Kirsikkatomaatteja ikkunalaudalla

Kirsikkatomaatteja ikkunalaudalla. Kasvava ja kodista huolehtiminen. Istutus ja jalostus

Olet todennäköisesti nähnyt kirsikkatomaatteja useammin kuin kerran kaupoissa. Ne istuvat yleensä pienessä korissa ja näyttävät hyvältä. Nämä vihannekset voivat sisustaa monia ruokia ja lisätä niihin pikanttisen kosketuksen. Nämä tomaatit, jotka ovat kooltaan melko pieniä, ovat erittäin miellyttävän makean makuisia ja hieman hapanta. Kun olet kokeillut niitä kerran, sinulla on varmasti halu kasvattaa tällaisia ​​vihanneksia itse, ja se on täysin mahdollista tehdä. Kirsikkatomaatteja voidaan kasvattaa kotona ikkunalaudalla. Mutta jotta sato olisi hyvä, sinun pitäisi tietää, kuinka istuttaa ja kasvattaa kirsikkatomaatteja oikein..

Kirsikkatomaatit: kasvatus ja hoito kotona

Kirsikkatomaatit: kasvatus ja hoito kotona

Jotta kirsikkatomaatit kasvaisivat ilman erityisiä ongelmia ja saisivat myös hyvän sadon, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 • Ensin sinun on valittava oikea ruukku tälle kasville. Niiden tulisi olla lieriömäisiä, jotta juuret täyttyisivät paremmin. Ei ole suositeltavaa käyttää ruukkuja, joiden muoto muistuttaa suorakulmiota tai neliötä. Ja kun säiliöt on valittu, on tarpeen täyttää niissä oleva ravinteiden maaperä..
 • Eteläinen tai itäinen ikkunalauta on täydellinen sijoittamiseen, koska kasvi rakastaa valoa erittäin paljon..
 • Tomaatit tarvitsevat myös lisävalaistusta, muuten ne alkavat heittää silmut pois. Tätä varten on suositeltavaa käyttää lyhytaalista sinipunaista lähdettä..
 • Siemenet kylvetään kuormalavoille, minkä jälkeen ne peitetään polyeteenikalvolla (lasilla). Niitä säilytetään paikassa, jossa on pimeää ja melko lämmintä 25-30 asteen välillä. Kun ensimmäiset versot ilmestyvät, kalvo poistetaan, ja kun 2 todellista lehteä kasvaa, kasvit on sukellettava ruukkuihin, missä ne kasvavat.
 • Kun tomaatit on istutettu pysyvään paikkaansa, niistä on huolehdittava asianmukaisesti, mikä on hyvin samanlaista kuin tavallisilla avomaalla kasvatetuilla tomaateilla. Kasvit tarvitsevat oikea -aikaista kastelua, puristamista, sairauksien ehkäisyä ja hoitoa, lannoitusta, sukkanauhaa tukeen.
 • Jos sinulla on halu ja kokemus, näitä kasveja voidaan kasvattaa hydroponisesti..

Kastelu ja kosteus

Kirsikkatomaatit tietysti rakastavat kosteutta, mutta on pidettävä mielessä, että sen ylimäärä voi johtaa kasvopoikien ja vihreän massan nopeaan kertymiseen kasveihin. Sateisella säällä näitä kasveja on kasteltava 2 kertaa vähemmän kuin tavallisesti. Tämäntyyppisissä tomaateissa emät liitetään heteisiin (tämän vuoksi ne ovat itsepölytettyjä), mutta jos maaperän kosteus on erittäin korkea ja ilman lämpötila pidetään 30 asteessa, munasarjat erittäin huonosti muotoiltu. Voit parantaa tilannetta harjalla. Hänen tarvitsee vain kävellä kukkien läpi, mikä lisää merkittävästi munasarjojen määrää..

Kirsikkatomaattien kasvatus

Kirsikkatomaattien kasvatus

Tämän kasvin varret ja pistokkaat juurtuvat hyvin yksinkertaisesti ja helposti. Siksi ei ole tarpeen yrittää kasvattaa kirsikkatomaatteja siemenistä. Voit siirtää ne helposti puutarhasta. Ja voit myös juurruttaa versoja tai lapsenlapsia.

