksen itse tekniikasta, jotta ymmärrät sen ytimen.

Ranskalainen tekniikka on kudonta helmistä kaarissa, kun jokainen elementti kudotaan veneen muodossa (keskeltä reunoille), minkä vuoksi saadaan miellyttävä kuvio ja vaadittu tilavuus. Jos näet helmistä kudotun kimpussa, joka näyttää melkein kuin se olisi elossa, tämä on todennäköisesti ranskalainen kudonta helmistä..

Ranskalaista kudontaa ei käytännössä suoriteta siimalla – jotta lehti tai kukka terälehti säilyttää muotonsa ja näyttää joustavalta ja raikkaalta, tarvitaan lankaa. Joten, kuinka kutoa yksinkertaisia ​​helmikukkia aloittelijoille?

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Pyöreä lehti

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Kudomme sen videon mukaan:

Terävä lehti:

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Kudota terävä arkki videon mukaan:

Teroitettu arkki:

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Video -opetusohjelma terävän arkin tekemiseen:

Sahalaitainen:

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Rinnakkainen kudonta

Tämä on perustekniikka, joka on suositeltavaa hallita välittömästi, jotta tulevaisuudessa et kokisi vaikeuksia yrittäessäsi luoda jonkinlaista sisustusta. Sitä voidaan käyttää myös, jos sinun täytyy saada melko suuri koru uloskäynniltä. Koska helmien määrää jokaisella rivillä voidaan vähentää tai lisätä. Helmillä koristeltu Amazon -lilja luodaan myös tällä tekniikalla..

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Helmien värin valinta

Työkalujen ja materiaalien perusjoukko sisältää pakollisen helmien ostamisen jatkotyötä varten. On olemassa monia erilaisia ​​helmiä. Ja jokaisen päällikön on itsenäisesti päätettävä, kumpi sopii paremmin työhön. Aluksi tämä ei ole niin helppoa kokemuksen puutteen vuoksi..

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Siksi on parempi käyttää ensin niitä kaavioita, jotka paitsi kuvaavat prosessia vaihe vaiheelta, mutta sisältävät myös suosituksia siitä, mitä materiaaleja on parasta käyttää..

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

On kuitenkin muistettava, että liljan muotoisten koristeiden on oltava realistisia. Tämän saavuttamiseksi sinun on käytettävä värisiä helmiä, jotka auttavat tekemään liljasta todellisen..

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Amazonin lilja helmistä

Se kasvaa villinä Keski- ja Etelä -Amerikassa. Kotona – ruukuissa ikkunalaudalla. Kasvi on erittäin herkkä, kukkii kauniisti ja tuoksuu upean tuoksun.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Jos kotona ei ole mahdollista saada elävää kukkaa, mutta haluat todella kauneutta. Eucharis (tämä on kasvitieteellinen nimi) voidaan valmistaa helmistä ja sijoittaa ikkunalaudalle, sohvapöydälle, työpöydälle.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Svetlana Sapeginan kuuluisin kudontamestarikurssi koostuu 15 videotunnista. Työ kestää pitkään, projekti on laaja.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Koostumus voi olla suuri – jopa 60 cm korkea, mutta erittäin kaunis, valmistettu läpinäkyvistä tai sateenkaarihelmistä. Ainoa ero elävään kukkaan on, että se ei haise, mutta ei myöskään vaadi hoitoa..

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Työpaja valkoisen liljan kudomisesta helmistä

Työhön tarvitaan hyvin vähän materiaaleja. Tarvitset:

 • ohut ja paksu lanka;
 • useiden sävyjen helmiä lehtien ja kukkien kutomiseen;
 • vihreä sävy floristinen nauha;
 • liimaa, sakset.

Tämän päivän mestarikurssimme auttaa sinua hallitsemaan tekniikan ja tutkimaan helmikukkakaupan mahdollisuuksia. Voit osallistua todellisten kukkien tekemiseen pienillä helmillä. Opi tekemään helmililjoja.

Lehtien kudontaprosessi Työprosessi alkaa lehtien valmistuksella. Tätä varten valmistamme 70 cm: n pituisen metallikierteen, jonka terälehdet valmistetaan kaarikudonnalla. Jokainen helmistä pitävä on luultavasti tuttu. Menetelmä sai alkunsa Ranskasta. Sitä käytetään laajalti lehtien ja kukkien, kuten violettien, ruusujen ja muiden, valmistuksessa. Voit tutustua kauniiseen ranskalaiseen tekniikkaan tutkimalla kukkakuvioita. Tekniikan hallitseminen ei ole täysin helppoa. Tämä vaatii harjoittelua, sinun on kierrettävä lanka oikein ja järjestettävä helmet, muuten työ osoittautuu huolimattomaksi. Katsotaanpa tarkemmin tätä kudontatekniikkaa..

