Velge planter for grenser

Velge planter for grenser. Bremse blomster: utvalg av stauder og ettårige

Ved hjelp av en kant kan enhver hage eller tomt i bakgården gjøres om til et harmonisk landskap, eller omvendt få det til å se kaotisk og mangfoldig ut. Alt avhenger av de riktige utvalgte og dyktig plantede grenseplanter. Grensen mellom stien og de blomstrende plantene kan fungere som et verktøy for å fullføre hele utseendet. Et slikt dekorativt element som en kant er en av de viktigste eller til og med hovedelementene i stilen som er valgt på stedet. Det er kjent at bruken av den som dekorasjon ble praktisert allerede på 1600 -tallet. Hagetomter på klostre med mange rygger og blomsterbed kunne ikke klare seg uten multifunksjonelle plantegrenser.

Landskapsdesignere anbefaler å lage grenser ikke bare ved hjelp av forskjellige kunstige materialer, men anbefaler også å bruke blomstrende planter for å gjenopplive den usynlige rammen, som vil fungere som en naturlig naturlig kant. En slik grense vil samtidig være en inndeling av territoriet og en del av en blomsterhage..

Ulike typer og varianter av blomstrende urteaktige og halvbuskevekster brukes som grenseplanter. For eksempel var en så søt ettårig som kjørvel en av de første plantene som ble brukt i denne egenskapen. Senere ble det imidlertid klart at det er plagsomt å plante årlige avlinger hvert år, og flerårige planter kom i stedet..

I dag er antall kantplanter enormt og mangfoldig. Blant dem er det mange blomstrende avlinger, som varierer i farge og aroma, i prakt og blomstringstid, i størrelse og form. Det kan være årlige og flerårige prøver, bunndekke og busk, lyse og beskjedne i nyanser. Det er viktig at kantsteinplantasjene forblir omtrent like store og ikke vokser over store områder, og endrer “levende ramme”.

Du kan lage en eviggrønn kant. Da vil blomsterhagens eller hagenes dekorativitet bevares gjennom året. Om vinteren vil slike naturlige komposisjoner tiltrekke seg oppmerksomhet og muntre opp. Og omsorgen for disse plantene vil være minimal. Flerårige grenser er også praktiske på sin egen måte. De vil forbli på stedet i mange år, og noen ganger tiår. Men deres skjønnhet kan nytes utelukkende i den varme årstiden. En slående og vanlig representant for slike grenser er et saktevoksende tre- eller buksbusk og flerårig nellik. Lyse ettårige er også plantet som fortauskanter, men de er veldig korte. Slik skjønnhet vil bare vare til begynnelsen av det første kalde været..

Grensestiler

Grensestiler

Alle kan velge stilen på grensene, med tanke på deres liker og preferanser. Det er betingede hovedstiler.

Strengt eller vanlig

I denne stilen er strenge rette linjer, geometriske mønstre eller former synlige. Planter på slike fortauskanter blir vanligvis utsatt for regelmessig formativ beskjæring for å opprettholde et strengt utseende. Boxwood, duftende rue, samt mange typer gress av middels høyde er mest egnet for denne stilen..

Naturlig eller landskap

Grenser i denne stilen ser naturlige og naturlige ut. “Rammer” laget av planter er knapt synlige i det generelle landskapet, alt smelter sammen til et enkelt harmonisk bilde. For planting, ettårige og stauder, puter og bunndekkende arter brukes urteavlinger som er motstandsdyktige mot tråkking.

Land

Landlige grenser er skapt av grønnsaks- og bærplantinger, av medisinske avlinger og sunne urter. I slike originale komposisjoner – dill og persille, grønne løk og koriander, jordbær, mynte, oregano, calendula.

Planter for grenser i et solrikt område

Planter for grenser i et solrikt område

Hvis fortauskanten ligger på et åpent, solrikt, godt opplyst område i områder med et mildt klima, anbefales det å plante duftende rue, lavendel og santolina. I områder med hardt klima kan du plante frostbestandige planter. Og på steder med et temperert klima er populære – rezuha, aster, yaskolka og obrieta.

Dubravnik er en frostbestandig avling som beholder grønne blader selv i den kaldeste vinteren..

Mansjetten er en upretensiøs og lite krevende flerårig og når en høyde på 30-40 cm. Den vokser godt i delvis skygge.

Catnip er en lavblomstrende plante med vakre små blader av en lysegrønn nyanse.

