Puinen lehtimaja

Kuinka tehdä huvimaja puusta omin käsin

Kuinka tehdä puisia huvimajoja omin käsin

Tällainen houkutteleva rakennus, kuten puinen huvimaja, on pakollinen jokaiselle kesämökin omistajalle. Mikä voisikaan olla miellyttävämpää kuin piiloutua paahtavalta auringolta tämän upean rakennuksen varjossa puutarhan väsyttävän työn jälkeen? Siellä voit myös järjestää aamiaisen ja illallisen raittiiseen ilmaan. Lue kupillinen kuumaa teetä, lue uusin sanomalehti tai mielenkiintoinen kirja. Voit pelata shakkia naapurisi kanssa tai pelata korttia. Voit asentaa grillin ja miellyttää itseäsi ja ystäviäsi herkullisella luonnossa valmistetulla grillillä.

Voit ajatella huvimajan monia muita mielenkiintoisia käyttötarkoituksia. Jäljellä on vain rakentaa se! Mutta siitä lisää myöhemmin. Sillä välin puhutaan siitä, mitä huvimajoja on annettava. Huvimajoja on monenlaisia! Huvimajat voivat visuaalisesti näyttää kevyiltä ja ilmavilta, kuten yleensä veistetyt huvimajat. Tai massiivinen ja kunnioitettava, hirsistä tai kivestä valmistettu. Puhdistettu – taotuista metallirakenteista. Mutta jos haluat tehdä kaiken työn itse, ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin puu. Tämä materiaali on melko helppo leikata. Se voidaan kiinnittää itsekelausruuveilla tai tavallisilla nauloilla. Se on suhteellisen halpa. Ja voit ostaa sen ilman ongelmia.

DIY puinen huvimaja

Rakennettu huvimaja puusta voi tulla sivustosi houkuttelevin ja mielenkiintoisin paikka. Ja tietysti tällainen sielusta tehty rakennus on sen täydellinen sisustus. Jos ryhdyt itse hommiin. Ja jos noudatat kaikkia ohjeita, rakennuksesi ilahduttaa sinua ja perhettäsi monta vuotta. Ja jos näytät myös luovia kykyjäsi, voit luoda huvimajan, joka on ainutlaatuinen ja jäljittelemätön ulkonäöltään! Naapureilla tai tuttavilla ei ole tällaista rakennetta.!

Puusta valmistetut lehtityypit

Puiset huvimajat voivat olla kahdenlaisia: avoimia ja suljettuja. Avoimet huvimajat ovat rakenteita, joissa on katto, perusta, symboliset seinät ja lattia. Seinät, lattia ja jopa perusta voivat kuitenkin puuttua joissakin tällaisten rakenteiden malleissa. Esimerkiksi sienenmuotoisessa huvimajassa ei ole niitä. Näiden rakennusten erottuva piirre on, että niissä ollessaan voit nauttia raikkaasta ilmasta. Ja tulee tunne, että olet kadulla. Nämä huvimajat suojaavat sinua sateelta ja auringonvalolta. Talvella ne eivät kuitenkaan ole tarpeeksi lämpimiä ja mukavia. Suljetuissa huvimajoissa on oltava seinät, lattiat, katot, katot ja perustukset. Nämä rakenteet on tehty niin, että voit rentoutua niissä hyvällä ja huonolla säällä. Ne on lasitettu. Onko ovi. Ja siten heistä tulee pieni talo. Jos eristät tämän talon, tuo lämmityksen tai asennat tulisijan, niin edes talvipakkaset eivät estä sinua viettämästä vapaa -aikaa siellä. Siirrytään nyt suoraan huvimajan rakentamiseen.

Huvimajan perusta

Työn ensimmäisessä vaiheessa luomme perustan huvimajalle. Rakenteemme ei ole ollenkaan kevyt. Siksi se on asennettava tukevalle pohjalle. Lisäksi jos asetat puun suoraan maahan, parin vuoden kuluttua puu yksinkertaisesti mätänee. Paras vaihtoehto tämän rakennuksen perustalle on pylväs.

Ensin sinun on tasoitettava puisen huvimajan alla oleva alue. Sitten maaperän yläkerros on poistettava. Tämä vähentää kosteuden kertymistä rakennuksen alle. Työn seuraava osa on paikan merkitseminen tulevan huvimajan kehän ympärille. Syvyys, johon pilarit kaivetaan, määräytyy maaperän tyypin ja sen jäätymisen syvyyden mukaan. Jos maaperä on löysä ja hiekkainen, pylväiden alle kaivetaan reikiä 30-60 cm. Jos maaperä on metsää, pilarit on kaivettava syvemmälle. Vähintään 60-80 cm. Pylväät on suositeltavaa tehdä asbestisementtiputkista. Niillä on korkeat lujuusominaisuudet ja ne ovat erittäin kestäviä..