Aluksi pujotamme tietyn määrän helmiä metallikierteeseen ja korjaamme sen. Tätä varten astu taaksepäin noin 10 cm toisesta päästä ja tee pieni silmukka.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Sitten kierrämme kaaren akselin ympäri. Helmet on jaettava tiukasti, jotta niiden välillä ei ole vapaata tilaa. Kuinka tämä tehdään oikein, näkyy kaaviosta. Nyt teemme yhden puoliympyrän ja kiinnitämme helmet, joita varten meidän on tehtävä kela pohjan ympärille langalla.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Seuraavaksi teemme toisen puoliympyrän ja kiinnitämme sen pohjaan. Työn järjestys näkyy selvästi kaaviossa.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Jatkamme helmien naruttamista kaariin, kunnes vaaditun kokoinen aihio on saatu..

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lisää helmien määrä jokaiseen seuraavaan kaaripariin. Sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että ne ovat tiiviisti vierekkäin. Se on tehtävä siten, että työvaijeriin muodostuu tiukkoja rivejä. Kaarien määrä riippuu tuotteen koosta. Työn päätyttyä sinun on kiinnitettävä työjohto pohjaan.

Mestarikurssimme esitteli yleistä ranskalaista tekniikkaa. Hänen tekemänsä elementit näyttävät laajoilta. Lisäksi tämä liljakukkien yksityiskohtien kutomistapa voidaan katsoa vastaavasta videosta.

Lily -terälehtien tekeminen Luodaan valkoinen lilja. Mestariluokka auttaa meitä järjestämään tämän työn. Kokomme terälehden seuraavasti: yläosa on valkoinen. Ja jotta se näyttää pehmeämmältä, on parempi tehdä pohja keltaiseksi.

Viiden kaaren sarjan jälkeen alamme muodostaa terälehden avoimen reunan. Kaikki toiminnan vaiheet näkyvät selvästi kuvassa..

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Kiinnitämme helmet lankaan. Päästämättä viidenteen osaan terälehden yläpäähän, kierrämme työlankaa ja yhdistämme tämän rivin edelliseen. Sitten palaamme lähtöasentoon. Liike osoitetaan nuolilla, tämä näkyy selvästi kaaviosta. Suoritamme reunan toisella puolella samanlaisella aukolla.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Kun helmikoristeinen liljan terälehti on valmis, katkaise ylimääräinen lanka ja piilota päät varovasti. Yhdelle kukalle on kutottava enintään kuusi kappaletta aihioita.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Nyt meidän on tehtävä survin. Lisää ilmeikkyyttä varten otetaan vaaleanvihreitä helmiä. Valmista heteet ruskeilla ja keltaisilla sävyillä. Tekniikka – neulominen.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Kukan kokoaminen Kukan viimeistelemiseksi aloitamme asettamalla emän keskelle ja peittämällä sen heteillä. Kiinnityksen tiiviyden vuoksi mestariluokka ehdottaa sitomista ne vihreällä langalla. Tätä tarkoitusta varten käytetään myös floristista teippiä. Lopuksi kiinnitämme terälehdet. Keräämme niistä kolme sisältä ja saman määrän ulkopuolelta. Käärimme kaikki elementit tiukasti niin, että helmililja pitää muotonsa hyvin. Kääri varsi tyylikkäästi kukkanauhalla.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

On aika muodostaa olennainen osa luomistamme – alkuunsa. Sen tekemiseen riittää yksi terälehti, jonka kierrämme spiraaliksi. Kun luot liljahaaraa, sinun on valmistettava kolme kukkaa, enintään kuusi vihreää lehteä, yhdestä kolmeen silmusta. Keräämme kaikki elementit kuvan mukaan.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Liljahaara näyttää upealta. Sen tuotanto on kaikkien, jotka haluavat liittyä luovaan prosessiin, vallassa. Kukka, jolle olemme omistaneet tämän mestarikurssin, on sopiva antaa rakkaille ihmisille. Koskettavasta pienestä rintakorusta tulee odottamaton ja miellyttävä yllätys ystävälle 8. maaliskuuta. Pieni maljakko helmililjoilla koristaa makuuhuoneen.

