Luettelo puutarhan monivuotisista pensaista

monivuotiset puutarhan pensaat

On syytä huomata, että kaikki puutarhurit eivät istuta monivuotisia puutarhapensaita puutarha -alueisiinsa. Pohjimmiltaan tällaiset kesäasukkaat yrittävät istuttaa vihannes- ja hedelmäkasveja maahansa. Tämän numeron joukossa on kuitenkin niitä puutarhureita, jotka kasvattavat mielellään tällaisia ​​kasveja. Monivuotisten kukkien suosio ei ole sattumaa! Tällaisia ​​kasveja on erittäin helppo hoitaa, ja ne voivat kukkia koko kesän. Tässä artikkelissa olemme keränneet sinulle monivuotisia pensaita, jotka kukkivat koko kesän. Täältä löydät heidän kuvansa ja nimensä..

Monivuotiset pensaat puutarhaan. Luettelo

Ennen kuin alamme luetella puutarhan pensaiden nimeä, on syytä sanoa, että tänään niitä on melko vähän. Artikkelimme sisältää kuitenkin suosituimmat pensaat, jotka näkyvät lähes jokaisessa kesämökissä..

Yhä useammat puutarhurit istuttavat nykyään mieluummin talvikestäviä monivuotisia pensaita. Sinun ei pitäisi olla yllättynyt tästä tekijästä. Itse asiassa Venäjän alueella vallitsee melko ankara ilmasto. Siksi kannattaa valita pensaat, jotka mukautetaan näihin olosuhteisiin..

Suosittu pensasluettelo.

Liila. Tätä pensasta rakastavat kaikki. Liilapuu voi kasvaa jopa 3 metrin korkeuteen. Tietenkin tällainen korkeus on hyödytön puutarhassa. Ja kaikki siksi, että kasvin oksat luovat liiallista varjoa. Tästä tilanteesta on vielä ulospääsy. Riittää, kun tehdään oksien pätevä karsiminen, ja sitten kasvi näyttää siistiltä.

Koska maamme talvet erottuvat vakavuudestaan, jotkut puutarhurit eivät halua istuttaa tätä pensasta maalaistaloonsa. Jos kuitenkin valitset ne lajikkeet, jotka kestävät pakkasta, voit tältä osin vakuuttaa itsesi. Pakkaskestäviä lajikkeita ovat:

  • Lajike “Alice Harding”,
  • Lajike “Paul Triton”.

Mutta jos pelkäät lila -pensaasi, niin syksyllä ennen talvea olevat pensaat peitetään peitemateriaalilla.

monivuotiset pensaat puutarhaan

Spirea. Tämä pensas muuttuu kukinnan aikana. Sen muoto muuttuu porrastetuksi. Tämä johtuu pienten valkoisten kukkien vakavuudesta. Erilaiset spireat voidaan jakaa alaluokkiin. Tässä määrin on niitä puita, jotka voivat kukkia: keväällä tai kesällä.

Tämän tekijän ansiosta voit ihailla siittiöiden kukintaa alkukeväästä syksyn puoliväliin. Tässä tapauksessa on suositeltavaa istuttaa pari pensasta, joilla on eri kukinta -ajat. Tällaisten alaluokkien korkeus voi olla 2,5 metriä. Mutta jos et halua nähdä valtavaa pensasta, sinun on leikattava sen versot monivuotisen kukinnan jälkeen..

Venäläiset puutarhurit istuttavat pääasiassa japanilaisia ​​lajikkeita:

  • “Kultaiset prinsessat”,
  • “Shirobana”.

Edellä kuvatut kaksi lajiketta erottuvat pienoiskoostaan. Niiden korkeus voi olla jopa 70 cm, mutta tämä tapahtuu, jos pensaasta huolehditaan oikein ja pätevästi..

monivuotiset pensaat kukkivat koko kesän valokuva ja nimi

Buddlea. Tämä pensas kukoistaa lauhkeassa ilmastossa. Kasvi kuuluu termofiiliseen. Se kestää kuitenkin melko alhaisia ​​talvilämpötiloja. Ennen talven alkua on kuitenkin tarpeen peittää pensas kuusenoksilla ja spudilla.

Buddleya on myös suosittu pensas. Väri on suuria lila kukkia heinäkuusta lokakuuhun. Mutta jos syksy on lämmin, kukinta -aikaa voidaan pidentää. Pensas voidaan aina antaa epätavallinen ja kaunis muoto. On vain karsittava heti kukinnan jälkeen, ja kasvi ilahduttaa sinua ulkonäöltään..

Mutta jos et leikkaa versoja, pensaan korkeus voi saavuttaa 3 metrin korkeuden.

monivuotiset pensaat puutarhaan

Hortensia. Tässä artikkelissa luetellaan sinulle vaatimattomat monivuotiset pensaat, jotka kukkivat koko kesän. Tutustutaan seuraavaan mielenkiintoiseen pensaaseen. Hortensia -niminen puukasvi voi miellyttää kaikkia puutarhureita, joilla on erittäin suuret kukinnot. Pensas erottuu siitä, että se voi vapaasti sietää jopa ankarimmat alilämpötilat..

