Juncus (Sitnik)

Juncus (Sitnik)

Kasvi sitnik tai dzhunkus (Juncus) kuuluu sitnikovykhin (Juncaceae) perheeseen, ja latinaksi käännetty nimi tarkoittaa “kutoa”. Kulttuurin epätavallisia varret käyttivät usein ihmisiä, jotka löysivät niille käytännöllisiä käyttötarkoituksia. Niistä valmistettiin seuraavat esineet: korit, matot, kengät.

Sitnikin tai roskan epätavallinen ulkonäkö ei voi jättää tarkkailijaa välinpitämättömäksi. Kasvilla on varret kierrettyjen spiraalien ja ohuiden versojen muodossa, jotka muistuttavat pitkiä oksia. Tiettyihin aikoihin tietoa kasveista ei ollut tietosanakirjoissa, mutta kukka ansaitsee erityistä huomiota..

Kuvaus sitnik (junkus)

Kuvaus sitnik (junkus)

Kotona kasvattamiseen voidaan nykyään käyttää suurta määrää kasveja, joista monia käytetään usein maisemasuunnittelussa. Suurin osa niistä kuuluu yksivuotisten tai runsaasti kukkivien pensaiden luokkaan. Niistä on melko vaikea löytää koristeellisia lehtipuita, ja eksoottiset ja alkuperäiset yksilöt ovat vielä harvinaisempia..

Rumpu erottuu epätavallisesta ulkonäöstään, joka erottaa sen välittömästi muiden kasvien taustasta. Tavallisessa elämässä kukkaa kutsutaan usein roskaksi tai roskaksi, ja kaupoista löytyy merkinnät Juncus tai Juncaceae.

Luonnollisissa olosuhteissa roskaa löytyy vesistöjen läheltä, ja puutarha -alueilla kukkaa käytetään usein märissä kukkapenkeissä tai vesistöjen koristeluun. Rumpun epätavallinen ulkonäkö herättää usein suunnittelijoiden ja kukkakauppojen huomion..

Monivuotinen Juncus kuuluu lyhyiden juurakoiden ryhmään ja sillä on kyky kukkia. Alustojen alueella on tuppeja, jotka ovat pieniä ruskehtavia asteikkoja. Pienet kukinnot näyttävät upeilta, houkuttelevilta ja epätavallisilta. Ne voivat ottaa vaaleanruskeita ja luonnonvalkoisia sävyjä. Ahtaat oksat erottuvat epäsymmetrisydestään. Lehti näyttää verson jatkeelta, ja kukinnot nojaavat siitä sivulle.

Rumpukasvi ei ole pakkasenkestävä ja kasvaa hyvin korkean kosteuden olosuhteissa. Talon kasvattamiseen käytetään useimmiten yhtä lajiketta, mutta sen ulkonäöstä tulee omistajan erityinen ylpeys. Rumpukasvilla on upeat kiertyneet varret ilman lehtiä, ja kotona kasvatettuna kukka voi saavuttaa 40-50 cm korkeuden.

Roskien tai rumpujen hoito kotona

Roskien tai rumpujen hoito kotona

Juncus kuuluu epätavallisten kasvien luokkaan, jonka ulkonäkö on epätavallinen useimmille kukkaviljelijöille. Aloittelijoille on melko vaikeaa kasvattaa sitnik kotona, joten ennen ostamista on tärkeää tutustua asiantuntijoiden tärkeimpiin suosituksiin..

Normaalin kasvun ja kehityksen varmistamiseksi lantion on annettava suuri määrä kosteutta. Hänen on luotava kirjaimellisesti “suo” -olosuhteet, jotka ovat verrattavissa paludariumin järjestämiseen. Sitnikin tai roskapostin hoito vaatii erityissääntöjen noudattamista, joita ei voida kutsua vakioiksi ja tavallisiksi..

Valaistus

Juncus on erittäin herkkä valon riittävyydelle, joten laitoksen on tärkeää valita oikea paikka. Eri lajikkeet voivat vaihdella resurssitarpeiden suhteen, joten ostaessa on parempi selventää myyjältä tietyn lajikkeen tiedot. Jotkut lajikkeet on erityisesti koulutettu kasvamaan osittain varjossa, joten ylimääräinen valo voi vaikuttaa haitallisesti kasvien kasvuun. Tällaisen jalostustyön tarkoitus on halu yksinkertaistaa kukan hoitoprosessia ja laajentaa sen mahdollisia käyttöalueita..