Tämän kukan luomiseen on monia vaihtoehtoja. Todellisia taideteoksia voi nähdä katsomalla videon kukka -asetelman luomisesta mustasta liljasta.

Lehtien kudontaprosessi

Työprosessi alkaa lehtien valmistuksella. Tätä varten valmistamme 70 cm: n pituisen metallikierteen, jonka terälehdet valmistetaan kaarikudonnalla. Jokainen helmistä pitävä on luultavasti tuttu. Menetelmä sai alkunsa Ranskasta. Sitä käytetään laajalti lehtien ja kukkien, kuten violettien, ruusujen ja muiden, valmistukseen. Voit tutustua kauniiseen ranskalaiseen tekniikkaan tutkimalla kukkakuvioita. Tekniikan hallitseminen ei ole täysin helppoa. Tämä vaatii harjoittelua, sinun on kierrettävä lanka oikein ja järjestettävä helmet, muuten työ osoittautuu huolimattomaksi. Katsotaanpa tarkemmin tätä kudontatekniikkaa..

Aluksi pujotamme tietyn määrän helmiä metallikierteeseen ja korjaamme sen. Tätä varten astu taaksepäin noin 10 cm toisesta päästä ja tee pieni silmukka.

Ranskalainen helmikuvio

Sitten kierrämme kaaren akselin ympäri. Helmet on jaettava tiukasti, jotta niiden välillä ei ole vapaata tilaa. Kuinka tämä tehdään oikein, näkyy kaaviosta. Nyt teemme yhden puoliympyrän ja kiinnitämme helmet, joita varten meidän on tehtävä kela pohjan ympärille langalla.

Ranskalainen helmikuvio

Seuraavaksi teemme toisen puoliympyrän ja kiinnitämme sen pohjaan. Työjärjestys näkyy selvästi kaaviossa.

Ranskalainen helmikuvio

Jatkamme helmien naruttamista kaariin, kunnes vaaditun kokoinen aihio on saatu..

Ranskalainen helmikuvio

Lisää helmien määrä jokaiseen seuraavaan kaaripariin. Sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että ne ovat tiiviisti vierekkäin. Se on tehtävä siten, että työlangalle muodostuu tiukkoja rivejä. Kaarien määrä riippuu tuotteen koosta. Työn päätyttyä sinun on kiinnitettävä työjohto pohjaan.

Mestarikurssimme esitteli yleistä ranskalaista tekniikkaa. Hänen tekemänsä elementit näyttävät laajoilta. Lisäksi tämä liljakukkien yksityiskohtien kutomistapa voidaan katsoa vastaavasta videosta.

Liljan terälehtien tekeminen

Luomme valkoisen liljan. Mestariluokka auttaa meitä järjestämään tämän työn. Kokomme terälehden seuraavasti: yläosa on valkoinen. Ja jotta se näyttää pehmeämmältä, on parempi tehdä pohja keltaiseksi.

Viiden kaaren sarjan jälkeen alamme muodostaa terälehden avoimen reunan. Kaikki toiminnan vaiheet näkyvät selvästi kuvassa..

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Kiinnitämme helmet lankaan. Päästämättä viidenteen osaan terälehden yläpäähän, kierrämme työlankaa ja yhdistämme tämän rivin edelliseen. Sitten palaamme lähtöasentoon. Liike osoitetaan nuolilla, tämä näkyy selvästi kaaviosta. Suoritamme reunan toisella puolella samanlaisella aukolla.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Kun helmikoristeinen liljan terälehti on valmis, katkaise ylimääräinen lanka ja piilota päät varovasti. Yhdelle kukalle on kutottava enintään kuusi kappaletta aihioita.

Kutoa liljan terälehtiä helmistä

Nyt meidän on tehtävä survin. Lisää ilmeikkyyttä varten otetaan vaaleanvihreitä helmiä. Valmista heteet ruskeilla ja keltaisilla sävyillä. Tekniikka – neulominen.

Kukan kokoaminen

Aloitamme kukan viimeistelyn asettamalla emän keskelle ja peittämällä sen heteillä. Kiinnityksen tiiviyden vuoksi mestariluokka ehdottaa sitomista ne vihreällä langalla. Tätä tarkoitusta varten käytetään myös floristista teippiä. Lopuksi kiinnitämme terälehdet. Keräämme niistä kolme sisältä ja saman määrän ulkopuolelta. Käärimme kaikki elementit tiukasti niin, että helmililja pitää muotonsa hyvin. Kääri varsi tyylikkäästi kukkanauhalla.

