Kurkun lehdet muuttuvat keltaisiksi: mitä tehdä kellastumisen estämiseksi

Kurkun lehdet muuttuvat keltaisiksi

Mikä puutarhuri ei unelmoi täydellisestä ja runsaasta makeiden mehukkaiden kurkkujen sadosta siementen kylvämisen aikana. Todellisuudessa ei kuitenkaan aina ole mahdollista saavuttaa hyviä tuloksia. Usein kesäasukkaat kohtaavat useita ongelmia jo tämän vihanneskasvin viljelyn alussa. Siementen alustava valmistelu antaa parhaat versot ja suojaa kasvia monilta sairauksilta. Nuorten taimien säännöllinen hoito, kastelujärjestelmän noudattaminen, oikea -aikainen alihankinta ovat tärkeimmät toimet, jotka on suoritettava terveen sadon korjaamiseksi..

Yksi yleisimmistä puutarhureita odottavista ongelmista on se, että viljelyprosessin aikana kurkkujen lehdet muuttuvat usein keltaisiksi. Miten käsitellä tällaista ongelmaa? Mitä korjaustoimenpiteitä voidaan käyttää estämään kurkunlehtien kellastumista tulevaisuudessa. Seuraavaksi tarkastelemme tarkemmin useita ennaltaehkäiseviä menetelmiä kurkkujen käsittelyyn..

Miksi kurkun lehdet muuttuvat keltaisiksi? | Agrolife.ua "Sinä kysyt, me vastaamme"Miksi kurkun lehdet muuttuvat keltaisiksi? | Agrolife.ua

Jos kurkkujen lehdet muuttuvat keltaisiksi: miten käsitellä sitä

Heti kun huomaat, että kurkkujen lehdet muuttuvat keltaisiksi, tämä on selvä merkki siitä, että kasvi on puutteellinen tietyissä aineissa. Tässä tapauksessa sinun on pelastettava nuoret pensaat hyvin nopeasti. Kun olet hukannut hetken, et voi koskaan odottaa mehukkaiden kurkkujen ilmestymistä puutarhaan. Kurkkujen keltaisten lehtien ongelma ratkaistaan ​​käsittelemällä taimia sekä kansallisilla että “ostetuilla” keinoilla. Usein syy lehtien kellastumiseen piiloutuu väärään kasteluun. Aikuiset ja nuoret kurkkupensaat ovat erityisen herkkiä juurivyöhykkeen kosteustasolle.

Kastelu

Viljelmä tarvitsee kohtalaista, säädeltyä kastelua, muuten pensaat muuttuvat keltaisiksi nopeutetulla nopeudella. Kun kastelu on vakiintunut, on tehokkaita tapoja torjua lehtien kellastumista. Kyse on erikoisratkaisujen valmistamisesta.

Menetelmä 1

Kun kurkun itut antavat 3-4 todellista lehteä, taimet käsitellään liuoksella, joka on valmistettu seuraavien komponenttien perusteella. 30 tippaa jodia, 20 g pyykkisaippuaa ja 1 litra maitoa lisätään ämpäriin vettä. Sekoita kaikki huolellisesti. Pensaat ruiskutetaan juuri valmistetulla liuoksella kymmenen päivän välein, mikä suojaa niitä kellastumiselta tulevaisuudessa tai pysäyttää prosessin varhaisessa vaiheessa.

Menetelmä 2

Ruiskutus kurkku lehtiä

Leipäleipä liotetaan ämpäriin vettä. Leipä turpoaa yön yli. Aamulla, kun massa on liuennut kunnolla, pieni määrä jodia lisätään nesteen ämpäriin. Saatu konsentraatti, jonka tilavuus on 1 litra, laimennetaan ämpäriin vettä. Kurkut ruiskutetaan tällä liuoksella. Tämän seurauksena kurkkujen vihreät värit säilyvät koko kauden ajan. Käsittely suoritetaan enintään kerran kahdessa viikossa. Liuos voidaan säilyttää pulloissa viileässä pimeässä paikassa ja käyttää tarvittaessa.

Menetelmä 3

Vesisäiliöön laimennetaan 2 litraa heraa ja 150 g sokeria. Tällä liuoksella saa suihkuttaa sekä terveitä että jo keltaisia ​​pensaita, jotta ne eivät menetä hedelmällisyyttä.

Menetelmä 4

Se perustuu sipulikuoren käyttöön, joka sisältää monia hyödyllisiä aineita. Kuori kaadetaan ämpäriin ja kaadetaan kylmällä vedellä. Sitten seos kiehuu ja jätetään imeytymään puoleksi päiväksi peittämällä ämpäri kannella. Kun liemi on infusoitu, se suodatetaan kuoren poistamiseksi. Saatu liuos laimennetaan vedellä suhteessa 2: 8. Pensaat ruiskutetaan valmistetulla infuusiolla erittäin huolellisesti. Nesteen pitäisi päästä lehtilehtien sisä- ja ulkopuolelle sekä kurkkujen kasvatusalueelle.

Menetelmä 5

Helpoin tie edellä mainituista. Sinun on otettava 5 litraa vettä ja 1 litra maitoa. Tämä ratkaisu on tehokas kurkkujen lehtien kellastumista vastaan..

ÄLÄ KURKKIEN LEHTIÄ KELTAISEEN !!!!!!ÄLÄ KURKKIEN LEHDET KOSKE KELTAISIA !!!