Puutarhurin avustajat tavallisesta ruokakaupasta

Puutarhurin avustajat tavallisesta ruokakaupasta

Vieraillessaan tavallisessa ruokakaupassa monet kokeneet kesäasukkaat ostavat tavaroita, jotka auttavat torjumaan haitallisia hyönteisiä kesämökiltään ja ehkäisevät erilaisia ​​sairauksia, ja niitä käytetään myös osana omien käsiensä valmistamia sidoksia ja infuusioita.

Osoittautuu, että yleisimpiä tuotteita, joita jokaisella kotiäidillä on talossa, voidaan käyttää onnistuneesti satojen lisäämiseen. Näitä ovat maitotuotteet, suola, ruokasooda, kuiva sinappi, hiiva ja paljon muuta. Paljon mielenkiintoisia asioita voidaan sanoa kunkin tuotteen eduista erikseen..

Mitkä tuotteet voivat olla hyödyllisiä puutarhassa

Suolaliuos on erinomainen ennaltaehkäisevä sienitauteja vastaan.

Suolaa puutarhassa

Taistelevat piparjuurta. Siitä eroon puutarhassa on yksinkertaisesti turhaa. Sen sitkeät ja syvät juuret kasvavat edelleen, vaikka koko valtava pensas ja suurin osa juurijärjestelmästä tuhoutuvat täydellisesti. Mutta ruokasuola voi selviytyä siitä. Tätä varten sinun on leikattava kokonaan kaikki lehdet ja ripotettava leikkaukset runsaalla suolalla..

Suolaliuos on erinomainen ennaltaehkäisevä sienitauteja vastaan. Jo ennen kuin silmut alkavat avautua, on suositeltavaa suihkuttaa kaikki hedelmäpuut.

Sipulit kärsivät usein sipulikärpäsistä tai jauheesta. Näiden ongelmien estämiseksi riittää, että ruiskutetaan kerran suolaliuoksella (yhdelle vesisäiliölle – 100-150 grammaa suolaa).

Samaa suolaliuosta voidaan käyttää juurikkaiden ruokintaan. Ensimmäinen kerta kasvien kehityksen alkuvaiheessa ja toinen kerta – 2-3 viikkoa ennen sadonkorjuuta.

Ruokasoodaa vihannespuutarhassa

Ruokasoodaa vihannespuutarhassa

Tätä tuotetta pidetään yleisesti yleisenä maassa ja puutarhassa – se voi auttaa melkein kaikessa.

Rypäleitä kasvatettaessa on suositeltavaa käyttää ruiskutusta soodaliuoksella (70-80 grammaa soodaa ämpäri vettä kohti). Hedelmien kypsymisen aikana tällainen ruiskutus säästää satoa harmaalta lahoamiselta ja lisää myös sokeria..

Sama soodaratkaisu suojaa hedelmäpuita lehtiä syöviltä toukkia vastaan..

Soodan suihkuttaminen 1 litrasta vedestä ja teelusikallinen soodasta auttaa suojaamaan kurkkuja jauhemaalta ja ennenaikaiselta kellastumiselta – 5 litralta vettä ja tl soodaa.

Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä karviaisen ja herukan pensaat on käsiteltävä soodalla (1 rkl), aspiriinilla (1 tabletti), nestesaippualla (1 tl), kasviöljyllä (1 rkl) ja vedellä (noin 5 litraa) ).

Ripottele kaalin lehtiä kuivalla leivinjauheen, jauhojen ja siitepölyn seoksella, se voi auttaa estämään kasvien hyökkäämisen toukat..

Ennen kylvämistä on suositeltavaa liottaa siemenet monimutkaiseen ravinneliuokseen, joka sisältää myös soodaa.

Sinappijauhe puutarhassa

Sinappijauhe puutarhassa

Lähes kaikki puutarhatuholaiset pelkäävät tätä tuotetta. Sinappi on pakollinen luonnonmukaisen maatalouden valinnalle.

Kuiva sinappi on ensimmäinen apu taistelussa etanoita vastaan. Riittää, kun sirotellaan sinappijauhetta tasaisesti vihanneskasvien väliin..

Taistelussa kaali -kirvoja vastaan ​​auttaa monimutkainen ratkaisu, jossa on myös sinappijauhetta.

Sinappi -infuusio on erinomainen ennaltaehkäisevä toimenpide hedelmäpuille ja pensaille monista tuholaisista. Se valmistetaan ämpäristä vettä ja 100 grammaa sinappia ja infusoidaan kahden päivän ajan. Ennen käyttöä liuos on suodatettava ja laimennettava vedellä samassa suhteessa. Jokaista valmiiden liuosten ämpäriä varten sinun on kaadettava noin 40 grammaa nestemäistä saippuaa.

On suositeltavaa suihkuttaa hedelmäpuita tällä liuoksella 2-3 viikkoa kukinnan alkamisen jälkeen ja pensaita – kesäkuun ensimmäisellä viikolla..