Prosessi liljakukan kokoamiseksi helmistä

On aika muodostaa olennainen osa luomistamme – alkuunsa. Sen tekemiseen riittää yksi terälehti, jonka kierrämme spiraaliksi. Kun luot liljahaaraa, sinun on valmisteltava kolme kukkaa, enintään kuusi vihreää lehteä, yhdestä kolmeen silmusta. Keräämme kaikki elementit kuvan mukaan.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Liljahaara näyttää upealta. Sen tuotanto on kaikkien, jotka haluavat liittyä luovaan prosessiin, vallassa. Kukka, jolle olemme omistaneet tämän mestarikurssin, on sopiva antaa rakkaille ihmisille. Koskettavasta pienestä rintakorusta tulee odottamaton ja miellyttävä yllätys ystävälle 8. maaliskuuta. Pieni maljakko helmililjoilla koristaa makuuhuoneen.

Tämän kukan luomiseen on monia vaihtoehtoja. Todellisia taideteoksia voi nähdä katsomalla videon kukka -asetelman luomisesta mustasta liljasta.

Helmililja: mestarikurssi

Kukkien oksien lisäksi sinun on myös tehtävä lehtiä kauniin liljan tekemiseksi helmistä, mestarikurssi kertoo vihreiden lehtien tekemisestä. Jokaista haaraa varten on tehtävä yhdeksän kappaletta, niiden on myös oltava erikokoisia: pienimmät ovat ylhäällä, suurimmat alla..

Pienimmässä lehdessä on yhdeksän helmiä pohjassa, yhteensä meidän on tehtävä neljä riviä ranskalaista pyöreää kudontaa: meidän on katkaistava lanka noin 40 cm, jätettävä yksi kärki noin 5 cm ja kierrettävä silmukka. Piirrä 9 vihreää palaa pieneen kärkeen, narusta noin 11 pitkään päähän ja tee kaksi kierrosta pitkällä langalla pohjan ympärillä. Samalla tavalla sinun on tehtävä kaari jalustan toiselle puolelle. Jokaisen kaaren jälkeen sinun on tehtävä kaksi kierrosta lankaa sen korjaamiseksi. Yhteensä sinun on tehtävä neljä kaaria kummallekin puolelle. Suurimman lehden pohjassa on 25 helmiä ja se on myös kudottu neljään kaaririviin.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Jotta sinulla ei olisi vaikeuksia helmililjojen valmistuksessa, vaiheittaiset valokuvat ovat varmasti hyödyllisiä. Seuraavassa vaiheessa teemme silmut, niille käytämme oransseja ja vihreitä helmiä. Noin puolet kolmesta alkuunsa tulevasta terälehdestä tulee olla vihreitä, puolet oransseja. Kaikkien alkuunsa olevien terälehtien tulee olla samankokoisia: tee silmukka lankakappaleeseen ja narusta yhdeksän helmeä lyhyeen reunaan (oletetaan, että viisi vihreää ja neljä oranssia). Elementillä tulisi olla neljä kaaria, ja valmiissa terälehdessä tulisi saada kaunis värinmuutos, mutta sen ei pitäisi olla tasainen, ja jos yhdellä rivillä otit 43 + 50, niin toisella se voi olla 33 + 80 tai 50 + 63.

Jotta silmut olisivat tiheitä, sinun on tehtävä kukkakimppu. Joka tulee kääriä useisiin kerroksiin langalla 0,9. Kolme terälehteä on taivutettava kaarien suuntaan niin, että ne osoittautuvat puoliympyräksi, ja asetetaan sitten toisiinsa ja asetetaan tiheä teippi keskelle. Paina sormillasi kaikki kolme terälehteä tiukasti paakkuun ja kierrä langan loput päät alhaalta. Varsi-jalka on käärittävä vihreillä lankalangoilla.

Toinen silmukka ei ole tiiviisti suljettu, vaan puoliksi auki: se tehdään samalla tavalla kolmesta terälehdestä, mutta tiheää teippiä ei tarvitse laittaa sisään. Toisen silmun varsi on myös koristettava lankalangoilla.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Liljojen kutominen helmistä

Voit kiinnittää huomiota siihen, että helmililjamme sisältää kirkkaita täplikkäitä terälehtiä, mestariluokan valokuva ja kaavio voivat kertoa, missä järjestyksessä eri värisiä helmiä. Erityisesti mukavuutesi vuoksi merkitsimme jokaisen sävyn kirjaimella ja maalasimme kaavion helmien nauhoittamisesta: kuinka monta helmiä jokaista väriä tarvitaan ja missä järjestyksessä.