Pensas tarvitsee pakollisen karsimisen, joka tulisi tehdä pareittain kerran vuodessa. Ensimmäinen karsinta tapahtuu kukinnan jälkeen. Tässä tapauksessa kaikki nuoret versot, jotka eivät ole saaneet puumaista muotoa, poistetaan. Seuraava karsinta tulisi tehdä keväällä. Tässä tapauksessa on välttämätöntä leikata pensaan latvat ylemmälle ei-kukkivalle monivuotiselle silmulle. Pensaan tarpeisiin kuuluu säännöllinen ruokinta. Tässä tapauksessa valitaan ne koostumukset, joissa on runsaasti magnesiumia ja rautaa..

koko kesän kukkivat pensaat, talvikestävät monivuotiset

Yllä olemme luetelleet sinulle kauniita monivuotisia pensaita, jotka kukkivat koko kesän. Pystyimme nimeämään vain suosituimmat. Nämä lajikkeet kestävät rauhallisesti jopa vaikeimman talven. Mutta ennen kuin laskeudut johonkin niistä, on silti suositeltavaa tutustua hyödyllisiin tietoihin..

Varjoa sietävät monivuotiset pensaat

Puutarhassa kasvattamiseen monet kesäasukkaat valitsevat varjoa sietäviä pensaita. Nämä kasvit vaativat minimaalista huoltoa, ja niiden kauneus voi tehdä kaikista puutarha -alueista kauniita..

Muistiinpanoon! Varjoa sietäviä pensaita suositellaan istutettavaksi maalaistalon tai muiden ulkorakennusten varrelle.

Luettelo varjoa sietävistä monivuotisista kasveista.

Wisteria. Tämä pensas voi olla 18 metriä korkea. Tätä kasvia käytetään koristamaan kaaria ja pieniä esiteltyjä rakennuksia. Kasvien kasvattamiseksi sinun on vedettävä langat, jotka on aiemmin kääritty haaran tai pensaan ympärille. Wisterian kukat voivat kukkia toukokuun lopusta syyskuun alkuun.

vaatimattomat monivuotiset pensaat, jotka kukkivat koko kesän

Weigela. Tämä pensas saavuttaa 70-80 metrin korkeuden. Violetit tai vaaleanpunaiset kukat ilmestyvät huhtikuun lopussa. Ja jos huolehdit pensaasta asianmukaisesti, se voi kukkia jopa myöhään syksyyn. Kasvi viihtyy pimeässä paikassa lämpimällä säällä. Kuitenkin ensimmäisten pakkasten kanssa pensas heittää pois kaikki kukinnot.

koko kesän kukkivat pensaat, talvikestävät monivuotiset

Toiminta. Tämä pensas on kooltaan pieni ja siinä on kaunis kukinta. Kasvi alkaa kukkia kevään lopussa. Kukat ovat pieniä ja väriltään vaaleanpunaisia ​​tai ruskeita. Tämä pensas osallistuu houkuttelevien koostumusten luomiseen. Voit istuttaa useita pensaita kerralla. Jotta kasvi olisi aina siisti, oksat ja versot leikataan jatkuvasti.

monivuotiset pensaat kukkivat koko kesän valokuva ja nimi

Kaikki puutarhan monivuotiset pensaat, jotka rakastavat varjoa, sietävät myös talvea hyvin Venäjällä. Mutta jos kasvi on istutettu alueelle, jossa vallitsee ankara ilmasto, niin ennen talven alkua pensas on peitettävä erityisellä materiaalilla..

Nopeasti kasvavat monivuotiset pensaat

Nopeasti kasvavat pensaat ovat myös suosittuja kesäasukkaiden keskuudessa. Niiden avulla voit nopeasti ja helposti luoda suojan puutarha -alueelle..

Mitä pensaita käytetään suojauksen luomiseen.

Koirapuu. Tämän pensaan marjoja käytetään laajalti kansanlääketieteessä. Pensaan korkeus voi olla 5 metriä. Tämän ansiosta tämä pensas on istutettu suojan luomiseksi. Tämän pensaan kukkia voi ihailla maaliskuusta toukokuuhun. Ja kesällä voit poimia marjoja pensaasta. Tällä puulla on tiheä kruunu. Siksi täällä tarvitaan säännöllistä huoltoa ylempien oksien karsimisen muodossa..

kauniita monivuotisia pensaita, jotka kukkivat koko kesän

Happomarjapensas. Pieniä lajikkeita käytetään pääasiassa suojausten luomiseen. Vaatimaton suojaus saadaan siitä syystä, että pensaalla on pieniä piikkejä. Pensas on hoidettava. Hoito koostuu: ruokinnasta, kastelusta ja karsimisesta.

kauniita monivuotisia pensaita, jotka kukkivat koko kesän

Piikki. Jos tämä pensas kasvaa vapaasti, sen korkeus voi nousta 3 metriin. Mutta suojan luomiseksi pensaan on oltava pienempi. Siksi säännöllinen karsiminen mahdollistaa tämän saavuttamisen. On syytä huomata, että piikkisuoja erottuu siitä, että kukinnan aikana pienistä kukista tulee erittäin miellyttävä tuoksu. Ja kun ensimmäiset pakkaset ovat kuluneet, tämän pensaan hedelmät voidaan syödä.

vaatimattomat monivuotiset pensaat, jotka kukkivat koko kesän

Muistiinpanoon! Kaikki yllä luetellut pensaat ovat hedelmäpuita. Siksi niillä on kaksi tehtävää: hedelmä ja kauneus..

Lopuksi

Tästä artikkelista voit löytää paljon mielenkiintoista tietoa itsellesi. Toivomme, että voit valita puutarhaan juuri ne pensaat, jotka voivat koristella kesämökkiäsi ja tehdä siitä houkuttelevan.

Yhteenvetona on syytä sanoa vain, että monien ihmisten puutarhoihin istutetaan pääasiassa hedelmäpensas. Näitä pensaita ovat herukat, vadelmat, luumut ja kirsikat. Puutarhan tilan säästämiseksi on suositeltavaa istuttaa useita pensaita. Tässä tapauksessa voit saavuttaa täydellisen vaikutuksen..