Merkittävä osa rumpulajikkeista vaatii valaistuksen riittävyyttä. Kasvien on tarjottava hajallaan olevia säteitä, joten suojaa kirkkaalta ja polttavalta auringolta on tarjottava. Valoa rakastavat yksilöt tuntuvat hyvältä eteläpuolella, joten ne voidaan sijoittaa paikkoihin, joissa on hyvä valaistus..

Riittämätön valaistus vaikuttaa negatiivisesti lantion kasvuun, joten auringon puutteen vuoksi on tärkeää varustaa kasvi lisävalaistuksella. Kulttuuri voi kasvaa jopa ilman luonnonvaloa, mutta tällaisessa tilanteessa on tärkeää luoda laadukas keinotekoinen valaistus. Tässä tapauksessa on sallittua valita länsi- ja itäpuolet asettamalla kukka etäisyyteen ikkunasta..

Lämpötila

Juncus (Sitnik)

Rumpu kuuluu lämpöä rakastavien kasvien luokkaan, joten jopa kasvatettaessa kukkaa kotona sinun on huolehdittava lämpötilan ylläpitämisestä. Sisäolosuhteita pidetään optimaalisina laitokselle, jossa lämpömittarissa on 24 asteen tai enemmän indikaattoreita..

Juncus tuntuu hyvältä 18 asteessa, mutta kun arvot putoavat alle 15 asteen, ensimmäiset merkit kasvien terveysongelmista alkavat näkyä. Tämän ominaisuuden yhteydessä kulttuurille on tarjottava mukavat olosuhteet ja mukava lämpötila myös talvella..

Jyrkkä lämpötilan lasku saa kukan lepäämään. Tällaisen reaktion alkaessa kukka lakkaa kasvamasta ja varret alkavat kuivua, ja aktiivisen heräämisen vaihe tapahtuu vasta kevätkauden alkaessa..

Jos polven ikä on merkittävä, hänen on suositeltavaa järjestää lepoaika, mutta tällaisen ajanjakson tulisi olla lyhyt. Toimenpiteisiin kuuluu se, että 14 päivää ennen kevään ensimmäisen kuukauden alkua lämpötila lasketaan 16-18 asteeseen. Jos kasvi on hiljattain hankittu ja kukka katsotaan nuoreksi, sen ei tarvitse antaa sille “lepotilaa”.

Lämpötilan muutoksilla ja vedoilla on aina negatiivinen vaikutus rumpuun, joten tällaiset tilanteet kasvien kasvatuksen yhteydessä on suljettava pois. On tärkeää valvoa, ettei kukkaruukussa ole maaperän voimakasta jäähdytystä, koska se voi johtaa kukan kuolemaan. Epämiellyttävien seurausten välttämiseksi on suositeltavaa käyttää potin erityistä tukea..

Lämpimänä vuodenaikana sitnik voidaan siirtää lasitetulle loggialle, ja kun kesäkausi tulee, voit harkita sen asettamista terassille tai puutarhaan. On tärkeää valita hyvin suojattu alue, joka on vapaa luonnoksista ja tuulenpuuskista..

Kastelutila

Sitnik viittaa kasveihin, jotka vaativat hoitoa, mikä koskee myös kastelusääntöjä. Vedenkäsittelyjen tulee olla säännöllisiä ja antaa kasveille hyvää kosteutta. On suositeltavaa noudattaa klassista kastelujärjestelmää suorittamalla työt tietyn ajan kuluttua..

On optimaalista varmistaa sellaiset olosuhteet, joissa kukkaruukun vedenpinta pidetään suunnilleen samalla tasolla. Astian pohjalle on ensin sijoitettava tyhjennyskerros, ja nesteen tulisi aina olla läsnä juuri sen linjan yläpuolella. Jotkut viljelijät suosivat kaksinkertaisia ​​astioita ja korkeita lokeroita kasvattamiseen. Tällaisessa tilanteessa on tarpeen hallita tilannetta, eikä taso saa laskea alle 8-10 cm.

Rumpu on ihanteellinen vesiviljelyyn. Kukkien hoitoprosessin yksinkertaistamiseksi voidaan käyttää automaattista kastelujärjestelmää, jonka avulla voit viivästyttää kukka -maaperän kosteutta ja vähentää toimenpiteiden tiheyttä.