Yhdelle terälehdelle käytämme 70 cm hienoa lankaa. Yleinen kuva terälehdestä on seuraava: alaosa tummemmasta keltaisesta helmestä ja yläosa vaaleasta läpinäkyvästä. Joissakin paikoissa, matalahelmiä pitkin, teemme välissä tummia helmiä, joten saamme tiikeri “täplikkäitä” terälehtiä.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Nyt saat varmasti kirkkaan ja kauniin helmistä tehdyn liljan, alla olevassa kaaviossa on seuraavat käytännöt: kirjain “a” – läpinäkyvä keltainen (vaalea), kirjain “b” – kulta tai oranssi, kirjain “c” ” – tumman keltainen väri, jolla teemme tummia täpliä terälehtiin. Numeroiden vieressä olevat numerot osoittavat jokaisen värillisen helmen lukumäärän.

Aloitetaan kutomalla suurin kukka helmistä, keräämme perustana yhdeksän helmiä: 3a + 6b.

Ensimmäiset kaaret molemmin puolin: 3a + 9b

Toiset kaaret (myös molemmin puolin): 3a + 1c + 3b + 1c + 3b + 1c + 3b

Kolmannen rivin kaaret: 3a + 1c + 2b + 1c + 3b + 1c + 2b + 1c + 3b + 1c

Neljäs kaaririvi: 3a + 1b + 1a + 1b + 1b + 1c + 1b + 1c + 1b + 1c + 15b

Viidennen rivin kaaret: 3a + 1c + 1a + 1c + 1b + 1c + 1b + 1c + 1b + 15b

Kuudennen rivin kaaret: 2a + 1b + 1a + 1b + 1b + 1c + 25b

Keskimmäisessä terälehdessä on 11 helmiä pohjassa: 3a + 8b, ja kuvio kasvaa useilla helmillä kullakin rivillä.

Kun meillä on kaikki elementit valmiina, voimme muodostaa kukan ja sitten oksan. Hede ja emi sijaitsevat kunkin kukan keskellä, sitten terälehdet kiinnitetään. Kun kolme kukkaa on valmis, voit tehdä oksan. Kun kokoat koostumusta, älä unohda kääriä pohja vihreällä langalla. Kukat on kiinnitettävä paksuun lankaan pitämällä noin 4-5 cm: n etäisyys kukkien välillä. Myös vihreät lehdet on kiinnitetty varren pituuteen. Valmiista oksasta tulee noin 40 cm pitkä, kuten luonnollisesta violetista oksasta.

Jos teet tavallisia helmililjoja, kudontamallit eivät ole sinulle hyödyllisiä. Tässä tapauksessa langalle kiristetään pitkä matala ja sitten suoritetaan pyöreä kudonta. Lumivalkoiset liljat näyttävät yksinkertaisesti lyömättömiltä, ​​mutta voit käyttää myös vaaleanpunaista sävyä tai liilaa.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Liljoja helmistä: askel askeleelta valokuva

Aloittelevien kukkien helmikoristelu on kätevää suorittaa langalla, ja suosituin tekniikka on ranskalainen pyöreä. Helmiä ei aina kiristetä langan koko pituudelta. Esimerkiksi seuraavassa mestarikurssissa saamme ohuita ja herkkiä terälehtiä, koska ne kudotaan vain ohuista lankakaareista..

Tässä tapauksessa muodostamme ensin varren, jotta herkkä lankakudos ei vahingoitu. Tarvitsemme hammaslankaa, joka on ensin jaettava ohuiksi lankoiksi, voit käyttää myös silkkilankoja kelassa. Lanka on kiristettävä solmuun ja kierrettävä yhteen langan kanssa. Meidän on kierrettävä lanka kultaisella langalla koko pituudeltaan, ja sen avulla muodostamme avoimia kaaria.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Pohjassa sinun on narutettava 15 herkänväristä helmeä – kultaista, pohjan jälkeen sinun on muodostettava ohut lankakaari kerros kerrokselta, kunnes saat kauniin terälehden.

