Når skal man feire katolsk og ortodoks påske

Påsketradisjoner

Påsken regnes som en kristen høytid, som er tidsbestemt til å falle sammen med Kristi oppstandelse. Denne høytiden feires med glede ikke bare av ortodokse, men også av katolikker. Påsken er høytiden som markerer seieren over døden og kjærligheten til livet. Denne feiringen gir oss alle håp om evig eksistens. Påsken er tiden da kirken gleder seg. På dette tidspunktet åpner det portene sine vidt og alle kan bruke her kaker, egg og andre retter som ble brakt i en kurv. I denne artikkelen bestemte vi oss for å fortelle deg om når påsken er i Russland i 2017. Vi vil fortelle deg den eksakte datoen og fortelle deg om tradisjonene som er knyttet til denne feiringen..

I år feires en sjelden forekomst når katolikker og ortodokse kristne feirer denne lyse dagen – påsken samme dag. – 16. april.

Påskesymboler i Russland

Når påsken feires. Feriesymboler

Vanligvis feires kristen påske på søndag. Datoene endres imidlertid hver gang. Og hvis du bestemmer deg for å beregne den eksakte datoen for ferien selv, vil det være ekstremt vanskelig å gjøre dette. Som regel er den dannet på grunnlag av sol-månekalenderen. Det følger av dette at ortodoks og katolsk påske har forskjellige datoer. Og alt fordi katolikker og ortodokse kristne lever etter forskjellige kalendersystemer..

Hvis du er interessert i datoen for påsken i 2017 for de ortodokse, så skynder vi oss å informere deg om at den vil finne sted i 2017 16. april. Påsken er en høytid som lenge har hatt sine egne tradisjoner. Påskesymboler i Russland er:

 • malte egg og påskekaker som betyr liv;
 • vann som markerer påskestrømmer;
 • Velsignet brann.

Påskeaften er kirker i Russland fylt med troende som lytter til gudstjenesten, og deretter helliggjør vannet og påskekakene som de bakte eller kjøpte på forhånd.

Etter tradisjonen er det etter den guddommelige tjenesten vanlig å komme hjem og bryte fasten ved festbordet med dine slektninger. Denne dagen ventes spent på av de som har faste i 48 dager. Ved festbordet, først og fremst, bør du spise et egg. Og etter det spiser de vanligvis påskekake. Så snart du spiser disse to produktene, kan du begynne å spise andre retter som er på feriebordet..

Visste du at det å bryte egg regnes som favoritt påskemoro for mange. Dette morsomme spillet spilles av 2 spillere. Folk tar egg i hendene og slår dem på hverandres panne. Vinneren er personen som holder hele egget i hendene..

I denne artikkelen viser vi alle tradisjonene med å feire påske. En annen hyggelig tradisjon for påske er kristendommen. Folk i alle aldre på denne dagen bør kysse en venn tre ganger og samtidig si “Kristus er oppstanden!”. I dette tilfellet, som svar, bør du høre uttrykket “Truly Risen!”.

Tegn på en kristen høytid – påske

Det er verdt å si at det er noen tegn til påsken. De har kommet til vårt liv siden antikken. Nå vil vi liste opp noen slike eksempler for deg..

 • Så personen som først kommer hjem etter gudstjenesten vil være under lykken i et helt år..
 • For å tiltrekke suksess og rikdom til hjemmet ditt, må du dyppe smykkene dine av gull i vannet der det innviede egget ligger.
 • Hvis du ruller et farget påskeegg over ansiktet til et barn, kan det på denne måten beskyttes mot det onde øyet..
 • Påsken er en slik høytid når du ikke kan gjøre noen forretninger gjennom dagen. Og hvis du bryter dette forbudet, vil lykke forlate hjemmet ditt..

Hvis du ikke er troende, er betydningen og magien til en slik ferie veldig lett å kjenne. Husk at denne ferien først og fremst regnes som en ferie med kjærlighet og godhet. Derfor kan du på denne dagen besøke dine slektninger og venner. Du kan også samles rundt et stort festbord og bare spise. Ikke glem den søte samtalen..