Perusta huvimajan rakentamiseen omin käsin

Tiiliä voidaan käyttää pylväiden materiaalina. Jos muuraus ei ole tehty uusista tiileistä, vaan niistä, jotka ovat jo olleet käytössä, tämä on erittäin taloudellista. Eikä se vaikuta rakenteiden kestävyyteen. Myös puupylväitä voidaan käyttää. Niiden käyttöikä lyhenee. Mutta ne kestävät hyvin 10-15 vuotta. Varsinkin jos teet kaikki työt oikein suojataksesi niitä kosteudelta ja hajoamiselta. Puupilarit on päällystettävä bitumilla tietylle korkeudelle. Tämän korkeuden tulisi olla hieman suurempi kuin se, johon ne kaivetaan maahan. Ja muista käsitellä materiaalia antiseptisillä aineilla, mieluiten öljypohjaisilla.

Perustuspilareita asennettaessa on käytettävä rakennustasoa. Perustus on tehtävä mahdollisimman tasaiseksi. Muussa tapauksessa huvimaja rypistyy pian ja sinun on korjattava ja asennettava se uudelleen. Jotta huvimajan lattia olisi vakaa eikä taivu huonekalujen ja ihmisten painon alla, tuet asennetaan perustuspylväiden väliin kehän ympäri. Ne sijaitsevat suoraan rakennuksen alla ja antavat sille vakautta. Perusta on valmis. Jää vain vedeneristyksen asettaminen kattomateriaalilevystä.

Lattia puiselle huvimajalle

Seuraava vaihe on huvimajan lattian asentaminen. Valittavana on erilaisia ​​rakennusvaihtoehtoja: seinät voivat levätä lattiaa vasten tai suoraan huvimajan pohjaa vasten. Sitten lattia näyttää riippuvan pystysuorilla tuilla. Tämä lattian asennusvaihtoehto on sopivampi. Koska se on helpompi purkaa tarvittaessa ilman, että se vaikuttaa seiniin. Pohjan rooli suoritetaan yleensä pitkillä palkeilla, joiden poikkileikkaus on 100X100 mm.

Katso myös: DIY -polykarbonaattiset huvimajat

Palkkien rakenne on käsiteltävä huolellisesti kuparisulfaatilla useissa kerroksissa tai vahvalla kaliumdikromaattiliuoksella hyönteisten ja hajoamisen estämiseksi. Muista, että kuparisulfaatti on myrkyllistä. Ja kaliumdikromaatti on voimakas hapettava aine. Voit työskennellä heidän kanssaan vain käsineillä. Sitten palkeista nauhoitetaan tukkeihin lattialaudat, jotka on myös käsitelty antiseptisellä aineella. Lehtitelineet tulee tehdä ohuemmista palkeista. Helpoin tapa on asentaa ne vetäviin metallituisiin. On suositeltavaa täyttää tukien reiät betonilla asennuksen aikana. Tämä minimoi niiden mahdollisen poikkeaman pystysuorasta. On erittäin kätevää asentaa kolme telinettä kerralla yhdistämällä ne litteään levyyn. Sitten telineet ovat ehdottomasti samassa tasossa..

Teemme puisen huvimajan katon omin käsin

Jäljellä on katon asennus. Monikerroksisten kattojen variantit näyttävät erittäin hyviltä. Mutta yksinkertaisuuden vuoksi voit asentaa yhden kaltevuuden. Katto kootaan maahan ja nousee sitten haluttuun korkeuteen ja kiinnitetään telineisiin. On suositeltavaa päällystää katto verhouslaudalla. Tämä ei ole ongelma, ja se näyttää erittäin houkuttelevalta. Älä unohda kiinnittää sitä ulkopuolelle, muuten vuoren saumaton puoli näkyy huvimajan sisäpuolelta.

Teemme puisen huvimajan katon omin käsin

Puusta valmistettu huvimaja ilman seiniä näyttää hyvin epätavalliselta. Jos tämä vaihtoehto ei sovi sinulle, voit tehdä helposti sekä kiinteät että ristikkoseinät. Puupalkit seinien sijaan näyttävät hyvältä. Mutta on myös miinus – kun sataa voimakkaalla tuulella, ne eivät auta sinua suojautumaan huonolta säältä. Niitä voidaan käyttää, kun tiheät pensaat istutetaan huvimajan ympärille. Tai jos aiot olla huvimajassa vain hyvällä säällä. Jos tämä artikkeli oli sinulle hyödyllinen, älä unohda lukea muita.

Tee-se-itse-venetsialaistyylinen huvimajavideo:

Puinen huvimaja omilla käsilläsi tulee ainutlaatuinen arkkitehtoninen rakenne kesämökillä ja auttaa sinua nauttimaan täysin lepoasi työpäivän tai kaupungin hälinästä.

Löydät lisätietoja näistä tiedoista verkkosivustolta besedka5.ru