Yhdelle kukalle sinun on tehtävä 5-6 terälehteä, jotka on sitten liitettävä yhteen, ja emi ja heteet on sijoitettava keskelle. Varren muodostamiseksi käytetään paksumpaa alumiinilankaa, joka on myös käärittävä langalla.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lily helmillä: malli

Liljojen kutominen helmistä voidaan tehdä rinnakkaisella tekniikalla, tällaista venettä voidaan kutsua hyvin yksinkertaiseksi, joten tämän kukan kanssa tutustuminen helmikukkiin voi alkaa. Jokaisen terälehden terälehden pituus on 4 cm, yhtä kukkaa kohden sinun on kutottava vain viisi terälehteä sekä heteitä ytimelle.

Kauneimmat ovat aina valkoisia liljoja, mutta voit myös tehdä vaaleanpunaisia ​​tai violetteja vaalealla reunalla. Käyttämällä rinnakkaiskudontatekniikkaa voit myös tehdä tiikeri terälehtiä, et edes tarvitse niihin erityistä kuviota, koska eriväriset helmet on kiinnitettävä lankaan maun mukaan.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Käytämme terälehtiä ja lehtiä varten tavallisia pyöreitä helmiä ja heteitä. Jos haluat tehdä suonet terälehtiin, sinun on kiinnitettävä eriväriset helmet keskelle ja reunat reunoja pitkin..

Lehtien rinnakkainen kudonta suoritetaan seuraavan periaatteen mukaisesti: ensiksi lankaan kiinnitetään kolme helmeä ja sen toinen pää pujotetaan kahden helmen läpi vastakkaiseen suuntaan. Kiristä lanka niin, että molemmat päät ovat yhtä pitkiä. Seuraavalla rivillä on kolme helmiä: ne on kiristetty yhteen kärkeen ja toinen kulkee vastakkaiseen suuntaan.

Lehtien kaavio on seuraava: 1-2-3-4-5-6-7-8-8-8-7-6-5-4-3-2-1. Langan päät on kiristettävä, mutta ei katkaistava heti, vaan jätettävä kukkien muodostumista varten.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Nopein vaihtoehto on oppia helmien liljan valmistus, katsoa videotunti ja seurata mestaria askel askeleelta. Mutta violetti kudotaan helpommin, joten valokuvien mestarikurssi, joka esitetään täällä, voi olla hyödyllinen sinulle..

Kuinka luoda valkoinen lilja

Valkoista liljaa kutsutaan lumivalkoiseksi, puhtaana versiona. Se kuuluu monivuotisiin sipulikasveihin. Sitä pidetään ainoana lajina, jolla on Välimeren kehitysvaihtoehto. Värin ansiosta hän sai lempinimen – Madonna. Löytyy laajalti Balkanin maissa ja Länsi -Aasiassa.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Nyt voit siirtyä helmililja-mestarikurssin käsittelyyn vaiheittaisen valokuvan avulla, koska meillä on jo yleinen käsitys laitoksesta. Työ vaatii kuitenkin joitain työkaluja, materiaaleja.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Vaaleanpunainen lilja

Käsityöläiset, jotka ovat intohimoisia tämän tyyppisestä käsityöstä, kauniit värimaailmat toimivat luovuuden perustana. Tarjoamme huomionne kimppu vaaleanpunaisia ​​liljoja. Valmistukseen

valkoisissa, keltaisissa ja vaaleanpunaisissa väreissä. Käytä ruskeaa sävyä ja saniaisen lehtiä koristeena. Kerää kukkahelmet keltaisesta ja ruskeasta. Rakennamme oksat valkoisilla helmillä, kuten kaaviossa 2 on esitetty. Kuvan 1 mukaan teemme terälehtiä. Muutamme heistä kaksi silmuksi. Seuraavaksi teemme muutamia vihreitä lehtiä (niiden kudontajärjestys, kaavion numero 3 kertoo sinulle).

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Kaikkien aihioiden kokoamisen jälkeen koostamme koostumuksen. Voit järjestää sen mielikuvituksesi mukaan tai analogisesti värivalokuvan kanssa..

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Tällainen ihana kasvi voidaan valmistaa minkä tahansa värin helmistä. Yksi klassisista vaihtoehdoista on helmillä tiikeri lilja. On suositeltavaa käyttää kupari- tai kultalankaa, kukkien kutomiseen tarvitaan oransseja ja tummanruskeita helmiä. Jos haluat yhdistää kaikki osat yhdeksi kokonaisuudeksi, on parempi olla elävä kasvi edessäsi. Jos tämä ei ole mahdollista, videon katsominen auttaa toistamaan kukan ääriviivat..