Påske 2017 hvilken dato er ortodoks og katolsk

Dato for katolsk påske 2017. Tradisjoner og ritualer i ferien

Påsken 2017 er en unik høytid. Og hvis du ikke vet hvilken dato ortodoks og katolsk påske er, så var det i år et unikt tilfelle da disse to høytidene skal feires samme dag, nemlig 16. april. Det skal sies at 2017 gir en mulighet for ortodokse og katolikker til å feire påske samme dag. Vanligvis er forskjellen mellom slike datoer flere uker..

Du lærte om når dette året blir katolsk påske. Nå skal det sies at hovedsymbolet for katolsk påske er fargede egg. Egg er malt ulikt i forskjellige land. Lokale skikker og preferanser tas i betraktning her. For eksempel foretrekker katolikker som bor i vesteuropeiske land å male eggene sine røde. I dette tilfellet brukes ikke klistremerker og tegninger i dette tilfellet. Men katolikkene, Sentral -Europa for ferien – påske, maler egg med en rekke ornamenter. Egg er også malt med blomster og forskjellige mønstre..

Et annet symbol på katolsk påske er haren. Hvis vi vender oss til en gammel tro, går kaninen rundt på husene påskeaften og leverer godbiter, som han legger i påskekurven. Faktisk er haren en populær skapning blant katolske innbyggere. I form av en hare lages søtsaker og boller bakes. Haren er også trykt på påskekort. Kaninsuvenirer er også veldig populære. De er laget av forskjellige materialer. Dette kan være:

 • plast,
 • leire,
 • tøyet.

Den katolske kirke i Roma holder hovedtjenesten fra skjærtorsdag til den store oppstandelsen. I disse dager husker katolikker Kristi pine, hans død og ytterligere oppstandelse.

På lørdag kveld begynner kirker i Roma å feire påskeaften. Kvelden begynner med lysets liturgi. Et bål tennes ved siden av templet på denne dagen, presten tar en gnist fra dette bålet, som er nødvendig for å tenne et påskelys. Sammen med lyset går presten inn i templet, der det ikke er lys. I det mørke tempelet resiterer presten en gammel salme som minnes Frelserens voksenoppfriskninger. Så begynner katolikkene å tenne lysene fra det skitne store lyset..

Deretter begynner Ordets liturgi. Etter det begynner dåpens liturgi. Den katolske kirke, i motsetning til den ortodokse kirke, døper mennesker natten før påske. Troende katolikker anser denne handlingen som en ærefull ritual som kan gjøre livet deres mer vellykket..

Etter at dåpen er over, begynner den eukaristiske liturgien. Etter at den er over, uttales uttrykket “Kristus er oppstanden”. Folk som er i templet må svare “Truly is Risen”. Så går alle sognebarna sammen med templets forkynnere i korsets prosesjon..

Katolsk påske kan ikke forestilles uten et familiemåltid. På denne dagen legger katolikker, i likhet med ortodokse kristne, de deiligste godbitene på bordet. Selve påskebordet er dekorert med påskedekor..

Hvilke håndverk kan gjøres i påsken 2017:

 • Påskehåndverk
 • Pynting av egg til påske, foto
 • Hva håndverk å lage av hendige materialer til påske

Påskedato i 2017 for ortodokse

Hva kan ikke gjøres ved Kristi lyse oppstandelse

Påsken regnes som en ren høytid når en person kan rense sjelen og kroppen. På denne virkelig flotte dagen trenger du ikke å gjøre husarbeid og gå på jobb. Hvis vi snakker om unntak, så er det omsorgen for et barn og en syk person. Det anbefales ikke å besøke kirkegården påskedag. For denne anledningen er det en spesiell dag som kommer etter slutten av påskefestligheten. På denne dagen er det også forbudt å utføre minnestund..

I dagene før påske og etter det blir det ikke holdt bryllup i kirken. Dette er motivert av det faktum at denne ferien ble opprettet for fullstendig fysisk og moralsk trøst. I påsken er det en gjenfødelse av menneskesjelen.