Fermentoidut maitotuotteet puutarhassa (kefiiri, hera)

Fermentoidut maitotuotteet puutarhassa (kefiiri, hera)

Nämä elintarvikkeet sisältävät runsaasti hyödyllisiä bakteereja ja sieniä. Heidän avullaan voit taistella muita kasveihin vaikuttavia sienitauteja vastaan..

Kefiiriliuosta (10 litrasta vedestä ja 2 litrasta kefiriä) käytetään kurkkupensaiden suihkuttamiseen lehtien kellastumisen estämiseksi.

Sama ratkaisu voi pelastaa karviaismunat pensaalta hometta vastaan.

Kefiiri osallistuu itsenäisen liuoksen valmistamiseen tehokkailla mikro -organismeilla.

Liuosta, jossa on 10 litraa vettä, 500 millilitraa kefiriä ja 250 millilitraa pepsiä, voidaan käyttää tomaattien pensaiden suihkuttamiseen ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä myöhäistä kirppua vastaan.

10 litraa vettä ja 1 litra kefiriä ovat loistava päällystys tomaattien taimille ja aikuisille tomaattipensasille.

Kefiirin sijasta kaikissa infuusioiden ja ennaltaehkäisevien liuosten versioissa voit käyttää maitoheraa.

Hiiva puutarhassa

Hiiva puutarhassa

Hiiva, jota monet kotiäidit käyttävät keittiössä, on yksinkertaisesti arvokas löytö monille kasveille. Ne voivat edistää vihanneskasvien kasvua, torjua sairauksiaan ja parantaa maaperän mikroflooraa. Useimmiten hiivaa käytetään sängyissä lannoitteena..

Voit valmistaa hiivalannoitteen tuoreesta tai kuivasta hiivasta. Tämä pukeutuminen sopii kaikille puutarhakasveille ja -kasveille..

Vaihtoehto 1. Ensin valmistetaan tyydytetty emäksinen liuos, jossa on 5 litraa lämmintä vettä ja yksi kilogramma hiivaa, ja sitten jokaista sen litraa kohden on lisättävä vielä 10 litraa vettä (juuri ennen käyttöä).

Vaihtoehto 2. Jos käytetään kuivahiivaa, sinun on otettava se 10 gramman määrä ja vielä 2 ruokalusikallista rakeista sokeria ja laimennettava suureen ämpäriin lämmintä vettä. Infuusioliuos on jätettävä (noin 2 tunniksi). Lisää ennen käyttöä viisi litraa vettä jokaista litraa valmiista liuoksesta..

Perunoiden, tomaattien, paprikoiden ja munakoisojen päällystekastike valmistetaan vedestä (6 litraa), hiivasta (200 grammaa) ja sokerista (yksi lasi). Tämä seos infusoidaan viikon ajan, tapahtuu aktiivinen käymisprosessi. Päällyslakkaus levitetään yhdessä kastelun kanssa jokaisen kasvipensaan alle. Lisää yksi lasillinen hiivainfuusiota ämpäriin vettä.

Hiivalannoitteella voidaan kastella solanaceous -taimia.

Tomaatin myöhästymisen torjumiseksi ruiskutetaan liuoksella, joka on valmistettu kymmenestä litrasta vettä ja sata grammaa hiivaa.

Sama ratkaisu suojaa mansikkapensaita harmaalta lahoamiselta. On suositeltavaa kastella pensaat ennen kukintaa..

Hiivaa löytyy ravitsemuksellisista ja monimutkaisista bionastaista ja EM -valmisteista.

Huomautus puutarhureille! Hiivan tehokkuus voi ilmetä vain lämpimänä vuodenaikana ja lämpimässä maaperässä. Hiivan päällystettä on käytettävä enintään kolme kertaa koko kesäkauden aikana. Kun käytät hiivalannoitteita, lisää puutuhkaa maaperään, koska kaliumin määrä sen koostumuksessa vähenee.

Maito vihannespuutarhassa

Maito vihannespuutarhassa

Kurkkujen suihkuttaminen vedellä (10 litraa), maitoa (1 litra) ja jodia (10 tippaa) liuoksella suojaa niitä hometta vastaan.

Kurkkupensaiden lehdet eivät muutu keltaisiksi pitkään, jos suihkutat niitä liuoksella, jossa on vettä (1 iso ämpäri), maitoa (1 litra), jodia (30 tippaa) ja nestesaippuaa (20 grammaa).

Pepsi tai Coca-Cola vihannespuutarhassa

Tämä neste toimii etanoiden syöttinä. Se kaadetaan pieniin astioihin ja sijoitetaan sänkyihin..

Näiden juomien suihkuttaminen suojaa kasveja kirvoja vastaan.

Tavallisten tuotteiden käyttö puutarhassa (video)

SODA, SINIPPI, SUOLA, HIIVA LUONNOLLISET LANNOITTAJAT puutarhassa puutarhassa!SODA, SINIPPI, SUOLA, HIIVA LUONNOLLISTE lannoite puutarhassa puutarhassa!