Kuusan leviäminen pistokkailla, kerrostaminen, pensaan jakaminen

Kuusan leviäminen pistokkailla, kerrostaminen, pensaan jakaminen

Kuusamarjat tunnetaan runsaasta mineraali- ja vitamiinipitoisuudestaan. Näiden sinisten hedelmien edut ovat yleensä kehon vahvistaminen, verenpaineen normalisointi ja sydän- ja verisuonijärjestelmän parantaminen. Tämä kulttuuri johtuu varhaisista marjakasveista, koska ensimmäiset hedelmät voidaan korjata kevään lopussa..

Honeysuckle on pensas, joka kasvaa monilla puutarha -alueilla ja vaatii uudistumista vuosien varrella. Jos tämä hyödyllinen marja ei ole vielä puutarhassa, yritä istuttaa se. Tämä kasvi leviää monin tavoin – siemenillä, kerrostamalla, jakamalla pensas ja pistokkaat. Vain siementen lisäysmenetelmää käytetään harvinaisissa tapauksissa lajikkeen ominaisuuksien menetyksen vuoksi. Puutarhurit soveltavat menestyksekkäästi kaikkia muita menetelmiä käytännössä..

Kuusan eteneminen kerrostamalla

Kuusan eteneminen kerrostamalla

Tämä on yleisin menetelmä ja vaatii vähän vaivaa. Sitä käytetään usein erilaisten pensaiden levittämiseen. Ensin sinun on löysättävä perusteellisesti maaperä pensaan lähellä. Sen jälkeen sinun on valittava vahva ja vahva haara kasvin pohjasta, laskettava se maahan lähellä maata, kiinnitettävä se U-muotoisella lankakiinnikkeellä ja ripotettava se pienellä maakerroksella (ei enää yli 5 senttimetriä).

Kevään alkuun asti oksat ovat tässä asennossa ja juurtuvat vähitellen. Kun tyttären haaran juuristo on muodostettu, se voidaan erottaa emokasvista puutarhaleikkurilla ja istuttaa erikseen. Uudet marjapensaat alkavat kantaa hedelmää kahden vuoden kuluttua.

Tällä menetelmällä on vain yksi haitta – se ei sovellu kaikille kuusama -lajikkeille. Joillakin kuusamalajeilla ei ole lainkaan nuoria alempia oksia. Tässä tapauksessa on parempi käyttää etenemismenetelmää pistokkailla tai jakamalla pensas..

Kuusan leviäminen pistokkailla

Kuusan leviäminen pistokkailla

Menetelmä 1. Lisäys vihreillä pistokkailla

Nykyisen kauden vihreät pistokkaat sopivat lisääntymiseen. Jos leikkaat pistokkaat ennen pensan kukintaa, ne eivät todennäköisesti juurtu ja kuole. Leikkaamalla pistokkaat marjojen poimimisen jälkeen on suuri todennäköisyys, että niiden juurijärjestelmä kehittyy huonosti. Siksi pistokkaiden sadonkorjuun suosituin aika on vihreiden hedelmien ilmestymisen jälkeinen aika (noin toukokuun toisella puoliskolla).

Pistokkaiden keräämiseksi sinun on valittava ei kuuma päiväaika tai sopiva sää. Se voi olla varhain aamulla tai pilvinen päivä. Pistokkaat on leikattava vinosti. Valitse vain nykyisen kauden nuoret versot. Yhdestä tällaisesta versosta voit leikata 2–3 pistettä, joiden pituus on 7–12 senttimetriä. Jokaisessa leikkauksessa on oltava vähintään kaksi silmua.

Seuraavaksi hienonnetut vihreät pistokkaat asetetaan vesisäiliöön 24 tunniksi kaikkien alempien lehtien poistamisen jälkeen. Paremman vaikutuksen saamiseksi voit käyttää biostimulanttia veden sijasta paremman juurtumisen varmistamiseksi. Päivän kuluttua kaikki pistokkaat on istutettava maaperään..

Istutukset voidaan tehdä kolmella tavalla..

1. Ensimmäinen menetelmä sopii kaikkein ahkeimmille ja kärsivällisimmille puutarhureille. Ensin sinun on valmistettava erityinen sänky pistokkaille. Valitulla tontilla sinun on kaadettava laatikko lautoja puutarhan sängyn kehän ympärille ja eristettävä se ulkopuolelta. Sisään kaadetaan viemärikerros (esimerkiksi keskikokoisista murtuneista tiileistä) noin 5-7 senttimetriä, sitten pääkerros (puutarhamaasta, turpeesta ja jokihiekasta) ja yläkerros – noin kolme senttimetriä hiekkaa.