On tärkeää varmistaa, että ruukuissa on jatkuvasti nestettä, jotta vältetään maaperän kuivuminen. Kosteuden puute alustassa on suuri kasvien kuoleman vaara, ja jos maaperän annetaan kuivua kokonaan, on epätodennäköistä, että näyte voidaan elvyttää uudelleen. Tämän ominaisuuden vuoksi on parempi lisätä vettä öljypohjaan ajoissa ja kostuttaa maaperä..

Roskien kasteluun on tärkeää käyttää laskeutunutta pehmeää vettä. On optimaalista käyttää lämmintä nestettä, jonka indikaattorit ovat verrattavissa huoneen lämpötilaan. Kylmällä vedellä on negatiivinen vaikutus juurijärjestelmän tilaan ja se voi johtaa lahon muodostumiseen. Kuuma voi aiheuttaa palovammoja, koska kukka on melko herkkä kastelun lämpötilajärjestelmälle.

Ilman kosteus

Juncus

Junkus tarvitsee korkean kosteuspitoisuuden hyvään kasvuun. Laitokseen olisi kiinnitettävä erityistä huomiota tilanteissa, joissa indikaattorit laskevat 50 prosenttiin, koska tätä tasoa pidetään kriittisenä. Tämä havaitaan usein, kun patterit ja muut lämmityslaitteet ovat toiminnassa. Tässä tapauksessa sinun on turvauduttava kasvin useampaan ruiskutukseen ja lisättävä kastelua..

Säännölliset vesitoimenpiteet ja ilman kostutus laitteen avulla saavat laitoksen tuntemaan olonsa mukavaksi. Voit lisätä ilmaisimien tasoa ilmassa käyttämällä yksinkertaisinta ruiskua ja pistoolia. Kun käytät laitetta kasvien ja ilman kostuttamiseen, on tärkeää noudattaa seuraavia sääntöjä:

 • älä anna pisaroiden pudota lehtiin:
 • käytä hienoruiskutustilaa;
 • käytä töissä lämmintä vettä.

Ruiskutus tulisi suorittaa jonkin matkan päässä kukasta, ja ilmassa pitäisi muodostua eräänlainen sumu pienistä pisaroista. Talvella voit ripustaa märkiä lakanoita paristoihin tai käyttää erityistä tekniikkaa, joka on suunniteltu pitämään huoneen kosteus asetetulla tasolla. Voit lisätä ilmankosteutta asentamalla astian, jossa on vettä, asentamalla huoneeseen akvaarion tai pienen koristeellisen suihkulähteen.

Sitnik tuntuu hyvältä huoneessa, jossa on korkea kosteus, ja sen läsnäolo huoneessa tarjoaa viihtyisän ilmapiirin asumiseen. Kasvi luo suotuisan mikroilmaston, jolla on myönteinen vaikutus ihmisten terveyteen. Asiantuntijat sanovat, että talon kopion sijoittaminen voidaan rinnastaa todellisen suihkulähteen läsnäoloon..

Potin valinta

Paludariumit, tavalliset ruukut tai kaksinkertaiset ruukut ovat ihanteellisia rypäleiden kasvattamiseen. Valittaessa on tärkeää ottaa huomioon, että laitoksen on tarjottava olosuhteet lähellä suota. Tämän ominaisuuden vuoksi on suositeltavaa suosia hydroponista menetelmää, erityisten vesisäiliöiden kanssa varustettujen kattiloiden käyttöä..

Kasvin juuristo on pinnallinen, kuitumainen. Ajan myötä se muodostaa sivuttaiset juuret, jotka ovat ohuita rihmamaisia ​​prosesseja. Tämän ominaisuuden yhteydessä on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin vivahteisiin:

 • ruukku ei saa olla leveä;
 • vaaditaan riittävä säiliön korkeus;
 • ahdas kukkaruukku ei sovellu kasvattamiseen.

Maaperä

Juncus (Sitnik)

Rush -istutusta varten voit käyttää vesikasveille tai paludariumeille suunniteltua maaperää. Alustan itsevalmistelua varten on suositeltavaa ottaa tavallinen puutarhamaa ja rikastuttaa sitä luonnollisilla elementeillä, jotka voivat tehdä koostumuksesta löysemmän. On suositeltavaa lisätä seuraavat komponentit:

 • sammal;
 • suoturve;
 • perliitti;
 • hiekka;
 • kiviä.

