Altaan säilyttäminen talveksi, ohjeet

Ulkouima -altaan valmistelu talveksi. Säilyttäminen. Video

Allas on loistava paikka rentoutua, mutta sitä käytetään vain yhden kauden vuodessa – kesällä. Tällaiset katurakenteet tarvitsevat suojelua, muuten ne menettävät nopeasti houkuttelevan ulkonäkönsä. Ennen ensimmäistä pakkasta ulkouima -allas on peitettävä ja suljettava tiiviisti. Tässä artikkelissa opit altaan säilyttämisen vaiheista talveksi..

Uima -altaan säilyttäminen talveksi. Video

Tällaisen menettelyn luotettavuuden vuoksi sinun pitäisi soittaa asiantuntijoille, mutta se on kallista ja ei aina niin luotettavaa kuin haluat. Jos altaan omistajalla on voimaa ja aikaa, kaikki tarvittavat toimenpiteet keinotekoisen säiliön säilyttämiseksi voidaan suorittaa itsenäisesti. Sinun tulee vain noudattaa tiukasti kaikkia asiantuntijoiden suosituksia..

Tyhjennys. Ensimmäinen asia on poistaa desinfiointiaineet klooraattorista (erityinen astia, jossa on annostelija veden klooraamiseen). Huuhtele sitten koko desinfiointijärjestelmä puhtaalla allasvedellä kiertämällä sitä. Sinun on johdettava vettä järjestelmän läpi niin kauan kuin mahdollista (15-20 minuuttia). Vasta sitten voit aloittaa uimaveden tyhjentämisen kesällä..

Altaan seinien ja pohjan puhdistaminen. Altaan seinät ja pohja puhdistetaan liasta ja saostumista erityisellä sienellä tai harjalla, jossa on pehmeät harjakset. Työn helpottamiseksi sinun on käytettävä erityisiä pesuaineita. Myös tavalliset kotitalouksien kemikaalit, joilla on pesuaine ja puhdistusominaisuudet, ovat sopivia. Luonnollisesti sinun on valittava puhdistusaine ottaen huomioon altaan kulhoon käytetyn materiaalin valmistajan suositukset. Ole erityisen varovainen kalvopintojen altaiden puhdistamisessa. Harkitse huolellisesti paitsi harjan, jossa on hellävarainen pinta, myös pesuaineen valintaa. Näin ollen, kun käytät kotitalouskemikaaleja, sinun on noudatettava tiukasti turvatoimenpiteitä..

Altaan seinien ja pohjan puhdistaminen. Altaan seinät ja pohja puhdistetaan liasta ja saostumista erityisellä sienellä tai harjalla, jossa on pehmeät harjakset.

Laitteiden poisto. Altaan säilyttämisen aikana on irrotettava kaikki irrotettavat laitteet (lämmitysjärjestelmä, suodatinlaite jne.). Laite on kytkettävä pois päältä ennen purkamisen aloittamista. Poista sitten ylimääräinen vesi, pese tarvittaessa ja kuivaa hyvin. Laitteet on säilytettävä lämpimässä ja kuivassa paikassa talven aikana. Allasjärjestelmän loput osat, joita ei voida purkaa, vapautetaan ylimääräisestä vedestä, kuivataan mahdollisuuksien mukaan ja suljetaan erityisillä tulpilla. Valaisimet on irrotettava poistamalla suojalasi ja eristämällä johdot.

Täyte. Seuraava vaihe uima -altaan valmistelussa talveksi on kulhon täyttäminen vedellä erityisillä lisäaineilla, jotka estävät veden jäätymisen ja vahingoittavat seiniä ja pohjaa sekä vähentävät mikro -organismien ja bakteerien kasvua pitkän talvikauden aikana. Keväällä se helpottaa myös uima -altaan puhdistamista uuden kauden valmistelussa. Asiantuntijat eivät suosittele jättämään allasta tyhjäksi talveksi. Äärilämpötilojen vuoksi maaperän vedet voivat liikkua, maaperä voi siirtyä tai vajota, mikä johtaa altaan kulumisen heikkenemiseen..

Täyte. Seuraava vaihe uima -altaan valmistelussa talveksi on kulhon täyttäminen vedellä erityisillä lisäaineilla, jotka estävät veden jäätymisen ja vahingoittavat seiniä ja pohjaa sekä vähentävät mikro -organismien ja bakteerien kasvua pitkän talvikauden aikana. Keväällä se helpottaa myös uima -altaan puhdistamista uuden kauden valmistelussa.

Kompensaattori. Tämä on esineiden nimi, jotka ottavat koko jäädytetyn veden kuorman ja suojaavat altaan seiniä. Paisuntasaumat sisältävät kaikki ontot esineet (muovipullot, kanisterit, renkaat jne.). Ne on sijoitettu altaan keskelle, sidottu kuormaan tai seinien kehälle..

Katso video: Altaan valmistelu talveksi

Pinnoite. Altaan säilyttämisen viimeinen vaihe. Kesällä käytetty pinnoite toimii. Mutta vain sillä ehdolla, että se on valmistettu laadukkaasta materiaalista, joka kestää lämpötilan muutoksia ja lumen vakavuutta. Jos tällaista vilttiä ei ole, sinun on ostettava se, mutta kiinnitä jälleen huomiota sen talvikestäviin ominaisuuksiin..

Pinnoite. Altaan säilyttämisen viimeinen vaihe. Kesällä käytetty pinnoite sopii.

Jos kaikki on tehty oikein, keväällä ei ole erityistä vaivaa ulkouima -altaan valmistelussa uudelle kaudelle, mikä tuo vielä enemmän iloa odotuksesta sukeltaa oman säiliön miellyttävään veteen. muista se altaan säilyttäminen talveksi – tärkeä prosessi, joka on parasta tehdä ennen ensimmäistä pakkasta omin käsin.