Aubrieta brukes til en smal hukekant som en lyserød, syrin, blå eller lilla flekk mot bakgrunnen av grønt løvverk av andre avlinger.

Oregano er perfekt for å skape en veldig frodig og utrolig velduftende kant..

Armeria ved sjøen tiltrekker seg oppmerksomhet med sin lyserøde blomstring mot bakgrunnen av en tett rosett med grønne blader.

Bysantinsk meisel og rødbladet geychera skiller seg fra andre planter ved sin uvanlige form og farge på bladene.

Planter for kantstein i skyggen og penumbra

En frodig “kant” i et skyggefullt eller halvskygget område kan være fra eviggrønne eller bunndekkende plantearter som ikke trenger sterkt sollys for å bevare sine dekorative kvaliteter.

Boxwood er en klassisk grenseplante som passer inn i enhver stil (men bare med obligatorisk vanlig hårklipp).

Saxifrage er en eviggrønn bakdeksel med en sjarmerende blomstring i begynnelsen av juni.

Klokken er en upretensiøs, rørende og delikat kultur som krever lav beskjæring, ettersom den veldig raskt bygger opp volum og utvisker omrissene av den “levende rammen”.

Årlige grenseplanter

Årlige grenseplanter

Ettårige planter er et utmerket verktøy for å skape en levende, pittoresk og unik sammensetning av blomstrende planter. Selv om du hvert år må håndtere nye plantinger, men hver gang får hagen nye farger, nyanser, aromaer. Alternativene for kombinasjoner av arter og varianter av blomstrende avlinger er uendelige og avhenger bare av gartnerens kreative fantasi..

Ulempen med ettårige planter er at de begynner å blomstre sent. Tidlig på våren begynner de bare å danne seg, og frodig blomst begynner om sommeren. Dette “problemet” kan løses ved hjelp av andre vårblomster, som gir sin skjønnhet bare fra mars til mai. For eksempel plantes tulipaner eller påskeliljer først på stedet som ble valgt for sommeren. Når blomstringen tar slutt, kan du vokse ettårige. En gunstig tid for å plante dem er perioden med å dø av blader på løkvekster..

Hver sommersesong kan du plante forskjellige varianter av morgenfruer, balsamer, verbena, calendula, snapdragon og forskjellige typer tusenfryd som kantstein. Du kan beundre og nyte en så lys blomsterhagegrense i det uendelige..

Kombinasjon av planter i dobbel og trippel kant

Flere typer planter og ytterligere kunstige dekorative materialer kan alle sees i en dobbel eller trippel kant. Flerårige planter anbefales å kombineres med løkvekster (for eksempel Iberis og Tulip). Grønnsakskonturer kan forsterkes eller understrekes litt med naturstein, trebiter, keramiske fliser eller metall. En frodig vegetasjonsstrimmel ser flott ut på bakgrunn av store steiner eller vridde elementer. Deler av tre eller fliser gir ikke bare variasjon til en naturlig blomstring eller løvfellende sammensetning, men kan også være en utmerket dekorativ støtte for planter (for eksempel for nelliker og nasturtium). Dekorative tilleggsdetaljer på grensen kan gi bildet intrikat, understatement og vekke kreativ fantasi.

Før du planter og bygger kantstein, må du starte med å velge en stil. Først etter det anbefales det å gå videre til valg av planter. Når du velger, er det veldig viktig å ta hensyn til deres forvaringsbetingelser, regler for omsorg, vekst og utvikling, motstand mot sykdommer og skadedyr, samt en palett av farger og nyanser under blomstring. Alle kulturer bør være i harmoni med hverandre, ikke forstyrre hverandre, men tvert imot være et komplett komplement. Det er også verdt å ta hensyn til varigheten og tidspunktet for blomstring av grenseplanter. Lyse fargenyanser bør ikke overskygge eller overskygge de fullt mettede grønne fargene på den løvrike delen av avlingene.

Regelmessig beskjæring av planter anbefales for å danne en frodig grønn “ramme”. Dette gjelder spesielt for vintergrønne plantasjer. Når blomstringstiden er over, blir planten kuttet til bunnen. Slike drastiske tiltak vil bidra til fremveksten av et stort antall nye unge skudd og deretter en større tetthet av grener og prakt. Bare spissene på grenene vil bli utsatt for gjentatt lett beskjæring..

Planter for å lage levende grenser (video)

Planter for å skape levende grenserPlanter for å skape levende grenser