Lannoitteet

Juncusille on annettava lisälannoitusta intensiivisen kasvun aikana. Kevät- ja kesäkautta pidetään tällaisena ajankohtana. Riittää, kun levität lannoitetta 2 kertaa kuukauden aikana käyttämällä koristeellisten lehtipuulajien koostumuksia tai yleismaailmallisia työvaihtoehtoja.

Lepotilan aikana lannoitteita ei tarvita maaperän rikastamiseen. Jos talven rumpu ei ole siirtynyt lepotilaan ja kasvaa edelleen aktiivisesti, sinun on noudatettava yleisiä suosituksia ja ruokittava kasvi kahdesti kuukaudessa. Kylmänä vuodenaikana ruokinta on vähennettävä, ja se muodostaa ½ osan suositellusta annoksesta. Valmistaja ilmoittaa lannoitteiden käyttöä koskevat säännöt aina pakkauksessa, joten sinun on aina noudatettava ohjeita äläkä unohda turvallisuusvaatimuksia.

Siirtää

Juncus -elinsiirto

Jos töiden siirtoa suunnitellaan, uuden ruukun tulee olla halkaisijaltaan keskimäärin 5 cm suurempi kuin edellinen. Oikealla maaperän valinnalla on tärkeä rooli kasvien terveydelle. Alustan on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • olla löysä ja ilmava;
 • on korkea happamuus;
 • olla kevyt;
 • hyvä kosteuden läpäisevyys.

On suositeltavaa suorittaa töitä roskien siirtämiseksi tilanteessa, jossa säiliö on tullut pieneksi kukalle ja tarvitaan suurempi tilavuusastia. Huomattava versojen oheneminen talvella tai kuivuminen kesällä voi osoittaa tällaisen huokosen alkamisen..

Kasvin juurijärjestelmälle on ominaista kyky kasvaa nopeasti, ja jatkuvassa kosteudessa ja juurien kuolemisessa on suuri riski mädäntyä ja maaperää happamoitua. Asiantuntijat suosittelevat kukan siirtämistä kerran vuodessa, ja maaperän uusiminen ei koskaan vahingoita perää. On sallittua poistaa koko maapallo, mikä mahdollistaa juurijärjestelmän tarkastuksen ja valvonnan.

Istutuksen jälkeen kasvi toipuu melko nopeasti, joten sinun ei pitäisi pelätä tällaisia ​​toimenpiteitä. On suositeltavaa, jos mahdollista, lykätä tällaista työtä keväällä. On tärkeää suorittaa seuraavat toimet:

 • poista kukka varovasti ruukusta;
 • katkaista pilaantuneet juuriprosessit;
 • lisää tyhjennyskerros pohjaan;
 • jauhaa pinta.

Hajanaisen kuivatuskerroksen muodostuminen estää maaperän kastumisen, happamoitumisen ja juurijärjestelmän hajoamisen. On optimaalista käyttää ostettua paisutettua savea tällaisiin tarkoituksiin. Istutettaessa on tärkeää tarkistaa, että kasvi pysyy haudattuna samalla tasolla. Silpputekniikan käyttö mahdollistaa kosteuden paremman säilymisen maaperässä ja estää yläkerroksen nopean kuivumisen ongelman.

Juncus. Siirtää. [Najeda ja maailma]Juncus. Siirtää. [Najeda ja maailma]

Leikkaaminen

Sitnik ei tarvitse karsia, vaan kasvi tarvitsee ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Seuraavia menettelyjä tarvitaan järjestelmällisesti:

 • leikkaus pystysuoran varren spiraalilajeihin;
 • vihreiden versojen poistaminen vaihtelevista viljelykasveista;
 • vaurioituneiden ja kuivien versojen poistaminen;
 • kuivattujen päiden leikkaaminen.

Kun vihreät varret poistetaan kirjavista viljelykasveista, viallinen verso on poistettava kokonaan, eli leikattava pois aivan pohjasta. Kuivien versojen oikea -aikainen karsiminen säilyttää kasvin visuaalisen vetovoiman.

Taudit ja tuholaiset

Sitnik tai junkus on hyvä vastustuskyky tuholaisia ​​ja sairauksia vastaan. Jos on merkkejä ongelmista tai haitallisen hyönteisen läsnäolosta, sinun on välittömästi ryhdyttävä päättäväisiin toimiin. Taistelua varten käytetään sieni- tai hyönteismyrkkyjä, joiden kanssa riittää käsitellä vain 1 kerta. Jos mätää havaitaan, kukka on siirrettävä.

