De mest interessante evergreens for hagen

De mest interessante evergreens for hagen. Bilde, beskrivelse

Hver gartner drømmer om å se hagen sin attraktiv gjennom året. Evergreens, som stiftavlinger, gjør denne drømmen til virkelighet enkelt. Grønne nåler eller blader av trær og busker skiller seg ut mot bakgrunnen til blomstrende planter i de varmere månedene, og om vinteren tiltrekker de ganske enkelt andres oppmerksomhet. Tross alt består en vanlig vinterhage bare av bare stammer og grener, og kompositoriske plantinger av eviggrønne skaper fantastiske ensembler og lyse enkeltbilder, glitrende med en palett med mange fargenyanser mot bakgrunnen til et høst- eller vinterlandskap.

De fleste av de eviggrønne tilhører bartrær. Til overraskelse for mange nybegynnere gartnere, er det verdt å merke seg at fargen på nålene ikke bare kan være grønn og nyanser. I den store familien av disse plantene er det mange arter og varianter av trær og busker, forskjellige i farge og nyanser. Dyktig plantende ensembler av eviggrønne planter med en blå, gylden, sølv, gul krone på stedet, kan du oppnå en unik kombinasjon med dekorative løvfældende plantinger. Blanke, lyse grønne blader med et uvanlig mønster på overflaten eller langs kanten med gule nyanser, krem, hvitt vil skape et individuelt komplett bilde eller en hel naturlig sammensetning på hagetomten.

Typer og varianter av evergreens

Typer og varianter av evergreens

Ønsker du å kjøpe eviggrønne avlinger av uvanlig farge for din personlige tomt, trenger du ikke ha mange års erfaring med hagearbeid eller studere mange arter og varianter av planter. Det er bare nødvendig å ta hensyn til navnet eller til et av ordene i navnet, det inneholder nødvendigvis “fargen” til denne arten. For eksempel:

  • Glauca – plantesorter med blå fargetoner;
  • Aurea – planter med lyse nyanser og en gul krone;
  • Gull er en plante med en farge i gule toner;
  • Maculata, Variegata – spraglede plantesorter, bestående av forskjellige mønstre og flekker i grønne, hvite og sølvfarger.

For anlegg av hagen anbefales det å bruke de mest populære og vanligste eviggrønne avlingene med blader. For eksempel vil euonymus eller suger skape en festlig stemning i hagen med sine uvanlige fargenyanser av blader med en kant av hvitt, gult, krem, lys eller mørkegrønt. Fra eviggrønne løvfellende bunndekke kan man foretrekke slike varianter som “Gratsilis”, “Silver Queen. Ivy kan brukes til å dekorere espalier, hekker, trestammer eller forskjellige andre gjenstander i hagen..

Lavvoksende og dvergarter og varianter av trær og busker vil passe perfekt inn i hagenesembler og komposisjoner. I det minste hageområdet kan du plante blågran, fjell- eller skogfuru, ert eller gul sypress, blå eller vanlige einer. Orientalsk eller brettet thuja, liguster, hybrid suger, berberis kan late som å være en enkelt eller sentral plante i hagen. Og avlinger som funkii, svingel (blå eller grå), periwinkle vil gjøre hagen fargerik og skape en kontrast mot den grønne bakgrunnen til andre plantinger..

Evergreens i landskapsdesign

Evergreens i landskapsdesign

Evergreens er perfekt kombinert og sameksisterer med mange andre representanter for floraen, og ser også flotte ut i forgrunnen og bakgrunnen, som solist og i vennlig selskap med andre avlinger.

Grunnlaget for sammensetningen

Hvis disse plantene plantes som grunnlag for hageområdet, vil det være mulig å beundre deres unike utseende når som helst på året. Om våren og sommeren vil eviggrønne planter utfylle massiv blomstring og duft. På høsten, i perioden med aktiv frukting og lyse farger på høstblader og frukter, vil paletten med nyanser utvide seg mange ganger og forene seg i et regnbuekor av farger. Og i vintermånedene vil de bli den eneste grønne øya i naturen blant glitrende snø..

Revitalisering av de mørke hjørnene i hagen

Dystre tette beplantninger i et hageområde med et stort område kan belyses og gjenopplives ved hjelp av varianter av evergreens som skiller seg fra andre i sin hvite, lysegule eller sølvfarge.

Enkelt planting og dyrking i kar

Vinterharde varianter med en uvanlig farge ser bra ut i samlingen av badekarplantinger. For en lys solo -aksent på en hagetomt, blomsterhage eller eng, er eviggrønne planter perfekte, der kronen presenteres i form av en uvanlig form (for eksempel en kolonne eller en pil). Gråtende eller standard kulturutvikling er ideell for enkeltplantinger.

Planting av evergreens og omsorgsregler

Planting av evergreens og omsorgsregler

Det anbefales å dyrke avlinger med flerfarget løvverk og nåler bare i penumbraområder. Et solrikt og skyggefullt voksested vil påvirke plantens dekorativitet og deres ytre egenskaper. Brannskader kan oppstå fra direkte sollys, og på grunn av mangel på lys blir den gule og gyldne fargen grønn.

Barrtrær bør plantes i områder som ikke utsettes for plutselige vindkast og trekk..

Den mest gunstige plantetiden er tidlig på våren eller høsten..

Hovedomsorgen er:

  • Ved rettidig fjerning av skadede og tørkede skudd;
  • Regelmessig beskjæring og utforming av kronen og plantens generelle form.

Evergreens for å vokse i hagen (video)

Ekaterina Chernyaeva – EvergreensEkaterina Chernyaeva - Evergreens