Koko sänky kastellaan runsaasti vedellä. Pistokkaiden istuttamisen helpottamiseksi on tarpeen tehdä reikiä etukäteen (esimerkiksi käyttämällä tavallista puutikkua). Leikkausten välisen etäisyyden on oltava vähintään 5 senttimetriä ja riviväli noin 10 senttimetriä. Pistokkaat istutetaan maahan ja kastellaan. Välittömästi istutuksen jälkeen koko sänky pistokkailla on peitettävä mahdollisella peitemateriaalilla.

2. Jos sinulla ei ole sopivaa paikkaa puutarhan rakentamiseen tai sinulla ei ole vapaa -aikaa, vihreiden pistokkaiden istutusprosessia voidaan yksinkertaistaa. Puutarhasängyn sijasta sopii pieni puinen tai muovinen laatikko (kooltaan noin 50 x 50 senttimetriä). Täytä se ruukkuseoksella, jossa on 20% hiekkaa ja 80% puutarhamaata, kastele runsaasti ja istuta kuten ensimmäisessä menetelmässä noudattaen suositeltuja etäisyyksiä. Sitten sinun on peitettävä laatikko kasveilla kalvolla tai pellavalla ja asetettava pimeään paikkaan juurtumista varten..

3. Kolmas tapa on helpoin. Jokainen vapaalle tontille istutettu varsi on peitettävä lasipurkilla tai leikatulla muovipullolla.

Istutettujen pistokkaiden hoitoa koskevat säännöt ovat oikea -aikainen kastelu ja säännöllinen tuuletus. Näitä toimenpiteitä varten voit tehdä pieniä reikiä peitemateriaaliin, ja joskus tölkit ja pullot on avattava hieman..

Juurtuneita pistokkaita ei saa avata kokonaan ennen lämpimän kauden loppua. Talvella on suositeltavaa peittää nuoret kasvit ensin pudonneilla lehdillä ja myöhemmin lumella. Kevään alkaessa pistokkaat voidaan avata kokonaan. Muutaman kuukauden kuluttua kovettuneet taimet voidaan siirtää valittuun alueeseen..

Tällä lisääntymismenetelmällä kolmen vuoden kuluttua on mahdollista juhlia ensimmäisiä marjoja..

Menetelmä 2. Lisäys puupistoksilla

Kuusan puupistokkaiden leviäminen

Tätä jalostusmenetelmää voidaan käyttää noin syksyn puolivälissä. Pistokkaat leikataan vuotuisista oksista. Jokaisessa niistä pitäisi olla vähintään kaksi tai kolme silmua. Lehtipuun pistokkaat tulee kääriä paperiin tai kosteaan kankaaseen ja haudata hiekkaan tai hienoon sahanpuruun. Kaikki tämä on säilytettävä kevääseen viileässä huoneessa..

Maaliskuun lopulla pistokkaat on istutettava kosteaan, löysään maahan 45 asteen kulmassa. Taimet alkavat juurtua noin 15-20 päivän kuluttua..

Kevään ja syksyn leikkausten pistokkaiden eloonjäämisaste vaihtelee merkittävästi. Vihreissä pistokkaissa – noin 70%ja puumaisissa – enintään 20%.

Honeysucklen jäljentäminen jakamalla pensas

Tämä menetelmä on yksi helpoimmista. Marjapensas (enintään viisi vuotta vanha) on kaivettava huolellisesti, jotta juuren osa ei vahingoitu, ravista maaperä juurista ja jaa se useiksi pensaiksi puutarhaleikkureilla. Sitten on suositeltavaa istuttaa jokainen pensan osa välittömästi uudelle alueelle. Tämä siirto on parasta tehdä maaliskuussa tai syyskuussa..

Tämä menetelmä ei koske yli viisivuotiaita kuusamaisia ​​pensaita..

Jotta marjapensas toisi runsaan sadon, on tarpeen kasvattaa useita tämän sadon lajikkeita kerralla..

Kuusan lisääminen (video)

Kuinka levittää kuusama. Sivusto "Puutarhamaailma"Kuinka levittää kuusama. Sivusto