Kuinka päästä eroon kääpiöistä sisätilojen kukissa

Kuinka päästä eroon kääpiöistä sisätilojen kukissa

Kukkarot ovat pieniä hyönteisiä, joita lähes jokainen kukkakauppias on kohdannut. Toisin kuin trippeillä, kirvoilla ja muilla kasvien terveydelle vaarallisilla hyönteisillä, kääpiöt vahingoittavat vähemmän istutuksia, mutta samalla ne ärsyttävät suuresti kukkaviljelijöitä ja viittaavat myös kasvien epäasianmukaiseen hoitoon..

Miksi kääpiöt näkyvät kukissa

Miksi kääpiöt näkyvät kukissa

Kääpiöiden esiintyminen ruukussa on todiste näkymättömistä ongelmista kotikukkien kanssa. Pienet tuholaiset alkavat vain tietyissä olosuhteissa, mikä edistää mukavinta olemassaoloa ja lisääntymistä. Tämä voi johtua seuraavista tekijöistä:

 • Huonolaatuinen maaperä. Kypsymättömistä kasvien roskista tulee erinomainen syötti tuholaisille, jotka tulevat taloon kadulta. Lisäksi maaperä voi aluksi tarttua kääpiöihin, joten maaperä on desinfioitava ennen istutusta;
 • Mädäntymisprosesseja voivat aiheuttaa maaperän jatkuva kastuminen sekä erilaisten elintarvikekoostumusten käyttö lannoitteina – esimerkiksi mustat kärpäset houkuttelevat teelehdet;
 • Liika orgaaninen aine maaperässä aiheuttaa myös tuholaisten lisääntymistä;
 • Väärin valittu kapasiteetti aiheuttaa usein myös juurijärjestelmän sairauksia: riittämättömän suuri kasvi ei yksinkertaisesti pysty hallitsemaan sille toimitettua suurta maaperää. Tämän vuoksi pottiin voi ilmestyä myös kääpiöitä..

Kääpiöt sisäkukilla. Miten käsitellä niitä?Kääpiöt sisäkukilla. Miten käsitellä niitä?

Ovatko kukkapenkit vaarallisia??

Useimmissa tapauksissa kääpiöillä itsellään ei ole vahvaa vaikutusta kotimaisiin kukkiin, mutta muiden tuholaisten tavoin niistä voi joskus tulla vaarallisten sairauksien kantajia. Lisäksi niiden maassa asuvat toukat vahingoittavat kasvien pieniä juuria. Jos kääpiöitä on liikaa, istutusten uhka kasvaa niiden lukumäärän mukana, joten sinun ei pitäisi antaa niiden lisääntyä..

Sisäkukissa elävät hyönteistyypit

Kääpiöt tulisi erottaa muista pienistä hyönteisistä, jotka voivat esiintyä kasvien nurkassa, jotta voidaan havaita ajoissa merkittävämpi uhka istutuksille. Aloittelevat sisäkasvien ystävät eivät aina pysty tunnistamaan ensi silmäyksellä kukkaruukussa nähtyä pientä tuholaista ja arvioimaan myös sen vaaraa kotikukille. Jotkut yleisimmistä pienistä hyönteisistä, joita voi esiintyä kasvien lähellä:

Jalat

Jalat

Näitä pitkänomaisia ​​hyönteisiä kutsutaan myös poduraiksi. Jalat ovat kooltaan pieniä, niillä ei ole siipiä ja ne ovat yleensä vaaleita tai ruskehtavia. Vaikka podura ei lennä ja yleensä ryömiä, ne pystyvät hyppäämään lyhyitä matkoja. Tällaiset hyönteiset elävät maassa ja ruokkivat kuolleita kasvien roskia ja pieniä juuria. Keväthäntäjen lisääntymistä helpottavat kuivumaton maaperä ja suuri määrä orgaanista ainetta – voit huomata ne maaperän pinnalla ja kastelun aikana. Pieni määrä hyönteisiä on turvallista istuttaa, mutta suuret määrät voivat hyökätä itse kukkaan.

Whiteflies

Whiteflies

Valkoiset perhoset ovat myös väriltään vaaleita, mutta hyönteisten nimen mukaan he voivat lentää. Niiden ulkonäköä edistää kuuma ja kuiva sisäilma sekä istutusten sakeutuminen. Yksilön koko on noin 3 mm. Toisin kuin sokerit, valkoiset perhoset muodostavat merkittävän uhan kukille: ne ruokkivat kasvien mehuja ja voivat johtaa vakaviin sairauksien heikkenemiseen tai istuttamiseen..

Sciaridit

Sciaridit

Se on sciarid tai sienikäärmeitä, jotka yleensä ymmärretään sanalla “kääpiöt”. Nämä pienet lentävät hyönteiset ovat väriltään tummia, joten niiden havaitseminen maan pinnalle voi olla vaikeaa. Yleensä kääpiöt huomataan lennon aikana – kukkien yli kiipeävät sciaridit voivat olla hyvin ärsyttäviä. Hyönteiset ovat käytännössä vaarattomia kasveille, mutta niiden toukat voivat vahingoittaa kukkien juuria..

Hedelmäkärpäset

Hedelmäkärpäset

Drosophila -hedelmäkärpäset voivat ilmestyä asuntoon kesällä, mutta ne eivät yleensä vahingoita kotikukkia, ne vain ärsyttävät ihmisiä, kuten tavalliset kärpäset. Nämä kärpäset syövät mätäneviä vihanneksia tai hedelmiä sekä makeisia, joten estämällä pääsyn tällaisiin tuotteisiin voit päästä eroon hyönteisistä..