Jotta poikapojat juurtuvat mahdollisimman nopeasti, lasiin kaadettuun veteen on lisättävä pieni määrä lannoitetta kukille. Ja jos niille tarjotaan hyvät sisäolosuhteet, niiden juurtuminen tapahtuu vain 7 päivän kuluttua. Joten vain erinomainen taimi keväällä saadaan kasveista, jotka juurtuit syksyllä. Ja nämä taimet voidaan saada vain puoli kuukautta. Lisäksi tämäntyyppinen taimi alkaa kantaa hedelmää vain kuukauden kuluttua, ja siinä kaikki, koska se on osa aikuista, hyvin kehittynyttä kasvia..

Lisäksi tämäntyyppisen kasvien lisääntymisen ja niiden istuttamisen avoimeen maahan toinen etu on, että niillä on aikaa antaa sato kauan ennen kuin myöhästyminen alkaa aktiivisesti levitä.

Hybridit ja lajikkeet ikkunalaudalle sekä loggia

 • Kirsikka Lisa F1
 • F1 -helmi
 • Vauva
 • Minibaari
 • Päivämäärä F1
 • Craiova
 • Bonsai
 • Peukalo
 • Kääpiö
 • Viherpeippo F1
 • Kirsikka Lycopa

Maaperän ja päällysteen valinta

Kasvien runsas ruokinta voi olla heille erittäin haitallista

Varmasti suuri joukko ihmisiä, jotka päättävät kasvattaa kirsikkatomaatteja ikkunalaudallaan, on erittäin vaikea vastustaa kirkkaita lannoitepaketteja, joita on kirjaimellisesti jokaisessa kaupassa. Loppujen lopuksi näyttää siltä, ​​että ilman niitä kasvi ei yksinkertaisesti voi kasvaa normaalisti ja tuoda hyvää satoa. Mutta tässä on syytä harkita, että kasvien runsas ruokinta voi olla heille erittäin haitallista..

Ja sinun pitäisi myös tietää, että lannoitteiden sisältämät aineet voivat kerääntyä hedelmiin, minkä seurauksena niistä tulee myrkyllisiä. Ja jotta kirsikkatomaatit kasvaisivat hyvin, riittää, että valitset oikean istutusmaan ja ruokit ne millä tahansa joukkotuhoaseella kahden viikon välein tai käytät yksinkertaisia ​​kasvi -tinktuureja näihin tarkoituksiin.

Kirsikkatomaatin maaperän seos on erittäin helppo valmistaa. Tätä varten sinun on sekoitettava hiekkaa, kompostia, turvetta, puutarha- ja turvemaata. On myös suositeltavaa lisätä hieman hiiltä..

Monien asiantuntijoiden mukaan maaperän tavanomainen mekaaninen sekoittaminen on vähemmän tehokasta kuin kerrosten ruiskutus. Tämän vuoksi maaperä rakennetaan uudelleen, ja sen seurauksena neste jakautuu kastelun aikana tasaisemmin alustan päälle..

Kirsikan kasvatusvinkkejä

Kirsikan kasvatusvinkkejä

Kirsikkatomaatin kasvattamisessa kotona on useita hienovaraisuuksia:

 • Esimerkiksi kesäkuussa voit istuttaa juuri juurtuneita versoja toisen kerran, ja ne kantavat aktiivisesti hedelmää syksyn puoliväliin saakka..
 • Saksalaiset puutarhurit tietävät yhden tempun, jonka avulla he voivat sulkea pois taimien vetämisen, jos heillä ei ole tarpeeksi valoa. Ja tämä on erittäin helppo tehdä. Tarvitset pehmeän harjan, joka sinun on harjattava varovasti aika ajoin versojen lehtien ja latvojen päälle. Tämän seurauksena karvat ovat hieman vaurioituneet. sijaitsevat niiden pinnalla, minkä vuoksi taimet alkavat kasvaa paljon hitaammin ja pensas.
 • Jotkut puutarhurit kasvattavat myös kirsikkatomaatteja raudasta valmistetuissa ämpäriin. Tällaisia ​​kasveja ei istuteta avoimeen maahan. Tosiasia on, että tällaisen epätavallisen kapasiteetin ansiosta tomaatit eivät tartu myöhästymiseen. Ja tämä johtuu siitä, että rauta voi merkittävästi estää tämän sienen kasvua ja kehitystä..

Käyttämällä yllä olevia vinkkejä voit varmasti kasvattaa vahvoja ja terveitä kirsikkatomaatteja kotona, mikä ilahduttaa sinua runsaalla sadollaan pitkään..