Ongelmia roskien kasvamisessa

Lämpötilajärjestelmän ja huoneen liian alhaisten indikaattorien noudattamatta jättäminen johtaa versojen kuivumiseen ja roskien varren kuolemaan. Tällaisten merkkien esiintymistä talvella pidetään normina, koska kasvi voi valmistautua lepotilaan. Kesällä tällaista signaalia ei voida hukata, koska se puhuu mädäntymisestä ja hevosjärjestelmän ongelmista. Varren haalistuminen osoittaa valaistuksen puutetta..

Jalostusmenetelmät rumpulle tai roskalle

Rumpun tai roskan kasvatusmenetelmät

Kotiviljelyyn soveltuvat vain rumpulajikkeet, jotka pystyvät lisäämään kasvua. Tällaiset kasvit voidaan jakaa useisiin osiin, minkä jälkeen kukin pensas istutetaan erilliseen astiaan. Jotta kasvi selviytyisi, on tarpeen saada riittävän voimakas nippu, jossa on oltava vähintään 10 vahvaa vartta.

Seikkailuun, jossa viljellään rumpua, voivat osallistua ne, joilla on huomattava aikaresurssi ja jotka ovat valmiita panostamaan vaadittujen olosuhteiden luomiseen. Asiantuntijat suosittelevat ajattelemaan hyvin ja arvioimaan omia kykyjään ja vasta sen jälkeen tekemään päätöksen laitoksen ostamisen tarkoituksenmukaisuudesta.

Sitnik tai Yunkus / vesikasvitSitnik tai Yunkus / vesikasvit

Rumpin päätyypit (junkus)

Nykyään kaupoista löytyy kasvi, jota kutsutaan leviäväksi tai spiraaliksi. Kirjoitukseen liittyy usein Juncus effusus “Spiralis” -määritys. Kasvi kuuluu viljoihin, ja versoilla on epätavallinen muoto. Ne muodostavat tiheän ja leviävän nurmikon pitkistä oksista. Ohuet spiraalit ilman lehtiä erottuvat toisinaan niin outoista kiharoista, että monet ostajat epäilevät, että ne on kierretty keinotekoisesti käsin..

Kotona kasvattamiseen soveltuu “Blonde Ambition” -lajike sekä “Spiralis”, jossa on kierrevarret. Erottuva piirre on versojen hämmästyttävä kultainen oljen sävy, ja kiharat ovat hieman suurempia.

Halutessasi voit löytää pystysuoria rumpulajeja, jotka eroavat myös epätavallisesta ja upeasta ulkonäöstä. Suosittuja lajikkeita ovat:

 • Aureostriat – lajikkeella on vaihteleva väri, ja keltaisten ja vihreiden alueiden yhdistelmää havaitaan koko versojen pituudella;
 • Pencil Grass (Pencil grass) – paksut ja suorat varret muistuttavat ulkoisesti harjapuun tai korkean ruohon nippua, vihreän kruunun korkeus voi olla 50 cm;
 • Kultainen viiva – versot on maalattu kirkkaan kultaisella värillä, suorat ja lähes täydellisesti tasaiset varret, mikä joskus luo keinotekoisen kasvin vaikutuksen.

Juncus (Sitnik)

Rumpulajikkeet ovat optimaalisia sisustukseen ja suunnitteluun, mikä johtuu suurelta osin ylellisyydestä ja epätavallisesta ulkonäöstä. Kukka voi olla erinomainen korvike veistokselliselle koostumukselle tai suurikokoiselle koriste-elementille, jolloin voit kokeilla ja toteuttaa rohkeita ratkaisuja. Juncus tai sitnik soveltuu viljelyyn seuraavien kohteiden alueella:

 • Asuintilat;
 • henkilökohtaiset juonet;
 • kylpyhuoneet;
 • kasvihuoneet.

Sitnik on optimaalinen käytettäväksi erottimena, joten sitä käytetään usein sisätiloissa vyöhykkeiden ja alueiden rajojen korostamiseen. Hienostuneet ja ainutlaatuiset versojen kaaret luovat outoja muotoja, ja kasvin avulla voit luoda suuremman huonealueen vaikutelman.