Hvordan velge en ortopedisk sengebunn

Hvordan velge en ortopedisk sengebunn

Sunn søvn er nøkkelen til velvære gjennom dagen. Han blir assistert av en velvalgt seng, som vil gi riktig posisjon av kroppen under hvile. En viktig del av designen er basen, som gir støtte til madrassen og avslører dens ortopediske egenskaper.

Hva er en ortopedisk sengebunn

Ortopedisk base Er et gitter bestående av en ramme og lameller bøyd på skrå. Det reduserer belastningen på madrassen, forlenger levetiden og opprettholder torsoens riktige posisjon under søvn. Basen lar luft sirkulere, slik at sengetøyet holder seg friskt og rent lenger. Den buede formen på lamellene forbedrer madrassens terapeutiske egenskaper. Dette er viktig ikke bare for mennesker som lider av sykdommer i muskuloskeletale systemet, men også for alle som setter pris på sunn søvn og ønsker å våkne opp uten ubehag i leddene..

Kriterier for valg av ortopedisk base

Eksperter anbefaler å gjøre et valg i henhold til følgende kriterier.

 1. Materiale. Billige tresorter er mindre holdbare og går i stykker oftere, men det er billig å bytte dem. I tillegg er de fleksible og har uttalt ortopedisk støtdemping. Lamellene av dyrt tre er slitesterke, men tøffe.
 2. Funksjonalitet og egenskaper. Faste bunner er billige og egnede hvis sengen kun brukes til å sove. Løftemekanismen er nyttig hvis kjøperen bruker mer tid på det: for eksempel på en bærbar datamaskin eller ser på TV. Dette vil hjelpe ryggraden til å gå tilbake til sin naturlige sittestilling. Det er også avanserte transformatorer på kontrollpanelet.
 3. Avstanden mellom lamellene. Jo lavere denne indikatoren er, desto mer nyttige egenskaper og holdbarhet. I tillegg, jo kortere mellomrom mellom dem, desto mindre slitasje på madrassen..

Dimensjoner

Størrelsen velges avhengig av eiernes behov. En enkeltseng vil være nok for en barneseng – fra 60 til 90 cm bred. For voksne er en og en halv størrelse opptil 120-130 centimeter også egnet, men en dobbel, opptil to meter i størrelse, ville være et ideelt alternativ. Denne bredden gjør at to personer kan bo komfortabelt på en slik måte at alle føler seg komfortable. I dette tilfellet bør lengden være minst 180 cm. Det er bedre hvis denne indikatoren er 200-210 cm. Dette gjelder også begrunnelsen for en barneseng: det vil være mer praktisk å gi tilstrekkelig lengde “for vekst”.

Hvordan velge en ortopedisk sengebunn

For komfort er størrelsen på lamellene også viktig – lamellene som danner gitteret. Tykkelsen skal være 6-8 millimeter: dette er både styrke og fleksibilitet, og bredden er 6-7 cm. Avstanden mellom dem kan variere fra 7 til 9 centimeter. Lengden tilsvarer rammens dimensjoner. Antallet avhenger av lengden på køyen og er vanligvis 10-14 stykker.

Typer ortopediske baser

Type velges avhengig av kjøpernes behov, vekt og helse. Forskjellen ligger i de fysioterapeutiske egenskapene..

 1. Ingen hardhetsjustering. Standard med samme stivhet, som er billig og egnet for personer uten muskuloskeletale lidelser eller for par med samme vekt.
 2. Med justerbar stivhet. Lar deg justere fleksibiliteten til lamellene hos en spesielt underperson. Designet for personer med lidelser i muskuloskeletale systemet, fedme, hodepine, søvnløshet. De er også nødvendige når et par har en forskjell i vekt og forskjellige behov for stivhet..

Design

Ulike design gir forskjeller i funksjonalitet og brukervennlighet.

 1. Sammenleggbar. Praktisk å bære, kompakt, lett å lagre. Lett å brette og brette ut, egnet for leide leiligheter og hyppige flyttinger.
 2. Uknuselig. Ett stykke konstruksjon, sterk og holdbar, men vanskeligere å reparere. Passer til egne leiligheter og hus når det ikke er planlagt flytting.

Hvordan velge en ortopedisk sengebunn

En annen viktig egenskap er mobilitet. En ikke-løftende seng er egnet når den bare brukes til å sove, og personen kommer ikke til å lagre sengetøy i en eske under den. Den bevegelige basen er hoveddelen som kan løftes for å gi tilgang til plassen under sengen.

Rammemateriale

Rammen er oftest laget av tre populære materialer, som hver har sine egne fordeler og ulemper..

 1. Bjørk. Billig og fleksibel trevirke med nyttige egenskaper. Tåler opptil 150 kg. Oftest er sammenleggbare faste strukturer utstyrt med den..
 2. Nøtt. Slitesterkt, men tøft og dyrt materiale. Slitesterk, tåler opptil 200 kg, godt egnet for å flytte bunn.
 3. Bøk. Det dyreste og slitesterke materialet som knapt bøyer seg. Krever valg av madrasser med hardhet. Tåler vekt opptil 250-300 kg, kan kombineres med ethvert alternativ.

Tips for å gjøre det riktige valget

For at den ortopediske strukturen skal tjene i lang tid og takle dens funksjon: støtte den anatomiske tilstanden til ryggraden, må den velges riktig. For å gjøre dette kan du bruke råd fra andre kjøpere..

 1. Velg riktig størrelse: lengden skal være 20-25 centimeter lengre, og minimumsbredden bør være 80 cm for hver person.Hvordan velge en ortopedisk sengebunn
 2. Velg en seng i henhold til dine behov: ikke gaffel ut for en automatisk transformator på fjernkontrollen hvis sengen bare brukes til det tiltenkte formålet. Motsatt, hvis en person bruker mye tid på det, er det bedre å ta vare på kvaliteten..
 3. Hvis en ortopedisk base er valgt for en person med sykdommer i muskuloskeletale systemet og vil utføre en terapeutisk funksjon, er det verdt å konsultere en spesialist når du velger den. Den vil beregne den foretrukne avstanden mellom lamellene og nødvendig fasthet i madrassen, avhengig av diagnose og tilstand.
 4. Fordelen ved kjøp vil være tilstedeværelsen av esker for sengetøy.

Konklusjon

En ortopedisk sengebunn er et nyttig og praktisk kjøp som lar deg forbedre kvaliteten på søvn og velvære. Det er mange varianter som varierer i materiale, funksjonalitet, størrelse, så alle kan velge et soveplass som passer deres behov. Når du kjøper, bør du ta hensyn til mobilitet, fleksibilitet til lamellene og avstanden mellom dem. Hvis du velger disse parameterne riktig, vil basen for sengen vare lenge og forbedre eiernes levetid..