Lacewings

Lacewings

Pitkät ja suuret nauhat, joissa on läpikuultavat sinivihreät siivet, ovat hyödyllisiä saalistushyönteisiä, jotka ruokkivat pieniä kukkien tuholaisia ​​eivätkä itse kasveja.

Tripsit

Tripsit

Tripsit ovat yksi vaarallisimmista tuholaisista. Kasvimehut toimivat ruokana näille pienille hyönteisille, ja useimmiten ne elävät kukilla ja silmukoilla. Tripsejä on monia lajeja, ja lisäksi ne muuttavat ulkonäköään kehitysvaiheen mukaan. Voit havaita tuholaisten läsnäolon tahmeista ruskeista pisteistä kasvin pinnalla. Aikuisilla on yleensä pitkänomainen tumma runko, ja ne näkyvät myös lehtineen. Tripsit lisääntyvät hyvin nopeasti, lisäksi ne voivat siirtyä muihin kasveihin, joten ne tulisi käsitellä mahdollisimman nopeasti..

Kuinka käsitellä kääpiöitä kukissa

Käädöt sisätilojen väreissä. Kuinka päästä eroon kääpiöistä sisätiloissa. Tapa päästä eroon kääpiöistä.Kääpiöt sisätilojen väreissä. Kuinka päästä eroon kääpiöistä sisätiloissa. Tapa päästä eroon kääpiöistä.

Kääpiöiden ja muiden hyönteisten käsittelymenetelmät riippuvat kukkaruukusta löydetyistä tuholaisista. Sciarisia vastaan ​​voidaan käyttää erilaisia ​​kansanlääkkeitä. Heidän joukossa:

 • Rikki. Tulitikut kiinnitetään maahan pää alaspäin ja vaihdetaan säännöllisesti. Jonkin ajan kuluttua kääpiöiden pitäisi kadota;
 • Kaliumpermanganaattia. Kerran viikossa kukat ruiskutetaan vaaleanpunaisella liuoksella;
 • Tuhka. Kukkia ja ruukkumaata voidaan ripotella tupakalla tai puutuhalla. Kääpiöt eivät pidä tällaisista hajuista eivätkä lisääntyvät epämiellyttävässä ympäristössä;
 • Valkosipuli -infuusio. Se auttaa poistamaan pieniä tuholaisia. Neilikka raastetaan ja kaadetaan sitten kiehuvaan veteen. Jäähdytyksen jälkeen infuusio tulee suodattaa ja käyttää sitten kukkien suihkuttamiseen;
 • Heikko terva saippualiuos. Kastelua varten tällainen suihku on kohtalokas kääpiöille.

Käsittelyn jälkeen on tarpeen perustaa kasvien hoito hyönteisten paluun estämiseksi. Jos kansanlääkkeet eivät anna toivottua tulosta, voit turvautua hyönteismyrkkyihin. Yleisimpiä lääkkeitä, jotka auttavat torjumaan kääpiöitä ja muita haitallisia hyönteisiä:

 • Aktara – liukoinen aine, jonka kastelu helpottaa kääpiöitä ja monia vaarallisia tuholaisia;
 • Actellic – tehokas lääke, jolla on pistävä haju;
 • Inta-vir – hajuton myrkky, joka suojaa onnistuneesti monia hyönteisiä vastaan;
 • Perhonen syöjä – rakeinen erikoisaine maaperän tuholaisia ​​varten;
 • Fitoverm – biologinen valmiste, joka auttaa torjumaan erilaisia ​​hyönteisiä.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Oikea kukkien hoito

Paras lääke ongelmallisessa maaperässä kasvavia kääpiöitä ja jousia vastaan ​​on kukkien asianmukainen hoito ja niiden istutuksen ja elinsiirron erityispiirteiden noudattaminen. Jotta voit estää tällaisten tuholaisten esiintymisen etukäteen, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Kasteluaikataulua on noudatettava, kostuttamalla kukkia vain tarpeen mukaan ja antamalla maaperän yläkerroksen kuivua hieman. Talvella kasveja kastellaan yleensä harvemmin kuin kesällä;
 • Istutuksen tai istutuksen aikana on suositeltavaa laittaa tyhjennyskerros ruukun pohjalle – savi, pienet kivet, hiekka jne. On hyvä, jos säiliön pohjassa on reikiä ylimääräisen nesteen poistamiseksi;
 • Kun siirrät kukkia, sinun on tarkastettava niiden juuret poistamalla vaurioituneet tai mätäneet alueet;
 • Siirrosäiliö ja itse maaperä desinfioidaan etukäteen;
 • Kesällä ikkunoihin on asennettava hyttysverkot, jotka suojaavat taloa ei -toivotuilta hyönteisiltä kadulta ilmanvaihdon aikana;
 • Sinun ei pitäisi ruokkia kotikukkia kansanlääkkeillä, jotka perustuvat ruokaan: teelehdet, liemet, hedelmänahat jne. Tällaiset kastikkeet aiheuttavat kääpiöiden ulkonäön. Sama koskee suosittuja orgaanisia lisäravinteita, kuten mullein -liuos tai akvaariovesi. Sen sijaan he yrittävät käyttää erikoistuneita mineraalikoostumuksia;
 • Kukkaruukkujen maaperää on löysättävä ajoittain hieman, mikä parantaa hapen virtausta juurille;
 • Kattilan ylempi kerros voidaan multaa pienillä kivillä. Tällainen kerros ei anna kääpiöiden pudota maahan..