Olemme pohtineet useita vaihtoehtoja helmien liljan kutomiseen. Jos olet luova henkilö, älä pelkää kokeilla, tarjoa ainutlaatuisia mallejasi, ota valokuvia luovista töistä. Liljat näyttävät aina tyylikkäiltä ja majesteettisilta jättämättä ketään välinpitämättömäksi.

Tiikeri lilja helmistä

Helmillä koristeltu tiikeri -lilja koristaa kotisi, kokoonpano suurista kukista, joissa on kirkkaanväriset terälehdet, ilahduttaa sinua rehevällä kukinnalla ympäri vuoden, ja vaikka ikkunan ulkopuolella on lumimyrsky, aurinkoiset kukat varmasti piristävät ja lämmittävät sinua niiden säteet.

Kukan tekemiseksi tarvitsemme seuraavien sävyjen helmiä: keltainen läpinäkyvä, tumma keltainen ja oranssi. Terälehtiä ja verholehtiä varten useiden sävyjen vihreitä helmiä: tummasta vaaleaan. Tässä veneessä käytimme hyttiä, helmillä on lieriömäinen muoto, ja valossa ne hohtavat kaikissa sateenkaaren väreissä, minkä vuoksi tällaisista kukista tulee minkä tahansa sisustuksen kirkas koriste.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Sillä ei ole väliä minkälaista silmua teet – tee -se -itse -orkidea tai ruusu – pääkudontaan tarvitset ohuen langan, jonka halkaisija on 0,3. Teemme terälehtiä ja lehtiä ohuella langalla, mutta kukan muodostamiseksi tarvitsemme paksumman pohjan – halkaisija 0,9. Varren koristeluun tarvitset myös lankalankaa tai teippiä langan piilottamiseksi. Erillisesti on tehtävä emät ja heteet, valmistettava suuret helmet emolle ja oranssit helmet nro 10 heteille..

Katso, mitä helmi -liljoja voi osoittautua, valokuvat on esitetty alla, ja näet, että jokaisessa haarassa on kolme suurta kukkaa ja kaksi puhkeamatonta silmua. Jokainen kukka voidaan valmistaa erikokoisina, joista jokaisessa voit vähentää helmien määrää terälehdissä. Haaran yläosassa on pienin kukka, sitten keskimmäinen ja suurimman alla.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Ensimmäisessä vaiheessa meidän on suoritettava kuusi heteitä: 15 oranssia ja 9 viininpunaista on asetettava lankakappaleen päälle, ja sitten lanka kierretään vastakkaiseen suuntaan vain 15 oranssin helmen läpi. Siten saamme keltaisen silmukan oranssille jalalle – tämä on hede.

Hete ei voi tehdä ilman emoa: tarvitsemme kolme suurta keltaista helmeä, helmiä # 8 tai # 6. Kolme helmeä tehdään silmukassa, ja 15 tummanvihreää helmiä on kiinnitettävä jalkaan.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Kudonta lumpeen

Vesililja (tai vesililja) on erittäin herkkä ja viehättävä kukka. Helmistä koostuvat vesililjat. On olemassa useita vaihtoehtoja vesililjojen kutomiseen lasihelmillä. Tarkastellaan yhtä niistä. Työtä varten sinun on valmisteltava joitain materiaaleja ja työkaluja.

Tarvitset:

 • helmet – valkoinen, vaaleanpunainen, keltainen ja vihreä;
 • kahden sävyn lanka: terälehdille – kultainen, lehdille – vihreä;
 • paksu lanka (1 mm);
 • vihreät langat tai kukkanauha;
 • PVA -liima.

Hyvän tuloksen saavuttamiseksi kannattaa käyttää samantyyppisiä helmiä kaikissa tuotteen osissa. Jotta kukka loistaa ja hohtaa, sinun on otettava läpinäkyvä tai sateenkaari (mutta ei matta) materiaali.

Vesililjan luomiseksi sinun on tehtävä useita tasoja eri terälehdistä. Mutta toimintaperiaate on sama kaikille vaihtoehdoille..

Terälehden kudontamalli.

helmillä tehty vesililja

Terälehtien valmistustekniikka:

 1. Aseta useita helmiä peräkkäin ohuelle langalle, joka toimii perustana.
 2. Kiinnitä toinen lankakappale tulevan terälehden pohjaan ja tee tarvittava määrä helmiä ja tee useita paririvejä keskijalkaa pitkin.
 3. Kiinnitä kaksi tai kolme viimeistä riviä hieman terälehden yläosan alapuolelle, jotta saat pyöreämmän muodon ja terävöität kärkeä.

