Hva skal jeg gjøre hvis agurkbladene blir gule

Hva skal jeg gjøre hvis agurkbladene blir gule

Nesten hver sommerboer og gartner kom minst en gang over det faktum at agurkblader begynner å bli gule, tørre, visne eller at noen flekker vises på dem. Det er mange grunner til dette vanlige problemet. For å spare agurkavlingen er det viktig å finne ut den spesifikke årsaken og løse den slik at dette problemet ikke kommer igjen neste år..

Hvorfor agurkblad blir gule: 6 grunner

Hvorfor agurkblad blir gule: 6 grunner

Utilstrekkelig belysning

Hvis de laveste bladene inne i tette agurketykkelser begynte å bli gule, er årsaken bare en ting – utilstrekkelig mengde lys. Agurkfrøene ble plantet veldig nær hverandre. Over tid har toppene vokst slik at sollys ikke kan trenge inn i hvert blad, og enda mer til de laveste. Så de blir gule.

Slike gulnede blader vil ikke skade agurkkulturen. Dette påvirker heller ikke høsten. Inspiser sengene av og til og fjern gule og tørre blader.

Feil vanning

Agurker er en fuktighetselskende kultur. Men overflødig fuktighet påvirker dem like hardt som tørke. I temperert klima om sommeren bør agurkbusker vannes minst tre ganger i uken. I tørt og varmt vær, bør vanning utføres daglig..

Vannmengden under vanning skal være slik at jorden blir dyppet dypt, helt til agurkrøttene. Hvis de mangler fuktighet, begynner de å lete etter det på jordoverflaten og tørker ut. Dette vil føre til gulning av blader og eggstokk..

Gule blader kan også vises etter langvarig regnvær. Overdreven fuktighet kan føre til råtnelse av røtter og stilker, og som et resultat vises gulhet på bladene..

Soppsykdommer

Soppsykdom etterlater først flekker på toppene som ligner rust, deretter tørre flekker på bladene

Guling av bladene er forårsaket av slike vanlige sykdommer som pityosis og fusarium. Soppsykdommen etterlater først flekker på toppene som ligner rust, deretter tørre flekker på bladene. Alle bladene tørker ut og faller veldig raskt, og hele planten blir sløv og livløs..

Oftest oppstår soppsykdommer etter plutselige temperaturendringer. For eksempel oversteg lufttemperaturen på dagtid tretti grader, og natten falt til 12-15 grader. Eller sommervarmen ble plutselig erstattet av et langt kaldt regn.

Skadedyr

Edderkoppmidd og hvitfluer elsker å spise på saften av agurkblader. Etter utseendet blir alle bladene på agurkene gule og tørker ut..

Det er bare en måte å håndtere denne årsaken på – ved å ødelegge skadedyr. Som en løsning for sprøyting er både et folkemiddel og et spesielt kjemisk preparat egnet..

Topp dressing og gjødsel

Svært sjelden blir bladene på agurker gule på grunn av mangel på næringsstoffer. I slike tilfeller vil fôring komme til unnsetning. Det viktigste er å finne ut hvilke elementer planten mangler. Dette kan bestemmes av bladens tilstand:

  • Magnesium og kalium er nødvendig hvis bare bladets kanter tørker ut..
  • Mangan og jern – hvis det er mørkegrønne striper på gule blader.
  • Kobber – hvis bare de øvre bladene blir gule.

Alder

Gule blader vises på slutten av agurksesongen, når det meste av høsten høstes og planten begynner å eldes og grovt løvverk.

Hva skal jeg gjøre hvis agurkblader blir gule: en løsning på problemet

Hva skal jeg gjøre hvis agurkblader blir gule: en løsning på problemet

En rekke forebyggende tiltak anses som den mest effektive behandlingen. For at det ikke skal oppstå problemer på agurksenger, er det nødvendig:

Følg reglene for vekstskifte

Hvert år må du velge en ny seng for agurker. Siden gresskar og courgette har de samme soppsykdommene, bør du ikke plante agurker etter disse avlingene – muligheten for å bli syk øker betydelig.

Følg reglene for vanning

Agurker er veldig glad i vanlig og sjenerøs vanning. Hvis det ikke er mulig å vanne sengene i tide, vil mulking av jorda komme til unnsetning, noe som vil bevare fuktighet i jorden i lang tid. Bruk en hvilken som helst urt (til og med ugress) som mulch. Mulchingslaget beskytter ikke bare mot tørke, men gir også ekstra varme og næringsstoffer..

Bruk topp dressing

Tre aske er en utmerket profylaktisk mot skadedyr og sykdommer, samt en kilde til kalium. Det helles direkte inn i hullet på grønnsaksplanten. Og som flytende organisk gjødsel er det bedre å bruke urteinfusjon. Mineralforbindinger kan også brukes om ønskelig..

Gjennomfør forebyggende sprøyting og vanning

Gjennomfør forebyggende sprøyting og vanning

Oppskrift 1. Disse vannprosedyrene må startes på det første stadiet av planteutviklingen, når de fire første bladene har dukket opp på unge frøplanter. Og gjenta det tre ganger i måneden. For en stor ti-liters bøtte med vann, tilsett 1 liter melk, 30 dråper jod og 20 gram vanlig vaskesåpe. Brukes til sprøyting.

Oppskrift 2. La en brød i en ti-liters bøtte med vann trekke over natten. Etter omtrent 10-12 timer blir brødet lett eltet. Tilsett en liten boble med jod til denne blandingen. Sprøyting kan utføres 2 ganger i måneden gjennom sommersesongen.

Oppskrift 3. For å forhindre utseende av soppsykdommer, bruk en brusløsning for vanning – tilsett 1 ss brus i en stor bøtte med vann. Vanning med denne løsningen utføres i begynnelsen av sommeren..

Oppskrift 4. Universell løsning egnet for vanning og sprøyting:

Med 10 liter vann må du helle omtrent 100 gram løkskall, koke og la det trekke over natten under et lukket lokk. Den silte buljongen må fortynnes med vann før bruk: 400 gram vann tilsettes til 100 gram løsning. Denne løsningen vil skremme vekk skadelige insekter..

Oppskrift 5. En løsning for bedre dannelse av eggstokkene og fra gulnende blader: bland 2 liter kefir eller myse med 10 liter vann og et ufullstendig glass granulert sukker. Brukes til sprøyting.

Oppskrift 6. Hell høyet med varmt vann (i like deler) og la det trekke i 2 dager. Brukes ikke til sprøyting mer enn 3 ganger i måneden. Infusjon forlenger fruktperioden for planten.