Tee ensin kuusi valkoista terälehteä, joiden pituus on 5-6 cm, ja sitten sinun on kutottava viisitoista valko-vaaleanpunaista pienempää. Voit tehdä tämän nauhoittamalla moniväriset helmet niin, että pohjasta saat tikkaat niiden vaaleanpunaisista kourista. Pienimmät vaaleanpunaiset terälehdet (15 kpl) tarvitaan vesililjan sisäpuolelle.

Liljan keskiosa on koristettava kahdenlaisilla heteillä: ulkoinen pitkä ja lyhyt – ytimelle.

Niiden valmistuksessa käytetään silmukkamenetelmää:

 1. Otamme pitkän langan ja vetäydymme matalan 6-7 cm: n reunalta.
 2. Kudomme pitkän silmukan, jossa on 30-40 helmeä, ja teemme lopussa 7-8 cm: n jalan.
 3. Teemme vielä 11 silmukkaa tiukasti toisiinsa.

Pienet heteet valmistetaan samalla tavalla, mutta silmukan pituus lyhenee, käytetään 10-15 helmiä. Lyhyille tarvitaan 14-15 kappaletta.

tee lilja helmistä

Lehtien osalta käytämme akseleissa kudontamenetelmää. Tätä varten sinun on narutettava vihreät helmet paksulle langalle, jonka pituus on 4-5 metriä.

Sitten sinun on tehtävä kirveitä kutomiseen: katkaise 7-8 kappaletta lankaa, noin 20 cm pitkä, ja kierrä ne tiukasti yhteen lähes keskelle. Levitä päät sivuille jättäen yhtä suuret raot niiden väliin.

liljahelmi

Kierretty lanka toimii arkin jalana. Kaksi jäykempää johtoa vierekkäin tulee toimia arkin sisäreunana (katkaisu).

Ota esivalmistettu pohja, siirrä helmiä hieman (5 cm) ja kelaa langan vapaa reuna tuloksena olevaan jalkaan.

helmillä tehty vesililja

Aloita punos akselista matalalla vihreillä helmillä, jolloin yksi sektori on vapaa. Siksi on tarpeen käydä läpi useita rivejä niin, että arkin halkaisija on 10 senttimetriä..

amazon liljahelmi

Leikkaa langan loput päät noin senttimetrin verran ja työnnä varovasti arkin alle.

helmillä tehty vesililja

Tuloksena on tällainen lumpeenlehti. Sinun on tehtävä 5 kappaletta.

tee helmistä lilja

Tämä on työn viimeinen vaihe. Kun kaikki tarvittavat osat on tehty, sinun on kiinnitettävä ne yhteen koostumukseen, alkaen kukan kokoamisesta.

Menettely:

 1. Kerää pienet heteet nippuun ja vedä langan päät tiukasti langalla. Näin kukan ydin osoittautuu.
 2. Aseta suuret heteet tämän osan ympärille ja kiinnitä ne tiukasti.
 3. Kiinnitä seuraavaksi terälehdet kerroksittain alkaen pienistä ja päätyen suuriin alimmalle riville.
 4. Aseta tuloksena oleva kukka levylle.
 5. Tee jalka, kiedo se teipillä ja yritä piilottaa liitokset. Tuote on valmis.

helmililja (pääavain)

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Video: Black Lily Beading Oppitunti

Video: Kutoa tiikerililja helmistä

Liljahelmillä tehty rintakoru

Kauniit tyylikkäät korut on valmistettu helmistä. Runsaan liljan muotoinen rintakoru kiinnittää aina muiden huomion. Rinnakkaisella kudonnalla voidaan tehdä tasainen koriste kiinnittämällä lukkoon.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Tyylitelty heraldinen lilja nastassa tai riipuksessa on nyt erittäin muodikasta. Se voi olla kultaisia ​​tai keltaisia ​​kukkia, vintage, vanhentunutta hopeaa tai pronssia, välissä koristekiviä, kiteitä.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Helmililjasta tulee koriste tyylikkäässä iltapuvussa, kukka morsiamen kimpussa, se auttaa luomaan kauniin kampauksen, on huomion keskipiste koristeellisessa seinäpaneelissa ja osana tekokukista tehtyä ikebanaa.

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Tee-se-itse-kuva Amazonin, tiikeri, vesililja helmistä

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla

Lilja helmistä: parhaat työpajat valokuvilla